! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Az önuralom hatalma - Gyakorlatok az önkontroll és a jó szokások kialakítására, hogy akkor is folytasd, amikor már feladnád


HAGYJ FEL AZ ÖNPUSZTÍTÓ VISELKEDÉSSEL, ÉS CSELEKEDJ TUDATOSAN! Azt, hogy mit érsz el az életben, legfőképpen az önfegyelmed határozza meg, mert minél erősebb, annál sikeresebb leszel. Az Önuralom hatalma nem egy tankönyv az önfegyelemről, és nem is egy hosszadalmas értekezés, hanem eszköztár, amely megadja a lendületet céljaid eléréséhez! Az önfegyelem a gyakorlatban nem arról szól, hogy reggeltől estig szenvedsz, hanem segít abban, hogyan szervezd meg a munkád okosabban és miként légy hatékonyabb kisebb erőfeszítéssel! Olyan eszközöket kapsz a kezedbe, amelyek segítségével könnyedén elkezdheted a munkát, és kitartással legyőzheted a zavaró tényezőket, hogy minden egyes alkalommal be is tudd fejezni a feladataidat. - Tudd meg, melyek a legfőbb érzelmi, pszichológiai és biológiai akadályok, amelyeket le kell küzdened. - Ismerd meg és törd meg a lustaság 5 lépésből álló körét, amely tétlenségbe taszít és boldogtalanabbá tesz. - Konfrontálódj önmagaddal közvetlen kérdések által, amelyek önismeretre és cselekvésre sarkallnak. - Pontos útmutatást kapsz az akaraterő befolyásolásához, maximalizálásához és megfelelő használatához. Peter Hollins bestsellerszerző tíz éve tanulmányozza a pszichológiát és az emberi csúcsteljesítményt. Számos emberrel dolgozott már együtt, hogy felszabadítsa a bennük rejlő potenciált, és a siker felé vezető útra terelje őket. Írásaiban tudományos, coaching és kutatási tapasztalataira támaszkodik. Ismerd meg önmagad, erősítsd meg elszántságod és kitartásod. Az azonnali cselekvés mostantól számodra is egyszerű lesz!
U dodávateľa
16,82 € 17,71 €

Útmutató ADHD-val élő nőknek - Fogadd el a különbözőséget, élj merészen, és törj át a korlátokon!


Élj bátor, ragyogó, magabiztos életet ADHD-val küzdő nőként! Ha te is figyelemhiányos/hiperaktivitási zavarban (ADHD) szenvedő nő vagy, akkor valószínűleg mindig is tudtad, hogy más vagy, mint a többiek. Gyerekkorodban gyakran hallhattad - tanáraidról, barátaidtól, akár még a szüleidtől is -, hogy ahhoz, hogy jobb életet élhess, változtatnod kell azon, ahogyan gondolkodsz, ahogyan cselekszel. Pedig az ADHD nem azt jelenti, hogy selejtes lennél! Igenis lehet teljes, boldog életed ADHD-val élő nőként. Ez a radikális útmutató megmutatja, hogyan érheted ezt el. Az Útmutató ADHD-val élő nőknek sokkal több egyszerű munkafüzetnél. Professzionálisan megírt, inspiráló forrás, és főként olyan eszköz, amelyhez minden ADHD-val élő nőnek hozzá kellene férnie, aki szégyennel, megbélyegzéssel, önhibáztatással, negatív érzelmekkel él együtt nap mint nap. Gyakorlatai, kérdéssorai és inspiráló történetei arra ösztönöznek, hogy felfedezd és megismerd saját belső nagyszerűségedet. Hatékony eszközökhöz juttat, amelyek segítenek kiteljesíteni egyedi erősségeidet, megbecsülni a neurodiverzitásodat, megtanulni a magabiztos kommunikációt. Segít, hogy ne "megjavítani" próbáld magad, hanem vedd észre, hogyan korlátozták mindeddig az önértékelésedet az ADHD-ból fakadó kihívásaid, és megmutatja, hogyan lépj túl a megbélyegzettségen és a szégyenérzeten, ami eddig nem engedte, hogy kiteljesedhess. Megtanít, hogyan építs ki erős, merész, magabiztos énképet, és hogyan élj önazonos, energikus, boldog életet. Ha Te is a megszégyenített és lejáratott nők ezrei közé tartozol, engedd meg Sari Soldennek és Michelle Franknek, hogy temperamentumos, de együttérző idegenvezetőid legyenek. Ők megértik, hogy a rejtőzködés évtizedei után a félelmek megbéníthatják az embert, és türelemmel segítenek neked, hogy kifejleszd magadban a rugalmasságot és a bátorságot. Lehetőséget kínálnak arra, hogy az elfogadás és az együttérzés pozíciójából szemlélve megértsd a világban betöltött szerepedet. Lélegzetelállítóan sokszínű világunkban az Útmutató ADHD-val élő nőknek merészen ünnepli a lenyűgöző és egyedi különbözőségeket.
U dodávateľa
15,32 € 16,13 €

Érzelmi örökség - Hogyan oldjuk fel a transzgenerációs traumákat?


Akiket szeretünk, és akik felneveltek minket, bennünk élnek. Megtapasztaljuk a lelki sérelmeiket, látjuk az emlékeiket álmainkban. Családi traumáik tudattalanul is összeköthetnek minket a múlttal. Bár többnyire nem vagyunk ennek tudatában, a titkok, a múltban elszenvedett traumák befolyásolják az életünket és meghatározzák a cselekedeteinket a jelenben. A neves pszichoanalitikus, Galit Atlas átütő erejű könyve saját életútján és páciensei történetein keresztül mutatja be, hogyan következnek a hibás döntéseink és megakadásaink az érzelmi örökségünkből. Ugyanakkor abban is segít, hogy tudatosítsuk és feloldjuk ezeket, és elinduljunk végre a gyógyulás útján a kiteljesedett élet felé.
Na sklade 1Ks
12,87 € 13,55 €

Testen innen, testen túl


A tudományban mindig is van, és lesz is egy szürke zóna, ahova a tapasztalt, de még meg nem értett, és meg nem magyarázott jelenségek tartoznak. Jó, hogy akadnak mindig olyan bátor, radikális kutatók, akik bemerészkednek ebbe a szürke zónába, dacolva a gúnnyal és lekezeléssel, ami a hivatalos tudomány felkent papjaitól árad feléjük. Azért sincs könnyű dolga annak, aki a parapszichikus jelenségeket igyekszik tudományos módszertannal vizsgálni, mert eredményei könnyen összemosódnak korunk zavaros ezotér nézeteivel. Éppen ezért fontos szem előtt tartani Carl Sagan figyelmeztetését: "A rendkívüli állítások rendkívüli bizonyítékokat követelnek." A magam részéről drukkolok minden újítónak. Szendi Gábor pszichológus, író ajánlása
U dodávateľa
11,03 € 11,61 €

Svrchovanost zprava i zleva / Zvrchovanosť sprava aj zľava


Svrchovanost – je glosována významnými osobnostmi českého a slovenského veřejného života, je komentována zprava i zleva, z pozice různých vědních oborů, životních zkušeností či politických funkcí. Svrchovanost – přináší kritiku globalizovaného kapitalismu i progresivistických společenských experimentů, svrchovanosti tolik vzdálených Svrchovanost – jeden ze základních kamenů demokracie – značí, že stát i jeho lid jsou schopni činit samostatná rozhodnutí o svém osudu Svrchovanost – je dnes zpochybňována pravicovým neoliberalismem i levicovým progresivismem a nálepkována jako populismus či naopak extrémismus
U dodávateľa
21,35 € 22,47 €

A demokrácia legrövidebb története


A demokrácia iránti bizalom erősítése ma fontosabb, mint valaha. Politikai jelenünkből mintha elszivárgott volna a demokráciába vetett bizalom. A bársonyos, tulipános, narancsos forradalmak után mintegy húsz-harminc évvel fehérorosz, bolíviai, mianmari és hongkongi tüntetések a példái, hogy a jogukért kiállóknak bántalmazással és akár halálos ítéletekkel kell szembenézniük. Az elismert politikai gondolkodó, John Keane ebben a közérthető nyelven írt történeti munkájában amellett teszi le a voksot, hogy bárhogyan is nézzük, nincs jobb politikai berendezkedés a demokráciánál. A szerző Mezopotámiától a jelenünkig követi végig a népakarat működésének szövevényes történetét: az athéni népgyűlésektől az Európában kialakult választói demokráciáig és a képviseleti kormányzásig, valamint napjaink ellenőrző demokráciájáig. De vajon létezik-e még jövője ennek az intézménynek, avagy végül a demagógok és a zsarnokok hagyják el győztesen a történelem színpadát? A könyv nem marad adós a válasszal.
U dodávateľa
13,18 € 13,87 €

Csak a szeretetet válaszd - A szentség visszhangjai


Sebastián Blaksley angyalok sugallatát és jelenéseit írta meg 144 látogatásból álló sorozatban, amelyet Rafael és Gabriel arkangyal irányított. Az angyalok arra kérték, írja le a tőlük, valamint Jézustól és Szűz Máriától származó üzeneteket. Így született a Csak a szeretetet válaszd című, hét könyvből álló sorozat, melynek első kötetét már magyar nyelven is olvashatjuk. Akárcsak egy valaha szeretett, de elfeledett dallam meghallgatásakor, újraéled a kapcsolat az igazi énünkkel, amely közvetlen, személyes és magával ragadóan csodálatos. A Csak a szeretetet válaszd, tudatos visszatérést kínál a mindenekelőtti Első Szeretethez. A SZENTSÉG VISSZHANGJAI A Csak a szeretetet válaszd sorozat első könyve olyan, akár a szentségvisszhangja a szívben, amely az isteni ölelésbe hív bennünket. A lélek felismeri a szeretet hangját, amely arra indítja, hogy visszatérjen az Istennel való közvetlen kapcsolat útjára. Semmi sem állíthatja meg a szerető szívet abban, hogy elérje az Istennel való egységet, ha meghallja az isteni szeretet hívását.
U dodávateľa
9,17 € 9,65 €

A vezetés 5 szintje - Növeld Befolyásodat Lépésről-Lépésre!


John C. Maxwell, első számú New York Times bestseller író felfedi, hogyan működik a valódi vezetés és elérhetővé teszi mindenki számára. A vezetés nem a titulusból fakad. Sőt, a kinevezés egy pozícióra csupán az első és a legalsó szintje a vezetés öt szintjének minden hatékony vezető számára. Hogy több légy, mint egy főnök, akit követni kell, el kell sajátítanod a képességet egy olyan csapat motiválására és felépítésére, amely nem csak eredményeket termel, hanem jövőbeli vezetőket is! A VEZETÉS 5 SZINTJE: 1. Pozíció - Az emberek azért követnek, mert követniük kell. 2. Engedély - Az emberek azért követnek, mert követni akarnak. 3. Teljesítmény - Az emberek azért követnek, amit a szervezetért tettél. 4. Az emberek fejlesztése - Az emberek azért követnek, amit értük tettél. 5. A csúcs - Az emberek azért követnek, ami vagy, és amit képviselsz. A könyvben leírt tanácsokat munkával és a tanulásra való hajlandósággal ötvözve, bárki felemelkedhet egy magasabb és hatékonyabb vezetési szintre, és ezáltal nagyobb hatást érhet el.
U dodávateľa
15,30 € 16,10 €

Corpus Hermeticum - Helikon Zsebkönyvek 125.


A Corpus Hermeticum egy feltehetően tudatosan szerkesztett válogatás, egy szöveggyűjtemény Hermész Triszmegisztosz tanításaiból, amely tizenhét görög nyelvű hermetikus dialógust tartalmaz. A kötetben a teológiai témájú értekezések mellett a kozmológiával és az embernek a világban elfoglalt helyével foglalkozó szövegeket egyaránt megtaláljuk, melyek a hermészi tanítások, a hermetikus filozófia megismeréséhez segítik hozzá az olvasót. A híres platonikus filozófus, Marsilio Ficino 14. századi latin fordításának köszönhetően a mű példátlanul sikeres lett, és nagy hatást gyakorolt a humanista gondolkodók jó részére, akik úgy vélték, hogy a hermetikus irodalommal a régóta elfeledett, hieroglifákba vésett egyiptomi bölcsességet ismerhették meg, ami valójában az isteni tudás letéteményese.
U dodávateľa
6,13 € 6,45 €

Trénink mozku - Zlepšení za 60 dnů, 3. vydání


Jedinečný šedesátidenní program sestávající z kombinace jednoduchých matematických výpočtů a slovních cvičení aktivuje kůru mozkovou a zlepšuje celkový výkon mozku. Uvedený trénink stimuluje mozek, zvyšuje přísun kyslíku a nejrůznějších aminokyselin a oddaluje mentální důsledky stárnutí. Výsledkem je více neuronů a větší počet nervových spojení, což je známka zdravého mozku.
Na sklade 3Ks
15,62 € 16,44 €

Zákonník práce s komentárom a judikatúrou platný od 1. septembra 2022


Zákonník práce z dielne vydavateľstva NOVÁ PRÁCA, spol. s r. o. prešiel rukami popredných slovenských odborníkov na pracovné právo, a preto sa vám dostane do rúk kniha, ktorá obsahuje nielen paragrafové znenie zákonníka, ale i rozsiahly komentár, ktorý podrobne vysvetľuje všetky paragrafy Zákonníka práce, upozorňuje na zmeny a vedie čitateľa zrozumiteľným jazykom celou problematikou pracovného práva. Jednotlivé paragrafy sú doplnené nielen podrobným komentárom ale aj vyčerpávajúcou judikatúrou. Posledná novelizácia bola urobená v júli 2022 zákonom NR SR č. 248/2022 Z. z.
Na sklade 2Ks
18,91 € 19,90 €

Ústava Slovenskej republiky a Listina základných práv a slobôd platná od 1. septembra 2022


Spolu v jednej knižke nájdete obidva spomínané významné dokumenty (ÚSTAVU SR i LISTINU ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBôD). Táto knižka by nemala chýbať v žiadnom úrade, štátnej inštitúcii, škole, obci, firme, skrátka mala by byť súčasťou každého pracoviska. Kniha má 120 strán, formát A5 a väzba je lepená. Je v nej zachytená i posledná novelizácia Ústavy SR a všetky zmeny platiace v našom právnom systéme od 1. septembra 2022.
Na sklade 2Ks
8,46 € 8,90 €

Kompendium Stomatologie II


Druhé, aktualizované a rozšířené vydání druhého dílu oborové monografie podává komplexní přehled teoretických i praktických informací z jednotlivých oborů ambulantní stomatologie. Detailně se zabývá obory preventivní stomatologie, konzervační stomatologie, endodoncie a reendodoncie, fixní i snímatelnou protetickou stomatologií, estetickou stomatologií, parodontologií, onemocněními ústních sliznic včetně vybraných dermatologických onemocnění orofaciální oblasti, ortodoncií, dětskou stomatologií a základy evoluční teorie a ekonomie. Navazuje tak na teoretické základy stomatologie, prezentované v I. dílu, které dále rozšiřuje. V celé monografii je stomatologie vnímána jako obor zabývající se integrální součástí celého lidského těla, proto jsou detailně probrána i onemocnění orofaciální oblasti, která mohou ovlivňovat jiné systémy těla, stejně jako onemocnění jiných systémů, jež se naopak mohou projevovat v orofaciální oblasti nebo ji ovlivňovat. Publikace je primárně určena všem specialistům v oboru stomatologie a studentům zubního lékařství, ale i specialistům ostatních styčných oborů, zubním technikům, zdravotním sestrám, dentálním hygienistkám i studentům příbuzných oborů. Kniha je opatřena velkým množstvím barevných ilustrací i klinických fotografií. Publikaci recenzovalo 19 oponentů.
Na sklade 2Ks
156,23 € 164,45 €

A tanácsadás csapdája


Vezetőként az első reakciónk, amikor valaki hozzánk fordul egy problémával, hogy megpróbáljuk - helyette - megoldani a helyzetet. Ösztönösen tanácsokat osztogatunk, emiatt nem jutunk el addig, hogy kiderüljön, mi a valódi gond. Ráadásul ha meg is oldódik az adott helyzet, elszalasztottunk egy kiváló coacholási lehetőséget. Pedig ha ilyenkor a megfelelő kérdéseket tesszük fel, lehetőséget adunk a csapatunk tagjainak a fejlődésre. Ezzel pedig mindenki nyer: autonóm, önálló döntéshozásra képes munkatársak között több időnk marad a saját feladatainkra, és több közös sikerre számíthatunk. A coaching egyik legkiválóbb szakértőjeként elismert szerző Szokj rá a coacholásra! című kötetéből megismertük a coacholás hét alapvető kérdését. Legújabb, praktikus módszereket felvonultató könyvében most bemutatja, miként tudjuk ténylegesen megváltoztatni viselkedésünket, hogy megőrizhessük kíváncsiságunkat, mindennapos gyakorlattá tehessük a coacholást, és a legjobbat hozhassuk ki csapatunk tagjaiból.
U dodávateľa
12,87 € 13,55 €

Fyziologie - Repetitorium (2. rozšířené vydání)


Repetitorium neboli pomůcka k opakování před zkouškou od autorů z Fyziologického ústavu 1. LF UK je stručným přehledem základních fyziologických poznatků. Čtenářům nabízí penzum nutných znalostí bez nepřehledné heslovitosti. Může sloužit nejen k finální přípravě před zkouškou, ale i k úvodní orientaci v oboru. První vydání publikace získalo cenu Jaroslava Jirsy za nejlepší učebnici Univerzity Karlovy roku v oborech medicínsko-farmaceutických a nyní čtenářům autoři předkládají druhé, přepracované vydání. Doufáme, že bude i nadále pomáhat při hledání cesty v labyrintu informací jednoho ze základních oborů medicíny.
U dodávateľa
31,30 € 32,95 €

Dítě v pohybu od hlavy až k patě, 3. vydání


Špatné držení těla, nadměrné prohnutí v bedrech, kulatá záda, postavení nohou do X – to je jen malý výčet nedostatků, které u řady dětí pozorujeme. V předškolním a ranném školním období vývoje dítěte dochází k jeho velkému rozvoji, který se týká i jeho pohybových schopností. Způsob jak toto učení se “hýbat” můžeme ovlivnit spočívá v tom, že si budou děti své tělo uvědomovat a své pohyby cítit. Hravá cvičení zaměřená k lepšímu cítění těla a kvalitě pohybu povede k celkové pohodě dítěte a především k prevenci a nápravě řady špatných pohybových návyků. Pokud s nimi nebudeme pracovat zavčasu, mohou později vést ke špatnému držení těla a různým deformitám. Pohybový koncept Spiraldynamik, jehož principy jsou zaintegrovány do celého textu této knihy, můžeme jednoduše popsat jako „návod na použití vlastního těla“. Cvičení formou hry odstraňují kulatá záda a vbočené nohy Díky těmto cvičením prožijí děti pohyblivost, sílu, obratnost a pohodu Metoda Spiraldynamik pro děti
U dodávateľa
15,57 € 16,39 €

Zákon pěti klasů


Hlavním tématem knihy je uměle vyvolaný hladomor, který na Ukrajině propukl ve 30. letech minulého století poté, co Sovětský svaz připojil Ukrajinu ke svému území a zavedl zde bolševický režim. Jedním z výsledků bylo i tak zvané „rozkulačení“, tedy zlikvidování soukromého vlastnictví půdy a snaha o vytvoření centralizovaného zemědělství. Na Ukrajině tento proces přerostl v šílenství a teror.
Na sklade 1Ks
15,58 € 16,40 €

Atlas elektroencefalografie dospělých 3. díl


3. díl Atlasu elektroencefalografie dospělých se zabývá elektroencefalografickými nálezy u kriticky nemocných pacientů a iktálními vzorci epileptických záchvatů. Jde o témata, se kterými elektroencefalografisté nepřicházejí v běžné praxi do styku příliš často. Kniha navazuje na dva předchozí čtenářsky úspěšné díly atlasu a společně s nimi tvoří základ pro pojednání o indikacích a popisu EEG, o kterých autor plánuje pojednat ve 4. dílu atlasu. První kapitola je založena na převodu mezinárodně platné Standardizované EEG terminologie pro vyšetřování kriticky nemocných. Kromě elektroencefalografistů, epileptologů a neurologů může zaujmout i intensivisty. Druhá kapitola kromě instruktivních příkladů skalpově snímaných iktálních vzorců obsahuje i ukázky nejčastějších typů vzorců invazivně snímaných. Kromě elektroencefalografistů a epileptologů je určena zejména ambulantním neurologům, jimž pomůže v orientaci v problematice indikací epileptochirurgických výkonů. Kniha je založena na rozsáhlém studiu světové literatury, ve své textové části je však koncipována vcelku úsporně. Hlavní důraz je kladem na četné komentované příklady úseků grafů, které jsou prezentovány jako minikazuistiky a v řadě případů je doprovází nálezy z neurozobrazovacích vyšetření.
Na sklade 1Ks
156,23 € 164,45 €

Iluze pokroku Rozklad marxismu


Georges Sorel (1847–1922) byl francouzský politický myslitel, vnímaný hlavně jako teoretik revolučního syndikalismu. Proslul knihou Úvahy o násilí, v níž předložil svou obhajobu revolučního násilí. V krátkém spisku Rozklad marxismu (1908) chce Sorel marxistickou doktrínu zbavit strnulosti a dogmatismu, do nichž v jeho době upadla. Za tím účelem se snaží odkrýt skutečné jádro Marxova myšlení a očistit je od cizorodých složek, zděděných po starších socialistických naukách. Vymezuje marxismus jednak vůči utopismu, jednak vůči blanquismu. Zatímco první se pokouší radit vůdcům společnosti, marxismus se zajímá výhradně o organizaci proletariátu; a zatímco druhý chce prostřednictvím politické strany dobýt státní moc, marxismus zůstává oddaný myšlence třídního boje a absolutní revoluce. Za nejvěrnější uskutečnění Marxových idejí proto Sorel považuje soudobý revoluční syndikalismus. Dílo Iluze pokroku (1908) představuje pokus zkoumat myšlenku pokroku pomocí Marxových historických metod, podle nichž je výklad idejí nutné založit na porozumění třídním vztahům. Sorel sleduje dějiny pojmu pokroku a kritizuje jej coby buržoazní ideologii, od níž se proletariát má oprostit. Vůbec ovšem nezavrhuje technický pokrok jako takový ani nepopírá jeho existenci; staví se však proti ideologii, která svádí ke kvietismu tím, že považuje pokrok za zaručený, a která jej chápe primárně jako hromadění intelektuálních poznatků. Proti této klamné buržoazní představě o pokroku staví „reálný pokrok“ moderního průmyslu, který je plodem technických dovedností proletariátu.
U dodávateľa
20,77 € 21,86 €

Rozšírte svoje vedomosti z nových oblastí ako ekonómia, manažment a marketing. Zaujímate sa o vesmír a jeho fungovanie, správanie živočíchov či históriu času? Správny smer do života a pozitívnu psychológiu prinesie motivačná literatúra. Knihy odborné - z oblasti práva, pedagogiky, sociológie či medicíny - ukrýva práve táto sekcia.

Kategória Odborná a populárno-náučná literatúra zahŕňa knihy a texty, ktoré poskytujú informácie a odborné znalosti v rôznych odboroch. Táto kategória sa líši od beletristickej literatúry a zameriava sa na vedomostný prínos.

Odborná literatúra obsahuje podrobné informácie, teórie a výskum v rôznych oblastiach ako veda, medicína, technológia, právo, ekonomika a psychológia. Populárno-náučná literatúra je prístupnejšia verejnosti a zaujímavo prezentuje tématické úseky, históriu, biografie a vedecké objavy.

Odborná a populárno-náučná literatúra je dôležitá pre vzdelávanie, osobnostný rozvoj a celoživotné učenie. Pomáha nám porozumieť svetu, objavovať nové perspektívy a zlepšiť naše schopnosti. Tieto diela od renomovaných autorov sú zdrojom inšpirácie a prínosov pre naše profesionálne a osobné životy.

K najznámejším autorom odbornej literatúry patria Stephen Hawking, Yuval Noah Harari, Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman či zo slovenských autorov Roman Králik, či Vojtech Zamarovský.