! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Lacná kniha Vo svojich stupajach


Vo svojich stupajach - Básnické dielo Ivana Štrpku a hodnotové kritériá Zborník štúdií zo seminára o diele Ivana Štrpku, ktorý pripravila Literárna nadácia STUDŇA v spolupráci s Poľským inštitútom v Bratislave 3. 12. 2004. Autormi jednotlivých príspevkov sú Andrea Bokníková, Juraj Briškár, Mária Deďová, Ján Gavura, Daniel Hevier, Milan Hamada, Mila Haugová, Ivan Laučík, Erik Markovič, Vlado Pisár, Peter Repka, Lucyna Spyrka, Ladislav Šimon, Anna Šimonová, Ivan Štrpka, Zvonko Taneski, Dušan Teplan, Jiří Trávníček.
Vypredané
0,11 € 2,16 €

dostupné aj ako:

Not waiting for miracles


The first anthology of its kind offers the English reader one of many possible perspectives on the contemporary Slovak poetry scene. Through specific texts it endeavors to trace that line in modern Slovak poetry which could also be of interest to the foreign reader, but which at the same time would remain universally human and specifically Slovak.
Vypredané
11,00 € 11,58 €

dostupné aj ako:

100 Poems from the Japanese


It is remarkable that any Westerner?even so fine a poet as Kenneth Rexroth?could have captured in translation so much of the subtle essence of classic Japanese poetry: the depth of controlled passion, the austere elegance of style, the compressed richness of imagery. The poems are drawn chiefly from the traditional Manyoshu, Kokinshu and Hyakunin Isshu collections, but there are also examplaes of haiku and other later forms. The sound of the Japanese texts i reproduced in Romaji script and the names of the poets in the calligraphy of Ukai Uchiyama. The translator's introduction gives us basic background on the history and nature of Japanese poetry, which is supplemented by notes on the individual poets and an extensive bibliography.
Vypredané
15,15 € 15,95 €

SME ZIVY NAROD I+II


Vypredané
3,15 € 3,32 €

Zastavenia


Vypredané
1,86 € 1,96 €

49 BASNI


Roku 2001 bude sto rokov odvtedy, čo vo Švédsku z nadácie, ktorú založil neobyčajne invenčný vynálezca a schopný podnikateľ Alfréd Nobel, udelili po prvý raz Nobelovu cenu, a to i za literatúru. Nobelova cena je najprestížnejšia svetová cena. Teda už to, že Wisłava Szymborska je jej nositeľkou za rok 1996, samo o sebe poukazuje na mimoriadnu hodnotu jej poézie, a to tak po formálnej i obsahovej stránke. Hĺbka citu, prenikavý intelekt, vysoké morálne kritériá, osobitné videnie problémov sveta i jednotlivého človeka, ňou samou opakované a zároveň neopakovateľné básnické majstrovstvo, to všetko je v jej poézii vždy prítomné. Výber 49 básní, ktorý urobil známy prekladateľ poľskej poézie Vlastimil Kovalčík, o tom čitateľa iste presvedčí.
Vypredané
4,66 € 4,91 €

Zatmenie panny


Vypredané
3,75 € 3,95 €

Siddhártha indická báseň


Luxusné kožené vydanie ďalšieho slovenského prekladu azda najznámejšej Hesseho poviedky, doplnené autorovými akvarelmi. Preklad Ľudmila Rampáková"Túto poviedku som napísal takmer pred 40 rokmi. Je to vyznanie človeka s kresťanským pôvodom a výchov ou, ktorý sa veľmi skoro rozlúčil s cirkvou a nadovšekto sa usiloval pochopiť iné náboženstvá, najmä indické a čínske formy viery. Pokúšal som sa preniknúť do tajomstva, čo majú všetky vyznania a prejavy ľudskej zbožnosti spoločné, čo je nad všetkými národnými rozdielnosťami, a v čo môžu veriť a čo uctievať všetky rasy aj každý jednotlivec". autor
Vypredané
9,42 € 9,92 €

Cestami poezie 1


Druhý zväzok knižného výberu má podtitul Pri domácich prameňoch zahŕňa Turčányho literárnovedné práce o Š.F. Seleckom, J. Hollom, J. Kollárovi, S.H. Vajanskom, P.O. Hviezdoslavovi, I. Kraskovi a J. Jesenskom. Prináša aj state a štúdie, ktoré boli od 60. rokov publikované v odborných literárnych periodikách. Výrazne zjednocujúcim činiteľom autorovho diela je skúmateľský postup, dôsledne sústredený na prenikanie do umeleckej štruktúry umeleckého textu.
Vypredané
9,46 € 9,96 €

dostupné aj ako:

Cestami poezie 2


Prvý zväzok knižného výberu z literárnovedného diela významnej osobnosti súčasnej slovenskej literatúry má podtitul Za obraznosťou básnictva. Prináša autorov zasvätený pohľad na dielo vrcholných zjavov európskej poézie Vergília, Ovídia, Horatia, Dant eho, Patrarku, Michelangela a ďalších autorov a svojimi interpretáciami ukazuje vzájomné tvorivé dotyky s najväčšími básnikmi novodobej slovenskej poézie.
Vypredané
9,46 € 9,96 €

Odysea


Vypredané
6,08 € 6,40 €

Nerušte túto ružu


Vypredané
6,28 € 6,61 €

Sada Peter Macsovszky


Vypredané
7,86 € 8,27 €

Pre niekoho nezmyselné, pre iného uchu lahodiace. Také je básnické umenie.

Tu ste správne, ak si radi vychutnáte krátke verše o láske alebo dlhé o živote, poéziu veselú či vážnu. Nájdite si v našej ponuke ideálnu báseň na prednes alebo na intímne tiché čítanie.

Ak obľubujete klasikov, vyberte si niektorého z najprekladanejších svetových básnikov. Vychutnajte si nesmrteľné verše z pera Apollinairea, Walta Whitmana, Johna Keatsa a mnohých ďalších. O tom, že romantická poézia nemusí byť vždy o láske vás presvedčí Stendhal či Lord Byron. O temných stránkach ľudskej duše nás aj po desaťročiach vie poučiť Baudelaire či Rilke.

Očarila vás súčasná tvorba? Nesklamú vás ani slovenskí autori. Pavel Hirax Baričák a množstvo jeho kolegov i kolegýň poetiek vám rado spríjemní dlhé večery. Siahnite po veršoch Jany Melcerovej inšpirovaných ženskou dušou, po básnických zbierkach dvojjazyčnej autorky Judity Kaššovicovej či po Mile Haugovej, držiteľke prestížnej ceny Dominika Tatarku.

Radi si beriete básne ako spoločníkov na cesty? Vtedy sa vám bude hodiť niektorý z našich titulov „do vrecka“. Čas strávený vo vlaku či let na dovolenku bude razom príjemnejší.

Hľadáte niečo špeciálne? Možno zbierate zaujímavosti či pátrate po darčeku pre blízkeho. Skúste zbierky poézie od známeho režiséra Tima Burtona alebo beatlesáka Johna Lennona. Pre skalných fanúšikov ako stvorené.

Nájdete tu slovenskú poéziu, českú poéziu, svetovú poéziu aj antológie.