! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


Az éjszaka hercegnője


Egy fuvolaművész, aki messzire keveredik a művészet és a békesség világától. Belecsöppen egy háborúba, és egy olyan környezetbe, amit a háta közepére sem kíván. A fuvolát felcserélik a kardok, az együttérzést a varázslatok, a magányt a románc. A kezdeti harag átalakul; a kezdeti elutasítás kíváncsiságba fordul. A szerelemnek nem szab határt sem a kor, sem a korkülönbség.Ismeretlen számú ellenséggel kell felvenni a küzdelmet, miközben a sajátjaik közül sem számíthatnak mindenki támogatására. Akirának és Jaynek megrögzött szabályokat kell áttörnie. Felül kell írniuk a régmúlt hagyományait, és el kell rugaszkodniuk a makacs nézőpontoktól. Mindezt a siker érdekében.Vajon Akira tényleg képes lesz betölteni az őt megillető helyet, amit oly régóta várnak a vámpírok, vagy a vérvadak áldozatává válik minden és mindenki?
Na stiahnutie
3,35 €

Jobbra húzva


“Mintha Bridget Jones egy Sikoly-filmben találná magát. Halálian mesteri!”Rupert Holmes Fordulatos, gyors tempójú és fergetegesen sötét humorú modern krimi, mely az online ismerkedés félelmetes és rejtélyes világában játszódik. Gwen Turner úgy elszúrta az életét, hogy nehéz rá szavakat találni. Szakított élete férfijával, ráadásul olyan mondvacsinált okokra hivatkozva, melyekkel utólag szégyell szembenézni. Otthagyta jövedelmező állását, hogy nyisson egy kávézót, ami csak nyeli a pénzt. És mindennek a tetejébe a legjobb barátnője épp házasodni készül, végleg magára hagyva őt a szinglik világában. Az olcsó borokkal és még olcsóbb valóságshow-k nézésével töltött esték egyikén Gwen úgy dönt, hogy kipróbál egy randiapplikációt. A városban azonban kevés már a házasságra alkalmas férfi, így egyik pocsék randi követi másikat. Aztán, amikor már a vezető hírekben is beszámolnak az utóbbi időkben váratlanul megnövekedett gyilkosságokról, Gwen szörnyű felfedezést tesz: az áldozatok rendre azon férfiak közül kerülnek ki, akikkel nemrég randizott. A rendőrség szemében ő lesz a fő gyanúsított, így nem marad más választása, mint hogy felkeresse volt randipartnereit (azokat is, akik csúnyán lekoptatták), és leleplezze a gyilkost, mielőtt késő lenne.
Na stiahnutie
9,80 €

Doktor Senki


A szellemes, szatírikus regény főhőse Schenk I. János. A jó modorú, megnyerő fiatalember fizetéstelen szerkesztőségi gyakornokból laptulajdonos, képviselő, sőt született báró lesz, ilyen karriert még a „boldog békeidők” idilli éveiben is nehéz volt befutni. Vagy mégsem? Maupassant „Szépfiú”-jának pesti rokona – úgy is hívják: Szépember – hihetetlen szerencséjét rokonszenves jellegtelenségének és vonzó külsejének éppúgy köszönheti, mint a véletleneknek. Hiszen Schenk véletlenül tanúja egy miniszter szerelmi légyottjának, véletlenül hagyja magát ezután megvásárolni, véletlenül lesz a miniszter kedvesének a barátja, s gyors politikai előrejutásában is véletlenül segíti keresztény mivolta. Az ötletes, mulatságos – és olykor szomorú – történet során megismerjük a ferencjózsefi kor közéletének számos színhelyét, a parlamentet és a budoárt is.
Na stiahnutie
2,79 €

Ida regénye


Minden ?egy hirdetéssel kezdődött: Férjhez adnám a lányomat művelt fiatalemberhez, akinek foglalkozása vagy hivatala hacsak kissé is úri, de nem iszákos, nem kártyás és ép, egészséges. A lányom móringja most 300 ezer korona készpénzben. Később örökség ennél is nagyobb, talán milliókra is rúgó. A szabados életet élő Ó Péter borkereskedő mielőbb szeretne megszabadulni a zárdából nemrég hazatért lányától. A pénz nem számít, így elhatározza, hogy a jelentékeny hozomány ígéretével kerít férjet Ida számára. Jönnek is a kérők tucatszám: villás bajszú katonatisztek, cilinderes fiatal- és kevésbé fiatal emberek. Az apa választása a festőművész-újságíró Balogh Csabára esik, akinek sürgősen pénzre van szüksége. A kényszer szülte házasság szigorúan üzleti alapokon köttetik – az esküvő előtt Ida és Csaba megfogadja: a külvilág felé eljátsszák a boldog ifjú párt, míg egymás számára idegenek maradnak, és egy év elteltével megszabadulnak kötelékeiktől. A fiatalok ártatlan titkokkal terhelt múltja számos félreértéshez vezet, ígéretüket azonban egyre nehezebb megtartaniuk. 1918 körül új „műfaj” bukkant fel a pesti lapok hasábjain: a házassági hirdetés. Ez ihlette meg Gárdonyit is, aki 1920-ra megírta ezt a lélekmelengető regényt két tiszta szívű, egymásra szemérmesen pillantgató fiatal lassan kibontakozó szerelméről.
Na stiahnutie
0,79 €

Isten igájában


Önéletrajzi regény. Nyirő József papi pályáját a nép szolgálatára szenteli. Kitör a háború, majd a forradalmo és a kommunista diktatúra, a román megszállás. Közben a fiatal pap szerelmes lesz, és kilép a rendből, hogy megnősülhessen. Odaadó felesége és kisfia segjtik, hogy a sok nélkülözés után új hívatást találjon: pék lesz, hogy Istent változtassa kenéyrré az éhező falu számára.
Na stiahnutie
2,82 €

Varázslókalauz önvédelmi sütéshez


A tizennégy éves Mona más, mint a város védelmével megbízott mágusok: nem tudja uralni a villámlást, nem tud beszélni a vízhez. Familiárisa egy vödörnyi kovász, mágiája pedig kizárólag kenyéren működik. Kényelmes életet él a nénikéje pékségében, ahol mézeskalács embereket bír táncra. Élete azonban fenekestül felfordul, amikor egy holttestet talál a pékségben. Egy orgyilkos járja a város utcáit, varázsnépekre vadászik, és úgy tűnik, Mona a következő célpontja. Ráadásul a mágusok nélkül maradt, káoszba zuhant várost olyan veszély fenyegeti, amelyhez képest az orgyilkos lesz Mona legkisebb problémája…
Na stiahnutie
10,11 €

Bizánc


Herczeg Ferenc 1904-ben bemutatott háromfelvonásos Bizánc című drámája a szerző egyik legsikeresebb színműve. A drámát, mely nem csupán az író életművében, de a magyar drámairodalomban is kiemelkedő helyet foglal el, 1904–1945 között számos alkalommal vitték színpadra. Később a szerző legtöbb művéhez hasonlóan tiltólistára került. A több évtizedes szunnyadást napjainkban fokozódó érdeklődés váltotta fel. A Bizánc aktualitást jelzi, hogy a drámát az elmúlt években több színtársulat sikerrel tűzte műsorra
Na stiahnutie
2,79 €

Magdaléna két élete


A könyv két család sorsának évszázados összekapcsolódását bemutató izgalmas intellektuális játék. A kiindulópont egy gazdag özvegyasszony végrendelkezése, amit az öreg hölgy a sors szeszélyére bíz: egy elguruló pamutgombolyag határozza meg, hogy két szegény sorsú rokoni család (Csákó és Videczky) közül melyik örökölje a mesés vagyont. Két generációval később az akkori leszármazottak sorsa újra keresztezi egymást, a gazdaggá tettek még gazdagabbak, a szegények pedig még szegényebbek lettek. A könyv érdekes játék a jellemekkel, az élethelyzetekkel. A személyiségek tükörjátéka mintha már a későbbi egzisztencializmus előzetes paródiája lenne…
Na stiahnutie
2,79 €

Allergiás reakció az életre


Mátyás Zoltán bemutatkozó, tabukat feszegető kötete olyan nyitott szellemű olvasók érdeklődésére tarthat számot, akik a legszokatlanabb történeteket is készen állnak befogadni. Írásait a különböző nemzetiségű emberek társaságában folytatott beszélgetések és nem hétköznapi események ihlették. A rövid történetekből összeállt novella olyan drogfogyasztók, alkoholisták és lelkileg instabil emberek mindennapjait tárja elénk, akik elveszítették a kapcsolatukat a valósággal és a körülöttük élőkkel, sodródnak egy képzelt valóságban. A mű éppúgy közönségre találhat az idősebb korosztály képviselői, mint a tinédzserek között, szólíthat meg bárkit, akiben bár felmerülnek hasonló fantáziák, mégsem meri leírni, hangosan kimondani szélsőségesebb, alternatívabb gondolatait.
Na stiahnutie
7,01 €

Játszma


Martin boldogan éli a gondtalan fiatalok életét egy előkelő budai házban a szüleivel. Az életében már mindennapossá váltak az éjszakai bulizgatások és a csinos lányok. Ám egy váratlan tragédia összetöri őt és elindul lefelé a lejtőn, ahonnan – úgy tűnik – nincs megállás. Belekeveredik a kábítószercsempészet világába és egy szempillantás alatt veszít el mindent, ami számára fontos volt, köztük a legértékesebb dolgot, a szabadságát. A férfi átértékeli az életét és igyekszik kilábalni a teljesen szétesett világából, de próbálkozásait sikertelenség övezi. Egészen addig, amíg fel nem bukkan egy múltbéli ismerős, aki munkát ajánl neki. Martin életét tragédiák és sikerek, hullámhegyek és hullámvölgyek övezik. Vajon a férfi képes lesz végre talpra állni, vagy örökre az alvilág csapdájában marad? Dee Dumas és Takács J. Mátyás közösen megírt, valóságos események ihlette története a társadalom egyik legnagyobb problémáját tárja fel az olvasóknak, a lehető legrealisztikusabb módon, mely nem csak a fiatalokat érinti.
Na stiahnutie
9,83 €

A csókok éjszakája


A csókok éjszakája címmel huszonöt novellát és jelenetet gyűjtöttünk össze, a szerelem létélményének megannyi változatát. A színes történetek mindegyike bizonyság a XX. század sikerszerzőjének mély emberismeretére, elragadó stílusára és formaművészetére. A történetek, mint megannyi szerelemmozaik, a féltékenység, a reménytelen vágyakozás, az ifjúkor érzelmi ébredése, a csalódás, a magány, a férfiúi és női gyász, az érzelmi útkeresés és az izzó vágy őstípusait villantják föl. Novelláról novellára haladva kijárjuk végül az érzelmek iskoláját, s ha oktatónk vagy a leckék elsőre kissé ódivatúaknak tűnnek is, bizonyítványunk mégis időtálló. Akár megértjük, akár kikacagjuk ugyanis e novellák loknis, cilinderes hőseit: a vágyhajhászó uraságot, a szerelmi életében társadalmilag is fölkapaszkodó banktisztviselőt, az elbocsátott szeretőt, a magát halálra álmodó zenészt, az egy fiókot mindig zárva tartó lánykát, vagy az elhagyott férjhez visszatérő és vissza nem térő feleségeket – minden történetben többé-kevésbé magunkra ismerhetünk, tanúságul arra, hogy az idők ugyan változnak, de a szerelem évszázadok múltán is ugyanaz marad.
Na stiahnutie
2,79 €

Egy haditudosító emlékiratai


Emlékek: – nem napló, nem a háború története – egyesztendei haditudósítói vergődés emlékei. Utazások, tapasztalatok, tudósítások, képek, hallomások, beszélgetések vezérekkel és közkatonákkal, tanúvallomások egészen kicsiny és igen nagy eseményekről. Valakinek a siető sorai, aki újságot írni ment a harctérre – nem mindig mehetett oda, ahová indult, csak sodródott ide-oda a fronton és a front mögött a többivel együtt –, sok csodálkozással, sok fehéren maradt lappal a jegyzőkönyvében, öregedő szívében az egyre szótlanabb érzelmek végtelenségével. Valakinek a töredékes feljegyzései, aki az írott betű háborús szerepei közül azt választotta, hogy a magyar katona emberi dicsőségének történetéhez anyagot segítsen összehordani, négy ország földjéről és földje alól. Eljövendő, szabadabb és szebb szavak anyagát.
Na stiahnutie
2,79 €

Andor


Andor: ?huszonnégy éves, jómódú, zsidó apától és keresztény anyától származó csinos, de gyenge akaratú fiatalember. A háború előtti Budapest tipikus figurája. Andor kétségbeesetten hajszolja az örömöket, miközben fiatal testét itallal mérgezi, nőkkel és éjszakázásokkal kínozza. Mégsem képes szabadulni az emlékektől, az életre szóló nagy szerelemtől, Ellától. Az öngyilkossághoz gyáva… de az élethez is. Mikor szegény józsefvárosiak közé megy, elragadja a vágy, hogy soha többé ne térjen vissza a vasalt nadrágok és csipkés női ingek közé, a megmérgezettekhez, akik nem is tudják, hogy alattuk egy új, vad és erős élet rügyezik ellenállhatatlanul és ragadó, tiszta, kemény szépséggel. A számtalan nagy sikerű színpadi mű szerzőjének életműsorozatában Az éhes város után az Andor című regényt jelentetjük meg, mely egy útkereső ifjú nagyszabású és szenvedélyes története, benne a történelmi Budapest utcáival, tereivel, hiteles figuráival, életképeivel. „Molnár Ferenc legművészibb alkotása a Liliom, az Andor az író legbátrabb művészi cselekedete." – Gellért Oszkár
Na stiahnutie
2,79 €

Üvegcipő


Szindarab - Szabó Irmának, a kilencszázhúszas évek józsefvárosi Hamupipőkéjének nem jelenik meg a jó tündér, „szomorú kis rüsztjét” sem bújtatja üvegcipellőbe soha. Igaz, nem is a királyfi szerelme után sóvárog: ő Sipos Lajost, a szegény, éltes bútorrajzolót kívánja meghódítani. De a mostohának Molnár pesti meséjében is más tervei vannak.
Na stiahnutie
2,79 €

Egy, kettő három


Egyfelvonásos vígjáték - Norrison úr egy európai világváros hatalmas bankjának elnök-vezérigazgatója. Fél éve házában vendégeskedik Lydia, egy amerikai iparmágnás egyetlen, féltett lánya. Norrison éppen üdülni készül, amikor bombaként robban a hír: Lydia titokban férjhez ment Fusz Antal taxisofőrhöz, sőt mi több, már a baba is úton van…
Na stiahnutie
2,79 €

A farkas


Bármi köttetett is az égben, előbb-utóbb próbára teheti egy lángra gyúló szív. Pláne ha az a szív az egykor mindent elsöprő első szerelem, aki egy este váratlanul éppen a szemközti asztalhoz ül le az étteremben. Ezzel pedig kezdetét veszi a zűrzavaros menjek vagy maradjak menete, amelyben egy szempillantás alatt tűnik el a határ valóság és káprázat között.   A feleség vágytól és reménytől hajtva, a férj féltékenységtől vezérelve sodródik a végeláthatatlan érzelmi adok-kapok közepette, amely során nyerni csak akkor tud bárki, amikor a másik mindent elveszít.   Kilátástalan és embert próbáló. Vagy éppen felpezsdítő? Ez is csak a házasság velejárója? Egy kikerülhetetlen játszma?  De vajon kiállja-e a próbát a kapcsolatuk, lehet-e igazán komoly döntést hozni csupán néhány óra leforgása alatt? És lehet-e egyáltalán szabadulni egy álomtól, ami ennyire húsbavágó?   Molnár Ferenc a lendületes történetben páratlan finomsággal ötvözi a sziporkázó humort a  fájdalmas igazsággal.
Na stiahnutie
2,79 €

Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete


"Aki megőriz magában annyi fiatalságot, hogy felnőtt korában is szívesen olvassa Jókai regényeit, annak Stevenson is nagyon kedves marad." Szerb Antal
Na stiahnutie
4,36 €

Kísértés


Végre ?fény derül arra, mi történt Grace-szel abban a néhány hónapban, amelyről semmi nem maradt meg az emlékezetében…Miután a lány megpróbálta megvédeni szerelmét akár az élete árán is, egy sötét szobában eszmél. Nem tudja, hol van, hogyan került ide, és ami még ennél is rosszabb, nincs egyedül. Egy olyan szörnyeteggel kell együtt élnie, akitől a többi szörny is retteg, Jaxon pszichopata bátyjával, Hudsonnal, amíg ki nem találják, hogyan jussanak vissza a Katmere Akadémiára.Amikor a menedékhely egy támadás következtében lakhatatlanná válik és menekülniük kell, egy egészen különös világban találják magukat. Össze kell fogniuk, ha túl akarják élni ezt a kalandot, ugyanis a másvilágbeli Grace és Hudson felbukkanását egyesek súlyos hibának, mások viszont nagyszerű lehetőségnek látják.Mindeközben arra is rá kell döbbenniük, hogy valami összeköti őket – valami, ami erősebb a félelemnél, és veszélyesebb bármi másnál, mint amivel eddig dolguk volt.Tracy Wolff Sóvárgás-sorozatának ötödik kötete a Sóvárgás és a Vonzódás cselekménye között játszódik. Az ebből a kötetből megismerhető események teszik teljessé Grace Katmere Akadémián eltöltött idejét, és mutatják be az elképzelhetetlent: Grace és Hudson első egymásra találását.
Na stiahnutie
16,90 €

Kilenc Yard


A "Hét Perc" című könyv folytatása. Van, hogy évekig epekedsz titkon valaki után, és elképzelsz róla valamit. Elképzeled milyen lehet vele egy randi, a csók, és milyen érzés, ha a barátnőjeként, az ő mezét hordva drukkolsz neki a mindent eldöntő meccsen. Ilyen volt számomra Dylan Rhodes is. Egészen addig, ameddig rá nem jöttem, hogy egy seggfej!Ő a focicsapat reménysége, én pedig egy piercing szalonban güriző művészetis diák, aki még azt sem tudja, hol van a zöld csíkos zoknijának a párja, nemhogy hol képzeli az életét, és a jövőjét. Vele ellentétben.Ám, amikor egy dupla randin megismertem, és totálisan ledöntött minden elképzelést, amit róla alkottam, valami megváltozott. Arról nem is beszélve, amikor kiderült, hogy a legjobb barátja húga vagyok. Nem száll le rólam, és megkeseríti mindennapjaimat a kampuszon.Azt gondoltam, talán nyáron végre megszabadulok a feszültségtől, és süttethetem a bőrömet (természetesen magas faktorú napvédővel a globális katasztrófa közepette) a tóparti nyaralónknál. Csak aztán megjelent… egy bőrönddel a kezében.Mi a frász?
Na stiahnutie
4,20 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King