! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Maliarstvo, grafika strana 86 z 98

Kurz kreslenia pre každého


Táto kniha je napísaná tak, aby ste ju mohli stále používať. Kniha obsahuje výtvarné pokyny, praktický návod k pochopeniu toho čo vidíte, keď kreslíte a veľa ďalších užitočných rád.
Vypredané
9,42 € 9,92 €

Malířství


Přínosem tohoto přehledu vývoje malířství od starověku až po současnost je především hledání vzájemných souvislostí mezi díly jednotlivých období dějin umění. Čtenář je seznámen s fakty ze života malířů a zároveň jsou mu srozumitelným způsobem vysvět leny také důvody, které vedly ke konkrétní podobě uměleckého díla. Český čtenář jistě ocení u nás ještě stále málo známé nové přístupy k rozboru a interpretaci obrazů. Autor knihy se snaží pomocí přehledných časových os zasadit vznik malířských děl do historických souvislostí, čímž usnadňuje porozumění souvislého textu. Ten je doplněn nejen kvalitními reprodukcemi probíraných děl, ale také vysvětlením různých malířských technik. Čtenáři s hlubším zájmem v knize naleznou rovněž komentáře ke slav ným pracím z oboru dějin umění a kultury. Malá encyklopedie malířství je vhodná jak pro laiky z řad zájemců o výtvarné umění, tak pro profesionály, kteří zde rychle naleznou potřebnou informaci.
Vypredané
9,42 € 9,92 €

Umělec kritik


Výběr z literárního odkazu slavného amerického malíře a kritika.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Picasso


"Maliarske, sochárske, grafické i keramické dielo vynieslo Pabla Picassa na vrchol svetového umenia a pridelilo mu prívlastok ""génius storočia"". Má to samozrejme svoje oprávnenie. Dosiahol by to však keby nebol Picassom? Nato, aby bol uznávaný ako génius nestačí iba revolučné a všetky tradície búrajúce dielo. K tomu musí prispieť charizmatické vyžarovanie, ktoré kritikov i obdivovateľov očarúva a fascinuje - a toto všetko mal Picasso v bohatej miere. Hovorí o tom aj táto kniha z edície Taschen, ktorá opisuje život a tvorbu jedinečného človeka a umelca. "
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Renoir /mini Taschen/


Kto sa v niektorej z veľkých zbierok francúzskeho maliarstva 19. storočia dostane pred obrazy Pierra-Augusta Renoira, určite pocíti, že sa mu predstavuje to najradostnejšie a najslávnostnejšie z dlhých dejín maliarstva. Syn krajčíra z Limoges, ktorý sa narodil 25. februára 1841, dokončil za šesťdesiat rokov svojej tvorby pravdepodobne okolo šesťtisíc obrazov - čo je pred Pablom Picassom najrozsiahlejšie maliarske životné dielo. Jeho najlepšie obrazy majú dodnes cenu niekoľkých miliónov mariek.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Modigliani


Je prototypom umelca, ktorý pod vplyvom alkoholu, hašiša, lásky a poezie vytvára svoje úžasné dielo. V hlavnom meste európskej avantgardy, obklopený Picassom, Braqueom a Matissom ide neochvejne svojou vlastnou cestou.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Mucha


Alfons Mucha je jednou z najoslnivejších umeleckých osobností z prelomu minulých storočí. Jeho práce sú neoddeliteľne spojené so štýlom, ktorého meno je zároveň aj programom: Art Nouveau, nové umenie, secesia.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Cézanne


Cézanne býva právom nazývaný „otcom moderného maliarstva“. Temperamentom romantik, usiloval sa vytvoriť klasický maliarsky štýl. Od impresionistov prevzal maľbu s čistými farebnými tónmi,ale svojím záujmom o vnútornú štruktúru vecí vlastne impresionizmus prekonával.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Goya /Mini Taschen/


Goya Lucientes Francisco José – vynikajúci španielsky maliar a grafik. Realista geniálneho maliarskeho citu zachytával dramatické scény španielskeho života. Bol odporcom klasicizmu a živelný kolorista. Z jeho uvoľnenej maľby bohatosti farieb čerpalo romantické maliarstvo 19. storočia.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Klimt


Život a dílo rakouského malíře, významné osobnosti evropské secese a symbolismu, spoluzakladatele Vídeňské secese.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Michelangelo


Michelangelo sa nikdy netajil tým, že jeho život ovládala vášeň. V jeho dielach hrajú dôležitú úlohu tváre mladých chlapcov. O tejto skutočnosti sa doteraz taktne mlčalo. Cenzúra sa dokonca snažila navždy vymazať Michelangelovu nemorálnu vášeň z histórie. Jeho diela ale hovoria jasne.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Hundertwasser


Hundertwasser. Tento maliar zamilovaný do krásy, prežil svoje najsvetlejšie okamihy ako lekár architektúry, hlásajúci ekologickú zdržanlivosť, nenávisť k rovným líniám a k povestnej Európskej únii. Maloval všade. Na svojich cestách, výletoch, v lietadle, vo vlaku aj na lodi, u priateľov i v nemocnici. Monografia, ktorú prinášame predstavuje umeleckú vitalitu a originalitu jedného z najväčších majstrov.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Gauguin


Pútnik medzi svetmi - pomenovanie, ktoré si Paul Gauguin vyslúžil vďaka životným hodnotám prelínajúcimi sa jeho tvorbou. Pôvodnosť a naivnú harmóniu primitívneho života chcel žiť, nie iba malovať. Práve preto je Gauguin považovaný za priekopníka moderného umenia, lebo ako jeden z prvých predstavuje možnú syntézu umenia a života, fantázie a poriadku. Osud a životná púť Paula Gauguina spojené s ukážkami z jeho diela budú zaujímavé pre každého milovníka umenia.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Ženy v umění


Táto kniha presvedčivo dokazuje, že „umenie žien“ v ničom nezaostáva za „umením mužov“. Umelkyne sa v knihe predstavujú v abecednom poradí, čo umožňuje konfrontáciu a pohľad na miesta, bez ktorých si dejiny umenia ani nevieme predstaviť. V knihe je predstavených 46 umelkýň západného sveta. Ženy, ktoré si získali svetovú slávu, tu stoja vedľa umelkýň, ktorých umelecká dráha sa ešte len začína.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Salvador Dalí


""Jediný rozdíl mezi surrealisty a mnou je ten, že já jsem surrealista."" Salvador Dalí Monografie jednoho z nejslavnějších výtvarných umělců 20. století.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Surrealismus


Surrealizmus je výtvarný a literárny smer,ktorý vznikol v Paríži po prvej svetovejvojne. Surrealisti sa snažia vyradiť logikua zotrieť hranice medzi normálnym a fantastickým,aby tak vytvorili voľnú hru asociácií.Ich obrazy sa vyznačujú priestorovým,vecným spôsobom maľby s takmerfotografickou ostrosťou detailu a dodnessú aktuálne.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Rembrandt


Rembrandtov maliarsky rukopis prešiel počas štyridsiatich štyroch rokov tvorivého obdobia mimoriadnymi zmenami. Z takmer neohrabaných začiatkov vyrástol bohatý register neporovnateľnej maliarskej virtuozity a obrazová forma, ktorej tajomstvo zostáva dodnes nevyriešené. Rembrandtove dielo hovorí o umelcovom večnom hľadaní.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Warhol


"Andy Warhol. Už počas svojho života sa stal legendou. Sotva nájdete niekoho iného, o kom sa napísalo toľko ako práve o Warholovi. Na verejnosti vždy pôsobil dojmom, akoby pochádzal z inej planéty. Bol plachý a vľúdny, väčšinou usmievavý a vždy trocha duchom neprítomny. Napriek tomu stelesňoval hviezdu nového typu naprosto dokonale. Povolaním reklamný grafik, pokladal sa však za umelca a ako umelec vytvoril úplne nový typ, ktorý iritoval umelecký svet, otriasol ním a prispel k jeho premene. Naša monografia malého formátu v mäkkej väzbe prináša prehľad života a diela ""komerčného umelca"" - ako sa sám nazval - Andyho Warhola."
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Leonardo


Leonardo da Vinci, taliansky maliar, sochár, architekt, inžinier a vedec, jedna z najväčších osobností v kultúre epochy renesancie, v ktorej umenie a veda splynuli, ako prostriedky na objektívne spoznávanie reálneho sveta.
Vypredané
8,48 € 8,93 €