! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Humor a satira strana 29 z 29

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Totalitní anekdoty


O anekdotě praví moudrá encyklopedie, že se jedná o řecký výraz pro texty předávané ústně nebo z nějakých důvodů nezveřejněné. Je to zpravidla krátké humorné vyprávění, které zesměšňuje nějakého člověka, dobu či situaci. Nepochybujeme o tom, že v tomto ohledu byly tzv. totalitní anekdoty naprosto dokonalé. V komunismu se jim dařilo jako hrachu v Mičurinově pařeništi – a to i přes to, že vládnoucí režim byl kdykoliv ochoten zavřít prostořeká ústa i s jejich majitelem. Politickému vtipu to však nemohlo ublížit. Možná i proto, že smích byl zaručeným receptem na přežití v komunistickém bezčasí.
Predaj skončil
3,89 €

dostupné aj ako:

Manželské anekdoty


Malé národy se brání těm velkým často vtipem, i utlačovaní někdy bojují proti utlačovatelům humorem a manželé či manželky pod pantoflem po hospodách baví své přátele historkami o svých ženách či mužích. Tak nějak vznikají manželské anekdoty, kterým rozumí a směje se nejen ten, kdo sám ochutnal radostí manželského chomoutu, ale i ti, které to teprve čeká a zatím se úspěšně brání. Snad se na nás nebude laskavý čtenář zlobit, že jsme mezi manželskými tématy nemohli vynechat ani manželské či nemanželské postele jako častý zdroj všeobecného veselí.
Predaj skončil
3,39 €

Az ellenkező nem


Végre megtudjuk, mit is gondol egy férfi az élet olyan, női szemmel alapvető fontosságú - ám férfiként végtelenül lényegtelen - kérdéseiről, mint a fogyókúra, a női táska, a reformkonyha, vagy éppen a vécédeszka lehajtásának problémaköre. Cserébe azok a hölgyolvasók, akik belevágnak e könyvbe, pótolhatatlan információkat kapnak a férfiak gondolatvilágáról. Higgyék el: párjuk soha nem volt, és nem is lesz önökhöz olyan őszinte, mint ez a könyv... Amennyiben a kedves érdeklődő harcos feminista, kérjük, óvatosan helyezze vissza ezt a könyvet a polcra. Nem vennénk a lelkünkre, ha felizgatná magát a regény olvasása során. A világ már csak úgy van berendezve, hogy a nők lelkével foglalkozik - ez a könyv azonban a férfi szemszögéből közelít a párkapcsolatokhoz, és az írót láthatóan nem izgatta, hogy véleményformálása közben rálép néhány tyúkszemre.  Réti László ezen könyvével nem a tőle megszokott realista thrillerrel jelentkezik, hanem könnyedén szórakoztatva vezeti be olvasóit a férfi-nő kapcsolat rejtelmeibe, melynek során szokatlan szókimondással és szarkazmussal boncolgatja azokat a kérdéseket, amelyeket nem szokás kimondani. 
Predaj skončil
4,23 €

Neuralgikus ponty


,,...ámberek, akkorát estünk, hogy Baumgartner a tíz ujját megnyalta volna! Ekkora pereceléssel legalább két percre képernyőre került volna azzal a hernyó szemöldökivel! Na, szóval megérkeztünk kicsit később a legelőre. Gyalog. Hát a mező közepin ott áll a töksötétben egy hatalmas nagy valami! Volt két hatalmas kör alakú izé, ami az égnek meredt, meg két kisebb. Az egyik végin egy olyasmi forgott nagy kehegéssel, mint egy vízszintes antennaoszlop, az alján meg nagy fényesség égett, közvetlenül a földdel egy szinten. Az egyik ilyen valami pont a szemembe világított. Ez a benga már akkor elkezdett ordítani, hogy: - Kapcsolja le a reflektort a törvény nevibe', mer' úgy pofán verem, hogy még a meggyfának is előre köszön! Mondtam is azonnal, hogy: - Csihadjon, csimotám, bízza ezt a profikra! Erre az Őragy Úr, megkérdezte: - Azok meg hun vannak? Mondom neki: - Mi vónánk a profik. - Jaaaaa!!!..."
Predaj skončil
4,23 €

Aforizmy


Je to celoživotné dielo známeho slovenského humoristu Milana Kupeckého, respektíve zbierka jeho vlastných satiricko-humoristických myšlienok, aforizmov, už osvedčených, ktoré publikoval postupne počas päťdesiatich rokov života, v printových a v elektronických médiách (i zahraničných). Mnohé z nich sú už klasické a možno ich glorifikovať ako historickú zbierku súcu do slovenskej národnej klenotnice. Je to vyše 100 stranová kniha bohato ilustrovaná obrázkami nemenej známeho slovenského karikaturistu, Ing. Vladimíra Pavlíka, ktorý je slovenským rekordérom v rýchlokreslení karikatúr.
Predaj skončil
12,00 €

dostupné aj ako:

Góbéságok - erdélyi viccek


"Bölcsotol a koporsóig kísérik a humor vándorló poénjai, a mindig újjászületni kész viccek és adomák könnyed szellemi játékai a székelyföldiek életét. Az akasztófahumor kiábrándultan mosolygó mesterei ezekkel a "góbéságok"-kal - nemzeti jellegzetességnek tuno csavaros észjárásukkal - vigasztalják magukat, amióta Csaba királyfi ellovagolt tolük örökre a népmesék aranyszoru lován... Átlag tízévenként elfogyna ezekbol a vidám perceket idézo viccekbol egy-egy gyujtemény. Kérem, bocsássa meg a szerzonek, hogy leírt vicceivel nem mindig tudja elérni azt a hatást, amit egy jó viccmesélotol kaphatna az ember, este, a székelyeknél - de a kinyomtatott poénnak mindig ez a sorsa: nem kísérik a felszabadult nevetés hanghullámai. A székely góbéságokhangulatával viszont találkozhatunk e kis könyv lapozgatása közben: és Ön felismerheti, hogy a folklór ebben a mufajban is örök értéket alkotott..."
Predaj skončil
1,27 €

Humor a satira sú dve literárne kategórie, ktoré majú za cieľ rozosmiať a kriticky sa vyjadrovať o spoločnosti, ľudskej povaze a rôznych situáciách. Tieto žánre sa vyznačujú vtipným a ironickým tónom a často používajú komické prvky na vyvolanie smiechu alebo na reflexiu nad určitými problémami.

Humor je umelecký spôsob vyjadrovania, ktorý vytvára príjemný a radostný pocit u čitateľov. Môže sa prejaviť v rôznych formách, ako sú vtipy, komické situácie, zábavné postavy alebo hravé dialógy. Humor sa často využíva na rozptýlenie, zábavu a oddych od každodenných starostí. Je schopný prerušiť rutinu a priniesť ľahkosť do života.

Satira je forma literatúry, ktorá používa ironiu, paródie a sarkazmus na spoločenskú, politickú alebo morálnu kritiku. Satirické diela si často berú na mušku spoločenské nedostatky, nezmyselné normy alebo absurdné situácie. Ich cieľom je vyvolávať úsmev, ale aj zamyslenie a diskusiu o dôležitých témach. Satira môže byť ostrá, alebo miernejšia, no vždy je v nej prítomná istá forma kritiky.

K známym autorom humoristických a satirických diel patria Mark Twain, Jonathan Swift, Oscar Wilde, či Milan Lasica.