Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy vydané s podporou Fondu na podporu umenia strana 78 z 87

Proti všetkým pravidlám


"Odmalička mi hovorili, že som príliš živelná, príliš prudká, že je ma príliš, píše americká spisovateľka Ariel Levy vo svojich výnimočných memoároch s názvom Proti všetkým pravidlám. Ako mladá žena sa rozhodla, že ak sa stane reportérkou, perfektne sa spojí jej sila i všetky túžby. Stane sa profesionálnou objaviteľkou, druhom ženy, ktorá je slobodná vo všetkom, čo si vyberie. Presťahuje sa na Manhattan a roky strávi dobrodružným cestovaním po celom svete, aby pre slávny časopis The New Yorker písala portréty nezvyčajných ženských hrdiniek. Zažije však aj nepredstaviteľné sklamania, kvôli ktorým sa musí vzdať mnohých svojich ilúzií. Vo svojom autobiografickom románe zachytáva nielen vlastný život, ale aj našu komplikovanú súčasnosť. Je to príbeh o veľkej láske i obrovských stratách, o závislosti, homosexualite a veľkej ženskej sile. Domnievala som sa, že som tie divoké živly vo mne, tú energiu, nenásytnosť, lásku skrotila a ukotvila v živote, v ktorom sa dali udržať na uzde. Ale ony explodovali.
Vypredané
16,06 € 16,90 €

Všetky poviedky


Jedna z najvýznamnejších moderných spisovateliek po prvý raz v slovenčine. V tejto knihe nájdete všetkých 85 poviedok, ktoré z nej urobili brazílsku legendu. Nie je to len súbor poviedok, táto kniha je oveľa viac je portrétom samej Clarice Lispectorovej. Môžeme tu sledovať jej dozrievanie ako ženy aj spisovateľky. Hrdinky jej prvých poviedok sú mladé dievčatá riešiace problémy dospievania. Neskôr sa jej hlavnými postavami stávajú ženy matky a ženy v domácnosti, ktoré bojujú s ubíjajúcou jednotvárnosťou manželského života. Keď niekdajšia vyhlásená krásavica Clarice starne, starnú aj jej hrdinky, ktoré sa musia vyrovnávať s vlastnou smrteľnosťou a telesným úpadkom.
Vypredané
14,21 € 14,96 €
  • 5 /5

Môžu superhrdinovia nosiť okuliare?


Neobyčajne obyčajné príbehy malého Miška, jeho rodiny a kamošov. Hlavný hrdina tejto knižky zvedavo a bez prestávky objavuje rozmanitosť sveta okolo seba. Počas jedného roka zažije kopu nečakaných stretnutí a ocitne sa v úplne nových situáciách. Zoznámi sa s ľuďmi, akých dovtedy nestretol, alebo tých známych uvidí v novom svetle. Postupne zisťuje, že svet, v ktorom žije, je ešte rôznorodejší a krajší, než si doteraz myslel. Každý človek je iný a zároveň výnimočný. Niektorí sa navzájom podobajú viac či menej, a iní zase vôbec. Lenže nie je dôležité, aby sme boli všetci rovnakí, ale aby sme sa k sebe správali s rovnakým rešpektom.
Vypredané
14,73 € 15,50 €
zľavy Haba

Macko ocko prichádza domov


Pokračovanie príbehov o malom Mackovi je druhou z piatich kníh, ktorá vzišla zo spolupráce dvoch talentovaných autorov, amerického ilustrátora Maurica Sendaka a americko-dánskej spisovateľky Else Holmelund Minarik. Základom je rodinný vzťah Mackovej rodinky a jeho priateľstvá s ostatnými zvieratkami. V jednoduchých príbehoch, ktoré zahŕňajú skutočné a imaginárne situácie, autorka vykresľuje kľúčové charakteristiky životov malých detí: potreby aj vyššiu bezpečnosť a nezávislosť, význam rodiny a potreba priateľov. Jemné a krásne ilustrácie Maurice Sendaka zachycujú teplo príbehov a tiež udržujú jemnú rovnováhu medzi "skutočným" a rozprávkovým svetom. Kniha je určená čitateľom od útleho detstva, ale často sa používa aj ako šlabikár pre prvočitateľov.
Vypredané
8,55 € 9,00 €
  • 5 /5

Malý Macko


Autorkou série detských kníh o malom medvedíkovi, ktorých sa predalo viac ako 6 miliónov kópií po celom svete, je Else Holmelund Minarik (1920 - 2012). Tento klasický príbeh (napísaný v roku 1957) je príťažlivý a milovaný detskými čitateľmi dnes ako aj vtedy. Malý Macko je očarujúce mláďa s dobrými úmyslami, ktoré sú prirodzene poznačené jeho nedostatkom skúseností. Svet macka je dobrácky, blízky a bezpečný, v jeho strede je mama medvedica. V jednoduchých príbehoch autorka vykresľuje kľúčové charakteristiky životov malých detí: potreby aj vyššiu bezpečnosť a nezávislosť, význam rodiny a potreba priateľov. Jemné a krásne ilustrácie Maurice Sendaka zachycujú teplo príbehov a tiež udržujú jemnú rovnováhu medzi "skutočným" a rozprávkovým svetom.
Vypredané
8,55 € 9,00 €

Ženy zo zastávok na znamenie


Autorka sa očividne dotýka pálčivých problémov, najmä súčasnej globalizácie a jej následkov. Čitateľa zasväcuje do prostredia nadnárodných firiem, do ich ubíjajúcej byrokracie. Nejednu drámu sprevádza fóbia, choroba alebo tajomstvo. V zbierke poviedok rezonujú predovšetkým aupairky, opatrovateľky, lektorky. Študentky či cudzinky bez adries žijú v zamestnávateľovom byte, pretĺkajú sa životom, ktorý sa musí vtesnať do jedného kufra. V Európskej únii, neraz s bezvýznamným vzdelaním, skúšajú svoje šťastie, niektoré bez pracovného povolenia, za nízku mzdu, s cieľom zdokonaliť sa v cudzom jazyku. Aby si zarobili na živobytie, nosia deti do škôl, na krúžky, dostávajú sa do slepej uličky. Cestujú hromadnou dopravou. Na predmestiach, v zastrčených mestských kútoch, odkiaľ sa domáci presúvajú autami, čakajú na autobus a na zastávkach už tmavou pleťou upútavajú pozornosť policajných hliadok, ktoré ich z času na čas kontrolujú.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Črpáky tradičné a súčasné


Črpáky sú drevené zdobené nádoby na pitie žinčice, nápoja z ovčieho mlieka. Patria medzi najcharakteristickejšie predmety pastierskeho rezbárskeho umenia. V publikácii sú obrazom a textovým popisom prezentované základné typy črpákov z územia celého Slovenska rozdelené podľa zaužívanej typológie vychádzajúcej podľa spôsobu spojenia nádobky s uchom, ktoré je často predmetom umeleckej výzdoby. Črpáky v publikácii sú súčasťou zbierkového fondu nadregionálneho Ovčiarskeho múzea Spoločnosti priateľov Múzea liptovskej dediny so sídlom v Liptovskom Hrádku.
Vypredané
14,25 € 15,00 €

Spev o mne


Druhé, revidované vydanie Spevu o mne vychádza na dvesté narodeniny Walta Whitmana. Táto úvodná báseň zo zbierky Listy trávy (1855), sa považuje za jednu z najvýznamnejších básní v americkej literatúre. Nadčasová báseň o demokracii a fantázii, o živote a smrti, o úžasnej skúsenosti človeka so svojou vlastnou existenciou v mnohých ohľadoch doteraz podnecuje našu zvedavosť. Súčasťou knihy je štúdia, poznámky prekladateľa a slovníček. Autorom štúdie je významný americký básnik Robert Hass.
Vypredané
12,54 € 13,20 €

dostupné aj ako:

(ne)obyčajný život farára


Obyčajný farár! Čím už len môže byť zaujímavý jeho život? Tento sprofanizovaný postoj sa v našom (post)komunistickom prostredí akoby udomácnil natrvalo. No na druhej strane je tu nemalá skupina veriacich, ktorí v kňazoch vidia absolútnu autoritu a uchovávajú ešte zostatok doby, v ktorej bol kňaz jednou z najváženejších osobností v spoločnosti. Titul, ktorý držíte v rukách, nechce stáť ani na jednej zo strán ideovej barikády. Už jeho netradičný názov so zátvorkou mení význam pôvodného tvrdenia. Autori knihy chcú nechať na čitateľoch, aby si po prečítaní knihy urobili vlastný názor, či je zátvorka v názve opodstatnená alebo nie. Je čisto na nich, či budú život kňazov v minulosti považovať za obyčajný a nudný, alebo pohľad do „farárskej“ mikrohistórie môže byť pre nich inšpirujúci, poučný, či dokonca vtipný. Kniha ukazuje, že plejáda (ne)obyčajných slovenských kňazov nekončí pri menách Hlinka, Tiso, Hurban, či Hodža. Autori pripravili deväť zaujímavých kapitol o živote kňazov zastupujúcich takmer celé pestré konfesionálne prostredie územia Slovenska. V ich príbehoch odohrávajúcich sa v 19. a 20. storočí môže čitateľ sledovať nielen jednotlivé životné osudy, ale aj vývoj doby a jej každodennosť. V knihe sa nachádza príbeh známeho historika a publicistu Jonáša Záborského, ktorý si prešiel tŕnistou cestou ako konvertita z evanjelického na katolíckeho kňaza. Politikom angažujúcim sa v revolučných udalostiach 1848/49, avšak izolovaným v čase neoabsolutizmu, bol Eugen Gerometta. Ďalším konvertitom, z evanjelickej na pravoslávnu vieru, bol najdlhšie žijúci štúrovec, otec dvanástich detí, Jozef Podhradský. „Neposlušným“ panslávom dvíhajúcim krvný tlak spišským a banskobystrickým biskupom bol Peter Tomkuljak. V príbehu o Jozefovi Murgašovi sú odkryté mnohé, doteraz málo známe vedecké úspechy, slovenského rodáka za „veľkou mlákou“, tiež aj korenisté ukážky jeho cholerickej povahy. Plejádu kňazov ozdobuje jediná žena – Darina Bancíková, prvá evanjelická farárka, väznená v 60. rokoch minulého storočia. Pravoslávny biskup a spolupracovník ŠtB, Michal Kančuha, nedovolene prekročil hranice Československa a emigroval do USA. Jeho príbeh končí tragicky neslávnym návratom do socialistickej vlasti. Totalitný režim druhej polovice 20. storočia ostro zakročil aj proti gréckokatolíckemu kňazovi Mironovi Petrašovičovi, ktorého agenti „vyšetrovali“ ako starca a dôsledkom ich metód umrel. Vyšetrovanie, väznenie a 40-ročné prenasledovanie zažil František Paňák, ktorý do rehole vstúpil ako mladý nadaný právnik.
Vypredané
13,30 € 14,00 €

Nová Atlantída


Utopický román Francisa Bacona Nová Atlantída bol pravdepodobne napísaný roku 1623, ale publikovaný až v roku 1627, rok po autorovej smrti jeho kaplánom, priateľom a literárnym exekútorom Dr. Williamom Rawleym. V predhovore toto dielo Rawley charakterizuje ako „myšlienku, ktorú môj pán napísal preto, aby v nej predstavil vzor a opis ,akadémie? založenej k vytváraniu veľkých a obdivuhodných diel slúžiacich ľuďom k šťastiu a nazvanej Šalamúnov dom či Spoločenstvo diela šiestich dní.“ Dej je zasadený do prítomnosti (teda Baconovej prítomnosti), ale popiera Platónove vnímanie Atlantídy a zahŕňa zásadné klasické, biblické a kresťanské prvky, ktoré sa nájdu v Baconovej predstave utopickej spoločnosti žijúcej v mieri, priateľstve a dobročinnosti na ostrove nazvanom Bensalem (Syn Pokoja). Tam ľudia majú „svetlo“, poriadok a spoločnosť mysliteľov zoskupených v „akadémii“, ktorá je „zasvätená štúdiu prác a stvorení Božích“ a „nájdeniu pravej povahy všetkých vecí, aby sa poznávaním stvoreného diela vzdávala väčšia sláva Bohu a človeku, aby z jeho plodov plynul väčší úžitok“. V podstate román hovorí o type morálnej, slušnej a priateľskej utopickej spoločnosti, ktorej vládne demokraticky volený parlament s panovníkom, v ktorej existuje organizovaná vedecká spoločnosť, známa ako Šalamúnov dom. Ten vedie Prozreteľnosť a zaoberá sa skúmaním záhad medzi nebom a zemou a dobročinných využití. Román polo-alegorickým spôsobom prezentuje Baconovu víziu toho, ako si myslel, alebo skôr veril, že môžu fungovať myšlienky jeho Veľkého Obrodenia. Toto zhrnul v slovách Otca Šalamúnovho domu, „zmyslom našej inštitúcie je poznávať príčiny a skryté pohyby vecí, a rozširovať hranice ľudského panstva na všetky mysliteľné veci“. Bacon v Novej Atlantíde zobrazuje vedecký základ vytvorený podobným spôsobom ako ideálny „baconovský“ zákonný systém, na ktorý dohliada súd, v ktorom „by boli krok za krokom odhalené nepísané zákony prírody a spoločnosti vedcami, ktorí by boli vzdelaní ako právnici, aby sa vyhli predsudkom, ovplyvňovaniu, dogme, ideológii a moci“. Čo Nová Atlantída zdôrazňuje najviac zo všetkého, je fakt, že pre rozvoj vedy, ktorá je založená na láske a súcite, oslobodení od nenásytnosti a prekonaní sebeckosti, je absolútnou podstatou morálny základ a dobročinný zámer Baconovho Veľkého Obrodenia.
Vypredané
9,41 € 9,90 €
  • 5 /5

Kniha nepokoja


„Literatúra je najpríjemnejší spôsob, ako ignorovať život.“ Kniha nepokoja je zbierkou denníkových zápiskov, listov a filozofických reflexií, ktoré vznikali v rozmedzí viac ako dvadsiatich rokov, a prvýkrát vyšla až 47 rokov po autorovej smrti (1982), keď sa našla truhlica plná jeho textov. Odvtedy bola v rôznych edičných vydaniach preložená do všetkých veľkých svetových jazykov, ale aj do češtiny, nórčiny alebo japončiny. Táto autobiografia či denník patrí rozhodne medzi najvýznamnejšie diela portugalskej literatúry a Pessoa jej autorstvo doprial dvom zo svojich fiktívnych spisovateľov – Vicentemu Gedesovi a Bernardovi Soaresovi. Predstavuje existencializmus v rýdzej podobe – melancholické pozorovania striedajú stoické zistenia, poetické obrazy či vtipné sebareflexie. Pessoa máloktoré svoje dielo dokončil, sám seba považoval za „majstra fragmentov“, preto neprekvapí, že ani Kniha nepokoja nie je úplná. Zápisky nemajú jasné časové usporiadanie, chýba dej, zápletka, rozuzlenie. Každý zápis je príbeh sám osebe a jediným spojivom je azda téma absurdnosti bytia. Je preto veľkou výzvou pre vydavateľov, redaktorov, prekladateľov aj čitateľov. Kniha nepokoja je všetko možné, ale predovšetkým je to bludisko myšlienok, do ktorého môžete vojsť aj z neho vyjsť na ktorejkoľvek strane. Je pesimistická aj optimistická, poetická aj prozaická, hlboká i plytká. Je skrátka iná ako čokoľvek, čo ste doteraz čítali. A pritom obsahuje všetko, čo vám hoci len vo sne preletelo hlavou.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Plávaj, Lydka!


Prežite s Lydkou dobrodružnú plavbu za strateným náručím. Lásku potrebuje každý z nás, ale nie každý ju zažije od narodenia. Niekedy je treba preplávať jazerom ťažkostí a otázok, kým sa naša potreba prijatia naplní a zistíme, kým vlastne sme. Lydkin príbeh vám pomôže nahliadnuť do pocitov detí, ktoré vyrastajú bez rodičov, ale nájsť sa v ňom môžeme všetci.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Rozprávky starých Slovákov


Otcom slovenskej rozprávky je Samuel Reuss, hoci dnes za najvýznamnejšieho a najznámejšieho rozprávkara 19. storočia považujeme Pavla Dobšinského. Reuss ako prvý zo slovenských vzdelancov pochopil, že folklórna rozprávka nie je povera, blud, ako tvrdili osvietenci, ale že je súčasťou autentickej ľudovej rozprávky. Jeho historická výnimočnosť je v tom, že svoj záujem o ľudovú rozprávku preniesol na mladú štúrovskú generáciu. Zámerom vydavateľstva je predstaviť slovenskému čitateľovi dnes už neprávom zabudnutého autora a priniesť slovenské rozprávky v ich najčistejšej a najpôvodnejšej verzii, v akej ešte neboli publikované. S Reussom sa vraciame do dávnych čias, keď na revúckej fare zapísal do prázdnych zošitov prvé rozprávky a ku každej napísal aj komentár. Reussove rozprávky sa v porovnaní s Dobšinským líšia v mnohých detailoch. Napríklad v rozprávke Lomidrevo kladie Reuss dôraz na družnosť a priateľstvo hlavného hrdinu, kým u Dobšinského je to skôr samoľúby a márnomyseľný silák. Pri čítaní Rozprávok starých Slovákov hlboko vnímame čaro rozprávania, ktoré zvýrazňuje vysokú a čistú morálku hlavných postáv, ako to vyzdvihuje aj autor vo svojich komentároch. Sám si nesmierne cenil ľudové rozprávky, ktoré podľa neho vypovedajú o národnom živote našich predkov. Bol presvedčený o starožitnosti slovenskej kultúry a rozprávky považoval za autentické historické pramene. Výborný znalec slovenskej rozprávky Ondrej Sliacky nazval rozprávku literárnym evanjeliom. Podľa neho je rozprávka podobne ako evanjelium dobrou zvesťou, posolstvom o láske a dobre. Bez šťastného konca ako v rozprávke si nemožno predstaviť zmysluplný ľudský príbeh, ak nechceme veriť v ničotu a zatratenie.
Vypredané
18,91 € 19,90 €

Stretnú sa kresťan, moslim a žid


Čo spája a čo rozdeľuje tri monoteistické náboženstvá na Slovensku? Pri spoločnom stole sa stretli rabín Miša Kapustin, evanjelický farár Ondrej Prostredník a riaditeľ Islamskej nadácie na Slovensku Mohamad Hasna, aby predebatovali každodenné situácie a témy, ktoré každý z nich prežíva podobne a predsa po svojom. Stretnutia inicioval Mário Nicolini z Fóra náboženstiev a zorganizoval ich v podobe debát pre školy aj verejnosť. Rozhovory v tejto knihe vychádzajú z najzaujímavejších momentov a tém tohto originálneho projektu. Kapitoly kopírujú tematické celky ako: O ateistoch a agnostikoch, O Bohu, O rozpore kresťanstva s vedou, O homosexualite, O spravodlivej spoločnosti, O dialógu a ďalšie. Z predslovu Tomáša Halíka: "Nebezpečí fundamentalismu a fanatismu nejsou uchráněna žádná náboženství, ani ateismus, záleží nikoliv na názorových systémech, nýbrž na duchovní hloubce a morální kvalitě lidí. Kniha rozhovorů farářů, rabína a imáma představuje v našich podmínkách dnes významný krok na cestě, na níž je nutné pokračovat."
Vypredané
9,41 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Architektúra historických železiarní na Slovensku 1815 - 1948


Publikácia je určená odbornej aj laickej verejnosti, architektom, študentom architektúry, ale tiež všetkým, ktorí sa zaujímajú o architektonické a pamiatkové hodnoty priemyselného dedičstva. Publikácia po prvýkrát ponúka ucelený pohľad na vývoj architektúry historických železiarní na Slovensku od začiatku 19. storočia až do roku 1948 a poukazuje na unikátne hodnoty priemyselného dedičstva. Predstavuje základnú terminológiu a súvislosti vývoja železiarní, prináša aktuálne zhodnotenie stavu zachovania stavieb bývalých areálov. Analyzuje architektúru na vývojových stupňoch od manufaktúry po továrenské areály, ktoré boli vyvrcholením procesu industrializácie. Súčasťou publikácie je bohatá obrazová príloha s jedinečnými plánmi a mapami areálov, no najmä obsiahla databáza so schémami dnes už nezachovaných areálov železiarní. Publikácia chce prispieť k poznaniu architektúry historických železiarskych areálov, poukázať na kvality sledovaných priemyselných stavieb a podporiť zmysel ich pamiatkovej ochrany pre zachovanie ich kultúrno-historických hodnôt.
Vypredané
38,00 € 40,00 €
  • 5 /5

Maus


Maus je desivým, no zároveň umelecky originálnym dielom o tragických udalostiach druhej svetovej vojny a holokaustu. Od svojho vzniku oslovilo milióny čitateľov po celom svete. Namiesto ľudí v ňom vystupujú myši a iné zvieratá s tým súvisí aj samotný názov knihy. Maus dnes patrí k vrcholným dielam svetovej literatúry, ktoré sa snažia zamedziť tomu, aby ľudia zabudli na hrôzy nacizmu. Pri príležitosti 25. výročia vydania tohto dnes už legendárneho komiksu vyšiel príbeh, pôvodne uverejnený v dvoch samostatných knihách, v jednom zväzku. Teraz sa konečne dostáva do rúk aj slovenským čitateľom.
Vypredané
21,76 € 22,90 €

Siddhártha (nové doplnené vydanie)


Najnovšie doplnené vydanie kultového diela. Jeho súčasťou je Doslov Volkera Michelasa veľkého znalca Hesseho diela a života, ktorý v slovenskom preklade vychádza po prvý raz. Kniha ovplyvnila a naďalej ovplyvňuje niekoľko generácií čitateľov. Príbeh indického brahmana a jeho hľadanie zmyslu života je čírym príbehom, básňou v próze, nežným pohladením duše. Je to nielen Hesseho interpretácia životného príbehu Buddhu, ale aj hľadaním východiska z vlastnej životnej krízy. Preklad Ľudmily Rampákovej edične pripravila a Krátke reminiscencie vybrala a preložila Daniela Humajová. Pani Humajová preložila aj Doslov Volkera Michelsa. V knihe sú použité ako ilustrácie štyri akvarely autora textu. Prvé vydanie knihy (identické s týmto) bolo zaradené medzi Najkrajšie knihy Slovenska.
Vypredané
12,34 € 12,99 €

Alexander Veľký


Kniha známych, ale aj prekvapivých faktov o jednom z najznámejších vojvodcov všetkých čias vychádza prvýkrát na Slovensku v takej ucelenej a komplexnej podobe. Autori tohto velikána rozoberajú zo všetkých strán, sprevádzajú čitateľa dobou, vykresľujú jeho život, nechávajú nahliadnuť do súkromia, zvykov, vášní a radostí Macedónca. Text osvetľuje jeho význam pre neskoršie dejiny Európy i Slovenska. Alexander Veľký sa nedožil ani tridsiatich troch rokov. Zanechal však po sebe úchvatné dedičstvo. Stihol zmeniť Grécko, vyvrátiť Perziu, založiť desiatky miest, ovplyvniť dejiny Strednej Ázie a Indie, zrýchliť vývoj matematiky, zoológie, botaniky či vojenskej techniky. Premenil umelecké trendy celého starovekého sveta, vytvoril priestor pre nové kulty v Európe, Afrike i Ázii. Geografi cké poznatky antiky sa jeho výpravou prakticky zdvojnásobili. Zmenil demografi cký, sociálny a kultúrny vývoj sveta od Balkánu až po Indus. Alexander zohral podstatnú úlohu nielen v priestore, ale i v čase. Videli sa v ňom rímski cisári, stredoveká šľachta, ale je vzorom aj pre dnešných generálov a štátnikov. Tento muž je súčasťou európskej civilizácie, slovenskej kultúry a vďaka tejto knihe patrí už aj slovenskému čitateľovi.
Vypredané
19,86 € 20,90 €
  • 5 /5

Pán Guľôčka - Krídla


Krátke príbehy pre deti všetkých vekových kategórií. Rozprávky o Pánovi Guľôčkovi si už v prvej knihe získali srdcia najmladších čitateľov a ich rodičov. Dôvodom úspechu je predovšetkým majstrovské využitie obyčajných situácií, z ktorých sa postupne začínajú odvíjať neobyčajné súvislosti a výnimočné pointy. Aj v tejto knihe sú príbehy jednoduché, obyčajné, a predsa každý z nich v sebe skrýva veľa tepla, radosti a morálneho posolstva pre deti i dospelých. Rozprávky to nie sú len veselé a milé, no obsahujú doslova návod na to, ako správne žiť. Ilustrácie Elzbiet Wasiuczyńskej dávajú pocit pohody z knihy, sú detsky hravé s jemnou dávkou poetickosti.
Vypredané
8,55 € 9,00 €