Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Clifton Forge 5: Šašek


Leo Winter má svůj život rád. Pracuje, když potřebuje peníze. Vyjede si na motorce, když touží po svobodě. Zavítá do místního baru, když se chce pobavit. Na svůj motorkářský klub sice může už jenom vzpomínat, ale život bez závazků mu naprosto vyhovuje. Takže když ho na rodinném grilování překvapí dívka, s níž strávil jednu noc, s tím, že čeká jeho dítě, je v šoku a má pocit, že se dostal do pekla. Cassandra Clineová jednou odložila své zásady stranou. Jednou jedinkrát. A nyní má kvůli románku s místním darebákem život obrácený vzhůru nohama. Její sny a akademická kariéra visí na vlásku a nic z toho by se nestalo, kdyby se držela dál, hodně daleko od Lea. Nemůže se mu však vyhýbat, obzvláště poté, co se musí přestěhovat zpátky do Clifton Forge. A on se od ní odmítá hnout, jakmile se stane několik podivných nehod, které ohrozí ji i jejich dítě. Jsou to vůbec nehody? Nebo se ocitla uprostřed boje, kterému nerozumí? Jejími jedinými spojenci se stanou lidé, jež sotva zná. A muž, u něhož hrozí, že jí ukradne její srdce. Kdyby si jen přestal dělat šašky!
U dodávateľa
19,86 € 20,90 €

dostupné aj ako:

Milyen a diktatúra


Negyven évvel a kötet megjelenése után az új kiadás még mindig aktuális, hiszen a világban nagyon sok helyen van diktatúra vagy egyeduralmi rendszer. A könyvből a legfiatalabbak megismerhetik a diktatúra működését, romboló és káros következményeit. Továbbá megtanulhatják, hogy a diktátort ha leváltani mindig nem is, de elűzni el lehet, hogy aztán az új rendszer helyet adjon a szabadságnak és az emberi kiteljesedés lehetőségének. A könyv végén tesztkérdések vannak, melyek segítségével kicsik és nagyok tesztelhetik a tudásukat, és válaszaikkal hozzájárulhatnak, hogy soha többé ne kelljen senkinek diktatúrában élni.
U dodávateľa
13,37 € 14,07 €

Radost z Boha


Z nauky sestry Mary David je cítit nejen nezlomná chuť žít a naplnit svůj život dobrem, ale i vřelé lidské srdce, porozumění pro lidskou slabost a nestálost. Zjevně se v mnohém inspirovala svatou Terezií z Lisieux a také svatým králem Davidem, po němž přijala své řeholní jméno. Až na výjimky v knize najdeme její úvahy nad otázkami, které si nekladou zdaleka jen mniši a mnišky: Jak žít v osobním vztahu s Bohem, kterého nevidíme? Co si počít se svými emocemi? Kde čerpat radost a naději uprostřed zkoušek a nesnází? Jak zvládat život s lidmi, kteří nám nesedí? Jak dělat velká životní rozhodnutí? Co je smyslem utrpení, jak se dá „zužitkovat“, když ho nelze odstranit? Jak vůbec souvisí svoboda a vydanost, svoboda a láska schopná úplného sebedarování? Není divu, že svěží duchovní nauka sestry Mary David oslovuje stále větší množství lidí.
U dodávateľa
17,20 € 18,10 €

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt


Egy svéd kisvárosban, az idősek otthonában születésnapi ünneplésre készülnek: az otthon lakóját, a százéves Allan Karlssont a helyi tanács és újság jelenlétében akarják felköszönteni. Allan azonban úgy dönt, az ablakon át megszökik az ünneplés elől. Sietségében véletlenül felvesz egy táskát, és hamarosan tolvajok és rendőrök erednek a nyomába. A regény az egy hónapig tartó svédországi hajsza története, egyben utazás a 20. században. Miért vacsorázik Allan Sztálinnal és repül Churchill egykori miniszterelnökkel? Hogyan került Oppenheimer munkacsoportjába, amely az atombombán dolgozott, és hogyan esett, hogy hónapokig a Himaláján túrázott? A világhírű svéd szerző könyve, amelyből több mozifilm is készült, most új köntösben, de a régi humorával jelenik meg!
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Történetek férjes nőkről


Őszinte regény házasságról, barátságról, vágyról és szerelemről. Férjek, szeretők és barátok jönnek-mennek, de az igaz szerelem örökre megmarad. Gabriela szereti a férjét, ám érthetetlen módon mégis egy másik férfira vágyik, akinek karjában szenvedélyre talál. Silvia és Cósima, akikkel egy női magazin szerkesztőségében dolgozik, ugyancsak titkokat rejtegetnek a férjük elől. A Történetek férjes nőkről erőteljes regény, amely a női intimitás mélységeit tárja fel, és olyan asszonyok hétköznapi valóságáról mesél, akik a saját életük csapdájába estek. GLOBÁL - Benned a világ
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Emlékeim emlékére


Nemzetközi Booker-díj rövidlista (2021) Nagynénje halála után az elbeszélő nekiáll átválogatni a lakásban maradt tengernyi megfakult fényképet, régi levelezőlapot, levelet, naplót és emléktárgyat: egy egész századnyi oroszországi élet fonnyadt gyűjteményét. A nyugodt, biztos, gondos kézzel összeszedett szilánkok egy olyan, látszólag köznapi család történetét mesélik el, amelynek valahogy sikerült átvészelnie az elmúlt évszázad üldöztetéseit. A család törekvése a csendes, civilizált, normális életre - ebben a kegyetlen korban - önmagában is különös odisszea. Az Emlékeim emlékére olyan gondolkodókkal folytat dialógust, mint Roland Barthes, W. G. Sebald, Susan Sontag vagy Oszip Mandelstam. Tele van ritka szellemi kíváncsisággal, és szépségesen lágy, poétikus hangon beszél. Sztyepanova az esszé, a fikció, a memoár, az útirajz és a történetírás műfaja segítségével vakmerőn hatol a személyes és kollektív emlékezet mélyére. "A kultúra úgy viszonyul a múlthoz, mint egy nyersanyag-nagyhatalom a saját természeti erőforrásaihoz: amit csak tud, kitermel belőle. Holtakon élősködni jövedelmező mesterség. Ráadásul ők mindezt a fák egykedvű jámborságával tűrik."
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Erdély 2: A nagy fejedelem


Az Erdély-trilógia izgalmakban bővelkedő második része a nagy fejedelmet, Bethlen Gábort, Erdély talán legnagyobb formátumú uralkodóját állítja az események középpontjába, akinek köszönhetően "Tündérkert" gazdasági, kulturális és diplomáciai tekintetben egyaránt aranykorát élhette. Felesége, Károlyi Zsuzsanna, a klasszikus fejedelemasszony első mintaképe, férjének bizalmasa, segítőtársa, gyakran helyettese is volt. Szigorú erkölcsösségét, vallásosságát, gyenge egészségét a regényben a káprázatos szépségű, szenvedélyes és életerős Báthory Anna ellensúlyozza, aki az előző, meggyilkolt fejedelem húga, és aki meghódítja Bethlen szívét - súlyos dilemma elé állítva ezzel a megfontoltságáról híres férfit. Bethlen hatalomra jutásának kezdeti időszakáról olvasva szembesülhetünk vele, milyen döntéseket kellett meghoznia a fejedelemnek mind erkölcsi, mind politikai szempontból egy olyan korban és közegben, ahol a forrongó intrikák és gyilkos indulatok nem ismertek semmilyen határt.
Na sklade 1Ks
12,82 € 13,49 €

Sladké bobule


Kniha poviedok (Sladké bobule, ilustr. autorka) od ruskej autorky Oľgy Goč, viac než 40 rokov žijúcej na Slovensku. Autorka v nej ponúka príbehy jej dobrých známych - žien, ktoré v deväťdesiatych rokoch 20. storočia, po rozpade Sovietskeho zväzu ako veľmi mladé opustili svoju vlasť a za vidinou lepšieho života odišli žiť do rôznych miest na Slovensko. Všetky príbehy sú reálne. Autorka i tieto ženy sa od svojho príchodu na Slovensko stretávali na rôznych podujatiach a postupne sa stali priateľkami, akousi vzdialenou rodinou. Odkrývali pred sebou svoje životné osudy, mohli sa rozprávať vo svojom rodnom jazyku, spievať národné piesne, spoznávať sa. Keď prišli na Slovensko ako veľmi mladé dievčatá, stretávali sa s jazykovou bariérou, museli sa integrovať do im vzdialenejšej kultúry, poznávať iné tradície, potýkali sa s bytovými problémami, často aj s rodinnými tragédiami. No na ich ceste novým životom im pomáhali dobrí slovenskí ľudia. Všetko to boli obyčajné, no veľmi odvážne a silné ženy, ktoré autorku inšpirovali k napísaniu týchto siedmich poviedok. Vydanie knihy podporil KULTMINOR - Fond na podporu národnostných menšín, ktorý autorke pridelil grant. O krásne ilustrácie sa postarala autorka.
U dodávateľa
13,78 € 14,50 €

Slovak phrasebook LINGEA, 2.vyd.


Konverzácia umožňuje cudzincom pohotovo sa dorozumieť v bežných situáciách. This book will help you make yourself understood readily whether in everyday situations or in emergencies when travelling and communicating with foreigners, even if you are a complete beginner in the language. Emphasis is on practical, active communication, clear arrangement and ease of reference.
U dodávateľa
12,26 € 12,90 €

Napsugár Lovasklub 2: Szofi és a titokzatos póni


A Napsugár Lovasklubban az álmok kalanddá válnak! Szofi szeret másokat megtréfálni, és kitalált történeteket mesélni a lovastáborban. Így nem csoda, hogy amikor a pónik szokatlan viselkedésére Szofi kísérteties magyarázatot talál, senki sem hisz neki. Tüsivel, a gyönyörű Exmoor pónival minden bátorságukat összeszedve, kettesben erednek a titok nyomába... A sorozatban már megjelent: Napsugár Lovasklub 1. – Emma és a tökéletes póni
U dodávateľa
4,79 € 5,04 €

Napsugár Lovasklub 1: Emma és a tökéletes póni


A Napsugár Lovasklubban az álmok kalanddá válnak! Emma lelkesen érkezik a lovastáborba. Alig várja, hogy felpattanjon álmai pónijára! De óriási csalódás éri, mert Ezüstsörény helyett be kell érnie a vaskos lábú, kócos Borsóval. Szerencsére hamar kiderül, hogy a látszat csal, és Borsó korántsem hétköznapi ló… Emma pedig megtanulja, mitől lesz egy póni valóban tökéletes. A sorozatban már megjelent: Napsugár Lovasklub 2. – Szofi és a titokzatos póni
U dodávateľa
4,79 € 5,04 €

Zpověď kudrnaté režisérky


Co může být lepšího než povolání režiséra? Máte vždycky pravdu, štáb vás poslouchá na slovo a herečky se obnažují na požádání. Jenže co když je to obráceně? Co když nejste režisér, ale režisérka? Navíc taková, která neměří ani metr šedesát a disponuje hlasem konipáska s angínou. Kudrnatá zrzka, která připomíná spíš roztomilého ňufíka do kapsy než despotickou režisérku. Kromě toho, jak to na place vypadá, pod mým vedením, nabízí tato kniha čtenáři spoustu příběhů (nejen) z natáčení.
U dodávateľa
9,41 € 9,90 €

Tajomstvo pomocníčky


„Nechoďte do hosťovskej izby.“ Keď sa Douglas Garrick dotkne končekmi prstov dverí, dopadne na jeho tvár tieň. „Moja žena... je veľmi chorá.“ Zatiaľ čo mi ďalej ukazuje ich neuveriteľný podkrovný byt, mňa zožiera pomyslenie na tú ženu za dverami. Nemôžem však riskovať, že prídem o túto prácu – nie ak si chcem uchovať svoje najtemnejšie tajomstvo... Je ťažké nájsť zamestnávateľa, ktorý by sa príliš nevypytoval na moju minulosť. A tak ďakujem šťastene, že mi nejakým zázrakom Garrickovci dali prácu: upratovanie ich úžasného podkrovného bytu s výhľadom na celé mesto a prípravu luxusných jedál v ich nablýskanej kuchyni. Môžem tu chvíľu potichu pracovať, kým nezískam to, čo chcem. Je to takmer dokonalé. Stále som sa však nezoznámila s pani Garrickovou a ani som nevidela vnútro hosťovskej izby. Som si istá, že z tej izby počujem plač. Pri praní jej bielej nočnej košele vidím okolo goliera škvrny od krvi. A jedného dňa to už nevydržím a zaklopem na dvere. Pomaly sa otvoria a to, čo uvidím vnútri, všetko zmení... Vtedy si niečo sľúbim. Koniec koncov, už som to raz urobila. Dokážem ochrániť pani Garrickovú a zároveň udržať vlastné tajomstvá bezpečne ukryté. Douglas Garrick urobil niečo zlé. Bude za to pykať. Ide len o to, ako ďaleko som ochotná zájsť... Toto mimoriadne napínavé a šokujúce pokračovanie medzinárodného fenoménu a bestselleru New York Times, USA Today a Wall Street Journal s názvom Pomocníčka budete čítať až do hlbokej noci. Samozrejme, túto knihu si môžete prečítať aj samostatne.
Na sklade 5Ks
15,21 € 16,90 €

dostupné aj ako:

V objatí manžela (3. + 4. diel)


Po zlomovom okamihu, ktorý nepoznačil iba Melany ale aj Sebastiana, sa ich cesty nanovo rozdelili. Obaja sú odhodlaní zabudnúť, no osud je potvora a znova sa rozhodne zamiešať karty vo chvíli, kedy to človek čaká najmenej. Náhodné stretnutie spustí lavínu pocitov, ktorým sa nedokážu brániť, lenže cesta späť ani zďaleka nie je taká jednoduchá. Stoja medzi nimi prekážky, ktoré sa nedajú len tak preskočiť. Odolá ich láska neprajnosti okolia? Alebo ich to, čo prežila Melany, rozdelí navždy?
U dodávateľa
12,51 € 13,90 €

dostupné aj ako:

  • 3 /5

Padajúce masky


Štyridsaťročná Stela sa po nezhodách s nadriadeným rozhodne vymeniť svoju pedagogickú rutinu za neznáme pracovné povinnosti v novovznikajúcej firme. Osud je však nevyspytateľný a po roku ju znova zaveje do rovnakého kolektívu základnej školy v malom mestečku. Do prostredia plného intríg, farizejstva a podrazov od nových kolegýň, aké nečakala ani v najhoršom sne. Zrazu rieši šikanovanie svojej dcéry a postupne vyrážajú na povrch ďalšie tajomstvá. Podarí sa Stele obstáť v tomto malomeštiackom prostredí falše a pretvárky s plnou cťou?
U dodávateľa
13,21 € 13,90 €

Dcéra poslednej čarodejnice


Voľné pokračovanie úspešného románu Posledná čarodejnica z Ostrihomu „Jozef sa zrazu otočil k Žofii, a keď sa stretli ich pohľady, jeho tvár bola ešte o odtieň červenšia. Zapýrila sa však aj ona. Keď sa stratila v jeho krásnych modrých očiach, rovnakých, aké mala aj Mária Terézia, cítila, že pre túto chvíľu sa oplatí žiť, dokonca aj keby ju už v živote nikdy nič dobré nestretlo.“ Žofia, dcéra poslednej čarodejnice z Ostrihomu, smutne prijíma správu o blížiacom sa sobáši Jozefa II. s krásnou Izabelou Parmskou. Dievčina už roky potajomky miluje prvorodeného syna Márie Terézie. V deň svadby má pocit, že musí niečo urobiť, aby upútala jeho pozornosť. Namiesto toho si ju však všimne iný mladý muž, Karol Kolosy, člen maďarskej kráľovskej gardy, ktorý sa o ňu začne zaujímať. Jej život sa nečakane dramaticky skomplikuje a je nútená utiecť do Paríža, kde sa stane liečiteľkou a dôverníčkou Márie Antoinetty. Žofia s celou svojou rodinou sa stávajú priamymi účastníkmi udalostí Veľkej francúzskej revolúcie a čoskoro budú musieť bojovať o svoj život. Po tragických občianskych nepokojoch utečú do Viedne k známej čarodejnici Márie Terézie, Felícii. Lenže vzdialená revolúcia ich dostihne aj tu a budú potrebovať všetku vynaliezavosť, aby z toho vyviazli zdraví. V historickom románe Dcéra poslednej čarodejnice sa stanete účastníkmi Veľkej francúzskej revolúcie alebo sa dozviete prekvapivé informácie zo súkromia kráľovskej rodiny, napríklad o tajnom ľúbostnom pomere Izabely Parmskej s princeznou Mimi.
Na sklade 1Ks
17,01 € 17,90 €

dostupné aj ako:

Prečo ženy nechudnú


Všetky ženy vedia, že ak chcú schudnúť, musia menej jesť a viac sa hýbať. Aké jednoduché nie? Ale prečo sa potom väčšine žien schudnúť nepodarí? Prečo sa s chudnutím trápia a majú minimálne, alebo len dočasné výsledky? Presne na to, som ako tréner prišiel, keď som podrobne monitoroval každodenné návyky u stoviek žien. Prišiel som na množštvo chýb, ktoré ženy pri chudnutí robia, no akonáhle sme ich odstránili, ženy začali okamžite chudnúť v priemere mínus 1 kg týždenne. V tejto knihe popisujem unikátnu SBZN metódu (systematické budovanie zdravých návykov), ktorá zmenila životy tisíckam žien. Najskôr som túto metódu aplikoval u svojich klientiek osobne, neskôr v rámci online kurzu a keďže zaznamenala u žien obrovský úspech, prichádza už aj v knižnej podobe. SBZN metóda funguje aj ženám, ktoré majú po menopauze, majú zdravotné problémy, sedavé zamestnanie a nemôžu cvičiť. Nejde o žiadnu revolučnú diétu. Naopak, ide o postupné budovanie zdravých návykov, ktoré vydržia po celý život. Vďaka tomu, pri tomto chudnutí nenastane žiadny jojo-efekt. #trenerzien #chudnutie #zdravie #navyky
Na sklade > 5Ks
18,81 € 19,80 €

Pokémon – Kompletní průvodce


Kompletní pokédex, neboli encyklopedie Pokémonů, až po aktuální 9. generaci, všechny regiony, ikonické hry, tipy pro trenéry. Fenomén zaměřený na lov roztomilých pokémonů, které si zkrátka musíte zamilovat, nás provází již přes 25 let. K jeho velkolepému celoplanetárnímu úspěchu přispěly animované seriály, celovečerní firmy, sběratelské karty i nepřeberné množství hraček a reklamních předmětů. Především však pokémoni nabídli skvělou zábavu pro děti i dospělé, ať je do řad věrných fanoušků zlákalo kouzlo videoher, napínavá cesta seriálového Ashe Ketchuma za mistrovským titulem, nebo vzrušení z lovu příšerek v reálném světě s aplikací Pokémon Go. V této 100% neoficiální encyklopedii najdete přehled toho nejlepšího, co populární série nabízí. Pozveme vás na cestu napříč pokémoním vesmírem od oblasti Kanto až po nejnovější region Paldea, a společně prozkoumáme místa, na nichž se odehrály všechny vzrušující příběhy. Zaslouženou pozornost věnujeme i samotným příšerkám, které představíme ve zvláštních Safari zónách. Podrobněji se pak budeme věnovat těm nejoblíbenějším pokémonům, odhalíme jejich tajemství, silné stránky i slabosti. Ale to ještě zdaleka není všechno. Naučíme vás, jak zvítězit ve sběratelské karetní hře. Připomeneme nejnapínavější dobrodružství trenéra Ashe Ketchuma. A připravíme nejlákavější koktejl ze všech her a příběhů s pokémony v hlavní roli. Nemůžete se dočkat? Otevřete knížku a pusťte se do toho! Ikonické hry Vydejte se za napínavým dobrodružstvím v doprovodu nejoblíbenějších pokémonů. Safari zóna Poznejte přes 1000 fantastických příšerek všech generací, včetně nejnovější deváté! Svět Pokémonů Navštivte všechny herní regiony, od oblasti Kanto přes Johto a Galar až po nejnovější Paldeu. Karty, anime & víc! Objevte nečekané podoby fenoménu: Videohry, karty, anime komiksy, filmy a seriály.
Na sklade 1Ks
10,40 € 10,95 €

A Midsummer Night's Dream


With a foreword by Becky Albertalli, author of Imogen, Obviously and Love, Simon ‘The course of true love never did run smooth’ Hermia loves Lysander. But she must marry Demetrius or be condemned to life in a convent. Together, Hermia and Lysander plan to elope to escape their fate. But Helena, Hermia’s best friend, secretly loves Demetrius and, hoping to win his heart, tells him about the plan. Deep in the forest, the four unlucky lovers cross paths with Oberon, the jilted fairy king. When a powerful, love-inducing flower is put to nefarious use, a case of multiple mistaken identities sets in motion a night of magic and mayhem that could change all of their lives forever. A Midsummer Night's Dream is Shakespeare’s magical romantic comedy of trickery, love triangles and mistaken identities. Discover STAGED, a limited collection of Shakespeare’s unabridged plays celebrating the genius of the Bard and the tropes that continue to delight YA readers to this day.
U dodávateľa
12,30 € 12,95 €