! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Zdravie, životný štýl - ostatné strana 125 z 155

Krónikus vesebetegek étrendje és életmódja


Tájékoztatást kaphatunk a vesék működéséről a vesekárosodásról általában, mi a vesebetegség, mi okozhat krónikus veseelégtelenséget. Tanácsot kapunk a krónikus veseelégtelenség diétás kezeléséhez. Külön rész foglalkozik a dializált időszak, illetve a veseátültetés anyagcsere hatásaival és diétájával. Egy hetes fehérjeszegény és két napos mintaétrendet találhatunk hemodializált vesebetegeknek. A könnyen elkészíthető receptek gazdag választéka, mértékegység táblázat, tápanyagtáblázat kivonat segíti és teszi elviselhetőbbé a betegek mindennapjait.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Rosszkedv, szomorúság, depresszió


A "Mesterkurzus" eddigi három összejövetelén igyekezett hűséges maradni rangos címéhez. Meggyőződésünk, hogy kurzusunk szereplői nem tartják magukat mestereknek, hanem tudósai, vagy kitűnő gyakorlati szakemberei egy-egy tudományterületnek. Szándékunk az volt, hogy a mindennapos élet valamelyik fontos problémáját szellemileg körüljárjuk, és több oldalról megvilágítsuk, lehetőleg a fiziológia, a pszichiátria, a pszichológia és a művészet szempontjából. Ez a kötet az első témakör előadásait tartalmazza, vagyis a rosszkedvről, a szomorúságról és a depresszióról szól. Ezekről a lelki jelenségekről, de nem azért, hogy eltöröljük őket az emberek lelkéből... Vajon milyen lenne a világ, ha mindenki állandó jókedvben lubickolna? Talán olyan, mintha a tárgyaknak nem lenne árnyékuk, s mindent csak a kopár fény ragyogna be. Az élet változékony, örömre és szomorúságra, jókedvre és rosszkedvre egyaránt szolgáltat természetes okokat a lelkileg egészséges embernek is. Ám a depresszió más: lelki betegség. Gyógyítani kell. Ezért nem érdemes és nem szabad minden rossz hangulatunkat, letörtségünket depressziónak kinevezni. A mi kultúránkban a legtöbb ember kizárólag a sikerre, a győzelemre, a haszonra állítja be magát. S egyszerűen nincs eszköze arra - s ez a nevelés hibája is - hogy elviselje a kudarcot, túltegye magát a vereségeken és a csalódásokon. Mérei Ferenc nemzetközi hírű pszichológus mondta egyszer, hogy a hiteles élet titka az, hogy az életben nem kell mindig jól járni! Aki le tud mondani erről a kényszeréről, az belsőleg nagyon szabad lesz és nagyon erős. Ajánljuk tehát ezt a kötetet az időnként rosszkedvű, szomorú, ám egészséges lelkűeknek a figyelmébe.
Vypredané
1,90 € 2,00 €

Kézreflexológia


A kézen - csakúgy, mint a lábon vagy a fülön - megtalálhatók az egyes testrészek, belső szerveknek megfelelő reflexzónák, melyek megfelelő masszírozásával vagy nyomásával hatékonyan mozdíthatjuk elő az adott testrész, szerv gyógyulását. A kézmasszázs előnye abban áll, hogy szinte bárhol, bármilyen körülmények között, erőfeszítés nélkül végezhetjük önmagunkon. Dr. Palágyi Jolanda, a reflexzóna terápia elismert szaktekintélye, több mint ötven gyakori betegség kézen végzett reflexológiai kezeléséhez ad e kötetében útmutatást. A szerző a saját praxisából vett számos példával bizonyítja a kézreflexológia gyógyító erejét, és beavatja az Olvasót bizonyos biológiai-egészségtani alapismeretekbe is.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

...hogy jól álljon a bikini!


E könyv segítségével bikiniben is vonzóak lehetünk. Útmutatásunk alapján a test és az arc is a legjobb formába hozható. Mindezt persze mondani könnyű, megtenni viszont annál nehezebb. Útmutatónk azonban lépésről lépésre végigkalauzolja az olvasót a programon, s mindez még csak nem is tart sokáig. Amikor véget ér a tél, már alig várjuk a tavaszt, de nehéz újra lendületbe jönni, ha sokáig nem mozogtunk. A tél folyamán több réteg ruhával fedjük el testünket, és rendszerint elfeledkezünk arról, hogy izmaink hogy is néznek ki alattuk. Így sokkhatásként érhet bennünket, amikor ráeszmélünk, hogy nyáron le kell venni a ruhákat. De nem kell kétségbeesni! Ez a könyv segít kialakítani új tavaszi szokásokat, s elfelejteni a téli tunyaságot! A négy hétre felosztott terv diétás, fitnesz- és szépségápolási tanácsokat nyújt, lelkesedéssel, energiával és önbizalommal tölt el. A program követelésével kibontakoztathatjuk legjobb adottságainkat, és bátran megmutathatjuk magunkat a strandon!
Vypredané
9,13 € 9,61 €

A járatlan út


Az élet nehéz: a gondokkal szembenézni és azokat megoldani fájdalommal jár. Mégis, épp felismerésük és megoldásuk folyamatában rejlik az élet értelme. Ám emberi gyarlóság, hogy problémáink megoldását halogassuk, vagy ne vegyünk tudomást létezésükről. Az amerikai pszichiáter, dr. Peck segít, hogy megértsük a szenvedés szükségszerűségét, megismerjük értékét és elfogadjuk a problémák megoldásával járó fájdalmat. Így érhetjük csak el a lelki egészség és a szellemi érettség magas fokát. A sorozat kötetei: A féltékenység; A magány; Testbeszéd; Légy jó önmagadhoz!; Mitől jó a házasság?; Így szeress, hogy szeressenek!; Szó-beszéd; Mélyponton; Csak semmi pánik!; Szexbeszéd; Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes; Használati utasítás fiúkhoz; Bízz magadban!; Kicsikről nagyoknak 1.; Kicsikről nagyoknak 2.; Félúton; Ne válj el! Változtass!; A járatlan út; Apák-lányok, anyák-fiúk; Pár-bajok; A szeretet; A jó barátnő; A gyász; Már lángolt, amikor ráfeküdtem; Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Új nagy egészségkönyv


Ez a több mint ezer oldalas, színes képekkel, ábrákkal illusztrált mű a családok mindennapi egészségügyi tanácsadója. A könnyen áttekinthető, közérthető, megbízható, tudományos igényű kötet a legkorszerűbb ismereteket nyújtja az olvasónak az egészség megőrzéséhez és a betegségek legyőzéséhez. A kötet szerzői gyakorló orvosok, akik naponta találkoznak a betegekkel a háziorvosi és a szakrendelőkben vagy a kórházi osztályokon. A kiváló szakorvosok szakmailag igényesen, mégis mindenki számára érthetően mutatják be az emberi test felépítését és működésének titkait, a működési zavarokat, a betegségek tüneteit és okait, a gyógyítás módjait s lehetőségeit, továbbá hasznos tanácsokat adnak egészségünk megőrzéséhez
Vypredané
31,64 € 33,30 €

Gyerek és kert


A Gyerek és kert című könyvet olvasva meggyőződhetünk róla, hogy milyen egyszerű kialakítani a kertet a gyerekek igényei szerint. Fantázia, kreativitás és ötletek segítségével még egy kisméretű kertből is élménydús teret képezhetünk az egész család számára, ráadásul a kivitelezés nem igényel túl sok ráfordítást.
Vypredané
10,89 € 11,46 €

Ismerjük fel a vadon termő gyógynövényeket!


Könyvünkben 130 gyógynövényfaj közül 110-et mutatunk be részletesen: - a tömegesen előforduló és a természetes állomány veszélyeztetése nélkül gyűjthető, az öngyógyításban is biztonságosan használható fajokat; - a 15 védelmet élvező gyógynövényfajtát; (Ezek feldolgozásra és/vagy használatra kerülő részei külön engedéllyel végzett hazai gyűjtésekből, itthon termesztett állományokból, illetve importból származnak.) - 30 gyógynövényfajtát, amely erős fiziológiai hatása miatt csak nagy körültekintéssel használható és/vagy a mérgező jellegük miatt nem gyűjthető. A kötetet elsősorban a gyógynövények gyűjtésével, feldolgozásával és oktatásával foglalkozó szakembereknek ajánljuk, de hasznos útitársa lehet minden kirándulónak.
Vypredané
4,59 € 4,83 €

Méregtelenítés


A méregtelenítés korunk egyik legfontosabb egészségüggyel kapcsolatos kérdésköre. E színes fotókkal illusztrált olvasmányos könyv segítségével felfedezhetjük, hogyan támogathatjuk szervezetünk méregtelenítő folyamatait, és hogyan serkenthetjük természetes védekező rendszerünket. A méregtelenítő folyamatot könnyen elkészíthető receptek, fokozatos nehézségű mozgássorok és életmód ötletek teszik egyszerűvé és élvezhetővé.
Vypredané
7,27 € 7,65 €

Férfiszív


"Darázsfészekbe nyúltam, midőn egy velencei kalandor gátlástalanságával e könyv megírásába kezdtem. Fullánkjaikat téptem ki, midőn a tabutörő, s kiváltképp a női nem számára rémisztő misztériumot egyáltalán felvázoltam: Bajban van a teremtés koronája ... vagyis mi, férfiak. Rögvest elárulom, erről szól e könyv. Bajunk egyik régtől fakadó, tartós oka, hogy - és most tessék megkapaszkodni - váltig állítjuk, nekünk is van lelkünk. Nem is akármilyen. Ezzel szemben folyamatosan butítanak bennünket, leginkább a politikai hatalomnál is erősebb, befolyásosabb globalizált médiahatalmak. Eszerint a mai, nagyon öntudatos, emancipált nőknek jóformán kétféle férfitípusra lenne szüksége..."
Vypredané
6,33 € 6,66 €

Az Élet Ajándéka


A nagysikerű LÉLEKMELENGETŐ folytatása.Feloldja a lelki fájdalom forrását!
Vypredané
7,68 € 8,08 €

Hormonok


A hormonok szépítenek? Fiatalosabbá és vonzóbbá tesznek? Növelik a potenciát? Vagy éppen károsak? Hízlalnak? Betegséget okoznak, netán rákot? Tulajdonképpen mik azok a hormonok? A praxisomban naponta találkozom betegeim hasonló kérdéseivel, félelmeiv el és kétségeivel. Az emberi testnek aligha van még egy anyaga, amely ennyi ellentmondásos érzést, képzelődést váltana ki, minta hormonok. A boldogság ígéretével az egyik oldalon és baljós fenyegetésekkel a másikon persze nehéz is valós képet alkotni róluk. A hormonok szinte elképzelhetetlen változatossággal és képességekkel rendelkeznek. Izgalmas világot jelentenek szervezetünkben, lenyűgöző, igen bonyolult rendszert alkotva. Természetesen nincs okunk félni a hormonoktól, megismeri őket azonban mindenképpen érdemes. Hiszen minél jobban ismerünk valamit, annál biztosabban tudunk bánni vele, és annál kevésbé hagyjuk, hogy tévútra vezessen a boldogság ígérete vagy a betegség fenyegetése. Az utóbbi években egyre szaporodtak ismereteink arról, milyen fontos szerepet játszanak a hormonok az öregedés folyamatában. Még érdekfeszítőbb az a tudás, hogyan befolyásolhatjuk magatartásunkkal és életmódunkkal hormonháztartásunkat és ezzel egészségünket. Nem csak a betegség utáni felépülésről van szó : hanem főleg arról, hogy időskorunkig megőrizzük egészségünket, erőnket és életkedvünket. Ebben pedig nagy szerepet játszik hormonjaink finoman összehangolt hálózata. Ez a könyv bepillantást nyújt ebbe a roppant érdekes világba, és lehetővé teszi, h ogy többet tudjunk meg magunkról; így jobban, körültekintőbben gondoskodhatunk egészségünkről, továbbá arról, hogy szépségünk és életkedvünk a lehető legtovább megmaradjon - vagy hogy visszaszerezzük őket." (A szerző)
Vypredané
6,54 € 6,88 €

Méregtelenítés kézikönyv


Egyszerű útmutató ahhoz, hogyan tehetünk szert egészséges testre, ragyogó bőrre, tiszta elmére és kiegyensúlyozott életmódra. Biztonságos, hiteles információkat kínál és eloszlatja a méregtelenítés számtalan mítoszát. A könyv tartalmából: A méregtelenítés előnyei; Kérdőívek, hogy a méregtelenítést ki-ki saját alkatához, életmódjához szabhassa; A méregtelenítő élelmiszerek, fűszerek és étrendi kiegészítők illusztrált katalógusa; Széles programkínálat a kezdők számára összeállított enyhe programtól a tökéletes testi és lelki méregtelenítésig; Útmutató a különféle terápiáknak - a reflexológiának, az akupresszúrának és a gyógynövény terápiának - a szervezet karbantartására gyakorolt előnyeiről.
Vypredané
0,48 € 0,50 €

Lacná kniha Úspěšně proti celulitidě (-70%)


Celulitida znepříjemňuje život osmdesáti procentům žen. Tento rádce ukazuje čtenářkám, jak celulitida vzniká, jaké jsou její průvodní symptomy a potíže s ní spojené a jak se jí lze zdárně bránit. Představuje rovněž úspěšné strategie v boji proti tomuto onemocnění vyznačujícímu se ztvrdnutím a ztluštěním kůže a podkožního vaziva, od zhubnutí a posilování až po zdravou výživu a kartáčovou masáž. Základem úspěchu je aktivní program zahrnující nejefektivnější cviky pro břicho, hýždě, stehna a paže, doplněný kombinovaným programem na současné procvičování všech problémových zón.
Vypredané
1,40 € 4,65 €

dostupné aj ako:

Vědomé pozorování dýchání


Učení vědomého dechu v Ánápánasati Sutta (Rozpravě o vědomém dýchání) nám poskytuje jasný a úplný návod na rozvinutí jak samtha ( vnor neboli zklidnění mysli), tak i vipassaná ( vhled neboli pravdivé nazírání na podstatu věci). Sám Buddha prohlašoval, že pomocí této metody dosáhl osvobození. Sutta se skládá ze čtyř čtveřic čili tvoří čtyři sady čtyř úvah. Stručně řečeno se v první čtveřici seznamujeme s dechem a tělem, ve druhé s dýcháním a pocity, ve třetí s dýcháním a mentálními formacemi a ve čtvrté s dechem a vhledem. Poslední sada úvah je o nestálosti, prázdnotě a uvolnění do svobody, které z tohot jasného vhledu přirozeně vyplývá.
Vypredané
8,12 € 8,55 €

Lacná kniha Vědomé pozorování dýchání (-90%)


Učení vědomého dechu v Ánápánasati Sutta (Rozpravě o vědomém dýchání) nám poskytuje jasný a úplný návod na rozvinutí jak samtha ( vnor neboli zklidnění mysli), tak i vipassaná ( vhled neboli pravdivé nazírání na podstatu věci). Sám Buddha prohlašoval, že pomocí této metody dosáhl osvobození. Sutta se skládá ze čtyř čtveřic čili tvoří čtyři sady čtyř úvah. Stručně řečeno se v první čtveřici seznamujeme s dechem a tělem, ve druhé s dýcháním a pocity, ve třetí s dýcháním a mentálními formacemi a ve čtvrté s dechem a vhledem. Poslední sada úvah je o nestálosti, prázdnotě a uvolnění do svobody, které z tohot jasného vhledu přirozeně vyplývá.
Vypredané
0,86 € 8,55 €

dostupné aj ako:

Půst anebo posvícení


Strava je jediný významný faktor nášho zdravia, ktorý máme plne pod kontrolou. Táto knižka je jedným z krokov na ceste k rovnováhe duše, tela a mysle. Apeluje na naše svedomie a zodpovednosť voči sebe samým a uvádza množstvo dôležitých informácií, údajov, rád a odporúčaní, ktoré sa oplatí brať vážne.
Vypredané
6,44 € 6,78 €

V kategórii zdravie, životný štýl nájdete širokú paletu kníh, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi zdravia, wellnessu a zlepšovania životného štýlu. Tieto knihy ponúkajú cenné informácie, prístupy a rady, ktoré vám pomôžu dosiahnuť fyzickú a duševnú pohodu.

V našej knižnej ponuke nájdete diela, ktoré sa zameriavajú na rôzne témy, ako je stravovanie, cvičenie, duševné zdravie, sebapoznanie, liečebné metódy a mnoho ďalších oblastí súvisiacich so zdravím a životným štýlom. Tieto knihy vám poskytnú informácie o vplyve životného štýlu na vaše zdravie a praktické návody na to, ako dosiahnuť vyvážený a zdravý spôsob života.