! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Tajná dohoda


Volby ve Spojených státech v listopadu 2016 otřásly americkou i mezinárodní scénou. Jejich výsledek šokoval nejen poraženou Hillary Clintonovou, ale i vítěze voleb Donalda Trumpa. Zaskočil též americké spojence v NATO. Překvapil i Kreml a snad jen tam se radovali. Podle Dmitrije Peskova prý kremelští oslavovali Trumpův triumf pitkou, která trvala tři dny. Od vstupu Trumpa do Bílého domu už uplynul víc než rok, ale stále není jasné, jak mohl právě on vyhrát. Hardingova kniha přináší existenčně důležité informace. Částecně i díky ní dnes nikdo na Západě nepochybuje o ruské zpravodajské operaci ve prospěch Donalda Trumpa. A v racionálních momentech o ní ve skrytu své duše nepochybuje ani on sám. Barevná fotografická příloha.
Predaj skončil
8,39 €

dostupné aj ako:

Autenticita


Touha žít opravdově, autenticky, nám v životě ukazuje směr. Chceme žít naplno, tak aby naše slova a činy odrážely to, co si myslíme a co cítíme. Naše myšlenky a pocity jsou pak vyjádřením toho, kým skutečně jsme. Snahou žít autenticky se v životě nezbavujeme bolesti, strachu, truchlení či smutku, ale získáváme možnost nacházet smysl v tom, co děláme, co cítíme a jak se chováme. Žijeme-li autenticky, jsme schopni lépe snášet těžkosti a překážky. Autor nabízí svěží a inspirující pohled na psychologii autentického života včetně praktických rad a cvičení. Vychází z existenciální filozofie, z poznatků humanistické psychologie a vlastní zkušenosti psychoterapeuta. Uvádí příklady z vlastní terapeutické praxe a ze zkušenosti ostatních terapeutů. V návaznosti na učení Abrahama Maslowa a Carla Rogerse vede autor čtenáře ve třech krocích k autentickému žití. Prvním krokem je poznat sám sebe, druhým vlastnit sám sebe a třetím být sám sebou. Pro všechny fáze uvádí autor praktická cvičení a doporučení. .
Predaj skončil
10,79 €

dostupné aj ako:

Veľký rozvod


C. S. Lewis nás pozýva na výlet do Neba a Pekla. Používa svoj rozprávačský talent, aby nám podal alegorický príbeh o ceste autobusom, ktorý premáva medzi Peklom a Nebom.
Predaj skončil
6,90 €

dostupné aj ako:

Hovory o (ne)obyčajnom kresťanstve


C. S. Lewisa počas druhej svetovej vojny požiadala rozhlasová stanica BBC o sériu príhovorov o základoch kresťanskej viery. Tieto texty neskôr C. S. Lewis doplnil a tak vznikla jedna z jeho najčítanejších kníh pod názvom „Mere Christianity“. Autor sa v knihe podujal na vysvetlenie a obhajobu základných stavebných kameňov kresťanskej viery. V rozsiahlom prieskume 100 najvplyvnejších kresťanských kníh 20. storočia, ktorý usporiadal časopis Christianity Today, sa kniha umiestnila jednoznačne na 1. mieste. 
Predaj skončil
9,90 €

dostupné aj ako:

Rady skúseného diabla


Vo svojom klasickom diele nás C.S. Lewis zasväcuje do korešpondencie medzi dvoma diablami: skúseným Krutodlakom a jeho synovcom Svrabomilom. Krutodlak zastáva byrokratickú funkciu v pekelnej hierarchii a je mentorom neskúseného Svrabomila. Ten práve začína svoju démonickú kariéru v službách „Otca v Hlbinách“ a bol poverený, aby odviedol nového kresťana – “pacienta” – od viery a povzbudil ho k hriechu. Kniha satirickým spôsobom poukazuje na mnohé bežné problémy ľudského života a kresťanskej viery, ako je otázka dobra a zla, pokušenia, pokánia a milosti. Krutodlak a Svrabomil žijú vo svojom morálne prevrátenom svete, kde je chamtivosť a dosiahnutie vlastného prospechu najväčšou hodnotou. Démoni nie sú schopní porozumieť tajomstvu Božej lásky k ľuďom alebo pripustiť možnosť nezištných ľudských cností. Nové vydanie obsahuje v slovenčine doteraz nepublikovanú autorovu esej o knihe.
Predaj skončil
7,90 €

dostupné aj ako:

Heydrich, Geli a Eva


18. září 1931 byla v Mnichově nalezena v kaluži krve mrtvá třiadvacetiletá Angela „Geli“ Raubalová. Oficiální závěr vyšetřování zněl – sebevražda. Na Štědrý den roku 1937 na Šumavě havarovalo nárazem do svahu Huťské hory dopravní letadlo společnosti Air France. Všichni na palubě zahynuli. Jak spolu souvisejí tyto dvě události? Mrtvá dívka byla neteř Adolfa Hitlera, o níž se šířily fámy, že byla něco více než jen jeho příbuzná. Letadlo – příčina havárie nebyla dodnes plně objasněna – mělo přepravovat kompromitující materiál na nacistického vůdce o jeho podílu na Angelině smrti.
Predaj skončil
7,15 €

dostupné aj ako:

Nepodľahnite alzheimeru


Každý z nás pozná aspoň jedného človeka, ktorý prekonal rakovinu, no nepozná nikoho, kto by prekonal Alzheimerovu chorobu. Zatiaľ. Je to jediná z desiatich najčastejších príčin úmrtia v USA, na ktorú neexistuje účinná liečba. Nijakej inej choroby sa nebojíme tak ako alzheimera, a to z dvoch dôvodov. Nie je to „len“ smrteľná choroba, toto ochorenie zároveň okráda svoje obete o život dlho pred tým, než skutočne zomrú. Dale E. Bredesen, M.D. dospel k prelomu vo výskume a dokázal, že Alzheimerovej chorobe a kognitívnemu úpadku sa dá predísť a v mnohých prípadoch možno chorobný proces aj zastaviť. Vo svojej prevratnej knihe ponúka pacientom s týmto ochorením nádej a prvú dobrú správu týkajúcu sa nového chápania choroby a nového liečebného programu, ktorý majú pacienti dodržiavať. Podľa doktora Bredesena Alzheimerova choroba nie je iba jeden konkrétny zdravotný stav, hoci ju tak v súčasnosti liečia, ale má niekoľko podtypov. Príčinou ich vzniku je viacero mechanizmov, zvyčajne sa prejavia rôznymi spôsobmi a v rôznom veku. No všetky zásadne ovplyvňuje nerovnováha 36 metabolických faktorov, ktoré môžu zapríčiniť „úpadok“ nášho mozgu. Autor vysvetľuje pravidlá liečby, založenej na výskume, ktoré sa zameriavajú na nastolenie rovnováhy spomínaných mechanizmov, a to ovplyvnením faktorov životného štýlu, ako sú mikroživiny, hladiny hormónov, stresu a kvality spánku. Zaoberá sa tiež otázkou dôležitosti stravy pri kognitívnom úpadku a významom autofágie, ktorá si vyžaduje striktný nočný pôst. Jeho výsledky sú ohromujúce. Z prvých desiatich pacientov dodržiavajúcich jeho odporúčania až deväť zaznamenalo v priebehu troch až šiestich mesiacov výrazné zlepšenie stavu. A odvtedy dosiahol podobné výsledky u stoviek ďalších pacientov. Výrečné príbehy pacientov nám poskytnú lepšiu predstavu o tom, ako sa cíti človek, ktorý sa zotavil z ochorenia dlhodobo považovaného za nevyliečiteľné, a získame aj špecifické informácie, ktoré pomôžu pacientom, opatrovateľom, lekárom a liečebným centrám zaviesť túto metódu do praxe. Kniha od základov zmení spôsob liečby, prevencie a naše uvažovanie o Alzheimerovej chorobe.
Predaj skončil
12,90 €

dostupné aj ako:

Kryptomeny


Ak si chceš prečítať len jednu knihu o tomto novom globálnom fenoméne, je to práve táto! Krytpomeny majú pred sebou veľmi perspektívnu budúcnosť a je dôležité vedieť o nich aspoň kľúčové informácie, ktoré dnes, vo svete rýchleho technologického pokroku, patria k základnému vzdelaniu úspešných ľudí. Viac sa o nich dozviete v knihe, ktorú práve držíte v rukách. Krytpomena je digitálna forma peňazí, v podstate jednotky a nuly cirkulujúce na ineternete, elektróny prúdiace káblami alebo uväznené na pevných diskoch po celom svete. Obchod s krytpomenami napriek istému skepticizmu každý rok rastie. Neznalosť tejto problematiky je jednou z najväčších prekážok investovania na kapitálovom trhu. Zmenu, ktorú priniesli kryptomeny do sveta financií aj do bežného života, nemožno podceňovať. Všetkým ponúka príležitosť, aby realizovali svoje transakcie ihneď, bezpečne a priamo. Budete prekvapení, aký potenciál sa v kryptomene skrýva! Ľudia už od nepamäti snívali o lepšom svete. Známym príkladom je dielo Útopia Thomas Mora. Dnes, o 500 rokov neskôr, rôzni prognostici spochybňujú prevládajúce spoločenské modely na pozadí vysoko dynamického technologického vývoja a najmä ich vhodnosť pre budúcnosť. Individuálna sloboda verzus nátlak a kontrola zo strany štátu alebo viac osobného pohodlia a ľahší život za cenu straty súkromia? To všetko sú metafory pre základné otázky digitalizácie nášho sveta a spoločného vývoja človeka a stroja.Julian Hops nám vo svojej knihe pomáha nahliadnuť do týchto nových možností. Ponúka príležitosť pochopiť základné mechanizmy fungovania kryptoekonómie a rozoznať jej potenciály. Kniha predstavuje podsystém kryptomien a po prvý raz komplexne približuje celej verejnosti celý krytpoekonomický ekosystém. Doposiaľ však nikto neodpovedal na otázku, ako môže svet založený na blockchaine ekologicky udržateľne, respektíve na základe princípov trhového hospodárstva prispieť k rozvoju, ktorý podporuje blahobyt. Investovaním do kryptomien získalo za posledných desať rokov už mnoho ľudí viac než tisícpercentné výnosy. Táto kniha jednoducho a zrozumiteľne vysvetľuje, čo sú kryptomeny – ako si vybrať správne kryptomeny a ako do nich investovať. Získate informácie aj o prípadných rizikách a potenciálnom zisku. Či už sa chcete stať expertom na kryptomeny, alebo sa len dozvedieť niekoľko základných informácií – táto kniha je určená práve vám.
Predaj skončil
9,90 €

dostupné aj ako:

Nápad za milión


Kniha Nápad za milión, v origináli Made To Stick, sa okamžite po svojom vydaní v roku 2007 umiestnila na prvých miestach knižných rebríčkov The New York Times a Business Week, v rebríčku 100 najobľúbenejších titulov Amazonu obsadila 26. priečku a vyhlásili ju za najlepšiu knihu roka 2007 v kategórii „Business Books“. Bola preložená do mnohých jazykov a stále patrí k obľúbeným titulom manažérov pôsobiacich vo sférach obchodu, reklamy, neziskových organizácií a mnohých iných, kde je dôležité prezentovať nápady tak, aby sa úspešne zrealizovali.
Predaj skončil
8,95 €

dostupné aj ako:

Politické iskrenie


Politika je hra, v ktorej to vždy iskrí. Hra, ktorá nemá oddychový čas ani polčasovú prestávku. Keď utíchnu oslavy, prehltne sa horkosť z prehry, všetko sa začína nanovo. Víťazi sa hneď po voľbách púšťajú do novej možno ešte drsnejšej hry. Do hry o tróny, ministerstvá, trafiky. Porazení bojujú o prežitie, alebo aspoň o lepšiu pozíciu pred ďalšími voľbami. Prvý rok po voľbách je tým obdobím, v ktorom sa najlepšie prejaví to, kto bol a kto ešte stále je dobrý hráč. Kto má akú výdrž. K tomu, aby sme vedeli identifikovať kam mieri slovenská politika po voľbách 2016 a ako sa bude ďalej vyvíjať smerom k prezidentským voľbám je potrebné poznať východiská a príčiny súčasného stavu slovenskej politickej scény. Analýza víťazstiev a prehier slovenskej politiky od vzniku Slovenskej republiky je dôležitým faktorom k poznaniu budúcnosti. Michal Horský vo svojich analýzach, esejach a rozhovoroch už začiatkom 90. rokov upozorňoval na to, že slovenská demokracia môže ľahko skorodovať. Môže prehrať boj s mocichtivými politikmi, ktorí uprednostnia neliberálne podoby demokracie či nové formy totalít. Vyprázdňovanie politických strán, vzostup anti-politiky alebo oslabenie princípov zastupiteľskej demokracie sú indikátormi blížiacej sa prehry demokratickej politiky.
Predaj skončil
10,90 €

dostupné aj ako:

Deníky z krypty


Deníky o osudu sedmi parašutistů skrývajících se uprostřed nacisty okupované Prahy. Deníky, které nikdy nemohly být napsané, ale jejichž vytvoření bylo inspirováno historickými fakty a dokumenty, vzpomínkami pamětníků a dopisy i deníky padlých účastníků těchto událostí.Kniha autentickou formou líčí vyhrocené okamžiky po atentátu na Reinharda Heydricha až po slavný sedmihodinový boj sedmi parašutistů proti obrovské přesile v kostele sv. Cyrila a Metoděje v Resslově ulici. Příběh inspirovaný geniem loci místa, kde se tito muži skutečně ukrývali posledních jednadvacet dnů svého života.
Predaj skončil
5,39 €

dostupné aj ako:

Sexuální mýty a pověry


Známý český gynekolog a popularizátor sexuologie se ve své knize zabývá zjevnými i skrytými oblastmi lidského sexuálního života. Jak je zvyklý, mluví o nich otevřeně a bez zábran. S úsměvným nadhledem uvádí na pravou míru mnohé pevně zakořeněné mýty a pověry z časů našich prababiček i dnešního digitálního věku. Fake news sexu, řekli bychom. Radí, ale nementoruje. Učí, ale nepoučuje. Laskavou a lehkou rukou píše svého průvodce světem, o němž americký romanopisec Henry Miller soudí: „Sex je jeden z deseti důvodů pro reinkarnaci. Ty ostatní nejsou důležité.“2., přepracované vydání.
Predaj skončil
5,39 €

dostupné aj ako:

O švestky a brambory


Navzdory zájmu české veřejnosti o vládu Marie Terezie je její poslední ozbrojený konflikt s Fridrichem II. Velikým o bavorské dědictví z let 1778–1779 dnes téměř neznámý. Příčin je vícero – válka netrvala ani rok, v jejím průběhu nebyla vybojována jediná velká bitva, o výsledku nerozhodli generálové na bojišti, nýbrž diplomaté u kulatého stolu, a vojáci se více než válčení věnovali shánění potravin, zejména brambor a švestek. Odtud také pramení přízvisko „bramborová válka“ či „válka o švestky“. Přesto si tento střet zaslouží, aby byl připomenut, a to nejen kvůli desítkám tisíc obětí, ale také s ohledem na skutečnost, že vojenské operace se odehrály téměř výhradně na území Čech, Moravy a Slezska. Cílem předkládané monografie je proto komplexní analýza této války v širším kontextu evropských i světových dějin.
Predaj skončil
5,39 €

dostupné aj ako:

Srdce podľa Márie


Kniha Srdce podľa Márie vo forme mesačnej pobožnosti prináša jednoduché, no pritom hlboké vovedenie do mariánskej spirituality. Po jej prečítaní budeme jasne chápať, kto je Mária, ako sa stará o svoje deti a ako ju môžeme uctievať vo svojom bežnom živote.V čase, keď sa Edward Looney cítil vo svojom duchovnom živote a vo vzťahu s Bohom stratený, začal uvažovať nad tým, aká je vlastne Mária a ako by sa jej mohol väčšmi pripodobniť. Zistil, že s pomocou dennodenného rozjímania o Máriiných vlastnostiach a modlitby za milosť osvojiť si srdce, aké má ona, dokázal svoje pesimistické a kritické myšlienky nahradiť myšlienkami láskavejšími a optimistickejšími.Táto kniha, založená najmä na Svätom písme, cirkevnom učení a osobnej skúsenosti pátra Looneyho, vľúdne učí napodobňovať Máriinu lásku k blížnym a jej úctu k Bohu. Každé zamyslenie prináša jednoduché, no hlboké nahliadnutie do niektorej z čŕt Máriinho srdca. V tejto knihe možno nájsť dvadsaťjeden vlastností a desať túžob jej srdca.
Predaj skončil
6,90 €

Ach, tí chlapci...


Niekedy sa zdá, že majú len dve rýchlosti – rýchlo a rýchlejšie. Napriek tomu, že hračkami zásobujete takmer celú škôlku, autíčka akoby sa u vás doma rozmnožovali, lode kotvia popri vani, vláčiková dráha je rozložená po celej kuchyni a figúrky hrdinov útočia aj z chladničky. Keď sa zdá, že doma je nuda, k dispozícii je nábytok, taký ideálny na skákanie, schovávanie či lepenie samolepiek. A keď si myslíte, že dokážete predvídať najväčšie riziká („Kým vyrastú, dáme ochranu na rohy stola, aby si nerozbili hlavu…“), v zlomku sekundy zistíte, že ste boli o krok pozadu, a zrazu sa na pohotovosti obviňujete z nedbanlivosti.Vyčerpávajúce? Áno. Normálne a zdravé? Absolútne. Toto sú chlapci a toto je súčasť ich dospievania. Ako rodičia máme tendenciu poskytnúť im nejaké zdravé rozptýlenie a pritom si neuvedomujeme, čo otupuje ich zmysly a izoluje ich od skutočných medziľudských vzťahov. Čo im prekáža v dozrievaní a znižuje očakávania, ktoré majú chlapci od života…Táto kniha chce skoncovať s množstvom dezinformácií a mylných predstáv, o ktoré sa opiera až príliš veľa rodičov. Je plná praktických rád, ktoré vychádzajú z klinickej praxe autorky, relevantných výskumov a najmä zo zdravého sedliackeho rozumu, na ktorý mnohí z nás pri čítaní politicky korektných kníh o rodičovstve akosi zabudli. Dozviete sa, ako vychovať správnych a šťastných chlapcov. Chlapcov, ktorí budú čestní, odvážni, pokorní, láskaví, dokážu vedome ovládnuť svoju silu a budú dôverovať Bohu.Nihil obstat: ThDr. Tibor Reimer, PhD.
Predaj skončil
10,50 €

dostupné aj ako:

Doba jedová 7


Silné mikrovlnné záření vyhání vrabce z center měst. Borovice rostoucí u radarových stanic a antén mají méně jehlic a odumírají v mladším věku. Okřehek na hladinách rybníků poblíž zdrojů vysokého napětí živoří a krávy na stejně položených pastvinách vykazují poškození DNA buněk. V oblastech se silným elektromagnetickým polem hnízdí méně ptáků a včely, netopýři, lososi a další živočichové nedokážou pod jeho vlivem využívat přirozený navigační smysl. A co člověk? Studie dlouhodobě prokazují vyšší výskyt Alzheimerovy choroby, neplodnosti, depresí, ADHD, onemocnění srdce, nádorů mozku, prsu, slinných žláz a dalších typů rakoviny v regionech se silným elektromagnetickým znečištěním. Ještě většímu riziku jsou vystaveni pracovníci elektroenergetických závodů, svářeči, lékaři, zubaři, letoví dispečeři a posádky letadel, zaměstnanci telekomunikací, stavební dělníci, ale také třeba holiči a kadeřnice, šičky, švadleny a krejčí, neboť i holicí strojky, vysoušeče vlasů a šicí stroje generují záření způsobující buněčný stres a poškozující genetickou informaci buněk. A pokud ani vy nedokážete většinu dne odložit mobilní telefon, spíte v místnosti s televizorem v pohotovostním režimu stand-by, „vaříte“ v mikrovlnce a žijete v domě nedaleko stožárů nebo transformátorů vysokého napětí, zbystřete. Nádory na té straně hlavy, kde držíte telefon, nejsou výmyslem sekty podivínů usilujících o návrat do středověku, ale skutečností doloženou vědeckými výzkumy. Lze zabránit zdravotním dopadům elektrosmogu při zachování civilizačních vymožeností?
Predaj skončil
6,79 €

dostupné aj ako:

Otrok


Život není dokonalý a každý zažíváme mnoho těžkých chvil. Možná i takový má být. Možná právě kvůli tomu máme prostředky, abychom těžkým momentům čelili: sílu, která nám pomáhá postavit se porážkám, možnost svobodně zareagovat na to, co se děje. A lásku našich bližních. Navíc jsme součástí úžasného projektu, kdy s celým lidstvem sdílíme jeho ctnosti a nedostatky. Ty jsou vryty do našich genů, do genů všech lidských bytostí, které existovaly a které existovat budou... Kdo někdy nebyl a není otrokem svých obav, problémů a provinění? Ve strhujícím příběhu nás autor přímou a krátkou cestou dovede k poznání, k místu, kde se nachází naše zdravé a skutečné Já. Pomůže nám – pokud budeme chtít – osvobodit se.
Predaj skončil
3,49 €

dostupné aj ako:

Psychoterapie našich prababiček


V dnešní době jsou v oblibě knížky zaměřené na to, jak se cítit lépe. Současně se zajímáme, jak žili naši předkové. Tato kniha se snaží spojit moderní psychohygienu a další oblasti psychologie s tím, co měla autorka příležitost naučit se od starých lidí. První část je zaměřena na práci s tělem a na to, jak využít působení našeho okolí na nás. Druhá se věnuje různým způsobům sebepoznání, jež byly ke zlepšování vlastního života používány v minulosti a které lidé využívají i dnes. Třetí část popisuje účinné zacházení s vlastními myšlenkami. Ve čtvrté se ukazuje, jak lze tuto knížku prakticky využívat k další práci na sobě, abychom měli pohodovější život. Při práci s lidmi trpícími neurotickými obtížemi a některými druhy deprese si autorka ověřila, že často mohou výrazně pomoci i zdánlivě drobné změny. Potkala také spoustu lidí, kteří nikdy nebyli v psychologické ambulanci a přitom s velkým úsilím hledají cestu k větší pohodě. Pro ně všechny je určena její kniha, jež se snaží racionálně popsat různé tradiční postupy a úkony a nalézt jejich využití v dnešním životě. Mgr. Lenka Šnajdrová vystudovala jednooborovou psychologii na FF MU v Brně. Poté pracovala jako klinická psycholožka a psychoterapeutka v nemocničních ambulancích. Absolvovala psychoterapeutický výcvik v analytické psychologii. V současné době je na rodičovské dovolené.
Predaj skončil
8,19 €

dostupné aj ako:

Posledních 100 dnů


Každé velké drama má své finále, své osudové vyvrcholení. Nebylo tomu jinak ani se závěrem druhé světové války na evropské půdě. Odpočítáme-li od data německé kapitulace (8. květen 1945) sto dnů nazpět, ocitneme se na přelomu ledna a února 1945. Byl to čas, kdy si hitlerovci mohli připomínat dvanácté výročí nástupu k moci. Slibovali tehdy mocnou „tisíciletou říši“. Nyní už z ní zbývaly jen trosky, ale stále se toho ještě mnoho dělo, především umíraly na frontách i v zázemí statisíce lidí. Posledních sto dnů války je v tomto unikátním knižním projektu zmapováno fakty, analýzami, každodenními zajímavostmi z protektorátu i zahraničí, svědectvími přímých účastníků a silnými lidskými příběhy.
Predaj skončil
9,79 €

dostupné aj ako:


Rozšírte svoje vedomosti z nových oblastí ako ekonómia, manažment a marketing. Zaujímate sa o vesmír a jeho fungovanie, správanie živočíchov či históriu času? Správny smer do života a pozitívnu psychológiu prinesie motivačná literatúra. Knihy odborné - z oblasti práva, pedagogiky, sociológie či medicíny - ukrýva práve táto sekcia.

Kategória Odborná a populárno-náučná literatúra zahŕňa knihy a texty, ktoré poskytujú informácie a odborné znalosti v rôznych odboroch. Táto kategória sa líši od beletristickej literatúry a zameriava sa na vedomostný prínos.

Odborná literatúra obsahuje podrobné informácie, teórie a výskum v rôznych oblastiach ako veda, medicína, technológia, právo, ekonomika a psychológia. Populárno-náučná literatúra je prístupnejšia verejnosti a zaujímavo prezentuje tématické úseky, históriu, biografie a vedecké objavy.

Odborná a populárno-náučná literatúra je dôležitá pre vzdelávanie, osobnostný rozvoj a celoživotné učenie. Pomáha nám porozumieť svetu, objavovať nové perspektívy a zlepšiť naše schopnosti. Tieto diela od renomovaných autorov sú zdrojom inšpirácie a prínosov pre naše profesionálne a osobné životy.

K najznámejším autorom odbornej literatúry patria Stephen Hawking, Yuval Noah Harari, Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman či zo slovenských autorov Roman Králik, či Vojtech Zamarovský.