Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


Zákon přitažlivosti


Svérázná Kira vtrhne do spořádaného života ministra Barclayho Lucase jako malé růžové tornádo. Barclayho serióznost stejně jako snaha mít věci pod kontrolou berou za své. Ale poté, co se s ním Kira rozejde, Barclay pochopí, jak šedivý je svět bez ní, a rozhodne se využít všech politických dovedností, aby ji získal zpět.
Na stiahnutie
8,49 €

dostupné aj ako:

Podraz


Kde jsou hranice hamižnosti? Neexistují? Anebo jen prostě nejsou vidět, když člověku zakalí zrak mlha tělesné touhy? Několik lidí o tom bude muset vážně popřemýšlet… Orla zatkla policie. Olka se kvůli němu vrací do Polska a žádá o pomoc prokurátora Łukasze Zimnického. Ten souhlasí s tím, že jí vyhoví, ale klade si jednu podmínku: Orłowski se musí stát korunním svědkem. Potíž je však v tom, že Orlovi se do toho příliš nechce. Ve Vratislavi se zase Lilka s Michałem pokouší rozkrýt tajemství sekty, jejímž hlavním úkolem je vyprat špinavé peníze pro Chobotnici. A to všechno je přitom jen špička ledovce…
Na stiahnutie
13,68 €

Strážca - V tieni


Každý z nás má svojho anjela strážneho, ktorý nás chráni na každom kroku. Devätnásťročná Nina si žije pokojným životom v kruhu rodiny, najlepšej kamarátky Jany a milujúceho priateľa. Všetko sa zmení v tú noc, kedy nečakane stretne vo svojom sne záhadného muža, ktorý prevráti jej svet hore nohami. Kto je ten záhadný muž zo sna, ku ktorému pociťuje veľkú náklonnosť a lásku? Jeho príchod znamená pre Ninu smrteľné nebezpečenstvo, s ktorým je spojené aj odveké tajomstvo, ktoré nemalo byť nikdy odhalené. Nina musí nájsť v sebe dostatok síl a odvahy, aby prežila všetky nástrahy, ktoré ju čakajú.
Na stiahnutie
4,95 €

Tisíc a jedna noc


Dobrodružné a pútavé čítanie najpopulárnejších rozprávok a bájok z 1000 a 1 noci, ktoré sa dá prečítať skoro jedným dychom. Rôzne príbehy, ktoré sa medzi sebou prelínajú a dajú nám krásny prehľad o spoločenských zvyklostiach, mravoch a pomeroch v obdobiach medzi 7. a 16. storočím v arabskom svete od Egypta až po Perziu.
Na stiahnutie
7,98 €

Ledové peklo


Krátký román Ledové peklo (Frozen Hell) byl v roce 2018 objeven mezi písemnostmi Johna W. Campbella Jr., uloženými v knihovně Harvardské univerzity. Jde o dřívější, delší a za autorova života nevydanou verzi jeho slavné povídky „Kdo je tam?“, v níž vědci z antarktické výzkumné stanice objeví pod nedotčeným ledovým příkrovem obludnou mimozemskou bytost. V důsledku několika neuvážených kroků dopustí, aby se zdánlivě mrtvý a neškodný vetřelec probudil k životu. Následuje napínavé a tísnivé dobrodružství, boj lidí s tvorem ovládajícím stěží představitelné umění transformace. Příběh patří do zlatého fondu science fiction a je obecně známý především díky filmovému zpracování Johna Carpentera pod názvem Věc. Ledové peklo publikovanou povídku rozšiřuje o tři kapitoly, příběhu dodává plastičtější pozadí a kontext a je verzí, v níž chtěl Campbell svůj příběh původně předložit čtenářům. Z tohoto hlediska jde o pozoruhodný literární artefakt, který by
Na stiahnutie
13,68 €

Mé lži


Před pětadvaceti lety se v jeskyních poblíž malého městečka Grotto v Iowě našlo tělo šestnáctileté Eve Knoxové. Objevily ho tam její nejlepší kamarádka Maggie a její sestra Nola. Podezřelých bylo hned několik, včetně Evina přítele Nicka, ale bez dostatečných důkazů byl případ nakonec uložen k ledu. Po více než dvě desetiletí Maggie Evina smrt a ta strašlivá noc pronásledují. Pracuje v Grottu jako policejní detektivka a je v sedmém měsíci těhotenství, když se objeví nový důkaz a případ je znovu otevřen. Jak Maggie vyšetřuje a prozkoumává všechny staré i nové stopy, vyplouvají na povrch tajemství temná jako jeskyně sama, i smutný příběh toho, co se tehdy skutečně odehrálo. Jenomže někdo v městečku ví víc, než je ochotný přiznat, zato je pravděpodobně schopný všeho, jen aby pravda nevyšla najevo.
Na stiahnutie
15,64 €

Milý Edwarde


Jednoho letního rána nastoupí dvanáctiletý Edward Adler, jeho rodina a dalších 183 cestujících na let z Newarku do Los Angeles. Je mezi nimi i génius z Wall Street, mladá žena, která se vyrovnává s nečekaným těhotenstvím, zraněný veterán z Afghánistánu, sedmdesátiletý obchodní magnát nebo sebevědomá žena, která utíká od svého panovačného manžela. Pak ale dojde k tragédii. Letadlo se zřítí a přežije jediný člověk: Edward. Edwardův neuvěřitelný příběh upoutá pozornost celého národa, on sám však stojí před nesmírně těžkým úkolem: najít si na světě nové místo bez rodiny. Stále cítí, že kus jeho já zůstal tam nahoře na nebi, natrvalo spjatý s letadlem a všemi spolucestujícími. Potom ale učiní nečekaný objev, díky němuž odhalí odpovědi na některé z nejhlubších otázek života: Jak člověk, který přijde úplně o všechno, najde sám sebe? Za jakým cílem se má vydat? Co znamená nejen přežít, ale doopravdy žít? Román Milý Edwarde je nejen nadčasovým příběhem o dospívání a zároveň pestrým portrétem jedinečné skupiny literárních postav, ale také úchvatnou ilustrací všemožných způsobů, jimiž se zlomené srdce znovu učí milovat.
Na stiahnutie
15,64 €

Seznam hostů


Nevěsta. Doprovod. Svědek. Organizátorka svatby. Družička. Mrtvola.Na ostrov u irského pobřeží se sjíždějí hosté, aby oslavili den, kdy dva lidé spojí své životy v jeden. Ženich: televizní hvězda na vzestupu, pohledný a okouzlující. Nevěsta: majitelka časopisu, inteligentní a ambiciózní. Hvězdná svatba jako ze žurnálu: šaty od návrháře, odlehlé místo, luxusní výslužka, speciální whisky. Občas tu sice vypadává signál a moře vypadá trochu neklidně, ale vše je naplánováno do sebemenšího detailu a poběží to jako na drátkách. Dokonalost je ale výsadou plánů, lidé jsou příliš lidští. Jen co bouchne šampaňské a rozpoutá se všeobecné veselí, s gratulacemi se začnou mísit staré křivdy a malicherná žárlivost. Ženichovi bývalí spolužáci se pustí do pijácké hry ze školních let. Družička si ne zcela náhodnou poničí šaty. Nevěstin nejstarší přítel pronese až nevhodně láskyplný přípitek.A pak se objeví tělo. Kdo novomanželům nepřál štěstí? A co je snad ještě důležitější, proč?
Na stiahnutie
15,64 €

Vraždy v Cherringhamu - Smrt za úplňku


Místní pěvecký sbor nacvičuje pásmo koled. Do koncertu zbývají poslední týdny, když se stane ta nejhorší možná věc. Jedna ze zpěvaček zemře na následky těžké alergické reakce po pozření jednoho ze zákusků, které si sboristé nosili na zkoušky. Zdá se, že injekční pero, které jí mohlo zachránit život, bylo záměrně poškozeno.
Na stiahnutie
6,69 €

dostupné aj ako:

Čarovná zátoka


Šest strážců spojilo síly, aby našli tři hvězdy, které ohrožují osud všech světů. Annika pochází z moře a tam se taky musí po završení jejich mise vrátit. Na souši se ocitá poprvé a její čistota a krása bere ostatním dech. Když Sawyer sleduje Anniku v jejím živlu, zjišťuje, že podléhá jejímu kouzlu. Uvědomuje si, že pokud se ztratí v jejím srdci, žádný kompas už ho nikdy nedovede zpátky na pevnou zem...
Na stiahnutie
10,09 €

dostupné aj ako:

Železný klíč


Kateřina žije u svého otce, Voka z Holštejna, a mstivé macechy. Když otěhotní se svým milencem Merhlinem, místním kovářem a proslulým sukničkářem, otec ji vyžene. O pár století později chodí Bára s Romanem pro inspiraci k psaní na místo, kde archeologové odhalili zaniklou osadu. Proč jim všechno připadá tak neskutečně živé?
Na stiahnutie
7,69 €

dostupné aj ako:

Kedysi tu žili vlky


Nezabudnuteľný príbeh o výnimočnej žene a jej zúfalom úsilí zachrániť tvory, ktoré miluje. Inti Flynnová prichádza do Škótska ako vedúca tímu biológov, ktorých úlohou je vypustiť štrnásť vlkov dravých do voľnej prírody v odľahlej časti Škótskej vysočiny. Inti dúfa, že sa jej podarí prinavrátiť život nielen zomierajúcej krajine, ale aj svojej dvojičke Aggie, traumatizovanej hroznými udalosťami, pre ktoré sa sestry odsťahovali z Aljašky. Vedomie, akých krutostí sú ľudia schopní voči divokej prírode aj voči sebe navzájom, zmenilo Inti na nepoznanie. Vlkom sa však v novom prostredí prekvapivo darí, Inti pomaly stráca ostražitosť a otvára sa priateľstvám i láske. Jedného dňa sa objaví mŕtvola miestneho farmára a Inti vie, koho budú všetci viniť z jeho smrti. Podujme sa na riskantný krok, aby svojich vlčích zverencov ochránila. Ale ak farmára nezabili vlky, kto potom? A ako sa Inti zachová, keď zistí, že muž, do ktorého sa zaľúbila, je pravdepodobne hlavný podozrivý?
Na stiahnutie
10,00 €

dostupné aj ako:

Sedem slonov


Behaviorálna analytička FBI Kaely Quinnová používa vskutku netradičné spôsoby pri zostavovaní profilov páchateľov, avšak o jej výnimočnom talente sa nedá pochybovať. Po tom, čo o nej jeden novinár napíše článok a odhalí skutočnosť, že je dcérou neslávne známeho sériového vraha, úrad FBI ju preradí na nižšiu pozíciu a prevelí ju do St. Louis. Ten istý novinár o čosi neskôr dostane v pošte list s básňou, ktorá upozorňuje na niekoľko plánových vrážd. Poslednou obeťou by mala byť práve Kaely, a tak sa zdá, že ju minulosť opäť raz dobehla. Čoskoro nato objavia telo, ktoré niekto zavraždil presne tak, ako to naznačovala výhražná riekanka. Kaely prekonáva prvotný skepticizmus svojho nového pracovného partnera, špeciálneho agenta Noaha Huntera. Spolu musia prísť na to, aký odkaz im vrah chcel svojimi veršami naháňajúcimi hrôzu odovzdať. Noah a Kaely sa musia poponáhľať, aby tohto bezočivého vraha, ktorý vôbec nezapadá do typických vzorcov správania masových vrahov, chytili skôr, než príde o život niekto ďalší. A napokon i samotná Kaely.
Na stiahnutie
9,79 €

dostupné aj ako:

Všetky tie maličkosti


Bill Furlong predáva uhlie, rašelinu, antracit, koks a drevené dosky. Je manželom a otcom piatich dcér. Píše sa rok 1985. V Írsku. V krajine neslávne známych Magdalénskych práčovní. Okolie Billa nabáda, aby viedol usporiadaný, skromný, nenápadný život. Čosi hlboko zakódované v jeho minulosti a v jeho vnútri ho však ťaží a vyzýva, aby prekročil vlastný rubikon. Blížia sa Vianoce, čas pokoja, radosti, ale najmä nádeje – že zajtra bude lepšie, že zajtra bude človek lepší.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Denníky 1946 – 1949


Denníky Maxa Frischa z rokov 1946 – 1949 možno čítať ako fragment spisovateľovej autobiografie aj ako zápisky reportážneho charakteru z povojnovej Prahy, Viedne, Varšavy, Frankfurtu a Berlína. Výrazne literárne, ba až poetické pasáže sa v texte prelínajú s vecno-realistickými, s opismi hrôzostrašných scenérií a bizarných zážitkov. V jeho denníku nachádzame pestrú mozaiku postáv a postavičiek, sám Frisch hovorí o „pralese osudov", ktorým sa prediera. Je dobrý pozorovateľ a uvedomuje si rozsah morálnej katastrofy, ktorú spôsobila vojna. Odmieta myslieť v kategóriách ako je vina a pokánie a odmieta aj myšlienku kolektívnej viny, ktorá bola v tých časoch pomerne rozšírená. Dospieva k presvedčeniu, že ani kultúra a vzdelanie nie sú zárukou opakovania podobných vecí a že tomu možno zabrániť, len ak sa na ne nezabudne. Niektorí literárni vedci radia Frischove denníky k najdôležitejším dielam švajčiarskej literatúry 20. storočia.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Kodanská pieseň piesní


Životom prekypujúci román o hľadaní lásky storočia, veľkých stratách aj o druhých šanciach. Rodinná sága, v ktorej plachá maliarka Esther opisuje príbehy troch generácií žijúcich pod jednou strechou, sa vinie z blatistých petrohradských predmestí až do Kodane a Paríža. Keď Estherin starý otec Hannibal kúpi v roku 1921 dom na Palermskej ceste v Kodani, predstavuje si, ako ho naplní operou, bohémskym duchom a omamujúcou vášňou, aká je opísaná v Šalamúnovej Piesni piesní. Ale pre jeho nevestu, ruskú hadiu ženu Varinku, sa čas zázrakov skončil vo chvíli, keď videla svoju prvú lásku zmiznúť v útrobách hrocha. Hrocha, ktorý mal byť v skutočnosti slonom a stať sa hlavnou hviezdou otcovho cirkusu. Ich dcéra Eva, letuška milujúca kúzla a zrejme aj jasnovidka, sa vášnivo zamiluje do švédskeho krotiteľa holubov. Hannibalovu túžbu po láske a umení zdedia jeho vnučky, dvojičky Esther a Olga, ktoré súperia o post rodinnej umelkyne, zatiaľ čo ich staršiu sestru zamestnáva túžba stať sa prvou kozmonantkou na svete. Ako napísal dánsky recenzent, Bjergfeldtovej román v tom najlepšom pripomína švédskych autorov Jonasa Jonassona a Fredrika Backmana, je to vyznanie lásky k životu vo všetkých farbách, ktoré ponúka.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Kto získa vikomta?


Pre Hudsona, nového vikomta Stildona, znamenala plavba z rodnej Indie do Anglicka poriadne vyčerpávajúce a náročné obdobie. Keď sa vzápätí dozvie, že osud dostihového impéria, ktoré zdedil, závisí od dobrej vôle iného chovateľa koní, začne sa cítiť ešte bezradnejšie. Pre slečnu Biancu Snowleyovú je stajňa na susednom panstve útočiskom už niekoľko rokov. Keď sa tam jedného dňa objaví akýsi cudzinec a zdá sa, že sa pokúša ukradnúť kone, bez váhania sa ich pustí brániť. Neskôr však zisťuje, že tento prišelec je novým majiteľom panstva i stajní, a veľmi rýchlo podľahne šarmu tohto výnimočného mladého muža. Keď jej Hudson čoskoro nato navrhne, aby si vzájomne pomohli nájsť vhodných partnerov na manželstvo, Bianca sa musí vzdať akýchkoľvek myšlienok na romantický vzťah s lordom Stildonom. Priateľstvo medzi Biancou a Hudsonom však postupne prerastá v niečo silnejšie a obaja sa musia zamyslieť nad tým, čo v živote naozaj chcú. Zabránia im spoločenské očakávania a tlak zodpovednosti naplniť svoje vlastné túžby?
Na stiahnutie
11,19 €

dostupné aj ako:

Vianoce v Ivy Hille


Strávte Vianoce v anglickej dedinke Ivy Hill, kde v zázračnom súzvuku pôsobia nádej, priateľstvo a nečakaná romantika… Richard Brockwell, mladší syn najvýznamnejšej ivyhillskej rodiny, neprišiel na Vianoce domov už niekoľko rokov. Radšej ich trávi v rodinnom dome v Londýne, ďaleko od Brockwell Courtu. Stále ho prenasleduje staré rodinné tajomstvo a tiene chýb z minulosti. Tento rok sa mu však matka vyhráža, že ak nepríde na Vianoce domov, prestane mu jeho bezstarostný život platiť. Keďže nemá na výber, vyberie sa do Ivy Hillu, rozhodnutý vrátiť sa hneď po sviatkoch späť do Londýna. Vianoce na vidieku sú však plné prekvapení, vrátane stretnutia s mladým osirelým učňom, prvou láskou, ktorú pred rokmi sklamal, a s Arabellou Awdryovou, mladou dámou, ktorá je oveľa príťažlivejšia, ako si pamätal – a ktorá je rozhodnutá nič si s ním nezačať. Zmenia Vianoce v Ivy Hille so svojím vidieckym šarmom, kytičkami imela a veselými piesňami jeho srdce… a jej tiež?
Na stiahnutie
10,49 €

dostupné aj ako:

Kvapka


Harry Bosch je opäť v akcii a dostal naraz dva prípady. Prvý súvisí s obvinením z roku 1989, no súčasná analýza DNA potvrdila, že usvedčujúci dôkaz, kvapka krvi, patrí niekoľkokrát trestanému násilníkovi, čo sedí za mrežami. Problém je však v tom, že gauner mal v čase zločinu len osem rokov. Bosch sa teda púšťa do vyšetrovania. Zároveň mu opäť do cesty vstúpi Irvin Irving. Jeho syn vypadol z okna a Harry dostal za úlohu zistiť, či išlo o samovraždu, alebo o čosi iné. Intuícia Boscha ani teraz nesklame, za oboma prípadmi sa skrýva kopec špiny a nečakaných zápletiek.
Na stiahnutie
8,99 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King