Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


The Great Alone


Thirteen-year-old Leni is coming of age in a tumultuous time. Caught in the riptide of her parents’ passionate, stormy relationship, she dares to hope that Alaska will lead to a better future for her family, and a place to belong. Her mother, Cora, will do anything and go anywhere for the man she loves, even if it means following him into the unknown. As Leni grows up in the shadow of her parents’ increasingly volatile marriage, she meets Matthew. And Matthew – thoughtful, kind, and brave – makes her believe in the possibility of a better life. With her trademark combination of elegant prose and deeply drawn characters, Kristin Hannah celebrates the remarkable and enduring strength of women.
U dodávateľa
13,25 € 13,95 €

Algebra štěstí


Americký profesor marketingu Scott Galloway, kultovní autor několika bestsellerů New York Times, nekonvenčním způsobem vysvětluje, proč je work-life balance vybájenou chimérou, zda je dobré opustit školu kvůli podnikání, jak to udělal Bill Gates, proč je dobrým předpokladem úspěšné kariéry být nudný, jak se prosadit na přeplněném trhu práce, nebo proč byl Steve Jobs kretén.
U dodávateľa
19,33 € 20,35 €

Get Well, Stay Well


Determined to help her patients, Dr Gemma Newman has studied nutrition, psychotherapy and a wide range of holistic approaches alongside her medical practice. This book brings together everything she has learned, in twenty years of clinical experience: Six essential health prescriptions distilled into simple and free, daily habits. She has seen radical transformations in her patients, family, and her own health from her open-minded approach to medicine - from chronic headaches to debilitating anxiety. Give yourself the best chance of a healthy, happy life - whatever life throws at you. This is accessible, uplifting, evidence-based advice you can trust. Includes: Practical exercises exploring your mind-body-emotional health connection Expert help to get to the root cause of your health concerns A toolkit of solutions backed by global research A bespoke health plan for you - no one-size-fits all approach Food as medicine, with simple plant-based recipes Open your mind to look after your body.
U dodávateľa
24,65 € 25,95 €

Dějiny Rabštejna nad Střelou


Jakkoli Rabštejn díky svým historickým památkám, úchvatné poloze na ostrohu nad řekou Střelou, nezpochybnitelnému geniu loci i soupeření o post nejmenšího evropského města patří u nás k dobře známým a oblíbeným turistickým, rekreačním i filmařským lokalitám, knižního sepsání svých bohatých a pohnutých dějin se dočkává až nyní. Velkoryse ilustrovaná kolektivní monografie dvacítky autorů provede čtenáře rabštejnskými osudy od středověkých počátků do současnosti a seznámí jej s dávno zapomenutými obyvateli v čele se zámeckými pány a rozvětvenou místní rodinou Müllingů i s pozoruhodným architektonickým souborem, jenž se tu do dnešních dnů dochoval, ať již jde o pozůstatky dvou hradů, zámek, servitský klášter s kostelem Panny Marie Sedmibolestné nebo o ikonický kamenný most.
U dodávateľa
29,78 € 31,35 €

Modelové otázky z chemie pro přijímací zkoušky, 8., upravené vydání


Soubor modelových otázek je určen zájemcům o magisterské i bakalářské studium na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a slouží především k opakování poznatků získaných středoškolským studiem chemie. Zadání a tematika otázek určují rozsah požadovaných znalostí, které by měl uchazeč ovládat.
U dodávateľa
13,85 € 14,58 €

dostupné aj ako:

Ztracený baráky / Lost sites


Monumenty těžkého průmyslu, které v Kladně a jeho okolí zůstaly napospas zubu času, přírodě nebo sběračům kovů. Fotograf Šimon Vejvančický zachytil jejich proměny prostřednictvím unikátních analogových fotografií, u kterých experimentuje s formáty, materiály i fotografickými postupy. Vzniká tak jedinečná umělecká výpověď, která nemůže chybět v knihovnách milovníků fotografie, urbexu nebo českého průmyslového dědictví.
U dodávateľa
67,40 € 70,95 €

Mindfulness a její kořeny


Mindfulness, neboli vědomá pozornost, je velmi známá a stále oblíbenější dovednost. Ve skutečnosti ale představuje jen jednu část neuvěřitelně bohatého a naplňujícího buddhistického přístupu k životu. Tato kniha zkoumá, jak být spokojený v práci, jak moudře stárnout, rozpustit obtížné emoce či jak být skutečně autentický, a odhaluje cestu k životu ve svobodě. Zároveň přesně ukazuje, jak buddhistické koncepty a praxe – soucit, radost, uvolněnost, bdělost a probuzení, mohou přinést do vašeho života radikální změnu. „Ve smyslu, v jakém já používám slovo mindfulness, už za jeho hranicemi nic není, protože jde o souhrnný název pro hluboce vžitou moudrost a miliony jejích projevů v našem životě. V této hluboce výchovné a poučné knize otevírá Stephen Fulder vesmír, z něhož se zrodilo to nejpřesnější vyjádření pojmu mindfulness, a návod, jak mu porozumět a rozvíjet ho ke prospěchu všech, jednak z tradičnějšího buddhistického, jednak z všeobecnějšího a inkluzivnějšího hlediska. Stephenova životní dráha a rozhodnutí jsou ztělesněním jeho hluboké lásky k tomu, co je nejsvětější a co lze nejsnáze přehlédnout.“ Jon Kabat-Zinn, emeritní profesor, tvůrce MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction/Redukce stresu pomocí mindfulness), autor knih Full Catastrophe Living (česky Život samá pohroma, Jan Melvil Publishing, 2016) a Falling Awake (Probouzení se) „Všichni si přejeme mít šanci odložit zátěž, kterou si s sebou životem neseme. Neseme si s sebou své vnitřní zátěže jako úzkost, nedostatek radosti, neklid nebo mysl se sklony k odsuzování. A máme i vnější zátěže, jako například když se nám nedostává toho, co bychom si přáli, když máme problémy ve vztahu nebo když nás zdánlivě zrazuje naše tělo. Ve skutečnosti však přetěžujeme svou mysl. Život se totiž neustále proměňuje, nemáme ho pod kontrolou, je však jenom na nás, jak se ke změnám stavíme. Většinou nám přijde, že jde o nekonečný zápas. Všechna ta zátěž jako by nás nikdy neopouštěla, jako by se stala naší součástí. Je to tím, že ji nedokážeme odložit prostřednictvím touhy po lehkosti a svobodě, nedokážeme o ní přemýšlet ani si představit, že jsme ji odložili, natož pak se jí vyhnout. Stres je natolik nedílnou součástí našeho života, že když se ho snažíme spláchnout, zjistíme jen, že se v jednom kuse myjeme ve špinavé vodě. Potřebujeme něco jiného. Jak kdysi řekl Einstein: „Problémy nemůžete řešit touž myslí, která je stvořila.
U dodávateľa
26,02 € 27,39 €

Rváčov 2


Druhý díl komiksového románu se odehrává v 90. letech 20. století. Generace dětí z 80. let již město opustila a v divokém porevolučním čase se prostor Starého Města a Malé Strany pro následující generaci zmenšuje a zužuje. Dvory a půdy se zamykají nebo rekonstruují, domy přecházejí do soukromého vlastnictví. Přesto první polovina 90. let byla neméně unikátním časem a ve Stínadlech to vřelo mnoha dobrodružstvími. V příběhu se objeví nová skupina hrdinů, ale vracejí se i hrdinové prvního dílu, už jako čerstvě dospělí. Migrén, Šídlo, Bob, vypravěč Béla, Marie i její podivná „teta“ Marta a její tajemství. Děj nás i tentokrát zavádí do několika časových vrstev. Od nultých let 21. století až hluboko do středověku. Příběh potom vrcholí v polovině srpna 2002, kdy se Prahou valí tisíciletá voda. Vydání knihy podpořilo Ministerstvo kultury České republiky.
U dodávateľa
36,47 € 38,39 €

Tajomstvo Vianoc, 3. vydanie


Ponorte sa so svojimi deťmi do tajomstva Vianoc. Prostredníctvom básničiek sa dozvedia o počiatkoch ľudstva, ako nám ich odovzdalo Sväté písmo, odkiaľ sa vzalo zlo a čo spôsobila neposlušnosť prvých ľudí. Dozvedia sa i o veľkej láske Boha k ľuďom a o tom, ako chcel ľudí zachrániť. Veršíky Gabriely Spustovej Izakovičovej im odhalia tajomstvo Vianoc a všetky udalosti, čo sa udiali. Nájdeme v jasličkách Ježiška, môžeme sa mu pokloniť s pastiermi a kráľmi, ujdeme so svätou rodinkou do Egypta a spolu s nimi sa vrátime naspäť, keď nebezpečenstvo pominie. A napokon môžeme Ježiškovi zarecitovať k narodeninám pri vianočnom stromčeku. Básne sa mnohokrát stali súčasťou jasličkových slávností a vianočných besiedok. Autorka v nich čerpá zo svojej pedagogickej, rodičovskej aj redakčnej skúsenosti, a teologického vzdelania.
U dodávateľa
3,80 € 4,00 €

Setkání s pozoruhodnými lidmi


Všechny mytologie světa jsou mnohem blíž pravdě než takzvané dějiny – to je základní poselství další úžasné knihy známého duchovního učitele, jehož promluvy jsou tentokrát zaměřeny na myšlenky nejrůznějších významných osobností, od Buddhy až po Kršnu. Pozoruhodným lidem, o kterých se Osho zmiňuje, se většinou oficiální učebnice historie příliš nevěnují. Přesto jsou tyto osobnosti podle mistrova mínění pro svět mnohem přínosnější než slavní králové či válečníci, o nichž se stále dokola hovoří a píše. Historie zaznamenává převážně konflikty, soustředí se na negativní věci – spory, boje a touhu po moci. Proto se nám někdy může zdát, že úžasní lidé přinášející osvícené vzkazy snad ani nikdy nežili, že jsou to postavy mytologické, nikoli reálné. Že jsou jen výplodem naší fantazie či zhmotněním našich tužeb. To je ale omyl, zdůrazňuje mistr Osho – oni skutečně existovali, jen po sobě nezanechali stopy. Učebnice se například o Ježíši zmiňují jen málo. A Osho ve své knize připomíná, že žilo mnoho takových, jako byl Ježíš… Pojďme tedy naslouchat hlasům vzácných učitelů, kteří nás mohou obohatit a podat nám zprávu o cestě k vnitřní svobodě.
U dodávateľa
15,68 € 16,50 €

dostupné aj ako:

Vybraná kázání


Jan Amos Komenský nebyl pouze učitelem a autorem v oblasti pedagogiky. Byl také posledním biskupem Jednoty bratrské a veškerá jeho akademická činnost stála právě na jeho hluboké víře a oddanosti Písmu. Dílo Vybraná kázání sice nepatří mezi to nejznámnější z pera Učitele národů, tato sbírka čtyř kázání z různých příležitostí však dává nahlédnout do způsobu, jakým Komenský přemýšlel a jak uvažoval o Božím slově. Přeloženo do srozumitelné moderní češtiny 21. století.
U dodávateľa
11,12 € 11,70 €

Životopis otce Tomáše Špidlíka


Dvacáté výročí jmenování otce Tomáše Špidlíka kardinálem připomíná nakladatelství Refugium jeho životopisnými črtami. Kniha čerpá z osvědčených pramenů, přináší rovněž podrobnosti méně známé či jednotlivosti zcela nové. V knize zazní osobní vzpomínky otce Špidlíka samotného, jeho úvahy a svěží postřehy, které jsou stále aktuálnější. Čtenáři je představen duchovní profil jeho osobnosti a stále živé, podnětné autentické dědictví.
U dodávateľa
8,08 € 8,50 €

Krížová cesta: Uzdravenie našich rán


Od roku 2000 som počas každej dovolenky rozjímala o umučení Pána ? medzi pútnikmi v Medžugorí. Práve tam vznikla myšlienka napísať krížovú cestu, ktorá by pomohla otvoriť naše srdcia Božej láske. Toľko rán nás uzatvára pred prijatím tejto lásky! Hľadala som inšpiráciu na rozjímania, ktoré by pomohli vnímať pobožnosť krížovej cesty ako modlitbu za vnútorné uzdravenie. Boh mi ju počas dlhých rokov odhaľoval prostredníctvom ignaciánskych duchovných cvičení a lectio divina. Teraz sa o to, čo som dostala, túžim podeliť. Božiemu milosrdenstvu zverujem všetkých, ktorí prispeli k týmto rozjímaniam, i tých, ktorým budú slúžiť. Nech sa naplno prejavia slová proroka: „A jeho ranami sme uzdravení“ (Iz 53, 5).
U dodávateľa
2,76 € 2,90 €

Encyklopédia: Príroda okolo nás


Obrázkový sprievodca prírodou: rieky, zvieratá, rastlinná ríša, krajina, počasie. O tom všetkom, ale aj o mnohých ďalších témach sa dočítaš v tejto knižke. Odpovieme ti skrátka na všetky otázky, ktoré sa týkajú prírody.
Na sklade 3Ks
9,99 € 14,99 €

Encyklopédia so zvukmi: Úžasný svet zvierat


Vitaj v úžasnom zvieracom svete! Otvor túto interaktívnu encyklopédiu s 50 zvukmi skutočných zvierat a vypočuj si vety a názvy zvierat v dvoch jazykoch - v slovenčine a angličtine. Vieš, ako veľmi sa ľudia líšia od zvierat? Vieš, ktoré zviera má osem nôh? A poznáš zviera s dlhým a tenkým chobotom? Nechaj sa vtiahnuť medzi zvieratá a počúvaj, aké zvuky vydávajú. Špeciálna ikona na stránke ti naznačí, ktoré zvieratá si môžeš vypočuť. Stačí si vybrať jazyk a môžeš zažiť kopec zábavy a spoznať nové veci. S touto zvukovou knihou si deti precvičujú kognitívne zručnosti, pamäť a predovšetkým slovnú zásobu v dvoch jazykoch.
Na sklade 3Ks
15,11 € 15,90 €

Encyklopédia Ľudské telo


Nazrite s nami pod povrch dokonale fungujúceho stroja – ľudského tela. Dozviete sa, ako fungujú dôležité orgány, preskúmate žily a tepny, ktorými v tele koluje krv, navštívite zákutia ľudského mozgu, odhalíte tajomstvá piatich zmyslov a mnoho ďalšieho.
Na sklade 4Ks
9,99 € 14,99 €
  • 5 /5

Cesta


Oguz, budúci vodca avarského klanu v Panónii, sa nečakane musí vydať na cestu, ktorá zmení jeho život navždy. Opustí všetko čo pozná, aby našiel svojho nezvestného otca, netušiac, že cestou nájde aj omnoho viac. Hľadajúc po vtedy známom svete naňho čakajú dobrodružstvá, vojny, politika a zrada, ale aj priateľstvá, duchovný rast a naplnenie jeho neustáleho hladu po prijatí. Oguz ich nakoniec nájde na nečakaných miestach. Hoci sa Cesta odohráva v 6. storočí reflektuje na témy relevantné aj pre dnešného čitateľa – je o hľadaní svojho blízkeho a rovnako aj seba; hovorí o nachádzaní viery i zmyslu života. Odkrývanie Oguzovho sveta odkrýva i naše vnútro a stavia nás pred otázky, ktoré zamestnávajú človeka odvekov: kam vedie naša vlastná cesta a aký je dôvod našej existencie?
Na sklade 1Ks
14,25 € 15,00 €

Jan Slabák: Pan Moravanka


Kapela Moravanka byla a je fenoménem, který pomohl zpopularizovat moravský folklór u nás i ve světě. Jen těžko bychom hledali na naší hudební scéně jiné těleso, se kterým by se na první poslech pojila radost, dobrá nálada i přátelská atmosféra soudržnosti a moravské vzájemnosti tak jako s Moravankou. Dechová hudba Moravanka přitom rozhodně nebyla uskupení okresního formátu, složené z nadšených amatérů. Tvořili ji profesionální muzikanti, často absolventi Janáčkovy akademie múzických umění. V jejich čele pak stál kapelník Jan Slabák, který sám mnoho let hrál ve Státní filharmonii Brno na prestižním postu prvního trumpetisty. Dokladem toho, o jak kvalitní kapelu lidové hudby šlo, je i úspěšná kariéra několika sólistů, kteří Moravankou prošli. Výpravná kniha Pan Moravanka mapuje uměleckou i osobní cestu Jana Slabáka z malé moravské vísky Kelčany až na pomyslný vrchol, kterým bylo několikeré turné s Moravankou po USA. Jeho bohatý život, včetně několika nečekaných profesních i osobních zvratů, je ilustrován více než tisícem obrázků, dobových dokumentů a fotografií ze soukromého archivu Jana Slabáka, z nichž mnohé jsou publikovány vůbec poprvé.
Na sklade 1Ks
31,30 € 32,95 €
  • 5 /5

Slovenka v krajine draka


Slovenka v krajine draka je kniha plná reálnych príbehov zo života v Číne. Všetky príbehy sú zo života autorky Kataríny Sládečkovej, ktorá sa po niekoľkých rokoch snívania o Číne napokon dostala do tejto krajiny, vďaka čomu vznikla i táto zbierka. Kniha obsahuje množstvo krátkych príbehov, konkrétne viac než 40, ktoré sú atypické, úsmevné, zaujímavé a predovšetkým originálne. Z príbehov je možné pocítiť čínsku kultúru, zvyky, tradície, ale aj rozdielnu mentalitu oproti tej Slovenskej. Nakoľko autorka príbehov Katarína Sládečková prišla do tejto ázijskej krajiny v čase, kedy nevedela po čínsky, čakali na ňu rôzne výzvy i komplikácie. Ona sa však nevzdala a postupne začala myslieť v tomto jazyku a naučila sa ho. Z knihy je teda možné vidieť rozdielny život aj v prípade, ak človek vstúpi do tejto krajiny bez ovládania tohto netradičného jazyka alebo ak žije v tejto krajine s tým, že tento jazyk ovláda. Kniha je inšpiráciou pre všetkých, ktorí sa boja vycestovať kvôli rečovej bariére, no zároveň i pomocníkom pre tých, ktorí sa chystajú vycestovať do tejto alebo inej ázijskej krajiny. Vďaka tejto knihe totiž budú vedieť, čo ich čaká a na čo sa majú pripraviť ešte predtým, než do krajiny vkročia. Pri čítaní bude mať človek pocit, akoby sa ocitol v krajine draka a prežíval každodenné radosti i starosti zo života v zahraničí. Kniha Slovenka v krajine draka je zároveň prvou dvojjazyčnou slovensko-čínskou beletriou nie len na Slovensku, ale aj vo svete. Ide o užitočného pomocníka pre všetkých, ktorí sa chcú zoznámiť s čínskym jazykom, majú záujem precvičiť si čítanie v čínštine alebo naopak pre cudzincov, ktorí si chcú precvičiť slovenský jazyk. Kniha však nie je určená iba pre nich. Je vhodná pre všetkých, ktorí ovládajú aspoň jeden z týchto jazykov. Pre ľudí, ktorí milujú snívanie, cestovanie, zaujímajú sa o Čínu alebo čínsku kultúru, poprípade sa neboja vkročiť do neznáma a objavovať svet, aj keď možno iba v knižnej podobe.
Na sklade 1Ks
18,91 € 19,90 €