! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Série


La nostra famiglia


Szicília, Olaszország ékköve, de mégis a mocsok uralja, a La Nostra Famiglia székhelye.Constance mindig is abban a hitben élt, hogy a tökéletes házasságtitka a szerelem. Az ő csodálatos és gyönyörű édesanyja is erre nevelte, aki sajnálatos módon meghalt évekkel ezelőtt. Az apja, a fiatal lányt most egy olyan szituációba kényszeríti, ami miatt muszáj fejet hajtania. Vajon Constance megtalálja a szerelmet a forró Szicíliában?  Flavia egy csúnya szakitás után a testvérével és a barátnőikkel a spanyol tengerpartra utazik kikapcsolódni. Ott viszont megismerkedik a jóvágású Jorge-val, aki felperzseli a fiatal lány testét. Ám fellobbanó vágyát a hazugságok hálója darabokra zúzza, de a fiatal lány nem szomorkodik sokáig, hisz megacélozza magát és egy veszélyes mosolyban megtalálja az igaz szerelmet.
Na stiahnutie
6,17 €

Az utolsó túlélő


Wim Aloserij átlagos holland férfi, nem meggyőződéses ellenálló, vallását, identitását tekintve sem tartozik a náci rezsim üldözöttei közé. Egyszerű állampolgár a németek által elfoglalt országban, aki véletlenül lesz a történelem sodró eseményeinek áldozata: megmenekül három koncentrációs táborból, majd túléli egy náci börtönhajó, a Cap Arcona bombázását. Ám mostoha életkörülményei ellenére mindvégig az alapvető emberi értékek mentén hozza meg döntéseit, segíti sorstársait, és a háború után képes gyűlölködés nélkül új életet építeni családja számára.   Az utolsó túlélő nyers őszinteséggel számol be a háborús hátország mindennapjairól, a folyamatos fenyegetettségről, az üldözöttek állandó bizonytalanságáról, a lágereket működtető abszurd hierarchiáról, szabályokról és a mérhetetlen brutalitásról. A holland holokauszttúlélő több évtizedes hallgatás után törte meg a csendet: a könyv szerzője személyes interjúk, a koncentrációs táborokban tett közös látogatások alapján, számos eredeti képpel alátámasztva rekonstruálja a férfi szívszorító életútját. 
Na stiahnutie
13,18 €

Szökés a görög szigetre


Minden kezdet előtt kell, hogy legyen egy végSunday Times Bestseller Chloe Marston összetört szívvel elköltözik Londonból, hogy New Yorkban kezdjen újra mindent. Egy olyan vállalkozásnál dolgozik, amely dúsgazdag kliensek megbízására végez szervezési feladatokat. Miközben mások életét zökkenőmentesen bonyolítja, maga Chloe történetesen egy ponton megrekedt. Az egyik nagy hatalmú ügyfél, a jóvágású Joe Lincoln világtól elzárt nyaralót keres egy görög szigeten, úgyhogy Chloe munkához lát. Manhattanben váratlanul felbukkan az exe, Tom, és Chloe élete újra felborul, ezért kap a lehetőségen, hogy Joe Lincolnnal együtt nézze meg a kiválasztandó nyaralót. Időt nyer, eldöntheti, mit tegyen. Tomot már olyan régóta szerette, de a férfi megbántotta – érdemes még egy esélyt adnia neki? Lassanként közelebb kerül Joe-hoz, egyáltalán érdekli még Chloe-t Tom? Azonban Joe ellen vádak merülnek fel. Talán nagyobb a tét, mint a boldogságuk? Kiben bízhat Chloe? Időben kideríti, mi az igazság?
Na stiahnutie
8,42 €

Boldogság kezdőknek


Helen Carpenter sohasem tartozott a kalandvágyó emberek közé, ám házassága összeomlása után öccse unszolására csatlakozik egy túlélőtúrához. Itt az esély, hogy végre összeszedje magát, a vadon és a megpróbáltatások új embert faragjanak belőle, ám miután megtudja, hogy idegesítő öccse még idegesítőbb barátja is velük tart, biztos benne, hogy a túra felér majd egy sorscsapással. Így kezdődik Helen kétségbeejtően hétköznapi életének legkülönösebb kalandja: három hét Wyoming hegyei között, ahol többek között könyörtelen szúnyogok seregével, egy váratlanul lecsapó nyári zivatarral, üzekedő jávorszarvasokkal és egy hordányi lelkes diákkal kell megküzdenie. Az egész egy katasztrófa; ám néha pont katasztrófára van szükség a valóban fontos dolgok megtanulásához. Miközben a hegyek végtelenjében a bosszúságok egyre jelentéktelenebbnek tűnnek, Helen arra is rájön, hogy néha a legidegesítőbbnek tartott emberek kerülnek hozzánk a legközelebb, és olykor teljesen el kell tévednünk ahhoz, hogy megtaláljuk önmagunkat.Katherine Center ellenállhatatlanul mulatságos, szívmelengető regényéből a Netflix készített filmadaptációt. 
Na stiahnutie
11,62 €

A visszapattanás művészete


Mi az a(z üzleti) reziliencia?Az a képesség, hogy bármilyen nehézség esetén rugalmasak tudjunk maradni. Ahogy a fának sem mindegy, hogy viharban hajlik vagy törik, úgy neked és a vállalkozásodnak sem lesz mindegy, hogy padlóra kerülsz, vagy megerősödve jössz ki egy válságból. Néha túl nagy hangsúlyt fektetünk a külső tényezőkre, és túl kicsit önmagunkra – holott vezetőként, vállalkozóként a kulcs a mi kezünkben van. Csakis rajtad múlik, hogy felvértezed-e magad a nehézségek ellen. A visszapattanás művészetéhez szükséges „szerszámosládát” nyújtja számodra ez a könyv:  - Megismered és megérted a reziliencia természetét – azaz képes leszel a helyén kezelni a félelmet, a kockázatot, a kiégést, a sikert és a kudarcot.- Megérted, hogy az üzleti élet természetes velejárója a nehézség – a rugalmasság azonban felvértez mindarra, ami ezzel jár.- Összeállíthatod a saját rugalmasságkészletedet: tudni fogod, hogy melyik elakadásnál milyen megoldás lehet a segítségedre. Van, amiben már most kiváló vagy, és van, amit csak vész esetén veszel elő. Rajtad múlik, hogy jól működtesd az eszközrendszered. „A mentális rugalmasság és munkatársaink lelki állóképessége cégünk túlélésének záloga lehet! Vedd meg a teljes csapatnak, és legyetek a reziliens cégműködés mesterei ti is! ”Forray Niki, az Ünnepek Áruháza és a Santai Home&Living tulajdonosa Lepés Marianna közel húsz év nagyválla-lati HR- és tréneri tapasztalat után váltott az egyéni fejlesztés irányába, és 2013-ban kezdett coachinggal foglalkozni. Vezetőknek, vállalkozóknak segít rendet ten ni az életükben, megtalálni azokat a fó kuszpontokat, amelyekkel foglalkozni-uk érdemes, és kiiktatni azokat, amelyek nem viszik előrébb sem őket, sem a vállal-kozásukat. Első könyve Citromfacsaró – 25 kérdés, amit sohasem késő feltenni magadnak címmel jelent meg.
Na stiahnutie
22,51 €

Az elveszett newporti nyarak


2019: ?Egy népszerű valóságshow keretei között újítanak fel mutatós régi házakat, a legfrissebb kiszemelt a Rhode Island-i Newportban található Sprague Hall – de a műsor producere aknára fut: jelenleg is a patinás Sprague család leszármazottja, Lucia „Lucky” Sprague lakik a villában, aki csak azzal a feltétellel engedélyezi a forgatást, hogy a romos állapotban levő csónakházhoz nem szabad hozzányúlni. 1899: Énektanárt vesznek fel a Sprague-vagyon naiv, ifjú örökösnője mellé, akit a család egy hozományvadász olasz herceghez szeretne feleségül adni, ezért a fiatal nőnek el kell sajátítania a tökéletes illemet. Az énektanárnak azonban a szolid látszat ellenére megvan a maga pikáns múltja: tulajdonképp búvóhelynek választotta a Sprague Hallt. 1958: Lucia „Lucky” Sprague Mussolini Olaszországából menekült Newportba. Mindig is úgy érezte, nem tartozik a Sprague Hallba, noha a Rhode Island-i közeg apránként befogadta: a nagy múltú dinasztia utolsó sarja lett a férje. De egy sorsszerű éjjelen feltárul a villához tartozó régi csónakház titka, és Luckynak emiatt mindent át kell értékelnie. A valóságshow kamerái forognak, és a ház lerántja a leplet a titkokról, amelyeket a Sprague család örökre el akart temetni.
Na stiahnutie
8,42 €

Gyakorlat teszi a mestert


A Csalóka szerelem és a Ha Rómában jársz szerzőjétől New York Times-bestseller Annie Walker a tökéletesen hozzáillő partnert keresi. De a kentuckyi Rome-ban nehezebb megtalálni, mint hitte. Ez nem nagyváros, mindenki mindenkit ismer, napról napra szűkül a kör, hogy kivel lehet randizni. A fülébe jut, az utolsó férfi, akivel randizott, azt mondta rá: hihetetlenül unalmas. Annie kezdi elhinni, hogy vele van gond. Flörtre vágyik, allűröket akar felvenni, mint a romantikus filmek női főszereplői. Eszébe jut, talán korrepetálásra szorul. Will testőrként dolgozik, tetovált, és hihetetlenül jóképű - ideiglenesen tartózkodik Rome-ban, és egyetlen célt tart szem előtt: hogy ne keveredjen bele érzelmi természetű ügyekbe. Annie arra kéri, segítsen neki, hogy megtalálja az álompasit, és Willnek nincs szíve visszautasítani a nő kérését. A barátság határvonalai veszélyesen kezdenek elmosódni, és Annie megérti, lehet, hogy nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen a szerelem - talán épp elég, ha igaz. "Örökre ott akarok maradni ennek a regénynek a lapjain. Szeszélyes romantika, páratlanul szellemes csacsogással fűszerezve. Az első oldaltól szorítasz Willnek és Annie-nek, hogy sikerrel járjanak." B. K. Borison, a Lovelight-sorozat szerzője Sarah Adams a Csalóka szerelem és a Ha Rómában jársz szerzője. Nashville-ben született, ott is nőtt fel. Családos, hobbija a brit történelem. Első regényét a lányai délutáni alvásai alatt írta. Azért ír, mert reméli, meg tudja nevettetni az olvasóit, de leginkább azt tartja szem előtt, hogy az olvasónak jobb kedve legyen, amikor befejezte a könyvet, mint amikor elkezdte.
Na stiahnutie
8,42 €

Halálos játszmák


Játsszuk ezt: 24 órád van rá, hogy nyerj. Ha megszeged a szabályaimat, a lány meghal. Ha hívod a rendőrséget, akkor is meghal. Ha szólsz a szüleidnek, vagy akárkinek, a lány meghal. Készen állsz? Crystal Donavan üzenetet kap egy rejtélyes appon keresztül, és egy videót, amelyen a húga látszik betömött szájjal, megkötözve. Crystal belemegy az emberrabló játszmájába. Először bizarr feladatokat kell végrehajtania: el kell lopnia egy iskolai dolgozatot, és be kell tennie valakinek az öltözőszekrényébe. Brownie-t kell sütnie, telefonbetyárkodnia kell. Crystal rájön, hogy a feladatok egytől egyig a barátai ellen irányulnak. De ha nem engedelmeskedik, az emberrabló megöli a húgát. Vajon azt akarja megakadályozni valaki, hogy a csapatuk indulhasson a gaming tornán? Vagy titokzatos ellenfele tudomására jutott egy régi titok, és most ezt akarja megtorolni rajtuk? Crystalnek egyre lehetetlenebb helyzetekben kell választania a barátai és a húga között. Szólnia kell valakinek, de közben túl kell járnia az emberrabló eszén. Mielőtt túl késő lesz. "A legtutibb pszichothriller!" - Seventeen Magazine "Hátborzongató és lebilincselő történet." - Kirkus "Hajmeresztő olvasmány! Le sem tudtam tenni a könyvet. Muszáj volt kiderítenem, hogy mi következik! És nekem elhihetitek - a rémület egy percre sem hagy alább!" - R.L. Stine, a Libabőr és a Fear Street szerzője Diana Urban első könyvéről "Pörgős, letehetetlen és abszolút érdekfeszítő. A Halálos játszmák már az első perctől megragadott, és nem engedett a karmai közül a meghökkentő, csavaros végkifejletig. Még akkor sem tudtam kiverni a fejemből, amikor épp nem olvastam." - Amie Kaufman "Fordulatos krimi, melyben magas a tét, és az agyafúrt, zseniális fordulatok az utolsó oldalig megdolgoztatják az olvasó szürkeállományát. Diana Urban legújabb könyve letaglózott." - Jessica Goodman "Villámgyorsan kiolvastam ezt a könyvet; a torkomban dobogott a szívem, szinte fájt visszatérni a való világba. A Halálos játszmák egy lélegzetelállító élmény, mely az utolsó oldalig izgalommal tölti el az olvasót." - Emma Lord "Igazi körömrágós krimi, telis-tele bonyolult barátságokkal, gonoszsággal és képtelen döntésekkel. A Halálos játszmák még sötétebb, még hajmeresztőbb és letehetetlenebb, mint a szerző előző könyve. Diana Urban ezúttal sem retten vissza attól, hogy halálra rémítse a szereplőit - és persze az olvasókat!" - Alyssa Raymond, a Copper Dog Books eladója "Diana Urban ismét megcsinálta! A Halálos játszmákban már az első oldaltól fokozódik a feszültség, és Urban ügyesen tereli a rejtvényekkel teli cselekményt egy olyan bámulatos végkifejlet felé, amire még én sem számítottam. Az olvasók falni fogják a könyvet, ahogy együtt találgatnak Crystallel, miközben egyik képtelen kihívás a másik után következik, és a hősnőnk kénytelen versenyt futni az idővel, hogy megmentse a húgát. Óriási a tét, észbontó minden csavar, a Halálos játszmák önfeledt szórakozást nyújt!" - Tom Ryan "Egy vérpezsdítő hajsza; csupa váratlan csavar, árulás és veszély. A Halálos játszmák egy kényelmetlen kérdést feszeget: vajon ki mindenkinek tudnál ártani azért, hogy megmentsd a húgod életét? Diana Urban a tőle megszokott, erkölcsileg komplex szereplőket és eseménydús cselekményt kínálja az olvasóknak; ha szereted a fordulatos thrillert, amit képtelenség letenni, nem hagyhatod ki a legújabb könyvét." - Sophie Gonzales "A Halálos játszmák az izgalmas kezdetektől a döbbenetes befejezésig bravúros élményben részesíti az olvasót, melyből nem hiányzik a rejtély és a meglepetés. Ebben a feszült thrillerben egyetlen szereplőben sem lehet megbízni igazán; a végső csavar úgy meghökkentett, hogy padlót fogtam tőle." - Wendy Heard Diana Urban nevét több sötét, fordulatos thriller is fémjelzi, ezek közé tartozik a Halálos játszmák. Ha épp nem a kitalált szereplőit kínozza, akkor startup vállalkozásoknak kölcsönzi a tudását a digitális marketing terén. Bostonban él a férjével és a macskájukkal, és rajong a jó könyvekér
Na stiahnutie
8,42 €

A fekete angyal lovagjai


A két magyar barlanglakó életébe egyik nap berobban egy lény. Angyal vagy ördög? Mennyországot vagy poklot hoz a testvérpárnak? Angyalok városa – egy város, amelyben nem csak bűbájos szárnyas angyalok laknak. Egy város, amely tele van titokkal és az angyaloknál is rejtélyesebb lovagokkal. Ez a fantasy kisregény A fekete angyal lovagjai sorozat első könyve, mely egy titokzatos világba vezet.
Na stiahnutie
3,38 €

A tengerparti ház titka


Imádott nagymamája halála után Melanie Simpson teljesen elveszettnek érzi magát. Éveken keresztül ápolta a rákkal küzdő idős asszonyt, és most fogalma sincs, mihez kezdjen az életével. Ám nagyanyja végrendelete új célt ad neki. Gyerekkora kedvenc helyszínén, Rosemary Bayben, ahol annyi boldog órát töltött a Mamával, áll egy titokzatos ház. Minden évben együtt látogatták meg nagyanyja szülővárosát, együtt csodálták az öböl türkizszínű vizét, és együtt szőttek álmokat arról, hogy felújítják a városka szélén álló, rejtélyes Ellis-házat. Nagyanyja utolsó kívánsága, hogy Melanie vegye meg a romos épületet, és állítsa helyre egykori szépségét.Rosemary Bayben töltött első estéjén összefut Josh Claiborne-nal, akinek szeme a tenger ragyogását idézi. Melanie a düledező ház felújítására készül, az építőmesterként dolgozó Josh pedig az ideális személy erre - és talán ennél többre is. Ám egy fiók mélyéről sárguló levélkupac kerül elő, és a régi levelek tartalma mindent felforgat. A levelek feltárják az Ellis-ház titkát és Rosemary Bay titkos történetét. Vajon az igazság összeköti Melanie-t és Josht, vagy végleg szétszakítja őket?Jenny Hale, a nagy sikerű Karácsony a Kandalló Vendégházban szerzőjének új könyvében fordulatokkal és érzelmekkel teli utazásra hív a végtelen nyár földjére.
Na stiahnutie
11,62 €

A Romana legszebb történetei 37.


Margaret Way: Nyíló tavirózsákChristine fájó szívvel tér haza nagymamája temetésére, ám a farm és az ottani tó újra lenyűgözi békés szépségével. Találkozik régi szerelmével, Mitchcsel, s bár kézzel-lábbal tiltakozik a kapcsolat felmelegítése ellen, a szenvedély legyőzi a fenntartásait. A férfira a rosszmájú Amanda is szemet vet, és mindent elkövet, hogy befeketítse Christine-t…   Helen Bianchin: Aki a virágot szeretiAna és Luc már egy éve házasok, de az asszonyt kétségek gyötrik a férje érzéseivel kapcsolatban. Luc korábbi szeretője, Celine minden követ megmozgat, hogy visszaszerezze régi kedvesét. Ana elmenekül otthonról, mert új életet akar kezdeni, és egy virágboltban helyezkedik el a tengerparton… Carol Marinelli: Rózsa tövis nélkülKarinnak nagyon sokat jelent az a rubinokkal kirakott rózsás kitűző, melyet nagyapja hagyott rá, és megdöbben, amikor rájön, hogy a testvére elkótyavetyélte. Az ékszer egy gazdag görög szállodatulajdonos, Xante birtokába került, aki egy kiállításon mutatja be új szerzeményét. Karin megpróbálja visszalopni a szívének oly drága kincset, de lelepleződik…
Na stiahnutie
8,73 €

Szívkikötők


Az ötvenes évei vége felé járó Éva a mediterrán hangulatú Pécs egyik kis könyves antikváriumának tulajdonosa. Nárcisztikus férjétől való nehéz válása óta mindennapjait főként a boltban gubbasztás, az óriásuszkárjával tett séták, és a felnőtt lányaival való találkozások töltik ki. Lassan felismeri, hogy a depresszió már az ajtaján kopogtat, így egy életvezetési podcast műsor hatására végre erőt vesz magán, és hátrahagyva megfásult életét, leköltözik a tengerhez. Választása egy online szálláskereső oldalon talált horvátországi világítótoronyra esik, amely egy apró lakatlan sziget egyetlen apartmanjaként funkcionál. A bolt irányítását kisebbik lányára, Millire hagyja, akinek régóta dédelgetett álma megreformálni az üzlet arculatát. Éva azt reméli, hogy az elvonulása alatt kifundálhatja, mit is akar csinálni hátralevő éveiben: azaz végleg le kell-e húzza a rolót a könyvesboltban és magánéleti fronton. Egy viharos estén azonban arra kényszerül a szigeten, hogy saját és egy bajba jutott állat bőrét mentve segítséget kérjen a murteri piacon előzőleg megismert, rendkívül bosszantó férfitól, aki hajósként már az ismertségük elején leszerepelt előtte. Vajon a kezdeti kölcsönös ellenszenv és játékos csipkelődés átalakulhat-e bizalmas barátsággá, netán annál többé is? Sikerül-e lezárnia zűrös kapcsolatát a továbbra is ráakaszkodó exférjével, vagy örökre megkeseríti majd minden lépését? Mi lehet a valódi oka, hogy a rámenős Marin látszólag úgy habzsolja az életet a tengernél, mintha az bármikor véget érhetne? És mi lesz az imádott könyvesbolt sorsa, ha a tulajdonosa nem tud választani a régi élete és tengerparti lét hívogató varázsa között? 
Na stiahnutie
11,24 €

A rettenet árnyéka


John Gwynne, az epikus fantasy méltán elismert szerzőjének új trilógiája! A harcos angyalok, a Ben-Elim faja egykoron győzedelmeskedett egy nagy hatalmú démonhorda felett, így most ők uralják a Kivetett Földeket, acélos szigorral fenntartva a békét és a rendet. A déli vidéken a forrófejű Riv minden erejével igyekszik Ben Elim békefenntartói közé kerülni, csakhogy véletlenül egy rettenetes titokba botlik. Nyugaton az óriásnő, Sig démonok után kutat, ám lázadás és fekete mágia jeleire bukkan. A hó borította északon pedig Drem, a prémvadász megcsonkított tetemeket talál a vadonban. Ragadozó, vagy esetleg valami sokkal szörnyűbb lény áldozatai lehetnek? Világrengető veszedelmek kora ez, lehetetlen döntések ideje, amikor minden hűség meginog, ugyanis az árnyak között démonok gyülekeznek, és csak arra várnak, hogy elérkezzen az ő idejük…
Na stiahnutie
11,25 €

Századunk meséi


A nagyszalontai születésű írónő, Balázs Anita legújabb mesekönyvét tartja kezében az olvasó, amely a nagy sikerű, 2022 őszén megjelent Meseköntösben a 21. század című kötet folytatása. Az első kötet tematikájához hasonlóan ezúttal is tíz olyan mai, fontos, ugyanakkor nehezen megfogható témáttűzött tollhegyére a szerzőnő, mint például a háború, a halál, a válás, az örökbefogadás vagy éppen a gyerekrablás.Balázs Anita, aki Arany János családjának leszármazottja, meséivel egy olyan eszközt szeretne a szülők, pedagógusok kezébe adni, amely alapot ad a felnőttek és a gyerekek közötti beszélgetések elindítására azokról a sok esetben kényes témákról, amelyekről nehéz beszélni. A nagycsoportos óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt kötet meséi gondolatébresztők, egyfajta jelenkori fabulák, amelyeket a gyerekek és a felnőttek közösen szőhetnek tovább.A könyv illusztrációit Buzgó Sándor nagyszalontai grafikus, képzőművész készítette.
Na stiahnutie
7,01 €

Ultrafutás


Az ultrafutás dacol minden hagyományos logikával. Ami egykor kizárólag a legkeményebb megszállottak sportága volt, mára virágzó globális iparággá változott, versenyein minden évben százezrek állnak rajthoz. Bármennyire brutális, fájdalmas és embert próbáló, mégis napjaink egyik leggyorsabban növekvő sportjává vált. Vajon mi lehet a titka? Ez volna az orvosság a modern élet kihívásaira, vagy éppen egy modern kori betegség tünetével állunk szemben? A díjnyertes író, Adharanand Finn könyve segít nekünk megérteni e különleges sportág titkát, feltárja sikerének okait, és bemutatja, mi kell ahhoz, hogy az ember ultrafutóvá váljon. A szerző útja során elviszi az olvasót Omán sivatagjaiba, a Sziklás-hegység hófedte csúcsaira és a klasszikus Ultra-Trail du Mont-Blanc feledhetetlen, 105 mérföldes versenyére. A sportág színes egyéniségeivel való találkozásai, valamint saját felemelő és letaglózó élményei révén Finn lebilincselő bepillantást kínál az emberi teljesítőképesség határain szerzett tapasztalatairól.  Adharanand Finn több futásról szóló sikerkönyv szerzője, a Guardian szerkesztője, szabadúszó újságíró. A devoni Torbay-ban él családjával, és a helyi atlétikai klub színeiben vesz részt a versenyeken.
Na stiahnutie
10,84 €

Az auschwitzi lovászfiú


„Henry bátorsága és elszántsága inspiráló.” – Rachel Bustin Blog Mindent elvesztett. Mindent túlélt. Mindent elmesél. Henry Oster mindössze ötéves volt, amikor 1933-ban Hitler hatalomra lépett. Tizenévesen hurcolták el Németországból, és Auschwitzba vitték, ahol a lótenyésztő istállóban kimerítő rabszolgamunkát végezve abba a reménybe kapaszkodott, hogy ha nehéz őt pótolni, talán megmenekülhet. A Kölnből Łódźba deportált 2011 zsidó közül mindösszesen 23 ember került ki élve a koncentrációs táborokból, Henry egy volt közülük.  Henry Oster és Dexter Ford szerzőpárosa egy szívszorító és felejthetetlen igaz történetet mesél el, amely lerombolja az emberiségbe vetett hitünket, majd újra felépíti azt. Megmutatja, hogy a földi pokolban egyedül, elfeledve már csak a remény marad.  
Na stiahnutie
12,95 €

A Bálnacsont színház


„Az ember el akar bújni az élet dolgai elől, hogy folyamatosan csak ezt olvassa” – Elizabeth Day „Csodálatos debütálás. Minden megvan benne, hogy klasszikussá váljon” – Sarah Winman Angliában, 1928-ban a robajló hullámok egy éjjel bálnát sodortak a partra. Amit a tenger partra vet, az törvény szerint a király tulajdona, de a tizenkét éves árva, Cristabel Seagrave ezt másként gondolja. Csatlakozik hozzá két Digby és Flossie, akikkel együtt nő fel, illetve egy festőművész, aki látogatóban éppen náluk időzik – együtt alapítanak színházat a csontváz bordakosarában. A Bálnacsont színház lesz az a hely, ahol Cristabel menedékre lel erélytelen nevelőszülei és a bántóan éles házitanítók elől, az a hely, ahol a képzelete bármit életre hívhat. Miközben Cristabel erős akaratú fiatal nővé cseperedik, Angliát apránként maga alá gyűrik a második világháború borzalmai. Digby és ő is brit titkosügynökök lesznek, külön-külön küldetéseken vesznek rész Franciaországban, amelyet a nácik uralmuk alá hajtottak – mint kiderül, voltaképpen ügynöknek lenni sem más, mint színházi alakítás, csak éppen veszélyesebb, ráadásul azzal fenyeget, hogy szétszakítja a családi kötelékeket.     „Nagyszabású történet, érzékeny stílusban elmesélve.” – Guardian  „A Bálnacsont színház észbontóan jó… Quinn képzelőereje és kalandvágyó szelleme olyan örömet okoz, amelyet mindenkinek érdemes átélnie.” – New York Times     Joanna Quinn Londonban született, és Dorsetben, Anglia délnyugati részén nőtt fel -- ahol a Bálnacsont színház is játszódik. Dolgozott újságíróként és jótékonysági projekteken. Novellái többek között a White Reviewban és a Comma Pressben jelentek meg. Jelenleg is Dorsetben él, egy tengerparti faluban, és kreatív írást tanít.
Na stiahnutie
8,42 €

Felszabadított lélek


"Ki vagyok én?" Ha belemerülsz ebbe a kérdésbe, rövidesen rádöbbensz, milyen nehéz pontos választ adni rá. Énünk mibenlétét kutatva a szellemi tanítómester Michael Singer arra a következtetésre jut, hogy igazi identitásunk a tudatosságunkban rejlik - abban a képességünkben, hogy külső szemlélőként meg tudjuk figyelni önmagunkat és a minket körülvevő külvilágot is. A meditáció és éber lét évezredes tradícióinak segítségül hívásával Singer rávezeti az olvasót, miként fejlesztheti tudatosságát olyan magas fokra, hogy lábát szilárdan megvethesse a jelenben, és kioldhassa lelkéből az ott feltorlódott fájdalmas emlékeket. Az első részben Singer énünket vizsgálja, és felfedi a mindannyiunknak oly ismerős belső dialógusok természetét. A második részben megismerkedhetünk a lényünkben áramló energiákkal, és a szerző fokozatosan rávezet, miként tárjuk fel szívünket az egész életünket átható tapasztalat frissítő energiái előtt. A harmadik rész arra tanít, miként küzdjük le bezárkózásra, önsorsrontó befelé fordulásra késztető hajlamainkat. A megvilágosodás, az egyetemes tudat befogadása a negyedik rész témája. Végül az ötödik részben Singer visszakanyarodik mindennapi létünkhöz, és megtanít rá, miként szegődjünk a határokat nem ismerő, korlátlan boldogság nyomába. A könyvnek mindvégig olvasmányos és egyúttal lebilincselő a stílusa, nyoma sincs benne súlyos tudományos dogmáknak vagy erőszakos hittérítésnek. És minden fejezetben találhatunk néhány könnyű gyakorlatot, amelyek nagyszerűen illusztrálják a szerző elképzeléseit.
Na stiahnutie
8,42 €

A gyaloglásról


Van a természetben egy parázsló föld alatti tűz, amely sosem alszik ki, és semmilyen hideg nem tudja lehűteni. […] Ennek a föld alatti tűznek minden ember keblében ott van az oltára: mert a leghidegebb napon, a legzordabb hegyen az utazó melegebb tüzet őriz a köpenye alatt, mint amit bármely tűzhelyen csiholhatnánk. Gyaloglás közben, körülvéve az élet nyersanyagától, mikor a legelevenebb övez, mikor átcsúszik a természet az én határán, akkor elérhetünk egy pillanatnyi kapcsolatot azzal, ami vad, és nem emberi. Ez a vadság, ez az életelv mindenhol ott van, bennünk is, a városainkban is, a társadalmunkban is. Az élő utat tör magának, és lerombol mindent; nem ismer szabályt és hierarchiát, csak magát az életet. Thoreau három klasszikus szövege a gyaloglásról és a vadságról először olvasható magyarul Nádasdy Ádám virtuóz fordításában.
Na stiahnutie
7,21 €