! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Képes történelmi atlasz az 5-8. évfolyam számára


Képes történelmi atlasz az 5-8. évfolyam számára
Vypredané
5,04 € 5,30 €

Lacná kniha Deň Alice a Doda (-70%)


Na Slovensku ročne prepadne desaťtisíc detí, z toho tritisíc prvákov. Ich materinským jazykom je rómčina a so slovenčinou sa mnohé z nich stretávajú prvýkrát v škole. Učitelia nerozumejú svojim žiakom, no neexistuje žiadna bežne dostupná učebnica, či šlabikár, ktorý by im pomohol. Rómsko-slovenská pracovná učebnica s názvom Deň Alice a Doda prevedie deti bežnými situáciami, s ktorými sa počas dňa stretnú, naučia sa abecedu, základné frázy a tvary často používaných slov, názvy predmetov, pozdravy, farby, geometrické tvary, a to s citlivým prihliadnutím na prostredie, v ktorom väčšina z nich vyrastá. Jej súčasťou je aj bilingválne pexeso. V Denníku N sme sa rozhodli systematicky sa venovať téme vzdelávania znevýhodnených detí. Vydali sme knihu Juraja Čokynu A okraje máš kde? Na základe skúseností z terénu, vďaka rozhovorom a debatám, ktoré sme po vydaní knihy zorganizovali a kontaktu s učiteľmi vieme, že deti z chudobného prostredia sú niekoľkonásobne znevýhodnené nielen pre svoj pôvod, ale aj materinský jazyk, ktorým nie je slovenčina. Často končia v špeciálnych školách, opakujú prvý ročník a táto stigma sa s nimi ťahá celé detstvo už v prvom ročníku je jasné, že nedokončia ani povinnú školskú dochádzku.  Táto pracovná učebnica je jednou z mála dostupných pomôcok, ktoré učiteľom pomôžu preklenúť ťažké obdobie nástupu do školy a pochopiť, aký odlišný a krásny je materinský jazyk ich žiakov - rómčina. Pre učiteľov sme pripravili učiteľský balíček, ktorý okrem učebnice a pexesa obsahuje aj bilingválne karty a príručku.
Vypredané
1,17 € 3,90 €

dostupné aj ako:

Geografia pre 5. ročník ZŠ - zošit pre učiteľa


Zošit pre učiteľa Geografia 5.ročník je doplnkom k pracovnému zošitu z Geografie. Pracovný zošit Geografia 5 predstavuje modernejší prístup k vyučovaniu geografie. Vypracovaním jednotlivých úloh žiaci získajú poznatky z danej témy vlastnou samostatnou prácou, učiteľ môže byť len poradcom. Pri väčšine úloh žiaci pracujú s atlasom a rozvíjajú aj medzipredmetové vzťahy s matematikou, dejepisom, slovenským a anglickým jazykom. Pri niektorých úlohách sa nachádzajú QR kódy, pod ktorými sa skrývajú internetové stránky súvisiace s úlohu, ktorú dopĺňajú alebo rozvíjajú. Pracovný zošit je súčasťou ucelenej sady, experimentálne overenej v praxi na pilotných školách. Do ich koncepcie sú zapracované postrehy a pripomienky učiteľov. V pracovnom zošite nájdete aj prvky učebnice vo forme poučky alebo doplnkového vysvetlenia. Ikonou Lupa sú označené nadstavbové úlohy určené pre šikovnejších žiakov alebo na prípravu na Geografickú olympiádu. Geografia 5.ročník je v súlade s inovovaným ŠVP.
Vypredané
14,68 € 15,45 €

Slovenský jazyk pre 8. ročník ZŠ a 3. ročník gymnázia s osemročným štúdiom


Štruktúra učebnice je logická, umožňuje efetívne učenie a prehľadnosťou systematizáciu učiva. Spracovanie učiva dostatočne rozvíja kľúčové kompetencie. Informácie uvádzané v učebnici sú objektívne. Učivo je spracované systematicky a vhodne doplnené rozširujúcimi informáciami – úvodnými textami, poznámkami, zhrnutím učiva. V učebnici je množstvo úloh a cvičení vychádzajúcich z textov umeleckého i vecného zamerania, čím sa dosahuje prepojenie gramatických javov s každodenným životom žiakov. Texty ich nabádajú k sebapoznaniu, zaujatiu kritického postoja k sebe i svojmu okoliu, nútia ich premýšľať, vyjadriť vlastný názor, zdôvodniť ho. Učebnica zachytáva všetky etapy vyučovacieho procesu: motiváciu, aktualizáciu učiva, upevnenie a prehĺbenie nového učiva a zabezpečuje spätnú väzbu. Obsahom a spracovaním spĺňa a zohľadňuje požiadavky iŠVP, ciele i obsah vzdelávacieho štandardu slovenského jazyka so zameraním na komunikačné schopnosti a zručnosti čítať s porozumením, na písomný prejav, počúvanie s porozumením a samostatný ústny prejav.
Vypredané
12,07 € 12,70 €

Lacná kniha Pravopisné finty v praxi (-70%)


Publikácia nadväzuje na úspešné tituly Pravopisné finty a Slovenčinárske finty. Jej cieľom je poskytnúť čitateľovi praktický spôsob overenia, nakoľko je zorientovaný v zákonitostiach slovenského pravopisu. Systematickým precvičovaním pravopisných javov ponúka možnosť nadobudnúť istotu, rutinu a dôveru vo vlastné schopnosti. Publikácia obsahuje doplňovačky obohatené o riešenia a komentáre k jednotlivým pravopisným problémom, ktoré sú z praktických dôvodov umiestnené v samostatnej, oddelenej časti. Ich oddelenie od doplňovačiek eliminuje možnosť nahliadania do riešení pri vyplňovaní doplňovačiek a zabezpečuje tak istotu objektívneho overenia vedomostí.
Vypredané
3,57 € 11,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Písanka pre 1. ročník – samostatná cvičná písanka


Celoročná písanka na precvičovanie písania v prvom ročníku podľa výberu učiteľa. Zošit je rozdelený na dve časti – na precvičovanie písaného a tlačeného písma. Riadky na nácvik písaného písma majú pridanú pomocnú čiaru vo výške malých písmen. V časti určenej na precvičenie písania tlačeného písma sa na prvých stranách nachádzajú vzory možností nácviku ich písania. Všetky strany obsahujú na okraji galériu nápovedných obrázkov.
Vypredané
3,12 € 3,28 €

Škola v prírode - Pracovný zošit


Pracovný zošit Škola v prírode zjednoduší vašu prípravu do školy v prírode a spríjemní pobyt v škole v prírode nielen vašim žiakom, ale aj vám. Pracovný zošit je skvelou voľbou na vyučovanie v mimoriadnych podmienkach, akými je nástup detí do školy po koronakríze. Dá sa s ním pracovať v triede, na školskom dvore, v telocvični alebo v blízkom parku. Dáva vám množstvo námetov pre aktivity vychádzajúce z prierezových tém a súčasne úlohy nadväzujúce na učivo matematiky, slovenského jazyka, prírodovedy či vlastivedy. Samozrejmosťou je práca s rôznymi materiálmi, kreslenie a tvorivé činnosti. Môže tak byť skvelým pomocníkom pre vytvorenie príjemného pracovného prostredia v posledných týždňoch školského roka. Autorkou pracovného zošita je skúsená pani učiteľka PaedDr. Ľubica Demčáková. Pri zostavovaní pracovného zošita spojila svoje bohaté pedagogické skúsenosti a lásku k deťom a pripravila pre vás bohatú ponuku zaujímavých úloh a inšpirujúcich aktivít, ktoré vás budú sprevádzať školou v prírode. Pracovný zošit je určený pre deti vo veku 8 - 10 rokov. Jeho cieľom je prostredníctvom úloh, aktivít, hier a rozhovorov rozvíjať životné zručnosti detí tak, aby škola v prírode bola pre ne pestrým dobrodružstvom a súčasne môžete naplno využiť priestor školy v prírode na prierezové témy a výchovy predpísané iŠVP. Pracovný zošit sa stane akýmsi cestovateľským zápisníkom pre deti, ktorý uchová tie najkrajšie zážitky zo školy v prírode a môže byť skvelým pomocníkom aj pre rodičov. Obsah pracovného zošita: Všetko o mojej škole v prírode (zoznámenie sa s prostredím) Rovnoprávnosť (výchova k manželstvu a rodičovstvu) Zdravie v kuchyni (ochrana života a zdravia) Ide sa do lesa (enviromentálna výchova, ochrana života a zdravia) Záchranári (ochrana života a zdravia) Dopravný koktail (dopravná výchova) Poznáš médiá? (mediálna výchova) Melódie lesa (osobný a sociálny rozvoj, ochrana života a zdravia) Rozmanitá škola (multikultúrna výchova) Objavujeme Slovensko (regionálna výchova aľudová kultúra) Listáreň (osobný a sociálny rozvoj) MŠVVaŠ vydalo tomuto pracovnému zošitu odporúčaciu doložku.
Vypredané
4,75 € 5,00 €

Lacná kniha Riešenia – Príprava do prímy zo slovenského jazyka a literatúry pre 5. ročník ZŠ (-70%)


Nový pracovný zošit je zameraný na prípravu na prijímacie pohovory do prímy z predmetu slovenský jazyk a literatúra. Slúžiť môže aj ako doplnkový pracovný zošit pre piatakov. Vzhľadom na zameranie pracovného zošita sa v ňom objavujú aj úlohy, ktoré sú nad rámec vzdelávacieho obsahu 5. ročníka ZŠ (ISCED). Úlohy preverujú nielen vedomosti a zručnosti, ale aj finančnú a čitateľskú gramotnosť, aplikačné schopnosti a ďalšie kľúčové kompetencie. Riešenia a vysvetlenia riešení nájdete v tomto samostatnom titule, ktorý je určený nielen pre učiteľov, ale aj pre rodičov a starých rodičov, ktorí budú budúcim primánom pomáhať pri príprave na prijímacie pohovory. Zošity sú zostavené z dvoch častí: 1. časť obsahuje opakovanie učiva v tematických okruhoch, 2. časť predstavuje 6 autentických testov, ktoré boli súčasťou prijímacích konaní na rôznych osemročných gymnáziách.
Vypredané
1,36 € 4,54 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Precvičovanie pravopisu 2 PZ, 2 vydanie


Pracovný zošit Precvičovanie pravopisu pre 2. ročník sa zameriava na precvičovanie rôznych gramatických javov, s ktorými sa žiaci oboznamujú v tomto ročníku - mäkčene, dĺžne, rozlišovanie krátkych a dlhých samohlások, mäkkých a tvrdých spoluhlások, osvojenie si dvojhlások, delenie slov na slabiky, precvičovanie abecedy. Tematicky teda vychádza z preberaného učiva slovenského jazyka a pripravený je v súlade s iŠVP. Každá kapitola obsahuje veľké množstvo doplňovačiek do slov, slovných spojení či viet. Pracovny´ zošit zostavil odborny´ tím pedagógov a lektorov na základe prakticky´ch skúseností s vyučovaním na 1. stupni.
Vypredané
5,51 € 5,80 €

Moje prvé čiary – Blok prípravných cvikov


Dielo je určené na prípravné obdobie a obsahuje sériu didakticky overených a schválených cvičení a cvikov, ktoré pomáhajú rozcvičiť jemnú motoriku dieťaťa a pripraviť ho tak na písacie úkony. Zošit obsahuje aj nápovedné obrázky, ktoré z neho robia príťažlivú publikáciu pre prvákov. Jeho orientácia ostáva vodorovne, no listovanie a otváranie je dohora. Chceli sme tak predísť problémom, ktoré vznikali v prváckych laviciach, keď si žiaci navzájom prekrývajú zošity. Moje prvé čiary je ideálnou pomôckou učiteľa 1. ročníka počas prípravného obdobia písania.
Vypredané
2,76 € 2,90 €

Nový Slovenský jazyk 5. roč. – 1. časť Zošit pre učiteľa


Bohaté skúsenosti autorky a vydavateľstva, súčasné trendy v didaktike a potreby školskej praxe sme pretavili a vznikla NOVÁ PRACOVNÁ UČEBNICA – spojenie učebnice a pracovného zošita. Opiera sa o metódy konštruktivistického prístupu k výchove a vzdelávaniu a o akceptovanie kompetenčno-pojmového modelu vyučovania. Rešpektuje iŠVP. Zabudnite na opisovanie poučiek, vymieňanie pomôcok! Získaný čas učiteľ efektívne využije na diferencovaný prístup, komunikačné hry, diskusiu a najmä tvorivú činnosť a na precvičovanie kľúčových kompetencií. Pracovná učebnica ponúka: – východiskové texty, do ktorých žiak priamo zasahuje, – úlohy na čítanie textov s porozumením, – poučenia, ktoré si žiak sám dotvára na základe precvičovania učiva, – veľa cvičení na utvrdzovanie učiva, – tvorivé úlohy, ústne a zábavné úlohy, – testy, – materiály pre žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, ktoré získavate v elektronickej forme ku každému zošitu pre učiteľa k Novému Slovenskému jazyku pre 5. ročník – 1. časť.
Vypredané
12,09 € 12,73 €
  • 5 /5

Písmenká – moji kamaráti (6 písaniek s predtlačou)


Vstup dieťaťa do školy je udalosťou, ktorá ho ovplyvní na celý život. Jej súčasťou je nácvik čítania a písania. Pre bezproblémové zvládnutie tejto základnej zručnosti zostavila autorka Šlabikára L. Virgovičová súbor inovovaných písaniek s predtlačou Písmenká – moji kamaráti, spolu s blokom prípravných cvikov Moje prvé čiary. Súbor sa skladá zo 6 zošitov s príťažlivým farebným vzhľadom, ktorý uľahčuje orientáciu žiakov i učiteľa. Na vnútornej strane obálky nájdu žiaci rady, ako má správne držať pero ľavák a pravák. Tretia strana obálky obsahuje prehľad malej a veľkej abecedy v písanej i tlačenej forme. Vyvodzovacia strana s novým písmenkom obsahuje motivačnú ilustráciu, ktorá slúži na rozcvičenie zápästia. Učiteľ ju môže využiť na vyfarbovanie aj v prípade, ak potrebuje efektívne „zabaviť“ rýchlejších žiakov. Na vyvodzovacej strane nájdete nové písmeno v písanej forme v rôznych veľkostiach, ako aj obrázky na sebahodnotenie žiakov. Rozsah nácviku jednotlivých písmen, slabík, slov a viet je overený dlhoročnými pozitívnymi ohlasmi z praxe a vychádza z požiadaviek učebných osnov. Nácvik nových písmen sa strieda s utvrdzovaním najmä prostredníctvom zaujímavých tvorivých úloh. Slová sa čoskoro spájajú do viet a zložitejších cvičení, ktoré môže učiteľ diferencovať podľa individuálnych schopností žiakov. Voľná strana je vhodná na písanie nácvičných diktátov. Písanky sú schválené MŠ SR. Obsahujú malé a veľké tvary písaných i tlačených písmen v tomto poradí: písanka č. 1: a, i, e, o, u, m; písanka č. 2: l, v, s, y; písanka č. 3: j, p, n, z, b, t; písanka č. 4: d, c, k, r, š, č; písanka č. 5: ť, h, g, ľ, ň, f, ž, ď; písanka č. 6: ch, ä, dz, dž, ô, ŕ, ĺ, x.
Vypredané
8,28 € 8,72 €
  • 5 /5

Šlabikár - 1. časť + kartónová príloha


Šlabikár a čítanka sú víťazom konkurzu Ministerstva školstva SR v roku 2006. Šlabikár Štefeková 1.časť, ktorý pozostáva z dvoch častí, pokrýva prácu v prípravnom a šlabikárovom období. Jeho úlohou je naučiť dieťa rozlišovať písmená a sprostredkovať základy gramotnosti. Okolo každej dvojstrany sa nachádza súbor nápovedných obrázkov, ktorý už od začiatku umožňuje deťom jednoduchšie osvojovanie si písmen a poskytuje možnosť stretávať sa ihneď so všetkými písmenami. Deti poznávajú písmená prostredníctvom sluchového rozlišovania hlások na začiatku slova. Šlabikár obsahuje zmysluplné a vekuprimerané texty a príbehy. V celom šlabikári sú zaradené cielené, často zábavné didaktické hry, ktoré podporujú čítanie s porozumením. Na vyhradených stranách s písanými textami má žiak možnosť systematicky pracovať s písaným písmom. V spodnej časti každej strany prípravného obdobia je krátka metodická informácia určená učiteľovi. Šlabikár Štefeková 1.časť bol v spolupráci s ŠPÚ experimentálne overený na celoslovenskej vzorke žiakov. K šlabikáru patrí interaktívne CD s úlohami a didaktickými hrami zahŕňajúcimi aj činnosti, ktoré sa nedajú priamo realizovať v šlabikári, ale pritom výrazne pomáhajú deťom pochopiť princíp čítania. Šlabikár je spracovaný podľa ŠVP a príloh ISCED 1. Šlabikár je schválený Ministerstvom školstva SR.
Vypredané
8,82 € 9,28 €

Náuka o slove - hláska, slabika - A4 karta


Úvod didaktickej pomôcky tvorí stručný prehľad o vete, slove, slabike a hláske z hľadiska čítania a písania. Je učená predovšetkým pre 2. a 3. ročník ZŠ. Pomocou tabule sa žiaci učia rozlišovať hlásky, vyslovovať dlhé a krátke samohlásky, písať i/y po mäkkých a tvrdých spoluhláskach. Zadná strana didaktickej pomôcky je pracovná, umožňuje precvičovať a preskúšať učivo.
Vypredané
0,86 € 0,90 €

Nový Slovenský jazyk 7. roč. – 1. časť Zošit pre učiteľa


Bohaté skúsenosti autorky a vydavateľstva, súčasné trendy v didaktike a potreby školskej praxe sme pretavili a vznikla NOVÁ PRACOVNÁ UČEBNICA – spojenie učebnice a pracovného zošita. Opiera sa o metódy konštruktivistického prístupu k výchove a vzdelávaniu a o akceptovanie kompetenčno-pojmového modelu vyučovania. Rešpektuje iŠVP. Zabudnite na opisovanie poučiek, vymieňanie pomôcok! Získaný čas učiteľ efektívne využije na diferencovaný prístup, komunikačné hry, diskusiu a najmä tvorivú činnosť a na precvičovanie kľúčových kompetencií. Pracovná učebnica ponúka: – východiskové texty, do ktorých žiak priamo zasahuje, – úlohy na čítanie textov s porozumením, – poučenia, ktoré si žiak sám dotvára na základe precvičovania učiva, – veľa cvičení na utvrdzovanie učiva, – tvorivé úlohy, ústne a zábavné úlohy, – testy, – materiály pre žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, ktoré získate ako bonus k ZPU – Nový Slovenský jazyk 7. roč. – 1. časť.
Vypredané
12,09 € 12,73 €

Pravopisný semafor 5 – Zošit pre učiteľa


Séria doplnkových pracovných zošitov zo slovenského jazyka určená na precvičovanie pravopisu a gramatiky na súvislých a pútavých textoch na prácu v škole i na doma. Pravopisný semafor ponúka rôznorodé cvičenia s dostatočným priestorom na vpisovanie, koncept je postavený na systéme troch postupných krokov: overenie pochopenie učiva; úlohy na precvičovanie; Záverečné úlohy slúžiace ako reflexia, či si žiak dostatočne osvojil učivo. Pridanou hodnotou sú zvukové nahrávky vybraných cvičení prístupné na e-orbispictus.sk. Žiak si tak sám môže počas domácej prípravy na vyučovanie precvičiť formou diktátu vybrané pravopisné a gramatické javy. Zošit pre učiteľa obsahuje správne riešenia a v prípade tvorivých úloh i námety na riešenie. Učiteľ či rodič tak môže jednotlivé úlohy zároveň použiť i ako diktát či pravopisné cvičenie.
Vypredané
12,09 € 12,73 €

Nový Slovenský jazyk 7. roč. – 1. časť Pracovná učebnica


Bohaté skúsenosti autorky a vydavateľstva, súčasné trendy v didaktike a potreby školskej praxe sme pretavili a vznikla NOVÁ PRACOVNÁ UČEBNICA – spojenie učebnice a pracovného zošita. Opiera sa o metódy konštruktivistického prístupu k výchove a vzdelávaniu a o akceptovanie kompetenčno-pojmového modelu vyučovania. Rešpektuje iŠVP. Zabudnite na opisovanie poučiek, vymieňanie pomôcok! Získaný čas učiteľ efektívne využije na diferencovaný prístup, komunikačné hry, diskusiu a najmä tvorivú činnosť a na precvičovanie kľúčových kompetencií. Pracovná učebnica ponúka: – východiskové texty, do ktorých žiak priamo zasahuje, – úlohy na čítanie textov s porozumením, – poučenia, ktoré si žiak sám dotvára na základe precvičovania učiva, – veľa cvičení na utvrdzovanie učiva, – tvorivé úlohy, ústne a zábavné úlohy, – testy, – materiály pre žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, ktoré získate ako bonus k ZPU – Nový Slovenský jazyk 7. roč. – 1. časť.
Vypredané
11,91 € 12,54 €

Nový Slovenský jazyk 5. roč. – 2. časť Pracovná učebnica


Bohaté skúsenosti autorky a vydavateľstva, súčasné trendy v didaktike a potreby školskej praxe sme pretavili a vznikla NOVÁ PRACOVNÁ UČEBNICA – spojenie učebnice a pracovného zošita. Opiera sa o metódy konštruktivistického prístupu k výchove a vzdelávaniu a o akceptovanie kompetenčno-pojmového modelu vyučovania. Rešpektuje iŠVP. Zabudnite na opisovanie poučiek, vymieňanie pomôcok! Získaný čas učiteľ efektívne využije na diferencovaný prístup, komunikačné hry, diskusiu a najmä tvorivú činnosť a na precvičovanie kľúčových kompetencií. Pracovná učebnica ponúka: – východiskové texty, do ktorých žiak priamo zasahuje, – úlohy na čítanie textov s porozumením, – poučenia, ktoré si žiak sám dotvára na základe precvičovania učiva, – veľa cvičení na utvrdzovanie učiva, – tvorivé úlohy, ústne a zábavné úlohy, – testy, – materiály pre žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami
Vypredané
11,91 € 12,54 €

Sada kartičiek pre učiteľa


Sada kartičiek pre učiteľa
Vypredané
19,17 € 20,18 €

Táto kategória je určená pre žiakov základných škôl a poskytuje široký výber vzdelávacích materiálov a učebníc, ktoré im pomáhajú v ich učebnom procese.

Učebnice pre základné školy sú navrhnuté tak, aby poskytovali kvalitné a dobre štruktúrované učebné materiály na rôzne predmety a odbory. Žiaci nájdu v týchto učebniciach komplexné informácie, praktické príklady, cvičenia a testy, ktoré im pomôžu lepšie pochopiť a zapamätať si študovanú látku.

V kategórii "Učebnice pre základné školy" nájdete učebnice na matematiku, slovenský jazyk, cudzie jazyky, prírodovedu, spoločenské vedy, dejepis, geografiu, chémiu, fyziku, a ďalšie predmety

Učebnice sú prispôsobené veku a úrovni žiakov, čo im umožňuje postupovať vo výučbe postupne a systematicky.

Okrem učebníc tu nájdete aj rôzne doplnkové učebné materiály, pracovné zošity a cvičebnice, ktoré pomáhajú žiakom utvrdiť si študovanú látku a rozvíjať ich kritické myslenie a analytické schopnosti.