! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Remények és csalódások


Ormos Mária történész, a pécsi Janus Pannonius Egyetem volt rektora, emeritus professzor, az MTA tagja ebben a könyvében sorra veszi, hogyan alakult az élete a történelmi események sodrában.  Felidézi gyermekkorát, a második világháború megpróbáltatásait, egyetemi éveit, az ’56-os eseményeket, majd leírja, hogyan próbált talpra állni a megtorlások után, miként tört ki az értelmiségi robot szerepköréből és kezdett dolgozni a Történettudományi Intézetben. Életútja a Pécsi Tudományegyetemen folytatódott, ahol három cikluson keresztül töltötte be a rektori tisztséget. Részletesen szól e tevékenységéről, s mindeközben megidézi kollégáit, barátait és partnereit. Természetesen megemlékezik az általa művelt mesterségről is, és nem hiányozhat a könyvből politikai szerepvállalása sem.  Saját életútját követve igyekszik tekintetbe venni mindazt a helyi, országos és világtörténeti eseménysorozatot, amely kitöltötte az általa leélt rövid nyolcvanhat évet. Nos, mondhatjuk, hogy ez a könyv a lehetetlent célozza meg, noha tudni való, hogy ami lehetetlen, az is marad. A kísérletnek mégis lehet némi tanulsága.
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Az isteni Marlene


Maria Magdalena Dietrich szegénységben nő fel az első világháború alatt. Kislánykora óta a színpadról álmodik. Miután hegedűművészi ambíciói meghiúsulnak, Berlinbe költözik, ahol nyomban belecsöppen a kabarék züllött világába. Szmokingot visel, cigarettázik, szerelmi viszonyba keveredik férfiakkal és nőkkel egyaránt. Igéző szépségével, tartásával, polgárpukkasztó öltözködésével telt házak előtt énekel, és hamarosan a filmszakmában is befut. Sem a házasság, sem az anyaság nem tudja megfékezni szabadság- és szereplésvágyát. Hitler hatalomra kerülése után Marlene Amerikában talál új hazára. Hollywood tárt karokkal várja. Greta Garbóval vetekedve olyan sztárokkal látni a mozivásznon, mint Gary Cooper, John Wayne, Cary Grant. A második világháborúban Marlene úgy harcol a nácik ellen, hogy önmagát nem kímélve katonák ezreinek énekel a frontvonalban. A szerző finom pszichológiai érzékkel tárja elénk az isteni díva belső vívódásait. Marlene igazi legenda volt, és Gortner mesterien ábrázolja lenyűgöző, ugyanakkor ellentmondásos személyiségét.
Na stiahnutie
8,37 €

A Viszkis


Amerika egyik legtöbb díjjal jutalmazott fiatal újságírója, Julian Rubinstein a magyar Viszkis rabló történetét találta a legalkalmasabbnak arra, hogy bemutassa a kelet-európai országok zűrzavaros átmenetét a kommunizmusból a kapitalizmusba. Ambrus Attila Ceauşescu rémuralmának vége felé szökik át Erdélyből Magyarországra, az Ígéret Földjére. De csak értetlenséget, gúnyolódást, kirekesztést talál. Kínkeservesen próbálja megvetni a lábát, és nem kell hozzá sok idő, hogy rájöjjön: az egyenes út nem vezet sehová. Amikor először téved a törvényen kívülre, rögtön jobbra fordul a sorsa. Egyre merészebb bank- és postarablások, egyre több pénz, egyre több nő, egyre több ital végül pedig a börtön. Az olvasó nem egyszerűen egy bűnügyi dokumentumregényt tart a kezében, hanem a 90-es évek Magyarországának korrajzát is - amerikai szemüvegen keresztül. A hároméves oknyomozással készült könyv nemcsak a rablások izgalmas részleteivel ejti majd rabul az olvasókat, de azzal is, ahogy a távolról jött amerikai újságíró bennünket, magyarokat lát.
Na stiahnutie
7,88 €

dostupné aj ako:

Stephen Hawking élete és világa


„Üdvözlöm. Stephen Hawking vagyok: fizikus, kozmológus és álmodozó. Bár nem tudok mozogni, és számítógépen keresztül kell beszélnem, az elmém szabad.” „Visszatekintve úgy tűnhet, hogy egy előre alaposan megtervezett menetrend szerint foglalkoztam a világegyetem eredetének és fejlődésének legjelentősebb problémáival. Ám valójában nem így történt. Nem volt előzetes tervem. Az a helyzet, hogy csak a saját orrom után mentem, és mindig azzal foglalkoztam, ami akkor éppen érdekesnek és megoldhatónak tűnt.” Stephen Hawking korunk egyik legfigyelemreméltóbb alakja. Cambridge-i géniusz, világszerte ünnepelt, ragyogó elméleti fizikus, aki ösztönzést és bátorítást jelent mindazok számára, akik szemtanúi lehettek annak, milyen nagyszerű diadalt aratott mozgatóideg-sorvadása felett. Kitty Ferguson ebben a könyvében Hawking életét meséli el. Műve megírásához különleges segítséget kapott magától Hawkingtól, valamint közeli ismerőseitől és családjától.A könyv részletesen bemutatja Hawking gyerekkorát, első szívszorító találkozását motoros neuronbetegségével, majd az ezzel való küzdelmeinek kezdetét elsőéves doktorandusz-hallgató korában. Olvashatunk Hawking egyre növekvő nemzetközi hírnevéről, továbbá az életben maradásért való hosszas küzdelméről, miközben mellesleg még a világegyetem működésének fizikáját is igyekszik feltárni. Ezzel párhuzamosan a szerző, aki közérthető nyelven tudja tálalni az elméleti fizikai ismereteket is, mindenki számára érthetően foglalja össze és magyarázza el a tudomány élvonalába tartozó fizikai elméleteket, melyek Hawkingot foglalkoztatják. A fizikai fogalmakat szemléltető ábrákkal és Hawking életét gyerekkorától napjainkig dokumentáló fotókkal illusztrált könyv a Kitty Fergusontól megszokott közérthető nyelvezettel íródott. Az eredmény egy lebilincselő beszámoló Hawking rendkívüli életéről és zabolátlan elméjéről.
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Cristiano Ronaldo


Dostupné aj v kolekcií Slávni futbalisti Kniha Cristiano Ronaldo: cesta na vrchol je srdcervúcim a prekvapivým rozprávaním o ceste za slávou, ceste, ktorá z Ronalda urobila muža, akým je dnes. Ronaldo si v súčasnosti oblieka dres španielskeho kráľovského klubu Real Madrid a portugalskej reprezentácie. Je považovaný za najlepšieho futbalistu, ktorý dokáže strieľať krásne góly i z priamych voľných kopov.
Na stiahnutie
7,00 €

Divoký kvet


Neuveriteľné príbehy slávnej hollywoodskej herečky!Herečku Drew Barrymorovú netreba nijako výnimočne predstavovať. Je dobre známa už z čias, keď si v detstve zahrala v slávnom filme E. T – Mimozemšťan, a tiež z mnohých ďalších filmov, prevažne rodinných komédií. Svoj sen napísať knihu príbehov zo svojho života dlho odkladala, ale ako sama poznamenala, tie príbehy stále tĺkli na dvere jej srdca a kričali: „Pusti nás von!“ A tak sú vonku. Veselé, dojemné aj vážne. Mnohé vám vyčaria úsmev na tvári a pri niektorých si zasa utriete slzu... Zistíte, že nie všetko v živote filmovej hviezdy je a bolo jednoduché, pretože aj ona má starosti a prežíva problémy, ako každý bežný človek. Dozviete sa, akým kurióznym spôsobom získala úlohu Gertie vo filme E. T. - Mimozemšťan, ako sa v štrnástich rokoch stala plnoletou a musela sa starať sama o seba, ako jej pranie bielizne možno zachránilo život alebo sa pobavíte nad príbehmi o skoku z lode, či o jej obytnom prívese, zaseknutom v streche benzínovej pumpy, keď cestovala po Amerike. Dočítate sa o jej bláznivých kúskoch a neuveriteľných dobrodružstvách s ďalšími známymi ľuďmi, ktorí jej často na ceste životom podali pomocnú ruku, pretože Drew si prežila naozaj zložité detstvo. Napriek tomu sa však dokázala postaviť na vlastné nohy a získať uznanie kritikov a srdcia fanúšikov vďaka filmom ako Pieseň pre nevestu, Večný príbeh, Charlieho anjeli, Jedovatý brečtan či Grey Gardens.
Na stiahnutie
8,80 €

dostupné aj ako:

Divoký květ


Oceňovaná herečka Drew Barrymore se v knize Divoký květ dělí o veselé, dojemné i vážné příběhy ze své minulosti i současnosti. Drew čtenářům vypráví například o tom, jak v šesti letech dostala průlomovou roli ve filmu E. T. – Mimozemšťan, jak jí praní prádla možná zachránilo život, jak založila školu v Africe nebo jak s obytným autem uvízla pod benzinovou pumpou během cesty po Americe. Kniha je plná příhod a zážitků, díky kterým Drew našla smysl života a uvědomila si skutečný význam rodiny. Kromě jejích skalních fanoušků tyto příběhy chytí za srdce a inspirují všechny lidi, kteří hledají lásku a štěstí nebo se potýkají s dospíváním. Drew je herečka, producentka, podnikatelka a matka dcer Olive a Frankie. Když si jako malá zahrála ve filmu E. T. – Mimozemšťan, život se jí obrátil vzhůru nohama. I přes složité dětství se ale dokázala postavit na vlastní nohy a ve čtrnácti letech se nechala zplnoletnit. Později získala uznání kritiků i srdce fanoušků díky filmům jako Píseň pro nevěstu, Věčný příběh, Charlieho andílci či Grey Gardens. Je spoluzakladatelkou firem Flower Films, Flower Beauty a Barrymore Wines. S rodinou žije v New Yorku a Los Angeles. „Dveře číslo jedna. Tohle je nejlepší rada, kterou jsem kdy dostala. Zamilovala jsem se. Mám dvě krásné dcery, které jsou celý můj svět. A pokud budete mít takové štěstí, že se před vámi objeví skvělá příležitost, chytněte ji za pačesy. Držte se jí a nepusťte.“
Na stiahnutie
11,90 €

Lionel Messi


Dostupné aj v kolekcií Slávni futbalisti Fascinujúci príbeh futbalovej legendy Lionela Messiho od prvého kontaktu s loptou v uliciach argentínskeho Rosaria do prvého gólu na ihrisku štadióna Camp Nou v španielskej Barcelone. Kniha Lionel Messi: Úžasný príbeh je strhujúce rozprávanie o chlapcovi, ktorý bol zrodený pre to, aby hral krásnu hru, a ktorého osudom bolo stať sa najlepším futbalovým hráčom sveta. Bestseller Michaela Parta je povinným čítaním každého futbalového fanúšika! Aktuálne hrá Lionel Messi za katalánsky klub FC Barcelona a nosí číslo dresu 10. Štýlom hry býva prirovnávaný k argentínskemu futbalistovi Maradonovi.
Na stiahnutie
7,00 €

Pablo Escobar


Vynikajúci dokument o Pablovi Escobarovi je príkladom, ako má vyzerať nekompromisná, neústupčivá investigatívna žurnalistika. Titul, ktorý sa pýši prestížnou novinárskou Cenou Corneliusa Ryana, sleduje krvavý príbeh vzostupu a pádu hlavy medellínskeho kokaínového kartelu, nazývaného aj „Kokaínový kráľ“. Escobarova zločinecká ríša na vrchole moci držala v hrsti celý štát a s ním ako rukojemníkov tridsať miliónov ľudí. Túto hrôzovládu ukončila až smrť narkobaróna. Dôkladný pohľad oceňovaného novinára Marka Bowdena z bezprostrednej blízkosti opisuje donedávna neznáme podrobnosti o šestnásť mesiacov trvajúcom tajnom love na Pabla pod vedením USA. Vďaka dosiaľ nevídanému prístupu k dôležitým hráčom – vrátane kolumbijského prezidenta Césara Gaviriu a plukovníka Huga Martineza, neskorumpovateľnému vodcovi špeciálnej policajnej jednotky, ktorá išla po Escobarovi –, či prísne tajným dokumentom a prepisom odpočutých Escobarových telefonátov napísal Bowden strhujúci príbeh, ktorý je zároveň výstižným obrazom drsnej podoby spravodlivosti v skutočnom svete.
Na stiahnutie
12,50 €

dostupné aj ako:

O funkcích práce a osobitosti


Publikace z r. 1938, v níž její autor Bohuslav Brouk (1912-1978), enfant terrible čs. avantgardy a bohémy 30. a 40. let, svým typickým, nekompromisním a čtivým stylem předkládá syntézu Freudovy psychoanalýzy a Adlerovy individuální psychologie, aplikovanou na řadu lidských činností.
Na stiahnutie
6,89 €

dostupné aj ako:

Potkávání setkávání


Nejsou to paměti v obvyklém slova smyslu. Z. K. Slabý se v průběhu své literární práce setkával (už od mládí) s řadou českých, slovenských, ruských, německých, japonských, polských, francouzských a dalších zajímavých osobností – spisovatelů, výtvarníků, hudebníků, herců, kritiků a podobně. Někteří z nich se stali jeho celoživotními přáteli, s jinými se setkával průběžně, s dalšími alespoň při určitých příležitostech. Aby tato potkávání nebyla zapomenuta (o což ho žádala řada přátel a známých), věnoval některým z oněch tvůrců kapitolu v této knize. A aby nespočívalo vše pouze na útržcích vzpomínek, doplnil je ukázkami z korespondence, dobovými dokumenty, výňatky z recenzí, pasážemi z rozhovorů, které mají svá vročení, což bezesporu přispívá k celkové věrohodnosti i po stránce faktografické. Tato samostatná první část oněch portrétů je zaměřena především na osud básníka Konstantina Biebla, který vyvstává i z několika dalších kapitol, věnovaných jeho nejbližším včetně nakladatele Karla Janského, ale také zprostředkuje osobní pohled na život a dílo Karla Konráda, Vítězslava Nezvala, Jaroslava Seiferta, Viléma Závady, Františka Halase a Vladimíra Holana; z dalších českých autorů jsou tu zařazeny profily Marie Pujmanové, Jana Skácela, Václava Řezáče, Oty Šafránka, Václava Čtvrtka, Vlasty Váňové nebo Jarmily Svaté, k těm starším zde náleží A. M. Tilschová a J. Š. Kubín. Autor neodlišuje pohádkáře a vypravěče dětských příběhů od lyriků a romanopisců, zaměřujících se na dospělé, protože celek literatury a literárního dění je mu právem nedělitelný. Ze zahraničních spisovatelů se k uvedeným jménům přiřazuje kyrgyzský Čingiz Ajtmatov, ruská Agnija Barto, německý Otfried Preussler, jugoslávský Dušan Radović, japonský Yoshitomo Imae a slovenský Ľudo Ondrejov, najdete tu malíře (Františka Tichého, Jiřího Trnku, ale i Radka Pilaře, Milana Albicha a Evu Bednářovou), sochaře (Karla Dvořáka), herečku (Růženu Naskovou). Každé z těch setkání bylo jiné, proto ani jejich zachycení není stereotypní, má svoji osobitou polohu, návraty k zúčastněným chtějí být co nejbezprostřednější (ať jde o Nicolae Labise nebo Ovseje Drize). Jestliže se v nich objevuje odezva časů, o které šlo, je to příznačné; jsou-li tu i zmínky méně lichotivé, je právě nutno je tak brát: jako dobové úsudky (aniž v některých případech ztrácejí svoji právoplatnost podnes). Samozřejmě těchto čtyřicet osobností zahrnuje pouze menší část pozoruhodných setkání, k nimž docházelo. Proto se autor ve svých vzpomínkách chce vracet k další plejádě umělců, s nimiž měl příležitost se poznat, ať doma nebo při pobytech v cizích zemích.
Na stiahnutie
14,69 €

dostupné aj ako:

Štúrovci


Ľudovít Štúr dal meno jednej generácii bojovníkov za práva Slovákov. Publikácia Štúrovci zavedie čitateľa do obdobia pre slovenský národ obzvlášť ťažkého, často plného beznádeje a skepsy, do rakúsko-uhorskej monarchie. Ľudovít Štúr ako vedúci predstaviteľ slovenského národného obrodenia sa spolu so skupinou literárnych velikánov, ktorí pociťovali krivdu a utláčanie, rozhodli bojovať za práva slovenského ľudu. V neľahkých časoch maďarizácie sa táto súdržná skupina nebála odvážne presadzovať svoje názory a bojovať za náš národ i na tých najvyšších miestach, a to napríklad predložením Žiadostí slovenského národa s nádejou v lepšiu budúcnosť. Kniha ponúka okrem životopisov aj výber diel jednotlivých osobností štúrovskej generácie, ktoré približujú vnútorný svet autorov, ich úprimné pocity, radosti, no neraz i sklamania a útrapy prameniace z aktuálnej nepriaznivej situácie. V knihe najkrajších esejí a básní štúrovcov nájdete: Ľudovíta Štúra, Jozefa Miloslava Hurbana, Sama Chalupku, Michala Miloslava Hodžu, Janka Kráľa, Gustáva Kazimíra Zechentera-Laskomerského, Mikuláša Dohnányho, Jána Kalinčiaka, Andreja Sládkoviča, Jána Bottu, Sama Bohdana Hroboňa, Jána Francisciho, Pavla Dobšinského, Janka Matúšku.
Na stiahnutie
6,20 €

dostupné aj ako:

Život Antona Čechova


Donald Rayfield (1942) je emeritným profesorom ruštiny a gruzínčiny. Vo svojich početných knižných i časopiseckých publikáciách sa venuje téme Čechovovho života a diela, ruskej literatúre a vzťahom medzi ruskou a európskou literatúrou a kultúrou. Je tiež autorom mnohých publikácií o gruzínskej literatúre a kultúre, prekladá prózu i poéziu z ruštiny a gruzínčiny, je vedúcim autorského tímu kolektívu, ktorý zostavil gruzínsko-anglický slovník. Objavný a rozsiahly životopis A. P. Čechova Život Antona Čechova podáva život dramatika na základe enormného množstva dokumentov, ktoré za roky bádania skúmal a najmä s použitím nedávno zverejnených súkromných i historických skutočností. Chronologickým, konzekventným, radením udalostí, doteraz častokrát neznámych, sa autor snaží až pedantne presne a dôkladne mapovať život dramatika a jeho okolia, rodiny, blízkych. Častokrát ide o ďalšie významné osobnosti ruského kultúrneho života (Tolstoj, Stanislavskij, Gorkij...). Pre divadelníkov, teatrológov i literárnych vedcov je to pomôcka mimoriadneho významu pri pochopení súvislostí vzniku jednotlivých diel a tým aj Čechovovej umeleckej tvorby. Na Slovensku doteraz nevyšla publikácia o A. P. Čechovovi v takomto obsažnom rozsahu.
Na stiahnutie
12,50 €

dostupné aj ako:

Kontraktor


Kontraktor je fenomén dvadsiateho prvého storočia, ktorý sa zrodil z chudoby a vojnových konfliktov. Kontraktora si najímajú súkromné osoby, firmy a politici, aby ich ochraňoval a sprevádzal na nebezpečných misiách. Kontraktor je telesne zdatný, psychicky odolný, dobre znáša ťažké podmienky a v krajnom nebezpečenstve sa rozhoduje s chladnou hlavou. Skôr ako autor Kontraktora Peter Kijaba dostal ponuku na uzavretie kontraktu, prešiel tvrdým výcvikom vo Francúzskej cudzineckej légii. Jeho pútavé a zaujímavé rozprávanie prináša tému, s ktorou sa na Slovensku stretávame po prvý raz. Odkrýva tabu Francúzskej cudzineckej légie, tvrdé podmienky v nej a päťročný výcvik, ktorým prešiel. Časť výcviku absolvoval v Gabone a na Pobreží Slonoviny v čase, keď v krajine začali vyčíňať Mladí patrioti. Ako kontraktor pôsobil na Haiti, kde bol očitým svedkom posledného zemetrasenia, o ktorom informovali médiá celého sveta. Apokalyptická skaza, beznádej, zúfalstvo a tisícky mŕtvych v krajine, kde nič nefungovalo ani v bežnom živote. Všadeprítomnú hrôzu a bezcitnosť opisuje tak živo, že čitateľ sa ocitne uprostred Port-au-Prince zrovnaného so zemou. Dnes pôsobí ako kontraktor v Afganistane.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Edvard Beneš bez adorace


Kniha, kterou dostáváte do ruky, mapuje život Edvarda Beneše na pozadí událostí, které prožil, a které sám ovlivňoval, nebo ovlivňovat mohl. Rozhodně Beneše zbožně neuctívá, jak napovídá titul knihy, ale v žádném případě se jej nesnaží očerňovat nebo zcela zatracovat. Autor se snaží čtenářům co nejvíce přiblížit složitost problémů, které Beneš musel řešit. K tomu používá četné citace dokumentů, které, jak si často myslíme, dobře známe, ale při čtení jejich doslovného znění můžeme být překvapeni.
Na stiahnutie
6,90 €

Dobré vlivy


Čtenář tohoto svazku se seznámí s životem otce Jeronýma. Nejprve prostřednictvím portrétu od otce Mikuláše, který mu byl z jeho žáků nejblíže. Hned potom ve vzpomínkách autora samého. Nejde však o autobiografii, nýbrž o pohled na všechny, kdo mu pomohli stát se tím, kým byl – mužem modlitby, kterého život v klášteře naplňoval štěstím, silnou a vyrovnanou osobností, schopnou předat druhým své zkušenosti ze života s Bohem.
Na stiahnutie
4,70 €

dostupné aj ako:

Môj priateľ Iľf


Táto kniha nie je román, ktorý Jevgenij Petrov nestihol napísať o svojom spoluautorovi Iľjovi Iľfovi. Jej zostavovateľke Alexandre Iľfovej, dcére Iľju Iľfa, sa však kombináciou poznámok a náčrtov Jevgenija Petrova, spomienok súčasníkov Iľju Iľfa, literárnych kritík, fragmentov ohlasov z dobovej tlače a dokumentov zo štátnych archívov i z osobného archívu zostavovateľky podarilo splniť sen Jevgenija Petrova o knihe, ktorá by zachytávala desať rokov jeho jedinečnej spolupráce s Iľfom, "o Iľfovi, jeho živote a smrti". Táto kniha predstavuje výber z ruského originálu - je to výber toho najpodstatnejšieho, čo charakterizuje spoluprácu dvoch výnimočných autorov a dobu, v ktorej žili. Valerij Kupka
Na stiahnutie
5,95 €

dostupné aj ako:


Čítanie o slávnych osobnostiach je mnohokrát inšpirujúce. Motivujú nás biografie slávnych umelcov, známych hercov alebo významných politikov.

Absolútne prvou biografiou všetkých čias je zrejme Excellentium Imperatorum Vitae, ktorú napísal grék Cornelius Nepos a opisoval v nej životy viacerých gréckych vojenských generálov. Neskôr mal už skoro každý významný vodca svoju biografiu, vrátane Cicera, Júliusa Cézara alebo Alexandra veľkého.

Pri čítaní životopisných kníh máme jedinečnú možnosť sledovať dlhú cestu, ktorú museli títo slávni ľudia prejsť. Uvidíme množstvo pádov a chýb, kvôli ktorým sa ale tieto osoby nevzdali a zobrali ich ako príležitosť zlepšiť sa vo všetkyćh oblastiach. Mnoho v sebe skrývajú aj úprimné rozhovory, ktoré sú často otvorenými vyznaniami a v tejto kategórii nájdete isto aj knihu o človeku, ktorého považujete za svoj vzor a je pre vás inšpiráciou.

Môžete si vybrať, či budete čítať o danej osobe z pohľadu iného človeka, alebo či siahnete po autobiografii. Obidve možnosti majú svoje čaro.

Je všeobecnou pravdou, že dobrá kniha môže ovplyvniť smerovanie nášho života. Pri biografickej literatúre to platí stonásobne, pretože v ruke držíme príbeh reálneho človeka, z ktorého môžeme čerpať mnoho inšpirácie a tipov.

Nájdete tu biografie z oblasti biznisu, filmu a hudby, histórie, literatúry, športu, mafie a podsvetia, náboženstva, politiky, osobností vedy a umenia.