Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


Soha többé nélkülem


A harmincas évei végén járó Constance sikeres ügyvéd, aki nemrég megkapta álmai állását egy előkelő párizsi ügyvédi irodánál. Látszólagos magabiztossága ellenére mégis sebezhető, kevés az önbizalma. Fülig szerelmes a szintén ügyvéd Lucas-ba, egyre csak arra vár, hogy a férfi, ígéretéhez híven, elhagyja érte a feleségét. Constance már épp aláírta a szerződését, amikor észreveszi, hogy a próbaidejét nem épp szokványos módon kell letöltenie. Az új munkahelye nem tárgyalótermekbe küldi, hanem a Szent Jakab zarándokút egy szakaszára. Constance első reakciója a meghökkent ellenállás, ám végül a barátai biztatására rábólint, hogy egy veszélyesen nagy ugrással elhagyja a komfortzónáját. Amit aztán megtapasztal, mindent összezavar benne arról, amit addig gondolt saját magáról és a szerelemről. Maud Ankaoua lenyűgöző, megható világot fest, amely az olvasót is felemeli. A szerző meggyőződéssel, nagyvonalúan és nagy képzelőerővel adja a kezünkbe a valódi, boldogító szeretet és szerelem megoldóképleteit. A Soha többé nélkülem a félelmeinkre épülő gépies mintákat állítja reflektorfénybe, amelyek olyan gyakran akadályozzák, hogy igazán szeressünk – holott erre megvan bennünk a képesség. A tartós szabadság és öröm nagyon is elérhető, ez az út éppen oda vezet.
Na stiahnutie
8,45 €

Arany Júlia 64.


Abby Green: A bosszú idejeZach egy véletlen folytán újra találkozik Ashlinggel, aki annak idején a nyilvánosság előtt megszégyenítette, és rögtön felismeri. De nem zúdítja rá jogos haragját, hanem megkéri, hogy egy darabig helyettesítse az asszisztensét. Így lesz ideje, hogy kitervelje és végrehajtsa az évek óta forralt bosszút… Nina Milne: Szerelem inkognitóbanKét fiatal találkozik Jalpura szigetén. Nyomban működni kezd köztük a kémia, de különböző okokból egyikük sem árulhatja el valódi kilétét, ezért álnéven mutatkoznak be egymásnak. Ez persze később komoly bonyodalmakat okoz, ami nemcsak kettőjük magánéletét érinti, hanem egy kis ország politikai stabilitását is… Clare Connelly: Egy szigeten veledTessa sosem felejtette el Alexet, az első szerelmét, sem az együtt töltött éjszakájukat. A férfi a szeretkezésük után megalázta, faképnél hagyta, és ő most mégis arra kényszerül, hogy óriási szívességet kérjen tőle. Vajon Alex hajlandó lesz teljesíteni a kérését?
Na stiahnutie
9,29 €

Receptek gyilkossághoz


Azt mondják, pénz, hatalom és szerelem kell a sikeres élethez. Egyesek ölni is képesek, hogy ezeket megszerezzék, mások pedig azért gyilkolnak, hogy ezeket el ne veszítsék. Vajon egy tv műsor tényleg ötletet adhat valakinek, hogy eltegyen egy embert láb alól? A szerelmi csalódás, a munkahely elvesztése, a pénz utáni sóvárgás elegendő motiváció egy ember megöléséhez? Ha valaki lehajtott fejjel közeledik az utcán, lehet, hogy nem rég valakinek az életét oltotta ki? Ki tudja, hogy a padon szipogó lány tettes-e, vagy áldozat? Mi indítja el a bárányt azon az úton, hogy farkassá váljon? „…Egy fuvallat furcsa, édeskés szagot hozott felé, de nem különösebben foglalkozott vele. Egy pillanatra az a baljós érzése támadt, hogy figyeli Őt valaki, de aztán hamar elhessegette ezt az ostoba gondolatot..”
Na stiahnutie
6,17 €

Stepping Up – Beth felnő


  Eddig senkinek nem kellett gondját viselnie.Ezentúl másképp lesz. Sunday Times BestsellerRichard and Judy Book Club Beth soha semmit nem csinált huzamosabb ideig. Össze se tudná számolni, hány munkahelyen mondott fel, hány pasival szakított, és még mindig a régi gyerekszobájában alszik. Nem mintha ne próbált volna felnőni, de eddig egyetlen kötelességét sikerült csak menetrendszerűen teljesíteni: péntek este mindig ott ül a kocsmában.  Aztán egy reggelen tótágast áll a világa – egy kimondhatatlan tragédia nyomán ott találja magát a tinédzser unokahúga és a bölcsödés unokaöccse mellett. Beth lesz a gyámjuk, és ezzel kezdetét veszi valami, ami a lány számára egészen ismeretlen: plüsselefántok és lefekvés előtti mesék. Még soha nem vállalt felelősséget senkiért – nem kell hozzá sok, hogy úgy érezze, ezt az egészet nem neki találták ki.   Mi van, ha egyszerűen alkalmatlan? Beth megmakacsolja magát. Most az egyszer nem adja fel. Ideje helyt állni. „Ez a könyv csupa szív és humor. Egyetlen oldal leforgása alatt váltottam nevetésből könnyezésbe. Bölcs, örömteli és nagyon-nagyon vicces – ez egy olyan könyv, amit habzsol az ember, amit másokkal is megoszt, és amit hosszan ízlelget. Imádtam.” – Katie Marsh, az Unbreak Your Heart szerzője „Szívmelengető és szívszaggató. Csupa meleg szeretet és gyermeknevelési humor Turner éleslátó stílusában. Ez egy olyan könyv, ami darabokra töri az ember szívét, miközben ellenállhatatlanul magába bolondítja.” – Katy Collins, a Best is Yet to Come szerzője „Micsoda fantasztikus egy olvasmány! Könnyekre fakasztott. Ez a könyv az elevenembe talált, és nem eresztett. Minden megvan benne: a szeretet, a humor és a szeretettel, élettel és veszteséggel kapcsolatos zseniális meglátások. Ez a történet egy érzelmi hullámvasút, amire mindenképpen érdemes felülni!” – Sarah Pearse, A szanatórium szerzője „Ez a könyv egy szívet tépő diadalregény – bölcs, szellemes és lenyűgözően emberi.” – Isabelle Broom, az Ezer csillag közül te szerzője „Tegyél le mindent, és olvasd el ezt! Humoros, gyengéd és mély emberismeretről tanúskodik. Imádtam, imádtam, IMÁDTAM!” – Cathy Bramley, a Lemon Tree Cafe szerzője „Megható és gyönyörűen elmesélt történet a gyermeknevelésről, de nem abban a formában, amire számítanánk. Egyszerűen imádtam.” – Gillian McAllister, a Bármit, csak ne az igazat! szerzője Sarah Turner előző könyve a Sz@ranyu naplója. Devonban él férjével és három fiával. Mamablogja váratlan sikere óta főállású író. Nem kávézik, és nem szereti a cápás filmeket.   Facebook, Instagram, Twitter: @theunmumsymum
Na stiahnutie
9,27 €

Körbeölelni a csillagos eget


Mottóm: A vers, a mese, az a hely, ahol az ember a világot szavakkal szereti. Életfeladatomnak az írást, az érzések és gondolatok betűkké transzformálását tekintem. Meséket, verseket, mondókákat, webszövegeket írok. Balatonkeresztúron élek, ezért nap mint nap inspiráló közeg vesz körül. A Balaton páratlan energiája, és természet dallamai s jelen voltak jó néhány alkotásom születése közben. Köszönettel tartozom ezért sokaknak, és remélem ezután is tovább utaztok velem a szavak csodálatos világába. A címadó versem a balatoni szőlőhegyek napsütötte lankái között született, 2024-ben, amikor már terveztük ennek a kötetnek a megjelenését. Jobbról, balról építkezések hangjai és a flex csikorgott összetéveszthetetlenül, a korai meleg miatt pedig aznap előbújtak a méhek és darazsak. 
Na stiahnutie
7,86 €

Budapest Boulevard


Magyarország. A kormány a választásokra készül, ám kezd számukra roppant kellemetlenné válni a milliárdos költséggel felállított, de érdemi tevékenységet nem végző új terrorelhárító egység. Ekkor azonban merénylet rázza meg a békés napjait élő Budapestet. A rendőrség erőre kap, és a terroristák után veti magát.  Az egyik kerületi rendőrkapitányság vezetője, a vidékről felkerült Básti Péter ezalatt a mindennapokkal küzd. A lusta nyomozók, a pénzhiány, a felső vezetés állandó, öncélú ellenőrzései lassan felőrölik az idegeit. Ebben a helyzetben már csak hab a tortán, hogy a testvére is belekeveredik egy súlyos ügybe. Az alezredesnek taktikáznia kell, hogy rendőr maradhasson, de az öccsét se hagyja sorsára a bajban. Saját szakállára nyomozni kezd, hátha azzal segítő kezet nyújthat a testvérének. A szálak egyre feljebb vezetnek, és már az sem biztos, ki melyik oldalon áll. Budapest retteg a terrorcselekmény óta, a város lassan megőrül, egymást érik a téves bombariadók.  Vajon hogyan kerül egy volt rendőrtiszt a bűn oldalára? Mit akar Magyarországon a szlovák alvilág egyik szervezett csapata? Miért ölnek meg egy iraki egyetemistát? És a legfontosabb: lesz-e újabb merénylet? Réti László tizenegyedik regényét ismét a tőle megszokott alapossággal építette fel, ám ezúttal a történet több egy kriminél: egyszerre politikai thriller és társadalomrajz.
Na stiahnutie
9,86 €

Romana különszám 121.


Rebecca Winters: Hercegi béranyaAbby, az amerikai lány már kamaszkora óta az Aranciai Hercegségben él, és szoros barátságot ápol Vincenzóval, a trónörökössel és feleségével, Michelinával. Mikor a hercegi párnak többszöri próbálkozásra sem születik gyereke, utolsó reményük a béranyaság marad. Abby vállalja, hogy kihordja a magzatot. A terhesség első hónapjaiban Michelinát halálos baleset éri… Caitlin Crews: Érzéki színlelőkA macsóság és az erőszak kultusza ellen folytat hadjáratot Miranda Sweet egyetemi tanár. A sors iróniája, hogy véletlenül épp az első számú célpontja, Ivan Korovin egykori harcművész és jelenlegi akciófilmsztár juttatja kompromittáló helyzetbe. Ivannak azonban van egy ötlete, hogyan húzhatnának mindketten hasznot a fokozott médiafigyelemből… Ally Blake: A lány az emeletrőlA bohókás, életvidám Nora megígérte haldokló szállásadónőjének, hogy addig nem költözik ki szeretett házából, amíg át nem adta a kulcsokat az örökösnek. Csakhogy az örökös egy Ben nevű munkamániás, aki a világ másik felén lakik. Nora e-mailekkel bombázza, aztán már naponta beszélnek – és flörtölnek – egymással videóhívás útján, de a férfi még mindig nem hajlandó repülőre ülni. Amire megvan az oka…
Na stiahnutie
9,29 €

Dönts jól


Két fiatal élete keresztezi egymást, amikor Áron – aki korábban csak a munkájára koncentrált –, megpillantja Annát egy bárban, és azonnal élete szerelmének érzi. A friss diplomás Anna viszont épp akkor kezdi meg a felnőtt életét, és ezzel kapcsolatban számos fontos döntést kell meghoznia. Felmerül a nagy kérdés, hogy az érzelmeire, vagy inkább az eszére kellene hallgatnia? Vajon Áron megérzései jók a lánnyal kapcsolatban, vagy csak az érzelmei vezetik félre? Kövesd Anna és Áron történetét és döntsd el magad, hogy te is azon az úton járnál-e, amelyet ők választanak. Inkább a szívedre vagy az eszedre hallgatnál? A döntés a tiéd. Sebők Hanga debütáló regénye egy kedves és érzelmes történet, ami mindannyiunkat arra késztet, hogy gondolkodjunk el az életünk fontos pillanatain és a saját döntéseinken.
Na stiahnutie
10,11 €

A Szacuma-rejtély


A bestselleríró és humorista Bob Mortimer briliánsan vicces első regénye garantáltan egy új kedvenc A csütörtöki nyomozóklub rajongóinak! Gary Thorn beül egy sörre Brendannal, akit munkából ismer. Miután Brendan hirtelen lelép, Gary találkozik egy lánnyal is a kocsmában. A nevét ugyan nem tudja, mégis beleszeret, ahogyan kell. Miután viszont a lány is hirtelen távozik, Garynek csak a könyv marad emlékül, amit a kezében látott: A Szacuma-rejtély. Nem sokkal később Brendannek végleg nyoma vész, ami Garynek jó apropó arra, hogy felkutassa a lányt, akit magában immár csak Szacumaként emleget, hátha ő segíthet kideríteni, mi történt a férfival. Pláne, hogy azóta már más, elég gyanúsan kinéző alakok is nagyon szeretnék megtalálni. Hamarosan őrült nyomozás veszi kezdetét Dél-London utcáit bejárva ebben a képtelen történetben, mely telis-tele van felejthetetlen szereplőkkel, a humoráról nem beszélve.
Na stiahnutie
8,96 €

A Starling-ház


A Starling-ház egy csodásan modern gótikus fantasy Alix E. Harrow tollából, akinek a Tízezer ajtót is köszönhetjük. Néha egy olyan házról álmodom, amit még soha nem láttam… Opalról sok mindent el lehet mondani – árván maradt, kibukott a középiskolából, főállásban űzi a cinizmust, részmunkaidőben pénztáros –, de az számára a legfontosabb, hogy jobb életet teremtsen az öccsének, Jaspernek. Egy olyat, ami mindkettejüket kijuttatja Edenből. Ez a Kentucky államban található kisváros két dologról híres: a balszerencséjéről és E. Starlingról, Az Alvidék tizenkilencedik századi írójáról, akinek több mint száz éve nyoma veszett. A remeteként élt író semmi mást nem hagyott maga után, csak baljós pletykákat és az otthonát. Mindenki úgy gondolja, legjobb tudomást sem venni a hátborzongató házról és annak emberkerülő örököséről, Arthurról. Vagy majdnem mindenki. Félnem kellene, de álmomban nem tétovázom. Opal gyerekkora óta Az Alvidék megszállottja. Amikor esélye nyílik belépni a Starling-házba – és pénzt szerezni az öccse jövőjének megalapozásához –, nem tud ellenállni a kísértésnek. Ám gonosz erők egyre mélyebbre ásnak a Starling-ház eltemetett titkaiban, és Arthur rémálmai túlságosan valóságossá válnak. Miközben Eden a saját szellemei között fulladozik, Opal rádöbben arra, hogy végre talán lesz oka a városban maradni. Álmomban otthon vagyok. És most harcolnia kell. Üdv a Starling-házban: belépés csak saját felelősségre.
Na stiahnutie
11,21 €

A márkinő titka


"Budai Lotti a történelmi regények koronázatlan királynője." - Vanda Blogja Fény derül az igazságra... Louise végre valódi elhivatottságra talál a királyi udvarban, ahol szívvel-lélekkel a fiatal és boldogtalan trónörökösné, Mária Viktória szolgálatának szenteli magát, akinek egyre ingatagabb a helyzete az udvarnál. Ezzel együtt a lányra a szerelem is rátalál a jóképű, kifürkészhetetlen és szemtelen William Harvey személyében. La Reynie, a királyi rendőrség főfelügyelője közben tovább folytatja a mérgezési botránnyal kapcsolatos nyomozását, melynek ügyeit a Chambre d'Ardent, a baljós elnevezésű Izzasztó tárgyalja, melynek gyanúsítottjai immár az uralkodó közvetlen környezetéből kerülnek ki. Mindemellett Louise új barátokra és támogatókra is talál az udvarban, csakhogy sem Lady Hamilton, sem Sauvage nem tétlenkedik, és a lány hamarosan maga is az Izzasztó előtt találja magát. Kénytelen újra megtanulni a keserű leckét, hogy gyakran éppen az ártatlan az, akire a gyanú legsötétebb árnyéka vetül, és olykor éppen azok a bűnösök, akikben az ember a legjobban megbízott. Budai Lotti A borostyánszemű-sorozat zárókötetében nemcsak a régi királyi házasságok boldogtalanságába nyújt bepillantást, de megoldást kínál a mérgezési botrány megoldatlan rejtélyeire is. Hisz ki tudja? Talán éppen így történt...
Na stiahnutie
14,93 €

Ahol a sötétség az úr


Az éjszaka sötétje gyakran ijesztő tud lenni, de nem az éjszakától kell igazán félni. A legnagyobb, legveszélyesebb sötétség az emberi szívekben lakik, mert az embert kívülről nappal megvilágítja a fény, de a szívébe, ahol a sötétség lappang, nem érhet el. Márpedig a szívből származik minden gonosz gondolat. Helen King hosszabb és rövidebb lélegzetvételű kriminovellái és thrillerei lebilincselően izgalmas olvasmányok.  
Na stiahnutie
7,01 €

Szemet szemért


Leghírhedtebb bűnözőink az orrunk előtt rejtőztek. Egészen idáig… Emily odaadó egyedülálló anya. Jack új városban kezd új munkahelyen. Russell talán szerelmes lesz. Mindannyian ugyanazon a titkon osztoznak: egyikük sem az, akinek mondja magát. Ők azok közé a bűnözők közé tartoznak az Egyesült Királyságban – mindössze kilencen vannak –, akiknek a saját biztonságuk érdekében életük végéig névtelenséget garantáltak a szörnyű bűneik miatt. De mi van, ha valaki felfedi a valódi személyazonosságukat az áldozataik családtagjai előtt, akik alig várják, hogy bosszút állhassanak? Olivia Campbell pártfogó tiszt két tűz között találja magát ebben a példa nélkül álló válságban – és ahogy a dolgok hátterében álló tégla utáni vadászat egyre intenzívebbé válik, úgy lesz egyre lázasabb a szivárogtatásokkal szabadjára engedett igazságosztó gyilkosok utáni kutatás is. Az elmúlt húsz évben M.J. Arlidge csúcsminőségű televíziós drámákkal foglalkozott; olyan bűnügyi sorozatok köthetők a nevéhez, mint A néma szemtanú, a Torn, az Anyák és fiúk, legutóbb pedig az ITV nagysikerű sorozatában, a Bűn és ártatlanságban dolgozott. Bemutatkozó thrillere, az Ecc, pecc, amelyben bevezeti Helen Grace felügyelő alakját, világsikert hozott.
Na stiahnutie
10,84 €

A sötétségbe fojtott világ


Mennyit áldoznál fel azért, hogy megszerezd a világot? Csu Jüancsang, a Fénylő Király, csodálatos győzelmet aratott, amikor elszakította Kína déli részét mongol uraiktól. Most új vágytól ég: meg akarja szerezni a trónt, és császárrá akarja koronázni magát. Nem ő azonban az egyetlen, akit efféle becsvágy hajt. Déli szomszédja, Csang asszony, a kurtizán, a férjének akarja megszerezni a trónt – és elég erős hozzá, hogy eltörölje Csút a Föld színéről. Ahhoz, hogy játékban maradjon, a fiatal nőnek kockára kell tennie mindent, és szövetségre kell lépnie egy régi ellenségével, a tehetséges, ám kiszámíthatatlan eunuchhal, Oujang tábornokkal, aki már mindent feladott azért, hogy bosszút állhasson apja gyilkosán, a nagykánon. A déliek tudtán kívül egy új szereplő még közelebb került a trónhoz. A lenézett tudós, Vang Paohsziang addig mesterkedett, amíg el nem jutott a fővárosba, és most halálos udvari játékai azzal fenyegetnek, hogy térdre kényszerítik a birodalmat. Paohsziang ugyanis szintén bosszúra éhezik: ő akar lenni a történelem legelfajzottabb nagykánja, hogy ezzel űzzön gúnyt az értékekből, amelyeket mongol harcosokból álló családja jobban szeretett nála. A trónkövetelők eltökélték, hogy bármit megtesznek a győzelemért. Csakhogy amikor az ember vágyának tárgya az egész világ, az még a legkegyetlenebbek számára is túl sokba kerülhet…
Na stiahnutie
13,75 €

A sibói bölény


II. József császár és idősebb Wesselényi első pillantásra ismerősök amint kilépnek a história ködéből a művészet verőfényébe. Két egymástól teljesen idegen világ csap össze személyükben, s mindegyik önmagában hordozza tragikumát. A császár tragikuma az, hogy nagy eszméi nem valók a kornak, metsző értelme nem törődik a szív, a tradíció, az anyanyelv, a szent szokások hatalmával, boldogítani akarja népeit, de csak simára és szürkére nyesné, ezért jóakarata társtalan és reménytelen marad.Összeomlása végül teljes, mert teljesen öntudatos. „Sorsára hagyom a világot” – mondja gőggel, mikor haldoklik. De a gőgben végtelen keserűség tengere hullámzik.
Na stiahnutie
2,79 €

Székelyek


Nyirő elbeszélő művészetének megvan az a nagy ereje, amely mindjárt magához ragadja az olvasót. Semmi külön feladatot nem ad neki, nem zavarja meg rejtélyeivel. Írásainak nincsenek külön titkai. Belterjesen kibomlik mindaz, amit történetei nyújtanak. Könnyű, varázslatos, kristályos és szivárványos folyású magyar beszéde könnyedén kap föl szárnyaira, s amikor letesz, érezzük, hogy mindent látunk, amit meg akart mutatni nekünk. A nagy elbeszélők ellenállhatatlan erejét hordja ez a nyelv, s kis elbeszélésekben és rajzokban legzavartalanabb a hatása. Székelyek című kötetének néhány olyan elbeszélése van, amelyet nem lehet elfelejteni. De az egész kötet, első novellagyűjteménye, a Jézusfaragó ember óta, Nyirő legművészibb és leggazdagabb hatású könyve. A kötetet kiegészíti három, eddig könyvben meg nem jelent novellája.
Na stiahnutie
2,79 €

A matador


José Suárez nem átlagos gyerek. Egészen pontos elképzelései vannak a jövőjéről, ám a körülményei korlátként magasodnak előtte. Nincs, aki hinne abban, hogy képes valóra váltani az álmait, mindaddig, míg el nem követ egy végzetes hibát. Szerelmes lesz abba, akitől távol kéne tartania magát.Rosa Casillas nem átlagos gyerek. Egészen pontos elképzelései vannak a jövőjéről, és a körülményei adottak is ahhoz, hogy minden álmát valóra váltsa. Családja mindaddig támogatja, míg el nem követ egy végzetes hibát. Szerelmes lesz abba, akitől távol kéne tartania magát, miközben apja ellen fordul.Egy matador és egy szenvedélyes állatvédő táncos mindent elsöprő szerelme, mely utat keres magának két ember életében.Vágyódás, mely képes felülírni a saját magunk alkotta szabályrendszerünket. SpanyolországBikaviadalSzerelemCsalódásBosszúvágyJövő Érezhetsz egyszerre szerelmet és szánalmat valaki iránt? Gyűlölheted és tisztelheted őt egyszerre? A szerelem ilyen. Az ember eleinte megpróbálja tagadni.Az álmait mindenkinek magának kell valóra váltania, a legnehezebb dolog pedig az életben: önmagunkért bátornak lenni.Borsa Brown, az erotikus-romantikus regények népszerű írónője egy perzselő érzelmekkel megtűzdelt, emberi lelket boncolgató történetbe repíti az olvasókat, melyben a szerelemé és a tradícióké a főszerep.
Na stiahnutie
15,77 €

Egri csillagok


A ?regény tárgya történeti eseményekhez kötődik, Buda elfoglalása és a török 1552. évi hadjáratának kiemelkedő fontosságú eseménye, az egri vár ostroma szolgál fő témájául. Kibontakozik a három részre szakadt Magyarország állapota: a mohácsi csata után a törökök 1541-ben elfoglalják Budát, az ország középső része török fennhatóság alatt áll. A törökök hatalmuk megerősítését és területük kiterjesztését megcélozva 1552 nyarán újabb hadjáratot indítanak a még el nem foglalt magyar területek ellen, majd több nagyobb végvár birtokbavétele után három seregük Szolnok alatt egyesült erővel indul a végvár ellen. A vár bevételét követően a 80 000 főnyi óriási haderő Eger vára alá vonul, mely Dobó István kapitány vezetésével, maroknyi csapattal küzd meg az egyesült török sereg ellen. A szeptember 11-től többször megrohamozott, ostrom alá vett védősereg keményen helytáll a támadásoknak, így a törökök súlyos emberveszteségeket szenvednek. Az egyre hidegebb, támadók számára barátságtalanabb időjárás, a járványok és a heves ellenállás egyaránt hozzájárulnak a magyar sikerekhez, s végül a törökök október 17–18-án (38 ostromnap után) – feladva a további hadakozást – visszavonulnak és eltűnnek a vár alól. Az egri diadalnak óriási fontosságot tulajdonított a korabeli Európa, a XVI. században ez volt az első alkalom, hogy sikeresen megvédtek egy magyar végvárat a védők, mely kiemelkedő stratégiai fontosságú helyen állt, hiszen az egész Felvidék előretolt védőbástyája volt s több falu is a védelme alá tartozott.
Na stiahnutie
0,79 €

Szunyoghy miatyánkja


A detektívregénynek induló történetben a számos csalódást megélt, de mindig bizakodóan újra kezdésre vállalkozó címszereplő két házasságának történetét meséli el. Első felesége – akit egy nemesi kúriából szöktetett meg – pár évi boldog házasság után tragikus körülmények között meghal. Szunyoghy évekig bolyong az országban, sok megpróbáltatás után végül vidéki birtokot vásárol és feleségül vesz egy elszegényedett nemeslányt. Az új feleség – aki tökéletes ellentéte az elsőnek – hamarosan megunja az egyhangú életet, és megcsalja férjét a szomszéd földbirtokossal. Amikor Szunyoghy rájön felesége hűtlenségére, felgyújtja házukat, és elindul, hogy harmadszor, most már Amerikában kezdjen új életet. A fordulatos, néha meseszerű történet az egyik legjobban szerkesztett Gárdonyi-regény.
Na stiahnutie
1,07 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King