Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Série


Ha kitör a háború


1939 augusztusa: mindenki rettegve figyeli a szalagcímeket, nehogy Anglia újra pusztító háborúba keveredjen Németországgal. Három gyerekkori barát szembesül a dilemmával: választaniuk kell egymás és a hazájuk között. Nora, a hajdani társasági pillangó eltökélt, hogy megtalálja a helyét a belügyminisztérium légitámadás-megelőzési részlegén, Hazel, a házasságszerző elfojthatatlan derűlátással igyekszik nem kiadni két fontos titkot, Marie pedig, aki Németországból költözött Angliába, aggódik, hogy ha kitör a háború, őt és a családját bebörtönzik vagy fogolytáborba szállítják. Amikor Németország elfoglalja Lengyelországot, tovább nő a feszültség. Marie-t ellenséges állampolgárságúvá nyilvánítják, és a három barátnő azon kapja magát: bármit megtennének, hogy Marie szabadlábon maradhasson. 
Na stiahnutie
8,42 €

Vérbeli Nyomozók VI.


A múlt sohasem fog békében szunnyadni, akkor és ott fog előbukkanni, ahol a legnagyobb kárt okozhatja.Áron múltja közel sem volt fáklyás menet, intézetben élt egy ideig, amiről csak egyedül Eszter tud. Amikor a démonjai a felszínre törnek, őt is kizárja azzal az indokkal, hogy ezzel megvédi. Két kegyetlen férfi ellen folyik a nyomozás, akik már harminc éve börtönben ülnek, ám most kísértetiesen hasonló támadások történnek. Vajon a börtönben levő férfiak ártatlanok, vagy ez az egész egy hatalmas csapda?Eszter életét hosszú hónapok óta megkeseríti az exe, aki 19 éves korában megerőszakolta, amin a mai napig sem tudott tovább lépni. Azt hitte, hogy képes magát megvédeni, ám azzal a ténnyel nem számolt, hogy lehetősége sem lesz rá.Revansot tud venni a régi sérelmek miatt vagy elevenen elégetik?
Na stiahnutie
7,04 €

A királyné ékszerei


* * * MOST AJÁNDÉKKUPONNAL! * * * Figyelem! Most 10% kedvezménnyel érhető el az Álomgyár Kiadó újdonsága! Váltsd be 04.30-ig az alábbi kuponkódot*, és szerezd meg "A királyné ékszerei" című kötetet olcsóbban! Kuponkód: AKIRALYNEEKSZEREI *A kupon más kedvezménnyel nem vonható össze, csak a megjelölt termékre váltható be, és 2023. április 30-ig érvényes! Egy vásárló egy kupont csak egyszer használhat fel. „Különleges világokba és élethelyzetekbe kalauzol el minket." - Wandamaci könyvkuckója Hány generáció sorsát befolyásolhatja egy rosszul meghozott döntés?  Jean, Combray márkija 1644-ben veszi magához a menekülőben lévő angol királyné, Henrietta Mária ékszereit, hogy megmentse a birtokát. Ám ekkor még nem sejti, hogy tette a bosszú és a gyűlölet olyan hullámait korbácsolja fel, amelyek még unokája életére is hatással lesznek: a fiatal Louise de Morainville mindössze tizenhét éves, amikor a számára ismeretlen „családi átok” miatt kénytelen megismerni az élet legsötétebb oldalát.  Louise XIV. Lajos híres-hírhedt kegyencnője, Montespan márkiné pártfogásának köszönhetően a francia udvarba kerül, amelynek forgatagában hamarosan visszanyeri életkedvét. Noha a Napkirály környezetében számtalan zátony között kénytelen lavírozni: a kegyencek sem az intrikáktól, sem a méregkeveréstől nem riadnak vissza az előrejutás érdekében. Hamarosan rá kell ébrednie, hogy nemcsak Madame de Montespannak vannak titkos tervei személyével kapcsolatban, de családja régi ellenségétől sem szabadulhat oly könnyen, mint azt korábban hitte. A borostyánszemű Budai Lotti Shirzan-sorozatának előzménytörténete, egy nagy ívű, négy generáció sorsát érintő regénysorozat, amely bizonyosan el fogja varázsolni a történelem és az ármány szerelmeseit. A bővített újrakiadás még több titkot és talányt rejt...
Na stiahnutie
12,67 €

Romana Gold 31.


Joss Wood: Szavannai megbízatásDél-Afrika legkapósabb agglegényének, Radd Tempest-Vane-nek sürgősen kerítenie kell egy beugró virágdekoratőrt, mert ha üzletfele lányának nem sikerül tökéletesen az esküvője, keresztet vethet az áhított bányafelvásárlásra. Véletlen folytán a pénzszűkében levő Brint találja meg, akinek ez óriási lehetőség az előrelépésre. Alighogy elvállalja a munkát, már repül is Radd magángépén az exkluzív szafarihotel felé… Sophie Pembroke: Lépjünk meg együtt!Zoey visszaeső oltárszökevény: már három vőlegényt hagyott el az utolsó pillanatban, és most is erre készül az indiai-tengeri luxusüdülőhelyen. Régi bizalmasa és legjobb barátnőjének özvegye, a dúsgazdag cégtulajdonos Ash azzal az ötlettel áll elő, hogy elköt egy hajót, és átviszi a közelben lévő privát szigetére. Tettüknek olyan következményei lesznek, melyekkel egyikük sem számolt… Heidi Rice: Nomádok vezéreKasia tudományos kutatómunkáját végzi a narabiai sivatagban, amikor lerobban a dzsipje, s egy homokvihar közepén találja magát. Ekkor ismeretlen férfi érkezik lóháton, és erőszakkal magával viszi. Kasia döbbenten ismeri fel benne Raifot, az uralkodó szédítően jóképű féltestvérét. Miután együtt töltenek egy éjszakát, Raif ragaszkodik hozzá, hogy feleségül veszi, mert ezt írják elő az ország ősi törvényei. De Kasia modern felfogású nő… 
Na stiahnutie
8,73 €

Public Management in the Context of Contingency Theory


Does public management, i.e. the management of public interest organisations, differ from business management, i.e. the management of profit-oriented organisations, and if so, in what way? This is the question that the book in the hands of the reader seeks and provides possible answers to. It is framed by the contingency theory, which assumes that there is no single best solution and method that is equally applicable in all circumstances; that there is a need for flexibility in the methods to be applied; and that the methods to be applied in a given situation must be adapted to the circumstances. Public Management in the Context of Contingency Theory addresses the issue of situational management in public administration organisations, as their specific environment – its complexity, dynamics and changes – also implies a need for their managers to adapt; one possible means of doing so is the adaptive use of contingency theory.
Na stiahnutie
4,70 €

"Ne ölj!"


Minden emberi élet érték. Az emberi élethez és méltósághoz való jog pedig olyan alapvető jog, amelynek tartalma nagymértékben attól függ, hogy milyen értéktartalmat tulajdonítunk az emberi életnek. Azt is lehet mondani, hogy mindaz, amit az emberi életről és méltóságról tartunk, ideológiai hozzáállás által is befolyásolt morális kérdés. A jogalkotásban a politikai pártok révén jó eséllyel megjelenik a társadalmat jellemző értékszemlélet is. A monográfia az életet és a méltóságot, illetve az ezekhez való jogot vizsgálja alkotmányjogi, keresztény etikai és büntetőjogi szempontból. A kutatás legfőbb kérdése úgy fogalmazható meg, hogy a normatív alkotmány által szabályozott élethez és méltósághoz való jog tartományában mennyire van jelen a keresztény vallás és kultúra értékrendi sajátossága. Minthogy az élet és a méltóság védelme komplex módon nehezen értelmezhető, a tanulmány igyekszik a kérdéskört részeire bontva vizsgálni. Ilyen módon külön vizsgálat tárgyát képezi az abortusz, az életvégi döntések (kiemelten figyelve az eutanáziára), a jogos védelem és a rendőri lőfegyverhasználat.
Na stiahnutie
4,70 €

Az internet népe


Netográfia, netorika és netnyelvészet: a tudomány három klasszikus területének (etnográfia, retorika, nyelvészet) új minőségi közegben, a digitális térben való megjelenése. A digitális (információs, technokulturális) világban mindennek megvan az előzménye, viszont minden más. A kötet négy fő részre oszlik: netnyelvészet, netnyelv, netfolklór, netember. Az egyes fejezetek részletesen bemutatják az új kommunikációs formákat, a változó nyelvet, az újmédiumokat, az utóbbi évtizedekben létrejött másodlagos vagy spontán írásbeliséget, az sms- és netfolklórt, a képes népszokásokat, a hibriditást és az evolúciós megugrást – valamint mindennek kulturális és nemzedéki hatását, amely alól senki nem vonhatja ki magát. Dr. Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, egyetemi tanár (1984–2022. ELTE, 2015- Partiumi Keresztény Egyetem, 2021- Színház- és Filmművészeti Egyetem) a kezdetektől dokumentálja és elemzi az informatikai világ kulturális és nyelvi hatásait. E témakörbe tartozó főbb – saját és szerkesztett – munkái: Informatikai technológia és nyelvhasználat (2002), Az internetkorszak kommunikációja (2005), Ikonikus fordulat a kultúrában (2008), Sms-nyelv és -folklór (2011), Netfolklór (2015), Újmédia-kislexikon (2022).
Na stiahnutie
5,50 €

Nők vs. feminizmus


Másfél ?évszázaddal annak modern kori kezdetei után a feminista törekvések hatalmas eredményekkel büszkélkedhetnek Nyugaton: a nőknek szavazati joguk van, az oktatás és a munkavállalás során egyenlő bánásmódban és bérezésben részesülnek, jogi értelemben pedig a férfiakkal azonos státusszal rendelkeznek. Jelen kötetében a szerző nemcsak az eddigi eredmények elismerését hiányolja, hanem a statisztikák mögé nézve arra is rámutat, hogy a kortárs nyugati feminizmus árnyékboksszá silányult.Minél jobb a nők helyzete a huszonegyedik századi jóléti társadalmakban, a feminizmus új képviselői annál nagyobb hévvel igyekeznek saját létjogosultságukat bizonyítani, s egyre homályosabb és nehezebben megfogható problémákat tűznek zászlajukra. Démonizálják a férfiakat, szisztematikus, mindenre kiterjedő nőellenes elnyomásról beszélnek, s azonnal szexizmust kiáltanak, legyen szó akár egy sikamlós viccről vagy egy rossz mozdulatról.Egyetlen jól körvonalazható üzenetük, hogy a nők hátrányos helyzetűek és elnyomottak, naponta áldozatai a szexizmusnak, a sovinizmusnak, a mindenkori patriarchális berendezkedésnek. A szerző felhívja a figyelmet arra, hogy a feminista érzékenyítés következményeként a felnövekvő generáció nőtagjai valóban áldozatként tekinthetnek magukra, akik képtelenek megbirkózni a férfiak által dominált világgal és a saját életüket irányítani, ami – ironikus módon – a feminizmus eredeti célkitűzéseinek tökéletes kudarca lehet.
Na stiahnutie
8,77 €

Valahol majdan, egykoron


Helyek és helyszínek, amelyeket életünk során rendszeresen, vagy mindössze egyetlen alkalommal – esetleg képzeletben – felkeresünk; bizonyos települések, épületek, létesítmények vagy akár varázslatos természeti képződmények érintenek meg minket, nőnek a szívünkhöz, mozgatják meg a fantáziánkat. Mindannyian őrizzük magunkban ehhez hasonló helyek, helyszínek emlékét, és őrizzük a hozzájuk kötődő élményeket is, amelyek gyakorta visszahozhatatlanok, megismételhetetlenek – vagy csupán az idő múlásával lesznek azok. A Trivium Egyesület tagjai ebben a kötetben azokat az írásaikat gyűjtötték össze, amelyek számukra ilyen helyeken, helyszíneken játszódnak, mivelhogy ezek a helyek, helyszínek valamiképpen megérintették őket, a szívükhöz nőttek, és megmozgatták a fantáziájukat.
Na stiahnutie
6,17 €

Pio Atya Világa 3.


A válogatás harmadik kötete Giovanni Siena naplószerűen lejegyzett visszaemlékezéseivel kezdődik, majd Monsignor Pierino Galeone gondolatai kerülnek napvilágra.  Pierino fiatal papként, betegen találkozott először Pio atyával, 1945 februárjában. Súlyos betegségéből kigyógyulva, azzal a céllal alapította meg a Szenvedés Szolgái világi intézményt, hogy maga is segíthesse a testben és lélekben gyötrődő embereket.  Monsignor Galeone Pio atya boldoggá avatási eljárása során, 1986-ban tett tanúvallomást lelki atyja erényeiről és életéről.  Pio atyát élete során azonban nem csak lelkes hívek és tanítványok vették körül.  Az ellene folytatott egyházi, inkvizíciós eljárás dokumentumai is azt bizonyítják, hogy az atya életének legfőbb próbatétele nem „csupán” a testi szenvedés volt, hanem szembe kellett néznie a hétköznapi emberek és paptársai kételyeivel, esetenként rágalmaival is.  Lelkiereje azonban egyetlen pillanatra sem hagyta el, az Egyház továbbra is Isten szavát közvetítette számára. Testi és lelki szenvedései közepette mindvégig Assisi Szent Ferenc életpéldáját tartotta szem előtt.
Na stiahnutie
8,42 €

Vizsgálat Pio Atya ügyében


XVI. Benedek pápa 2006-ban engedélyezte a Szent Officium 1939 előtti iratainak, köztük a Pio atya ügyében folytatott vizsgálat anyagának tanulmányozását.  A Szent Hivatal által elrendelt első vizsgálat 1921-ben kezdődött el. A dokumentumok alapján adta ki Francesco Castelli a Vizsgálat Pio atya ügyében - Vatikáni titkos akták című könyvét, amelyben számos kevéssé ismert tényt tárt fel.
Na stiahnutie
8,42 €

Mahátma Gandhi


A huszadik századi történelem legendás alakja, M. K. Gandhi önéletrajza különleges és gyönyörű írás, kultúránk valódi gyöngyszeme. Gandhi a szegények pártfogója, India függetlenségét kiharcoló politikus, és a vallásosságot a gyakorlatba átültető nagy tanító. Önéletrajzával egy olyan művet hagyott az utókorra, mely egyszerre leleplező, kíméletlenül őszinte és az élet minden fontos kérdését érintő emelkedett írás. Kötelező olvasmány minden önmagát és a világot megismerni vágyó ember számára.
Na stiahnutie
9,83 €

A Júlia legszebb történetei 38.


Lynne Graham: Becsület kérdéseA régi kúriáról készült felvételeken Lysander már jól látja a romlás jeleit. Igyekeznie kell hát, ha súlyosan beteg nevelőanyját meg akarja örvendeztetni a szülőháza visszavásárlásával, csakhogy a tulajdonossal képtelen dűlőre jutni. Amikor aztán az idős asszony meghal, az unokája, Ophelia lesz a férfi új tárgyalópartnere, és a különös végrendelet miatt cseppet sem könnyű a helyzetük… Lynne Graham: Orosz rulettKockázatos vállalkozásba fog a gazdag orosz üzletember, Nyikolaj, amikor elhatározza, hogy megszerzi a gyönyörű Abbey-t, mivel a nő még mindig az elhunyt férjét szereti. Nyikolaj nyomoztatni kezd a halott férfi után, de egy ideig maga sem tudja, elő merjen-e állni a kiábrándító eredménnyel. Lehet, hogy Abbey haragja ellene fordul majd, ha megtudja, hogy az álomvilága összeomlott? Lynne Graham: Egy büszke spanyol szerelmeHabár Molly ügyes keramikus, a szakmájából nem tud megélni, ezért alkalmanként egy rendezvényszervező cégnél pincérkedik. Egy ilyen estélyen figyel fel a spanyol férfira, aki lovagiasan megvédi őt néhány részeg erőszakoskodótól, s végül az ágyban kötnek ki. Leandro vállalni akarja a szenvedélyes éjszaka következményeit, de főnemesi családja hevesen ellenzi a dolgot…
Na stiahnutie
8,73 €

Szívhang 704–705.


Caroline Anderson: Páratlan anyukaEllie, a kisvárosi rendelő elvált, háromgyerekes doktornője gorombán lehordja a jóképű idegent, aki az orra előtt állt be a parkolóhelyére. Aztán majd elsüllyed szégyenében, mert kiderül, hogy az idegen nem más, mint Nick, az új kollégája. Amilyen rosszul indul az ismeretségük, olyan jól folytatódik, és amikor Ellie-ék házát lakhatatlanná teszi egy csőtörés, a szintén elvált férfi felajánlja, hogy költözzenek hozzá. Úgy élnek együtt, mint egy család, de Ellie attól fél, mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen… Anne Fraser: Dr. FenegyerekA csinos mentőápoló, Abby dobogó szívvel mutatkozik be új munkahelyén, a Penhally Bay-i légi mentőknél a felettesének, Macnek. A rendkívül jóképű, vagány orvos ugyanis nem más, mint az az ember, akit ő már hosszú ideje kétségbeesetten keres: elhunyt ikerhúgának régi szeretője, az elárvult kis Emma édesapja. Abby nem tudja, hogyan tárja a férfi elé az igazságot, és a helyzet csak tovább bonyolódik, amikor Mac félreérthetetlenül a tudtára adja, mennyire tetszik neki…
Na stiahnutie
7,01 €

Télikrumpligombóc


Franz ?Eberhofert, a testestül-lelkestül bajor rendőrt fegyelmi okokból helyezték át a nyüzsgő nagyvárosból csendes kis szülőfalujába, az ugyancsak jellegzetesen bajor Niederkaltenkirchenbe. Élete itt néha túlságosan is nyugodt mederben folydogál, esti járőrözései általában Wolfi kocsmájának pultjánál érnek véget, napközben pedig kedvenc tartózkodási helye süket nagymamájának konyhája, ahol ínycsiklandó ételeket ehet reggeltől estig. Apja, a kiöregedett 68-as lázadó közben vadkendert termeszt a hátsó kertben és folyamatosan Beatlest hallgat, amivel kishíján az őrületbe kergeti a kemény rockot előnyben részesítő fiát. A békés hétköznapokba azonban időnként zavaró események tolakodnak be. Itt van mindjárt a Neuhofer család, amelynek tagjai a legkülönösebb módokat választják az elhalálozásra. Annyira különös módokat, hogy Franz nyomozói szimata feléled és elhatározza, hogy utánanéz egy kicsit a morbid haláleseteknek. Ahogy egyre több gyanús körülményt fedez fel, az ügy is egyre érdekesebbé, ugyanakkor hátborzongatóbbá is válik… A jó krimik, a jó ételek és a jó humor kedvelőinek – Nagyi hamisítatlan bajor receptjeivel.
Na stiahnutie
8,42 €

Mélységekben járatta őket


Richard Wurmbrand (1909–2001) zsidó származású evangélikus lelkész első alkalommal 1948-ban került börtönbe, az utcáról rabolták el a titkosszolgálat ügynökei. Húsz évre ítélték, amiből nyolc és fél évet töltött le, ebből hármat magánzárkában. 1956 tavaszán szabadult. Ekkor, bár visszavonták lelkészi működési engedélyét, újrakezdte szolgálatát az üldözött egyházban. Így 1959-ben másodszor is letartóztatták. Ítélete huszonöt évre szólt, végül öt év és öt hónap lett belőle. Álnéven szerepelt a börtönök nyilvántartásában, családjával halálhírét közölték. Az utána érdeklődő külföldi diplomáciai testületeknek azt mondták, hogy külföldre szökött. Az embertelen kínzások ellenére hite és humora megmaradt. Ezt Visky Ferenc szavai magyarázzák legtalálóbban: „Az evangéliumért való szenvedés az evangéliummal való együttszenvedést jelenti. Együtt szenvedni az evangéliummal: közösségben maradni az örömhírrel.” „Maga is csak test, és végül megtörik!” summázza a lutheránus lelkipásztort besúgásra buzdító kommunista tiszt az álláspontját. Akad-e bármi, ami a megőrülésnél vagy az ellenség gyötréséről szőtt gyűlölet-fantáziáknál erőteljesebben helyezhető szembe a fegyintézetek poklával, ahol az elítéltnek neve sem marad, és ahol puszta testként „még meghalni sem lehet”? A korbácsos verőemberek mellett orvosok vigyázzák a rabok életben maradását, nehogy a túlvilágra szökjenek. A remény kiirtását szolgálják az éjjel-nappal harsogó hangosbemondók, amelyek a fogvatartottak fülébe ordítják „Már senki sem szeret”. Mégis: napjaink börtöneinek mindennapi tapasztalatait is megcáfolva előfordul, hogy a házasság a távollét évei alatt megerősödik, a depriváció okozta hallucinációk a megküzdést segítő látomásokká válnak, az egymást korábban elárulók között pedig létrejön valamiféle bajtársiasság. Fiáth Titanilla börtönpszichológus
Na stiahnutie
6,48 €

Lily


A Gustav-szonáta, a Zene és csend és A kegyelem szigetei című díjnyertes regények szerzőjétől 1850-ben egy fiatal rendőr egy londoni parkban talál egy csecsemőt. Lily Mortimer árvaházban cseperedik, aztán vidékre kerül, nevelőszülőkhöz. Gyermekkorát Suffolkban tölti. Amikor dolgozni kezd, Belle Prettywood londoni parókaszalonjában talál munkát. Látszólag minden rendben, de Lily mindeközben borzasztó titkot őriz. Sam Trench, az egykori fiatal rendőr nem veszíti szem elől a fiatal nőt, akit annak idején, csecsemőkorában megmentett. Amikor viszontlátják egymást, azonnal kölcsönös vonzalmat éreznek - Lily biztos abban, hogy Samnél megtalálja boldogságát. De lehetséges, hogy éppen ő fogja leleplezni a bűnt, amit a lány elkövetett? Ő fogja elhozni Lily számára a halálos ítéletet? TIMES - AZ ÉV EGYIK LEGJOBB KÖNYVERichard and Judy Book Club "Lenyűgöző... Tremain zsigeri elevenséggel kelti életre a viktoriánus Londont ebben a mélyen emberi regényben, miközben bűn és jóvátétel, elutasítás, szegénység és bűntudat témáit bontja ki." - Observer "Pompás, kristálytiszta próza, megragadó cselekmény." - Daily Telegraph "Ez a történet nemcsak hogy felnő az atmoszférikus, szívbe markoló regénykezdethez, hanem még emeli is a tétet... Bámulatos történetmesélés, ahol a bosszú és a jóvátétel egységben valósul meg." - Mail on Sunday "Tremain újabb letehetetlen alkotása a viktoriánus Londonba vezet, ahol a bátor Lily alakja kel életre a regény lapjain." - Good Housekeeping "Tökéletes írásmód, érzelmektől túlcsorduló történet a viktoriánus korból." - Times "Tremain tehetsége abban áll, hogy szereplői az élet minden területén megfordulnak, ennek ellenére megalapozottan jelenítik meg a regény szerzőjének világképét." - Harper's Bazaar "Egyik kedvenc szerzőm." - Nina Stibbe "Tremain az egyik legjobb ma élő regényíró." - Sara Collins "Lüktetően eleven... más nem tud így írni, hogy megszakadjon tőle az ember szíve." - Neel Mukherjee Olvasói vélemények: "Lélegzetelállító történet szerelemről, árulásról, az élet igazi nehézségeiről."Susan H. "A Lily egészen életteli... első osztályú történelmi próza."Sheila R. "Megragadó történet, amelynek fordulatai mindvégig lenyűgözik az embert... rég olvastam már ilyet."Caroline K.
Na stiahnutie
7,16 €

Bájos kis hazugságok


A csonka családban, szegénységben felnőtt Nina művészettörténetet tanul, és az az álma, hogy egyszer végre „normális" élete legyen. Amikor az álma darabokra hullik, Nina rövid úton a bűn világában találja magát: ír származású barátjával, Lachlannel milliárdoscsemetéket rabolnak ki Los Angelesben. Ninának persze volt kitől tanulnia: anyja egész életében férfiakat átverő szélhámosként kereste kenyerét. Amikor anyja rákbetegsége kiújul, Nina nem tehet mást, mint emeli a tétet: minden korábbinál nagyobb értékű rablást tervez Lachlannel, hogy fizetni tudja a kezelési költségeket.Vanessa fiatal és dúsgazdag örökösnő, aki nyomot akar hagyni a világban. Sikeres Instagram-divatinfluenszerré válik, akinek egész életét méregdrága ruhák és egzotikus helyszíneken rendezett divatfotózások töltik ki. A csillogó felszín mögött azonban tragédiák rejlenek. Felbontott eljegyzését követően Vanessa visszavonul családi birtokára, a mérhetetlenül fényűző, ám sötét titkokat rejtegető Stonehavenbe. Oda, ahol korábban nemcsak családja élete hullott darabokra, hanem Nináé is.Nina, Vanessa és Lachlan útjai itt, a Tahoe-tó partján fekvő Stonehavenben keresztezik egymást. Szerelmi háromszög, leleplezés, bosszú - a kérdés már csak az, ki nyeri végül ezt az életre-halálra szóló játszmát, amelyben senki és semmi nem az, aminek látszik.
Na stiahnutie
12,67 €

Az Apollo-gyilkosságok


1973-ban járunk, az utolsó, szigorúan titkos küldetés indul a Holdra. Három űrhajós egy apró űrhajóban, negyedmillió mérföldre otthonától. Negyedmillió mérföldre a segítségtől. A NASA hamarosan elindítja az Apollo 18-at. Noha a küldetést tudományosnak minősítették, Kazimieras "Kaz" Zemeckis repülésirányító tudja, hogy van egy sötétebb cél is. A hírszerzés felfedezett egy titkos szovjet űrállomást, amely Amerika után kémkedik, és az Apollo 18 lehet az egyetlen esély, hogy megállítsák. De miközben Kaz azon igyekszik, hogy a NASA legénységét egy lépéssel orosz riválisa előtt tartsa, egy halálos baleset felfedi, hogy nem mindenki az, akinek gondolták. A végletekig fokozódó feszültségben a Fehér Ház és a Kreml csak nézheti, ahogy űrhajósaik a Hold felszínén ütköznek. Chris Hadfield úgy örökíti meg az űrutazás részleteit, ahogy csak az tudja, aki a valóságban is megtapasztalta. Izgalmas utazás egy alternatív múltba – Andy Weir "Tele kozmikus akciókkal, titkos kémekkel, cselszövő oroszokkal, pszichopata gyilkosokkal (időnként mindezekkel egyszerre), valamint hiteles részletekkel." – The New York Times
Na stiahnutie
9,86 €