! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Ako mať peniaze 05


V piatej časti sa dozviete ako úspešne investovať na finančnom /kapitálovom/ trhu. Aké možnosti tu máte, aké sú výhody ETF fondov. Podľa akých zásad si ich vyberať. Ako neplatiť zbytočne veľa na poplatkoch, ako znižovať riziko a kam vôbec neinvestovať. Že investovanie je pre každého a je pomerne jednoduché. Dozviete sa najčastejšie chyby investorov. Sú to priamo vedomosti z praxe bez zbytočných príbehov. Snažím sa ísť jasne k jadru veci. Ebook je písaný bežným jazykom, je stručný, logický a jednoduchý. Cenu ebooku berte ako investíciu, ktorá sa vám mnohonásobne vráti. Vedomosti čerpám z 20 ročnej praxe.
Na stiahnutie
15,00 €

Listina v kontextu společenských změn (K 30. výročí jejího přijetí)


Přijetí Listiny základních práv a svobod v lednu roku 1991 bylo vnímáno jako významný předěl v oblasti ochrany lidských práv a svobod i v posílení autonomie jednotlivce vůči státu. Listina začala ovlivňovat společnost, ale současně společnost začala ovlivňovat Listinu. Významnou roli od počátku hrají přeměny hospodářské, technologické, ekologické a politické, mající navíc čím dál více globální charakter, ale také výměna generací, které jsme v poslední době svědky. Jaký je její význam dnes? Jaký bude v dalších desetiletích? Kam se Listina za 30 let posunula, případně kde ke změně dosud nedošlo? K těmto úvahám inspiruje předkládaný sborník, který je výstupem z konference k 30. výročí přijetí Listiny československým Federálním shromážděním. Každý z autorů se ve svém příspěvku pokusil o reflexi dané oblasti lidských práv upravených Listinou a zhodnotil, co je nyní jinak, než bylo před 30 lety. Sborník tak zachycuje současné trendy, včetně toho, zda odpovídají původním představám tvůrců Listiny. Tvůrci sborníku věří, že bude přínosným čtením nejen pro pamětníky a současníky, ale vzbudí zájem i u studentů, kteří představují nastupující generaci právníků.
Na stiahnutie
31,13 €

Kult WE


Nahliadnite do zákulisia firmy WeWork v podaní novinárov, ktorí odhalili škandalózne praktiky jeho bezškrupulózneho zakladateľa trpiaceho grandióznym sebaklamom. Adam Neumann sa do New Yorku presťahoval v roku 2001 potom, ako odslúžil päť zo siedmich rokov povinnej vojenskej služby v izraelskom námorníctve. O pätnásť rokov neskôr sa ocitol v pozícii sympatického riaditeľa spoločnosti s hodnotou 47 miliárd dolárov. Takmer dvojmetrový mladík s dlhými vlasmi a ústami plnými rečí, že život má byť prechádzka ružovou záhradou, bol zosobnením predstáv o podnikateľovi zo Silicon Valley. Ponúkal takmer hypnotizujúcu víziu: radikálnu zmenu pracovného prostredia šitú na mieru generácii mileniálov. Nazval ju WeWork. Neumannove ambície podporované miliardami dolárov od investorov rástli do neba. WeWork už nemal byť len poskytovateľom kancelárskych priestorov, mal stavať školy, budovať mestá či kolonizovať Mars. Spoločnosť v honbe za víziou svojho zakladateľa míňala peniaze rýchlejšie, než ich dokázala nadobudnúť. Šéf firmy brázdil celú zemeguľu na súkromnom lietadle v marihuanovom opare a snažil sa získavať ďalší kapitál, no koncom roka 2019, bezprostredne pred vstupom na burzu, sa mu všetko rozpadlo pod rukami. Neumanna vyhnali z vlastnej firmy, no jeho status miliardára tým nijako neutrpel. Nevšedný rast firmy WeWork prilákal najrôznejšie postavy finančného systému, ochotné ignorovať zjavné riziká. Jej náhly prepad však začal nadobúdať podobné kontúry ako v prípade neslávne známej firmy Theranos. Ako je možné, že sa niektoré z najväčších bánk a množstvo renomovaných investorov dokázalo nadchnúť pre takýto zjavný podfuk? A čo to znamená pre budúcnosť startupov v Silicon Valley? Odpoveď na tieto a ďalšie otázky o vzostupe a páde firmy WeWork hľadajú reportéri denníka Wall Street Journal Eliot Brown a jeho kolegyňa Maureen Farrell.
Na stiahnutie
15,90 €

dostupné aj ako:

Účetní souvztažnosti podnikatelských subjektů, 4. vydání


Publikace reflektuje změny v účetní legislativě platné od 1. 1. 2022 a zaobírá se účetními souvztažnostmi všech syntetických účtů. Souvztažnosti jsou bohatě doplněny praktickými příklady. Veškeré syntetické účty jsou vždy zobrazeny v konkrétních účetních výkazech, jichž se týkají (rozvaha, výkaz zisku a ztráty v druhovém členění). Součástí publikace je rovněž praktický příklad zaměřený na sestavení účetní závěrky v plném rozsahu (rozvaha, výkaz zisku a ztráty v druhovém členění, příloha, přehled o peněžních tocích, přehled o změnách ve vlastním kapitálu).
Na stiahnutie
21,81 €

meritum Daň z přidané hodnoty 2022


meritum Daň z přidané hodnoty 2022 obsahuje z hlediska praktického využití srozumitelný výklad problematiky DPH a je koncipováno jako každodenní pomůcka pro všechny, kteří se chtějí v této oblasti orientovat. Publikace je rozdělena do tří částí: obecné principy daně z přidané hodnoty,uplatňování daně z přidané hodnoty,správa daně z přidané hodnoty. Výklad je zpracován ve znění právních předpisů k 1. 1. 2022.
Na stiahnutie
15,44 €

Buď svou značkou


Autoři knihy Buď svou značkou nastartují Vaši osobní značku z nuly na sto. Vysvětlí Vám, proč je budováni osobní značky důležité a kde a jak máte svůj brand budovat. Jak se vyrovnat se strachem, s hatery a kritikou, jak udělat první krok i jak neztratit vůli pokračovat. Tato kniha neslouží pouze lidem z marketingu či influencerům apod. Tuto knihu by si měli přečíst také ti, kterým o žádné budování PR nejde, ale chtějí se zamyslet nad tím, jak působí na své okolí, jak je okolí vnímá proč tomu tak je. Autoři Kaťa Toholová a Michal Vydržel se vlastně ani nehledali, ale naštěstí se našli. Spojením Katiny jemné novinařiny a velice empatického vysvětlovaní a Michalova Wall Street – hokejistického přístupu „narovinu“ vznikla kniha, která zodpoví všechny čtenářovy otázky a vyburcuje ho k akci.
Na stiahnutie
13,68 €

Nespútaný Amazon


Úspešný autor Brad Stone vás prevedie zákutiami spoločnosti, ktorú vybudoval Jeff Bezos, a zároveň vám predstaví najvýznamnejší podnikateľský príbeh našej doby. Brad Stone v knihe Nespútaný Amazon predkladá dôkladne overený a živo vyrozprávaný príbeh o tom, ako sa z úspešného maloobchodu stal jeden z najmocnejších a najobávanejších subjektov globálnej ekonomiky. Venuje sa zároveň evolúcii samotného Bezosa – spočiatku trochu čudácky technologický nadšenec plne oddaný budovaniu firmy sa mení na vyšportovaného disciplinovaného miliardára s globálnymi ambíciami, ktorý Amazonu vládne tvrdou rukou aj napriek tomu, že jeho súkromný život sa prepiera v každom bulvárnom plátku. Autorovi sa podarilo vyčerpávajúco a strhujúco zachytiť neprikrášlený portrét človeka a spoločnosti, bez ktorých by sme si moderný život už nevedeli predstaviť.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Budget Cut


Marketingový bestseller od Agentúry roku! Ak chcete z marketingovej investi´cie vysekatˇ cˇo najviac, musi´te sa zbavitˇ balastu a veci´, ktore´ va´s brzdia. Su´ to nezmysly, pri´stup „neda´ sa“, nejasne´ ciele a predvi´datelˇne´ rozmy´sˇlˇanie. Aby sme va´m pomohli si to lepsˇie zapama¨tatˇ a pouzˇitˇ vo vasˇej kazˇdodennej pra´ci, zhrnuli sme na´sˇ pri´stup do skratky BDGT (osekane´ slovo budget): cut Bullshit, cut Don’ts, cut Goals, cut Templates. Prve´ tri cˇasti buduju´ do^veru v marketing a posledna´ hovori´ o inova´cii, ktora´ zvysˇuje hodnotu marketingovy´ch investi´cii´ (a za´rovenˇ znizˇuje sˇancu, zˇe va´m pra´cu vezme robot).
Na stiahnutie
17,00 €

dostupné aj ako:

Internetový marketing


Zvyšte profit díky SEO, Skliku, Google Adwords, Facebooku či YouTubeMarketing na Internetu vyžaduje připravené lidi! Marketérům už nestačí pouze znalosti marketingu. Musejí mít povědomí o technických aspektech, aby věděli, jak nejlépe tento marketing provádět.Zkušený lektor a vyučující vám vysvětlí všechny technické aspekty úspěšné propagace na Internetu a podělí se s vámi o řadu zkušeností z marketingové praxe. Naučíte se také své internetové aktivity měřit a vyhodnocovat. Kniha je tak vhodná nejenom pro všechny tvůrce, správce a majitele webových stránek, ale také pro marketingové manažery, konzultanty a asistenty. Dozvíte se mimo jiné:- Jak marketing na Internetu funguje- Jak provádět optimalizaci webů pro vyhledávače (SEO)- Jak tvořit text orientovaný na zákazníka (copywriting)- Jak budovat zpětné odkazy- Jak na inzeráty a reklamní kampaně v PPC systémech- Jak na podporu prodeje v e-shopu a ve vztahu B2B- Jak se prosadit na sociálních sítích- Jak na virální marketing a e-mailingPraktické ukázky zahrnují tyto technologie a služby: Seznam Sklik, Google Adwords, AdFox, ETARGET, Google Analytics, Facebook, YouTube, Twitter, Lidé.cz, SEO, RSS a další. DVD obsahuje:- Videotutoriály, přednášky a školení v češtině- Výukové materiály a přehledové studie- Softwarové nástroje pro blogování, e-mailing či PPC kampaně- Užitečné odkazy na blogy a další zdroje informací o marketinguO autorovi:Viktor Janouch je konzultant a lektor v oblasti marketingu, především marketingu na Internetu. Vyučuje na Univerzitě Pardubice a pořádá otevřené i firemní semináře a kurzy. Věnuje se také řízení projektů, optimalizaci a copywritingu. Jako autor má na svém kontě řadu odborných článků a knihu Internet marketing.
Na stiahnutie
9,75 €

Daně a účetnictví 8/2021


V článku Zákon o DPH – novela od 1. července 2021 je uveden přehled nejdůležitějších změn zákona o DPH, navržených ve sněmovním tisku 867, který je v současné době ve schvalovacím řízení. Účinnost je navržena od 1. července 2021. K sněmovnímu tisku byly předloženy pozměňovací návrhy, které nebyly dosud také projednány… Daňové, účetní a mzdové problematice jsou věnovány i další články měsíčníku. Titul obsahuje témata: •Zákon o DPH (1.) – novela od 1. července 2021 •Spotřební daně – změny •Stavební právo – nová koncepce •Dvě podlimitní technická zhodnocení v jednom roce •Režim paušální daně z pohledu zdravotního pojištění •Mimořádné odpisy i leasingy •Ustanovení § 6 ZDP z pohledu zdravotního pojištění •Rozšíření zvláštního režimu jednoho správního místa •Povinná elektronická podání •Elektroodpad •Daně – daňové a nedaňové výdaje •Odpisování majetku vybrané účetní metody •Dlouhodobý hmotný majetek •Prodej a pacht podniku – pracovněprávní souvislosti •Ukončení zaměstnání – oznamovací •povinnost zaměstnavatele •Překážky v práci na straně zaměstnance •Zúčtované příjmy a zdravotní pojištění •Rozvrh pracovní doby – volnost v úpravě •Samostatná výdělečná činnost –souběh zaměstnání •Půvab cyklistiky •Tanorexie a anorexie •Termíny pro praxi v červenci 2021 •Termíny pro praxi v srpnu 2021 Změny v sazbách spotřebních daní u minerálních olejů, tabákových výrobků, zahřívaných tabákových výrobků, surového tabáku, změny v uplatnění vratky spotřební daně z minerálních olejů spotřebovaných v zemědělské prvovýrobě nebo při provádění hospodaření v lese či zrušení podpory některých biopaliv nebo úprava nároku na vrácení spotřební daně z piva. Současně byla stanovena přechodná pravidla např. pro nakládání se zahřívanými tabákovými výrobky s neaktuální tabákovou nálepkou či zajištění daně pro dopravu tabákových výrobků nebo zahřívaných tabákových výrobků v režimu podmíněného osvobození od daně… Rozšíření zvláštního režimu jednoho správního místa od 1. 7. 2021 Od roku 2020 je v legislativním procesu zákon, kterým se mění zákon o DPH a celní zákon, kterým se ve vazbě na změny předpisů EU v daňové a celní oblasti, které nabývají účinnosti od 1. 7. 2021, upravují nově zejména pravidla pro tzv. elektronické obchodování. Touto novelou se rozšiřuje také využití zvláštního režimu jednoho správního místa, jehož hlavním smyslem je usnadnění plnění daňových povinností pro poskytovatele vybraných plnění. Od 1. 7. 2021 se využití tohoto zvláštního režimu rozšíří, a to prakticky v návaznosti na nová pravidla pro elektronické obchodování. V článku jsou nejprve shrnuta nově platná obecná pravidla pro zvláštní režim jednoho správního místa a návazně jsou vymezena vybraná plnění, u nichž je možno od 1. 7. 2021 tento zvláštní režimu využívat. Návazně jsou stručně shrnuty podmínky pro registraci do tohoto zvláštního režimu a pravidla pro podávání daňových přiznání… Dvě podlimitní technická zhodnocení v jednom roce „Daňový balíček“ – zákon č. 609/2020 Sb., kterým se mění některé zákony v oblasti daní a některé další zákony (dále jen „Novela“) – přinesl s účinností od roku 2021 významné daňové změny. Z hlediska zaměstnanců bylo nepochybně nejpříznivější zrušení konceptu tzv. superhrubé mzdy, které jim na úkor státní kasy o tisíce zvýšilo čisté příjmy. Zatímco podnikatelé uvítali zvýšení investičního limitu pro movitý hmotný majetek ze 40 000 Kč na 80 000 Kč. Logicky související změnou pak bylo obdobné zdvojnásobení investičního limitu pro tzv. technické zhodnocení (např. rekonstrukce a modernizace) hmotného majetku. Jenže tato novinka asi bude potřebovat ještě doladit, protože Novela nečekaně zrušila časové období, za které se má hodnota testovat.
Na stiahnutie
10,29 €

Poradca 3/2019 - Zákon o vlastníctve bytov a nebytových priestorov – úplné znenie s komentárom


Mesačník Poradca 3/19 obsahuje: - Zákon o vlastníctve bytov a nebytových priestorov – úplné znenie po novele, ktorá nadobúda účinnosť 1. 11. 2018, s komentárom - Stavebné sporenie po novom – novela zákona od 1. 1. 2019 - Ochrana spotrebiteľa od 1. 1. 2019 Dňa 1. 11. 2018 nadobúda účinnosť ostatná novela zákona o vlastníctve bytov a nebytových priestorov, ktorá je dôležitá nielen pre samotných vlastníkov, ale i pre správcov bytových domov. Dochádza k zjednodušeniu a sprehľadneniu právnej úpravy rozhodovania vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome. Novela zákona odstraňuje niektoré výkladové problémy, ktoré priamo súvisia so správou bytového domu týkajúce sa spoločenstva vlastníkov. /Kľúčové slová/: Vlastník bytu, vlastníctvo bytov, nebytové priestory, správca, bytové domy, stavebné sporenie po novele, ochrana spotrebiteľa po novele
Na stiahnutie
4,80 €

100 otázek a odpovědí Cestovní náhrady, Společnost s.r.o.


Obsah: - Cestovní náhrady - Stravné zaměstnanců - Automobil - Zisk - Ztráta - Vznik - Zánik - Převod podílu obchodní společnosti Cestovní náhrady – Novela ZDP zavedla další formu podpory stravování zaměstnanců, tzv. stravenkový paušál. Jaká pravidla platí při poskytování stravenek a stravenkového paušálu a při poskytování náhrad cestovních výdajů při pracovních cestách přinášíme formou praktických řešení. Společnost s.r.o. – Praktické rady týkající se využití zisku s.r.o. v dalším podnikání, řešení ztráty, vznik, zánik a převod obchodních podílů společnosti s.r.o. Titul obsahuje: 100 Otázek a odpovědí je odborná publikace, která přináší 6x ročně odpovědi a řešení z účetní, daňové, mzdové a personální praxe související s novelami zákonů. Každá publikace obsahuje otázky a odpovědi na 2 aktuální témata, které reagují v daném období na novelizované zákony. Cestovní náhrady Základní platná právní úprava poskytování náhrad cestovních výdajů při pracovních cestách zaměstnanců je obsažena v sedmé části zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce. Novela zákoníku práce zavedla další formu podpory stravování zaměstnanců, a to peněžitý příspěvek na stravování, tzv. stravenkový paušál. V roce 2021 tak mohou zaměstnavatelé poskytovat svým zaměstnancům daňově zvýhodněné stravování ve třech formách: - zajištění stravování ve vlastním stravovacím zařízení, - zajištění stravování prostřednictvím jiných subjektů (zahrnujeme sem i poskytování stravenek), - a poskytování peněžitého příspěvku na stravování. Společnost s.r.o. Společnost s ručením omezeným je společnost, za jejíž dluhy ručí společníci společně a nerozdílně do výše, v jaké nesplnili vkladové povinnosti podle stavu zapsané ho v obchodním rejstříku v době, kdy byli věřitelem vyzváni k plnění. Podíl společníka ve společnosti s ručením omezeným se určuje podle poměru jeho vkladu na tento podíl připadající k výši základního kapitálu, ledaže společenská smlouva určí jinak. Společenská smlouva může připustit vznik různých druhů podílů. Podíly, se kterými jsou spojena stejná práva a povinnosti, tvoří jeden druh. Podíl, se kterým nejsou spojena žádná zvláštní práva a povinnosti, je podíl základní. Určí-li tak společenská smlouva, může společník vlastnit více podílů, a to i různého druhu. Upraví-li společenská smlouva podíly, se kterými není spojeno hlasovací právo, není tím dotčeno ustanovení § 171 odst. 2. Ve společnosti musí být alespoň jeden podíl, se kterým je spojeno hlasovací právo. Věnujeme se problematice Společnosti s.r.o., kde najdete praktické rady týkající se využití zisku s.r.o. v dalším podnikání, řešení ztráty, vznik, zánik a převod obchodních podílů společnosti s.r.o.
Na stiahnutie
7,05 €

Podvojné účtovníctvo s komentárom


Nová odborná publikácia Podvojné účtovníctvo s komentárom, ktorý je obohatený o prípady z praxe a definíciu pojmov, s ktorými sa podnikateľ pri účtovaní môže stretnúť. V tejto publikácii sa dočítate aké informácie môže podvojné účtovníctvo podnikateľovi poskytnúť, ako ich môže v podnikaní využiť či aká je podstata podvojného účtovníctva a aké princípy sa v ňom uplatňujú. Podvojné účtovníctvo upravuje zákon o účtovníctve a postupy účtovania pre podnikateľov účtujúcich v podvojnom účtovníctve. Titul obsahuje: oZákon o účtovníctve s komentárom oPostupy účtovania v podvojnom účtovníctve s komentárom Ktorý podnikateľ má povinnosť viesť podvojné účtovníctvo a ktorý podnikateľ si ho môže vybrať dobrovoľne? Okruh osôb, ktoré musia viesť účtovníctvo, je vymedzený okrem zákona o účtovníctve aj Obchodným zákonníkom. Povinne musia účtovať v sústave podvojného účtovníctva všetci podnikatelia, ktorí sú zapísaní v obchodnom registri, a dobrovoľne môžu účtovať v sústave podvojného účtovníctva všetci ostatní podnikatelia. Ak fyzická osoba – podnikateľ nie je zapísaná v obchodnom registri, môže dobrovoľne tiež účtovať v sústave podvojného účtovníctva, v opačnom prípade môže účtovať v sústave jednoduchého účtovníctva, prípadne nebude viesť žiadne účtovníctvo a bude viesť daňovú evidenciu alebo si uplatňovať paušálne výdavky (výdavky percentom z príjmov).
Na stiahnutie
11,00 €

Daňové zákony (2021)


• ZÁKON č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov • ZÁKON č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty • ZÁKON č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve • OPATRENIE č. 23054/2002-92 o postupoch účtovania v sústave podvojného účtovníctva • ZÁKON č. 311/2001 Zákonník práce Publikácia obsahuje úplné znenia daňových, účtovných a mzdových zákonov po ostatných novelách k 1. 1. 2021. Obsahuje predovšetkým témy DPH, ZDP, ZP, účtovníctvo (postupy účtovania v sústave podvojného účtovníctva). Určená je predovšetkým daňovníkom, ekonómom, účtovníkom, mzdovým účtovníkom, audítorom, podnikateľom, živnostníkom, ale osloví aj študentov a širokú verejnosť... Titul obsahuje úplné znenia zákonov po ostatnej novele: • ZÁKON č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov • ZÁKON č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty • ZÁKON č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve • OPATRENIE č. 23054/2002-92 o postupoch účtovania v sústave podvojného účtovníctva • ZÁKON č. 311/2001 Zákonník práce Novela zákona o dani z príjmov - Spresnenie podmienok pre 15 % sadzbu dane a postavenie mikrodaňovníka od roku 2021 - Zníženie sadzby dane pri odklade platenia dane na 3 % od roku 2021 - Zrušenie zvýhodnenia 13. a 14. platov od roku 2021 - Postupná zmena výšky daňového bonusu na dieťa od 1. 7. 2021 - Zrušenie príspevku na kúpeľnú starostlivosť od roku 2021 - Oslobodenie plnení poskytovaných v rámci aktívnej politiky práce od roku 2021 - Zavedenie oznamovania výšky a splatnosti preddavkov od roku 2021 - Zrušenie povinnosti vyrovnania preddavkov od roku 2021 - „Moment“ vzniku stálej prevádzkarne od roku 2021 - Adresnejšie zacielenie definície daňovníka nespolupracujúceho štátu od roku 2021 - Spresnenie daňového výdavku pri odpise pohľadávky u mikrodaňovníka od roku 2021 - Určenie daňovej rezidencie právnickej osoby v Slovenskej republike od roku 2021 - Rozhraničovacie kritériá pre osoby pravidelne prekračujúce hranice Slovenska od roku 2021 - Ročné zúčtovanie od ktoréhokoľvek zamestnávateľa od roku 2021 - Asignácia dane a nepeňažný dar od roku 2021 - Hybridné subjekty a nová definícia transparentného subjektu od roku 2022 - Rozšírenie pravidiel pre kontrolované zahraničné subjekty aj pre fyzické osoby od roku 2022 Novela zákona o DPH Doplnením zákona o DPH dochádza od januára k zadefinovaniu predaja tovaru na diaľku, a to predaja tovaru v rámci EÚ, ako aj predaja tovaru dovážaného z tretích území alebo tretích krajín, a k zmene pravidiel pre určenie miesta dodania takého tovaru. Miestom dodania tovaru predávaného na diaľku bude v súlade s novými pravidlami ten členský štát, v ktorom sa odoslanie alebo preprava tovaru pre zákazníka skončí. Za účelom zvýšenia dobrovoľnosti plnenia daňových povinností, pokiaľ ide o predaj tovaru na diaľku dovážaného z tretích území alebo tretích krajín nepodliehajúceho spotrebnej dani, vlastná hodnota ktorého nepresahuje sumu 150 eur, sa zavádza nová dobrovoľná osobitná úprava, prostredníctvom ktorej si môžu zdaniteľné osoby plniť povinnosti týkajúce sa podávania daňového priznania a platenia dane len v jednom členskom štáte, tzv. členskom štáte identifikácie. Po novom sa zavádza možnosť opravy základu dane pri dodaní tovaru alebo služby, ak platiteľ dane, dodávateľ, nedostal zaplatené a jeho pohľadávka sa stala nevymožiteľnou. Ak sa pohľadávka platiteľa dane za dodanie tovaru alebo služby stane nevymožiteľnou a platiteľ dane uplatní právo na zníženie základu dane, ukladá sa uložiť odberateľovi, ktorý za toto dodanie nezaplatil a uplatnil si právo na odpočítanie dane, povinnosť opraviť odpočítanú daň... Zmeny v Zákonníku práce sa týkajú týchto oblastí – domácka práca a telepráca, rozvrhnutie pracovného času zamestnanca, čerpanie dovolenky zamestnanca, dôležité osobné prekážky v práci zamestnanca, špecifická prekážka v práci na strane zamestnávateľa v čase mimoriadnej situácie a predlžovanie pracovného pomeru na dobu určitú...
Na stiahnutie
9,50 €

Príručka mzdovej účtovníčky (2021)


Kniha obsahuje zrozumiteľný výklad platnej slovenskej legislatívy aktualizovaný k 1. 3. 2021, ktorý je doplnený desiatkami praktických príkladov, vzormi dokumentov a formulárov s ukážkami ich správneho vyplnenia. Nevyhnutná pomôcka všetkých mzdových účtovníkov, personalistov, ekonómov, podnikateľov i študentov nielen počas koronakrízy rieši množstvo odborných otázok, ktoré každodenne prináša mzdová prax. Titul obsahuje: - Pracovnoprávne minimum - Výpočet mzdy zamestnanca - Zdravotné poistenie zamestnancov - Sociálne poistenie zamestnancov - Zdaňovanie miezd - Sociálny fond - Cestovné náhrady - Účtovanie miezd - Štátne dávky - Vzory zmlúv, tlačív a formulárov V jednotlivých kapitolách sú vysvetlené všetky povinnosti, ktoré musí splniť zamestnávateľ voči svojim zamestnancom a inštitúciám, povereným spravovať výber daní, príspevkov a poistení súvisiacich so zamestnávaním osôb na území Slovenska. Okrem povinností určených Zákonníkom práce pri vzniku, zmene a zániku pracovnoprávnych vzťahov vrátane dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru kniha uvádza aj podmienky pri zamestnávaní cudzincov, povinnosti vyplývajúce z ochrany osobných údajov, BOZP a inšpekcie práce, ako aj povinnosti pri zamestnávaní občanov so zmenenom pracovnou schopnosťou, mladistvých a zamestnancov starajúcich sa o deti. Súčasťou je aj detailný popis aktuálnych zmien v Zákonníku práce vrátane osobitostí zamestnávania platných počas mimoriadnej situácie, nových podmienok domáckej práce a telepráce, ale aj príspevku na stravovanie. Mnoho zamestnávateľov je alebo bude závislých od poberania koronapríspevkov na svojich zamestnancov a preto sú v knihe uvedené praktické návody na ich požiadanie. Podrobne je vysvetlený postup pri určení jednotlivých mzdových nárokov vrátane všetkých príplatkov a náhrad podľa Zákonníka práce, priemerného zárobku, náhrady za dovolenku, odstupného a odchodného i denného vymeriavacieho základu pri práceneschopnosti zamestnanca, pri poskytovaní príspevku na rekreáciu, na stravovanie a na športovú činnosť dieťaťa. Kniha obsahuje výpočet výšky jednotlivých dávok poskytovaných z nemocenského, dôchodkového, úrazového a garančného poistenia, a aj dávok v nezamestnanosti. Na praktických príkladoch je vysvetlené vypĺňanie evidenčných listov dôchodkového poistenia. Okrem návodov na výpočet a vykazovanie poistného na sociálne poistenie a preddavkov na zdravotné poistenie vrátane podielov na zisku je uvedený aj postup pri uplatnení odpočítateľnej položky a odvodovej úľavy, ako aj príklady splnenia všetkých oznamovacích a evidenčných povinností zamestnávateľa v sociálnom a zdravotnom poistení. Osobitne je vysvetlené používanie nového identifikačného čísla právneho vzťahu v sociálnom poistení a podmienky poskytovania pandemického nemocenského a ošetrovného i covidového úrazového príplatku. Kniha obsahuje detailný postup pri zdanení príjmov zamestnancov, vysvetľuje zdaňovanie nepeňažných príjmov, použitie rôznych sadzieb dane a správny postup pri uplatnení nezdaniteľných častí základu dane. Osobitne sú uvedené podmienky a postup na priznanie oboch daňových bonusov – na dieťa a na bankové úroky a súčasťou je aj detailný opis všetkých povinností zamestnávateľa voči finančnej správe. Praktické vysvetlenie tvorby sociálneho fondu a podmienok jeho čerpania je tiež súčasťou knihy, rovnako ako výpočet náhrad pri tuzemských a zahraničných pracovných cestách. Mzdoví účtovníci ocenia aj detailné vysvetlenie účtovania miezd, náhrad miezd a ostatných nárokov zamestnancov vrátane rezerv v oblasti miezd nielen v podvojnom, ale aj v jednoduchom účtovníctve. Záver knihy je venovaný podmienkam a aktuálnej výške dávok, ktoré poskytuje štát rodičom detí, zdravotne postihnutým občanov a občanom v sociálnej núdzi. Prednosťou knihy je prehľadné praktické spracovanie odbornej problematiky s použitím veľkého množstva príkladov, tabuliek a vyplnených tlačív a formulárov.
Na stiahnutie
14,50 €

Poradce 1/2020 - Insolvenční zákon


Insolvenční zákon s komentářem (Mgr. Hana Boulová, Mgr. Petr Taranda) Zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení nabyl účinnosti k 1. 1. 2008 a od této doby byl již mnohokráte novelizován. Dosud poslední významnější novela tohoto zákona byla provedena zákonem č. 31/2019 Sb., přičemž převážná část této novela nabyla účinnosti k 1. 6. 2019. Kromě jiného si kladla za cíl pomoci předluženým osobám z tzv. dluhové pasti za předpokladu, že by tyto osoby při vynaložení jistého úsilí mohly najít východisko z tíživé finanční situace, která by přerostla v úpadek, formou oddlužení. Snahou tvůrců této novely zákona bylo zpřístupnit možnost úspěšného oddlužení širšímu okruhu osob, než tomu bylo doposud. Obsah: legislativa, Insolvenční zákon s komentářem
Na stiahnutie
7,47 €

Daňové zákony 2020 s komentárom


Publikácia obsahuje daňové a účtovné zákony po novelách pre rok 2020. Zákony sú publikované s komentármi renomovaných odborníkov z danej oblasti. Dôležitými informáciami osloví účtovníkov, mzdových účtovníkov, audítorov, ekonómov, podnikateľov... Zmeny v zákone o dani z príjmov sú zamerané najmä na: Podporu malých a stredných podnikov - zavedenie definície mikrodaňovníka a s ňou súvisiace zmeny v zdaňovaní tejto skupiny daňovníkov, - úpravu podmienok odpočtu daňovej straty, Znižovanie administratívneho zaťaženia daňovníkov - zavedenie automatickej registrácie správcom dane, - zjednodušenie podmienok na zahrňovanie do základu dane pri výdavkoch, ktoré sú súčasťou základu dane až po zaplatení, Zníženie administratívnej náročnosti pri zdaňovaní príjmov zo závislej činnosti - rozšírenie oslobodenia od dane pre vymedzené druhy nepeňažných príjmov, - zavedenie možnosti zamestnávateľa vystaviť a doručiť zamestnancovi po vzájomnej dohode vymedzené druhy dokladov elektronickou formou, - umožnenie zamestnancovi podať zamestnávateľovi po vzájomnej dohode žiadosť o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň elektronickou formou, - zrušenie povinnosti zamestnanca každoročne podpisovať vyhlásenie na uplatnenie nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka a daňového bonusu, Platenie preddavkov na daň z príjmov - zvýšenie hranice pre povinnosť platenia preddavkov a zjednodušenie výpočtu poslednej známej daňovej povinnosti, - zjednodušenie spôsobu platenia preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti v prípade neexistencie zamestnávateľa, ktorý je platiteľom dane, - zjednotenie lehoty na vyrovnanie preddavkov na daň platených do lehoty na podanie daňového priznania novovzniknutého daňovníka s ostatnými daňovníkmi, Podporu automobilového priemyslu - zvýšenie sumy oslobodeného nepeňažného plnenia zamestnanca z dôvodu zabezpečenia ubytovania, - zvýšenie podpory podnikového výskumu a vývoja prostredníctvom odpočtu (výdavkov) nákladov vynaložených na výskum a vývoj, - zavedenie samostatnej odpisovej skupiny pre elektromobily. Novelou zákona o dani z pridanej hodnoty sa zavádzajú nasledovné legislatívne úpravy: - zjednodušenie obchodovania s tovarom v rámci tzv. call-off stock úpravy medzi členskými štátmi, - určenie miesta dodania tovaru s prepravou, uskutočňovanou tzv. sprostredkujúcim subjektom alebo na jeho účet, v tzv. reťazových transakciách v rámci EÚ, - doplnenie, že identifikačné číslo pre DPH nadobúdateľa tovaru, pridelené iným členským štátom ako je členský štát začatia prepravy tovaru, predstavuje hmotnoprávnu podmienku pre oslobodenie dodania tovaru do iného členského štátu, - zníženie sadzby DPH na noviny, časopisy a periodiká na 10 %, - zníženie sadzby DPH na zdravé potraviny na 10 %, - reťazové obchody prvýkrát v zákone o DPH, - zavedenie režimu call-off stock, - nadobudnutie tovaru v tuzemsku z iného členského štátu v osobitnom prípade – znenie ustanovenia § 11a, - určenie základu dane pri bezodplatnom dodaní dlhodobého majetku do 1 700 eur, - doplnenie hmotnoprávnej podmienky pre oslobodenie dodania tovaru do iného členského štátu, - mechanizmus opravy odpočítanej dane zo služieb, ktoré boli vykonané na investičnom majetku, - úprava odpočítanej DPH pri hnuteľnom investičnom majetku predanom do 5 rokov od jeho obstarania. Obsah: Zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov s komentárom Zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty s komentárom Zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve Opatrenie MF SR č. 23054/2002-92 Postupy účtovania v PÚ
Na stiahnutie
16,50 €

Daňová judikatura (III.)


Judikáty Soudního dvora Evropské unie a Ústavního soudu ve věcech týkajících se správy daní, především daně z přidané hodnoty, daní z příjmů a procesních záležitostí při daňových kontrolách. Třetí díl zahrnuje přelomové judikáty z posledních let, které měly vliv na rozhodovací praxi Finanční správy a výklady a změny právních předpisů.Aktualizační servis k daňové legislativě v ceně. Po bezplatné registraci volný přístup na servisní webové stránky DanoveZakony365.cz.
Na stiahnutie
2,59 €

Daňová judikatura (IV.)


Nejnovější judikáty Nejvyššího správního soudu ve věcech týkajících se správy daní, především daně z přidané hodnoty, daní z příjmů a procesních záležitostí při daňových kontrolách s důrazem a vztah k rozhodnutím Soudního dvora Evropské unie. Čtvrtý díl zahrnuje přelomové judikáty z roku 2021, které měly vliv na rozhodovací praxi Finanční správy a výklady a změny právních předpisů.Aktualizační servis k daňové legislativě v ceně. Po bezplatné registraci volný přístup na servisní webové stránky DanoveZakony365.cz.
Na stiahnutie
3,29 €

Literatúra v kategórii Ekonómia, manažment, marketing ponúka bohatý výber kníh, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi ekonomiky a riadenia organizácií. Táto kategória je určená pre tých, ktorí majú záujem o širší pohľad na ekonomické a manažérske témy.

Literatúra v tejto kategórii sa venuje rôznym aspektom ekonomických systémov, makroekonomickým a mikroekonomickým analýzam, ekonomickým teóriám a modelom. Zároveň skúma rôzne stratégie riadenia a vedenia organizácií, ako aj inovácie a transformácie v podnikovom prostredí.

V tejto kategórii nájdete literatúru zameranú na podnikanie, medzinárodný obchod, inovácie, ekonomickú politiku, udržateľný rozvoj, logistiku a mnoho ďalších tém. Tieto knihy a časopisy poskytujú teoretické poznatky, empirické štúdie a praktické príklady, aby čitatelia získali ucelený prehľad o ekonomických a manažérskych problémoch a možnostiach.

Vzdelávajte sa v kategóriách ekonómia a ekonomika, dane a účtovníctvo, financie, finančný trh, investovanie, bankovníctvo a poisťovníctvo, manažment, marketing, reklama, žurnalistika, podnikanie a obchod a personalistika.