! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Nenechajte si ujsť stovky knižných zliav - Hobby a zdravie strana 3 z 4

Diéta pri zvýšenom cholesterole a iných poruchách metabolizmu tukov


Gastroenterológ Peter Minárik, lipidologička Ľubomíra Fábryová a výživová poradkyňa Eva Blaho prinášajú novú knihu všetkým, ktorí trpia takzvaným „vysokým cholesterolom“ alebo inou poruchou metabolizmu tukov. Poruchy metabolizmu lipidov patria k najčastejšie sa vyskytujúcim metabolickým ochoreniam charakterizovaným zmenenou koncentráciou lipidov a lipoproteínov v krvi. Zmenenú hladinu tukov v krvi má podľa súčasných odhadov značná časť slovenskej populácie. Najčastejšou príčinou rozvoja porúch metabolizmu tukov sú: nevhodný spôsob stravovania, nadváha, nedostatočná fyzická aktivita a fajčenie. Viac ako polovica ľudí na Slovensku zomiera na srdcovo-cievne a mozgovo-cievne ochorenia, ktoré sú v 90 % podmienené aterosklerózou. Poruchy metabolizmu lipidov sú jedným z najdôležitejších rizikových faktorov pre rozvoj komplikácií aterosklerózy: - srdcový infarkt, - cievna mozgová príhoda, - aterosklerotické postihnutie ciev dolných končatín, - postihnutie obličiek, - poruchy erekcie u mužov. Dôležitá je preto prevencia. Rady, postupy a upozornenia lekárov ako predchádzať vzniku porúch metabolizmu lipidov a ich následkov a ako liečiť už vzniknuté ochorenie nájdete v tejto publikácii.
Vypredané
20,90 € 22,00 €
  • 4 /5

Krížovkársky slovník A-Ž - viac ako 60 000 ekvivalentov


Užitočný pomocník pre každého krížovkára. Stáva sa aj vám, že tajničku pri lúštení sa vám nedarí vyplniť celú napriek tomu, že medzi krížovkármi nie ste žiaden nováčik? Nelámte si hlavu! S touto publikáciou, ktorú držíte v rukách, stačí, keď si vyhľadáte heslo, ktoré potrebujete, a tajničku hravo zvládnete. Praktický slovník slúži ako pomôcka pre milovníkov krížoviek. Kniha obsahuje tisíce abecedne usporiadaných pojmov, ktoré vám pomôžu nájsť správny ekvivalent aj pri tých najťažších lúštiteľských orieškoch. Viac ako 60 000 ekvivalentov od A po Ž Jednoduché vyhľadávanie hesiel
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Spojovačky - Zvířata na farmě - Zvieratá na farme


SPOJOVAČKY jsou báječnou sérií pro chvíle odpočinku. Každý díl vám nabízí 23 obrázku s více než 500 očíslovanými body. Jejich spojením však vaše dílo nekončí – můžete se pustit také do barvení nebo jednoduchého stínování pastelkou. Vyzkoušejte svoji trpělivost, procvičte si koncentraci a nechejte se překvapit svou vlastní tvořivostí. Nahlédnete do světa umění, naučíte se základním principům kreslení a budete nadšeni, jaké ohromující obrazy vám pod rukama vznikají.
Vypredané
5,69 € 5,99 €
zľavy Haba
  • 5 /5

Bež rýchlo. Jedz pomaly


„Mojím receptom na vytrvalosť v behu je už dlho uspokojovanie svojich chúťok zdravým jedlom. Bež rýchlo, jedz pomaly obsahuje rozumné rady a lahodné výživné recepty – konečne vznikol skvelý pomocník do kuchyne bežca.“ JOAN BENOIT SAMUELSONOVÁ Prvá ženská maratónska víťazka na olympiáde v histórii. „Ste tým, čo dávate svojmu telu. V Bež rýchlo, jedz pomaly Shalane a Elyse vytvorili skvelé recepty na zásobenie tela živinami. Túto knihu veľmi odporúčam každému, kto chce vyniknúť v behu alebo jednoducho žiť zdravým a aktívnym životným štýlom.“ MEB KEFLEZIGHIOVÁ Štvornásobná americká olympionička a víťazka Bostonského maratónu „V súčasnosti existuje veľa zavádzajúcich trendov stravovania, ktoré odporúčajú atlétkam. Konečne je tu kniha blízka môjmu srdcu, ktorá oslavuje konzumáciu skutočných potravín!“ ALLYSON FELIXOVÁ Šprintérka a zlatá medajlistka z olympiády
Vypredané
9,90 € 19,90 €

Dokonalý trávnik - Ako ho založiť a udržiavať


-Založenie nového trávnika: podrobné odporúčania, ako krok za krokom vypestovať trávnik snov -Údržba existujúceho trávnika: kosenie, vertikulácia, zavlažovanie a hnojenie -Problémy a ich riešenie: choroby a ochrana rastlín -Kalendár prác: starostlivosť o trávnik počas roka Pomocou tejto knihy si môžete splniť sen o vlastnej zelenej ploche.
Vypredané
3,00 € 9,90 €
  • 5 /5

Kvások - Pokračujeme z lásky ku kvásku


Ubehli už 2 roky, čo vyšla moja prvá kniha Kvások Zázrak z vody a múky. Za ten čas mi od mnohých z vás prišlo veľa správ o tom, ako sa vám s knihou dobre pečie. Žiadali ste ma o ďalšie recepty – a tak vznikla táto kniha. Snažila som sa ju napísať takým spôsobom, aby si v nej našiel to svoje jednak ten, kto s kváskom ešte len začína, ako aj ten, kto kváskuje už dlhšie. V knihe sú zosumarizované základné informácie o múkach, cukroch a tukoch. Samozrejme, nesmie chýbať zloženie kvásku s lepkom aj bez lepku. Nájdete tu i dôležité pravidlá, ktoré sa oplatí dodržať, aby ste dokázali upiecť fantastický chlieb.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Život so zelenými smoothies


J. J. Smithová si pevne drží svoje miesto v rebríčku bestsellerov. Slovenskí priaznivci, ktorí vyskúšali jej 10-dňovú očistu so zelenými smouthies, si ju nevedia vynachváliť. J. J. Smithová má klub desaťtisícov prívržencov, ktorí svorne tvrdia, že za desať dní sa im podarilo zhodiť päť až sedm kíl, získali neskutočnú energiu, ich pokožka dostala žiarivý nádych, upravilo sa im zdravie a cítili sa lepšie. Autorka prichádza s novou knihou plnou zaujímavých receptov a lahodných jedál, ktoré sú prínosom pre naše zdravie hlavne v troch bodoch: o Zbavia vás nezdravej chuti na nezdravé jedlá o Poskytnú vám dostatok energie a pevné zdravie o Zlepšia vaše trávenie Ak sa vám aj podarí schudnúť, je potrebné, aby sa nedostavil jojo efekt. Autorka vám v publikácii Život so zelenými smouthies radí, ako ďalej pokračovať a udržať si nižšiu hmotnosť. Prináša recepty na zdravé jedlá, obedy aj večere, dezerty a desiate. Samozrejme, pripomína, aby ste nezabudli aj na pohyb. Je dôležité dopriať si ho tri až päťkrát týždenne. Môžete sa venovať akejkoľvek aktivite, ktorá zodpovedá vašej kondícii. Môže to byť aj polhodinová prechádzka. Vydajte sa na úžasnú cestu! Zmeňte svoje stravovacie návyky, zbavte sa neoddolateľnej chuti na sladkosti a naprogramujte sa na zdravé potraviny.
Vypredané
3,00 € 18,90 €

Sladké


Zdravá výživa a zdravé pečenie sú súčasťou moderného životného štýlu. V druhej knihe známej blogerky a popularizátorky pečenia z kvásku, Lenky Mančíkovej, sa dozviete, ako zdravo sladiť a ktoré suroviny je vhodné použiť na nutrične bohatšie pečenie. Kniha pre milovníkov sladkého ponúka recepty, ktorých základom sú kvalitné, na živiny bohaté suroviny, prírodné sladidlá, ako aj zdravé a šetrne používané tuky. Medzi nimi nájdete alternatívy pre celiatikov a vegánov. Zistíte, že zdravé pečenie je jednoduché, rýchle, a navyše výborne chutí. V knihe nájdete: • užitočné informácie o zdravých sladidlách, tukoch a múkach • praktické rady pri pečení s lepkom aj bez lepku a návod, ako upiecť ten najlepší cheesecake • 33 receptov na pečené i nepečené sladké dobroty, z toho až 20 bez lepku
Vypredané
5,00 € 14,90 €
  • 5 /5

Krížovky na relax 4 – Zo sveta – zábava – recepty – príroda


Kniha ponúka začínajúcim i skúseným lúštiteľom 228 švédskych krížoviek. V tajničkách nájdu okrem výrokov známych osobností a vtipov aj zaujímavosti zo sveta a z prírody.
Vypredané
4,00 € 6,90 €
  • 5 /5

Zdravie v ohrození


Na základe desiatok vedeckých štúdií MUDr. Jonáš ukazuje, že rafinovaný cukor je vinníkom celej rady problémov, od akné, zubného kazu, cukrovky, steatózy - stukovatenej pečene, infarktu myokardu, gynekologických problémov a osteoporózy až po nádorové ochorenia a mozgové poškodenie, vrátane chronického nedostatku vitamínov a dôležitých minerálov. Závislosť na cukre je porovnateľná so závislosťou alkoholika alebo feťáka. Rovnako ako alkoholik nie je schopný vypiť len trošku alkoholu, bez toho aby si dal ďalší, ani človek závislý na cukre sa neuspokojí len s troškou sladkostí. Robert Lustig Zdôrazňujeme, že pokiaľ táto kniha hovorí o nebezpečnosti cukru, nejde o prirodzene sladké potraviny, ale o druhy cukru vyrábané v továrňach izolovane technologickými postupmi, ktoré v najrôznejšej podobe ovládajú dnešný trh. Prírodný cukor je dokonalým zázrakom stvorenia a žiadny priemysel ho nedokáže napodobniť! Kniha prináša veľmi trpkú pravdu o cukre vyrábanom technologickými postupmi. Je určená ľudom, ktorí chcú poznať všetky neblahé dôsledky jeho konzumácie, zbaviť sa svojej závislosti na ňom a doslova tak zachrániť svoje ohrozené zdravie. Je veľmi užitočná pre chorých, ale aj pre tých, ktorí roky bezúspešne bojujú s nadváhou a únavou.
Vypredané
6,00 € 12,90 €

Diéta 20/20


Pokiaľ patríte k miliónom ľudí, ktorí neúspešne striedajú diétu za diétou, potom ste siahli po správnej knihe. Hovorí o rozhodnutí, vašom rozhodnutí, ktoré musíte urobiť, aby ste sa zmenili. Viete, že doterajšie diéty boli neúčinné, že sa musíte prestať klamať a ujasniť si, akým smerom sa má uberať váš život. Diéta 20/20 patrí medzi priekopnícke diela o chudnutí a zohľadňuje najnovšie teórie a poznatky. Dr. Phil McGraw v nej predstavuje sedem dôvodov, prečo diéty bežne zlyhávajú. Sú to: hlad, chuť maškrtiť, obmedzujúce pocity, nepraktické a drahé diéty, nuda, pokušenie a nestále výsledky a výkyvy. Ak si nájdete čas a osvojíte si rady Dr. Phila, začnete zdravšie jesť, lebo si uvedomíte, ako veľmi škodíte svojmu telu prejedaním. V rámci Philovho plánu si zložíte jedálniček z 20 základných potravín, ktoré urýchľujú v tele termogenézu a navodzujú pocit sýtosti. Navyše si ľahko osvojíte zdravé zvyky, ako si udržať správnu hmotnosť po zvyšok života.
Vypredané
6,00 € 11,90 €
  • 5 /5

Srdcové záležitosti


Po úspešnej knihe Taktne o tráviacom trakte je tu ďalšia publikácia, ktorá ponúka vedecké poznatky príťažlivou formou. Jej autorom je mladý študent medicíny a venuje sa v nej svojej srdcovke – srdcu. Kniha vás oboznámi s najdôležitejším orgánom v našom tele tým najzábavnejším spôsobom! Dozviete sa, ako by ste sa mali správať k svojmu srdcu, aby ste si ho udržali v dobrej kondícii a zdravé čo najdlhšie, zistíte, že zlomené srdce sa nevyskytuje len v románoch, ale že takýto syndróm naozaj existuje a dočítate sa aj to, ako vás sex dokáže uchrániť pred aterosklerózou. Johannes Hinrich von Borstel (nar. 1988) študuje medicínu v Marburgu, pracuje ako záchranár a od roku 2013 úspešne vystupuje na vedeckých súťažiach Science Slam, v ktorých mladí vedci preberajú úlohu hercov a publikum úlohu poroty.
Vypredané
12,30 € 12,95 €
  • 4,5 /5

Praktická príručka izbových rastlín


Vneste zeleň do svojho domova pomocou tohto podrobného sprievodcu. Radi pestujete rastliny a nemáte záhradu? Chcete zmeniť svoj obytný priestor na zelenú oázu? Vyberte si rastliny, ktoré najviac pristanú vášmu domovu. Buďte kreatívni pri ich aranžovaní pomocou nápadov autorky Fran Baileyovej zobrazených krok za krokom, vrátane terária pre sukulenty, stojana na rastliny a aranžmánu lesných orchideí. Praktická príručka izbových rastlín ponúka viac ako 175 podrobných profilov rastlín spolu s odbornými radami a inštrukciami, ako sa o ne starať. Dozviete sa z nej všetko, čo potrebujete vedieť, aby ste vedeli vytvoriť, kultivovať a starať sa o svoju domácu záhradku.
Vypredané
16,06 € 16,90 €

Lahodne s Ellou a priateľmi


Svojou zdravou kuchyňou očarila Anglicko a jej londýnske reštaurácie sú hitom. Zdravé stravovanie sa v posledných rokoch stalo prioritou mnohých domácností. Gazdinky si uvedomujú, že zdravé a výživné jedlá vo veľkej miere prispievajú k príjemnej atmosfére v rodine. Stereotypné predstavy o šalátoch a uhorkách pomaly miznú a nahrádzajú ich nebeské kombinácie čučoriedkových lievancov s karamelovými banánmi, taniere plné lahodných rezancov či šampiňónové šaláty s mangom. Posledná kniha Elliných receptov je plná výborných jedál. Začína raňajkami a neskorými raňajkami spojenými s obedom, nájdete v nej aj menu na veľké oslavy a hostiny alebo jedlá poslednej záchrany, keď už doma nič nemáte. Keď knihu prelistujete, inšpirujete sa a bez problémov sa naučíte, ako vykúzliť pohostenie podľa lahodných Elliných receptov. V tejto knihe ich nájdete viac ako 100.
Vypredané
6,90 € 17,90 €

Spojovačky Technika


Spojovačky jsou báječnou sérií pro chvíle odpočinku. Každý díl nabízí 23 obrázků s více než 500 očíslovanými body. Jejich spojením však vaše dílo nekončí - můžete se pustit také do barvení nebo jednoduchého stínování pastelkou. Vyzkoušejte svoji trpělivost, procvičte si koncentraci a nechejte se překvapit svou vlastní tvořivostí. Nahlédnete do světa umění, naučíte se základním principům kreslení a budete nadšeni, jaké ohromující obrazy vám pod rukama vznikají.
Vypredané
5,69 € 5,99 €
  • 4,3 /5

Spojovačky – Úžasná místa - Úžasné miesta


SPOJOVAČKY sú skvelou sériou pre chvíle volna. Každy´ diel vám ponúka 23 obrázkov s viac ako 500 očíslovany´mi bodmi. Ich pospájaním však vaše dielko nekončí – môžete sa totiž pustit aj do vyfarbovania vzniknuty´ch plôch alebo do jednoduchého tienovania pastelkou. Vyskúšajte svoju trpezlivost, precvicte si koncentráciu a nechajte sa prekvapit vlastnou tvorivostou. Nazriete tak do sveta umenia, spoznáte základné princípy kreslenia a budete nadšení z ohromujúcich obrázkov, ktoré vám vznikajú pod rukami.
Vypredané
5,69 € 5,99 €

Tajomná záhrada notes


Prekrásne zdobený notes ponúka 72 ilustrácií, ktoré čakajú len na to, aby sa s nimi vyhrala vaša fantázia. Čarokrásny svet rastlín a zvierat Johanny Basfordovej inšpiruje nadšencov po celom svete. Elegantné zlaté detaily môžu vhodne dopĺňať vaše zápisky, myšlienky, kresbičky či skice.
Vypredané
4,00 € 12,90 €

10-dňová očista so zelenými smoothies


Boj s nadváhou je mimoriadne náročný a vyčerpávajúci. Napriek veľkému počtu zaručených diét, cvičebných postupov a zázračných tabletiek je obyvateľstvo plánety Zem čoraz tučnejšie. Ak sa vám aj podarí znížiť hmotnosť, deväťdesiatpäť percent z vás sa do troch rokov vráti na pôvodnú váhu. Čo teda pomôže? J. J. Smithová jednoznačne hovorí, že zmena životného štýlu. Desaťdňová očista má nastaviť vaše chuťové poháriky tak, aby ste si žiadali zdravšie jedlá. Podľa autorky je dôležité, aby sa ľudia v prvom rade zbavili toxínov, ktoré prijímajú v každodennej strave. Vo svojej knihe odporúča programy, ktoré sa zameriavajú na chudnutie prostredníctvom odbúravania tukov a detoxikácie, čo vedie k celkovému zlepšeniu zdravia a nadobudnutiu životnej rovnováhy. V knihe nájdete okrem 10-dňovej očisty viac ako 100 receptov na zelené smoothies s rôznymi účinkami. J. J. Smithová vydala svoju 10-dňovú očistu so zelenými smoothies v roku 2014 a odvtedy kraľuje v rebríčku bestsellerov. Nielenže ako prvá objavila túto revolučnú metódu, ale stelesňuje aj návod k zdravšiemu životu. A vzápätí prišli nadšené ohlasy čitateľov… Zelené smoothie vám v mnohých smeroch pomôže zmeniť život. Zistíte veľa o sebe a svojich stravovacích návykoch a získate pozitívnejší vzťah k jedlu. Nadobudnete ho, ak si obľúbite to, čo jete, ale zároveň budete dbať, aby vám jedlo aj prinášalo úžitok. Pozitívne účinky diéty sa objavia po desiatich dňoch, a nie je to len zníženie telesnej hmotnosti. Väčšina ľudí vďaka očiste schudla štyri až šesť kilogramov, ale mnohí priznávajú, že načerpali neuveriteľnú energiu, nadobudli duševnú rovnováhu a zlepšil sa im aj spánok. Toľko kladov vás určite presvedčí, aby ste sa o to aspoň pokúsili!
Vypredané
5,90 € 13,90 €
  • 5 /5

Schudni vďaka tukom


Nový revolučný diétny program je založený na posledných vedeckých zisteniach o tom, aký dôležitý je tuk pre chudnutie a pre zdravie. Ďalšia kniha od autora bestsellerov, Marka Hymana, ktorého 10-dňový detox nám zmenil život, má názov Schudni vďaka tukom. Veľa z nás verí, že priberanie spôsobujú tuky, ktoré zároveň ohrozujú naše zdravie. Posledné výskumy však dokazujú, že táto tuko-fóbia nie je opodstatnená. A tak Mark Hyman prichádza s diétnym plánom plným vajec, orechov, olejov, avokáda a ďalších chutných superpotravín. Kniha Schudni jedením ponúka okrem detailného plánu samozrejme aj stravovacie rady, recepty a nákupné zoznamy. Hymanov program vás dovedie k ideálnej hmotnosti, ochráni pred chorobami a budete sa vďaka nemu cítiť skvelo.
Vypredané
7,00 € 14,90 €