Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Poézia strana 15 z 309

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Hľadania


Básne si nekladú za cieľ používať zložité a vycifrované slová, ale plynulo a zrozumiteľne prejaviť to, čo sa v autorovom vnútri skrýva a čo je navonok v uponáhľanej dobe neviditeľné. Schopnosť pozastaviť sa a rozmýšľať, prejaviťv svoj cit a tak si skrášliť svoj život. Ulahodiť svojej duši a zobudiť telo, vypovedať o vnútorných pocitoch.
Na sklade 1Ks
4,10 € 4,32 €

Průtrž mračen


Průtrž mračen
U dodávateľa
3,92 € 4,13 €

Čas poznania


Výber z tvorby M. Vladika (1960), povolaním právnika,  pod názvom Čas poznania obsahuje básne z jeho predchádzajúcich šiestich zbierok. Prozaik M. Zelinka nazval autora básnikom znepokojujúceho poznania a prof. E. Sirochman básnikom v talári či básnikom provokujúcej skratky. Obaja literáti vystihli a týmito pomenovaniami aj zovšeobecnili jeho doterajšiu tvorbu, v ktorej sa usiloval vhodnou konfiguráciou výrazových prostriedkov dosiahnuť záblesk myšlienky, podnetu či impulzu pre rozvíjanie motívu čitateľovými schopnosťami bez hlbokých filozofických úvah. Nezaťažoval ho zložitými kombináciami a chcel vystihnúť dynamický rytmus súčasnej doby. Na malom priestore mu išlo  o vyjadrenie sa k závažným problémom o našom bytí a svete. Básnik, publicista a literárny kritik P. Janík v úvode tohto výberu píše: Martin Vladik funkčne využíva širokú škálu neobyčajných autorských daností – popri pozorovateľskom talente, spontánnej percepčnej pohotovosti, tematickej naliehavosti a mysliteľskej dôslednosti treba podčiarknuť výbornú gradáciu a briskné pointovanie“.  
U dodávateľa
5,23 € 5,51 €

Dekonštrukcia podľa času


Ako sám autor hovorieva, je viac otcom ako básnikom. Zbierkou Dekonštrukcia podľa času sa snaží tento pomer trochu upraviť. Knižka prináša takmer 70 zrelých básnických textov hľadajúcich odpovede na vzťahové, existenciálne či sociálne otázky, ktoré s ú systematicky usporiadané do šiestich cyklov. Jednotlivé cykly sú pritom stmelené nielen tematicky, ale rozohrávajú sa v nich dokonca drobné epické príbehy mapujúce životné úseky lyrického subjektu (Z čiernej kroniky). V mnohých básňach sa zrkadlí a utorova znalosť slovenskej poézie a literatúry, ktorú vyštudoval, a tak v nich môžeme nájsť väzby a odkazy na iné slovenské literárne texty. Autor dobre zvláda básnické remeslo, pričom autorove literárnoteoretické zázemie potvrdzujú aj viaceré básnic ké texty vytvorené viazaným veršom, ba dokazuje to tiež cyklus alexandrínskych sonetov. V debute však môžeme nájsť aj voľnoveršové básnické texty, v ktorých možno objaviť hru viacvýznamovosti, aktívnu prácu s veršovým presahom či detailné narábanie s lexikálnymi významami slov. Aj po viacerých prečítaniach je tak možné v básni nájsť stále niečo nové. Zároveň však ostávajú interpretačne prístupné akémukoľvek čitateľovi. Celú zbierku vhodne dopĺňajú skvostné ilustrácie mladej výtvarníčky Denisy St anislavovej a spoluvytvárajú tak výborný čitateľský zážitok.
U dodávateľa
5,23 € 5,51 €

Minden átjárható


"Horváth Veronika Minden átjárható című könyve emlékezetes, megrendítő, kifejezetten erős verseskötet. Nyomát sem látni benne a nyegleségnek, szellemeskedésnek vagy túlzott iróniának, egyszóval mindannak, ami manapság olyannyira átjárja a kortárs költészet bugyrait. Horváth Veronika költészete - olykor szó szerint is - a zsigerekig ás le, de nem áll meg itt, mert azt mondja: a láthatatlant gyűjtöm. A versek mélyvilágában egyszerre, egymásra montírozva van jelen egy családtörténet, gyerekkori vizek és mezők, és közben egy kislány, aki traumákon átkelve és traumákból erősödve nővé érik, olyan nővé, aki immár tudja, hogy amiről hallgatok, csak az van igazán. A versek olvasása közben sokszor jutott eszembe Emily Dickinson, Sylvia Plath és Virginia Woolf, ahogy kövekkel megtömött zsebeivel az Ouse folyó felé sétál. A Minden átjárható tudja, mi kell ahhoz, hogy olvasás közben lassan úrrá legyen rajtunk a bizonyosság: a kisszobai szorongások beigazolódnak. Nem egy vidám könyv, és akkor finoman fogalmaztam. Viszont úgy húz befelé, hogy közben mégis fölfelé emel." Győrffy Ákos
U dodávateľa
5,42 € 5,71 €

Slunce na sněhu


Slunce na sněhu je pokračování básnické sbírky Poskládaná slova (2009) a je určena i těm, kteří básničky obvykle nečtou. Básničky jsou jednou z možností, jak si odpočinout, když vypneme mozek a počítač. Ivana Prokopová (*1960) je povoláním aranžérka, v současnosti podniká v oblasti facility managementu. Volný čas věnuje úpravě vlastní zahrady, malování a v poslední době digitální fotografii, kde využívá nové možnosti ke ztvárnění fantazie. Básničky píše nejen z lásky k psaní všeobecně, ale především z lásky k dětem, rodině a lidem, kteří ji obklopují. Největší inspirací je pro ni sama příroda, kterou považuje za součást svého života. Říká o básničkách: Básnička je dobrá, když máš chuť si ji přečíst znovu, třeba i víckrát, ne proto, že jí nerozumíš, ale proto, že její slova jsou příjemná tvé mysli a tvému srdci. Vzbuzuje emoce a dokáže tě přinutit přemýšlet o věcech, které nejsou tak docela běžnou součástí každodenního života, ale které máš skryté uvnitř sebe a které čekají, až se je pokusí vyjádřit někdo jiný třeba v básni.
U dodávateľa
4,86 € 5,12 €

dostupné aj ako:

Mész


Apró kalcitkristályokból állsz, anya. Ezer Celsius-fok körüli hevítés hatására szén-dioxidra és kalcium-oxidra esel szét. A szén-dioxid a lelked. Apával úgy döntöttünk, hogy szép gyöngén megfogjuk az elégett csontjaidat, az elégett véredet, és a mészhabarcs közé keverünk, noha már abban is te voltál. Aztán amit estig raktunk, leomlott reggelre. Závada Péter újabb költeményei a lélek napfoltjaira engednek rálátást. Az eltemethetetlen múlt, az árnyak között ólálkodó bűn, a be nem keríthető, fondorlatos vágy költeményei újra és újra felkavarják érzékeinket, és izgatják szellemünket. Az erőteljes hang nem ereszt, bátorságában ott rezeg a kétely és a szorongás. A testek tájéka lüktet, a tabuk törékenyek, a képek lázasak. A kötet egymást keresztező ösvényeinek végén ott áll az anya, és ott áll a fiú - a gyász útjának szélén egy gazdag, életerős költészet növekedésének vagyunk tanúi.
U dodávateľa
5,05 € 5,32 €

Válogatott versek - Radnóti Miklós


Radnóti Miklós a 20. századi magyar líra egyik meghatározó alakja. Tehetsége már pályája kezdetén megmutatkozott. Korai verseit a szabadvers forma, az expresszionista hangok jellemzik. Érezhető a harmónia, a derű, az életöröm, a szerelem Fanni iránt, bár azért itt is találunk már – igaz kisebb számban – borúsabb hangulatú verseket. Későbbi köteteiben a világ változása az ő stílusában is változást hozott, az egyre inkább vészjósló létben keletkező művei, már érett, klasszikus formát mutatnak. A jelen válogatással elsősorban a fiatal olvasóknak szeretnénk bemutatni legismertebb verseit.
U dodávateľa
5,05 € 5,32 €

Válogatott versek


Szabó Lőrinc a huszadik századi irodalom egyik legjelentősebb lírikusa, műfordítója. Költőként meghatározó életművet hagyott ránk, emellett műfordítóként az európai irodalom számos elismert alkotását ültette át magyarra. A jelen válogatás versein keresztül betekintést ad munkásságának egy-egy szakaszába. „Költői és műfordítói életműve a magyar líra ritka kivételes teljesítménye. Életműve nemcsak valamely történeti jelen idő eseményeinek átélése, emberi és társadalmi igények bejelentése, hanem a létezés egészében való jelenlét átgondolásának poétikai alkalma.” Kabdebó Lóránt
U dodávateľa
5,05 € 5,32 €

A szeretet jókívánságai


Kívánom neked a napfény ízét és melegét, hogy minden, ami az életben szép, kísérjen téged szüntelen." - Thalasszinosz "Engedd, hogy úgy szerethesselek, ahogy én téged szeretni szeretnélek. Egyszerűen annak, aki vagy." - Kalimonasz "Nem kell mást tennünk, mint szeretni egymást, hogy szerethessük az egész világot." - Tatiosz A szeretet jókívánságai azok a szépségek, amelyeket szeretetből adunk egymásnak ajándékba.
U dodávateľa
5,05 € 5,32 €

Válogatott versek


József Attila, a magyar költészet egyik legjelentősebb alakja, mindannyiunknak vannak tőle kedvenc sorai. Mindössze harminckét évet élt, mégis nemzetközi szinten is a legismertebb a magyar költők közül, verseit számos nyelvre lefordították. Nem könnyű róla bármit is mondani, mert lenyűgöző tehetsége akármilyen ajánlást nehézzé tesz. Ezzel a válogatással a fiatal olvasóknak szeretnénk bemutatni a költő legismertebb műveit, a mai napig aktuális témaválasztásait, kedvet csinálni költészetéhez.
U dodávateľa
5,05 € 5,32 €

Skazočky


Příběhy (nejen) dětských čarodějek na křehkém rozhraní magického období dětství a dospělosti
U dodávateľa
5,80 € 6,11 €

dostupné aj ako:

S andělíčkem v dlani


Nová sbírka poezie plzeňského autora. S andělíčkem v dlani.
U dodávateľa
3,93 € 4,14 €

Kabát můj větrný


Sbírka poezie plzeňského básníka. Druhé vydání autorovy prvotiny, která poprvé vyšla jako samizdat v roce 1979. Nyní vychází v edici Radbuza.
U dodávateľa
3,93 € 4,14 €

Zvíře polidšťuje


Autor,populární tiskový mluvčí Státní veterinární správy,je jediným tiskovým mluvčím, který každou svou tiskovou zprávu již mnoho let obohacuje vtipnými veršíky k danému tématu. Některé z nich naleznete i v této knížce, kde autor vlídně a nenuceně sděluje
U dodávateľa
5,62 € 5,92 €

dostupné aj ako:

Kulcsár Ferenc legszebb versei


Született 1949. 10. 09-én, Bodrogszentesen, költő, szerkesztő, műfordító. A kassai gépipari szakközépiskolában érettségizett (1968), Egyetemi tanulmányait félbehagyva, 1971-től újságíró (Új Ifjúság) lett 1973-1991 között pedig a Madách Kiadó sajtóelőadója, szerkesztője, valamint az Irodalmi Szemle olvasószerkesztője, illetve szerkesztője volt. 1991-től a dunaszerdahelyi Lilium Aurum kiadóvezetője, illetve szerkesztője (1995–1997 között a Katedra főszerkesztője is). Az Egyszermű éjszaka c. antológiában tűnt fel verseivel 1970-ben. Számos antológia összeállítója, szerkesztője. Esszéi mellett egy időben képzőművészeti tárgyú írásai is ismertek voltak. Főbb díjai: 1991: Madách-díj 1999: Katedra-díj 2006: Forbáth Imre-díj.
U dodávateľa
5,62 € 5,92 €

Soví kámen


Kniha Soví kámen je vstupenkou do světa moderní poezie skloubené s tradičními prvky české lyriky. Rozsahem drobnější básně reprezentující průřez tvorby a zrání autora zde postupně přecházejí do miniaturních eposů obsahujících autobiografické prvky básníkova života, kterému byla druhým a někdy i prvním domovem lesní paseka či voňavý krmelec. Básník pokračuje v nastoupeném kurzu, jenž poprvé vyhlásil ve svém Manifestu opravdové poezie (Tvar, 2002) a rozvinul i ve své Poetoterapii (2007). Kouzlo a magickou sílu veršů doplňují ilustrace vytvořené z koláží, které doprovázely vystoupení autora na jeho četných, mnohdy ukrutně živých, exhibicích.
U dodávateľa
6,56 € 6,91 €

dostupné aj ako:

Zlomky ticha


Názov zbierky vyjadruje vnútornú potrebu človeka dneška obrniť sa aspoň na chvíľu pred vonkajšími vplyvmi obalom ticha až pokým nezavládne ticho aj vo vlastnej duši. Básne Pavla Stanislava nás svojím zvláštne sakrálnym charakterom privádzajú k prirodzenej posvätnosti ľudského vnútra. Autor skladá poklonu duchovnej i duševnej podstate osobnosti človeka. Pozitívnou črtou dielka je zároveň odkaz, že „duchovno“ je priamo vstrebateľné do každodenných životných situácií. Zvláštnosťou zbierky je, že obsahuje aj francúzsky preklad básní.
U dodávateľa
3,75 € 3,95 €

Pre niekoho nezmyselné, pre iného uchu lahodiace. Také je básnické umenie.

Tu ste správne, ak si radi vychutnáte krátke verše o láske alebo dlhé o živote, poéziu veselú či vážnu. Nájdite si v našej ponuke ideálnu báseň na prednes alebo na intímne tiché čítanie.

Ak obľubujete klasikov, vyberte si niektorého z najprekladanejších svetových básnikov. Vychutnajte si nesmrteľné verše z pera Apollinairea, Walta Whitmana, Johna Keatsa a mnohých ďalších. O tom, že romantická poézia nemusí byť vždy o láske vás presvedčí Stendhal či Lord Byron. O temných stránkach ľudskej duše nás aj po desaťročiach vie poučiť Baudelaire či Rilke.

Očarila vás súčasná tvorba? Nesklamú vás ani slovenskí autori. Pavel Hirax Baričák a množstvo jeho kolegov i kolegýň poetiek vám rado spríjemní dlhé večery. Siahnite po veršoch Jany Melcerovej inšpirovaných ženskou dušou, po básnických zbierkach dvojjazyčnej autorky Judity Kaššovicovej či po Mile Haugovej, držiteľke prestížnej ceny Dominika Tatarku.

Radi si beriete básne ako spoločníkov na cesty? Vtedy sa vám bude hodiť niektorý z našich titulov „do vrecka“. Čas strávený vo vlaku či let na dovolenku bude razom príjemnejší.

Hľadáte niečo špeciálne? Možno zbierate zaujímavosti či pátrate po darčeku pre blízkeho. Skúste zbierky poézie od známeho režiséra Tima Burtona alebo beatlesáka Johna Lennona. Pre skalných fanúšikov ako stvorené.

Nájdete tu slovenskú poéziu, českú poéziu, svetovú poéziu aj antológie.