! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Encyklopedie středověku, 3. vydání


Tento výkladový slovník z pera předních světových medievistů je rozsahem i pojetím ojedinělým pokusem představit epochu středověku v celé její šíři a plasticitě. Každé z více než osmi desítek hesel je samostatným esejem.
Predpredaj
56,91 € 59,90 €

Krušnohorské osudy


Krušnohorské osudy přinášejí dvacet pět příběhů z historie Krušných hor, které jsou němým svědkem všeho důležitého, co se na Starém kontinentě v uplynulých staletích odehrálo. Snoubí se zde nádherná krajina, cenné přírodní lokality evropského významu, technické památky odkazující na bohatou hornickou historii regionu, údolí bývalých zaniklých obcí, které připomínají jejich někdejší slávu, nebo rozhledny, které zde stavěli první propagátoři turistiky. Kniha přináší příběhy významných osobností, událostí a míst Krušných hor, které jsou doplněny množstvím historických i současných fotografií, pomocí kterých se přenesete do tohoto krásného koutu naší země. Součástí je také odkaz na mapu oblasti, s množstvím tipů na výlety po okolí, a také video příběh osobností Krušných hor, které vám představí kraj svého srdce.
Predpredaj
26,08 € 27,45 €

Fotbalová encyklopedie EURO 2024 + plakát z turnaje


Toto nové vydání Fotbalové encyklopedie vychází speciálně k příležitosti turnaje EURO 2024 v Německu. Obsahuje fakta a statistiky o hráčích a týmech, základní fotbalové pojmy, dovednosti, taktiky a přehled soutěží. Staňte se součástí té nejbáječnější a nejpopulárnější hry na celém světě! Fotbalová encyklopedie vám přináší všechny nejnovější informace, statistiky a fakta ze světa fotbalu. Najdete v ní obdivované hráčské superstar, jako jsou Jude Bellingham, Aitana Bonmatí, Mohamed Salah a Erling Haaland. Přečtete si o tom, jak se daří vašim oblíbeným týmům ve světových ligách. Získáte přehled o významných turnajích a soutěžích od Poháru osvoboditelů Copa Libertadores až po Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 v Německu. Jako bonus kniha obsahuje plakát s tabulkami k vyplnění průběhu EURO 2024. Díky ní získáte zasvěcený vhled do základů hry, dovedností a taktiky a nezapomeňte taky na profily více než 70 hráčských superstar a více než 50 nejlepších fotbalových týmů světa.
Predpredaj
15,62 € 16,44 €

Jan Očko z Vlašimi


Životopis druhého pražského arcibiskupa a prvního kardinála z českých zemí z pera přední znalkyně českých středověkých dějin
Predpredaj
17,57 € 18,49 €

Dva v šinkansenu


„Kdyby bylo Tokio chlap, vezmu si Tokio,“ říkávala Marie, beznadějně zamilovaná do všeho japonského. Pak ale potkala Ondru, který se s ní do Japonska vydal. Ona je extrovertní novinářka, která jede objevovat nové tváře svého bývalého domova. On introvertní inženýr, který vůbec netuší, co ho s ní čeká. Jedno je ale jisté: bude pršet. Nastává totiž období dešťů… Nasedněte na šinkansen a vydejte se na dobrodružství prosáklé japonskou kulturou, láskou a dešťovými kapkami!
Predpredaj
15,67 € 16,49 €

Zaříkávač draků


Patnáctiletý Ben je sirotek, který odjakživa marně sní o tom, že se připojí k Řádu dračích rytířů. Když v jeho vesnici dojde ke zločinu a Ben je podezřelý, musí navždy domov opustit. Při útěku se spřátelí s obrovským drakem a jeho sen o dobrodružství a hrdinství se začne naplňovat, když se spolu vydají na nebezpečnou misi zachránit svobodu draků. Vystaví se tak zlobě samotného Řádu dračích rytířů…
Predpredaj
15,67 € 16,49 €

Věra Mikulcová: Příběh kulturistky


Věru Mikulcovou zná i ten, kdo se o kulturistiku nezajímá. Ve veřejném prostoru dominuje její mediální obraz, na nejž reagují i ti, kdo o vrcholovém sportu nic neví. Kniha chce dát věci do kontextu. Jaké bylo její dětství? Jak se dostala ke kulturistice? Co si její vysněná cesta žádá? A s jakými reakcemi se setkává? Vítejte ve světě ženy, která si svým životním přístupem získala srdce lidí kolem sebe – a zvedla obočí těm, kdo znají jen její virtuální obraz a znejistí je jakékoliv vybočení z „normálu“.
Predpredaj
15,67 € 16,49 €

Noční dům


Čtrnáctiletému Richardovi, který se po tragických událostech přistěhoval k tetě a strýci do městečka Ballantyne, se smůla lepí na paty. Když přemluví spolužáka Toma, aby z telefonní budky někomu náhodně zavolal a vystřelil si z něj, vypadá to jako nevinná lumpárna. Jenže sluchátko vzápětí Toma sežere. Richardovi nikdo nevěří a po zmizení dalšího spolužáka ho čeká pobyt v nápravném zařízení. Jak dokáže, co se doopravdy stalo? A není náhodou všechno úplně jinak?
Predpredaj
15,67 € 16,49 €

Rukopisy z Nag Hammádí 3, 2. vydání


Kniha přináší v českém komentovaném překladu další tři spisy z nálezu rukopisů z Nag Hammádí: Požehnaný Eugnóstos, Moudrost Ježíše Krista a Zjevení Adamovo. V úvodu k celému svazku se W. B. Oerter zabývá historií nálezu a vydání, fyzickým vzhledem, jazykem a písmem kodexů, z nichž byly texty vybrány, nalezneme tu ale též zajímavé úvahy o tom, jak byly jednotlivé kodexy komponovány jako celek.
Predpredaj
15,67 € 16,49 €

Človek v človeku


Básnická zbierka Človek v človeku ponúka pohľad autora na púť človeka ako jedinečnej bytosti, na hľadanie samého seba, ale aj viery a nádeje v tomto neraz chaotickom svetskom bytí.
Predpredaj
9,41 € 9,90 €

Slovenčina pre integrovaných žiakov 2. ročníka ZŠ: Pracovný zošit na precvičovanie učiva


Pracovný list zo slovenského jazyka je určený pre integrovaných žiakov 2. ročníka ZŠ s vývinovými poruchami učenia. Mnoho detí nadobúda gramatické vedomosti aj zručnosti pomalšie. Dobre ovládajú pravidlá, ale pri písaní slov ich nedokážu okamžite uplatniť. Práve tento pracovný list umožňuje žiakovi ľahšie si precvičiť istý pravopisný jav a zlepšiť sa. Po vylúštení danej úlohy sa na druhej strane nachádza jej riešenie. Žiak či žiačka presne vidí, kde nastala chyba a môže sa z nej poučiť. Pracovný list je vhodný ako doplnok k učivu slovenského jazyka, vo voľných chvíľach, doma, v škole alebo počas prázdnin.
Predpredaj
7,51 € 7,90 €

Dráčik, upokoj sa!


K dráčikovi Rúfusovi má prísť na návštevu jeho kamarátka Elisa, s ktorou sa už dlhší čas nestretol. Najskôr sa jej plánovanému príchodu poteší, no potom sa s ním začne diať niečo zvláštne – do tváre sa mu nahrnie červeň, bolí ho bruško, nikde neobsedí... Rúfus jednoducho nie je vo svojej koži. Mamička mu objasní, že prežíva iba nervozitu, s ktorou sa občas v živote stretne každý. Podarí sa mu nakoniec prekonať čudesné pocity a užiť si návštevu kamarátky? Nový veselý a výchovne zameraný príbeh s dráčikom Rúfusom sa tentoraz sústredí na problém nervozity u detí. Vďaka jednoduchej a jednoznačnej konverzácii zvieratiek sa deti naučia, že sa môžeme na určité veci veľmi tešiť a zároveň sa ich aj obávať. Dôležité však je nepoddať sa nášmu strachu a smelo mu čeliť s kamarátmi či s rodičmi po boku, presne ako Rúfus. Zábavná knižka, ktorú by mali rodičia čítať deťom vo chvíľach, keď tie svojím správaním pripomínajú dráčika Rúfusa. Pre deti od 18 mesiacov Z anglického originálu preložila Marta Hlušíková.
Predpredaj
9,16 € 10,90 €

Zlatý pomeranč


PŮVOD TAJEMNÉHO ROBOTA PŘIVEDE ARKÁDII NA POKRAJ ZKÁZY... Starožitníci Kuba Nedomý a kyborg Dědek Čuchák jsou největší machři na roboty v celém měsíčním habitatu Arkádie. Něco takového, jako je Bejby, ovšem za celou dobu kolonizace Měsíce nikdo neviděl. Každý robot vznikl v továrně na výrobní lince. Bejby je ale jiný. Vyvinul se, nebo se snad narodil z artefaktu zvaného Zlatý pomeranč, a právě k němu se Kuba s Dědkem Čuchákem dostali – a to za strastiplných okolností, kdy se nálada občanů Arkádie obrací proti robotům. Fanatičtí aktivisté na ně pořádají hony a ničí je ve velkém. Kuba s Dědkem se však neváhají postavit na správnou stranu. Pronásledovaným robotům pomáhají s nemalým přispěním čínské bojovnice Su Wang-li a lišáckého policejního kapitána Luigiho Mantelly. Něco se jim ale při tom plete pod nohy: záhada Bejbyho původu. Její řešení jim ty nohy málem zláme… Nová akční sci-fi z oblíbeného cyklu Arkádie, která postavami a prostředím volně navazuje na knihy Hvězda mého života, Ultimus, Hu! Povídky Dědka Čucháka a Ostrov nesmrtelných.
Predpredaj
23,47 € 24,70 €

Cestujúci


Román Cestujúci Ulricha Alexandra Boschwitza je mrazivý hitchcockovský triler z nacistického Nemecka. Rukopis tejto knihy bol takmer osemdesiat rokov stratený, a keď roku 2018 vyšiel v Nemecku po prvý raz, stal sa nielen literárnou senzáciou, ale aj dôkazom, že o utrpení nemeckých židov sa vedelo už dlho pred vojnou. Písal sa november 1938, keď ťažké čižmy nacistov stúpili na koberec židovského obchodníka Otta Silbermanna. Unikol im len o vlások a vyrazil na svoju bezcieľnu púť naprieč Nemeckom v snahe zachrániť si aspoň holý život. Stal sa z neho štvanec bez možnosti úniku. Román Cestujúci Ulricha Alexanda Boschwitza zachytáva udalosti spojené s Krištáľovou nocou, ktoré rozsahom i brutalitou predznamenali holokaust. Vypálené synagógy, rozbité sklá výkladov, židia zatknutí a odvlečení do koncentračných táborov. Ulrich Alexander Boschwitz napísal román Cestujúci v roku 1938, tesne po pogromoch Krištáľovej noci. Napísal ho závratnou rýchlosťou za štyri týždne a jeho próza má rovnaké tempo. Je to dokonalý triler o zúfalej snahe prežiť v nacistickom Nemecku. Hlavný hrdina Otto Silbermann strieda vlaky, prechádza mestami, stretáva ľudí, z ktorých ide strach. Panika hlavnej postavy sa chorobne stupňuje, až sa napokon desí aj ostatných židov. Dobre situovaný a spokojný podnikateľ sa v priebehu niekoľkých týždňov stane štvancom, majiteľ šesťizbového bytu sa zmení na utečenca bez domova. Román Cestujúci je napínavé i desivé čítanie o Nemecku po prebratí moci nacistami. Ukazuje, že utrpenie židov, ich okrádanie, týranie, väznenie, deportácie a vraždenie patrili medzi všeobecne známe a banálne skutočnosti. Všetci vedeli, čo sa deje, a až na vzácne výnimky mlčali, alebo dianie otvorene podporovali. Román Cestujúci Ulricha Alexandra Boschwitza vychádza v preklade Michala Hvoreckého.
Predpredaj
15,21 € 17,90 €

Mbappé je macher!


Prečítaj si, ako sa Kylian Mbappé, obyčajný chalan z parížskeho predmestia, stal najlepším strelcom majstrovstiev sveta vo futbale 2022. Zaboduj u svojich kamošov infoškami o Mbappého úspechoch a zisti, prečo platí, že Mbappé je macher! Zábavný komiks pre športových fanúšikov od 7 rokov.
Predpredaj
7,55 € 7,95 €

Všetkými zmyslami


Nezabudnuteľný príbeh o strate, láske a o tom, ako sa naučiť prijať neistotu života. Od autorky bestselleru Štvrté krídlo! Ember Howardová vie, čo znamená byť dcérou vojaka. Tri zaklopania na dvere, za ktorými stoja vojaci, neveštia nič dobré. Ako sa má vyrovnať so stratou otca? Ako má nájsť silu postarať sa o matku, ktorá upadla do zúfalstva, a o rodinu? Vtedy Ember do života vstúpi Josh Walker. Jediným pohľadom, jediným dotykom dokáže zmierniť jej bolesť. Josh má však tajomstvo, ktoré môže všetko spochybniť a Ember úplne zničiť...
Predpredaj
16,99 € 19,99 €

Sen o strome


Longyearbyen rok 2110. Hlboko v horách na severe sa nachádza úložisko semien rastlín zo všetkých kútov sveta. Tommy vyrastá v drsnom prostredí Špicbergov s dvoma bratmi, pre ktorých by urobil čokoľvek, a so starou mamou, správkyňou úložiska. Prežiť kúsok južne od severného pólu je náročné, no malé spoločenstvo ľudí si tam našlo svoj spôsob existencie - pred mnohými rokmi prerušili kontakt s inými krajinami a žijú v súlade s prírodou. V tom istom čase na druhom konci sveta žije Tao zo spomienok na svojho syna Wei-Wena, ktorého stratila pred dvanástimi rokmi. Dni jej plynú rovnako, otupne a smutno. Tao hladuje, tak ako ostatní ľudia žijúci v biednom a spustošenom prostredí, z ktorého dávno zmizla väčšina rastlinstva. Všetko sa však zmení v deň, keď ju požiadajú, aby viedla expedíciu na sever. Cieľom výpravy sú Špicbergy a úložisko semien. Záverečný diel románového cyklu Maje Lunde o klimatických zmenách. Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Predpredaj
15,26 € 17,95 €

Nočné rozhovory


Ľúbostný príbeh, ktorý vám nedá v noci spať Will a Rosie sa spoznajú ako tínedžeri. Sú protikladmi vo všetkých smeroch. Ona nad všetkým premýšľa, on je divoký, nepredvídateľný priateľ jej brata dvojčaťa. Počas náhodného stretnutia sa zblížia, vďaka netradičným rozhovorom sa do seba zaľúbia a sú si predurčení na veľkú lásku. Až kým jedného dňa nedôjde k tragédii a ich spoločná budúcnosť sa zrúti. No ako roky plynú, nemôžu si pomôcť a opäť k sebe nachádzajú cestu. Znova a znova sa približujú k obnoveniu toho, čo mohlo byť. Čo robiť, keď na jedinú osobu, na ktorú by ste mali zabudnúť, jednoducho zabudnúť nedokážete?
Predpredaj
16,92 € 19,90 €

Najhoršie príšery na svete


Ak sa vám zdá, že po najhorších deťoch, učiteľoch a zvieratkách na svete vás už nič neprekvapí, ste na príšernom omyle. Z najnovšej knihy obľúbeného svetoznámeho britského komika a autora detských kníh Davida Walliamsa totiž číhajú najhoršie príšery na svete! Bojíte sa duchov, zombíkov, upírov a múmií? Tak to ju radšej ani neotvárajte! No ak milujete smiech, napätie a príjemné mrazenie, ste na správnej adrese. Zoznámite sa s bezhlavým duchom, čo zbožňuje kolotoče, zažijete útok zombíkov a konečne odhalíte pravdu o Lochnesskej príšere. Ale pozor, po prečítaní tejto knihy hrozí, že budete chcieť spávať už len pri rozsvietenej lampe!
Predpredaj
11,86 € 13,95 €