! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Pedagogika strana 85 z 91

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Vývinové poruchy učenia (-70%)


Cieľom publikácie je pomôcť učiteľom, rodičom aj starším žiakom pochopiť, v čom spočívajú ťažkosti označované ako vývinové poruchy učenia, do akých oblastí školského aj bežného každodenného života sa premietajú, ako sa dajú ťažkosti účinne minimalizovať a súčasne ako nájsť vhodné postupy a nástroje, ktoré môžu napomôcť, aby do učebného procesu VPU zasahovali čo najmenej. Sto praktických tipov vám pomôže zvládnuť VPU v predškolskom aj školskom veku, a to tak v domácom, ako aj v školskom prostredí.
Vypredané
3,00 € 9,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ako sa krotí tiger (-70%)


Vitajte v škole krotiteľov tigrov! Táto škola je vhodná skutočne pre všetkých, pre deti aj dospelých, pediatrov, pedagógov a rodičov. Lekcie vychádzajú rýdzo z praktických skúseností kvalifikovaných krotiteľov s praxou, preto nejde o žiadne teoretizovanie. V niekoľkých lekciách sa naučíte zaobchádzať s tigrami, chápať ich, rozumieť im a spolupracovať s nimi. Pokiaľ zvládnete aspoň jednu lekciu, uvidíte, že sa život vo vašej rodine môže veľmi príjemne zmeniť. Pokiaľ sa dostanete až na koniec, tak zaručene svojho tigra skrotíte a uvidíte, že aj tiger môže byť priateľský. O autoroch: Kamila a Petr Kopsovci sa venujú práci s deťmi aj dospelými. Medzi témy, ktoré najčastejšie riešia, patrí hyperaktivita a poruchy pozornosti detí, traumatické skúsenosti, rozvody v rodinách, partnerské či súrodenecké nezhody, sťahovanie a zmeny v živote s tým spojené. V ČR a v zahraničí sú známi ako autori metódy Životných máp (vo svete pod názvom Kops´ Method). V súčasnej dobe sa venujú prednáškovej činnosti a školeniu lektorov.
Vypredané
2,55 € 8,49 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ako hovoriť s deťmi, aby sa lepšie učili (-70%)


Viete, ako motivovať deti, aby sa rady učili a boli v škole úspešné? Chcete, aby deti spolupracovali, keď im niečo vysvetľujete, a aby nadobudli pocit zodpovednosti za svoje výkony? Všetko nájdete v tejto knihe! Tento svetový bestseller je určený rodičom, ale aj pedagógom. Ukazuje im, ako môžu inšpirovať dieťa k sebadisciplíne, sebakontrole až tak, že dosiahnu zázraky v učení. Pomocou jedinečnej komunikačnej stratégie a vďaka názornosti odporúčaných kreslených dialógov autorky dokázali rodičom i učiteľom naznačiť, ako riešiť každodenné problémy, ktoré sa môžu u detí vo vzťahu k učeniu vyskytnúť. Autorky Adele Faber a Elaine Mazlish sú svetovo uznávané odborníčky na komunikáciu medzi rodičmi a deťmi. Ich knihy boli preložené do viac než dvadsiatich jazykov a predalo sa z nich vyše tri milióny výtlačkov. Po celom svete vedú semináre a v medziľudských vzťahoch pomáhajú aj dospelým. U nás je zatiaľ ich najznámejším titulom kniha Ako hovoriť, aby nás deti počúvali – Ako počúvať, aby nám deti dôverovali.
Vypredané
2,40 € 7,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hry s rečou, 2.vydanie (-70%)


Kniha je výbornou pomôckou pre deti od 4 do 7 rokov, ktoré sa učia správne vyslovovať slová, v ktorých pri rozprávaní robia najviac chýb. V knihe nájdete stručné vysvetlenie pre dospelých, ako u detí postupovať pri nácviku problematických hlások. Táto bohato ilustrovaná kniha obsahuje množstvo zábavných cvičení slúžiacich na upevnenie jednotlivých hlások (príbehy s obrázkami na doplnenie a rôzne slovné hračky).
Vypredané
2,10 € 6,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Relaxace nejen pro děti s ADHD (-70%)


Publikace nabízí celou řadu relaxačních technik využitelných nejen pro děti s ADHD. Rozšířena je i o psychrelaxační hry a barevnou obrazovou přílohu (foto: Ing. Daniel Sekyra, Ivana Růžičková).
Vypredané
1,21 € 4,02 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dieťa je tvorcom človeka (-70%)


Odborná publikácia Dieťa je tvorcom človeka: Úvod od pedagogiky Márie Montessoriovej sa k čitateľovi dostáva v období popularizácie pedagogiky, o ktorej pojednáva. Odborná publikácia je určená študentom, odborníkom, riaditeľom, učiteľom, rodičom a všetkým priaznivcom a záujemcom tejto pedagogiky. Cieľom, je čitateľovi pomôcť k získaniu kvalitného teoretického základu v poznaní pedagogiky Márie Montessoriovej. V prílohe sú radené vybrané príspevky a články autorov, ktoré prezentujú prieskumy v oblasti predmetnej pedagogiky v súčasnosti v prostredí Slovenska. Publikácia Dieťa je tvorcom človeka: Úvod do pedagogiky Márie Montessoriovej je po dlhom čase na Slovensku publikovaným textom o pedagogike Márie Montessoriovej, ktorý túto prináša v novom a netradičnom spracovaní.
Vypredané
1,49 € 4,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pohybový program pre deti materských škôl (-70%)


Publikácia je doplneným a rozšíreným vydaním knihy, ktorá vyšla v roku 2003. Je aktualizovaná o novú terminológiu, ktorá vychádza zo súčasného štátneho kurikula a je rozšírená a doplnená o ďalšie nové informácie. Pohybový program pre deti materských škôl s názvom Cvičenie hrou je zameraný na upevňovanie lokomočných pohybov v priebehu celého pobytu dieťaťa v materskej škole v dvoch obdobiach počas školského roka. Novinkou je prehľad rôznych pohybových programov, ktoré sú dostupné v našich podmienkach a súbor psychomotorických hier, ktorými môžeme daný pohybový program obohatiť.
Vypredané
1,49 € 4,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Irodalomtanítás az általános és középiskolában (-50%)


A könyv az irodalomtanításról való tudást rögzíti. Azt, amit egy tanárnak az irodalomtanításról tudnia kell. Vagyis a szerző az irodalomtanítás tartalmával és eszközrendszerével (poétikai ismeretek kialakítása, művészi érték és ízlés, katarzis és művészi hatás, nemzeti és világirodalom) az alapkészségek fejlesztése és a műértelmezés-műelemzés problémáival stb. foglalkozik. Szó van a kötetben tankönyvekről, a tanár egyéni programjáról, az irodalomtanítás módszeréről (megbeszélés, beszélgetés, vita, előadás,magyarázat, elbeszélés, leírás, a tanulók önálló munkája, bemutatás, gyakorlás, ismétlés stb.). A magyar szakos egyetemistáknak és főiskolásoknak készült könyv a NAT-ra való felkészülés szellemében íródott.
Vypredané
0,50 € 1,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Motorika a myslenie KuliFerdo a jeho svet (-50%)


Prvý zošit trojdielnej série Kuliferdo a jeho svet je zameraný na oblasť hrubej a jemnej motoriky, grafomotoriky, pravo-ľavej a priestorovej orientácie, ale taktiež predmatematické predstavy a myslenie.
Vypredané
1,50 € 3,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Školská a rovesnícka mediácia (-50%)


Alternatívne riešenia narušených medziľudských vzťahov na pracovisku sa v ostatných rokoch čoraz dôraznejšie dostávajú do popredia záujmu odborníkov v mnohých oblastiach spoločenskej činnosti. Jednou z metód je práve mediácia, ako spôsob riešenia sporu treťou, nezávislou a nezaujatou osobou. Osobitným druhom je školská a rovesnícka mediácia ako účinný nástroj zlepšovania klímy a formovanie zdravej kultúry školy. Autorka ako certifikovaná mediátorka v publikácii vysvetľuje podstatu a ponúka metódy a formy uplatňovania procesu mediácie v školskom prostredí pre všetkých účastníkov procesu výchovy a vzdelávania – pedagógov, žiakov, študentov aj rodičov – pričom dôsledne pomenúva a zohľadňuje osobitosti prístupu k jednotlivým skupinám. Titul, ktorý dopĺňa množstvo príkladov a odporúčaní, je určený predovšetkým pre zriaďovateľov, riaditeľov, pedagogických a odborných zamestnancov škôl a školských zariadení, vychovávateľov, rodičov, mediátorov, ale aj ďalšie zainteresované strany.
Vypredané
8,70 € 17,40 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Děti a emoce, 3.vydání (-50%)


Tato kniha je určena rodičům a pedagogům, kteří vychovávají děti a ovlivňují tak jejich emocionální život. Na pozadí krátkých, emočně zabarvených příběhů dvou rodičů a jejich čtyř dětí jsou představeny nejdůležitější emoce, se kterými se my i naše děti setkáváme. Příběha doplňují interaktivní cvičení, rady, návody k hrám a dalším aktivitám, kterým je možno se věnovat jak doma, tak v mateřských a základních školách. Knihu doplňuje nahrávka se zhudebněnými texty pro společné zpívání.
Vypredané
7,00 € 13,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Rozvoj zrakového vnímání 2. díl, od 4 do 6 let (-50%)


Publikace je určena předškolním dětem k rozvoji zrakového vnímání a prevenci potíží ve čtení a psaní plynoucích z nedostatečné zrakové percepce. Knížka se věnuje rozlišení a pojmenování barev, odlišení tvarů prvků. V knize jsou zahrnuta cvičení z oblasti zrakové diferenciace, zrakové analýzy a syntézy, zrakové paměti, rozlišení figury a pozadí, rovněž také cvičení k rozvoji očních pohybů.
Vypredané
3,00 € 5,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Přirozený rodinný život (-50%)


Vynikající kniha autorek slavného časopisu Mothering (Mateřství) určeného rodičům, kteří pro sebe i své rodiny zvolili jednodušší, přirozenější životní styl. Tento jedinečný zdroj zbrusu nových materiálů promlouvá ke každodenním problémům péče o děti z přirozené perspektivy a pomáhá rodičům podporovat děti ve všech úrovních vývoje: fyzické, emocionální, duchovní a intelektuální. Žádný jiný průvodce rodičovstvím nezahrnuje v takové míře holistické přístupy a neposkytuje prostor, kde se mohou vzepřít, pokud jim intuice říká, že standardní rady nejsou pro ně ty pravé. Tento průvodce přináší zcela přirozený přístup k těhotenství a porodu; nejnovější lékařský a psychologický pohled na nemedikovaný porod; současné výzkumy témat, jako jsou stravovací a spací návyky, obřízka, očkování, odstavování, používání plenek, dětský pláč, noční probouzení a kontaktní rodičovství; vřelé, intimní úvahy, rozhovory a rady od těch, kterých se to týká. Dále uvádí kreativní a novátorské způsoby, jak zvládnout rozvod, úmrtí a životní změny; tipy, jak včlenit techniku – od počítačů po hračky špičkové techniky – do přirozeného rodinného života; a konečně i empatické poselství pro rodiče o péči o sebe sama a důležitosti „oddechového času“.
Vypredané
13,15 € 26,29 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Umenie byť učiteľom (-50%)


Všetci sa musíme celý život učiť a zlepšovať, nikdy neprestať. Dávať si ciele, dosahovať ich a dávať si nové ciele. Rozhodovať o svojich životoch. Plniť si svoje sny. A takí by mali byť aj učitelia. Veď je to práve výsada učiteľov, že môžu až neuveriteľným spôsobom prispieť k rozvoju každého zo svojich žiakov. K pozitívnemu aj k negatívnemu. Môžu nasmerovať v živote tisíce ľudských bytostí, ktoré budú ovplyvňovať tento štát, tento svet, tento vesmír. Je to v ich rukách, myšlienkach a skutkoch. Cieľom knihy Umenie byť učiteľom nie je naučiť ostatných ako byť lepší, to musí zvládnuť každý sám. Táto kniha však môže poslúžiť ako sprievodca na ceste vlastného rozvoja. Kniha Umenie byť učiteľom je venovaná všetkým učiteľom, ale inšpiráciu v nej nájde každý. Pretože učiteľ sa ukrýva v každom z nás a každý z nás v istej chvíli svojho života učiteľom je. Obaja sme boli učitelia a milovali svoju prácu. Obaja sme v istom období zo školy odišli. Mali sme radi svoju prácu, spoznávali nových ľudí, prežívali sme nové skúsenosti a objavovali nový svet. Na školu sme pomaly začali mať úplne iný pohľad. Kým ako učitelia sme boli presvedčení, že svojim žiakom dávame to najlepšie, zrazu sme to tak už nevnímali. Tento nový pohľad bol naozaj výrazne iný. Dnes sme obaja učiteľmi a zase milujeme svoju prácu. Inak ako kedysi, ale predsa. Túto knihu sme napísali pre všetkých učiteľov, ktorí milujú svoju prácu. A chcú sa na ňu pozrieť iným pohľadom," Zuzana a Peter Bero.
Vypredané
9,20 € 18,39 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Čtyři temperamenty (-25%)


Lidské temperamenty jsou prastaré téma, které nedalo spát starověkým filosofům ani básníkům 18. století. A vrátil se k němu i Rudolf Steiner, aby mu vdechl nový život. Jeho následovníci, zejména waldorfští učitelé, již desítky let s temperamenty dětí cíleně pracují a svých poznatků využívají k lepší pedagogické práci, ale také k vědomému a kvalitnímu utváření sociálních vztahů a v neposlední řadě i k sebepoznání a sebevýchově. Čtenář v knize najde především velké množství praktických tipů a rad, jak s temperamenty pracovat ve vyučování, v jednotlivých předmětech, jak temperamenty ve škole harmonizovat, i jak s nimi nakládat a používat je při výchově v rodině. Předposlední kapitola je pak věnována temperamentům v soužití dospělých a poslední v sebevýchově.
Vypredané
8,75 € 11,66 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha 44 hier na podporu hry s bábkou pre deti predškolského veku (-90%)


Základom procesu hry s niečím, s niekým môže byť predmetná bábka, ktorá na začiatku pôsobí ako motivačný prostriedok vo vzájomnej interakcii dieťaťa s dospelým. Táto forma činnosti stimuluje detskú fantáziu, podporuje tvorivú hru a zároveň predstavuje objavnú činnosť pre dieťa v rámci skupinových hier. Publikácia ponúka možnosti ako rozvíjať dieťa postupne, a to prostredníctvom hier s celým telom, hier s konkrétnymi časťami tela (hlavou, nohami, rukami a prstami) až k samotnej hre s reálnym predmetom, s bábkou. Hry (v počte 44) je možné použiť bez ohľadu na prvotný zámer, tzn. aby dieťa zvládlo vytvoriť dramatickú postavu. Predložená publikácia 44 hier na podporu hry s bábkou pre deti predškolského veku je materiálom, ktorý je primárne určený pre pedagógov materských škôl, taktiež pre vychovávateľov v školských kluboch, pre animátorov, pre rodičov a iných odborníkov, ktorí sú neodmysliteľnou súčasťou (ne)formálneho vzdelávania orientovaného na vekovú skupinu detí predškolského veku. A v konečnom dôsledku je určená pre všetkých pomáhajúcich profesionálov ako súčasť ich odborného rozvoja a rastu.
Vypredané
0,45 € 4,50 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Cesta k spokojnej rodine (-90%)


Cesta k spokojnej rodine – Nekonvenčný pohľad na materstvo Reformný pohľad na materstvo odhaľujúci pravú podobu výchovy detí, rodinného života a partnerského vzťahu V dnešnej dobe zažívame množstvo ekonomických, pracovných a rodinných tlakov. Mnohé oblasti nášho života prežívajú krízu, vrátane spoločnosti a jej jadra – rodiny. Je možné zachovať si v týchto podmienkach zdravú a fungujúcu rodinu? Táto kniha je pre matky a otcov, pre rodičov, ktorí sa neboja vidieť veci pravdivo a ktorí chcú vychovávať svoje deti v láske. Autorka čerpá z vlastných skúseností a ponúka skutočné príklady zo života. Múdro a láskavo pomáha porozumieť pravej motivácii našich slov a skutkov. Hlavným mottom knihy je myšlienka: Začni milovať seba, aby si mohla milovať svoje dieťa. Prečo? Pretože len spokojná matka je zárukou, že spokojné bude aj dieťa (deti), manžel i celá rodina. Spokojná a uvedomelá matka, ktorá prežíva lásku, radosť, vyrovnanosť, fyzickú i duševnú pohodu, je schopná vytvoriť také domáce prostredie, v rámci ktorého budú uspokojené potreby všetkých jej členov. Vtedy bude rodina zdravo fungovať a môže sa stať miestom radosti a harmónie. Kniha sa dotýka rôznych oblastí rodinného života: delená starostlivosť o deti, tehotenstvo a pôrod, dojčenie, úskalia materskej dovolenky, nástup dieťaťa do materskej školy, hra, detská agresivita a určovanie hraníc, potreby matky, láska, sexualita a sexuálna výchova, mechanizmy čerpania energie v rodine, modely a programy, ktoré nás ovplyvňujú, odcudzenie partnerov, úloha otca, ženská podstata, ľudská podstata. V knihe nájde čitateľ odpovede aj na tieto otázky: - Ako zvládnuť rodinu a partnerský vzťah bez toho, aby sa partneri navzájom odcudzili a ako zachovať medzi rodičmi živý, harmonický vzťah? - Prečo je pre matku (i otca) nutné tráviť čas aj bez dieťaťa a ako zorganizovať rodinný čas tak, aby všetci členovia rodiny mali okrem povinností čas aj na seba a svoje záujmy? - Ako zvládnuť starostlivosť o deti tak, aby rodičia neopakovali chyby svojich rodičov a nepodliehali zvonka vloženým programom? - Ako sa stať uvedomelými rodičmi, ktorí vedia podporiť individualitu dieťaťa, kedy chváliť, kedy trestať, kedy dovoliť a kedy nevyhovieť?
Vypredané
1,00 € 9,98 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Školní vzdělávání v Německu (-90%)


V publikaci jsou představeny čtyři základní problémové okruhy, které se jeví jako zásadní v německém školním vzdělávání a jsou aktuální také pro rozvoj českého školství: a) evaluace vzdělávacího systému a vzdělávacích zařízení, b) raná podpora dětí a žáků
Vypredané
1,05 € 10,47 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Rozvíjame zručnosti predškoláka (-90%)


Jednou z úloh materskej školy je pomôcť dieťaťu, aby bez väčších problémov začalo školský proces v základnej škole a zvládalo nároky súvisiace so školskou dochádzkou. Dieťa si musí postupne rozvíjať jednotlivé kognitívne funkcie.
Vypredané
3,90 € 39,00 €

dostupné aj ako:


Pedagogikcká literatúra je zameraná na štúdium, výskum a aplikáciu pedagogických princípov a metód vo vzdelávacom procese. V tejto kategórii nájdete knihy a diela od svetových aj slovenských autorov, ktoré vám poskytnú ucelený prehľad o pedagogike a jej vplyve na výchovu a vzdelávanie. Nájdete tu knihy zamerané na pedagogiku, vdelávanie a vyučovanie ale aj na rodinu a rodičovstvo.

K najznámejším autorom patria Jean Piagetči Maria Montessori.

Zo slovenských autorov sú to Jan Amos Komenský či Ľudovít Štúr.