! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Série


Partvidéki szél


A lélegzetelállítóan szép és tiszta svéd táj szolgál három szenvedélyes szerelmi történet – A döntés nyara, Sandbergen varázsa, Hétvége Söderholmban – színhelyéül. A nagyvárosban karriert építő, sikeres nők vidéki környezetben szembesülnek fojtogató magányukkal és felszínes emberi kapcsolataikkal. Meglepődve tapasztalják, hogy a szívélyes fogadtatás, a közösségi élmény, a valahová tartozás érzése gyógyít – éppen úgy, mint a hegyek, tavak, erdők megnyugtató közelsége. A szerelem váratlan ajándékként érkezik az elcsendesülésbe, de a múlt árnyéka és a jelen kihívásai nehezítik az elfogadását. Nehéz út vezet a beteljesülésig, és csak azok járhatják végig, akik nem félnek a változástól, és akik a jövőbe vetett hittel lépnek rá.
Na stiahnutie
8,42 €

Tizenkét császár


Hogyan fest a hatalom arca? Kit örökít meg a művészet, és miért? Hogyan tekintünk olyan politikusok szobrára, akiket emberként megvetünk? Ebben a könyvben Mary Beard – a mai emlékműszobrászatot övező esztétikai és politikai csetepaték háttere előtt – elmeséli, hogy az elmúlt kétezer év folyamán a nyugati világ hatalmasainak arcmásait hogyan befolyásolta a római császárok ábrázolása. A világhírű ókortörténész, az SPQR és a Pompeji című könyvek szerzője főképpen a „tizenkét cézár” – Julius Caesar és az első tizenegy császár – alakjára összpontosítva elemzi, hogy ezek a könyörtelen autokraták miképpen váltak hatalmassá az antik, a reneszánsz és az újkori művészetben is. E gazdagon illusztrált kötet kétezer éves utazásra kalauzol a művészet- és művelődéstörténet világában. Szobrászok és festők alkotásai mellett találkozhatunk ötvösök, kárpitszövők, rézmetszők, műbútorasztalosok és keramikusok munkáival is, továbbá számos meglepő történetet olvashatunk alakok véletlen vagy szándékos félreazonosításáról, hamisításról, az erő, az uralom többértelmű reprezentációjáról. A Tizenkét császár mindemellett izgalmas detektívtörténet a hatalom ábrázolásának leginkább nyugtalanító és állásfoglalásra késztető példáiról.
Na stiahnutie
14,06 €

Vérszerződés


„Bettina a lélektani krimik mestere, azonban ebben a történetben új szintre emelte nálam az izgalmakat!” – Hidasi Judit írónő  Tényleg úgy gondolod, hogy mindenre fény derült? Los Angeles városának legújabb gonosztevője rács mögé került, ám Alexia Sears nyomozónőre újabb feladatok várnak. Egy zsaroló jár a nyomában, akinek a kilétét egyelőre homály fedi. Ugyanakkor még az előző ügyén sem sikerült túltennie magát. Valami egyszerűen nem hagyja nyugodni. A nyomozónőnek olyan érzése támad, mintha nem lenne teljes a kép. Mintha hiányozna egy darab a kirakósból. Úgy dönt, hogy új barátja, Amara Bonner segítségével megpróbálja felgöngyölíteni a szálakat, de egy füzetbe írt szó végképp összezavarja. Vajon tényleg minden az, aminek látszik? Mi alapján szavazunk bizalmat másoknak? Hogyan lehetünk képesek átlátni mások álarcán? Ki mozgatja igazából a szálakat? A Vérszerződés Ludányi Bettina Egyezség-sorozatának zárókötete, a Kisujjeskü lélektani regény folytatása. Választ kaphatunk azokra a kérdésekre, amelyekről azt hittük, már nincs létjogosultságuk, valamint körbejárhatjuk a nárcizmus pszichológiáját és az átverés művészetét.  
Na stiahnutie
12,67 €

Romana 775 – 776.


Julia James: AranykalitkaEl kell hagynia őt, nincs más választása! Talia – valódi nevén Natasha Grantham – hajnalban kisurran a szállodai lakosztályból, de még vet egy utolsó pillantást a férfira, akiről a keresztnevén kívül semmit sem tud. Az egyetlen férfira, aki valaha is közel állt hozzá, és aki néhány csodálatos óra erejéig reményt adott neki. Luke azt akarta, hogy menjen vele a Karib-tengerre, de neki nemet kellett mondania, mert előbb fel akar szabadulni gazdag és befolyásos apja zsarnoksága alól…   Margaret Way: Veszélyes örökségCatherine egy ausztrál kisvárosban, pálmafák árnyékában vezeti kis üzletét. A békés, paradicsomi életnek azonban hamarosan vége szakad: a jóképű ügyvéd, Josh Conroy ugyanis közli vele, hogy a milliomos Lester Rogan az egész vagyonát őrá hagyta. Míg Catherine és Josh a végrendelet rejtélyén töri a fejét, a Rogan család már bosszút forral. A lány egyik napról a másikra nem csupán dúsgazdag lesz, hanem az élete is veszélybe kerül…
Na stiahnutie
8,45 €

A kalóz királylány


A kalóz királylány a díjnyertes Ribizli a világ végén című mesegyűjtemény párja. A kötet a világ minden tájáról gyűjt össze és mesél újra történeteket merész lányokról, megértő fiúkról és más, a közhelyeken túlmutató, izgalmas figurákról.2020-ban dr. Zalka Csenge Virág kapta az Év Gyerekkönyv írója díjat a Ribizli a világ végén című mesegyűjteményért. A kalóz királylány a díjnyertes könyv párja. Az első kötet - alcíme szerint - Régi magyar népmesék mai gyerekeknek, a mostani pedig a világ minden tájáról gyűjt össze és mesél újra történeteket merész lányokról, megértő fiúkról és más, a közhelyeken túlmutató, izgalmas figurákról.A szerző gyakorló mesemondó, így a hagyományos történeteket a mai közönség érdeklődésének megfelelően válogatja és fogalmazza újra közérthető és szerethetően mai nyelven. Eközben megőrzi és továbbadja a mesék eredeti cselekményét, fontos kérdéseit és évszázadokon át őrzött, ma is elgondolkodtató, változatos kincseit.
Na stiahnutie
8,45 €

Minden gyerek jó


Egyre több szülő szembesül azzal, hogy a hagyományos, büntetésen és jutalmazáson alapuló nevelési módszerek előbb-utóbb kudarcot vallanak. Dr. Becky szemlélete üde perspektívaváltást jelent: kiindulópontja, hogy a gyermek érzelmi szükségleteinek megértésével a szülő nemcsak pozitívan formálhatja gyereke viselkedését, de átalakíthatja az egész család működését, és a családtagok közötti viszonyt is. Nevelési modellje legalább annyira szól a szülők önfejlődéséről, mint a gyermek fejlődéséről, és olyan, a mindennapokban nélkülözhetetlen készségeket fejleszt, mint az érzelemszabályozás, a reziliencia és az alkalmazkodóképesség.A kötet megismertet azokkal a technikákkal, melyek segítségével erősíthetjük a szülő-gyermek kapcsolatot, és sorra veszi azokat a gyermekkori viselkedésproblémákat, amelyek a leggyakrabban ösztönzik a szülőket arra, hogy segítséget kérjenek: a testvérekkel való rivalizálástól a dühkitöréseken és hazudozáson át a szorongásig és az önbizalomhiányig. Dr. Becky kipróbált stratégiái segítenek másképpen gondolkodni, és képessé teszik a szülőket arra, hogy gyermekük számára biztonságos módon birkózzanak meg a nevelés kihívásaival.A könyv első helyen szerepelt a New York Times sikerlistáján.
Na stiahnutie
7,10 €

Gesta fuvrorum


Monaco, Verona, Callais, Barcelona, Marseille, Prága, Southampton… Ki ne szeretné bejárni a Földnek minden táját? De mi van akkor, ha a „világjárás” egyben munka is? És nem elég, hogy dolgoznod kell, de utastársad az „oldalbordád”? Nem hagyományos útinaplót tartasz a kezedben, kedves Olvasó! Ha a megszokott útleírásokat keresed, felejtsd el! Ebben a könyvben nem a kedvelt turistaparadicsomokat mutatom be neked, hanem az országutak vándorainak kalandos, izgalmas, de cseppet sem könnyű életét. Lesz itt minden: főzés kamionfülkében és platón, gumicsere az autópálya közepén, versenyfutás az idővel, nyaktörő utak, „munkás romantika”, csodálatos tájak és kevésbé csodálatos gyártelepek. Utazás kompon, vonaton, de leginkább tizenkét keréken. Két ember összezárva egy kamionfülkében, egy hónapon keresztül. Vajon mi sül ki belőle? Egy biztos: olvasás közben egy percig sem fogsz unatkozni! Tarts velem, és nyerj bepillantást a kamionosok izgalmas, kalandokkal teli életébe!
Na stiahnutie
7,01 €

Betépve az élettől


IRATKOZZ FEL A KIVÁLASZTOTT CÍMRE, KATTINTS A "HAMAROSAN" FELIRAT MELLETTI KIS SZÍVECSKÉRE, HOGY AZONNAL ÉRTESÜLJ A MEGJELENÉSRŐL!   A kulcs a saját elméd megértéséhez, a saját belső kommunikációd elsajátításához. A hormonjaink komoly hatással vannak a közérzetünkre. David JP Phillips nemzetközi hírű előadó, coach és bestsellerszerző könyvének ötlete akkor született, amikor 39 évesen rájött, hogyan tud kijönni a közel 20 éve tartó depressziójából. Olvasmányos és hasznos tanácsokkal teli könyve segít megérteni, hogyan hat ránk a kémiánk, és hogyan tudjuk mi magunk is befolyásolni azt. Hat kulcsfontosságú vegyület (dopamin, oxitocin, szerotonin, kortizol, endorfin, tesztoszteron) megértésén keresztül megtanulhatjuk kihasználni elménk teljes potenciálját, hogy önmagunk legjobb verziójává válhassunk. Ha megtanuljuk optimalizálni testünk vegyi üzemét, maradandó változást érhetünk el, és képesek lehetünk a vágyott jövő irányába terelni az életünket.  
Na stiahnutie
7,86 €

Hogyan lettem mesehős?


Lana és bátyja, Harrison mindig együtt játszottak – mígnem egyszer csak Harrison úgy érezte, ő már túl nagy ahhoz, hogy folyton csak játsszon. De amikor egy szupermarketben Lana rábukkan a bűvös portálra, amely egyenesen a jól ismert mesék világába vezeti, rá kell jönnie, hogy a mese bizony nem mindig játék! A mesék világát veszély fenyegeti – de vajon rá tudja-e venni Lana a bátyját arra, hogy újra higgyen a mesékben – még mielőtt túl késő lesz? Ben Miller, a népszerű színész újabb varázslatos meseregénye megtanít arra, hogy sose nőjünk ki a tündérmesékből.
Na stiahnutie
8,45 €

Öt király kora


A Turul nemzetség történetének hatodik könyve ismét izgalmas korszakot ölel fel. Egyszerre szól Béla királyról, ki összeesküvés áldozatául esik, és András fia Salamonról, aki oly sok bajt hozott az országra. Akkor még akadtak pogányok, és többen voltak, mint kellett volna. Pusztulásukat felerészben önmaguknak köszönhették, hiszen a Hont vissza akarták vinni az időben, amikor a törzsi vezérek kezében volt a hatalom, és táltosok mondották meg, mi a jó és mi a rossz a nemzetnek. Salamon, az örök békétlen többször ráhozta német barátait, szövetségeseit és egyben rokonait a magyar hazára. Megesett, hogy egyszerre névleg ketten, valójában azonban hárman uralkodtak ezen az országon. Saját és idegen érdekek csaptak össze. Hadak vonultak egymás ellen, és magyar ontott magyar vért hol igaz, hol hamis eszmékért. Legtöbbször a hatalmukhoz görcsösen ragaszkodó urak álltak a békétlenkedések mögött. Csakhogy a királyok sem voltak ártatlanok. Őket mutatja be a szerző a maguk pőre valóságukban. Közben olykor kitekintünk idegen országokba is. Milyen hatása volt akkoriban a magyar viszonyokra Bizánc, Velence, a német birodalom és a pápaság hatalmi harcainak? Mi minden történt akkoriban külföldön, ami befolyásolhatta a Hon eseményeit? Ez az az idő, amikor László király akaratából nem a harcias Álmos, hanem bátyja, a „könyvesnek” nevezett-csúfolt király kerül az élre, és megindulnak a hadak Horvátország ellen. A cél: megszerezni az Adriai-tengert szegélyező Dalmáciát. Az előző részekben megismert egyszerű emberek tovább élik olykor nyomorúságos, olykor mégis szerencsés életüket. A dunai átkelőhely révészei, kovácsmesterei, kereskedők, lovas gazdák és oda vetődő idegenek hétköznapjain keresztül láthatjuk, hogyan éltek akkoriban azok, akiknek nem volt bejárásuk a fényes palotákba, nem alakíthatták saját sorsukat, sőt nemegyszer szenvedték meg a nagyok viszályait. A két világ az egyik szereplő személyében már-már érintkezik, azonban a sors közbeszól. Az egykorvolt középkori Magyarország története lüktet a lapokon.
Na stiahnutie
8,42 €

Préda


IRATKOZZ FEL A KIVÁLASZTOTT CÍMRE, KATTINTS A "HAMAROSAN" FELIRAT MELLETTI KIS SZÍVECSKÉRE, HOGY AZONNAL ÉRTESÜLJ A MEGJELENÉSRŐL! Az izlandi tél kellős közepén egy kis csapatnyi turista eltűnik a kopár, jéggel borított hegyek között. Már több mint egy hete nem tudni róluk semmit, amikor a mentőcsapat elindul a felkutatásukra, de válaszok helyett csak újabb kérdések várják őket. Mit keresett ez a maroknyi ember a sötét, hóviharoktól sújtott vadonban? És miért hagyták el azt a kevéske menedéket, amijük volt, sőt vetették le a ruháikat is? Eközben különös események történnek a külvilágtól elzárt stokksnesi radarállomáson is, ahol semmi sem az, aminek látszik: legyen az egy vértócsa a szűz hóban, egy, a földből előkerült, évtizedek óta ott heverő gyerekcipő vagy az a tátongó, fekete üreg a tengerparton, amely mintha vonzaná magához az embereket... Yrsa Sigurđardóttir legújabb önálló kötete vérfagyasztó és nyugtalanító thriller. A Freyja & Huldar-sorozattal ismertté vált izlandi írónő újra bebizonyítja, hogy ha félelemkeltésről van szó, a világ élvonalába tartozik.  
Na stiahnutie
7,86 €

A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója


Sue Townsend regénye őszinte és vicces beszámoló egy kamasz fiú életéről: válás közelében lévő szüleiről, alkoholizmusba csúszó apjáról; furcsa barátságáról egy háborús veteránnal, akit beszippant a szociális rendszer; első, viszonzatlan, majd viszonzottá váló szerelméről; és persze pattanásokról, iskolai hatalmi játszmákról, fárasztó tanárokról, egy (vagy inkább kettő) őrült kutyáról és sok-sok könyvről, amiket Adrian villámgyorsan olvas, hogy igazi „intellektuel” válhasson belőle. Az Adrian Mole titkos naplója több mint negyven éve, 1982-ben jelent meg először. Azóta készült belőle sorozat, musical, és további 7 könyv. Kortalan, szórakoztató olvasmány, Békés Pál klasszikus fordításában – nem csak kamasz fiúknak.
Na stiahnutie
8,45 €

Közelebb, mint gondolnád


Mindenkinek van titka, mindenki rejteget valamit a múltjából. Zsugovzsky Brúnó író a korábban az országot megrázó tragikus eseménysorozatból merít ihletet új könyvéhez. Akkoriban több fiatal nő is nyomtalanul eltűnt. Az esetek olyan váratlanul fejeződtek be, ahogyan kezdődtek. Amíg a megrázó témájú új regényét írja, a saját múltját is szeretné felderíteni. Az utolsó eltűnt nő testvére, Alexandra évekkel a családi tragédia után próbál teljes életet élni és támogatni az édesanyját, aki teljesen összetört idősebbik lánya eltűnésétől. A gyászt a boldogság váltja a lány életében, miután megismerkedik Brúnóval, ekkor még nem is sejtve, hogy nemcsak férfi szívéhez kerül veszélyesen közel, hanem az eltűntek megválaszolatlan rejtélyéhez is. Minél többet kutat és kérdez, annál nagyobb a gyanúja, hogy újdonsült párjának köze lehet a nők és ezzel nővére eltűnéséhez is. Titkok lepleződnek le, álarcok törnek szét, és a románc egy hajszává alakul, ahol a szerelem elől kell menekülni az életben maradásért. A kérdés csupán az, ki menekül valójában? Csabai Márk, a gyorsan kultuszkönyvekké vált Határtalanok és a Nem mondhatsz nemet szerzője egy izgalmas thrillerrel tér vissza az olvasókhoz. A tőle megszokott stílus marad, azonban a téma vérfagyasztóbb, mint valaha.  
Na stiahnutie
14,08 €

Spárta lányai


"Lebilincselő történet, az elejétől a végéig." - Entertainment Monthly Évezredek óta mesélik a legendát a nőről, akinek páratlan szépsége ezer hajót indított útnak - de most eljött az idő, hogy meghallgassuk az ő oldalát is. Spárta hercegnőiként Heléna és Klütaimnésztra csak a fényűzést és a bőséget ismeri. Nemes származásukért és elbűvölő bájukért egész Görögország irigyli őket. De az ilyen kiváltságoknak ára van. A nővéreket még kislány korukban elválasztják egymástól, majd az apjuk által választott idegen királyokhoz adják feleségül őket - a hatalmas Agamemnónhoz és testvéréhez, Menelaoszhoz. Királynőként is csak két elvárás van velük szemben: örökösöket szülni, és megtestesíteni a nőktől elvárt, szelíd, szerény természetet. De amikor férjeik elhanyagolásának, kegyetlenségének és becsvágyának súlya eléri a tűréshatárukat, Helénának és Klütaimnésztra kénytelen szembeszállni társadalmuk korlátaival, hogy új életet teremtsenek maguknak, és ezáltal olyan hullámokat vessenek, amelyek a következő háromezer évben is tovább rezonálnak. A nemzetközi bestsellerszerző, Claire Heywood első magyarul megjelenő könyvében Trója ostromát élhetjük újra, két olyan nő szemszögéből elbeszélve, kiknek a hangját túl sokáig figyelmen kívül hagyták. Egy újragondolt mítosz, amit körülleng a titkok, a szerelem és tragédia. "Ennek a sokszor mesélt történetnek az eddigi legjobb változata." - Historical Novel Society  
Na stiahnutie
13,52 €

A boldogság árnyékában


"A karakterek annyira valóságosak, hogy hallottam a lélegzetüket." - Books & Bindings "Kerry Fisher soha nem okoz csalódást." - Roving Bookwormng A válás a legjobb megoldás?Steph évtizedeken át építette családját férjével, Mallal. Az életében a család az első. Ő tartja össze őket, és meggyőzte magát arról, hogy boldog... többnyire. De ahogy a születésnapi partiján állva figyeli, ahogy a férje egy olyan csodálatos házasságról beszél, ami csak távolról közelíti a valóságot, a kételyek, amelyeket oly sokáig elnyomott, elkezdenek erősödni... A parti után, amikor a nő megpróbálja összeszedni a bátorságát, hogy elhagyja a férfit, levelet kap régi barátnőjétől, Evie-től. Utoljára húsz évvel ezelőtt, egy napsütéses hétvégén beszéltek egymással, amikor a két barátnő olyan dolgokat mondott egymásnak a strandon, amelyeket soha nem lehet visszaszívni. Evie találkozni szeretne Steph-fel, hogy helyreállítsa barátságukat. Ám ez a viszontlátás olyan titok napvilágra kerülésével fenyeget, amely két családot is tönkretehet. Kerry Fisher USA Today bestsellerszerző regénye egy letehetetlen és szívszorító olvasmány azokról a hazugságokról, amelyeket azért mondunk, hogy ne veszítsük el szeretteinket. "Érzelmes elbeszélés barátságról, házasságról és titkokról." - Chicklit Club "Szeretettel és hálával töltötte el a szívemet." - LianaReads  
Na stiahnutie
14,08 €

Szexpert


Vannak kérdéseid a szexszel kapcsolatban? Például, hogy hogyan épül fel az orgazmus? Mik lehetnek hatással a szexuális vágyra? Hogyan tartható fenn a tűz egy hosszú távú kapcsolatban? Számít-e a méret? Ha szeretnél ezekre a kérdésekre megbízható választ kapni, akkor ez a rendhagyó kézikönyv neked szól! Kacsur Adrienn a Mindset Pszichológia tanácsadóközpontjának szexuálpszichológiai szakpszichológusa egy utazásra hív, és végigvezet téged (és párodat) a szexuálpszichológia alapjain. Ez a könyv univerzálisan mindenkinek szól: lehetsz fiatal, idős, szingli, elvált, párkapcsolatban élő, házas. Lehet, hogy sok tapasztalatod van a szex terén, és lehet, hogy még egyáltalán nincs. A Mindset-sorozat első könyvében az elméleti tudáson túl több egyéni és páros gyakorlatot találsz annak érdekében, hogy új szintre emelkedhessen a szexualitásod. Sőt, még egy kérdőív is a segítségedre lesz ebben. Esetpéldák is támogatják az önismereti munkát, lehet, hogy ezeket olvasva te is rájössz: nem vagy egyedül a kérdéseiddel, a félelmeiddel vagy épp a vágyaiddal.
Na stiahnutie
15,75 €

A tengerparti ház titka


Imádott nagymamája halála után Melanie Simpson teljesen elveszettnek érzi magát. Éveken keresztül ápolta a rákkal küzdő idős asszonyt, és most fogalma sincs, mihez kezdjen az életével. Ám nagyanyja végrendelete új célt ad neki. Gyerekkora kedvenc helyszínén, Rosemary Bayben, ahol annyi boldog órát töltött a Mamával, áll egy titokzatos ház. Minden évben együtt látogatták meg nagyanyja szülővárosát, együtt csodálták az öböl türkizszínű vizét, és együtt szőttek álmokat arról, hogy felújítják a városka szélén álló, rejtélyes Ellis-házat. Nagyanyja utolsó kívánsága, hogy Melanie vegye meg a romos épületet, és állítsa helyre egykori szépségét.Rosemary Bayben töltött első estéjén összefut Josh Claiborne-nal, akinek szeme a tenger ragyogását idézi. Melanie a düledező ház felújítására készül, az építőmesterként dolgozó Josh pedig az ideális személy erre - és talán ennél többre is. Ám egy fiók mélyéről sárguló levélkupac kerül elő, és a régi levelek tartalma mindent felforgat. A levelek feltárják az Ellis-ház titkát és Rosemary Bay titkos történetét. Vajon az igazság összeköti Melanie-t és Josht, vagy végleg szétszakítja őket?Jenny Hale, a nagy sikerű Karácsony a Kandalló Vendégházban szerzőjének új könyvében fordulatokkal és érzelmekkel teli utazásra hív a végtelen nyár földjére.
Na stiahnutie
11,62 €

A Romana legszebb történetei 37.


Margaret Way: Nyíló tavirózsákChristine fájó szívvel tér haza nagymamája temetésére, ám a farm és az ottani tó újra lenyűgözi békés szépségével. Találkozik régi szerelmével, Mitchcsel, s bár kézzel-lábbal tiltakozik a kapcsolat felmelegítése ellen, a szenvedély legyőzi a fenntartásait. A férfira a rosszmájú Amanda is szemet vet, és mindent elkövet, hogy befeketítse Christine-t…   Helen Bianchin: Aki a virágot szeretiAna és Luc már egy éve házasok, de az asszonyt kétségek gyötrik a férje érzéseivel kapcsolatban. Luc korábbi szeretője, Celine minden követ megmozgat, hogy visszaszerezze régi kedvesét. Ana elmenekül otthonról, mert új életet akar kezdeni, és egy virágboltban helyezkedik el a tengerparton… Carol Marinelli: Rózsa tövis nélkülKarinnak nagyon sokat jelent az a rubinokkal kirakott rózsás kitűző, melyet nagyapja hagyott rá, és megdöbben, amikor rájön, hogy a testvére elkótyavetyélte. Az ékszer egy gazdag görög szállodatulajdonos, Xante birtokába került, aki egy kiállításon mutatja be új szerzeményét. Karin megpróbálja visszalopni a szívének oly drága kincset, de lelepleződik…
Na stiahnutie
8,73 €

Szívkikötők


Az ötvenes évei vége felé járó Éva a mediterrán hangulatú Pécs egyik kis könyves antikváriumának tulajdonosa. Nárcisztikus férjétől való nehéz válása óta mindennapjait főként a boltban gubbasztás, az óriásuszkárjával tett séták, és a felnőtt lányaival való találkozások töltik ki. Lassan felismeri, hogy a depresszió már az ajtaján kopogtat, így egy életvezetési podcast műsor hatására végre erőt vesz magán, és hátrahagyva megfásult életét, leköltözik a tengerhez. Választása egy online szálláskereső oldalon talált horvátországi világítótoronyra esik, amely egy apró lakatlan sziget egyetlen apartmanjaként funkcionál. A bolt irányítását kisebbik lányára, Millire hagyja, akinek régóta dédelgetett álma megreformálni az üzlet arculatát. Éva azt reméli, hogy az elvonulása alatt kifundálhatja, mit is akar csinálni hátralevő éveiben: azaz végleg le kell-e húzza a rolót a könyvesboltban és magánéleti fronton. Egy viharos estén azonban arra kényszerül a szigeten, hogy saját és egy bajba jutott állat bőrét mentve segítséget kérjen a murteri piacon előzőleg megismert, rendkívül bosszantó férfitól, aki hajósként már az ismertségük elején leszerepelt előtte. Vajon a kezdeti kölcsönös ellenszenv és játékos csipkelődés átalakulhat-e bizalmas barátsággá, netán annál többé is? Sikerül-e lezárnia zűrös kapcsolatát a továbbra is ráakaszkodó exférjével, vagy örökre megkeseríti majd minden lépését? Mi lehet a valódi oka, hogy a rámenős Marin látszólag úgy habzsolja az életet a tengernél, mintha az bármikor véget érhetne? És mi lesz az imádott könyvesbolt sorsa, ha a tulajdonosa nem tud választani a régi élete és tengerparti lét hívogató varázsa között? 
Na stiahnutie
11,24 €