! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Kresťanstvo strana 25 z 28

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Katolikus Spiritualitás - Tabuk nélkül


A kötetben szereplő írások a katolikus spiritualitás nagy témáiról szólnak. De nemcsak hitről, ima-életről és hivatásról, hanem sze-xualitásról, párkapcsolatról és életmódról is. Meg még sok min-den egyébről… Nagyon őszintén – tabuk nélkül!
Na stiahnutie
5,63 €

Értékes vagy


Megváltoztathatja-e néhány szó az egész életünket? Meg, bizony! A New York Times bestseller szerzője, Joel Osteen új könyvében olyan alapelveket oszt meg olvasóival, amelyek egyetlen igazságon alapulnak: amit magunkról állítunk, az mindig követni fog bennünket. Osteen éleslátó és bátorító szavait olyan emberek történetei támasztják alá, akiknek az élete teljes fordulatot vett, miután ennek az alapelvnek a figyelembe vételével megváltoztatták a magukról kimondott beszédüket. Az Értékes vagy című könyv segítségével az olvasók leszokhatnak az önkritizálásról, és felfedezhetik a bennük rejlő erőt, tehetséget és különleges adottságaikat, amelyeknek segítségével önbizalmat tanulhatnak. Mindenki előtt ott áll a lehetőség, hogy az élete magasabb szintekre emelkedjen és a szavai teremtő erejének eredményeként megtapasztalja Isten jóságát az életében.
Na stiahnutie
7,01 €

Karácsonyi történetek


A holland szerző novelláit tartalmazó kötet igazi karácsonyi meglepetés, amely az ünnep valódi jelentésére igyekszik ráirányítani a figyelmünket. A rövid, mégis szívbe markoló történeteket olvasva az az érzésünk támad, hogy ezek akár velünk is megtörténhetnének, segítségükkel pedig újra felfedezhetjük a karácsony mögött húzódó csodát.
Na stiahnutie
8,99 €

Szolgálati ajándékok


Kenneth E. Hagin a 20. század nemzetközi szinten is elismert bibliatanítója és prédikátora, akinek prófétai működése úgyszintén sokak épülésére vált. Egész életét – 2003-ban bekövetkezett haláláig – a Biblia tanulmányozásának, illetve a bibliai igazságok hirdetésének szentelte, miután 1933-ban, 16 évesen átadta az életét a Názáreti Jézus Krisztusnak. Közel hetven éves szolgálata során számos témában írt könyveket, tanulmányokat.Ez a mű a szolgálati ajándékokra vonatkozó bibliai igazságokat foglalja össze. Olyan kérdéseket boncolgat, mint:•    Mik is azok a szolgálati ajándékok?•    Milyen célból adattak az egyháznak?•    Hogyan lehetséges a felosztásuk?•    Miként lehet megkülönböztetni őket egymástól?•    Valamint hol is olvashatunk róluk pontosan a Bibliában? A könyv végére a Kedves Olvasó átfogó képet kap arról, hogy mit tanít Isten Igéje erről a rendkívül fontos témáról.Nagy örömünkre szolgál, hogy a Szolgálati ajándékok című könyvet megújított formában ismét elérhetővé tehetjük az olvasóközönség számára!
Na stiahnutie
2,51 €

Képes vagy rá


Készüljünk fel egy magasabb minőségű életre és fedezzünk fel olyan képességeket magunkban, amelyekről nem is tudtuk, hogy a birtokunkban vannak! Mindannyian képesek vagyunk sikeres életet élni, elérni a céljainkat és hatást gyakorolni a saját generációnkra. Maga Isten helyezte belénk a nagyságra való képességet, de használnunk is kell azt. Hogyan? Erről szól Joel Osteen legújbb könyve, amelyben a kiemelkedően sikeres emberek nyolc közös tulajdonságát ismerteti meg az olvasóval.
Na stiahnutie
6,06 €

dostupné aj ako:

Amikor csak a hollók táplálnak


Fancsal Zsolt saját gyermeke elvesztéséről ír úgy, hogy a kisgyerek születése körüli néhány napot a lehető legrészletesebben meséli el. Mindenről, ami ezen az időintervallumon kívül esik, csak érintőlegesen értesül az olvasó. A szerző foglalkozására nézve lelkész, a szövegen minduntalan átüt a tágabb összefüggéseket, magyarázatokat kereső prédikátor hangja – ami összecseng a fájdalom előtt megtorpanó, értetlen és kétségbeesett apa hangjával. Ebben a „kettős” hangnemben hallgathatjuk ezt a különös siratóéneket – ez lenne talán a második műfaj, amelyet hozzárendelhetünk ehhez a könyvhöz –, ezt a szöveget, amelyből nem marad ki egyetlen mozzanat sem. Úgy eleveníti fel a fájdalmat, mint ami – mikor már nem fokozódhat tovább – lassan végül megülepedik az emberben; ez a hosszas gyászmunka összekapcsolódik a lelkész, a hívő ember megpróbáltatásával. Fancsal Zsolt az utóbbi években bibliodráma-csoporttal is foglalkozik, könyve részben szintén terápiás célt szolgálhatna. Egyedi, vallomásos lendülete azonban kiváló olvasmánnyá is emeli a művet.
Na stiahnutie
3,92 €

Boldog rabságom


A kötet első kiadása a kommunista rendszerben illegálisan nyomtatott és terjesztett könyvek között sikerkönyvnek számított. Most a negyedik kiadását bocsátjuk közre: aktualitását a rendszerváltozás óta sem veszítette el, hiszen az az ellenzéki tett, amelyet a református lelkipásztor meghurcoltatásának és bebörtönzésének elbeszélésében a szenvedés és az öröm páratlan összekapcsolásával egykor végrehajtott, maradandó megvalósítása a kereszténység lényegének. Egy ártatlanul és látszólag cél nélkül megélt szenvedéstörténet tényszerű dokumentuma helyett egy a szenvedést kiváltságként megélő, elragadtatott misztikus lélek Krisztusban való elmélyülésének naplóját olvassuk. A szenvedésnek és a próbáknak elébesiető derűs készenlétével a szerző tulajdonképpen nevetségessé teszi az elnyomás mindenféle szellemtelen, a szenvedőkben győzelmes Krisztushoz képest unalmasnak bizonyuló megnyilvánulásait.
Na stiahnutie
3,92 €

Három kereszt


Visky Júlia 1922-ben született Budapesten. Az evangéliumhoz való ragaszkodása miatt szülei kitagadják a családból. A nemzetközi CE szövetség részét képező Bethánia Egyletben talál otthonra, itt végez missziói szolgálatot. A második világháborút követően férjével Erdélyben telepednek le. Szolgálatuk nyomán lelki ébredés indul el, melyet a kommunista hatalom megtorló intézkedései sem tudtak elfojtani. Önéletírásában döbbenetes őszinteséggel vall a gyermekkor és a férje börtönből való szabadulását átölelő időszak legfontosabb eseményeiről. Különös asszonysors az övé, döntéseit nagyon gyakran mintha önmaga ellenében hozná meg. Ennek ellenére határtalanul szabadon ír gyarlóságairól, kísértéseiről, mindenek előtt azonban Isten ellenállhatatlan szeretetéről, akit maga mellett tud a legnagyobb megpróbáltatásokban is. Jelen kiadás az 1993-ban megjelentetett Három kereszt és 1989-ben kiadott Az Úré a szabadítás című könyvek átdolgozott változata. Az eredeti kiadásokat több nyelvre lefordították, megjelentek hollandul, németül, oroszul, angolul, románul, továbbá összevont változatban franciául.
Na stiahnutie
3,92 €

Törj ki!


Joel Osteen, aki több nagysikerű könyv szerzője, a Törj ki! című erőteljes, inspiratív és hitet építő írásában gyakorlati tanácsokat ad arra bátorítja olvasóit, hogy az akadályokon áttörő életet éljenek. Ez a könyv segítséget kíván nyújtani az olvasóknak abban, hogy miként törjenek ki korlátaik közül és nyerjék meg a szabadságot. Továbbá hasznos tanácsokat oszt meg azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetséges nagyobb áldásokban hinni, felébreszteni magunkban az alkotókedvet, javítani a kapcsolatokat, valamint valóra váltani az álmokat. 
Na stiahnutie
6,45 €

Égszakadás


Börcsök Mária könyvében érzékeny kérdéseket boncolgat. Vajon a ma emberétől elvárható, hogy betartsa a tízparancsolatot és Isten minden utasítását szó szerint vegye? Az írónő a Biblia tanainak korszerűsítésére, mint hitvédelmi igényre hívja fel a figyelmet, továbbá arra is, hogy a Szentírás erkölcsi tanításait fontos lenne összeegyeztetni a modern kor elvárásaival, hiszen – mint hangoztatja – azok felett is eljárt az idő. Az állítás bizonyára sokak számára felháborító, hiszen az emberek hajlamosak a fejlődést romlásnak, az Istentől való elrugaszkodás eredményének tartani. Pedig nem így van.
Na stiahnutie
1,66 €

Szemlélődő lelkigyakorlat


Sok ember a lelke mélyén vágyódik, kutat Isten után. Keresi a lehetőleg egyszerű, spontán és közvetlen kapcsolatot Istennel. A szerző sokéves lelkigyakorlatvezető munkájának személyes tapasztalatát adja közre ebben a könyvben. Tíz egységben, lépésről lépésre vezet Isten valóságának, jelenlétének közvetlen tapasztalatához. Ez a gyakorlati kézikönyv bevezetést adhat egy zárt lelkigyakorlathoz, amikor egy időre csendben visszavonulunk, de alkalmas „hétköznapi lelkigyakorlat” végzéséhez is.
Na stiahnutie
7,04 €

Az utolsó bűnevő


Cadi Forbes, az élénk képzeletű tízéves kislány súlyos lelki traumát él át kishúga halála miatt. Saját magát okolja a tragédiáért, és fejébe veszi, hogy csakis úgy szabadulhat meg bűnétől, ha a felnőttek tiltása ellenére felkeresi a hegyek közé száműzött remetét, a bűnevőt, és megkéri, hogy szabadítsa meg vétkétől, mely átokként nehezedik rá. Cadi nem sejti, hogy a bűnevő szintén keres valakit. Mielőtt útjuk véget ér, mindkettőjüknek szembe kell nézni önmagával, egymással és Azzal, aki mindent elkér tőlük cserébe a hőn áhított válaszokért. A bűnevő a valóságban is létezett a tizenkilencedik századi Angliában, Skóciában és Walesben. Olyan személy, akit a kisebb közösségek azért fizettek, hogy magára vállalja az elhunytak bűneit. A különös szokást a kivándorlók magukkal vitték Amerikába. Francine Rivers regénye egy ilyen emigráns walesi közösségben játszódik az 1850-es években, az Appalache-hegység vadregényes környezetében. Cadi Forbes megrázó és felemelően szép története arról tanúskodik, hogyan talál kiutat egy kislány – és vele együtt egy egész közösség – a babonás hiedelmek útvesztőjéből.
Na stiahnutie
10,14 €

dostupné aj ako:

Szerelme szorongat


Egy küzdelmes életút stációinak korabeli dokumentumokkal és fotókkal ellenpontozott emlékfüzérét tartalmazza e kötet. A szerző "huszadik százada" a második világháború idején a mátészalkai lelkészi szolgálattal vette kezdetét, majd a kommunista Romániában kellett folytatnia hivatása gyakorlását, mégpedig folyamatos egyházi és hatósági zaklatások, fenyegetések, áthelyezések közepette, melyek közül a leginkább embert próbáló a 22 évnyi börtön- és kényszermunkára való ítélet, családja távoli kényszerlakhelyre való kitelepítése volt. Visky Ferenc mégsem elsősorban az elviselt szenvedésekről ír, hanem arról a hatalmas jelentőségű eseményről, amelynek debreceni teológus korában szemtanúja és részese volt, később pedig apostola lett: az ébredésről, amely a népegyház laikus tagságát az Isten iránti közönyből az élő keresztyén hitre hívta meg, és református kegyességi hagyományokhoz vezette vissza. A belsőleg megélt szabadság derűvel és humorral vértezte fel az elmúlt erőszakos század e szelíd vándorát, aki felismerte, hogy megpróbáltatásainak végső okát nem a démoni rendszerben kell keresnie, hanem annak szerelmében, aki életét és hitét a próbákban is megtartotta.
Na stiahnutie
3,92 €

Ferenc pápa küldetése


Végre felszállt a fehér füst, és nem sokkal ezután az új Szentatya megjelent a Szent Péter téren várakozó 150 000 zarándok és a tévénézők százmilliói előtt. A messzi Argentínából érkezett egyszerű és közvetlen ember köszöntötte a sokaságot. Kedves és barátságos szavaival az első pillanatban megnyert mindenkit magának. Ferenc pápa sok szempontból "első": az első jezsuita szerzetes, az első az amerikai földrészről, és az első, aki Itália leghíresebb szentjének nevét vette fel. Hozzátehetjük még: az első, akit szinte az egész világ azonnal lelkes bizalmába fogadott. Édesapja Olaszországból bevándorolt, négygyermekes vasúti munkás volt, ő maga tevékeny és élénk társági életet élő fiatalember, aki vegyésznek tanult, mielőtt egyházi pályáján elindult volna. Jezsuita szerzetesként a politikai és gazdasági katasztrófa sújtotta tömegek párfogója, a szegények és elesettek barátja, a rábízottak hűséges pásztora lett. Sohasem szédítették az egyre magasabb egyházi pozíciók, még Buenos Aires érsekeként is egyszerűen csak Jorge atyának szólították. Ferenc pápáról még most is aránylag keveset tudunk, de ez az életrajz pontos és érdekes képet rajzol életéről, gondolkodásáról és az őt pápává választó konklávé tevékenységéről.  A könyv magyar kiadásához, Böjte Csaba testvér, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője írt előszót.
Na stiahnutie
7,89 €

dostupné aj ako:

Kegyelem és Kalmárszellem


??amikor apaként elmegyek az óvodába, hogy elhozzam a kisfiamat, akkor milyen alapon választom ki, hogy kit viszek haza? Talán megkérdezem az óvónotol, hogy melyik gyerek viselkedett a legjobban? Vagy körülnézek, hogy melyik kölyök a legszebb? És ha az óvóno azzal fogad, hogy az én gyerekem elpáholta öt csoporttársát, és egy pohár kefirt öntött a takarító néni fejére, akkor ott hagyom, és választok egy normális gyereket? Nem. Minden körülmények közt a sajátomat viszem haza. Azért, mert o az enyém! Ez a vele való kapcsolatom alapja. És ha ez az alap megvan, hazaviszem ot, és otthon elbeszélgetek vele a pohár kefirrol, az ovistársakról, a takarító nénirol és a verekedésrol. Milyen egyszerunek és természetesnek tunik mindez, ha a saját gyermekeinkrol van szó, de ha Jézus mondja ugyanezt az Atyáról, akkor zavarba jövünk, mert a szégyen és a félelem által belénk vésodött kalmárszellem olyan mélyen járja át a lelkünket, hogy el sem tudjuk képzelni, hogy csak úgy, minden feltétel nélkül szeretni való emberek vagyunk?? BOLYKI LÁSZLÓ 1973-ban született Budapesten. Zenész (Bolyki Brothers, Budapesti Fesztiválzenekar, Erkel Ferenc Kamarazenekar), spirituális szemléletu lelkigondozó, párkapcsolati és önismereti témákra szakosodott tréner, a Milyen zenét szeret Isten? címu kötet szerzoje. ?Bolyki László munkája azt tanítja nekünk, hogy a múlt osi kultúrájának szimbolikus értékei a mai ember problémáiban is eleven lélektani, spirituális útmutatást tudnak nyújtani.? dr. SÜLE FERENC, a volt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet Valláslélektani Osztályának foorvosa ?A Kegyelem és kalmárszellem nem csak egy könyv a sok közül fontos, hogy minél több olvasóhoz eljusson! Mindenkinek ajánlom szeretettel.? SZENCZY SÁNDOR a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány vezetoje
Na stiahnutie
5,04 €

Az egyház nyílt sebe


Az utóbbi időben a katolikus egyház egyes papjai által kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélések nagy médiafigyelmet váltottak ki, különösen Írországban és Németországban. Az egyháznak bátran és nagy körültekintéssel kell kezelnie ezt a helyzetet. Első és legfontosabb feladata: vállalni az erkölcsi, jogi és lelkipásztori felelősséget az elkövetett megdöbbentő cselekményekért, és azért a hanyagságért is, amellyel korábban e problémát kezelte. Ugyanakkor fontos megállnunk és reflektálnunk magára a problémára; okaira, pszichológiai szempontjaira, a megelőzés lehetséges lépéseire és a jövőben követendő útra. Különben a médiavihar elültével vajmi kevéssé fogjuk érteni, mi is történt. E könyv célja, hogy ösztönözze a reflexiót, amelyre a híradásokban vagy a spontán reakciókban általában nem kerül sor. Könyvünk pszichológiai szempontból elemzi a pedofília jelenségét, és megkísérli leírni a kiskorúakkal szexuálisan visszaélők viselkedésében rejlő pszichodinamikákat.
Na stiahnutie
3,94 €

dostupné aj ako:

Csendben születik az élet


Az élet növekedése csendben, sötétben történik. Nem akkor, amikor mindent átlátsz. Nem akkor, amikor tudod, hova tartasz. Tanulj bizalommal várni, kivárni! Időre van szükséged ahhoz, hogy a lelked, az életed kibontakozhasson. Isten hat és működik benned, körülötted, még akkor is, ha nem érzed a jelenlétét. Ezt a ráhagyatkozást az imában gyakorlod. A belső ima érdeklődő, figyelmes jelenlét, amely a bizalmat erősíti. Nem kímél meg attól, ami fáj. Új szemmel nézhetsz arra, ami van. Megbékélhetsz vele.
Na stiahnutie
5,92 €

Milyen zenét szeret Isten?


?Valamikor a muzsika egyszeru volt, szerény és tiszteletreméltó, ma cicomás lett és zurzavaros, méltóságát és értékét veszített, gyalázatos iparrá süllyedt.? Mikor volt a muzsika egyszeru, szerény és tiszteletreméltó, és vajon milyen úton-módon veszítette el méltóságát és értékét? Meg tudjuk határozni, hogy melyek a zene zurzavaros és cicomás stíluselemei? Tudjuk-e, hogy hogyan és miért süllyedt a zene gyalázatos iparrá? Végül, de nem utolsósorban fel tudjuk-e mérni annak jelentoségét, hogy a fenti idézet a 6. századból származik, a nagy keresztény gondolkodó, Boethiusz tollából? E könyv a zene és a kereszténység hagyományosan feszültségektol terhelt kapcsolatát vizsgálja, a ?valamikor? és a ?ma? szakrális zenéjének tükrében. A szerzo szándéka, hogy a zene a dicséret és magasztalás eszköze, és ne a feszültségek állandó forrása legyen a keresztény egyházak és gyülekezetek életében. BOLYKI LÁSZLÓ 1994-ben szerezte muvész-tanári diplomáját a budapesti Zeneakadémián. A Bolyki Brothers énekegyüttes, a Budapesti Fesztiválzenekar és az Erkel Ferenc Kamarazenekar tagjaként rendszeresen föllép Európa, Amerika és Ázsia legjelentosebb zenei központjaiban. Spirituális szemléletu lelkigondozó, párkapcsolati és önismereti témákra szakosodott tréner, a Kegyelem és kalmárszellem címu kötet szerzoje. A könyv a szerző magánkiadása, az Álomgyár kiadó csak a terjesztésért felel.
Na stiahnutie
2,51 €

Két találkozás között


Az erdélyi protestáns családokban régen természetes volt, hogy a hívő családok rendszeresen körbeülik az asztalt, és a családfő vezetésével legalább hetente egyszer áhítatot tartanak. Horváth Levente Két találkozás között című kötete ezeket a család- és közösség-, illetve hitépítő alkalmakat kívánja feleleveníteni, fogódzót nyújtani ezekhez, tartalmas olvasmányt kínálva az év mindegyik hetére. A Koinónia Kiadó „gyakori használatra” ajánlja a könyvet, hiszen azokban a családokban, ahol a hit a mindennapi élet része, ott a legzaklatottabb napon is keresik az elcsendesedést, a lelki megújulást. A gyerekek igénylik a napirend adta biztonságot, és a családi áhítatok ebben jó támpontot jelenthetnek. Éppen ezért, a szerző szempontjait is figyelembe véve a kiadó vezetősége olyan könyvet tervezett, amely nem a könyvespolc óvni való dísze lesz, hanem a recepteskönyvek, az iskolai füzetek és a kulcstartó közelében kapna helyet. Dr. Horváth Levente (1960– ) a Kolozsvári Protestáns Teológia elvégzése után gyülekezeti lelkészként szolgált Marosvásárhelyen öt évig, majd Istvánházán két évig. Ezt követően pár évig a Kolozsvári Református Kollégium vallástanára, majd a Vallástanárképző Teológiai Kar előadótanára, valamint az IKE első erdélyi titkára volt. A 90-es évek elején a Koinónia Kiadó alapító tagja, a Genéziusz Társaság diákmissziójának szervezője volt. 1993-ban újraindította dr. Kecskeméthy István, az erdélyi egyházi ébredés egyik atyjának a lapját, a Kis Tükör című újságot. 1993 óta missziói lelkész: a Református Mentő Misszió és a Bonus Pastor Alapítvány szenvedélybeteg- és alkoholfüggők missziójának a vezetője. 2007-ben megalapította a bibliaiskolaként működő Trans-Silvanus Intézetet. 2009-ben védte meg Walesben a doktori disszertációját, amit az erdélyi református egyház 1895-1950 közötti missziófogalmának vizsgálatáról írt. Feleségével és öt gyermekével Kolozsváron él.
Na stiahnutie
4,76 €

Kategória "Kresťanstvo" je zameraná na literatúru a texty, ktoré sa týkajú kresťanskej viery, histórie, kultúry a duchovného rozvoja. Táto kategória zahŕňa široký rozsah kníh a materiálov, ktoré môžu osvetliť a pomôcť hlbšie pochopiť kresťanskú vieru a jej vplyv na svet. Tu nájdete texty od biblických komentárov a teológie až po duchovnú literatúru a biografie dôležitých postáv v dejinách kresťanstva.