! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Série


Cyrilometodějský kalendář 2023


Tři petrkovská zastavení v různých časech i kouzlo čerstvě umleté kávy. Nové texty Miloše Doležala i duchovní sny jeho zesnulé ženy Jany Frankové. Vzpomínky papeže Františka na tři osobní krize, které přirovnává k lockdownům ve svém životě. Dobrodružná cesta otce a syna vylidněnou krajinou po katastrofě. Proč Ota Pavel neutekl do Kanady? Jak se katolická církev v minulosti vypořádávala s výzvami doby? Životní příběhy odvážných žen Terezie z Lisieux, Edity Steinové či Etty Hillesumové, ale i písničkářky Joni Mitchellové či britské královny Alžběty II. Bohatýrské putování dvou literátů Vysočinou i putování do Indie za studentskou láskou. Jak Radůza vzpomíná na dětství na vesnici a jak ani v dnešní době neztratit radost – to vše a mnohé další přináší nový Cyrilometodějský kalendář, který přibližuje tvorbu výtvarnice Simonetty Šmídové. Český fotograf Jan Jirkovský představuje svých 12 fotografií s jejich příběhem. Teolog a spisovatel Pavel Hošek píše o 12 osobnostech, které ho v životě oslovily. Ze známých českých autorů v kalendáři nechybí např. Aleš Palán, Marek Vácha, Zdeněk Jančařík, Kateřina Lachmanová, Vojtěch Kodet, Ladislav Heryán, Tomáš Petráček či Tomáš Halík.
Na stiahnutie
6,20 €

Veci, ktoré v nás ostanú navždy


Bradatý zlý chlapec Knox neznáša drámu a nepoľaví, ani keď sa k nemu dostaví v podobe zúfalej nevesty, ktorá ušla spred oltára. Naomi práve utiekla z vlastnej svadby, no zároveň sa ponáhľala na pomoc svojej odcudzenej dvojičke. V Knockemoute vo Virgínii, na prvý pohľad drsnom mestečku, sa spory riešia po starom... päsťami a pivom. Zvyčajne v tomto poradí. Škoda, že Naomino dvojča sa vôbec nezmenilo. Po tom, čo jej Tina ukradne auto a peniaze, nechá jej nečakaný darček: neter, o ktorej Naomi ani len netušila. Naomi sa tak ocitne v neznámom meste bez auta, práce, plánu a domova, s jedenásťročným dieťaťom, o ktoré sa musí postarať. Knox má svoje dôvody, prečo si zvyčajne nezačína s komplikovanými a náročnými ženami, zvlášť ak sú to romantičky. Naomin život mu však vybuchol priamo pred očami, a tak sa rozhodne pomôcť jej postaviť sa na nohy, a keď sa tak stane, má v úmysle vrátiť sa k svojmu pokojnému osamelému životu. Teda taký bol pôvodný plán, až kým sa problémy nezmenili na niečo skutočne nebezpečné.
Na stiahnutie
15,99 €

dostupné aj ako:

Čistá


Britská spisovateľka Juno Dawson, autorka viacerých bestsellerov, napísala drsnú, autentickú knihu, ktorá vás zomelie ako večierok na londýnskom Týždni módy. Lexi Volkov je nechutne bohatá. Je dedičkou veľkého hotelového impéria a nikdy sa o nič nemusela starať. Jedného dňa sa však polomŕtva prebudí v aute na ceste do odvykacieho centra pre prominentných pacientov. Je toto naozaj dno alebo sa dá klesnúť ešte hlbšie? V spoločnosti ostatných pacientov, medzi ktorými je aj tajomný Brady, zisťuje, že liečiť sa zo závislosti neznamená bojovať sám so sebou, ale prijať sa so všetkým dobrým aj zlým. To však zahŕňa aj pripustenie, že žije v toxickom vzťahu. Že vyrastala v nezdravom prostredí. Že „človek nečelí pokušeniu, ale životu“. Životu, ktorý nás núti byť všade (a nikde), neustále od nás vyžaduje byť krajší, chudší a usmiatejší a kladie nám na plecia nároky, ktoré sú nielen príliš veľké, ale často aj riadne pritiahnuté za vlasy. Toto je jednoznačne najnávykovejšia kniha, ktorú ste doteraz čítali. Knihu Čistá do slovenčiny preložila Mária Koscelníková a je určená pre čitateľky a čitateľov vo veku 14+.
Na stiahnutie
13,50 €

dostupné aj ako:

Příběhy z Akademie lovců stínů


Simon Lewis byl člověkem i upírem. Nyní se stává lovcem stínů. Jisté dramatické události ho však zbavily vzpomínek a Simon už sám neví, kým vlastně je. Ví, že se přátelil s Clary a že přesvědčil naprostou bohyni Isabelu Lightwoodovou, aby si s ním vyšla… ale neví jak. A když vidí, jak se na něj Clary a Isabela dívají a že očekávají, že bude tím mužem, kterého si pamatují, nedokáže to dál snášet. Využije toho, že se Akademie lovců stínů znovu otevřela a vrhne do nového světa lovu démonů, odhodlaný znovu najít sám sebe a stvořit si nové já, ať už bude tento nový Simon kýmkoli. Akademie je však instituce lovců stínů, což znamená, že má i svoje problémy. Přidejme se tedy k Simonovi na jeho cestě mezi lovce stínů a seznamme se se slavnou historií akademie prostřednictvím hostujících lektorů, jako jsou Jace Herondale, Tessa Grayová a Magnus Bane. Těchto deset povídek je epilogem série Nástroje smrti a zároveň ochutnávkou toho, co skrývají Temné lsti.
Na stiahnutie
14,79 €

Co když zůstaneme


Amber Gillsová na studium sice zvysoka kašle, ale po vyhazovu z torontské architektury se její nevázaný život obrací vzhůru nohama. Nejlepší kamarádka Laurie Cavelleové odchází na nátlak veleúspěšných rodičů studovat do rodného Vancouveru.Jedinou útěchou v nepřátelském prostředí je jí zprvu jen blízkost Laurie a znovuobjevená vášeň pro krasobruslení. Dívka bojuje nejen s pedantským otcem, který ji svými penězi a postavením na fakultě drží v šachu, ale také s ambiciózními spolužáky. Mezi nimi vyniká především Lauriin spolubydlící, pohledný snaživec Emmett Sorichetti, s nímž Amber kvůli náročnému projektu uzavírá výhodnou dohodu.Emmett se postupně stává víc než jen spojencem z nutnosti a odhaluje jí své pečlivě střežené soukromí. Také Amber odkládá svoji přezíravou masku a zjišťuje, že předsudky se nevyplácejí a nezávazný vztah s medikem Colem jí pomalu přestává stačit.Dokáže se Amber vymanit z role zpovykané drsňačky a překonat letité trauma, kvůli němuž zanevřela na vážné vztahy?
Na stiahnutie
15,64 €

Ako som vozil Kórejcov


Po dvoch úspešných dieloch o tom, aké je to voziť Nórov, prichádza Ondrej Sokol s historkami o vození Kórejcov. Obmena cestujúcich prináša nové spôsoby, akými sa dá šoférovi autobusu skomplikovať život, pričom autor sa vám ich nebojí dopodrobna opísať. Zmena nastáva aj v prostredí – tentoraz sa nebudeme premávať len po Nórsku, ale rovno krížom cez celú Európu. Z Nemecka cez Rakúsko s móresmi z čias monarchie, urobíme si zastávku v čiernej diere strednej Európy a cez našich južných susedov sa pretrmácame na divoký Balkán okolo roku 2014, aby sme sa šťastlivo presunuli vpred v čase aj v priestore za severný polárny kruh... Čo sa nemení, je Ondrejov typický humor a rozprávačský talent. Automaticky vás vtiahne na sedadlo vodiča medzi fotomaniackeho mnícha a sprievodkyňu. Napínavou jazdou zahraničím zistíte, že nezáleží na tom, či ste v Nemecku, u susedov alebo na Balkáne. Všade sa nájde nejaký dôležitý colník, šéf parkoviska, dôchodca alebo čajka, ktorí vám chcú pokaziť deň. Kniha obsahuje tradične veľa zábavy, dve záhadné kórejské tabletky a dokonca aj romantickú linku, v ktorej budete fandiť autorovmu kukovi. Nasadať, vyrážame!
Na stiahnutie
15,90 €

U řeky Piedra jsem usedla a plakala


Další z románů známého brazilského autora, publikovaný v Brazílii v roce 1994, vypráví příběh, v němž se prolínají fiktivní postavy – irská představitelka kultu „wicca“, novodobé severoamerické „valkýry“, mladá španělská dvojice.
Na stiahnutie
7,25 €

Asketické homílie


Jeden z najznámejších pustovníkov sýrskej cirkvi Východu je svätý Izák z Ninive (613-700), ktorý sa podobne ako mnoho iných mystikov ukázal byť skutočnou ekumenickou postavou presahujúcou hranice cirkevných rozdelení. Jeho diela preložené do gréčtiny dvoma palestínskymi mníchmi v kláštore sv. Sábu v deviatom storočí, prvýkrát uverejnené v roku 1770, sú stále obľúbeným čítaním na hore Athos. Latinská verzia, ktorá vznikla medzi 12. a 13. storočím a počas 14. a 15. storočia, bola preložená do taliančiny, francúzštiny, katalánčiny, kastílčiny a portugalčiny. Napokon rumunský preklad pochádza z 18. storočia a neskôr nasledovali ďalšie preklady do moderných jazykov, až po japončinu. Izákove spisy boli ocenené hlavne mníchmi a laikmi, ktorí patria do gréckeho a ruského sveta, ale aj vďaka latinskému prekladu bol až do 18. storočia veľmi obľúbeným autorom nielen v mníšskom prostredí západnej Cirkvi. Medzi mnohými duchovnými spisovateľmi Asýrskej Cirkvi Východu je Izák Sýrsky považovaný za jednu z najväčších autorít a tiež za jedného z najväčších kresťanských mystikov všetkých čias. Jeho spisy sa tešia veľkej obľube medzi kresťanmi Východu i Západu a to aj prostredníctvom mnohých prekladov do klasických a moderných jazykov (grécky, latinský, anglický, francúzsky, taliansky a iné).
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Don Quijote A1/A2 (ŠJ-SJ)


Učte sa španielsky s najslávnejším rytierom všetkých čias a jeho verným zbrojnošom! Don Quijote a Sancho Panza vám ukážu všetky krásy, ale aj všetky nebezpečenstvá pravej dobrodružnej výpravy. V knihe nájdete sedem hlavných kapitol, rozprávajúcich o putovaní známeho rytiera. Sú spracované pre začínajúcich čitateľov, ktorí si chcú vyskúšať, ako si poradia so súvislým textom v španielčine. Cvičenia na konci knihy pomôžu overiť získané znalosti.
Na stiahnutie
8,40 €

Nepokojní spáči


Novú knihu Nepokojní spáči tvorí trinásť poviedok a jedna esej o metóde. Ich autorka Michaela Rosová vo svojich príbehoch spája na prvý pohľad nespojiteľné atribúty – subtílnosť so štipľavou iróniou, slzy s úsmevom, hĺbku s ľahkosťou, sivú realitu so surreálnom. Zväzuje svoje postavy niekedy dosť čudnými vzťahmi, následne tieto uzlíky rozpletá a je v tom všetkom veľa samoty. Rozpráva o zrúcanine hradu; o chlapíkovi, čo prišiel kúpiť malému synovi zvieratko; o troch spisovateľoch v jednej bytovke; o Mariene, ktorá šla s krčahom po vodu a prapodivne skončila... Nepokojní spáči sú šťavnatí obsahom i formou.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Jezuliatko medzi nami


Nitriansky biskup Viliam Judák po dvoch úspešných publikáciách Jezuliatko prichádza a Jezuliatko opäť prichádza, ponúka ďalšiu sériu zamyslení a príbehov na potechu srdce i duše v predvianočnom čase. Prvá časť knihy s názvom Kalendárium prináša čitateľovi na každý deň jednu z významných postáv Svätého písma, pri ktorých nám autor ukazuje ich úzku spätosť s týmto obdobím. Druhú časť knihy tvoria krásne a dojemné vianočné príbehy, ktoré v každej rodine navodia pravú vianočnú atmosféru.
Na stiahnutie
12,00 €

Arila: Stíny Citadely


Arila prozkoumává své nové síly a vydává se do pouštního města Salroa, aby pomohla zachránit spícího boha Rooaka. Ten se nachází ve špičce Citadely, obrovské sochy nesoucí jeho vlastní podobu, obklopený děsivým nepřítelem, který se do Aldolonu prodral skrz skuliny reality a který dokáže zasít strach do všech, včetně bohů samotných. Svět umírá a konec se nevyhnutelně blíží!
Na stiahnutie
13,68 €

Koruna Česka


Poznejte Korunu Česka v její letní i zimní kráse společně s cestovatelem a fotografem Jardou Zaoralem. Objevíte s ním všech 16 českých pohoří s nadmořskou výškou nad 1 000 metrů. Knížka vás zavede do nejvyšších pater českých hor, odkryje vám nádherné výhledy, nejútulnější horské chatičky i hloubi lesů. Nabídne spoustu tipů na jedno i vícedenní výlety či přechody pohoří v létě a také ukáže možnosti, jak si hory užít v zimě, ať už na sáňkách, běžkách, skialpech, nebo sněžnicích. Kromě toho se v knize dočtete spoustu zajímavostí. Co má člověk dělat, když jej v horách zastihne bouřka? Jak se v Česku řeší problémy s kůrovcem? Nebo jak to bylo s kyselými dešti v Krušných horách? Nebudou chybět ani Jardovy vtipné historky. Zjistíte, jak se (ne)má chodit bez plavek do sauny, na co si dát pozor, když jdete na polské chatě na záchod, nebo kde na horách uspořádat nejlepší rozlučku se svobodou. Třešničkou na dortu je nepostradatelná část Jardova příběhu – a tou jsou lokální pivovary. Výlety na horách je potřeba si také náležitě užít, proto se s vámi Jarda podělí o svůj rituál, jímž je vrcholové pivo. Dokážete si tipnout, které české pohoří nabízí to nejlepší? Tak schválně, jaká dobrodružství v Česku zažijete vy?
Na stiahnutie
21,52 €

Pečení Jenda báseň


Oslaďte si život dobrotami nejoblíbenějšího účastníka show Peče celá země, kterému nikdo neřekne jinak než Jenda! Kuchařka plná svěžího pečení, v níž najdete recepty různých náročností složené však především z jednoduchých a snadno dostupných surovin! Propojení klasických dezertů s moderními ingrediencemi ocení jak ostřílení kuchaři, tak nováčci, kteří zatím po pečení jen stydlivě pokukovali - o to víc, budou-li mít jistotu, že vše potřebné bez problému seženou ve svém obchodě. Můžete se tak těšit na dobroty jako třeba hruškové Creme brulée, makovou bábovku či tradiční pouťové koláče. Jenda je pohodový sympaťák a přesně taková je i jeho kuchařka - srozumitelná a sympatická!
Na stiahnutie
19,07 €

Hudobný život 11/2022


Hudobný život č. 11 prináša: - reflexiu Bratislavských hudobných slávností - rozhovor s jubilujúcim Ondrejom Lenárdom - rozhovor so skladateľkou Ľubicou Čekovskou o novej opere - Na chate: Juraj Kalász četuje s legendou jazzovej pedagogiky Jamey Aebersoldom - analýzu skladby Etydit op. 42 E. Rautavaaru - rozhovor s Vladimírom Godárom o odkaze Mikuláša Moyzesa - hudobnú poviedku Vandy Rozenbergovej - Rómskych hudobníkov v čase slovenského štátu - recenzie koncertov, operných predstavení a CD... „Naše umenie nám prináša správu o nás samotných; ak sa mu vyhýbame, svedčí to o tom, že túto správu nechceme počuť – možno sa jej bojíme a možno sme takí hlúpi, že sme na ňu ešte nedorástli.“ Citát z rozhovoru s Vladimírom Godárom o edičných aktivitách venovaných dielu Mikuláša Moyzesa reže do živého aj v súvislosti s inými udalosťami v slovenskej hudbe. Mám na mysli najmä uvedenie­-neuvedenie novej opery Ľubice Čekovskej Impresario Dotcom. Po svetovej premiére diela na Bregenzskom festivale, kde mohla kvôli pandemickým obmedzeniam zaznieť len jeho skrátená verzia, sme automaticky očakávali slovenskú verziu celého diela v dobe dávno po otvorení koncertného života. Už aj tak kriticky vnímaná Opera SND pod vedením Lubora Cukra vyrazila dych odbornej verejnosti rozhodnutím prevziať iba skrátenú verziu z Bregenzu a uviesť ju len raz, bez akýchkoľvek repríz. Bez ohľadu na prevádzkové či ekonomické dôvody, ide o odborné zlyhanie, neporozumenie obsahu verejnej služby, o neschopnosť posúdiť kvality a potenciál diela, ktoré už navyše bolo predtým zachytené na videozázname. Národnému divadlu pristál na stole titul, ktorý mohol vtipne a nenásilne zoznamovať s ambicióznejším hudobným jazykom, titul, ktorý mu mohol priniesť to toľko vytúžené nové publikum (áno, aj medzi mladými), navyše bez potreby lacne sa podkladať divákovi. Mnohí návštevníci vyjadrili po premiére chuť vidieť Impresaria opäť, mnohí ho chceli odporučiť svojim známym… Ale to všetko sú len tie prozaickejšie dôvody pre „normálne“ uvedenie nového slovenského diela. V hľadáčiku národného divadla má byť totiž iniciovanie novej tvorby, jej dôstojná prezentácia, a to z výsostne umeleckých dôvodov, z pocitu povinnosti podporovať rozvoj slovenskej kultúry. A to s prepáčením bezpodmienečne, bez ohľadu na to, koľko ľudí príde na dve­-tri reprízy. Lebo len cez exponovanie novej hudby ju dokážeme hodnotiť, konfrontovať s minulosťou, posúvať sa dopredu a ako hovorí Vladimír Godár, aj sa dozvedieť čosi o nás samotných. Zhodou okolností, práve v deň premiéry Čekovskej opery sa na verejnosti objavilo video, ktoré zlomilo väz generálnemu riaditeľovi SND Matejovi Drličkovi. Nie, netýkalo sa odborných problémov opery ani SND. To, prečo a za akých okolností sa hýbu ľady v slovenskej kultúre, je už iná téma. Andrea Serečinová
Na stiahnutie
2,00 €

Ruská panenka


Plná zvratů, intrik, zrady, romantiky i napětí: Ruská panenka dokáže své čtenáře znovu a znovu zaskočit a do poslední stránky nabízí dokonale poutavý příběh. Kolik říkala, že dostane měsíčně zaplaceno? Poté, co Ruth Millerová vrátí Eleně Šilkovové její ztracený šátek, dostane se zcela nečekaně z ponurého sdíleného podnájmu do světa nepředstavitelného luxusu. Nesmírně zámožná Ruska shání novou osobní asistentku, a ne pro ni není odpověď. Ruth získává ubytování, kreditní kartu i zbrusu nový šatník. A ve své nové práci je dobrá; rozesílá dárky, navštěvuje večírky a v urputné snaze o Eleninu pozornost jedná s vysoce postavenou šedou eminencí. Po čase však začne odhalovat zlověstnou pravdu o tom, že v Elenině světě plném klamu není nic takové, jak by se na první pohled zdálo. Ruth by měla vzít nohy na ramena. Jenže na to už je příliš pozdě. Ve strhujícím a napínavém románu Mariny Palmerové se spojuje Firma s McMafií. Otevírají se nám dveře do života ruské smetánky v Londýně i do korupce v samém srdci britské politiky sahající až do tajných služeb.
Na stiahnutie
10,50 €

dostupné aj ako:

Darth Vader ide SNP-čku


Pred 2 rokmi, po mojom prechode Cesty hrdinov SNP, dobrodružstvo Darth Vadera na najdlhšej slovenskej turistickej magistrále uzrelo svetlo sveta v podobe blogu. Avšak, postupom času, a najmä vďaka pozitívnym recenziám od čitateľov, sa príbeh o prechode krížom po Slovensku na 2 etapy s parťákom Lego Darth Vaderom dočkal knižného spracovania. 31 dní , 779,4 km, 1 149 884 krokov, 33 155 nastúpaných výškových metrov. Príbeh o Kofole, kyslých cukríkoch, búrkach, asfalte... Ale aj o nezabudnuteľných a často vtipných zážitkoch. V knihe nájdete: - detailný popis jednotlivých dní prechodu, trasy, terénu a každodenného života SNP-čkara - denný harmonogram (prevýšenie, dĺžka trasy, oficiálny čas) - presný zoznam výstroje, aj úpravy v priebehu trasy (čo sa zišlo a čo radšej nechať doma) - ako som sa na Čertovici skoro druhý raz narodila a prečo bolo treba rozdeliť trasu na 2 razy - nevyspytateľné Nízke Tatry, asfaltový východ Slovenska, "bludné" Malé Karpaty, more chlebov s paštikou, neuveriteľné stretnutia a oveľa viac - veľa zážitkov, či už nebezpečných, zaujímavých, krásnych, alebo aj smutných, lebo to všetko k takémuto dlhému prechodu patrí!
Na stiahnutie
8,90 €

Sedmá generace — společensko-ekologický časopis 5/2022


Pueblané / Lidé Kogi a Wiwa / Karamoja / Oaxaca / Peru / Přežít zimu / Komunitní zahrady / Medvěd hnědý / Kůrovec / Valašsko / Irokézské díkůvzdání / Toby Obed / Oren Lyons / Tomáš Boukal / Matthias Strahlhofer
Na stiahnutie
2,50 €

Vůně inkoustu


Sam s Alison se odhodlaly k důležitému kroku – vybudovat si společný domov a přestěhovat se. Alison se vidí v malém domečku, o kterém vždycky snila. Se ženou, do které se bezhlavě zamilovala, a ideálně se vším ostatním, co k tomu patří. Jenže Sam má jiné starosti a to poslední, na co by chtěla myslet, je svatba a děti. Proto se rozhodne udělat něco, co ještě nikdy předtím neudělala – začne o svých pocitech mluvit. Posílí mnohdy nelehké rozhovory jejich vztah? Smíří se s tím, že některá rozhodnutí nejsou ani správná, ani špatná, a že svět není černobílý?
Na stiahnutie
13,19 €