Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Obecná psychologie


Obecná psychologie zobecňuje vědecko-empirické poznatky základních psychologických věd, které podrobněji zkoumají základní činitele lidské psychiky, aspekty jejího vývoje, její biologické a sociokulturní determinanty a také historický vývoj pojetí předmětu psychologie, jejích konceptů, metodologie, teorie psychiky, systematizaci psychologických jevů a oborů a další teoretické otázky. Autor předkládá systematickou „psychologickou psychologii“, tj. určitou soustavu klíčových poznatků psychologie, která zkoumá velmi svérázný svět jedinečných fenoménů a vyjadřuje jeho poznávání svými specifickými metodami a pojmy. Obsahové jádro této knihy tvoří teoretický úvod a tři tematické části: psychické procesy, osobnost a psychologické směry. Autor se nevyhýbá ani takovým filosofickým otázkám, jako je problém duše, vztah psychické činnosti a činnosti mozku, materialistický a idealistický náhled na lidskou psychiku či povaha evolucionistického přístupu k psychologii, a konfrontuje různé názory, které jsou pro pojetí psychologie nezbytné. V knize čtenář najde především podrobná pojednání o procesech prožívání a chování a podrobnou analýzu psychologie osobnosti, v níž dominuje zdůraznění psychologické funkce ega (sebejá) jako specificky lidského psychofyzického i duchovního subjektu.
Na stiahnutie
18,85 €

dostupné aj ako:

Psychoanalytické chorobopisy


Z množstva chorobopisov svojich pacientov vybral Sigmund Freud niekoľko najzaujímavejších a rozhodol sa ich publikovať. Každý z nich určitým spôsobom ilustruje jeho chápanie neurotických ochorení a koncepciu psychoanalýzy. Okrem odbornej hodnoty majú tieto texty vynikajúcu literárnu úroveň. Dokazujú autorovu schopnosť majstrovsky analyzovať ľudské vnútro, odvahu povedať pravdu aj o jeho temných stránkach duše, správaní a motivácii človeka, o dobe a morálke. Portrétmi Dory, Malého Hansa, Človeka s potkanmi, dr. Schrebera i Človeka s vlkmi sa „detektív erotických citov“ zaradil nielen ku klasikom psychoanalýzy, ale aj medzi významné literárne postavy svojej doby. Freudove Psychoanalytické chorobopisy sú teda nielen zárukou poučenia, ale aj hlbokého čitateľského zážitku.
Na stiahnutie
10,45 €

dostupné aj ako:

Štúdie o hystérii


Štúdie o hystérii, ktoré spoločne napísali a roku 1895 vydali Josef Breuer (1842 – 1925) a Sigmund Freud (1856 – 1939), sa dnes považuje za prvú prácu klasickej psychoanalýzy. Autori sa v nej síce venujú problematike chápania a liečenia vtedy módnej choroby – hystérie a pokúšajú sa o jej nový koncept v podobe tzv. konverznej hystérie, ale zároveň ponúkajú nový pohľad na duševný život jednotlivca, popisujú účinnosť novej psychoterapeutickej metódy (katartnej techniky) a nové pojmy, čo postupne vedie k vytvoreniu metód a prístupov psychoanalýzy. Slovenský preklad obsahuje okrem slávneho prípadu Anny O. (vlastným menom Bertha Pappenheim) a ďalších, aj príspevok Josefa Breuera, čo umožňuje porovnať odlišné prístupy Breuera a Freuda k podstate hystérie a spôsobom liečenia. Hoci základné pojmy psychoanalýzy a jej dôležité myšlienky v práci ešte nie sú plne sformované a mnohé časom podľahli pretvoreniu, možno ich v nej už nájsť v zárodočnej podobe. Aj preto ju treba chápať ako základný a východiskový text pre štúdium a skúmanie ďalšieho vývinu psychoanalytického myslenia a terapeutickej praxe.
Na stiahnutie
10,45 €

dostupné aj ako:

A ThetaHealing filozófiája


"A ThetaHealing segítségével a théta-agyhullámok szintjén, összpontosított imáink által kapcsolatba léphetünk a mindenség Teremtőjével, és korlátozó hiedelmeinket felülírva elérhetjük a testi-lelki gyógyulást. Ez a könyv bemutatja a technika mögött meghúzódó filozófiát: a létezés hét síkját. Vianna ezúttal az élet kezdetét jelentő dimenziókba viszi el olvasóit. Utunk során théta-állapotban megtapasztaljuk az isteni energiával való összekapcsolódás élményét. A létezés hét síkját megismerve megérthetjük, hogyan zajlik a teremtés fizikai és spirituális szinten, és megtudhatjuk, hogy mindez hogyan kapcsolódik hozzánk testileg, mentálisan és spirituálisan. Ismerd meg a létezés hét síkját, az egyes síkok hitrendszerét, erejét és gyógyító tulajdonságait: a mindenség Teremtőjének, a mindent átható életenergiának a síkja a törvények síkja, amely univerzumunk vázát adja az isteni és félisteni létformák síkja a szellemek birodalmának a síkja az általunk érzékelt fizikai világ síkja a vitaminok, a növények, a fák és az elementálok síkja az ásványok, kristályok és a föld, tehát a Földet alkotó szervetlen anyagok síkja"
Na stiahnutie
6,45 €

dostupné aj ako:

A betegség mint szimbólum


„A legjobb orvosság az ember számára az ember maga. A legnagyszerűbb gyógymód a szeretet.” PARACELSUS Ősrégi a gondolat, amely arra buzdít, hogy az ember a betegségeket saját lelki fej¬lődésének eszközeként használja fel. Minden tünetnek lelki háttere van, és ezek feltárásával, megértésével lehetőséget kapunk arra, hogy a gyógyulás útjára léphes¬sünk. Fontos megértenie, hogy a test képes a szimbólumok, tünetek nyelvén szólni hozzánk. Mondhatjuk azt is, a betegség „a sértődött lélek felkiáltása”. A test mint forma mindig a tartalom fizikai megjelenítője, nem lehet becsapni. Ha megvizsgáljuk a test jeleit, megtudhatjuk, mi okozta a sérülést lelkünk számára. Ruediger Dahlke neve fogalom, nem szorul bemutatásra, a fenti Paracelsus-idé¬zet pedig egész munkásságának mottója. Célja, hogy az ember megértse betegsége kialakulásának mélyebb összefüggéseit, ezáltal önnön orvosává váljék. Mély meg-győződéssel, gyakorlati tanácsokon keresztül vezeti olvasóját e szemlélet megér¬téséhez, melyet egyszerű és könnyen érthető magyarázatokkal támaszt alá egyik legfőbb könyvében. A mű felépítése páratlan: lexikonszerű szerkesztése lehetővé teszi, hogy az általunk kiválasztott helyen (pl. egy adott betegség vagy egy testtáj szimbolikus jelentésénél) felüssük a könyvet anélkül, hogy végig kellene olvasnunk a többi oldalt. Dahlke majd harminc év állandó megfigyelői gyakorlata és tapasztalata által a teljesség igényével vesz sorra mintegy négyszáz betegséget, és annak tünetegyütteseit. Eddig megjelent írásainál sokkal komplexebb, több oldalról megközelíthető mód¬szere a függőleges világkép alapján működik: a filozófia és az alapelvek ismertetése után a testtájakat és a problémazónákat vázolja. Ezután a betegségek és a tünetek, valamint az ezekhez rendelt szimbolikus jelentések következnek. Végül a lelki okok feldolgozására és feloldására ad gyakorlati tanácsokat. A gyógyuláshoz erő kell, az önmagunkba vetett hit pedig nélkülözhetetlen. De a gyógyulást elindító, legfontosabb kezdő lépésre csak ritkán kínálkozik alkalom. Itt a lehetőség!
Na stiahnutie
12,08 €

dostupné aj ako:

Az univerzális érzék


Magas szintű tudomány és briliáns humor egy könyvben amennyiben felmerült már Önben a kérdés, hogy miért alszunk el a vonaton és a repülőn egy pillanat alatt, hogy valóban okosabbak lesznek-e azok a kisbabák, akik Mozartot hallgatnak, vagy hogy miért viselnek a kamaszok folyamatosan fülhallgatót, akkor ez a könyv Önnek szól. Seth S. Horowitz egészen különleges kérdéssel foglalkozik: a hangok és az elme kölcsönhatásával. Miközben könyvében lenyűgöző humorral mutatja be a tudományos laboratóriumok és kutatók világát, szinte észrevétlenül avatja be olvasóját a neurológia, az agykutatás és a hangokkal foglalkozó tudományágak legújabb eredményeibe.
Na stiahnutie
8,87 €

33 kedvenc recept


Sokan gondolják azt, hogy az egészséges táplálkozás nehéz és unalmas. Ez óriási félreértés. Ha kipróbálod az alábbi recepteket, rá fogsz döbbenni, hogy a helyes táplálkozás nem csak egészséges, de valódi kulináris élmény! A valódi ételekre való átállás megkönnyítéséhez és a mindennapi étrended összeállításához 33 kedvenc receptet és hasznos táplálkozási alapismereteket találsz ebben a könyvben. Egészséges, finom és könnyen elkészíthető recepteket zöldségekből és gyümölcsökből. Mert akkor is LEHET finomat és jót főzni, ha csak napi 30 perced van rá. A mindennapi energia és a jó közérzet nem idő kérdése. A receptek válogatásánál ugyanazok a szempontok vezéreltek, mint a Dietless.hu többi receptjének összeállításakor: Egyszerűség: változatos ételek és ínycsiklandó finomságok minimális konyhabűvészkedéssel (átlagosan 10-30 perc)? Tápérték/kalória arány: a lehető legtöbb vitamin és ásványi anyag alacsony kalóriatartalom mellett? Egyensúly: fehérje, szénhidrát és zsír optimális egyensúlya? Természetes ételek: sok-sok zöldség és gyümölcs? Egészség: minőségi alapanyagok Receptkönyvből sokféle van, de olyan, amely kizárólag teljes értékű ételekre koncentrálna minimális konyhabűvészkedéssel, egyetlen sincs a piacon. Főzés zöldségekből és gyümölcsökből soha nem volt még ilyen gyors, egyszerű és egészséges.
Na stiahnutie
7,01 €

Hajnal előtti árnyak


A békés erdőségben nevelkedő Teal Swannak olyan gyermekkor jutott, amely távolról sem nevezhető derűsnek. A környező városka tökéletes házai és istenfélő közösségei mögött borzalmak ólálkodtak, és Teal már kicsi korában akaratlanul is magára vonzotta egy szekta figyelmét elképesztően erős érzékszerveken túli képességeivel. Több, mint egy évtizedig szörnyű bántalmazásokat kellett átélnie, míg végül tizenkilenc évesen sikerült megszöknie kínzói elől. Megmenekülése után erőtlennek és elveszettnek érezte magát, olyan mély lelki sebekkel, amelyekkel nem tudott megbirkózni. Fokozatosan, lépésről lépésre építette ki útját a kétségbeesés sötét bugyrain át az önszeretet pirkadó fényéhez. A már harminc éves kora előtt a világ egyik legjelentősebb spirituális tanítójává vált Teal ebben a könyvben mindenkinek megmutatja, miként érheti el a helyes önértékelést, amely talán már régóta hiányzik az életünkből. Őszintén leírja, hogyan vájta ki magát az öngyűlölet gödréből, és felvázolja azokat az elképesztő technikákat, amelyekkel te is eljuthatsz önmagad szeretetéhez. A Hajnal előtti árnyak tartalmazza: – Teal lenyűgöző és nyers őszinteséggel előadott történetét; – egy elszánt, köntörfalazás nélküli útmutatót, amely segít kigyógyulni a legmélyebb szenvedésből is; – átfogó önszereteti eszköztárat valóban hatékony gyakorlatokkal. Teal átható szavai útjelzőkként szolgálnak a teljes önszeretet felé vezető úton, és sokáig visszhangoznak majd a lelkedben azután is, hogy letetted a könyvet.
Na stiahnutie
5,62 €

Nejste bezmocní


Jsou „zázračná“ uzdravení z rakoviny skutečně zázračná? Převezměte odpovědnost za vlastní zdraví! Snad každý už slyšel o někom, kdo se nečekaně uzdravil z rakoviny, přestože mu lékaři nedávali žádnou šanci. Autorka Kelly A. Turnerová prozkoumala přes tisíc případů radikální remise a objevila celkem sedmdesát pět faktorů, které respondenti považovali za důležité. Devět z nich zmínil téměř každý účastník její studie: je to změna stravování, převzetí odpovědnosti za vlastní zdraví, naslouchání intuici, užívání bylin a doplňků stravy, uvolnění potlačených emocí, prožívání pozitivních emocí, přijetí podpory od druhých, prohloubení spirituality a pádné důvody, proč žít. Výsledkem je tato kniha, která nedává pacientům falešnou naději ani zaručený návod na uzdravení, ale nabízí reálné možnosti, jak něco smysluplného dělat v situaci, kdy si člověk připadá zcela bezmocný.
Na stiahnutie
7,29 €

dostupné aj ako:

100 infekcí epidemiologie pro praxi


Publikace podává ucelený přehled o aktuálním stavu základních odborných znalostí o etiologii, výskytu, diagnostických možnostech, epidemiologických charakteristikách a zejména protiepidemických preventivních i represivních opatřeních širokého spektra infekčních nemocí. Do stovky infekcí jsou vybrány a zahrnuty nákazy běžné v našich evropských podmínkách a další, které mají epidemiologický význam v ostatních podnebných pásmech a jsou nebo mohou k nám být pouze zavlečeny cizinci nebo osobami vracejícími se z pobytu v těchto oblastech. Nákazy jsou řazeny abecedně pro snadnost vyhledávání. Výskyt exotických nákaz je dokumentován aktuálními kartogramy. V přílohách jsou pro běžnou praxi uvedeny zásady odběrů biologického materiálu k mikrobiologickým vyšetřením, dále vybrané platné právní předpisy, jejichž znalost je potřebná, seznam infekcí, při nichž se nařizuje izolace a povinné léčení, a současně platný očkovací kalendář. Publikace je určena k rychlé orientaci praktických lékařů, ale zároveň může být využita i jako studijní materiál při pregraduální a postgraduální výuce v oblasti infekční epidemiologie.
Na stiahnutie
3,05 €

Liečenie minerálmi


Minerály a drahé kamene nás fascinujú svojou energiou a krásou. Nosíme ich ako módny doplnok, slúžia ako talizman, dekorujeme si nimi domácnosť. Ak však ich silu a energiu správne nasmerujeme, dokážu aj liečiť. Kniha Liečenie minerálmi poradí, ako si vybrať vhodný minerál, ako ho očistiť, nabiť či ako z neho pripraviť kryštálovú vodu. Obsahuje podrobný katalóg vyše 120 minerálov, zoznam chorôb a stavov nepohody a tiež farebnú obrazovú prílohu.
Na stiahnutie
9,99 €

Familiární hypercholesterolemie


Familiární hypercholesterolemie je příkladem modelu rozvoje aterosklerózy, který nám poskytla sama příroda. Kniha, kterou držíte v ruce – první publikace po téměř padesáti letech věnovaná tomuto tématu –, ukazuje vztah hypercholesterolemie a vzniku kardiovaskulárních onemocnění i možnosti léčby. Reflektuje poslední vývoj farmakoterapie hypercholesterolemie od statinů, ezetimibu či pryskyřic k nejnovějším, subkutánně podávaným lékům, ovlivňujícím PCSK9. Poklesy LDL-C o 60 % jsou ohromující, stejně jako je nečekaná dobrá spolupráce nemocných při parenterální medikaci. Významná část knihy je věnována časné diagnostice familiární hypercholesterolemie a síti specializovaných center projektu MedPed, kde jsou zachycovány tisíce nemocných s heterozygotní formou a dokonce i homozygoti familiární hypercholesterolemie. Seznam těchto center je cenný pro každého lékaře v praxi, stejně jako podrobný popis klinického obrazu familiární hypercholesterolemie. Autoři vycházejí ze zkušeností jednoho z největších center pro familiární hypercholesterolemii na světě, speciální části jsou věnovány genetice, léčbě LDL aferézou, kaskádovému skríningu i léčbě v dětském věku. Přesto bude asi většina čtenářů nejčastěji otevírat stránky věnované diagnostice, vyhledávání a léčbě familiární hypercholesterolemie, stejně jako popisu klinického obrazu. I když je publikace maximálně stručná, obsahuje i základní přehled moderní literatury a mezinárodních doporučení týkajících se familiární hypercholesterolemie.
Na stiahnutie
3,65 €

dostupné aj ako:

Motivace chování


Pro zájemce o psychologii jsou nejpřitažlivější zejména dvě otázky týkající se každodenního života – jak se utváří a projevuje lidská povaha, tedy otázka charakteru, a otázka motivace chování – tedy proč lidé činí to, co činí. Na druhou otázku se snaží odpovědět třetí rozšířené a přepracované vydání této knihy, která je zatím nejobsáhlejší systematickou původní českou publikací na dané téma, jež patří k nejzávažnějším problémům nejen v obecné psychologii, ale jako klíčový problém vystupuje i v oblastech užité psychologie. Mnoho nových informací přináší i klinickým psychologům, pro něž je identifikace motivů lidských činů prvořadým úkolem. Studium motivace lidského chování umožňuje chápání složitých smysluplných souvislostí lidských příběhů a psychologických příčin lidských činů. Obsáhlý teoretický úvod zahrnuje terminologii psychologie motivace, základní principy fungování procesu motivace, podrobnou analýzu vývoje motivačních systémů a další témata, která jsou nezbytným předpokladem pochopení problému motivace. Dalším tematickým celkem je fenomenologie chování, obsahující analýzu agrese, sexu, výkonu, touhy po moci, úzkosti, altruistického chování, motivace různých druhů sociálního chování a řadu dalších. Čtenář v knize najde i podrobný přehled významných psychologických teorií motivace. Autor vyplňuje určitou mezeru, kterou vytváří někdy příliš empiricky jednostranně pojatá psychologie, a neopomíjí ani tradiční fenomenologické přístupy, směřující hlouběji ke kořenům lidské psychiky.
Na stiahnutie
11,10 €

dostupné aj ako:

Homo psychoticus


Statečná, otevřená a nestylizovaná osobní výpověď o závažném duševním onemocnění je svědectvím každodenního zápasu o normalitu, tedy o něco, co zdraví lidé považují za samozřejmost, podléhajíce iluzorní představě, že na ni mají nárok. Autorka dokonale ilustruje soužití s nemocí, na niž — přesněji na některou z jejích forem — stůně asi jeden člověk ze sta. Přestože jde o postižení velmi časté, ani nejbližší okolí nemocných si nedokáže představit jejich utrpení často jen málo ovlivnitelné moderní terapií, které může pacienty přivést až na hranici sebevraždy.
Na stiahnutie
4,10 €

dostupné aj ako:

Ve stínech za zrcadlem


Nikdo z nás nemůže vědět, jestli někde v jeho duši nečíhá zákeřná nemoc na svoji příležitost převzít moc nad zdravým rozumem. Markéta zažila první ataku psychózy a hospitalizaci na uzavřeném oddělení psychiatrické léčebny v devatenácti letech. Poznala tehdy svěrací kazajku, izolační místnost, potupné přivázání k posteli i nesvobodu a duševní bolest. Dlouho odmítala přijmout skutečnost, že je vážně psychicky nemocná, nechtěla užívat léky, pracovala na náročných postech a opakovaně se vracela do psychiatrické léčebny. Nakonec pochopila, že jedinou možnou cestou je naučit se s nemocí žít. Zařadila se do normálního života, vdala se, získala přátele. Věnuje se svým zájmům a koníčkům, prožívá šťastné chvíle. Dlouhodobě navštěvuje psychiatra a psychologa, kteří jí na nelehké cestě ke zdraví pomáhají. Autorka doufá, že její příběh poodhalí a přiblíží svět duševně nemocných a přispěje k jeho lepšímu poznání a porozumění.
Na stiahnutie
3,65 €

dostupné aj ako:

Energiatitkok


Életerőnk irányítása jóllétünk alapja. A különféle étrendek, táplálékkiegészítők, a torna, a terápia hatékonysága azon múlik, harmóniában áll-e energiánk fő áramlásával. Az Energiatitkok Alla Svirinskaya orosz örökségének hagyományos módszerein és az energiagyógyászat általános területein túl felfedi a világ gyógyítóinak feledésbe merült mesterfogásait is. A szerző első ízben tárja olvasói elé páratlan, a modern életforma számára tökéletesített ősi módszereit. Alla egységnek tekinti mindennapjaink testi, érzelmi, mentális és szellemi tapasztalatait, és ezzel új értelmet ad az életünknek. Kövesd programjának útmutatásait, ismerd meg a testedet átjáró energiákat, hogy önmagad gyógyítójává válhass. Legsikeresebb módszerei: - Egyszerű, ám hatékony méregtelenítő programok, hétköznapi hozzávalókkal - Mindennapi érzelmi életünkben alkalmazható technikák - Könnyű meditációk a boldogság fenntartására Alla Svirinskaya ötödik generációs gyógyító, Londonban gyógyítói magánpraxist vezet. Több ezer gyógyult betege közé híres személyiségeken kívül királyi felségeket is sorolhat. Alla hihetetlenül sokat segít mind fizikai, mind érzelmi egészségem fenntartásában. Bármikor keresem fel, mindig feltöltődöm energiával, így képes vagyok ellátni tevékeny életem valamennyi feladatát. Hiszem, hogy józan, gyakorlatias tanácsai nem csak nekem, hanem minden olyan embernek sokat jelenthetnek, aki lázas napi tevékenysége közepette megpróbál időt szakítani arra, hogy megőrizze az egészségét. Sarah, York hercegnője (Miss Sarah Margaret Ferguson)
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Reiki


Walter Lübeck könyve alapos betekintést enged a reikierők felhasználási lehetőségeibe. Legyen szó akár önmagunk, akár mások gyógyításáról, egyéni vagy csoportos meditációról, vagy saját személyes fejlődésünkről – a reikivel mindez, és még sok más is lehetséges. A könyv számos gyakorlati útmutatást ad a reikierővel való egyre elmélyültebb találkozáshoz, fontos háttér-információkat közöl, és rengeteg ötlettel szolgál az alkalmazáshoz. Akik a reikierőt gyakran használják, például azért, hogy önmagukhoz közelebb kerüljenek vagy megnyíljanak a szeretet előtt, azok már a reiki-do útját, a gyógyító szeretet ösvényét járják. A reiki használatához szükséges képességgel minden ember rendelkezik. Aki nyitott szemmel jár a természetben és a világban, tudja, hogy érzéseit, viselkedését éppúgy számos megmagyarázhatatlan, megfoghatatlan hatás befolyásolja, mint testét, közérzetét és betegségeit. S ahhoz, hogy a reikit magunk vagy mások számára használhassuk, testünk és lelkünk bizonyos területeinek megnyitása szükséges. E megnyitás folyamatába most egy hagyományosan képzett reikimester avat be minket.
Na stiahnutie
5,32 €

dostupné aj ako:

Merj gyógyulni


Az egészségügy területén nem sokan beszélnek arról, hogyan képes megbetegíteni minket a félelem. Dr. Lissa Rankin most elárulja, miért kell kigyógyítanunk magunkat ebből a tudatállapotból, és hogyan szabadulhatunk meg örökre a félelemtől azáltal, hogy rányitja figyelmünket mindarra, ami gyógyításra szorul életünkben. A Merj gyógyulni! független szakértők által értékelt tanulmányokra és igaz történetekre alapozva vezet el a félelem hatásainak megértéséhez, és segít visszatérnünk a jó közérzethez és a minden szinten megélt teljességhez. Kiderül, • hogyan jelentkezik egy félelemmel átitatott gondolat, amely betegséghez vezethet; • hogyan különböztethetjük meg az igazi félelmet a hamis félelemtől, mely egészségromboló stressz-reakciókat válthat ki; • hogyan hangolódhatunk rá a „belső vezérfényünkre” – a saját belső bátorságunk hangjára; • hogyan alakíthatjuk át a bizonytalansággal való viszonyunkat úgy, hogy új lehetőségekre nyíló ajtónak tekintsük; • mit taníthatnak a félelmeink arról, hogy kik is vagyunk valójában. A könyv megmutatja azt a négy feltételezést, amely minden félelem gyökerénél megtalálható, és segít átalakítani azokat bátorságnövelő igazságokká. Dr. Rankin a lélek-test gyakorlatok és technikák segítségével tanít meg eligazodni a saját bátorságnövelő utunkon és megírni személyes Bátorság-receptünket, hogy ezután sokkal teljesebb életet tudjunk élni. Dr. Lissa Rankin, a New York Times sikerlistás Gyógyulás gyógyszerek nélkül című könyv szerzője, lélek-test gyógyító orvos, író, előadó. Szenvedélyesen érdekli, hogy mi teszi az embereket egészségessé, illetve fogékonnyá a megbetegedésre. Azon fáradozik, hogy hozzásegítse a betegeket, hogy aktívabb szerepet vállaljanak a saját gyógyulásukban, ősi kultúráktól tudakozódjanak a gyógyítás különböző formáival kapcsolatban, és arra bátorítja az egészségügyet, hogy fogadja el ezeket a csodákat ahelyett, hogy ellenállna nekik. Szenvedélyesen kíváncsi továbbá arra, hogyan fordulhat a spirituális fejlődés fizikai gyógyulásba, és hogyan gyógyít meg mindnyájunkat az ébredező kollektív tudat.
Na stiahnutie
7,01 €

dostupné aj ako:

Élettitkok


Mi a szeretet? Mi a szerelem? Hogyan lehetek boldog, sikeres ember? Sokan keressük a választ az élet legnagyobb kérdéseire nap mint nap. Ranjeet Singh Dhillon segítségével azonban új nézőpontból közelíthetjük meg ezeket a problémákat, és ami még fontosabb: egyszerű, mégis nagy segítséget nyújtó válaszokat is találunk. Végre egy világos és nagyon szórakoztató könyv azoknak, akik meg akarják érteni az élet első ránézésre kusza szerkezetét, és természetesen azoknak is, akik változtatni akarnak rajta. Ez a könyv sokak számára egy új, teljesebb élet kezdetét jelentheti. Ranjeet Singh Dhillon Indiában, Udaipurban született jómódú szikh kereskedőcsalád harmadik gyermekeként. Húszévesen döntött úgy, hogy saját lábára áll, és elindul felfedezni a világot. Magyarországra a kilencvenes évek elején érkezett. Ma sikeres üzletember, de a sikerért és a lelki békéért neki is meg kellett dolgoznia. Hosszú évek alatt tapasztalta meg, hogy a spiritualitás nem valami elvont dolog, amit templomban vagy ashramban kell gyakorolni, hanem az életünk része, amely minden pillanatunkat áthatja. Erről mesél ebben a könyvben. 
Na stiahnutie
6,34 €

dostupné aj ako:


Medicínska literatúra ponúka široký výber kníh a publikácií zameraných na lekárstvo, zdravotníctvo a zdravotnú starostlivosť. Tieto knihu obsahujú užitočné informácie o anatómii, fyziológii, farmakológii, diagnostike, liečbe a ďalších témach súvisiacich s medicínou.

Táto kategória literatúry je zdrojom vedomostí pre lekárov, zdravotníckych profesionálov, študentov medicíny ale aj pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o medicínu a zdravie. Od objavovania nových liečebných postupov a pokročilých výskumných techník až po zdravý životný štýl a prevenciu chorôb, tu nájdete knihy, ktoré poskytnú ucelený pohľad na medicínu a jej význam v našich životoch.

Nájdete tu odborné publikácie z oblasti pediatrie, sexuológie, anatómie, ošetrovateľstva a opatrovateľstva, onkológie, alergológie a imunológie, gynekológie a pôrodníctva, patológie, psychiatrie a psychológie, stomatológie, chirurgie, ortopédie a traumatológie, ako aj veterinárnej medicíny.