! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Rozvoj osobnosti strana 35 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Hogyan aggódjunk kevesebbet a pénz miatt?


Vajon a pénz boldoggá tesz? Ha pénzről van szó, rögtön komolyra fordítjuk a szót. Számolgatni kezdünk, hogyan szerezhetnénk belőle többet, vagy hogyan jöhetnénk ki kevesebből. John Armstrong azonban teljesen új szemszögből közelíti meg aggodalmaink forrását. Szerinte nem az a lényeg, mennyi van belőle, hanem az, milyen érzelmeket vált ki belőlünk: miért szeretjük, vagy éppen tartunk tőle. Nem a pénzünk mennyiségétől, hanem a pénzhez való viszonyunktól függ, mennyire vagyunk gazdagok vagy szegények. Ez az egyszerre meglepő és tanulságos könyv segít, hogy újragondoljuk a pénzhez fűződő érzéseinket, és mindazt, ami igazán fontos az életünkben.
Na stiahnutie
5,58 €

dostupné aj ako:

Amivé az ember vált, és válhatott volna


A szerző új könyvében elmélkedő emlékképek lírai bázisán bontja ki azt az új filozófiát, mely szemléletesen írja le a társadalmi morál búgócsigájába juttatott ember sorsát. Mindezt a műfajok sokféleségének alkalmazásával, versekkel, filozófiai esszékkel, életképekkel idézi fel, elkalandozva a múltba, és elérve a jelenbe.De miről is van szó? Hát arról, hogy mit művelhet az emberrel, az „én-csírával” a nevelés és a társadalmi morál, miért is van oly sok „ressentiment ember”… aztán jönnek a tűnődések Széchenyivel, akinek filozófiai, pedagógiai munkásságát – szégyenszemre – alig ismerjük. És ha már belemerültünk a különféle korszakokba, akkor feltehetjük azt a kérdést is, hogy „Krisztus talán szívesen élt ott és akkor”? A végpont azonban – sajnálatos módon – nem más, mint a „búgócsiga”, melyet ki tudja, mióta tapostatnak sok-sok „Senki-sorsú” emberrel.Ha a kedves olvasók is részt vesznek az elmélkedésben, megtudhatják ezt – és azt is, hogy a Nietzsche által egykoron felvázolt „modern elsötétedés” mely stádiumait tapossuk éppen, és miféle „morálfenyegetettségekben” élünk, milyen „értékeket” hordoz ma magában az éppen aktuális „morálkínálat”, és mi az a „morálintenzítás”.Számtalan szükségszerűen megjelenő új fogalom, úgy mint a „show-morál”, „show-műveltség”, „diktátum-morál”, „libidó-morál”, „libidó-tudat”, vagy a kulcsfogalomnak számító „tudatos nem-éntudat” jeleníti meg azon emberi jelenségeket, melyek által bepillanthatunk a XXI. századi ember, úgymond „hétköznapi nihilizmusába”. De nem mehetünk el a Nietzsche által kreált „filozófiai nihilizmus” fogalma mellett sem, mely megvalósulása magában a filozófiában, a filozofálásban is súlyos rombolásokat végzett. Az öntudatlanná vált – vagy tett – emberi immanencia-tagadások (például a szeretet vonatkozásában) lényegében egy olyan mentális-etikai „poszt-állapotot” idéztek elő, mely már leginkább csak „posztnihilistának” nevezhető. Így válhat – ad abszurdum – a szürrealizmus is hétköznapi viselkedéssé. Nem lehet más megoldás: „lepkefilozófia” és „táncfilozófia” kell!Nem kétséges, hogy izgalmas, önismeretet, önmegtalálást is segítő műről van szó.
Na stiahnutie
2,51 €

Szerelemről, szeretetről, szeretkezésről


Az Útravaló sorozat Müller Péter eddigi tanításainak legfontosabb gondolatait gyűjti össze. Müller Péter hosszasan válogatott, szelektált, mire a szeretethez, a szerelemhez és a szeretkezéshez kapcsolódóan összeállította és újrafogalmazta életművének eszenciáját. A végeredmény, e különleges ajándékkönyv megbízható útitársunk lehet az élet útvesztőiben. "Ezek az írások érzés- és gondolatmagok. Van, amit csak elolvasol. Átfut rajta a szemed. Van, ami megérint. De van olyan, amelyet befogadsz magadba, és megtermékenyít. És ahogy egy nő is gyakran érzi, ha a találkozáskor megfogant, te is úgy érzed majd, hogy ez a magocska már a tiéd. Benned növekszik, te érleled, és te is hozod világra majd. Kettőnkre hasonlít. Ez a könyv a szeretetről szól. És ez így működik." (Müller Péter)
Na stiahnutie
5,70 €

dostupné aj ako:

Hogyan boldoguljunk a digitális korban?


Képesek vagyunk-e jól együtt élni a technológiával? Bolygónk felnőtt lakosságának több mint fele a digitális világhoz csatlakozva tölti napjai nagy részét. A mobiltelefon, az internet, a közösségi média, az email, az sms és a blog nemcsak a munkánkban, hanem a magánéletünkben is állandó és fontos szerepet játszik. De valójában milyen hatásai vannak ennek a kapcsolattartási kényszernek? Tom Chatfield az elsők között vizsgálja a digitális élet elménkre gyakorolt pozitív és negatív hatásait. Újszerű és gyakorlatias megközelítése rávezet, hogyan boldogulhatunk a digitális évszázadban úgy, hogy közben ne veszítsük el emberi mivoltunkat. Az erkölcsi és értékrendi zűrzavar korában az önsegítő könyveknek is megújulásra van szükségük. Az élet iskolája sorozat egyfajta újjászületés. Olyan kérdésekkel foglalkozik, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak: a pénz, a józan ész, a munka, a technológia, és a vágy, hogy jobbá tegyük a világot. Alain de Botton, a sorozat szerkesztője
Na stiahnutie
5,58 €

Szükségem van a szeretetedre, vagy mégsem?


Miként vessünk véget a szerelem és az elismerés hajszolásának? „Abban mindenki egyetért, hogy a szeretet csodálatos – kivéve, amikor borzalmas. Egész életünket ennek az érzésnek a bűvöletében töltjük: keressük, igyekszünk megtartani, vagy próbáljuk túltenni magunkat az elvesztésén. Ha viselkedésünk mögé nézünk, nem kell nagyon mélyre ásnunk, és két alapvető mozgatórugót találunk: az elfogadást és az elismerést. A legtöbb ember kisgyermekkorától kezdve arra fordítja energiái nagy részét, hogy fáradhatatlanul hajszolja ezeket. Egyre újabb és újabb módszerekkel próbálja elérni, hogy a többiek észrevegyék; hogy tetsszen nekik, lenyűgözze őket, és megszerezze a szeretetüket. Mintha csak erről szólna az élet. Idővel a keresés olyan állandóvá és megszokottá válhat, hogy meg sem kérdőjelezzük többé. Ez a könyv közelebbről szemügyre veszi a szeretetért és az elfogadásért folytatott emberi vesszőfutást, hogy megmutassa, mi az, ami működik, és mi az, ami nem. Segít, hogy boldogabb légy a szerelemben, és eredményesebb mindenféle emberi kapcsolatodban. Amit most megtanulsz, elégedettséghez vezet, legyen szó nagy szerelemről, futó kalandról, házasságról, munkáról vagy barátságról.”
Na stiahnutie
7,01 €

A változás muvészete


Stenger Györgyi az NLP Akadémia alapítója és vezeto trénere. Az NLP tréneri diplomáját 1998-ban szerezte Angliában. Olvashattál már az NLP-rol korábban is, hisz egyre népszerubb hazánkban. A könyv, amit a kezedben tartasz, teljesen egyedülálló, az elso kiadvány magyar szerzotol, magyar emberek tapasztalatával gazdagítva. Stenger Györgyi közértheto, humoros, könnyed stílusban vezet be az NLP színes világába, és ott általad is elsajátítható gyakorlatokkal ajándékoz meg. Megtudhatod, hogy mit is jelent ez a varázslatos három betu, hogy milyen elofeltevésekkel élnek az NLP szerelmesei. Megismerheted, hogy miként muködik az elméd, és képes leszel hasznosabban irányítani azt. Fény derül gondolataid szerkezetére és górcso alá kerülnek álmaid, vágyaid, emberi kapcsolataid. Vigyázat! A könyv mellékhatásaként kommunikációd is eredményesebbé válhat. Magadat szeretnéd csiszolni? Vagy másoknak segíteni, és módszert keresel? Miért ez a könyv a legjobb választás? Az NLP elegáns, gyors és muködik! Nincs más dolgod, csak lapozd fel, és engedd meg magadnak, hogy a könyvben leírt gyakorlatok örömtelibbé és teljesebbé tegyék hérköznapjaidat. Kezdd itt az NLP-t!
Na stiahnutie
4,23 €

A szorongástól az önbecsülésig


A szorongásaink, aggodalmaink, nehézségeink és gyöngeségeink rettenetesen megkeseríthetik az életünket. Hiába szeretnénk fejlődni, növekedni, a sebeink, a zavaraink akadályoznak minket és kapcsolatainkat, de a munkánkat is. Amikor akadozik az élet bennünk és körülöttünk, amikor azt gondoljuk magunkról, hogy velünk valami nincs rendben, éppen akkor van igazán szükségünk az önbecsülésre. Az önbecsülés az emberi élet egyik alapértéke. Általa vagyunk jóban önmagunkkal, érezhetjük jól magunkat a bőrünkben, és lehetünk érdekes társaság magunk számára. Az önbecsülés tesz alkalmassá arra, hogy megfelelő társat találjunk magunknak, akivel kölcsönös meghitt kapcsolatban lehetünk. A megfelelő önbecsülés segít megvédeni magunkat, és nem engedi, hogy rosszul bánjanak velünk. Megalapozza a hiteles kommunikációt, és alkalmassá tesz az együttműködésre érzelmileg nehéz helyzetekben is. Az önbecsülés segít, hogy ne vegyünk több terhet magunkra, mint amit az élet valóban nekünk szánt, de ami a miénk, azt képesek legyünk hordozni. Az önbecsülés révén tudjuk kihozni magunkból a legjobbat, és elviselni vereségeinket. Az önbecsülés által tisztelhetjük magunkat akkor is, ha gyöngének bizonyultunk. Szilárdságot biztosít, hogy ne akarjunk mindenkinek megfelelni, és megerősít, ha valaki nem fogad el minket. Az önbecsülés széppé teszi az életet, mert segít fölfedezni mások értékeit, és megbecsülni mindazt, amit kapunk. Ráadásul az önbecsülés sok pénzt takarít meg nekünk, hiszen nem szorulunk rá arra, hogy tárgyakon keresztül, birtoklás révén bizonygassuk magunk előtt is, hogy érünk valamit. Az önbecsülés hozzájárul a boldogsághoz azáltal is, hogy mindig lesz egy barátunk, akire számíthatunk, aki együttérzéssel fordul felénk - mi magunk. Az önbecsülés sok szorongástól és aggodalomtól szabadít meg, gyógyítja a sebeinket, és lehetővé teszi, hogy egészségesen és önfeledten éljünk. Segít, hogy szembenézzünk a realitásokkal, még ha fájdalmas is. Az önbecsülés föltárja, hogy a szívünk mélyén lakik bennünk valaki, aki sokkal több, mint amit valaha is reméltünk.
Na stiahnutie
6,65 €

dostupné aj ako:

Kiemelkedő életet teremthetsz


Gondolj olyan gondolatokat, amelyektől jól érzed magad, hozz olyan döntéseket, amelyektől jól érzed magad, és tégy olyan lépéseket, amelyektől jól érzed magad! Mindenki javíthat az életminőségén, ha gyakorolja az önmagáról gondoskodás művészetét, és olyan gondolatokra tanítja az elméjét, amelyektől jól érzi magát. Ha így teszel, örömteli élményeket vonzol, amelyek gazdagítják az életedet. Élj aggodalmaktól mentesen egészséges testben, rendelkezz bőséges jövedelemmel, miközben élvezed a kapcsolataidat! Megmutatjuk, hogyan változtathatod meg úgy az életedet, hogy többé ne áldozatnak érezd magad, hanem egy élvezetes élet teremtőjének. “Cheryl is, én is rendkívüli pozitív változásokat vittünk véghez az életünkben, és szeretnénk megosztani az olvasóval azt, amit megtanultunk. Mindenki javíthat az életminőségén, ha gyakorolja az önmagáról gondoskodás művészetét, és olyan gondolatokra tanítja az elméjét, amelyektől jól érzi magát. Ha ezt tesszük, örömteli élményeket vonzunk, amelyek gazdagítják az életünket. Úgy gondoltuk, hogy a lehető legegyszerűbb módon mutatjuk be ezeket a módszereket, hogy lépésről lépésre megtanulhasd a lelki béke megteremtését – azt, hogy aggodalmaktól mentesen élj egy egészséges testben, bőséges jövedelemmel rendelkezz, miközben élvezed a kapcsolataidat. Végül meg akartuk mutatni, hogyan változtathatod meg úgy az életedet, hogy többé ne áldozatnak érezd magad, hanem egy élvezetes élet teremtőjévé válj. Miközben fejezetről fejezetre olvasod ezt a könyvet, észreveszed majd, hogy vállad ellazul, homlokod kisimul, és oldódik benned a feszültség és a félelem, mert ráébredsz, hogy jobban is élhetsz. Ez egy olyan út, amely örömöt hoz. Nem az a lényeg, hogy elszáguldj egy úti célig. Szeretetünk és támogatásunk kísér téged, miközben elindulsz velünk erre a remek, új kalandra, amely egy kivételes élet felé vezet!”
Na stiahnutie
4,76 €

dostupné aj ako:

Visszatalálunk egymáshoz


A szülő-gyermek kapcsolat életünk alapvető, meghatározó viszonya, néha mégis fényévnyi távolságra érezzük magunkat egymástól, és reménytelennek tűnik, hogy akár a legapróbb dolgokban is egyetértésre jussunk. Vajon miért nem beszélünk közös nyelvet azzal, akit annyira szeretünk, vagy legalábbis annyira szeretnénk szeretni? Jól tudjuk, hogy a gyermek felnövekedése során van – legalább – két olyan érzékeny időszak, amikor különösen sok ütközésre, konfliktusra számíthatunk. De mely esetek tartoznak a fejlődéssel együtt járó, természetes problémák körébe, és mi az, ami már aggodalomra adhat okot? Mikor érdemes a szülőnek türelmesnek, toleránsnak lennie, s mikor határozottan föllépnie? Hogyan értessük meg és fogadtassuk el gyermekünkkel azt, amiben nem vagyunk készek a kompromisszumra? Miként érjük el, hogy kamaszként is a bizalmába avasson bennünket? Rendbe hozhatjuk-e még – akár szülőként, akár „felnőtt gyermekként” – a kapcsolatot, ha már eldurvultak a konfliktusok, és tele vagyunk sebekkel? A nehéz, sok szülő számára napi problémát jelentő kérdésekre négy kiváló szakember igyekszik választ adni. A kötetben olvasható Ranschburg Jenő élete utolsó előadásának szerkesztett anyaga, amely a tőle megszokott emberséggel, humorral és eleganciával idézi emlékezetünkbe a nagy formátumú, szeretetre méltó tudós alakját.
Na stiahnutie
3,93 €

Utak önmagunkhoz


Ez a könyv lelki útikalauz. Lámpása bevilágítja azokat a lelki tájakat, amelyeket alig, vagy nem is ismerünk. Úti célja az önismeret. Mindnyájan lelki egyensúlyra, sikerekre, békére, örömökre vágyunk, de nem tudjuk, hogyan érjük mindezt el. A könyv minden sora vezet, tanít, önmagunkról szól, lelkivilágunkról, a fejlődésünk rejtelmeiről, törvényeiről. Hogyan lehetünk minden nehézség és akadály ellenére győztesek az életküzdelemben? Miből meríthetünk életkedvet, életerőt és bátorságot a megküzdési erőfeszítésekhez? Konfliktusaink közepette vajon hogyan válhatunk győztessé akképp, hogy az ellenfelet is méltó küzdőpartnernek tekintjük, tiszteljük? A szellemi utazás végcélja annak megismerése, miként vállalhatunk felelősséget az ön- és társismereti tudás hatalmával annak az Univerzumnak a védelméért, amelynek lakói, haszonélvezői, fogyasztói vagyunk, noha – ha akarjuk – lelkierőink felismerésével és működtetésével építő, bel- és külvilágot megtartó erőkké is válhatunk.
Na stiahnutie
6,23 €

dostupné aj ako:

Az azonnali gyógyulás titka


Az utóbbi pár év során számos újszerű önsegítő módszer látott napvilágot, lerakva egy új világnézet alapjait. Frank J. Kinslow Kvantumszinkronizációja a legújabb a sorban, amely a gyengéd érintéssel dolgozik, csöndesen aktiválva az idegrendszert, hogy spontán és természetes módon hozzon létre olyan környezetet, amelyben mély gyógyulás mehet végbe. Ez a bámulatos módszer könnyen alkalmazható, és semmiféle előképzettséget nem igényel – bárki megtanulhatja! És ami a legelképesztőbb, hogy nem csupán a kezelésben részesülő tapasztal mély gyógyulást, de a Kvantumszinkronizációt kezdeményező személy közérzete is azonnali és hosszan tartó javulásnak indul. Kis könyv ez – óriási lehetőségekkel! Meg fogod tanulni azt a pár egyszerű lépést, amely kifinomítja a tudatodat, és meggyógyítja a testedet és a lelkedet. Azt is meg fogod tanulni, hogyan gyógyítsd meg mások testét és lelkét. Nos, készen állsz? Érzed magadban a várakozást, a küszöbön álló felfedezés örömét? Amit ennek az egyszerű kis könyvnek a lapjairól meg fogsz ismerni, az a saját, személyes utazásod lesz. Jelentőségét akkor fogod megérteni, ha olvasás után a cselekvés útjára lépsz. A többi már könnyen megy. Csak lapoznod kell egyet, és az életed örökre megváltozik...
Na stiahnutie
8,42 €

dostupné aj ako:

Megélni a pillanatot


Önnel is előfordult már, hogy nem tudta átadni magát egy kellemes élménynek, mert gondolatban a múlt eseményein tépelődött, vagy a jövő miatt szorongott? Hogy képtelen volt egy adott feladatra koncentrálni, mert folyton más dolgok jutottak eszébe? Kutatások szerint az átlagember ébren töltött idejének 47%-ban gondolatai elkalandoznak attól, amit tesz. Ennek azonban ára van: amikor elménk csapong, lényegesen kevésbé érezzük magunkat elégedettnek, mint amikor jelen vagyunk a pillanatban. A tudatos jelenlét nem más, mint figyelmünk irányításának különleges módja az "itt és most"-ra. Bár a fogalommal sokszor találkozhatunk különböző vallási és spirituális témájú könyvekben is, elsajátítása nem kötődik semmilyen világnézethez. Célja az, hogy teljes valónkkal jelen legyünk a pillanatban. Az élmények éber, ítélkezés-mentes, nyitott megélésének ugyanis számtalan pozitív testi és lelki hatása van: enyhíti az átélt stressz intenzitását, megerősíti az immunvédelmet, elviselhetőbbé teszi a fájdalmat, csökkenti a depresszió és a szorongásos problémák kialakulásának veszélyét, és javítja figyelmi kapacitásunkat. Akik gyakrabban élik meg a tudatos jelenlétet, elégedettebbek az életükkel, magasabb az önbecsülésük, valamint sokkal elfogadóbbak önmagukkal és másokkal szemben. És ez csak néhány kiragadott példa a sok közül. Érdemes hát elsajátítani az éber figyelem "művészetét", melyet a könyvben tesztek és gyakorlatok is segítenek.
Na stiahnutie
4,93 €

dostupné aj ako:

Állj félre a saját utadból!


Mindannyian kizárólag saját magunk állunk az áhított boldog élet elérésének útjában. Ahhoz, hogy ki tudjuk hozni az életünkből mindazt, ami benne van, arra van szükség, hogy igazán megismerjük, megértsük, és megszeressük saját magunkat. Ez a kulcs! Megdöbbentő számomra, hogy milyen sok ember hazudik magának, és tagadja, hogy a kisebbségi érzés és az önutálat dolgozik benne. Pedig ha valakivel igazán őszintének kell lennünk, akkor saját magunkkal. A tagadástól egyáltalán nem oldódik meg a helyzet, sőt. A tagadás olyan, mintha leragasztanánk egy üres üzemanyagtankot jelző mutatót egy smiley-val... A könyvben a száraz elmélet helyett sok esetben személyes történeteimen, példáimon keresztül mutatom be azokat a gyakorlati módszereket, amelyek, - ha alkalmazod őket! - a segítségedre lesznek abban, hogy igazán boldog lehess a saját bőrödben, és valóban élvezd az életed! Kívánom, hogy Állj félre a saját utadból!, és hozd ki az életedből mindazt, ami benne van!
Na stiahnutie
11,18 €

dostupné aj ako:

Éld jól az életed most!


Az Élet szeret téged, és a legjobbat akarja neked. Az Élet azt akarja, hogy helyreálljon a lelki békéd, és hogy belső örömre, magabiztosságra, valamint az önértékelés és önszeretet bőségére lelj. Ideje azonban felébredned, és elkezdened tudatosan úgy alakítani az életedet, hogy az kielégítő legyen, és elősegítse a céljaidat. Képes vagy rá, mindenki képes rá – csak meg kell tanulnod, hogyan. Ezt szolgálja ez a kis kötet. Ehhez azonban használnod is kell a benne foglalt anyagot – egy csukott könyv szavai soha nem teszik jobbá az életedet. Louise L. Hay – az Éld az életed és Az erő benned van című bestsellerek szerzője – a megerősítések erejéről és fontosságáról ír, és megmutatja, hogyan vehetjük hasznukat. A kezedben tartott könyv és CD továbbsegít azon a csodálatos élethez vezető ösvényen, amelyen az Éld az életed elindított. Nem csupán arra kapsz választ, hogy mik a megerősítések, hogyan kell megfogalmazni és használni őket, de a konkrét témakörök – egészség, félelmek, kritikus gondolkodás, függőségek, megbocsátás, munka, pénz és gazdagság, barátok, szerelem, öregedés – és gyakorlatok segítségével pozitív változásokat idézhetsz elő az adott életterületeken. A CD-mellékleten található hangfelvétel további segítséget nyújt azokkal a megerősítésekkel kapcsolatban, amelyeket a saját hasznodra fordíthatsz. Fogj hát hozzá!
Na stiahnutie
8,42 €

dostupné aj ako:

Istenre hangolva


Chapman abból indul ki, hogy a szeretetnek az emberi kapcsolatokban megfigyelhető kifejezési módjai az isteni szeretet visszatükröződései. Ha Isten saját képére teremtette az embert, akkor joggal várhatjuk, hogy a szeretetnek ez az öt kifejezési formája Isten jellemében és természetében is megnyilvánuljon. Chapman könyvéből megtudhatjuk, hogyan érezteti velünk Isten a szeretetét és hogyan szól mindenkihez azon a szeretetnyelven, amelyik a legkifejezőbb számára.
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

Az érintés hatalma


Különleges könyvet tart a kezében a tisztelt olvasó – ezeken az oldalakon az érintés csodáival találkozhat. A tudományos kutatásoknak köszönhetjük a ráeszmélést: az emberi érintés teremtő és életben tartó szükségletünk, olyan, akár a lélegzetvétel. Adás és kapás kölcsönössége rejlik minden érintésben, azt nyered vissza rögvest, amit te nyújtottál másnak. Például erősíted az immunrendszerét, de a magadét is, örömhormon-termelést indítasz a másikban, de magadban is. Hát ne tekintsük ezt csodálatosnak? Ebből a könyvből egyaránt épülhet a jövendő kismama, a magzatát hordozó anya, a születés csodáját tudatosan is tökéletesítő szülő, az első életévekben a csecsemőt hordozó és vele együtt alvó édesanya és apa, az érzelmi intelligenciát gazdagítani kívánó bölcsődei, óvodai nevelő, a felnövekedő és saját identitását, páratlan egyediségét most építő fiatal, sőt a gyermekét párkapcsolati intim életére felkészíteni kívánó felnőtt szülő, aki maga is okulhat: mit tehet még saját életminősége javításáért, érintéskultúrájának gazdagítása útján. Mindnyájunknak mond valamit ez a könyv a maga barátságos nyelvén, a beszélgetés közvetlenségével. „Álljunk hát szóba” a pszichológus szerzővel és önmagunkkal – vajon saját életünkben milyen szerepet kap az érintés? Prof. Dr. Bagdy Emőke
Na stiahnutie
4,93 €

Játszmák nélkül


A konfliktus az együttélés és a kapcsolatok természetes velejárója. Lehetőség a kapcsolat fejlődésére és elmélyülésére – vagy: zsákutcába futó játszmák és veszekedések forrása. A Játszmák nélkül szerzői a konfliktusok megoldásának eredményes és hatékony módjait ismertetik, melyek a problémák megoldására irányulnak, mindkét fél számára előnyösek, és a kapcsolat fejlődését szolgálják. Könyvükben gyakorlati ötletekkel, javaslatokkal, illusztratív párbeszédekkel mutatják be, hogy a kapcsolati problémák megoldásához szükséges készségek fejleszthetők, és a konfliktuskezelés stratégiái tanulhatók.
Na stiahnutie
10,14 €

A választás művészete


 Mi a szabadság? A szabadság a választás joga: a jog, hogy megteremtsük magunknak a választás alternatíváit. A választás lehetősége nélkül az ember nem ember, hanem csak rész, eszköz, dolog. - Archibald MacLeish, Pulitzer-díjas amerikai költő Sheena Iyengar a világ egyik legelismertebb döntéshozatali szakértője hét különböző szempontból mutatja be, hogy a választás erőteljes eszköz arra, hogy meghatározzuk magunkat és életünket. Lebilincselő módon alapvető kérdésekre keresi a választ. Mennyire választhatunk szabadon? Mi a kapcsolat természetünk és választási módszereink között? Mennyire vagyunk egyformák amikor döntünk? Mekkora befolyásunk van mindennapi döntéseinkre? Hogyan választunk, amikor lehetőségeink gyakorlatilag korlátlanok? Megengedhetjük-e bárkinek is, hogy helyettünk döntsön, és ha igen, kinek és miért? Miért van az, hogy néha saját érdekeink ellenében döntünk? A választás művészete segít, hogy jobban megismerjük önmagunkat és megalapozottabb döntéseinkkel felfedezzük a választás örömét és kihívásait.
Na stiahnutie
9,89 €

dostupné aj ako:

A függőségtől az intimitásig


Mitől válik egy találkozás meghitté, és egy kapcsolat bensőségessé? Miben különbözik egy meghitt kapcsolat a társfüggőségtől? Tényleg igaz, hogy az intimitásból valakinek több kell, másnak kevesebb is elég belőle? Hogyan lehetséges az, hogy egyszerre vágyhatunk utána, és félhetünk is tőle? A meghittség egy varázslat, amivel néha megajándékoz az élet, vagy tehetünk is azért, hogy az intimitás magával ragadó élményeiben gazdag, tartós, bensőséges kapcsolatunk legyen? Minderre, és még sok más fontos kérdésre kaphatunk válaszokat ebből az izgalmas könyvből. Pál Ferenc. Első sikereit válogatott atlétaként érte el: húszévesen, még junior korúként felnőtt magyar magasugró bajnok lett. Kalandos spirituális útkeresés után, teológiai tanulmányai befejeztével 1996-ban pappá szentelték Esztergomban. Tíz éve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam és Jogtudományi Karának teltházas nagyelőadójában tart előadásokat hétről hétre lélektani és spirituális témákban, amiket ő maga egyszerűen csak alkalmaknak hív. A SOTE Mentálhigiéné Intézetének tanára, elsődleges szakterülete a segítő és lelki gondozói kapcsolat. Több mint egy évtizede vezet önismereti csoportokat többek között a Magyar Pszichodráma Egyesület keretében. Az utóbbi években sokan fordultak hozzá mint szociális és családsegítő lelki gondozóhoz párkapcsolati problémákkal, ami nem hagyta nyugodni, mert az itt-ott fellelhető válaszok nem bizonyultak elégségesnek kliensei számára. Ezért először egy alapos kutatómunka után, a szakirodalom alapján és saját személyes, szakmai tapasztalataira támaszkodva előadásokat kezdett tartani a témában, majd azokat tovább gondolva és kiegészítve született ez az eredeti írás, megőrizve valamit a hallgatóságot megszólító stílusból.
Na stiahnutie
6,23 €

dostupné aj ako:


Kategória "Rozvoj osobnosti" je zameraná na literatúru, ktorá pomáha jednotlivcom v ich osobnom raste, sebapoznávaní a zlepšovaní. Tieto knihy čitateľom poskytujú inšpiráciu, rady a nástroje na dosiahnutie osobných cieľov a zvýšenie ich sebavedomia. Táto kategória obsahuje široký výber tém, ktoré sa týkajú rozvoja duševnej, emocionálnej a duchovnej stránky osobnosti.