! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Beletria - ostatné strana 500 z 500

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

1984


"Üdvözlet az egyformaság korából, a magányosság korából, a Nagy Testvér korából, a duplagondol korából" - írja a naplójába Winston Smith, a lázadó, a gondolatbűnöző, aki nem hajlandó elismerni, hogy a 2x2 a Párt akarata szerint lehet három vagy öt. T alán valóban -csak- keserű üdvözlet lesz ez a regény a jövőben, örök emlékeztető a totalitárius XX. századra, és persze szellemes szatíra, mint a nagy példakép, Swift Gulliver-e. Talán. De most még a zsigereinkben érezzük, mit jelent a Nagy Testvér, a gondolatbűn, a gondolatrendőrség, az újbeszél, a duplagondol; s az óceániai Párt három jelmondata is hátborzongatóan ismerős: A háború: Béke A szabadság: Szolgaság A tudatlanság: Erő S bár sok mindent be tudunk helyettesíteni a történelem valós ala kjaival, eszméivel, intézményeivel, ebben a regényben mégis az írói fantázia a leglenyűgözőbb; 1948-ban, betegen, kiábrándultan Orwell olyan regényvilágot alkotott, amely borzongató realitásával rabul ejti az olvasót akkor is, ha közben könnyedén - t alán túlságosan is könnyedén - azt mondja: Orwell jóslata, hála istennek, nem teljesedett be.
Vypredané
12,43 € 13,08 €

Feltámadás


Tolsztoj megrajzolja Katyusa Maszlova tragikus sorsát, majd újjászületését, Nyehljudov herceg vezeklését és törekvését az új életre. Ugyanakkor bemutatja a tönkrejutott, nincstelen orosz falut, a cári börtönt és foglyait, a szibériai száműzetést és a forradalmárokat. Megdöbbentő képet fest a bíróságról, az egyházról, a magasrangú hivatalnoki karról, a cári Oroszország egész államrendjéről és társadalmi berendezéséről. Az erkölcsi felemelkedéssel együtt járó társadalmi lesüllyedés története bizarrnak, már-már egzotikusnak tetszhet manapság, ám művészi ereje mellett talán éppen Tolsztoj gondolkodói radikalizmusa a magyarázata annak, hogy nemcsak korábbi művei # a Háború és béke, az Anna Karenina, az Ivan Iljics halála # izgalmasak számunkra ma is, hanem a nagyon mély, nagyon orosz igazságkeresésből fakadó későbbi írásai is, amilyen a Feltámadás.
Vypredané
12,43 € 13,08 €

Petőfi Sándor összes költeménye


Aki magyarul azt mondja: költő - mindenekelőtt Petőfire gondol. Attól kezdve, hogy belépett az irodalomba, szüntelenül jelen van. Példaképp és mérce. Lehetett és lehet szolgaian utánozni, lehetett és lehet kerülni mindent, ami az ő modorára emlékeztet, de nem lehet megkerülni: aki magyarul verset ír, az valahogy viszonylik Petőfihez. A róla írt kritikák, cikkek, tanulmányok, könyvek könyvtárat tesznek ki, és minden korban új szempontokból új mondanivalókat tesznek hozzá a hagyományhoz. Verseinek egy része nemcsak közismert, de olyan népdallá vált, amelyről sokan azt sem tudják, hogy Petőfi írta, holott mindig is ismerték. Nem lehet úgy magyarul élni, hogy az ember ne tudja kívülről a Petőfi-versek számos sorát. S mindehhez ő a legvilághíresebb magyar költő: ha valamelyest művelt külföldinek azt mondják: magyar irodalom - akkor mindenekelőtt Petőfi jut az eszébe. (mek.iif.hu nyomán)
Vypredané
13,96 € 14,69 €

Ómama nyaklánca


?szerző megtalálta az Elixírt, amit mindenki keres, megfejtette az örök élet titkát, s olyan egyszerű, hétköznapi szavakkal tárja elénk családja történetén keresztül, ahogyan csak egy háziasszony tud fogalmazni, amikor a konyhájában egy kávé mellett jó ismerősnek mesél. A titkot Ómama nyaklánca hordozza, ami először az 1800-as évek második felében bukkan fel egy budafoki bálon, Foltrauer Anna nyakában, s ma az ő dédunokájának az unokája viseli. A szerző, Silingi Terézia évekig ápolta férje nagyanyját, majd férje édesanyját, tőlük tudja, hogyan lehet túlélni járványokat és világháborúkat, forradalmakat és családi viszályokat, honnan merít erőt az ember ahhoz, hogy mindig talpra álljon, és ha kell, újrakezdje az életét. Tőlük tudja: a következő generációk hosszú sora a vérében hordozza majd életünk minden egyes mozzanatát. Regénye 1847 és 199o között játszódik, történései igazak, szereplői valódiak, csak a mese kedvéért kerekítette ki itt-ott a szerző fantáziájával a hiányzó részeket. Száz-százötven éves születési anyakönyvi kivonatok és régi fényképek, a család által a zsidóüldözés során bújtatott emberek, többek közt Szerb Antalné, az iró felesége és Bálint Endre festőművész nyilatkozatai, ÁVH-s dokumentumok és régi levelek támasztják alá, hogy a regény lapjain valós történések és igazi szereplők elevenednek meg. Ám ez a regény nemcsak egy család története: lehetne bárkié, hiszen mindannyiunk elé hasonló próbatételeket hoz a sors, és valamennyien magunkban hordozzuk a közös történelmünket.
Vypredané
15,30 € 16,10 €

Így szerettek ők 2 - Újabb irodalmi szerelmeskönyv


Nyáry Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, majd a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, azóta kommunikációs tanácsadóként dolgozik. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs igazgatója, de a hobbija az irodalomtörténet maradt. 2012 elején barátainak kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből Így szerettek ők címmel könyv lett, a kötetből pedig az elmúlt év egyik legnagyobb könyvsikere, amely elnyerte a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Budai-díját és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Fitz József-könyvdíját is. A második könyvben újabb 40 magyar író és költő izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati története szerepel. A szerző célja ezúttal is az, hogy az elmesélt szerelmi történetekkel kedvet csináljon a művek olvasásához. Néhány igaz mese magyar írókról és költőkről, amelyeket kevesen ismernek. Az Így szerettek ők második kötetében a szerző Csokonaitól Vas Istvánig, Dérynétől Déry Tiborig mesél el 40 történetet múzsákról, megcsalt szeretőkről, örök hűségről és a szerelem sokféle arcáról.
Vypredané
15,30 € 16,10 €

Tajtékos napok - Helikon zsebkönyvek 48.


A világirodalom egyik legszebb, de biztosan a legszürreálisabb, édes-bús szerelmi történetének szerzője így ír könyvéről előszócskájában: „Csak két dolog van: a szerelem, mindenfajta szerelem a csinos lányokkal, meg a New Orleans-i muzsika vagy a Duke Ellington-féle. A többinek el kéne tűnnie, mert a többi rút, s az alább következő néhány bizonyságul szolgáló lapnak az ereje abban a tényben rejlik, hogy a történet teljes egészében igaz, mert elejétől a végéig én találtam ki.”
Vypredané
3,06 € 3,22 €
  • 5 /5

Dr. Jekyll és Mr. Hyde - Helikon Zsebkönyvek 57.


Az 1866-ban megjelent kisregény a rémtörténetek egyik legnagyobb klasszikusa, melyet most ...Önnek is tudnia kell, hogy volt valami bizarr abban az úriemberben, valami... amitől megborzongott az ember, nem tudom máshogy megfogalmazni, uram: olyan volt, mintha egy jéghideg kéz markolná meg a gerincemet.
Vypredané
3,06 € 3,22 €

Meghallgatott imádságok


Faith Madison a gazdagok irigylésre méltó életét éli Manhattanben bankár férje oldalán. Két lányt nevelt fel, s mindvégig teljesítette a feleség és anya feladatait. Ám szíve mélyén olyan titkot őriz, amelyet senkivel nem oszthat meg. Mostohaapja váratlan halála változásokkal és felismerésekkel teli úton indítja el a nőt. Elszánja magát, hogy valóra váltja régi álmát és beiratkozik a jogi egyetemre - férje heves tiltakozása ellenére. Állandósulnak a veszekedések, döntésével jószerivel veszélybe sodorja a házasságát. A nehéz időszakban egyetlen vigasza a gyermekkori barátjával folytatott levelezés. Brad Patterson, a hajdan elveszített, s most ismét megtalált barát maga is egy kiüresedett házasság kelepcéjében vergődik. Faith leveleiből merít erőt és támogatást, bátorságot a döntéshez, amelyet már évekkel korábban meg kellett volna hoznia. Miközben a két gyerekkori jó barát ismét felfedezi egymást, Faith is hinni kezd önmagában - és az álmaihoz való jogában.
Vypredané
3,06 € 3,22 €

Az uralkodás művészete


"Ne higgye senki, hogy majd velem is úgy elbánhatnak, mint XVI. Lajossal! Katona vagyok, a Forradalom fia; én nem fogom eltűrni, hogy úgy sértegessenek, mint egy királyt." "A Helikon Zsebkönyvek sorozat nyitókötete a világtörténelem egyik legnagyobb hadvezérének gondolkodásába enged bepillantást: Az uralkodás művészetében először olvashatók magyarul Bonaparte Napóleon szellemes, a Machiavellit megszégyenítő cinizmust sem nélkülöző, olykor pedig megdöbbentően aktuális gondolatai háborúról és békéről, politikáról és törvényhozásról, vallásról és társadalomról, családról és szerelemről. A korzikai kisnemesi család sarjaként született Bonaparte Napóleon (1769-1821) felemelkedését a győzedelmesen megvívott csaták mellett a francia forradalom biztosította, nem véletlenül tekintette önmagát a forradalom fiának, császárként pedig a forradalom örökösének, mondhatnánk, megkoronázójának. Tábornokként és uralkodóként Napóleon egyaránt a polgári jogegyenlőségen alapuló jövőt tartotta eszménynek: polgári törvénykönyve, amely a korabeli Európa legmodernebb jogi kódexe volt, óriási hatást gyakorolt az egész európai jogrendre és a későbbi jogalkotásra. Az uralkodás művészetében nemcsak a napóleoni törvényhozás és a bonapartista politika gondolati háttere tárul fel, hanem a hadvezér és államférfi mint ember - testvér, apa, férj - is megismerhetővé válik. A Helikon Zsebkönyvek az egyetemes művelődéstörténet legfontosabb és legnépszerűbb műveit teszi elérhetővé kedvező áron. A szépirodalmi címek mellett olyan könyvek jelennek meg a sorozatban, amelyek a történelem, a filozófia, a bölcselet, a pszichológia klasszikusainak számítanak." (a Kiadó)
Vypredané
3,06 € 3,22 €

Naplemente Saint Tropez-ban


Danielle Steel ötvenötödik regényében három, életreszóló barátságban élő házaspár történetét meséli el, akik St Tropez-i nyaralásra utaznak. Vakációjuk azonban meglepetéseket tartogat mindannyiuk számára. Amikor a hat jóbarát a szilveszteri pezsgőt kortyolgatva arról beszélget, ... Folytatás ›› hogy nyáron majd közösen bérelnek egy villát Dél-Franciaországban, még minden olyan szépnek tűnik. Ám a sors közbeszól. A düledező udvarház, amelyet bérbe vettek, még csak nem is hasonlít arra a villára, amelyet a prospektusból szemeltek ki. Pókhálók lógnak a mennyezetről, az ágyak leszakadnak alattuk, házvezetőnőjük leopárdmintás bikiniben parádézik közöttük. És a roskatag bútorok és tündökletes naplementék díszletében egyikük oldalán váratlanul megjelenik a színésznő... Danielle Steel bölcs és megható, szívszorító és pimaszul mulatságos új regénye is emberi gyarlóságainkról szól. És a barátokról, akik segítenek felejteni, megbocsátják hibáinkat, és kibékítenek bennünket önmagunkkal. A(z) Naplemente Saint Tropez-ban (Könyv) szerzője Danielle Steel.
Vypredané
3,06 € 3,22 €

Ha majd megtalállak


Kyra Templton teljesen átlagos tizenkilenc éves lány. Hétköznapi életet él: zongorázni és gitározni tanul egy művészeti iskolában, emellett félállásban egy kávézóban dolgozik pincérlányként. Egy napon a szó szoros értelmében összefut a gazdag és jóké pű Shane Skylerrel, és ettől kezdve hirtelen minden összekuszálódik körülötte. A fiú az árnyékává válik, majd belecsöppen egy versenybe, melynek tétje egy ösztöndíj Anglia leghíresebb zenei akadémiájára. Vajon Shane a nagy Ő a lány számára? Van esély e a versenyen, amelynek végén az álmai várják? Kiderül az izgalmas, fordulatos romantikus történetből.
Vypredané
12,24 € 12,88 €

A brit titkosszolgálat világa


Ha egy könyv tárgya az MI5 és az MI6, akkor ez a könyv nemigen engedheti meg magának, hogy végkövetkeztetéseket vonjon le. Új és új veszélyek támadnak nap mint nap, egyre váratlanabb helyekről - most is, miközben az olvasó épp ezeket a sorokat futja át. Ma már nem olyan egyszerű az ügynökök munkája, mint volt a hidegháború negyven-valahány éve alatt, vagy abban a harminc évben, amikor az ír terrorizmus volt az egyes számú közellenség.
Vypredané
12,24 € 12,88 €

Akhilleusz dala


Gyönyörű történet istenekről és istennőkről, királyokról és királynőkről, halhatatlanságról és az emberi szívről. A fiatal Patroklosz királyok sarja, mégis száműzik otthonából, amikor akaratlanul egy fiú halálát okozza. Az ifjú a híres-neves hős, Péleusz király udvarába kerül, ahol együtt nevelkedik a király fiával, Akhilleusszal. Az aranyszőke hajú herceg már gyermekként is erős, gyors és vonzó - ellenállhatatlan mindazok számára, akik találkoznak vele. Arra rendeltetett, hogy egy napon ő legyen a legkiválóbb görög. Patroklosz és Akhilleusz nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis különleges, eltéphetetlen kötelék szövődik közöttük. Amikor Parisz, a trójai királyfi elrabolja a gyönyörű Helenét Spártából, Hellász minden hősét harcba szólítják a trójaiak ellen. Akhilleusz nem tud ellenállni az istenek által neki ígért dicsőség és hírnév csábításának, így csatlakozik a görög seregekhez. Patroklosz pedig félelem és a barátja iránt érzett szeretet között őrlődve követi őt Trója falai alá, noha tudja, a sors szörnyű áldozatot követel majd mindkettőjüktől...
Vypredané
15,30 € 16,10 €

A skarlát betű


Márványszerű hidegsége nagyrészt abból eredt, hogy élete a szenvedély világától a gondolkodás felé kanyarodott. Egyedül állt a földön, elszakítva a társadalom közösségétől, egyetlen gyermekével, akit vezetnie és oltalmaznia kellett - nem is remélhette, még ha erre törekedett volna is, hogy régi helyzetét valahogyan visszaszerzi -, éppen ezért elhajította a széttöredezett lánc megmaradt szemeit. A világ törvénye neki nem volt törvénye többé. Nathaniel Hawthorne 1850-ben megjelent regénye az amerikai irodalom egyik mérföldköve, komor és felemelő történet bűnről, bűnhődésről, egyén és társadalom viszonyáról.
Vypredané
3,06 € 3,22 €

A gyertyák csonkig égnek


Szerelem, barátság, társaság, magány. Vagy ezek tetszőleges sorrendben. Két férfi és egy nő története. Meg egy titok, aminek megfejtése elmaradt. Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája. Mi történt akkor, azon a negyven évvel ezelőtti napon? Miféle halálos bűn követel most tisztázást? A kérdések, szenvedélyek mögött egy fiatal halott: Krisztina, egyikőjük szeretett felesége. Hasonló szenvedély volt a két barát részéről akkor, ugyanezen nő iránt. Az egyik csalt és menekült, a másik maradt, de nem nyújtott kezet a bajban Krisztinának. Most mindketten szembesülnek az árulással. Most, amikor már elfogytak a gyertyák. Az 1942-ben megjelent, nagy indulatoktól feszülő, szuggesztív erejű regény - az író stílusművészetének egyik remeke, melyet évtizedek óta játszanak a világ számos színházában - vakító élességgel világít a barátság, a hűség és az árulás örvényeibe. A Helikon zsebkönyvek az egyetemes művelődéstörténet legfontosabb és legnépszerűbb műveit teszi elérhetővé kedvező áron. A szépirodalmi címek mellett olyan könyvek jelennek meg a sorozatban, amelyek a történelem, a filozófia, a bölcselet, a pszichológia klasszikusainak számítanak.
Vypredané
3,06 € 3,22 €

Historie srdce


V centru pozornosti neobvyklé knihy norského profesora Oleho Martina Hoystada stojí srdce jako kulturní fenomén. Autor sleduje jeho vnímání v prvních písemných kulturách Blízkého východu, v antické filozofii a v Bibli, vydává se po stopách arabského vlivu na rytířskou kulturu vrcholného středověku, aby zachytil okamžik zrození toho, co si Evropané hýčkají dodnes - romantické lásky, jejímž nositelem je právě srdce. Od renesance a lámání srdcí u Shakespeara dospěje až k romantismu a své vyprávění zakončí u role, kterou má srdce v dnešní společnosti. Srdce není jen orgánem lidského těla, bez nějž nelze žít, ale i reprezentací naší duševní existence. S pečlivě vybranými příklady a schopností odhalovat dosud netušené souvislosti je kniha napínav ým čtením pro každého čtenáře, který se nechá fascinovat autorovým nadšením a jeho širokými znalostmi.
Vypredané
13,77 € 14,49 €

Az Ezeregyéjszaka meséi IV. (462-624. éjszaka)


Az Atlantisz Könyvkiadó jóvoltából vehetjük kezünke a világirodalom e jelentős alkotását. Prileszky Csilla fordításában olvashatjuk az eredeti arab szövegek első teljes magyar változatát. A versek műfordítását Tótfalusi István készítette.
Vypredané
10,71 € 11,27 €

Egyszer az életben


New York, hófehér karácsonyeste. Daphne Fields, az Amerika-szerte ünnepelt írónő fájó emlékeiben elmerülve siet haza egy kellemes, ám kimerítő összejövetelről, amikor autóbaleset érti. Kórházba kerül, élet és halál között lebeg, ám az ápolók alig találnak valakit, akit értesíthetnének a tragédiáról. Daphne mindig is gondosan elrejtette a nyilvánosság elől magánéletének fájdalmas titkait. Tizenkilenc évesen ment feleségül Jefrey Fieldshez, de a már-már mennyei boldogság hirtelen véget ért, amikor férje és kislánya egy karácsonyi éjszakán a családi fészket elemésztő tűzben életüket vesztették. Az éppen állapotos Daphne súlyos sérülésekkel kórházba került, és második gyermeke, Andrew süketen született. Daphnét azonban kemény fából faragták, a megpróbáltatások, a sokszor reménytelennek látszó küzdelmek csak megerősítették jellemét. Egyedülálló anyaként megtanulta, hogy bár nem számíthat senkire, a fiáért folytatott harcban soha nem szenvedhet vereséget. Egy nap mégis eljön életében az a pillanat, amikor be kell ismernie, hogy mindenre ő sem képes egyedül - társra van szüksége, hiszen ő is boldogságra vágyik. És a szerelem végül ott bukkan fel, ahol nem is számított rá...
Vypredané
3,06 € 3,22 €

Sziddhártha- Helikon Zsebkönyvek 66.


A pusztai farkas mellett Hesse legismertebb műve a Sziddhártha. A végső harmónia megtalálásáig vezető úton kísérjük végig az ifjú Sziddhártha életét, fényen és sötétségen, boldogságon és kétségbeesésen, tudatlanságon és bölcsességen át.
Vypredané
3,06 € 3,22 €

Beletria je literárna kategória, zameraná na umelecké a imaginatívne diela. Romány, poviedky, novely a divadelné hry tvoria túto rozmanitú literatúru. Beletria je zdrojom emocionálneho a intelektuálneho potešenia a poskytuje čitateľom široký výber žánrov, vrátane dobrodružstva, histórie, detektívok, fantasy a sci-fi.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Prečítajte si najnovšie bestsellery a objavte nezabudnuteľné príbehy.