! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Poézia - antológie strana 16 z 18

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Rókák esküvője


Simon Márton harmadik kötetének költészete egyenes beszéd, kitérőkkel. Egy olyan belső monológ felvétele, amelyből az ébrenlét cenzorai még nem vágták ki a mindennapokat folytonos ostrom alatt tartó irracionalitást. Néha nehéz különbséget tenni élők és holtak között: van, aki távozik, és van, aki visszajár. Az emberi beszédet meg-megrepesztik a természet és a technológia szívhangjai. Belebotlunk egy papírpohárba, és mire felnézünk, a versmondatba már besétált egy őz. Vagy egy róka, amelyben a legtöbb hagyományos kultúra szerint soha nem lehet megbízni. Simon Márton versei azonban egy olyan világról szólnak, ahol lehet, hogy már csak a rókákban bízhatunk.
Vypredané
5,21 € 5,48 €

V dešťových kapkách


Sbírka haiku teplické autorky.
Vypredané
4,83 € 5,08 €

Obyčajné veci


Obyčajné veci sú zbierkou zasahujúcou svojou filozofickou hĺbkou vedomie i podvedomie každého čitateľa, ktorému nestačí plytkosť konformného vnímania spoločenských a interpersonálnych vzťahov. Je vyznaním čistej pokory spojenej s dôstojným postojom k hlbinným hodnotám našich predkov, nachádzajúc tak pevný most k pokusom o vylepšenie nášho prítomného sveta. Ernest Sirochman
Vypredané
5,61 € 5,90 €

Válogatott versek - Radnóti Miklós


Már pályája kezdetén tehetséges, érdekes költő volt, s eszközeinek tisztulásával, élményanyagának gazdagodásával kötetről kötetre nőtt művészi hitele, jelentősége. De naggyá akkor vált, a magyar költészet kivételes személyiségei közé akkor emelkedett, amikor a kor iszonyú szorítása, amely annyi tehetséget összetört, belőle erőinek hallatlan koncentrálását váltotta ki, amikor eszményei: az európai műveltség, a humanista elkötelezettség, a szociális lelkiismeretesség, az írói felelősségérzés sokak által elkoptatott és gyakran üresnek bizonyuló fogalmai a halál árnyékában igazi életre keltek benne, s mélységesen átérzett, kristálytiszta és szárnyalóan nemes tartalommal teltek meg, amikor megszülettek utolsó korszakának versei, a kultúra, az emberség, a közösségi érzés és a személyes helytállás művészi dokumentumai.
Vypredané
2,14 € 2,25 €

I Have More Souls Than One


'But no, she's abstract, is a bird Of sound in the air of air soaring, And her soul sings unencumbered Because the song's what makes her sing.' Dramatic, lyrical and ranging over four distinct personae, these poems by one of Portugal's greatest poets trace a mind shaken by intense suffering and a tireless search for meaning. Penguin Modern: fifty new books celebrating the pioneering spirit of the iconic Penguin Modern Classics series, with each one offering a concentrated hit of its contemporary, international flavour. Here are authors ranging from Kathy Acker to James Baldwin, Truman Capote to Stanislaw Lem and George Orwell to Shirley Jackson; essays radical and inspiring; poems moving and disturbing; stories surreal and fabulous; taking us from the deep South to modern Japan, New York's underground scene to the farthest reaches of outer space.
Vypredané
2,38 € 2,50 €

Food


Sadder than salad. From apples to artichokes, these glittering, fragmented, painterly portraits of food by the avant-garde pioneer Gertrude Stein are redolent of sex, laughter and the joy of everyday life. Penguin Modern: fifty new books celebrating the pioneering spirit of the iconic Penguin Modern Classics series, with each one offering a concentrated hit of its contemporary, international flavour. Here are authors ranging from Kathy Acker to James Baldwin, Truman Capote to Stanislaw Lem and George Orwell to Shirley Jackson; essays radical and inspiring; poems moving and disturbing; stories surreal and fabulous; taking us from the deep South to modern Japan, New York's underground scene to the farthest reaches of outer space.
Vypredané
2,38 € 2,50 €

Epoch Times. Příběhy ze staré Číny


Během pěti tisíc let a vlády dvaceti čínských dynastií se odehrávaly mnohé příběhy. Zatímco císař vládl králům jednotlivých zemí, měnila a rozvíjela se v Číně kultura, řemesla a náboženství buddhismu a taoismu. V tomto vydání nahlédneme zpět v čase do historie královských rodů Země středu, které po sobě zanechaly bohaté dědictví a následováníhodný odkaz. Přinášíme nejkrásnější historické pověsti a mýty, příběhy vládců, hluboké myšlenky mudrců i zkušenosti z každodenního života.
Vypredané
2,19 € 2,30 €

Lacná kniha Sněží na Jošino krásné (-70%)


Po více než šedesáti letech, která uplynula od prvního vydání Mathesiovych a Hilské "Veršů psaných na vodu" (1943), vydáváme nový výbor ze starojaponské lyrické sbírky Kokinwakasu, k jejímuž sestavení dal pokyn sám japonský cisař Daigo už v roce 905. Současná, působivá přebásnění výboru "Sněží na Jošino krásné" obsahují opomenutá pětiverší Kokinwakasu, která Mathesiův výbor nezachytil, a obohacují naše poznání lyrického světa staré japonské poezie o neznámé, překvapivé dimenze. Jsou také důkazem toho, řečeno s Vladislavem Vančurou, že platnost starých kouzel se neustále obnovuje a ze za celých tisíc a sto let, která nás dělí od doby japonských básniků a básnířek z Kokinwakasu, se uhelná hnutí lidských myslí a srdcí pramálo změnila a nabývají tak rozměru teměř mýtických.
Vypredané
2,02 € 6,73 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Místo v prostoru (-70%)


Antologie mladé slovinské poezie.
Vypredané
2,12 € 7,05 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vôňa horcov (-70%)


Výber z diela jedného z najvýznamnejších súčasných ukrajinských básnikov P. Miďanku (nar. 1959) vychádza po prvýkrát v slovenskom jazyku. Jeho poézia vyniká svojráznym naturelom a tematicky viazanosťou ku géniu loci Zakarpatska, k jeho prírode, socio -politickej minulosti i prítomnosti. Veľmi špecifický je jazyk básnika, v ktorom sa javí aj ako "archeológ" dejinami jazyka tohto teritória (používa slová haličské, rumunské, maďarské, slovenské, šarišské). Jeho čítačky napĺňajú sály vo Ľvove, Kijev e, Užhorode, pretože je až "ikonickým" básnikom mladšej generácie.Preklad: Patrik Oriešek
Vypredané
1,88 € 6,27 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Návrat z nicoty (-70%)


Strhující vítězství chlapce, jenž se stal vězněm vlastního těla Deset let žil ve vegetativním stavu a jen on sám věděl, že je při plném vědomí. Nyní vypráví svůj neuvěřitelný, úžasný a zároveň otřesný příběh, který se stal světovým bestsellerem. V lednu roku 1988 se jihoafrický školák Martin Pistorius vrátil domů z vyučování a stěžoval si na bolest v krku. Nikdy potom se už do školy nevrátil. Během roku dosud naprosto zdravý chlapec degeneroval – kompletně ochrnul, přestal komunikovat i vnímat. Do čtrnáctých narozenin z něj byla jen prázdná schránka. Nepředstavitelných deset let poté strávil při plném vědomý, ale uvězněný v těle, které mu znemožňovalo dát cokoli najevo. Chápal a prožíval všechno, co se kolem něj a s ním dělo, jenže byl úplně bezmocný, pokud šlo o komunikaci. Návrat z nicoty je příběh, který napsal sám Martin poté, kdy se s pomocí moderních komunikačních metod vrátil zpět do života. S naprostou upřímností a otevřeností líčí vše, co prožíval jako jasně myslící bytost, o níž se ostatní domnívali, že jen přežívá ve vegetativním stadiu. Od perverzního a krutého chování některých takzvaných pečovatelů, hřešících na jeho bezmocnost, přes obětavost a soucit dalších až po nezdolné odhodlání těch, kteří věřili, že v jeho pohledu vidí záblesky inteligence. MARTIN PISTORIUS se narodil v Johannesburgu (Jižní Afrika) v roce 1975. Nyní žije ve Velké Británii.
Vypredané
4,94 € 16,45 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Druhá moderna (-50%)


Pôvodne mala byť táto práca venovaná typologizácii postavy mladého dievčaťa v slovenskej próze medzivojnového obdobia, čím mala bezprostredne nadväzovať na našu diplomovú prácu Komplex Lolity (1998). Pri formulovaní termínu femme enfant boli sme prvý raz konfrontovaní s kultúrnym kontextom obdobia fin de siecle.
Vypredané
4,14 € 8,27 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Arytmia duše (-90%)


Arytmia duše. Nepravidelnosť, porucha rytmu. Spojenie atypické, nezvyčajné a neobyčajné. To sú práve atribúty, ktoré Alica Kulihová vnáša do svojej básnickej zbierky. Svet neidealizuje, ba naopak. Podáva ho taký, aký je, aký ho vníma, aký si ho ľudia vytvorili, svet, v ktorom žijeme. Autorka prináša verše, v ktorých sa odzrkadľujú súčasné trendy spoločnosti. „Byť láskyplný nie je in. Byť milý, len tak z radosti, sa nenosí. A byť ústretový hraničí so sebadeštrukciou.“ Rovnako si všíma veci a vecičky sveta, ktoré sa na prvý pohľad môžu zdať nepodstatné či dokonca samozrejmé, a tým neviditeľné. Prízvukuje, že i tie môžu a prinášajú radosť, potešenie. V zbierke sa objavuje aj téma, ktorá je azda nevyčerpateľná, ktorá tu je, bola a bude – (ne)naplnená láska, a to nielen vo vzťahu k opačnému pohlaviu, ale aj láska materinská, cit obdivuhodný. Pričom silný citový odpor, nenávisť autorka neponíma ako opozitum lásky, ale ako jej druh, istú formu.
Vypredané
0,39 € 3,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Básne SK/CZ 2017 (-90%)


Zborník najlepších prác 7. ročníka literárnej súťaže Básne SK/CZ 2017, ktorého sa prvýkrát mohli zúčastniť aj autori/ky s českými príspevkami. Vyhlasovateľmi súťaže boli literarnyklub.sk - občianske združenie, Psí víno - časopis pro současnou poezii a vydavateľstvo Fra. Príspevky hodnotila porota v zložení Michal Habaj (predseda poroty), Jakub Řehák a Peter Milčák. Do 7. ročníka bolo zaslaných 624 súťažných príspevkov. Zborník obsahuje cyklus básní Noční převádění mláďat víťazky Simony Rackovej a diela ocenených finalistov: 2. miesto: Marián Milčák (Wignerov priateľ) Petr Mezihorák (Přiblížení) Prémie: Marek Grajciar (Rozplynutie) Pavel Jonák (Ztráty paměti) Matěj Lipavský (Banánovky) Martin Melicherčík (Mŕtva kaviareň) Jakub Pecháček (Nulové světlo) Jan Těsnohlídek (Nové básně) Martin Vlado (cheppott schramot)
Vypredané
0,85 € 8,47 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Szívben fészkelő (-90%)


A felpörgetett életvitel elnyomja bennünk azt a belső hangot, amit csak a lélek mélyéből lehet- filozofikus tömörséggel - felszínre hozni. Erre a japán versforma, a háromsoros, 17 szótagos haiku alkalmas leginkább. Lajtos Nóra zenész, költő, író, irodalomtörténész, aki áradó, életszerű prózaversek költőjeként ismert, most a legtömörebb irodalmi műfaj eszközével tárja elénk belső világának esszenciáját. Szóösszetételei izgalmas rejtvényként kínálkoznak megfejtésre, nyelvi lelemények sokaságát vonultatva fel a haikus létsűrítményekben.
Vypredané
0,48 € 4,84 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Köti a sötétséget (-90%)


Fellinger Károly 1963-ban született Pozsonyban. Gyerekkorától fogva Jókán él, agronómus, költő, helytörténész. Versei könyv alakban szerbül, németül és angolul is megjelentek már. Kétszer nyerte el az SZMÍT által kiírt év irodalmi alkotása verseny díját, továbbá az Arany Opus Díjat és a Magyar Írószövetség Bóbita költőversenyét is megnyerte, a 2013-as év legjobb szlovákiai magyar verseskötetéért pedig Forbáth Imre-díjat kapott.
Vypredané
0,64 € 6,43 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Szeretőm, földem, Erdély (-90%)


A kötet a magyar líra Erdély-tárgyú költészetének legjavát, illetve legjellegzetesebb alkotásait vonultatja fel. Freskót ad arról, hogy miképp örökítette meg Erdélyország sorsát, szellemét és lelkét magyar költőgenerációk sora, és hogyan visszhangzik a későbbi, a Trianon utáni és a diktatúra alatti Erdély fájdalma versirodalmunkban.
Vypredané
0,66 € 6,63 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Citara svätých (-90%)


Po prvýkrát má náš čitateľ možnosť zoznámiť sa s výberom cirkevnej a duchovnej poézie 16. – 18, storočia z protestantského okruhu v takej rozsiahlej podobe, ako ho predstavuje antológia. Editorka zozbierala známy i menej známy materiál z rukopisných i tlačených prameňov, i starších edícií. Predstavuje čitateľovi pestrú paletu autorov i žánrov. Umožňuje mu nahliadnuť, ako piesňové žánre fungovali v kultúrnom živote protestantskej komunity a ako formovali jeho spiritualitu. A tiež ako citlivo reagovala poézia na vnútorné procesy, ktorými protestantská komunita v jednotlivých obdobiach prechádzala.
Vypredané
1,16 € 11,62 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Moje presné vidiny (-90%)


Čítajúc zbierku poézie v Srbsku uznávaného básnika Danilova má človek pocit takej dynamiky a prekvapenia, akoby autor pálil svoje verše z poetického samopalu - neočakávane, drzo, bez akejkoľvek bázne pred čímkoľvek, no presne. Tie zásahy sú mierené na čitateľa a ten sa skrúca z neočakávaných pocitov, pripomenutých príbehov, či cudzích autorových predstáv, ktoré sa mu náhle miešajú do vlastných zážitkov, dramatických chvíľ, čo zažil. Pretože Danilovov jazyk je dokonale obrazotvorný. Niekedy stačí slovo-dve a dokáže v čitateľovi vzbudiť zamýšľaný obraz. Inokedy je to rýchla dráma poskladaná do voľných veršov. Danilov často tematicky siaha k intímnym spomienkam, k rodinným vzťahom. Svoje deti aj predkov pár ťahmi noža-pera pitve neúprosne presne, až má čitateľ pocit, že ich dôverne pozná. Danilov si vo svojej vlasti získal priazeň čitateľov a za dvadsať rokov plodného života vydal 14 básnických zbierok. Prekladateľ Martin Prebudila zachoval odkaz i obsah diela, pretože verše i v slovenčine účinne režú do živého.
Vypredané
0,69 € 6,90 €

dostupné aj ako: