! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


Elza pilóta


Ellenutópia az örökös háború idejéről.
Na stiahnutie
2,82 €

A falu jegyzője


Irányregény a vármegyerendszer visszaéléseiről.
Na stiahnutie
2,82 €

Az arany ember


Jókainak ez volt a legkedvesebb regénye. A polgárosodás során összeomlik a fekete-fehér értékrend, a világ kiismerhetetlenné válik.
Na stiahnutie
2,82 €

És mégis mozog a föld


Regény a felvilágosodás idejéből, a sznjátszás kezdeteiről.
Na stiahnutie
2,82 €

Esti Kornél; Esti Kornél kalandjai


Esti az író alteregója. Különös kalandokat, humoros helyzeteket él át. Humorosan megrajzolt jellemek és életszerű helyzetek.
Na stiahnutie
2,82 €

Vesztegzár a Grand-Hotelben


Izgalmas bűnügyek, humoros jelenetekkel.
Na stiahnutie
2,82 €

Tévelygő fiú


Simon ?Snow történetének véget kellett volna érnie.  Ő ugyanis mindent megtett, amit csak lehetett. Legyőzte a gonoszt. Megnyerte a háborút. Még szerelmes is lett. Akkor most jöhet a „boldogan éltek, amíg meg nem haltak”, igaz?  De akkor mégis miért nincs kedve Simonnak semmihez?  A barátai szerint környezetváltozásra van szüksége, más fényben kellene látnia magát és a világot.  Így köt ki Simon, Penny és Baz egy kabrióban, hogy dübörögve átszeljék Amerika nyugati részét.  Természetesen a baj megtalálja őket (sárkányok, vámpírok, borzfejű, puskával hadonászó izék formájában.) És eltévednek. Annyira eltévednek, hogy már azon tanakodnak, tudták-e egyáltalán valaha, miért is indultak el?  Csak így tovább, Simon Snow! Hősként talán véget ért az utad, de az életed még csak most kezdődött el igazán!  A Csak így tovább folytatását, a Tévelygő fiút Rainbow Rowell olyan olvasóknak írta, akikben felmerült már, mi történt a Kiválasztottal, miután megmentette a világot, olyanoknak, akiket az első csók után érdekel a második is.   
Na stiahnutie
8,44 €

Luna dala


Csak a rítus. Csak a cél. A rítus zajlik… De mi a cél? Luna a társaival a családi birtokra menekül, amikor a legjobb barátnőjét gyalázó istenség visszatér. Ősi wicca igazságok fedik fel magukat, közben sorsával szembesülve ráeszmél, hogy a benne lakozó tűz ereje nem csupán fényt, de árnyékot is vet tetteire. Vajon erő vagy gyengeség, ha nem fogja vissza izzó dühét? Zuriel eltökélten áll Luna mellett, kivéve, amikor egy fordulat térdre kényszeríti. Össze kell olvasztania a múltját és a jövőjét. De hogyan fogadja egyik a másikat? Hedda és a könyörtelen istenség között folytatódik a felfoghatatlan, kéjes viszony. A helyzet azonban megváltozott. Mi vette rá a lányt, hogy ezúttal ő keresse fel titokban? Eközben Meliton majd’ beleőrül, hogy az egészet tehetetlenül kell végignéznie. Ősi wicca család, szunnyadó misztikus erők, kristálymágia, titkolt találkák és megannyi felfoghatatlan esemény, ami összeköti közös úton járó hőseinket. Kizárólag felnőtteknek!
Na stiahnutie
5,61 €

Szerelem az Amazonas mélyén


Lara ?egy szigorú és kissé érzéketlen doktornő, aki keményen megdolgozott azért, akivé vált. Ennek ellenére – vagy éppen emiatt –, kollégái összesúgnak a háta mögött, a szakmai tudását gyakorta megkérdőjelezik. Egy napon találkozik egy szemtelen, de annál szórakoztatóbb férfival, akinek sikerül mosolyt varázsolnia az arcára. Rick a társaival együtt expedíciókat és túrákat szervez az Amazonas-medencébe.Amikor Lara egy visszautasíthatatlan ajánlatot kap, életében először repülőre ül, amit azonban eltérítenek, majd lezuhan a hatalmas Amazonas felett. A maroknyi túlélőre Rick és csapata talál rá. Kezdetét veszi a dzsungelbéli kaland, amelynek során Lara egyre jobban ráébred arra, hogy ki is ő valójában.Az ősi vadon hatására olyan dolgokat tesz meg, amiket még ő maga is alig hisz el. Rick pedig olyan romantikus és szenvedélyes érzelmeket vált ki belőle, amelyek létezéséről eddig nem is tudott.Vajon két, ennyire különböző életet élő ember találkozása csupán a véletlen műve?Az Amazonas sűrűjében eközben egyre többen keresnek egy bizonyos titokzatos forrást, amelynek helyét Rick mindenáron titokban akarja tartani…
Na stiahnutie
9,01 €

Most te következel


Új iskolaév kezdődik a Bayview Gimiben. És a titkok nincsenek biztonságban.  Simon halála óta sokan próbálták leutánozni a blogját, de amióta a Bayview-i Négyesfogatnak sikerült tisztáznia magát, senki nem tudta betölteni a pletykarovat nyomán keletkezett űrt. Ugyanis senki sem ismeri a tényeket. Csakhogy ez hirtelen megváltozik. A titkok leleplezője ezúttal nem egy applikáció vagy egy blog, hanem egy SMS játék: Felelsz vagy mersz? Ha nem szállsz be a játékba, akkor felfedik egy titkodat. A kiszemelt célpont nem más, mint Phoebe. Phoebe-nek pedig van egy sötét titka. A következő Maeve, akinek már tudnia kellene, hogy mindig a kihívást kell választani. Mire Knox kerül sorra, a helyzet egyre veszélyesebb lesz. A kihívások halálos kimenetelűek, és Maeve az előző évben Bronwyn példáján megtanulta, hogy a rendőrségtől nem kérhetnek segítséget. Sem védelmet. Simon már nincs velük, de valaki továbbra is életben akarja tartani az emlékét a Bayview Gimiben.
Na stiahnutie
9,29 €

A mély dala


Túlélni. Szolgálni. Megmenteni a szeretteit. Simi egykoron imádkozott az istenekhez. Most azonban Mami Wataként – hableányként –szolgálja őket azáltal, hogy összegyűjti azoknak a lelkét, akiket a tengerben ért a halál, majd megáldja útjukat hazafelé. A baj akkor kezdődik, amikor egy még életben lévő fiút taszítanak a tengerbe. Ekkor ugyanis Simi megszeg egy ősi törvényt, és megteszi az elképzelhetetlent: megmenti a fiú életét. Jól tudja, hogy büntetés vár mindazokra, akik ellenszegülnek az istenek akaratának. Hogy megvédhesse a többi Mami Watát az istenek dühétől, fel kell keresnie a Legfelsőbb Alkotót, hogy a bocsánatáért esedezzen. A dolgok azonban egyre bonyolódnak. Ott van a fiú, akit megmentett; ő többet tud, mint amennyit illene. És ott van még valami. Valami, ami árnyékként követi Simit, és ami örömét lelné a bukásában… Minden irányból veszély leselkedik Simire, és ahogy közeledik a céljához, bosszúszomjas istenekkel, álnok vidékekkel és legendás lényekkel kell szembenéznie. Mert ha elbukik, azzal nemcsak a Mami Waták sorsát teszi kockára, hanem az általa ismert világét is.
Na stiahnutie
9,57 €

A tűz szülötte


Annie és Lee még kisgyerekek voltak, amikor egy brutális felkelés megváltoztatta addigi életüket, felforgatta a világukat, és ezzel mindenkinek – még az alacsony származásúaknak is – lehetőséget adott arra, hogy egy próbát kiállva a sárkánylovasok uralkodó osztályába kerüljenek. Mindketten az új rend feltörekvő csillagai lettek annak ellenére, hogy származásuk eltérőbb nem is lehetne. Annie szegény sorsú gazdálkodó családjával sárkánytűz végzett, míg Lee arisztokrata családját forradalmárok irtották ki. Ugyanabban az árvaházban nőttek fel, és szoros barátságot kötöttek. A hét év képzés alatt azonban riválisokká váltak, mindketten a sárkánylovas flotta parancsnoki tisztére pályáztak. Amikor váratlanul felbukkannak a régi hatalom túlélői, és visszakövetelik a városukat, az új rend meginog. Az Annie-vel való kapcsolatának gyors változása és a küszöbön álló háború miatt Leenek döntenie kell: vagy megöli egyetlen megmaradt rokonát, vagy elárul mindent, amiben eddig hitt. Annie-nek pedig arról kell döntenie, hogy a szeretett fiút menti meg, vagy városa érdekeit tartja szem előtt.
Na stiahnutie
9,01 €

A fekete ajtó


A fekete ajtó egy sötét YA fantasy, amely megpróbálja megfejteni külső és belső világunk rejtélyeit – bármi legyen is az ára. Kamait figyelmeztették, hogy soha ne nyissa ki a fekete ajtót, de nem hallgatott rájuk… Mindenkinek van lelke. Egyesek lelke gyönyörű kert, másoké félelmetes börtön. A lélekjárók, mint Kamai és az anyja, képesek más emberek lelkébe utazni, miközben alszanak. De bárhová is látogat Kamai, mindenhol a fekete ajtót látja – követi őt minden lélekbe, az anyja pedig figyelmeztette, hogy soha, de soha ne nyissa ki. Amikor Kamai megérinti az ajtót, az meleg és dobog, mintha pulzusa lenne. Amikor ráteszi a fülét, a saját nevét hallja, ahogy a másik oldalról suttogják. És amikor bekövetkezik a tragédia, Kamai megteszi az elképzelhetetlent: kinyitja az ajtót.
Na stiahnutie
9,57 €

A rémálmok múzsája – Muse of Nightmares


Itt a New York Times bestseller A különös álmodozó - Strange the Dreamer várva-várt folytatása a Nemzeti Könyvdíj-nyertes Laini Taylortól, a Füst és Csont leánya írónőjétől. Szárája hatéves kora óta uralta Könny lakosainak álmait a Rémálmok Múzsájaként. Eddig azt gondolta, hogy már ismer minden szörnyűséget, így többé semmi sem lepheti meg. Ám amikor lezuhant a citadellából, rájött, hogy tévedett. Sem ő, sem szerelme, a jóképű, álmodozó idegen, Lazlo sem lehetett már ugyanaz, mint előtte: egyikük istenné, másikuk szellemmé lett, és így kellett szembenézniük Minja fenyegetésével, aki véres bosszút tervez az alattuk elterülő város lakói ellen. Lazlo lehetetlen döntésre kényszerül - mentse meg a nőt, akit szeret, vagy mindenki mást? -, miközben Szárája reménytelenebbnek érzi magát, mint eddig valaha. És ez még nem minden, ugyanis hirtelen egy új ellenséggel is meg kell küzdeniük, valamint rá kell jönniük, honnan jöttek az istenek, és miért. Mindeközben, ahogy az elfeledett ajtókat kinyitják, új világok tárulnak fel.
Na stiahnutie
8,17 €

A fák között


A kötet írásai tömörek, már-már minimalisták, ám a látszólag egyszerű szövegek sok meglepetést tartogatnak az olvasónak, és az izlandi hagyományokhoz híven a természetfeletti jelenségek sem idegenek tőlük. Számos novella álom és valóság határán játszódik, amely világba abszurditás is vegyül – a kritika a „mágikus minimalizmus” kategóriába sorolta be őket.
Na stiahnutie
7,18 €

A vállalat


Paxton sosem gondolta volna, hogy egyszer a Felhő nevű mamutcég szolgálatába áll, ami már bekebelezte az amerikai gazdaság nagy részét. Azt még kevésbé, hogy be is költözik a cég egyik munka- és szálláshelyet kínáló telepére. MX-1522e 9,78963E+12 3299 Rob Hart_x000D_ Ami még mindig jobb, mint odakint rekedni. A Felhő semmitmondó világa – szórakoztató- és szabadidőközpontjaival, nagy irodáival, raktáraival nem is olyan elviselhetetlen. Kívánhat ennél többet valaki? _x000D_ Zinnia sem gondolta, hogy egyszer még be kell épülnie a Felhőhöz. Most mégis a cég falain belül próbálja kideríteni a mamutvállalat legsötétebb titkait. Paxton pedig a tökéletes balek a maga kicsinyes vágyálmaival és félelmeivel. Már ha Zinnia képes őt feláldozni a céljai érdekében. _x000D_ Ahogy az igazság lassanként napvilágra jön, Zinniának muszáj mindent kockára tennie, többek között kettejük életét is. Eközben Paxton kénytelen megkérdőjelezni mindazt, amit addig nehezen felépített kis világáról gondolt. _x000D_ Együtt jönnek rá arra, hogy mik a cég valódi indítékai, és milyen messzire képes elmenni… hogy jobbá tegye a világot. _x000D_ A regény egy ijesztően életszerű képet fest elénk a talán nem is olyan távoli jövőről, ahol a Nagy Testvér egyben egy Nagy Vállalat is. Az olvasóban felmerül a kérdés, hogy hol tartunk az ide vezető úton, és van-e még lehetőségünk letérni róla.
Na stiahnutie
9,29 €

Navzdory príkazu


Čo keď vás v Škótsku, v čase mocných klanov, silných mužov a jemných dám, vychovával otec ako syna, ktorého nemal? Čo ak sa, miesto vyšívania a starania sa o domácnosť, radšej preháňate na koni, trénujete s otcovými vojakmi a chodíte na lov? Čo ak utečiete pred nechceným manželom a padnete rovno do náručia inému? A čo ak sa s ním stretnete oblečená ako muž? Príbeh dievčiny, ktorá si má vybrať medzi manželstvom a slobodou, medzi svojimi ľuďmi a svojim srdcom, okorenený humorom, dobrodružstvom ale hlavne nefalšovanou romantikou.
Na stiahnutie
8,00 €

Bradavky a iné šialenstvá


Je čas! Jednoduchá veta na úvod asi najlepšie vystihuje podstatu vzniku tejto neskromnej zbierky divadelných hier. Áno, je čas! Po desiatich rokoch veľmi tvorivého obdobia som sa rozhodol sústrediť svoje najlepšie dramatické texty do jedného zväzku, ktorý práve držíte v ruke. Kokteil, ktorý som vám namiešal, je tak rôznorodý, že sa ho neodvážim pomenovať po vzore vinárskych zvyklostí. Jeden originál za druhým, jedna téma za druhou, jeden žáner za druhým, hotová zmes plnohodnotných originálov. A čo naviac, aj umelecky ocenených originálov. Je teda čas.
Na stiahnutie
9,09 €

Poirot: Záhada Modrého vlaku


Vražda atraktivní dívky během jízdy luxusní soupravy, motivovaná snad loupeží, láskou či nenávistí – v Záhadě Modrého vlaku (1928) rozplétá Hercule Poirot další zapeklitý případ. Musí odhalit falešné existence, falešné city i pokřivené vztahy. A také zachránit nevinnou, vnímavou bytost, která navíc zažila své první milostné vzplanutí. Jak však už bylo dokázáno mnohokrát – a i díky tomu se díla Agathy Christie dodnes těší takové oblibě –, na malé šedé buňky svérázného belgického detektiva si žádný zločinec nepřijde.
Na stiahnutie
10,29 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King