! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Písanka pre 1. ročník - samostatná cvičná písanka


Celoročná písanka na precvičovanie písania v prvom ročníku podľa výberu učiteľa. Zošit je rozdelený na dve časti – na precvičovanie písaného a tlačeného písma. Riadky na nácvik písaného písma majú pridanú pomocnú čiaru vo výške malých písmen. V časti určenej na precvičenie písania tlačeného písma sa na prvých stranách nachádzajú vzory možností nácviku ich písania.
Vypredané
3,12 € 3,28 €

Lacná kniha Písanka pre 1. ročník - samostatná cvičná písanka (-70%)


Celoročná písanka na precvičovanie písania v prvom ročníku podľa výberu učiteľa. Zošit je rozdelený na dve časti – na precvičovanie písaného a tlačeného písma. Riadky na nácvik písaného písma majú pridanú pomocnú čiaru vo výške malých písmen. V časti určenej na precvičenie písania tlačeného písma sa na prvých stranách nachádzajú vzory možností nácviku ich písania.
Vypredané
0,98 € 3,28 €

dostupné aj ako:

Prírodoveda pre tretiakov


Metodické komentáre k pracovnej učebnici Prírodovede pre tretiakov vysvetľujú autorskú koncepciu vyučovania prírodovedy použitú v pracovnej učebnici a zároveň objasňujú didaktické postupy a ciele. Obsahujú podrobne spracované komentáre k jednotlivým úlohám v pracovnej učebnici Prírodoveda pre tretiakov, návrhy riešení a postupov pri vypracovávaní jednotlivých úloh, návrh na tematický výchovno-vzdelávací plán. Poskytujú námety na ďalšie aktivity na vyučovanie.
Vypredané
9,98 € 10,50 €

Vlastiveda pre tretiakov


Metodické komentáre pre učiteľa obsahujú podrobné metodické pokyny potrebné na prácu s danými úlohami. Vysvetľujú autorskú koncepciu vyučovania vlastivedy v pracovnej učebnici. Obsahujú podrobne spracované komentáre k jednotlivým úlohám v pracovnej učebnici a vymedzenie kľúčových slov a edukačných cieľov. Poskytujú námety na aktivity a hry na vyučovaní. Obsahujú návrh na tematický výchovno-vzdelávací plán.
Vypredané
9,98 € 10,50 €

Vlastiveda pre tretiakov


Pracovná učebnica Vlastiveda pre tretiakov je zostavená podľa iŠVP ISCED 1 pre oblasť Človek a spoločnosť platného od septembra 2015. Kladie dôraz na splnenie cieľov a vzdelávacieho štandardu predmetu Vlastiveda. Autori Jana Dudášová, Peter Mäsiar a Petronela Muchová sú aj aktívni učitelia na 1. stupni ZŠ. Učivo spracované v pracovnej učebnici spĺňa všetky body výkonového aj obsahového štandardu definovaného v iŠVP. Učivo je usporiadané do troch tematických okruhov: Obec, Sviatočné dni v obci, Ročné obdobia v obci. Témy na seba logicky nadväzujú. Tematické okruhy sú farebne odlíšené, aby umožnili žiakom ľahšiu orientáciu v pracovnej učebnici. Pracovná učebnica Vlastiveda pre tretiakov je zameraná na pozorovanie, skúmanie, bádanie, porovnávanie, objavovanie, poznávanie a hodnotenie javov vo vlastnej obci. Jednotlivé témy na seba logicky nadväzujú tak, aby rozvíjali a upevňovali vedomosti žiakov. Nezastupiteľnú rolu v pracovnej učebnici majú úlohy zamerané na vyhľadávanie, tvorenie a spoznávanie obce a jej okolia. Nenahraditeľné sú úlohy podporujúce vlastivedné vychádzky, ktoré majú motivačno-heuristický charakter. Učivo je radené od najľahších úloh po najťažšie (zapamätanie, porozumenie, aplikácia, analýza, syntéza a hodnotenie). Vlastiveda pre tretiakov bola premyslená tak, aby poskytovala a striedala rôzne aktivity zamerané na rozvoj zručností, vedomostí a kompetencií na veku primeranej úrovni.Vlastiveda pre tretiakov Metodické informácie a cieľové kompetencie podľa ŠVP nájde učiteľ v stručnej podobe priamo na stranách. Podrobné metodické informácie a námety v podobe príručky pre učiteľa sú vypracované v Metodických komentároch k Vlastivede pre tretiakov. Metodické komentáre su dostupné v tlačenej podobe aj na CD. Titul je dostupný aj v maďarskej jazykovej mutácii pre školy s VJM. Významnou podporou na vyučovaní je Multimediálny disk (MMD) k Vlastivede pre tretiakov pre učiteľa. Je určený na premietanie na interaktívnej alebo bielej tabuli. Obsahuje multimediálne prezentácie k jednotlivým tematickým okruhom a témam v učebnici a interaktívne a zábavné cvičenia Alf.
Vypredané
5,23 € 5,50 €

Čitateľský denník 1


Vhodný doplnok pracovných zošitov pre 1. stupeň základnej školy. Čitateľský denník rozširuje ponuku didaktických pomôcok, ktoré môžu učitelia aj žiaci využiť na vyučovaní. Obsahuje kreatívne úlohy, prostredníctvom ktorých žiak prezentuje informácie týkajúce sa obsahu prečítanej knihy. Čitateľský denník umožňuje žiakovi zaradiť prečítanú knihu podľa žánru a pripravená osnova jednotlivých zápisov mu uľahčuje zaznamenanie všetkých podstatných informácií.
Vypredané
5,89 € 6,20 €

Lacná kniha Slovenský jazyk - Pracovný zošit pre 2. ročník ZŠ (-90%)


Nový pracovný zošit k platnej učebnici slovenského jazyka pre 2. ročník ZŠ (E. Dienerová – M. Nosáľová – Z. Hirschnerová) od autoriek osvedčeného šlabikára. Učivo je spracované v tematických celkoch, ktoré korešpondujú s obsahom platnej učebnice. Nápadité úlohy a cvičenia podporujú tvorivosť, logické myslenie a komunikačné schopnosti žiakov. Sú doplnené kvalitnými ilustráciami a rubrikami Poradňa a Požičovňa slov, ktoré pomáhajú žiakom upevniť a precvičiť druhácke učivo. Každý tematický celok je ukončený testom. Pracovný zošit je spracovaný podľa požiadaviek ŠVP a je odporúčaný Ministerstvom školstva SR.
Vypredané
0,60 € 6,00 €

dostupné aj ako:

Vybrané slová pre 3. roč. ZŠ


Pracovný zošit Vybrané slová autoriek D. Kovárová, A. Kurtulíková prináša výborný spôsob, ako precvičiť dôležité učivo tretieho ročníka. Výhody práce s titulom: * výber a poradie vybraných slov nadväzuje na platnú učebnicu SJ pre 3. ročník ZŠ od autorky Z. Hirschnerovej a kol., * precvičuje a upevňuje sa vnímanie a pravopis každého vybraného a príbuzného (odvodeného) slova, * poskytuje dostatok rôznorodých cvičení pre rôzne typy detí, * prácu so zošitom možno vhodne zaradiť do vyučovania (na individuálnu/skupinovú prácu) a na domáce precvičovanie. Pracovný zošit obsahuje kľúč správnych odpovedí a zoznam základných vybraných slov.
Vypredané
4,66 € 4,90 €

Informatika pro 1. stupeň základní školy


První česká učebnice informatiky pro 1. stupeň základních škol Schválilo MŠMT čj. MSMT-45998/2012-210 dne 6.12.2012 k zařazení do seznamu učebnic pro základní školy jako součást ucelené řady učebnic pro vzdělávací obor Informační a komunikační technologie s dobou platnosti šest let. Bohatě ilustrovaná učebnice z pera zkušeného pedagoga je určena především žákům 4. a 5. ročníku základních škol, úvodní kapitoly zvládnou i děti mladší. Mladí čtenáři se prostřednictvím desítek zábavných úkolů, interaktivních hříček a poutavého výkladu naučí: • ovládat počítač a jeho nejčastěji používané periferie, • efektivně vytvářet a upravovat digitální obrázky, • pracovat s digitálními údaji a upravovat text, • vyhledávat a zpracovávat informace, • rozumět principům programování i tomu, jak počítače pracují, • vyvarovat se rizik, která práce s počítačem přináší, • využívat výpočetní techniku při učení a práci. V jednotlivých kapitolách žáci kreslí obrázky, píšou a upravují texty, učí se ukládat svoji práci, prohlížet Internet a komunikovat e-mailem. Učí se zpracovávat informace v seznamech, tabulkách a grafech, přitažlivou formou se učí i základům algoritmizace. Učebnice si klade za cíl být užitečnou pomůckou učiteli při organizaci moderní výuky, která vychovává digitálně gramotné občany. Obsahuje množství cvičení s podněty ke konkrétním činnostem, aktivní práci, při níž žáci získávají zkušenosti. Úlohy s vysokou pedagogickou hodnotou jsou motivující, umožňují vlastní zkoumání a objevování, obsahují problémy k řešení a jsou úzce provázány s výkladem. V knize najdete i náměty na projektovou činnost. Publikace naplňuje obsah vzdělávací oblasti Informační a komunikační technologie. Doprovodné materiály ke stažení K této učebnici jsou k dispozici ke stažení zdarma bohaté doprovodné materiály: • Soubory, které žáci používají při vyučování a na které odkazují jednotlivá cvičení. • Aplikace EasyLogo pro výuku základů programování v kapitole 4. • Metodická příručka pro učitele s komentáři k jednotlivým cvičením a s výsledky. Tyto materiály najdete na webu knihy na adrese http://knihy.cpress.cz/k1959 pod odkazem Soubory ke stažení. O autorovi: Doc. PaedDr. Jiří Vaníček, Ph.D. je vedoucí katedry informatiky na Pedagogické fakultě Jihočeské Univerzity v Českých Budějovicích. Odborně se věnuje didaktice informatiky a počítačem podporované výuce matematiky. Připravuje nové učitele informatiky a ICT pro 1. až 3. stupeň škol. Je autorem úspěšné řady učebnic informatiky pro 2. stupeň základních škol, které vyšly v nakladatelství Computer Press. Je vedoucím organizačního výboru národní soutěže žáků ZŠ a SŠ v informatice Bobřík informatiky.
Vypredané
5,69 € 5,99 €

Testovanie 9 slovenčina


OBSAH PREHĽAD UČIVA A CVIČENIA 1 SLOVNÉ DRUHY Delenie slovných druhov Ohybné slovné druhy Podstatné mená Prídavné mená Zámená Číslovky Slovesá Neohybné slovné druhy Príslovky Predložky Spojky Častice Citoslovcia Riešenia cvičení Sebahodnotenie 2 VETY Druhy viet Zvukové/prozodické vlastnosti reči Vetné členy: hlavné vetné členy, vedľajšie vetné členy Sklady 3 SLOVNÁ ZÁSOBA Delenie slovnej zásoby Tvorenie nových slov Obohacovanie slovnej zásoby Vzťahy medzi slovami 4 TEÓRIA LITERATÚRY Druhy literatúry Literárne druhy Druhy lyriky Literárne smery Literárne pojmy 5 SLOH Slohové postupy Jazykové štýly
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Lacná kniha Krištofove dobrodružstvá s angličtinou (-70%)


Plnofarebný obrázkový slovník s animovaným softvérom určený na výučbu angličtiny pre žiakov 1. stupňa ZŠ. Deti sa spolu s medvedíkom Krištofom vydajú na cestu okolo sveta a spolu prekonávajú nástrahy vzdialených krajín. Pri cestovaní sa hravou formou učia anglický jazyk, rozvíjajú svoju kreativitu, racionálne uvažovanie a schopnosť koncentrácie.
Vypredané
2,70 € 9,00 €

dostupné aj ako:

Periodická sústava prvkov/Vybrané prvky a ich zlúčeniny - A4 karta


Nástenná didaktická pomôcka obsahuje v prehľadnej forme množstvo informácií o prvkoch. Sú v nej uvedené informácie, ktoré si vyžadujú školské normy a didaktické potreby, ale nájdete na nej aj rozširujúce údaje. Informácie, ktoré sú nad rámec bežného učiva chémie a fyziky, sú veľkým prínosom, pretože ich využitie obohacuje výučbu chémie aj fyziky a skracuje čas prípravy učiteľa i študentov?
Vypredané
0,86 € 0,91 €

Zseni leszek magyarból! - 2. osztályosok számára


Az általános iskolás gyermekek számára készült foglalkoztató füzet az iskolai tananyagot alapul véve sokféle gyakorló feladatot tartalmaz.
Vypredané
2,12 € 2,23 €

Mimočítankové čítanie 2 – pre ZŠ


Pracovný zošit, ktorý možno využiť na hodinách čítania, vyhovuje súčasným trendom vo vyučovaní slovenského jazyka (komunikatívno-zážitkový model), potrebám školskej praxe i zmenám vo vzdelávacích štandardoch. Pomáha zdokonaľovať techniku čítania – pohyby očí, zrakovú diferenciáciu a čítanie s porozumením. Je určený na aktívnu prácu s textom, aplikáciu vlastných skúseností, rozširuje slovnú zásobu, podporuje neverbálnu komunikáciu a prácu s informáciami. Písanie, ústny prejav, pantomíma, spev i kresba sú rovnomerne zapojené do procesu práce s textom. Každá téma obsahuje základnú (stálu) štruktúru: prípravná fáza: očná gymnastika, zraková diferenciácia rôzne formy čítania: skupinové, individuálne… čítanie zaujímavého textu rôznorodé úlohy na prácu s textom
Vypredané
4,48 € 4,72 €

Mimočítankové čítanie 3 – pre ZŠ


Farebne ilustrovaný pracovný zošit nadväzuje na Mimočítankové čítanie pre 2. ročník ZŠ a aj tento zošit je vhodný na hodiny čítania. Jeho cieľom je naučiť žiakov čítať s porozumením, aktívne pracovať s textom, orientovať sa v ňom a aplikovať získané poznatky. Obohacuje slovnú zásobu a prostredníctvom literárnych postáv predstavuje žiakom správny model konania a správania. Vyhovuje súčasným trendom vo vyučovaní slovenského jazyka (komunikatívno-zážitkový model), potrebám školskej praxe i zmenám vo vzdelávacích štandardoch. Opäť sa tu nachádzajú úlohy na očné pohyby, a najmä zrakovú diferenciáciu, ktoré pomáhajú precvičovať čitateľské zručnosti. Využíva rôzne formy práce žiakov a aj rôznorodú manipuláciu s textom: čítanie, písanie, rozprávanie, dramatizáciu i kresbu. Zošit obsahuje aj odporúčanú literatúru pre žiakov 3. ročníka. Každá téma obsahuje základnú (stálu) štruktúru: prípravná fáza (očná gymnastika, zraková diferenciácia, motivácia); rôzne formy čítania (skupinové, individuálne…) zaujímavého textu; rôznorodé úlohy na prácu s textom. Pracovný zošit je spracovaný podľa požiadaviek ŠVP a je odporúčaný Ministerstvom školstva SR.
Vypredané
4,48 € 4,72 €

Pomocník SJ - 8 ZŠ a 3 GOŠ Pracovný zošit


Pracovný zošit zo slovenského jazyka od J. Krajčovičovej je osvedčeným didaktickým prostriedkom k platnej učebnici slovenského jazyka pre 8. ročník ZŠ a 3. ročník GOŠ. Korešponduje s jej usporiadaním učiva a rešpektuje najnovšie trendy vo vyučovaní materinského jazyka (komunikačnú metódu). Poskytuje dostatočný priestor na precvičovanie i overovanie vedomostí a zručností tak v škole, ako aj doma. Úlohy vychádzajú z práce s textom a rozvíjajú všetky dôležité kompetencie stanovené predpísanými štandardmi pre 8. ročník ZŠ a 3. ročník GOŠ. Dielo je v súlade so ŠVP. Dielo je odporúčané MŠVVaŠ SR.
Vypredané
6,21 € 6,54 €

Písmenká - moji kamaráti 6 písaniek s predtlačou


Vstup dieťaťa do školy je udalosťou, ktorá ho ovplyvní na celý život. Jej súčasťou je nácvik čítania a písania. Pre bezproblémové zvládnutie tejto základnej zručnosti zostavila autorka ŠlabikáraLýdia Virgovičová súbor inovovaných písaniek s predtlačou Písmenká – moji kamaráti, spolu s blokom prípravných cvikov Moje prvé čiary. Súbor sa skladá zo 6 zošitov s príťažlivým farebným vzhľadom, ktorý uľahčuje orientáciu žiakov i učiteľa. Na vnútornej strane obálky nájdu žiaci rady, ako má správne držať pero ľavák a pravák. Tretia strana obálky obsahuje prehľad malej a veľkej abecedy v písanej i tlačenej forme. Vyvodzovacia strana s novým písmenkom obsahuje motivačnú ilustráciu, ktorá slúži na rozcvičenie zápästia. Učiteľ ju môže využiť na vyfarbovanie aj v prípade, ak potrebuje efektívne „zabaviť“ rýchlejších žiakov. Na vyvodzovacej strane nájdete nové písmeno v písanej forme v rôznych veľkostiach, ako aj obrázky na sebahodnotenie žiakov. Rozsah nácviku jednotlivých písmen, slabík, slov a viet je overený dlhoročnými pozitívnymi ohlasmi z praxe a vychádza z požiadaviek učebných osnov. Nácvik nových písmen sa strieda s utvrdzovaním najmä prostredníctvom zaujímavých tvorivých úloh. Slová sa čoskoro spájajú do viet a zložitejších cvičení, ktoré môže učiteľ diferencovať podľa individuálnych schopností žiakov. Voľná strana je vhodná na písanie nácvičných diktátov.
Vypredané
8,28 € 8,72 €

Príprava na Testovanie 9 – slovenský jazyk a literatúra Pracovný zošit


Pracovný zošit je určený žiakom 9. ročníka ZŠ a slúži na zopakovanie vedomostí a zručností slovenského jazyka a literatúry pre ZŠ. Okrem toho Príprava na Testovanie 9 zo slovenského jazyka precvičuje čitateľskú gramotnosť na rôznych úrovniach. Úlohy sú odstupňované od úplne najjednoduchších doplňovaní správnych hlások až po úlohy, ktorých riešenie si vyžaduje niekoľko myšlienkových operácií a využitie osvojených vedomostí a zručností. Na rozdiel od iných materiálov s témou Testovanie 9 zošit systematicky prechádza všetky zložky a úrovne slovenského jazyka a literatúry a popritom nezabúda na prehlbovanie čitateľskej gramotnosti. Tematicky je zošit rozdelený podľa jazykových oblastí a záverečná časť je venovaná literárnej zložke. Autorka nezabúda na rôzne typy textov a žánrov. Žiak počas opakovania nie je odkázaný len na krúžkovanie správnych odpovedí, ale aj aktívne dopĺňa hlásky, slová, vety priamo do pracovného zošita. Každá kapitola je ukončená testom formálne identickým s Testovaním 9.
Vypredané
8,28 € 8,72 €

Pomocník SJ – 5 ZŠ Pracovný zošit


Autorka platnej učebnice Slovenský jazyk pre 5. ročník ZŠ pripravila v spolupráci s naším vydavateľstvom novinku – Pomocník zo slovenského jazyka pre 5. ročník ZŠ, ktorý má charakter pracovného zošita (nadväzujeme na tradíciu zbierok úloh a cvičení) a presne korešponduje s obsahom schválenej učebnice. Ponúka množstvo rôznorodých úloh viažucich sa na rôzne komunikačné situácie a pomáha žiakovi upevňovať a precvičovať si učivo slovenského jazyka 5. ročníka v škole, ako aj počas domácej prípravy alebo opakovania. Pomocník obsahuje aj rozširujúce učivo, úlohy na overenie si vedomostí a zručností v používaní jazyka, ako aj riešenia úloh, ktoré umožňujú žiakom, učiteľom i rodičom okamžitú spätnú väzbu. V súlade so ŠVP. Dielo je odporúčané MŠVVaŠ SR.
Vypredané
6,21 € 6,54 €

Táto kategória je určená pre žiakov základných škôl a poskytuje široký výber vzdelávacích materiálov a učebníc, ktoré im pomáhajú v ich učebnom procese.

Učebnice pre základné školy sú navrhnuté tak, aby poskytovali kvalitné a dobre štruktúrované učebné materiály na rôzne predmety a odbory. Žiaci nájdu v týchto učebniciach komplexné informácie, praktické príklady, cvičenia a testy, ktoré im pomôžu lepšie pochopiť a zapamätať si študovanú látku.

V kategórii "Učebnice pre základné školy" nájdete učebnice na matematiku, slovenský jazyk, cudzie jazyky, prírodovedu, spoločenské vedy, dejepis, geografiu, chémiu, fyziku, a ďalšie predmety

Učebnice sú prispôsobené veku a úrovni žiakov, čo im umožňuje postupovať vo výučbe postupne a systematicky.

Okrem učebníc tu nájdete aj rôzne doplnkové učebné materiály, pracovné zošity a cvičebnice, ktoré pomáhajú žiakom utvrdiť si študovanú látku a rozvíjať ich kritické myslenie a analytické schopnosti.