! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Lacná kniha MemoMapka matematiky 2


MemoMapka obsahuje všetky dôležité pojmy a poznatky usporiadané v tematických blokoch. Moderné spracovanie vychádza z praktického uplatnenia pojmových máp. Hlavnou prednosťou tohto inovatívneho prístupu je vzájomné prepojenie znalostí z jednotlivých ročníkov. Memomapka zároveň vysvetľuje dôležité matematické pojmy, čím pomáha cieľavedome si osvojovať základy učiva matematiky, bez ktorého sa žiaci ďalej nezaobídu. Tento cieľ nielen poznať, ale aj pochopiť a osvojiť si podporuje aj dômyselný s pôsob spracovania tak, aby prijatie poznatkov prebiehalo hladko a prirodzene: farebnosť, prehľadnosť, vysvetlenia doplnené o konkrétne príklady a názorné vysvetľujúce obrázky. Tematické bloky:Celok a časť celku, Pojem zlomok a úprava zlomkov, Desatin né čísla a počtové výkony s desatinnými číslami, zaokrúhľovanie, Kladné a záporné čísla, počtové výkony s kladnými a zápornými číslami, Priama a nepriama úmernosť, Pomer, mierka, trojčlenka, Percento, promile, úrok, Mocniny a odmocniny, počtové výkon y s mocninami a odmocninami, Výrazy, Rovnosť a rovnica, ekvivalentné úpravy rovníc, Nerovnosť a nerovnica, ekvivalentné úpravy nerovníc, Lineárna závislosť, Rovinné útvary trojuholník, štvoruholníky, kružnica a kruh, Telesá v priestore.MemoMapka ma tematiky je vhodná na každodenné používanie na vyučovaní, ako aj na opakovanie učiva 2. stupňa základnej školy. Užitočná je aj pre rodičov, ktorí chcú svojim deťom pomôcť pri pochopení matematiky.
Vypredané
0,31 € 6,29 €

dostupné aj ako:

Rovnice a nerovnice


Základnými prostriedkami matematického vyjadrovania sú pojmy premenná a neznáma ktoré sú súčasťou matematického písma. Označujú sa prevažne malými písmenami abecedy. S významom týchto pojmov sa žiaci oboznamujú od 7. triedy základnej školy. Príručka sa venuje pojmu neznáma v súvislosti s riešením úloh o rovniciach a nerovniciach. Návrh obálky: Zdeno Bašta Z obsahu: Rovnice a nerovnice s jednou neznámou Sústavy rovníc Výsledky a návody na riešenie úloh
Vypredané
1,86 € 1,96 €

Úlohy na rozvíjanie matematickej gramotnosti žiakov 2. stupňa základných škôl


Ojedinelá publikácia na našom trhu, ktorá predstavuje rôzne formy a podoby použitia matematiky v každodennom živote. Väčšina úloh je zadaných pomocou diagramov, grafov a tabuliek údajov, ktorých logické porozumenie a využitie je potrebné na ich vyriešenie. Takýto typ úloh sa stane súčasťou monitorovacích testov žiakov 9. ročníka. Publikácia veľkou mierou prispieva k pripravovanej obsahovej prestavbe matematiky v súlade s medzinárodným trendom matematickej gramotnosti.
Vypredané
5,96 € 6,27 €

Hravá matematika pre 4. ročník ZŠ - pracovný zošit


Obsahuje príklady na: • násobenie a delenie v obore násobilky, • sčítanie a odčítanie v obore do 10 000, • geometriu a meranie, • riešenie aplikačných úloh a úloh rozvíjajúcich matematické myslenie. V zošite je kladený dôraz na dôkladné precvičenie základného učiva. Okrem zaujímavých príkladov obsahuje každá kapitola aj teoretické zhrnutie nového učiva a praktický test na zopakovanie preberanej látky.
Vypredané
2,38 € 2,50 €

Matematika - ukážkové testy


Príručka je určená študentom všetkých typov stredných škôl. Je vhodná na predmaturitné opakovanie učiva z matematiky, ale i na prípravu na prijímacie skúšky na vysoké školy. Učivo je rozdelené do dvanástich tématických okruhov. Každá časť témy obsahuje teoretický prehľad, niekoľko vyriešených úloh a úlohy neriešené, ktoré sú dolnené výsledkami. Obsah jednotlivých tém je v súlade s učebnými osnovami pre gymnázia. Krátky obsah: 1. Úvod 2.1 Algebrické výrazy a mnohočleny 3.1 Číselné obory 4. Rovnice a nerovnice 5. Funkcie 6. Postupnosti a rady 7.1 Kombinatorika 8. Pravdepodobnosť 9. Planimetria 10. Stereometria 11.1 Vektor 12. Základy infinitezimálneho počtu 13. Komplexné čísla
Vypredané
7,22 € 7,60 €

Interaktivní matematika 3 CD


Interaktivní matematika 3 školní verze je materiálem pro výuku Matematiky a jejích aplikací, přičemž využívá všech předností elektronické formy. Výsledkem je tak publikace, která všestranně rozvíjí matematické dovednosti. Tomu napomáhá řada vtipnýc h obrázků a zvuků, jež samy lákají ke hře s čísly. Práce s Interaktivní matematikou je intuitivní, zvládne ji i méně zkušený uživatel počítače. Interaktivní matematika 3 školní verze obsahuje: pracovní sešity, ve kterých najdete cvičení z oblíbenýc h.
Vypredané
231,34 € 243,52 €

Magické čtverce a další číselná schémata


Sešit procvičí logické myšlení, zběhlost v počítání i kombinatorické úvahy. Obsahuje řadu pracovních listů se zajímavými úlohami, skládanky - vystřihovánky k netradičnímu procvičování učiva a náměty k tvorbě učebních pomůcek. Jsou zde úlohy od těch n ejjednodušších pro slabé žáky až po problémy vhodné pro soutěže z matematiky. Sešit je doplněn stručným didakticky zaměřeným textem pro učitele, ale i pro rodiče, kteří se rozhodnou doučovat své děti příjemnou formou. Pokud je to možné, jsou zde uved eny výsledky.
Vypredané
4,28 € 4,51 €

Interaktivní matematika 4 CD


Interaktivní matematika 3 domácí verze je ideální pomocník pro zaměstnané rodiče. Je určená k procvičování a opakování matematiky na domácích počítačích, přičemž využívá všech předností elektronické formy. Výsledkem je tak publikace všestranně rozv íjející matematické dovednosti za pomoci pohyblivých obrázků a zvuků, které samy lákají ke hře s čísly. Praktická je možnost okamžité kontroly výsledků. Práce s Interaktivními matematikami je intuitivní, zvládne ji i méně zkušený uživatel počítače. I nteraktivní matematika 3 domácí verze obsahuje: pracovní sešity, ve kterých najdete cvičení z oblíbených Matematických minutovek převedená do digitální podoby (plně odpovídá tištěné podobě, a tak lze pracovat s oběma učebnicemi zároveň), řadu dalš ích, zcela originálních cvičení založených na hře s čísly a obrázky, testy umožňující ověření získaných dovedností. Domácí verze oproti školní verzi Interaktivní matematiky neumožňuje: kontrolovat výsledky hromadně (odkrývají se pouze jednotlivě), vy užívat výkladů (nejsou v domácí verzi obsaženy), nainstalovat si Interaktivní matematiku na více než jedno zařízení.Domácí verze je funkčně uzpůsobena pro pohodlné použití na domácím počítači.Interaktivní matematika 3 je vytvořena v programu ActivIns pire (je k učebnici přiložen).
Vypredané
9,25 € 9,74 €

Interaktivní matematika 3 CD


Interaktivní matematika 3 domácí verze je ideální pomocník pro zaměstnané rodiče. Je určená k procvičování a opakování matematiky na domácích počítačích, přičemž využívá všech předností elektronické formy. Výsledkem je tak publikace všestranně rozv íjející matematické dovednosti za pomoci pohyblivých obrázků a zvuků, které samy lákají ke hře s čísly. Praktická je možnost okamžité kontroly výsledků. Práce s Interaktivními matematikami je intuitivní, zvládne ji i méně zkušený uživatel počítače.In teraktivní matematika 3 domácí verze obsahuje: pracovní sešity, ve kterých najdete cvičení z oblíbených Matematických minutovek převedená do digitální podoby (plně odpovídá tištěné podobě, a tak lze pracovat s oběma učebnicemi zároveň), řadu další ch, zcela originálních cvičení založených na hře s čísly a obrázky, testy umožňující ověření získaných dovedností. Domácí verze oproti školní verzi Interaktivní matematiky neumožňuje: kontrolovat výsledky hromadně (odkrývají se pouze jednotlivě), vyu žívat výkladů (nejsou v domácí verzi obsaženy), nainstalovat si Interaktivní matematiku na více než jedno zařízení.Domácí verze je funkčně uzpůsobena pro pohodlné použití na domácím počítači.Interaktivní matematika 3 je vytvořena v programu ActivInsp ire (je k učebnici přiložen).
Vypredané
9,25 € 9,74 €

Jak počítat s procenty


Sbírka příkladů a slovních úloh k procvičení veškerého aritmetického učiva 7. ročníku.
Vypredané
1,33 € 1,40 €

Päťminútovky z matematiky pre 3. roč. ZŠ


Pracovný zošit "Päťminútovky z matematiky pre 3. ročník základných škôl" v sérii nadväzuje na úspešné publikácie päťminútoviek pre 1. a 2. ročník základných škôl. Obsahuje 6 kapitol, ktoré sú vytvorené v súlade s tematickými celkami vymedzenými v Štá tnom vzdelávacom programe ISCED1 pre primárne vzdelávanie. Každú kapitolu tvorí súbor rôznych typov príkladov na upevnenie základných zručností a schopností z matematiky v treťom ročníku. Súčasťou pracovného zošita sú aplikačné úlohy a úlohy rozvíjaj úce špecifické matematické myslenie. Učitelia, rodičia, vychovávatelia si môžu vybrať počet a vhodné typy úloh tak, aby si vytvorili päťminútovky podľa vlastného uváženia a podľa schopností žiakov v triede. Správne výsledky úloh v závere publikácie u možňujú spätnú väzbu a tiež samostatnú prácu žiakov v škole alebo pri domácej príprave.
Vypredané
3,44 € 3,62 €

Zbierka úloh z matematiky pre 6. ročník základných škôl


Ďalšia z novopripravovanej série zbierok pre 5. až 9. ročník ZŠ. Autori ju zostavili v súlade s platným Štátnym vzdelávacím programom a v nadväznosti na obsah vyučovania v nových učebniciach pre daný ročník. Prehľadne zoradené tematické celky umožňuj ú žiakom riešiť úlohy na vytváranie a utvrdzovanie počítania s prirodzenými a desatinnými číslami a tiež prípravné úlohy z kombinatoriky, štatistiky a pravdepodobnosti. Učivo z geometrie sa zameriava na obsah obdĺžnika a štvorca, ako aj na uhly a ope rácie s nimi. Jednotlivé kapitoly dopĺňajú správne výsledky k vybraným úlohám. V závere publikácie sa nachádza návrh koncoročnej skúšky na overenie získaných žiackych vedomostí, zručností a kompetencií. Zbierka je pre žiakov aj učiteľov výbornou dopl ňujúcou učebnou pomôckou, vhodnou na samostatnú prácu doma, ale aj na prácu počas vyučovacej hodiny. Jej používaním žiaci objavia primerane široký svet matematiky a jej aplikácií. Zároveň si osvoja taký stupeň čitateľskej a matematickej gramotnosti, aby boli schopní riešiť bežné úlohy z reálneho života. Publikáciu odporúča Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu ako materiálny didaktický prostriedok.
Vypredané
5,18 € 5,45 €

Zbierka úloh z matematiky pre 7. ročník základných škôl


Pokračovanie novopripravovanej série zbierok pre 5. až 9. ročník ZŠ. Autori ju zostavili na precvičovanie učiva a jeho aplikáciu a zároveň ako doplnok k spracovanému obsahu vyučovania matematiky v nových učebniciach pre 7. ročník ZŠ. Úlohami v zbierk e sledujú popri utvrdení počítania s prirodzenými číslami, premieňanie jednotiek dĺžky, obsahu, objemu, hmotnosti, a času, vytváranie a utvrdenie elementárnych poznatkov o zlomkoch a racionálnych číslach, ako aj počtových výkonov s týmito číslami. Ve ľká pozornosť je venovaná percentovému počtu i základom finančnej matematiky. Učivo o pomere vyúsťuje do mierky plánu a mapy, a do priamej a nepriamej úmernosti a jej aplikácie. Z geometrie sú to začiatky priestorovej geometrie s preberaním jej repre zentatívnych telies kvádra a kocky, vrátane ich povrchu a objemu. Zaradili tiež širokú škálu elementárnych úloh z kombinatoriky. Rovnako ako v predchádzajúcich aj v tejto zbierke nechýbajú správne výsledky k vybraným úlohám a v závere publikácie Návr h koncoročnej skúšky na overenie získaných žiackych vedomostí, zručností a kompetencií. Vyriešenie úloh z tejto zbierky pomôže žiakom pri ďalšom štúdiu matematiky.
Vypredané
5,18 € 5,45 €

Matematické minutovky 1. ročník 1. díl, 2. vydanie


Dvoubarevný pracovní sešit obsahuje na 32 stranách řadu cvičení a úkolů, které upevňují matematické dovednosti, osvojování očekávaných výstupů a rozvíjení klíčových kompetencí. Zadání zdaleka nevycházejí pouze z čísel, množství z nich operuje s obrázky. Děti počítají, vybarvují, spojují nebo i samy kreslí předměty, doplňují číselné řady atp.
Vypredané
1,39 € 1,46 €

Dokážeš to! Matematika 8


V jednotlivých kapitolách tejto učebnice nájdete: Príklady - rýchlo sa zoznámite s najdôležitejšími pravidlami a postupmi. Cvičenia - účinným a hravým spôsobom si upevníte preberanú látku. Testy - test na konci kapitoly ukazuje, aký pokrok ste urobil i.
Vypredané
5,69 € 5,99 €

Dokážeš to! Matematika 7


V jednotlivých kapitolách tejto učebnice nájdete: Príklady - rýchlo sa zoznámite s najdôležitejšími pravidlami a postupmi. Cvičenia - účinným a hravým spôsobom si upevníte preberanú látku. Testy - test na konci kapitoly ukazuje, aký pokrok ste urobil i.
Vypredané
5,69 € 5,99 €

Dokážeš to! Matematika 9


V jednotlivých kapitolách tejto učebnice nájdete: Príklady - rýchlo sa zoznámite s najdôležitejšími pravidlami a postupmi. Cvičenia - účinným a hravým spôsobom si upevníte preberanú látku. Testy - test na konci kapitoly ukazuje, aký pokrok ste urobil i.
Vypredané
5,69 € 5,99 €

Matematika 6


Matematika 6 Pracovní sešit obsahuje správná řešení zadaných cvičení i ve verzi žákovské; na posledních stranách. Kromě toho, že žáci mají možnost kontroly své práce, může učitel podle potřeby volit pro samostatnou činnost žáků cvičení s možností oka mžité kontroly nebo bez ní.
Vypredané
2,10 € 2,21 €

Testy do prímy Matematika


V publikácii nájdete 15 modelových testov na prijímacie skúšky na osemročné gymnáziá. Okrem testov obsahuje knižka aj ich výsledky a riešenia. Každý test obsahuje dva typy úloh: úlohy, v ktorých treba vypracovať riešenie, úlohy s výberom správnej odpovede z ponúkaných možností. V knižke nájdete aj veľa príkladov z bežného života, čo podporuje využívanie matematických poznatkov v rôznych situáciách. Knižku využijú žiaci nielen pri príprave na prijímacie skúšky na osemročné gymnázium, ale aj žiaci 4. a 5. ročníka ZŠ ako zbierku rozmanitých príkladov na opakovanie a upevňovanie učiva matematiky.
Vypredané
5,49 € 5,78 €

Matematika je jedným z najdôležitejších predmetov na strednej škole. Aritmenitka na pokročilej úrovni aj geometria sú dôležitou súčasťou vzdelávania stredoškolákov.

Ak hľadáte učebnice, cvičebnice, príručky a praktické príklady z matematiky pre stredné školy ste na správnej adrese. Vyberte si zo širokej ponuky učebníc matematiky a preniknite do sveta čísiel, rovníc a úsečiek.