! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Formát


Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Výpredaj kníh - Beletria a biografie

Výpredaj kníh - Beletria a biografie strana 25 z 27

  • 5 /5

Tajný život Salvadora Dalího


Salvador Dalí (1904 – 1989) bol vskutku všestranný umelec – maliar, sochár, grafik, ilustrátor, fotograf, filmár a spisovateľ – a zároveň najznámejší predstaviteľ surrealizmu. Vďaka svojmu experimentovaniu a excentrickosti v tvorbe i v živote sa stal jedným z najslávnejších umelcov 20. storočia. Na Dalího tvorbu mala značný vplyv jeho životná láka Gala, ktorá bola jeho múzou a spolupracovníčkou neuveriteľných päťdesiat rokov. Som génius? Pre Salvadora Dalího je odpoveď jasná: o svojej genialite nikdy nepochyboval. Kniha Tajný život Salvadora Dalího je svojrázny monument, ktorý si vystaval na vlastnú počesť. Ak mu aj chýba falošná skromnosť, jeho úprimnosť je nesmierna. Dalí odhaľuje svoje tajomstvá takmer bezohľadným spôsobom. Je to vášnivá a zveličená autobiografia geniálneho umelca.
Vypredané
13,21 € 13,90 €
  • 5 /5

Krvavý január


Keď dospievajúci chlapec zastrelí mladé dievča priamo na rušnej autobusovej stanici v centre Glasgowa a vzápätí spácha samovraždu, detektív Harry McCoy nepochybuje, že to nebola náhoda. Spolu s novým partnerom sa vrhá do vyšetrovania, neváha pritom využiť ani svoje dlhoročné styky s podsvetím. Stopy ho čoskoro privedú k tajnému spoločenstvu, ktoré vedie najbohatšia glasgowská rodina, Dunlopovci. McCoyov šéf nechce, aby sa v tom ďalej rýpal, ako keby boli Dunlopovci nedotknuteľní. Lenže McCoy má iný názor... Krvavý január je spletitý príbeh, ktorý na pozadí odvrátenej strany života zámožnej elity, významných i bezvýznamných figúrok hudobnej branže a drsných gangov zo špinavých predmestí, oživuje temnú podobu Glasgowa sedemdesiatych rokov a predstavuje nový elektrizujúci hlas v škótskej detektívnej literatúre.
Vypredané
12,00 € 12,90 €
  • 4,6 /5

Zrada


Populárna autorka Sandra Brown vám prináša medzinárodný bestseller, plný nečakaných zvratov a dych vyrážajúceho sexuálneho napätia, ktoré vám nedovolia knihu odložiť, kým neprečítate poslednú stranu. Keď sa Jordie Bennetovej a Shawovi Kinnardovi stretnú pohľady v lacnom bare, ihneď medzi nimi preskočí iskra. Hoci Shaw pôsobí nebezpečným dojmom, ženy jeho drsné vyžarovanie priťahuje. Úspešná podnikateľka Jordie však pocíti nielen príťažlivosť, ale aj hrozbu. Obaja sa v tomto zapadákove ocitli náhodou, no každý z iného dôvodu. Ju sem ktosi vylákal pod zámienkou, že má dôležité informácie o jej bratovi, jeho ktosi najal, aby ju zabil. Ibaže Shaw má s Jordie iné plány: unesie ju a dúfa, že sa mu tak podarí získať tridsať miliónov, ktoré ukryl jej brat. Ďaleko od civilizácie si Jordie uvedomí, že jej jediná šanca na záchranu je Shawa nejako prekabátiť, no on rýchlo príde na to, že sa jej nedá veriť. Zúfalo túžia po odpovediach – i jeden po druhom – a rozhodnú sa urobiť riskantný krok, ktorý by mohol byť zároveň aj ich posledným. Prekladateľ: Barbora Andrezálová
Vypredané
13,21 € 13,90 €

dostupné aj ako:

zľavy Haba
  • 4 /5

Muž, ktorý hľadal svoj tieň


V piatej časti série Millennium s názvom Muž, ktorý hľadal svoj tieň ponúka David Lagercrantz čitateľom napínavý príbeh o zneužívaní štátnej moci, o problematike rodinnej cti, mafiánskej brutalite, ale aj o tieňoch minulosti, ktorých sa Lisbeth Salanderová nedokáže dodnes zbaviť. Lisbeth si odpykáva krátky trest v ženskej väznici Flodberga a za každú cenu sa snaží vyhýbať konfliktom s ostatnými väzenkyňami. Netrvá však dlho a Benito, neformálna vodkyňa medzi ženami, ju brutálne napadne. Zastala sa totiž mladej Bangladéšanky, ktorú Benito dlhodobo šikanuje vo vedľajšej cele. Vo väznici Lisbeth zakrátko navštívi jej starnúci poručník Holger Palmgren. Tvrdí, že sa mu podarilo získať dokumenty, ktoré vrhajú nové svetlo na obdobie, keď ju ako dieťa zneužívali. Lisbeth požiada svojho známeho, priateľa a novinára Mikaela Blomkvista, aby jej pomohol s pátraním po dávno zabudnutej pravde. Stopa ich privedie k Leovi Mannheimerovi, spoluvlastníkovi fondu Alfreda Ögrena, s ktorým má Lisbeth spoločného viac, ako by sa na prvý pohľad zdalo.
Vypredané
1,90 € 2,00 €

dostupné aj ako:

  • 4,8 /5

Psia duša - Psie poslanie


Všetci psi idú do neba... teda okrem tých, ktorí si ešte nesplnili poslanie tu na zemi! Autor tohto bestsellera W. Bruce Cameron je presvedčený, že pes sa môže narodiť viackrát za sebou, aby dostal šancu zdokonaľovať sa v rozličných zručnostiach a v chápaní ľudského správania. Aj románový psí hrdina sa vrátil na svet viac ráz. Narodil sa ako túlavé šteniatko, ale tento život sa skončil tragicky skoro. Potom hľadá zmysel života ako neposedný zlatý retriever v náručí osemročného chlapca Ethana. Pri spoločných dobrodružstvách sa naučí, čo všetko má zvládnuť dobrý pes. Lenže aj táto životná púť hrdinského rodinného maznáčika sa raz uzavrie. Keď znovu príde na svet ako šteniatko, musí sa popasovať s náročnejšími úlohami, aby mohol byť ľuďom naďalej užitočný. Pritom stále nosí v sebe túžbu opäť stretnúť chlapca, ktorého nadovšetko miluje. Psia duša, duchaplný, precítený aj vtipný príbeh, ponúka psí pohľad na medziľudské a ľudsko-psie vzťahy. Pripomína, že láska nikdy neumiera, skutoční priatelia nás neopustia a každé stvorenie má na svete svoju nezameniteľnú misiu.
Vypredané
10,36 € 10,90 €
  • 4,5 /5

Tá predo mnou


Napíšte zoznam všetkých vecí, ktoré považujete za dôležité pre svoj život. Požiadavka je na prvý pohľad čudná, dokonca vtieravá ? a pre dve ženy, ktoré ju splnia, bude mať zničujúce dôsledky. EMMA Emma si po traumatickom rozchode hľadá nový byt, ale tie, ktoré jej realitní agenti ukážu, si buď nemôže dovoliť, alebo sa v nich necíti bezpečne. Jej predstavám vyhovie až dom na Folgate Street 1. Tento architektonický skvost zo svetlého kameňa má minimalistický dizajn, obrovské okná a vysokánske stropy či najmodernejšiu elektroniku. Nájomníčka však musí dodržiavať zvláštne pravidlá. Tajomný architekt, ktorý dom navrhol, si ponecháva úplnú kontrolu: nijaké knihy, nijaké ozdobné vankúše, nijaké fotografie alebo rušivé osobné predmety. Dom je navrhnutý tak, aby zmenil svojho obyvateľa ? a to sa mu aj podarí. JANE Jane po osobnej tragédii potrebuje nový začiatok. Keď jej ponúknu na prenájom dom na Folgate Street 1, okamžite ju zaujme pôsobivý priestor aj jeho odmeraný, ale príťažlivý tvorca a majiteľ. Jane sa do domu nasťahuje a čoskoro sa dozvie o predčasnej smrti predchádzajúcej nájomníčky, ktorá sa na ňu vekom aj vzhľadom dosť podobala. Keď sa Jane usiluje rozmotať klbko lží a zistiť pravdu, nevedomky sa správa podľa rovnakého vzorca, prijíma rovnaké rozhodnutia, stretáva sa s rovnakými ľuďmi a prežíva rovnaké hrôzy ako ona. Je však oveľa silnejšia ako nešťastná Emma. ASTRID Ďalšia žena na prenájom?
Vypredané
13,21 € 13,90 €
  • 4,7 /5

Dokonalá lesť


Je len jeden spôsob, ako chytiť tohto vraha... Sandra Brown, obľúbená autorka svetových bestsellerov, aj vo svojom najnovšom psychologickom trileri majstrovsky spája mrazivé napätie a zakázanú vášeň. Agent FBI Drex Easton zasvätil celý život jedinému cieľu – dolapeniu sériového vraha, ktorý zabil najmenej osem žien. Po páchateľovi neostávajú telá obetí ani žiadne stopy. Ženy vždy záhadne zmiznú spolu s peniazmi z bankových účtov a tajomný muž po sebe nezanechá ani odtlačok prsta... Po rokoch pátrania sa predsa len objaví jedna stopa. Vedie k uhladenému šesťdesiatnikovi Jasperovi Fordovi, ktorý žije s mladšou manželkou Taliou na predmestí Charlestonu. Krásna Talia Drexovi hneď pri prvom stretnutí pomotá hlavu, no mladý muž si napriek tomu kladie otázku, či je manželova spolupáchateľka, alebo sa Jasper chystá zabiť aj ju. Podarí sa Drexovi získať kľúčové dôkazy, ktoré by nanajvýš opatrného Forda spojili aspoň s jedným prípadom? Alebo mu priamo pred očami predvedie ďalšiu dokonalú lesť a znovu zmizne ako duch, bez akýchkoľvek stôp a s ďalšou mŕtvou ženou na konte?
Vypredané
14,16 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Psia duša 2 - Psia cesta 2. vydanie


Od autora bestsellera USA Today a New York Times Psia duša/Psie poslanie. Kamoš je dobrý pes. V niekoľkých rušných a pohnutých životoch hľadal svoje poslanie a konečne nachádza pokoj a mier. Keď však odrazu zistí, ako zvedavé bábätko Clarity stvára huncútstva na rodinnej farme, nadobudne istotu, že maličké dievčatko zo všetkého najviac potrebuje vlastného psa. Tento nádherný román je pokračovaním cesty duše oddaného psa, ktorý nachádza zmysel svojej existencie prostredníctvom života ľudí, učí ich smiať sa a milovať. Je to podmanivý príbeh nádeje, neochvejnej vernosti a najmä lásky, ktorá zdoláva všetky prekážky. Psia duša 2/Psia cesta je voľné pokračovanie príbehu verného psieho kamaráta z Cameronovho bestsellera Psie poslanie, ktorý sa v roku 2017 sfilmoval režisér Lasse Hallstrom pod názvom Psia duša. Spisovateľ, publicista a milovník psov W. Bruce Cameron (1960) žije v Kalifornii. Napísal viacero kníh, no čitateľskou lahôdkou a bestsellerom sa stal román Psia duša/Psie poslanie (IKAR 2013, 2017). Po druhom románe Psia duša 2/Psia cesta (IKAR 2018, 2019) vyšlo v roku 2019 vo vydavateľstve IKAR aj tretie pokračovanie príbehu Psia cesta domov.
Vypredané
10,36 € 10,90 €
  • 4 /5

Vyhnanie Gerty Schnirch


Druhá kniha dnes už známej a úspešnej českej autorky Kateřiny Tučkovej sa vracia v čase do dní na konci druhej svetovej vojny a rozpráva príbeh nemeckých obyvateľov Brna. Povojnová obnovená Československá republika uplatnila princíp kolektívnej viny a nemecká časť obyvateľstva sa musela z hodiny na hodinu zbaliť a pešo vydať na pochod k rakúskym hraniciam. Mužov schopných pracovať uväznili v meste, ženy, deti a starí ľudia v transporte umierali na choroby a od vyčerpania. Pôsobivý román kladie dodnes bolestné a nevysvetlené otázky viny, odplaty a odpustenia medzi Čechmi a Nemcami a opisuje vzťah matky Gerty a jej dcéry Barbory, ovplyvnený prostredím, v ktorom sa ako české Nemky odsunuté na okraj spoločnosti smeli pohybovať. Noc z 30. na 31. mája 1945. Gerta Schnirch tlačí kočík s niekoľkomesačnou dcérkou a spolu s ostatnými brnianskymi Nemcami kráča v pochode smrti v ústrety neistej budúcnosti. Transport smeruje k rakúskym hraniciam, no tam ich tiež nečakajú s otvoreným náručím. Stovky vyhnancov podľahnú epidémii týfusu a úplavice. Gerta a niekoľko ďalších nemeckých žien s deťmi napokon skončia na nútených prácach na južnej Morave. Ich osudy sú rôzne, niektoré odídu do Rakúska, iné zostanú v juhomoravskej dedinke alebo sa vrátia do Brna. Gerta znovu získa československé občianstvo a po návrate do rodného mesta tam prežije búrlivé udalosti druhej polovice dvadsiateho storočia. Dej nezvyčajne plastického románu pokračuje cez päťdesiate roky a udalosti roku 1968 až po zmenu režimu v roku 1989. Čitateľ je svedkom zložitého vzťahu matky a dcéry, deformovaného nielen obmedzenými možnosťami, ktoré im ako českým Nemkám ponechal komunistický štát, ale aj vzájomným nepochopením dvoch generácií, komplikovanou komunikáciou a márnym úsilím matky sprostredkovať osobnú skúsenosť ďalším generáciám.
Vypredané
1,90 € 16,90 €

dostupné aj ako:

Nylonový mesiac


Jaroslava Blažková vniesla do slovenskej prózy 60. rokov nový dych, svieže, mladistvé videnie sveta. S novým cítením prichádza i nové vyjadrovanie, civilný, hovorový jazyk zbavený purizmu a literárnych klišé. Odvažuje sa hovoriť o svojom súkromí, i o veciach, ktoré boli dovtedy tabu. Prezrádza svoje tajomstvá, pocity dovtedy v literatúre utajované, a robí to kultivovane, na svoju dobu odvážne. Príbeh Vandy a Andreja bol aj sfilmovaný.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Hudba


Je to láska? Kladie si otázku baletka Emike v románe zo študentského prostredia konzervatória. Rudolf Sloboda zostal známy predovšetkým ako autor filozofických románov Narcis a Rozum. Jeho román o študentovi konzervatória, chudobnom chlapcovi z Devínskej Novej Vsi, zostal popri jeho veľkých a vážnych témach akoby v úzadí jeho tvorby, no práve v ňom nám Sloboda porozprával o čírej radosti z mladosti a z krásnych vecí, ako je hudba a tanec. Vychádza s novými ilustráciami generačného ilustrátora Ľudovíta Hološku.
Vypredané
10,36 € 10,90 €
  • 4 /5

Morská modlitba


V mesačnom svite na pobreží drží otec v náručí spiaceho syna a spolu s inými utečencami čakajú na úsvit a príchod plavidla. Rozpráva synovi o dlhých letách vo svojom detstve, o dome chlapcovho starého otca v Sýrii, o olivovníkoch zvlnených vánkom, mečaní kozy a štrkotaní hrncov v kuchyni starej mamy. A spomína aj na rušné mesto Homs s preplnenými uličkami, mešitou a veľkým trhoviskom v období pred bombardovaním a núteným útekom. Na svitaní sa oni i všetci ostatní, s najdôležitejšími vecami, ktoré si mohli vziať so sebou, vydajú na nebezpečnú plavbu po mori pri hľadaní nového domova.
Vypredané
7,51 € 7,90 €
  • 4,2 /5

Hrob mojej sestry


Sarah, mladšia sestra Tracy Crosswhiteovej, zmizla pred dvadsiatimi rokmi celkom bez stopy. Odvtedy Tracy premýšľa, čo sa naozaj stalo. Neverí, že Edmund House, obvinený a odsúdený za vraždu jej sestry, je skutočný vinník. Chce spoznať pravdu a postarať sa o spravodlivosť. Vzdáva sa učiteľského miesta vo svojom rodisku, úspešne ukončí policajnú akadémiu a zapadne do kolektívu detektívov z oddelenia vrážd v meste Seattle, aby zasvätila život "lovu" ťažkých zločincov. Keď dvaja poľovníci po rokoch úplnou náhodou natrafia v neďalekých horách nad mestom Cedar Grove, kde Tracy a Sarah vyrástli, na plytký hrob s pozostatkami tela Tracinej sestry, rozhodne sa konečne nájsť odpovede na mnohé nezodpovedané otázky. Miestny šerif Roy Calloway, starý priateľ jej otca, však robí všetko preto, aby zabránil Tracy pokračovať vo vyšetrovaní tohto prípadu. Počas pátrania po skutočnom vrahovi svojej sestry ostrieľaná detektívka odhaľuje dávne temné tajomstvá, ktoré navždy zmenia jej vzťah k minulosti. No nielen to. Sama otvára dvere, za ktorými hrozí smrtiace nebezpečenstvo aj pre ňu. Príbeh je dobre premyslený a spracovaný, rieši otázky práva a spravodlivosti. Kniha je vzrušujúco a fascinujúco napísaná. Kedykoľvek si čitateľ myslí, že pozná pravdu, nové udalosti to spochybnia. Je obvinený naozaj vinný, alebo je už dvadsať rokov vo väzení na základe zmanipulovaných dôkazov?
Vypredané
14,16 € 14,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Sirota X


Evan Smoak, tajuplný pán Nikto, sirota bez minulosti, sa stáva hrdinom. Za sebou má drsné detstvo v utajovanom vládnom programe SIROTA, v ktorom sa z opustených detí stávajú profesionálni zabijaci. Po náhlom ukončení programu sa mu podarí zmiznúť bez stopy a začína žiť nový život pod krycím menom pán Nikto. Jeho poslaním sa stáva ochrana tých, ktorí sa ocitnú v najvážnejších problémoch a zúfalo potrebujú jeho pomoc. Netrvá dlho a Evana začína dobiehať jeho minulosť, a to práve vo chvíli, keď ho o pomoc požiada tajomná gamblerka Katrin. V najzložitejšej chvíli sa však ocitá v situácii, keď prestáva byť strelcom a stáva sa cieľom, pretože ho prenasleduje niekto, kto nielenže pozná program Sirota, ale aj totožnosť Siroty X, a je pripravený zabiť ho. Postupne sa tak roztáča kolotoč plný napätia, zrady, dlho utajovaných tajomstiev, ale aj lásky a vášne v najnapínavejšom trileri súčasnosti. Taký chytľavý a dynamický triler som nečítala už veľmi dávno. Poriadne sa pripútajte, lebo Gregg Hurwitz vás vezme na krkolomnú jazdu, na ktorú tak skoro nezabudnete. - Tess Gerritsenová
Vypredané
3,90 € 13,90 €

dostupné aj ako:

  • 4,5 /5

Dotkni sa ohňa


Annin idylický život naruší rodinná tragédia. Bratova nečakaná samovražda hlboko zasiahne všetkých vrátane švagrinej, ktorá ostala s deťmi sama. Niekoľko mesiacov po pohrebe nadobudne Anna podozrenie, že brat neodišiel zo sveta dobrovoľne. Odhaliť pravdu jej môže pomôcť iba bratov dávny priateľ Robin. Na povrch sa derú staré tajomstvá a Anna riskuje stabilné manželstvo. Odolá zvodnej minulosti? Chce Anna skutočne vedieť, čo sa stalo s jej bratom? Čo ak šokujúca pravda zatrasie s prítomnosťou a definitívne vymaže budúcnosť?
Vypredané
3,90 € 10,90 €

dostupné aj ako:

Panstvo Farleigh


Do života lorda Westerhama, jeho manželky a piatich dcér nečakane zasiahne vojna, keď sa na pozemok ich vidieckeho sídla vo Farleighu zrúti podozrivý parašutista. Rodinný priateľ a agent MI5 Ben Cresswell sa podujme preveriť dohady, že tento muž bol nemecký špión. Vďaka tomu môže tráviť viac času v blízkosti Westerhamovej dcéry Pamely Suttonovej, ktorú celé roky tajne ľúbi. Ibaže aj Pamela niečo skrýva: nikto, ani jej najbližší netušia, že pracuje v Bletchley Parku na dešifrovaní nemeckých správ. Ben sleduje stopy, ktoré vedú na panstvo Farleigh, a všetko nasvedčuje tomu, že v rodine lorda Westerhama sa nachádza zradca koruny. Dokážu ho Ben s Pamelou zastaviť, kým bude príliš neskoro?
Vypredané
13,21 € 13,90 €
  • 5 /5

Môj boj 3


„Žijem, mám vlastné deti a pri ich výchove sa usilujem o jediné: aby sa nebáli vlastného otca,“ píše Karl Ove Knausgard v treťom pokračovaní cyklu Môj boj. Kniha je napísaná očami malého chlapca. Hovorí o prvej učiteľke, prvej láske a prvej chlapčenskej kapele. O oslavách Vianoc a o návštevách starých rodičov. Chlapec sa učí plávať, chodí na futbalové tréningy, objavuje erotické časopisy a túži spoznať lákavý dievčenský svet. Knausgardova genialita však ďaleko prekračuje rámec tradičného generačného románu. Analyzuje ochromujúci strach mladého chlapca pred otcom a prehlbuje tmu, pocity samoty a smútku, ktoré čitateľ nachádzal v prvých dvoch knihách cyklu.
Vypredané
16,06 € 16,90 €
  • 5 /5

Môj boj 2


Druhý zo šiestich zväzkov, ktoré sa dajú čítať ako súvislý text, ale aj ako šesť nezávislých románov, je štúdiou extrémneho realizmu, neuveriteľným ponorom do každodenných a zdanlivo všedných tém, do pokory, sebaponižovania a fascinácie detailmi, ktoré inokedy prehliadame. Román je aj knihou o láske a priateľstve, o rodičoch a svokrovcoch, o živote s malými deťmi vo švédskom meste, o písaní, v ktorom autor hľadá únik, o prekračovaní vlastných hraníc.
Vypredané
17,01 € 17,90 €

Prosté rozprávky


Prostonárodné slovenské rozprávky sa objavili prerozprávané v storakých podobách a v rôznych žánroch. No nestalo sa, aby boli základným kameňom modernej prózy, ktorá do nich vložila príbeh hlavného hrdinu. A samozrejme aj rozuzlenie komplikovaného vzťahu. Autor sa inšpiroval Philipom Pullmanom, ktorý skôr štylisticky prerozprával rozprávky bratov Grimmovcov. No Marek Hudec ich na rozdiel od Pullmana zakomponoval do moderného príbehu v dnešnom svete. Nečakaný rozchod sa stáva zdrojom bolesti, ale aj naivného snenia nášho hrdinu. Opustený partner nedokáže pochopiť, že je koniec, a odpútať sa od osoby, ktorá aj naďalej zostala preňho stredobodom vesmíru. Zažíva traumu a utápa sa vo fantazijných halucináciách, ktoré k ničomu nevedú. Nakoniec nájde spriaznenú dušu, ktorá mu sľúbi pomoc a spolu s ním sa vydáva do sveta slovenských rozprávok. Fantastická rozprávková púť po Slovensku ho zavedie tam, kam patrí, k rodine a k blízkym, ktorí ho spoznajú aj v premenenej podobe. Zisťuje, že motívy starých rozprávok neboli len vymyslené, ale mýtické bytosti existujú skryté pred zrakom bežných ľudí. Autor svoj veľmi osobný príbeh moderne prerozprával v motívoch Prostonárodných slovenských rozprávok, v ktorých nájdeme koktail všetkých ľudských citov a emócií. Milovanú bytosť uniesol vodník, a kým náš hrdina nepochopí celú pravdu a nezmieri sa s rozchodom, zostane v podobe zraniteľnej myši v moci černokňažníka.
Vypredané
0,99 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Výpredaj kníh Panta Rhei

Beletriu a biografie v zľave kúpite v e-shope alebo v kníhkupectvách Panta Rhei.

Späť na kategórie