Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Slovenská poézia strana 63 z 72

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha S tebou a bez teba (-70%)


Kamil Peteraj je najúspešnejší autor kníh poézie a textov populárnych piesní. Doteraz sa predalo vyše 55-tisíc výtlačkov jeho kníh, čo v oblasti vydávania slovenskej poézie predstavuje absolútny rekord. Básnik nevydáva zbierky každý deň, a preto je každé nové vydanie sviatkom. Všetky jeho knihy sa stretli so širokým čitateľským ohlasom. S tebou a bez teba je autorským zostrihom z troch Peterajových úspešných kníh: V slepých uličkách, Breviár lásky, Čo bolí, to prebolí.
Vypredané
2,97 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Stala sa nám láska (-70%)


Jeden z najznámejších slovenských básnikov a textárov predstavuje výber zo svojej, najmä ľúbostnej tvorby pod príznačným názvom Stala sa nám láska. Mnohé z básní Jána Štrassera boli zhudobnené a podnes nám znejú nielen v sluchu, ale i v duši. Vieš, jedna láska je vždy prvá, Zažni aspoň v jednom okne či Tlaková níž sú texty, ktorým ani roky neuberajú na dráždivej, erotickej príchuti. Výber má nápaditú grafickú úpravu a je určený každému, kto rád podľahne najkrajšiemu ľudskému citu, ktorým láska nepochybne je.
Vypredané
2,37 € 7,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vie, čo urobí (-70%)


Aj novú zbierku Kataríny Kucbelovej charakterizuje rezervovaný jazyk. Ale s osobnejšími témami získal nový náboj. Autorka vychádza z rámca každodennej životnej skúsenosti, ako ho určujú rodinné vzťahy, väzby na domov a na dôverne známe lokálne spoločenstvo. Namiesto evokovania idyly sa však sústreďuje na naše temnejšie tradície, ako sú zatrpknutosť, strach, predsudky, intolerancia, agresivita. Znepokojujúce čítanie bez lacného imitovania katarzie. Poézia, s ktorou to čitateľovi myslí.
Vypredané
2,37 € 7,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha To, čo život dá / Amit az élet ad (-70%)


Súčasná poézia v slovenskom a maďarskom jazyku.
Vypredané
0,87 € 2,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Si palác, kde chcem byť doma (-70%)


Si palác, kde chcem byť doma. Si ruža, čo krásne vonia nad fialkou tvojho lona. Júlia, stoj večne o mňa! Vyjde slnko tvojich očí spopod uhlia na obočí, zasvietiš mi ním aj v noci, si nádej, čo má ma v moci. Podobne ako to slnko z Júliiných očí vychádza vo vydavateľstve Perfekt aj tvorba vynikajúceho básnika a Shakespearovho súčasníka Balassiho Bálinta - Valentína Balašu (1554 - 1594). Rodák zo Zvolenského zámku, ktorý padol v boji proti Turkom pri Ostrihome, je pochovaný v Hybiach. Preklady z jeho maďarskej tvorby sú doplnené anonymnými slovenskými básňami z Fanchaliho kódexu, nájdeného v minulom storočí vo viedenskej Národnej knižnici. Balaša vyrastal na Slovensku, nuž býval pokladaný aj za autora v našom jazyku napísaných básní. Hoci výskum to nepotvrdil, určite vznikli v jeho magickom kruhu, básne napísali jeho slovenskí súčasníci, a tak je táto kniha aj informáciou o pestrej uhorskej básnickej kultúre v 16. storočí. Knihu ilustrovala Katarína Vavrová.
Vypredané
3,36 € 11,20 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Odsúdená na lásku (-70%)


Autorka otvára svoj vnútorný svet a hovorí, že pocity ľudí sú si veľmi podobné, keď prežívajú vo svojich vzťahoch chvíle lásky, krízy a rozchodov. Stotožnenie sa s autorkinými básňami môže pomôcť pozornému čitateľovi pochopiť pocity iných a i samého seba.
Vypredané
3,00 € 10,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Sedemdesiat o láske (-70%)


Básnika Ľubomíra Feldeka ani jeho manželku Oľgu netreba čitateľskej verejnosti nejako zvlášť predstavovať. Títo tvoriví ľudia sa v živote nezvyčajne dopĺňajú, no v tvorbe idú každý vlastnou cestou. Tentoraz sa ich zámery prekrížili, aby vytvorili knižku nádherných veršov a zároveň vtipných postrehov nielen z ich spoločného života. Oľga zo stoviek Ľubomírových veršov vybrala tie, ktoré jej najväčšmi prirástli k srdcu, a aby sa jej ľahšie komentovalo, rozdelila básne do desiatich celkov. Čitateľ sa takto ocitol v zázračnom svete poézie a zvláštneho humorného sveta. Kým básnik miluje, raz horúco, vášnivo, inokedy už s nostalgiou a smútkom, prozaička si vychutnáva každú scénku, každú rozmanitosť života. Výber sa začína týmito nádhernými veršami mladého básnika: Ach, neznámi! Tí vedia sa mať radi,/ keď na stanici stoja vlaky dva/ a cudzí cudzej do obloka hľadí,/pošle jej bozk a ona zakýva./Len chvíľa je to. Túžiť sa dá predsa./ No už sa hýbu rušne z nádražia/a ani vševedúci nedozvie sa
Vypredané
2,28 € 7,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Život nie je pes, je to suka (-70%)


Ján Martin není slovenský Charles Bukowski, on je zrcadlo. Nás všech. Kolik je v člověku pěkného, tolik je v něm i ošklivého.. Z Martonových naturalistických básní pryští touha chytat se kořenů. Špinavých od hlíny, nahnilých, zapáchajících ale živých.Kdo nepřijme Martonova slova, nie čistý, je pouze vychovaný.
Vypredané
3,00 € 9,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Chlapec maľuje dúhu a iné (-70%)


Milan Rúfus bol žijúcim klasikom slovenskej umeleckej spisby. Výber Chlapec maľuje dúhu a iné, ktorý edične pripravila literárna vedkyňa Eva Jenčíková, sa usiluje v rámci daných možností jedného - hoci rozsiahleho - zväzku predstaviť básnické dielo Milana Rúfusa a jeho osobnosť čo najúplnejšie. Takto koncipovaný súbor umožňuje čitateľovi vytvoriť si predstavu o šírke básnikovho tematického záberu, o bohatosti motivickej výstavby jednotlivých básní a zbierok, o rozmanitosti umeleckého videnia a tvarovania lyrickej výpovede. Za náležité pokladáme aj to, že editorka neobišla ani tvorbu pre deti, ktorej Rúfus venoval nemálo zo svojho umeleckého talentu (i keď, prirodzene, nemá tu rovnaký priestor ako poézia pre dospelých).
Vypredané
3,49 € 11,62 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Žofia a iné básne (-70%)


Akokoľvek sa V. Beniak opakovane potrvdzoval ako básnik rodu, vždy bol vzdielaný od úzkoprsého postoja kultúrne izolovaného nacionalistu, ktorý nevidí, nepozná a nedocení duchovnú kultúru iných národov. Aj záverečná štúdia Jána Gavuru sa dotýka citlivých miest spojenia básnictva a politických osudov národa. A dotýka sa ich citlivo. Vyhýba sa vyexponovanej dvojpólovosti: nadšeného "za" alebo odmietavého "proti", za ktorými by sa opäť dala tušiť ideológia alebo ignorovanie zložitosti historického obdobia. Ostatne, takto potrvrdzovaný i zatracovaný bol básnik počas svojho života a oba ideologicky motivané postoje spoločnosti si vyžiadali následnú "korekciu deformovanej predstavy o živote a diele V. Beniaka." Ján Gavura pristupuje k otázke nadosobného poslania básnictva najprv zvonku, cez básnikov iných národov, T.S Eliota aleb Cz. Milosza. Následne sa vecne, s vedome budovaným odstupom a so snahou o porozumenie pokúša o fenomenologickú interpretáciu tejto ťažiskovej polohy Beniakovej poézie v súhre s presvedčeniami básnika a s jeho životným svetom. J. Gavura nechce zahládzať disonancie, ktoré pritom vyvstávajú. Edita Príhodová
Vypredané
3,49 € 11,62 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Odkazovač (-70%)


Dnes sa aj tak nikam nedovoláš Boh si ráno zapol odkazovač Nebo býva občas preplnené raz to číslo lásky zabudneme
Vypredané
2,39 € 7,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zabi Ma Nezne Alebo Sibenica (-70%)


Známy pesničkár, renomovaný filmár, divadelný a rozhlasový autor, básnik Juraj Bindzár sa v knižke Zabi ma nežne alebo Šibenica pre malého muža (2000) debutovo predstavuje s dvomi kriminálnymi baladami. Ide o priam artistné kompozície (ilustrované ef ektnými surrealistickými autorovými kolážami), ktorých čitateľské potešenie plynie z umne vykonštruovaných zápletiek a suchého či čierneho humoru. Je očividné, že autora priťahuje zločin a podsvetie, no nemenej je zjavné, že je doma i v kriminálnom ž ánri a jeho svojráznej parodizácii.
Vypredané
0,50 € 1,66 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Z radosti (-50%)


Knižka Z radosti je spojenie obrazov výtvarníka Daniela Brogyányiho a textov poetky Maje Kadlečíkovej, ktoré vnútorne súvisia. Prišla na svet z radosti autorov, že ich diela si navzájom porozumeli a rozhodli sa o toto poznanie podeliť. Hoci nie je v knižke všetko veselé, ponúka pohľad na zdanlivo bežné zázraky života každého z nás. Hovorí o šťastí, sklamaní, láske, kráse, dobre a zle - možno v nej nájdete to, čo hľadáte, aby ste objavili svoju vlastnú radosť zo života.
Vypredané
1,50 € 3,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha A čo je krása? (-50%)


Výber básní pre dospelých z tvorby barda slovenskej poézie Milana Rúfusa je bohato ilutrovaný dielami (grafiky a maľby) našej významnej výtvarníčky Kataríny Vavrovej. Textová a výtvarná stránka navzájom úzko korešpondujú. Kniha vychádza v rovnakom formáte a výtvarnom stvárnení ako Marína Andreja Sládkoviča, ktorú tiež ilustrovala Katarína Vavrová . Dizajn knihy je z dielne Borisa Kvasnicu.
Vypredané
7,45 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dielo - Ján Kollár (-50%)


Vyberať z diela Jána Kollára nie je také jednoduché. Tento veľký básnik je až do takej miery mumifikovaný, že oživiť ho vyžaduje poznanie a cit. Oboma predpokladmi disponuje znalec nášho národného obrodenia Miloslav Vojtech. V tejto edícii zbavil osobnosť a tvorbu Jána Kollára básnickej záťaže a učeneckého panciera, ktorými ich zavalil sám autor a rôzni jeho vykladači, a predstavuje nám ho v podobe živého básnika, mysliteľa, kazateľa a vedca.
Vypredané
5,81 € 11,62 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vybrané slová (-50%)


Táto knižka vznikla na základe výberu básní, ktoré boli uverejnené v troch predchádzajúcich zbierkach. V roku 2009 vznikla prvá z nich pod názvom " Za všetkým hľadaj ženu". V roku 2010 nasledovala druhá "Ok(n)o v sieti" a v roku 2012 vyšla tretia, " Snívajú sa mi (básne a iné slovné spoje)".
Vypredané
3,30 € 6,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mapa nočnej oblohy (-50%)


Autorka ponúka hodnovernú poéziu, jej básne poskytujú možnosť orientovať sa aj v zložitejších súvislostiach. Vo svojom debute tvorí obrazy, ktoré zachycujú niekedy až fantastický priestor mimo slov, to nepomenovateľné, čo sa zvyčajne odohráva v mlčaní. Pomyselnému ja nezáleží na mene, netrápi ho vlastná identita. Nečudo, tá sa rozvíja zakaždým nanovo. Nechýba mu odvaha vykresľovať veci zahalené tajomstvom, snaha dozvedieť sa o sebe viac. Do rozhovoru s alter ego neraz vkĺzne i výčitka, no napriek márnosti, nemožnosti spoznať svoj údel či nedosiahnuteľnosti ideálu sa zdá, že svet je ešte schopný obzrieť sa v zrkadle a objaviť svoje čaro.
Vypredané
3,80 € 7,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Šalamúnova Pieseň piesní (-50%)


Múdry kráľ Šalamún vládol v čase asi 1000 rokov pred narodením Krista. Jeho Pieseň piesní je najkrajšou oslavou lásky. V origináli ju čitateľ nájde v jednej z múdroslovných kníh Starého zákona. Ľubomír Feldek spojil prebásnený ľúbostný klenot so slovenskými predsvadobnými obyčajmi. V knihe je vložený ako bonus obrázok Petra Uchnára.
Vypredané
4,10 € 8,20 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Prózy - Dušan Mitana (-50%)


Prózy Dušana Mitanu (1946) obsahujú výber z jeho prozaickej a básnickej tvorby od šesťdesiatych rokov 20. storočia po nulté roky 21. storočia. Zahŕňajú výber poviedok zo šesťdesiatych až deväťdesiatych rokov, novelu Patagónia (1972), román Zjavenie (2005) a výber z dvoch básnických zbierok Krutohry (1991) a Maranatha (1996). Výber sprevádzajú Mitanove rozhovory, ktoré su neodmysliteľnou súčasťou jeho diela a poskytujú dobrú predstavu o autorovom vnímaní, cítení, uvažovaní a nazeraní na stav sveta. Súčasťou výberu je aj Mitanova esejistická tvorba, v ktorej sformuloval základ svojej estetiky konkrétnej iracionality, inšpirovanej paranoicko-kritickou metódou Salvadora Dalího. V malej miere je zastúpená aj Mitanova spoločenská a politická publicistika, a to najmä z deväťdesiatych rokov, keď sa rozhodovalo o dnešnom mieste Slovenska v slobodnom svete.
Vypredané
5,81 € 11,62 €

dostupné aj ako:


Táto kategória je venovaná básnickému umeniu v slovenskom jazyku a ponúka vám unikátnu príležitosť objaviť bohatstvo a rozmanitosť slovenskej literatúry. Nájdete tu básnické diela od slávnych klasikov až po súčasných autorov, ktoré vás prenesú do sveta krásy, vášne a hlbokých emócií slovenského jazyka.

Táto kategória ponúka básnické diela od slávnych klasikov, ako Ján Smrek, Ivan Krasko, Janko Kráľ, a ďalších, až po súčasných autorov, ktorí oslovujú modernú generáciu. Nájdete tu básne plné nádeje, lásky, smútku, pýchy, odrazu a hĺbky ľudskej duše.

Pri prehľadávaní tejto kategórie narazíte na básnické zbierky rôznych štýlov a tematiky, od lyrických básní o prírode a láske k Slovensku, cez introspektívne diela o existenciálnych otázkach a ľudských citoch, až po spoločensky angažované básne, ktoré reflektujú súčasnú realitu.

Naše knihy slovenskej poézie vám umožnia objaviť bohatstvo jazyka, krásu básnického umenia a hlbšie porozumieť slovenskej kultúre. Bez ohľadu na vaše literárne preferencie, nájdete tu básne, ktoré vás oslovia a potešia.