! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Občianske právo strana 12 z 21

Dovolenka - pracovnoprávna a mzdová príručka


Hoci je právo na dovolenku v podmienkach Slovenskej republiky garantované Ústavou Slovenskej republiky, v praxi vyvoláva inštitút dovolenky mnoho nejasností na strane zamestnávateľov, ako aj zamestnancov. Nová publikácia vydavateľstva Wolters Kluwer „DOVOLENKA – Pracovnoprávna a mzdová príručka“ prináša čitateľom odpovede na najčastejšie diskutované otázky a nejasnosti ohľadom dovolenky. Druhy dovoleniek, čerpanie dovolenky, prenášanie či prepadnutie dovolenky, postup pri výpočte krátenia dovolenky, návod na správne určenie výmery dovolenky sú len názornou ukážkou tém, ktoré sú v publikácii riešené.Ing. Iveta Matlovičová, autorka publikácie, využila pri jej písaní svoje bohaté skúsenosti z lektorskej činnosti. Publikácia, ktorá bez akýchkoľvek pochybností nesie prívlastok „praktická príručka“, prináša komplexné riešenie najčastejších situácií, ktoré sa v súvislosti s dovolenkou vyskytujú. Okrem dovolenky na zotavenie sa autorka venuje aj špecifickým témam, ako je dovolenka starostu, materská dovolenka či rodičovská dovolenka. Pre lepšie pochopenie problematiky je publikácia obohatená praktickými príkladmi a ich riešeniami, ako aj judikátmi.Publikácia je určená pre zamestnávateľov, mzdových účtovníkov a personalistov, ako aj pre zamestnancov.
Vypredané
18,72 € 19,70 €

Judikatúra vo veciach dokazovania v civilnom konaní


Judikatúra vo veciach dokazovania je ďalšou publikáciou zo žiadanej edície výberu judikatúry vo vydavateľstve Wolters Kluwer. Dokazovanie patrí dnes vzhľadom na nové procesné kódexy (na ktoré sa tiež autori odvolávajú) medzi najvýznamnejšiu časť občianskeho súdneho konania. Správny súhrn všetkých poznatkov dôležitých pre rozhodnutie je predpokladom pre zákonné rozhodnutia súdov. Tieto postupy dosiaľ upravoval Občiansky súdny poriadok, no s účinnosťou od 1. júla 2016 sú to tri nové procesné kódexy, a to Civilný sporový poriadok, Civilný mimosporový poriadok a Správny súdny poriadok. Predkladaný prehľad judikatúry sa sústreďuje predovšetkým na rozhodnutia vzťahujúce sa na ustanovenia, ktoré upravujú základné princípy dokazovania, dôkaznú povinnosť, spôsob vykonávania dôkazov, jednotlivé dôkazné prostriedky a hodnotenie dôkazov. Okrem nich je dotvorená úpravou označovania a navrhovania dôkazov, zabezpečovania dôkazov pred začatím konania, požiadavkami na obsah odôvodnenia súdneho rozhodnutia, ak ide o hodnotenie dôkazov súdom, odvolacími dôvodmi vzťahujúcimi sa na zisťovanie skutkového stavu, vykonanie či nevykonanie dôkazov, úpravou dokazovania v odvolacom konaní, významom dôkazov vo vzťahu k obnove konania či v dovolacom (mimoriadnom dovolacom) konaní. Podstatnou je však aj judikatúra poukazujúca na odlišnosti v procese dokazovania v nesporovom konaní a v správnom súdnictve. Vzhľadom na to, že všetka aplikovateľná judikatúra k dokazovaniu, ktorú možno využiť po nadobudnutí účinnosti nových procesných kódexov, sa viaže k Občianskemu súdnemu poriadku, je pri jej aplikácii nevyhnutné zohľadniť legislatívne odlišnosti v oblasti dokazovania, ktoré nadobudli účinnosť 1. júla 2016. Tu nepostačuje iba mechanické porovnanie textu jednotlivých ustanovení, je potrebné vychádzať zo základných princípov dokazovania podľa dnes účinnej a novoprijatej právnej úpravy civilného procesu. Výber judikatúry obsahuje rozhodnutia Najvyššieho súdu SR, Ústavného súdu SR a takisto je doplnená rozhodnutiami Najvyššieho súdu ČR. Publikácia je určená pre širokú právnickú verejnosť (právnikov, advokátov, sudcov, vyšších súdnych úradníkov,...), ako aj pre študentov práva.
Vypredané
26,13 € 27,50 €

Nesporná řízení II


Druhý díl monografie se zabývá výkladem řízení ve věcech péče soudu o nezletilé (§ 466 až 491 ZŘS) a normami upravujícími předběžné opatření ve věcech ochrany před domácím násilím (§ 400 až 414 ZŘS) a předběžné opatření o prozatímní úpravě poměrů dítěte (§ 452 až 465 ZŘS). Kniha se orientuje především na řešení praktických problémů. Doplňuje a prohlubuje výklad obsažený v „šedivém“ komentáři zákona o zvláštních řízeních soudních. Do textu je zakomponována nejnovější judikatura. Autor upozorňuje i na použitelná dřívější rozhodnutí. Monografie je určena advokátům, soudcům a zaměstnancům veřejného sektoru, kteří se věnují problematice právních vztahů vznikajících v rámci rodiny a péče o dítě. Třetí díl monografie bude věnován řízení ve věcech manželských a partnerských, ve věcech svéprávnosti a ve věcech opatrovnictví člověka.
Vypredané
24,57 € 25,86 €

Musíš znát... Občanské právo procesní


Tato praktická studijní pomůcka poskytuje čtenáři přehled nejdůležitější judikatury občanského práva procesního za období od ledna 2014 do září 2015. Jednotlivé judikáty – ponejvíce Nejvyššího soudu, ale i Ústavního soudu, případně vrchních a krajských soudů – jsou přehledně a heslovitě rozčleněny dle svých názvů. Pro snazší pochopení rozebírané problematiky je každé heslo vybaveno autorským komentářem a usouvztažněno se související judikaturou, aby vynikly širší souvislosti a celkový kontext. Svazek je vybaven rovněž takzvaným ústavním vhledem, tj. důležitými rozhodnutími Ústavního soudu v oblasti občanského práva procesního za sledované období. Publikace díky své srozumitelnosti a systematickému přístupu představuje vynikající pomůcku nejen pro studenty právnických fakult, ale i pro odbornou či laickou veřejnost.
Vypredané
14,73 € 15,51 €

Mediácia - Praktický právny sprievodca


Publikácia „Mediácia – Praktický právny sprievodca“ približuje čitateľom z odbornej mediačnej obce a všetkým, ktorých mediácia zaujíma ako metóda alternatívneho riešenia právnych sporov, mediáciu tak, ako sa vyvinula pod vplyvom rôznych legislatívnych zmien za dvanásť rokov existencie zákona č. 420/2004 Z. z. o mediácii. Prináša nové informácie z oblasti slovenskej mediácie, doplnené o príklady a vzory. Zameriava sa najmä na praktickú stránku mediácie a na zmeny v zákone o mediácii účinné od 1. januára 2016. Praktický právny sprievodca mediáciou dá čitateľom odpoveď na to, v čom spočívajú krásy mediácie, ale aj čo sú jej limity; čoho sa treba pri mediácii držať ako osvedčených postupov a ktorým najčastejším chybám sa vyhnúť.
Vypredané
16,53 € 17,40 €

Nová príručka občianskeho práva


Príručka obsahuje úplné znenie: Občiansky zákonník, Civilný sporový, Civilný mimosporový a Správny súdny poriadok
Vypredané
8,93 € 9,40 €

Malý Občiansky zákonník


Úplné znenie Občianskeho zákonníka (posledná novela vykonaná zákonom č. 125/2016 Z.z.).
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Přehled judikatury ve věcech ochrany osobnosti 3. vydání


Institut ochrany osobnosti upravuje v občanském zákoníku pouze několik ustanovení. Vysoká míra obecnosti těchto zákonných norem vyvolává při jejich aplikaci v právní praxi rozsáhlou judikaturu soudů, jejíž zevšeobecňující potenciál nejen přispívá ke sjednocování soudní praxe na úseku ochrany osobnosti, ale její právní úpravu fakticky dotváří. Nejde pouze o judikaturu obecných soudů, které především jsou povolány k tomu, aby poskytovaly ochranu právům, ale i o rozhodnutí Ústavního soudu, který jako orgán ochrany ústavnosti vstupuje na toto pole zejména v případě střetu ústavně chráněného práva na ochranu osobnosti s právem na šíření informací, které je rovněž pod ochranou Ústavního soudu. Opomenout nelze ani judikaturu Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku, jehož rozhodnutí týkající se mezí svobody projevu a postavení tisku v demokratické společnosti jsou při řešení tohoto střetu významným vodítkem. Aktualizovaný přehled nejvýznamnějších rozhodnutí postihuje zejména obsah práva na ochranu osobnosti, podmínky pro jeho uplatnění, předpoklady ochrany, subjekty práv a povinností při ochraně osobnosti, právní prostředky, ochranu osobnosti při uplatňování lustračního zákona, při výkonu svobody projevu, právo na život a soukromí a právo na odpověď podle tiskového zákona. Třetí vydání, které je aktualizované a rozšířené nově reflektuje i ustanovení nového občanského zákoníku (zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník).
Vypredané
19,05 € 20,05 €

Občiansky zákonník Úzz 4. vyd - S účinnosťou od 1.7.2016


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie Občianskeho zákonníka s účinnosťou od 1. júla 2016, aj s výraznenými novými zmenami poslednej novelizácie, zákonom č. 91/2016 Z.z. a č. 125/2016 Z.z.
Vypredané
3,99 € 4,20 €

Soudní judikatura ve světle nového občanského zákoníku


Dne 1. ledna 2014 se stal účinným zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, jenž přinesl do soukromoprávních vztahů změny většího či menšího rozsahu. Vznikly instituty nové, instituty zcela odlišné od předchozí právní úpravy, obnovily se některé instituty dříve známé a došlo i ke změně v právní terminologii. Autoři se v souvislosti s uvedenými změnami zamysleli nad tím, jak se vypořádat s dosavadní judikaturou, jako významným vodítkem pro interpretaci právních předpisů. Výsledkem jejich snahy je tato monografie, která zpracovává více než tisíc rozhodnutí, která jsou uspořádána do rejstříků tříděných podle různých kritérií. V prvním rejstříku, jenž je tříděn podle ustanovení nového občanského zákoníku, jsou jednotlivá rozhodnutí autory komentována a doplněna o informaci, zda jsou či nejsou použitelná po rekodifikaci. Kritérii pro třídění druhého a třetího rejstříku byla data vydání rozhodnutí a klíčová slova. Čtenáři všech právních profesí i studenti práv jistě ocení tuto publikaci, která jim pomůže se v rozsáhlé judikatuře orientovat.
Vypredané
42,86 € 45,12 €

Základy závazkového práva 1. díl


Učebnica predstavuje najdôležitejšie inštitúty českého záväzkového práva po rekodifikácii vo vzájomných súvislostiach, vrátane vybraných procesných aspektov. Vysvetľuje základné pojmy, pojednáva o zmluvách a záväzkoch, ktoré z nich vznikajú, prináša pohľad na záväzky z deliktov a nechýba ani pojednanie o zmene, zabezpečení a zániku záväzkov. Záverečné kapitoly sú venované zásade ochrany slabšej strany v záväzkovom práve, rozbor ochrany spotrebiteľa a aj postaveniu zamestnanca a zamestnávateľa v pracovnom pomere.
Vypredané
18,75 € 19,74 €

Občiansky zákonník X. doplnené vydanie platný od 1. apríla 2016


Kniha obsahuje úplné znenie zákona s rozsiahlym komentárom a judikatúrou po poslednej novele vykonanej zákonom NR SR č. 91/2016 Z. z. V poslednom období došlo k podstatným zmenám Občianskeho zákonníka a všetky zmeny sú už zachytené v tejto knihe, ktorá slúži predovšetkým potrebám dennej praxe našich čitateľov. Niektorým ustanoveniam, ktorých výklade robí v praxi ťažkosti, venujeme osobitnú starostlivosť a pri tých ustanoveniach, ktoré boli dotknuté neskoršou novelizáciou a kde pôvodná dôvodová správa už celkom nezodpovedá platnému právnemu stavu, pôvodný text dôvodovej správy nepoužívame. Súčasťou knihy je i nariadenie vlády SR č. 87/1995 Z. z. v znení neskorších predpisov, ktorým sa vykonávajú niektoré ustanovenia Občianskeho zákonníka.
Vypredané
30,40 € 32,00 €

Novelizovaný občiansky zákonník 18 2016


Novelizovaný Občiansky zákonník s aktualizovanými dôvodovými správami v úplnom znení Zákon č. 40/1964 Zb. z 26. februára 1964 Občiansky zákonník v znení zákona č. 58/1969 Zb., zákona č. 131/1982 Zb., zákona č. 94/1988 Zb., zákona č. 188/1988 Zb., zákona č. 87/1990 Zb., zákona č. 105/1990 Zb., zákona č. 116/1990 Zb., zákona č. 87/1991 Zb., zákona č. 509/1991 Zb., zákona č. 264/1992 Zb., zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 278/1993 Z.z., zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 249/1994 Z.z., zákona č. 153/1997 Z.z., zákona č. 211/1997 Z.z., zákona č. 252/1999 Z.z., zákona č. 218/2000 Z.z., zákona č. 261/2001 Z.z., zákona č. 281/2001 Z.z., zákona č. 23/2002 Z.z., zákona č. 34/2002 Z.z., zákona č. 95/2002 Z.z., zákona č. 184/2002 Z.z., zákona č. 215/2002 Z.z., zákona č. 526/2002 Z.z., zákona č. 504/2003 Z.z., zákona č. 515/2003 Z.z., zákona č. 150/2004 Z.z., zákona č. 404/2004 Z.z., zákona č. 635/2004 Z.z., zákona č. 171/2005 Z.z., zákona č. 266/2005 Z.z., zákona č. 336/2005 Z.z., zákona č. 118/2006 Z.z., zákona č. 188/2006 Z.z., zákona č. 84/2007 Z.z., zákona č. 335/2007 Z.z., zákona č. 568/2007 Z.z., zákona č. 214/2008 Z.z., zákona č. 379/2008 Z.z., zákona č. 477/2008 Z.z., zákona č. 186/2009 Z.z., zákona č. 575/2009 z.z., zákona č. 129/2010 z.z., zákona č. 546/2010 z.z., zákona č. 130/2011 Z.z., zákona č. 161/2011 z.z., zákona č. 69/2012 Z.z., zákona č. 180/2013 Z.z., zákona č. 102/2014 Z.z., zákona č. 106/2014 Z.z. zákona č. 335/2014 Z.z., zákona č. 39/2015 Z.z., zákona č. 117/2015 Z.z., zákona č. 239/2015 Z.z., zákona č. 273/2015 Z.z., zákona č. 438/2015 Z.z., zákona z 13.11.2015 (o trestnej zodpovednosti právnických osôb) a zákona z 18.11.2015 (o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím CSP, cMP a SSP)
Vypredané
2,76 € 2,90 €

Nový občanský zákoník


Publikace je určena především právní praxi. Má upozornit na nové a nezvyklé situace (a problémy), které přináší nový občanský zákoník i některé právní předpisy přijaté v souvislosti s ním v oblasti věcných práv. Nový občanský zákoník byl sice vždy prezentován jako naprosto novátorský počin, jímž se náš právní řád rázně rozloučil s dřívějším právem, tím pádem se také měla stát nepoužitelnou prakticky celá suma soudní judikatury vytvořené k výkladu dřívějších předpisů. Naštěstí, jako v tolika jiných případech, i zde v mnoha ohledech zůstalo jen u slov. Nové soukromé právo je sice v nemalé míře inspirováno předpisy z konce feudalismu, ale na druhé straně převzalo dokonce některá ustanovení i principy z právních předpisů z 50. let 20. sto-letí. Publikace je proto značnou měrou věnována problematice použitelnosti dosavadní judikatury. Ukazuje se, že nadále použitelné jsou nejen judikáty z posledních desetiletí a z 19. století, ale často právě i z oněch 50. let, a právní praxe tak má mnohem více vodítek, než se původně předpokládalo.
Vypredané
12,96 € 13,64 €

Teorie práva v příkladech 3. vydání


Již třetí, aktualizované a doplněné vydání úspěšné cvičebnice Teorie práva v příkladech reflektuje nejen rekodifikaci soukromého práva, doplněné a aktualizované jsou i teoretické výklady v úvodu kapitol a příklady a úkoly k procvičování odborné látky. Stejně jako vydání předchozí představuje praktickou studijní pomůcku, pomocí níž si student na konkrétní materii uvědomí, procvičí, a zejména utřídí základní právně dogmatické jevy a pojmy a pochopí i základní axiologické a sociologické kontexty práva. V souladu s předchozími vydáními jednotlivé kapitoly obsahují nejprve stručný a jasný výklad probíraného tématu, na nějž je navázáno množství příkladů a otázek sloužících k procvičení dané problematiky. Kde to rozsah odpovědí umožňuje, je uveden v závěru kapitoly klíč k řešení, student si tak může ověřit, do jaké míry zadání skutečně porozuměl, zda danou problematiku pochopil a nakolik byl schopen dospět ke správnému řešení.
Vypredané
19,05 € 20,05 €

Dlhy poručiteľa a ich vyporiadanie v konaní o dedičstve


Súčasná právna úprava vyporiadania dlhov, predlženého dedičstva a likvidácie dedičstva je pomerne strohá a azda z tohto dôvodu aj skúsenosť súdov a notárov s týmito úkonmi v dedičskom konaní nie je veľká. Tento stav je zrejme aj dôvodom nedostatku slovenskej judikatúry, ako aj odbornej literatúry v oblasti likvidácie dedičstva a prechodu dlhov. V podmienkach dedičského konania na Slovensku tak nachádzame dva javy – minimálna prax súdnych komisárov z dôvodu nedostatočnej právnej úpravy a súčasne nedostatok judikatúry a literatúry na tému „riešenie dlhov“, ktoré sa dostávajú do vzájomnej interakcie v „bludnom kruhu“. Práve preto je primárnym cieľom predloženie komplexne spracovanej odbornej publikácie na tému dlhov v dedičskom konaní, prechodu zodpovednosti za dlhy, predlženého dedičstva s dôrazom na likvidáciu dedičstva. Cieľom publikácie je analýza a spracovanie súčasnej právnej úpravy a dostupných literárnych zdrojov vo vzťahu k právnej úprave posudzovania dlhov, prechodu dlhov, vyporiadania dlhov a predlženého dedičstva a samotnej likvidácie dedičstva v dedičskom konaní na Slovensku. V publikácii možno sledovať štyri obsahové, navzájom sa prelínajúce línie. Je obsahovo rozdelená na kapitoly, ktoré sa ďalej členia na podkapitoly. V každej kapitole alebo v jej závere je stručne sformulovaný parciálny záver k analyzovanej problematike. Z hľadiska systematiky je z publikácie zrejmá prepojenosť ustanovení hmotného a procesného práva vo vzájomných súvislostiach tak, aby poskytla čo najkomplexnejší pohľad na problematiku dlhov, zodpovednosti za dlhy, vyporiadania dlhov, predlženého dedičstva a likvidácie dedičstva v slovenskom právnom poriadku. Publikácia, predstavujúca aj akúsi „praktickú príručku“ s odborným pohľadom na sledovanú oblasť, je určená pre sudcov, notárov prejednávajúcich dedičstvá, advokátov a iných odborníkov, ktorí sa vo svojej práci stretávajú s dlhmi v prípade úmrtia dlžníka, či už na strane dedičov, alebo veriteľov. Môže byť prínosom aj pre študentov právnických fakúlt, ako aj notárskych koncipientov pri ich príprave na výkon povolania notára či iného odborníka právnickej či vedeckej obce.
Vypredané
21,38 € 22,50 €

Novelizovaný občianský súdny poriadok


Novelizovaný Občiansky súdny poriadok s aktualizovanými dôvodovými správami. ZÁKON ZO 4. DECEMBRA 1963 Č. 99/1963 ZB. OBČIANSKY SÚDNY PORIADOK V ZNENÍ ZÁKONA Č. 36/1967 ZB., ZÁKONA Č. 158/1969 ZB., ZÁKONA Č. 49/1973 ZB., ZÁKONA Č. 20/1975 ZB., ZÁKONA Č. 133/1982 ZB., ZÁKONA Č. 180/1990 ZB., ZÁKONA Č. 328/1991 ZB., ZÁKONA Č. 519/1991 ZB., ZÁKONA Č. 263/1992 ZB., ZÁKONA NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 5/1993 Z.Z., ZÁKONA NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 46/1994 Z.Z., ZÁKONA NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 190/1995 Z.Z., ZÁKONA NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 232/1995 Z.Z., ZÁKONA NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 233/1995 Z.Z., ZÁKONA NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 22/1996 Z.Z., ZÁKONA NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 58/1996 Z.Z., NÁLEZU ÚSTAVNÉHO SÚDU SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 281/1996 Z.Z., ZÁKONA Č. 211/1997 Z.Z., NÁLEZU ÚSTAVNÉHO SÚDU SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 359/1997 Z.Z., ZÁKONA Č. 124/1998 Z.Z., ZÁKONA Č. 144/1998 Z.Z., ZÁKONA Č. 169/1998 Z.Z., ZÁKONA Č. 187/1998 Z.Z., ZÁKONA Č. 225/1998 Z.Z., ZÁKONA Č. 233/1998 Z.Z., ZÁKONA Č. 235/1998 Z.Z., NÁLEZU ÚSTAVNÉHO SÚDU SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 318/1998 Z.Z., ZÁKONA Č. 331/1998 Z.Z., ZÁKONA Č. 46/1999 Z.Z., NÁLEZU ÚSTAVNÉHO SÚDU SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 66/1999 Z.Z., NÁLEZU ÚSTAVNÉHO SÚDU SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 166/1999 Z.Z., NÁLEZU ÚSTAVNÉHO SÚDU SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 185/1999 Z.Z., ZÁKONA Č. 223/1999 Z.Z., ZÁKONA Č. 303/2001 Z.Z., ZÁKONA Č. 501/2001 Z.Z., ZÁKONA Č. 215/2002 Z.Z., ZÁKONA Č. 232/2002 Z.Z., ZÁKONA Č. 424/2002 Z.Z., ZÁKONA Č. 451/2002 Z.Z., ZÁKONA Č. 480/2002 Z.Z., NÁLEZU ÚSTAVNÉHO SÚDU SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 620/2002 Z.Z., NÁLEZU ÚSTAVNÉHO SÚDU SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 75/2003 Z.Z., ZÁKONA Č. 353/2003 Z.Z., ZÁKONA Č. 530/2003 Z.Z., ZÁKONA Č. 589/2003 Z.Z., ZÁKONA Č. 204/2004 Z.Z., ZÁKONA Č. 371/2004 Z.Z., ZÁKONA Č. 382/2004 Z.Z., ZÁKONA Č. 420/2004 Z.Z., ZÁKONA Č. 428/2004 Z.Z., ZÁKONA Č. 613/2004 Z.Z., ZÁKONA Č. 757/2004 Z.Z., ZÁKONA Č. 36/2005 Z.Z., ZÁKONA Č. 290/2005 Z.Z., ZÁKONA Č. 341/2005 Z.Z., ZÁKONA Č. 24/2007 Z.Z., ZÁKONA Č. 84/2007 Z.Z., ZÁKONA Č. 273/2007 Z.Z., ZÁKONA Č. 335/2007 Z.Z., ZÁKONA Č. 643/2007 Z.Z., ZÁKONA Č. 384/2008 Z.Z., ZÁKONA Č. 477/2008 Z.Z., ZÁKONA Č. 484/2008 Z.Z., ZÁKONA Č. 491/2008 Z.Z., ZÁKONA Č. 487/2009 Z.Z., ZÁKONA Č. 495/2009 Z.Z., ZÁKONA Č. 575/2009 Z.Z., ZÁKONA Č. 151/2010 Z.Z., ZÁKONA Č. 183/2011 Z.Z., ZÁKONA Č. 332/2011 Z.Z., ZÁKONA Č. 348/2011 Z.Z., ZÁKONA Č. 388/2011 Z.Z., 335/2012 Z.Z., ZÁKONA Č. 64/2013 Z.Z., ZÁKONA Č. 75/2013 Z.Z., ZÁKONA Č. 180/2013 Z.Z., ZÁKONA Č. 106/2014 Z.Z., ZÁKONA Č. 151/2014 Z.Z., ZÁKONA Č. 180/2014 Z.Z., ZÁKONA Č. 335/2014 Z.Z., ZÁKONA Č. 353/2014 Z.Z., ZÁKONA Č. 78/2015 Z.Z., ZÁKONA Č. 131/2015 Z.Z., ZÁKONA Č. 175/2015 Z.Z., ZÁKONA Č. 176/2015 Z.Z., ZÁKONA Č. 267/2015 Z.Z. A ZÁKONA Č. 438/2015 Z.Z..
Vypredané
3,14 € 3,30 €

Občiansky zákonník 1. a 2.diel


Prvý Veľký komentár C. H. Beck k Občianskemu zákonníku. Výnimočnosťou komentára je úzka špecializácia a jedinečné zloženie autorského kolektívu, vedeného doc. JUDr. Markom Števčekom, PhD., ktorý pozostáva z odborníkov venujúcim sa civilnému právu v teórii i praxi. Spracovanie jednotlivých ustanovení Občianskeho zákonníka bolo medzi autorov rozdelené tak, aby reflektovalo ich teoretické i praktické zameranie na jednotlivé oblasti a inštitúty občianskeho práva. Komentár ponúka podrobný a rozsiahly odborný výklad jednotlivých ustanovení Občianskeho zákonníka ako základného civilného kódexu, doplnený rozsiahlou relevantnou judikatúrou súdov. Vzhľadom na to, že ide o komentár k základnému kódexu civilného práva, je komentár určený pre širokú odbornú verejnosť, najmä pre advokátov, firemných právnikov, sudcov, prokurátorov, štátnych zamestnancov, organizácie na ochranu spotrebiteľa, verejné inštitúcie, študentov práva, podnikateľov ale napríklad i pre laikov, ktorí budú hľadať v Občianskom zákonníku odpovede na riešenie svojich súkromných občianskoprávnych vzťahov.
Vypredané
179,55 € 189,00 €

Právo sociálneho zabezpečenia - Osobitná časť 2. vydanie


Právo sociálneho zabezpečenia. Osobitná časť 2. vydanie je učebniaca ktorá, sa venuje sociálnemu poisteniu, obsahuje aj jednoduché príklady pre rýchle zapamätanie si daného učiva pre sociálne zabezpečenie v SR. Učebnica sociálneho zabezpečenia SR je vhodná aj ako právna pomôcka pre jednoduché členanie práva sociálneho zabezpečenia a poistenia vo verejnom práve a je vhodná všetkým ktorý sa sociálnemu systému venujú.
Vypredané
11,40 € 12,00 €

Občianske právo, často označované aj ako civilné právo, je odvetvie práva, ktoré sa zaoberá právnymi vzťahmi medzi jednotlivcami a právnickými osobami. Jeho cieľom je poskytnúť rámec pre riešenie súkromných záležitostí a konfliktov medzi jednotlivcami. Občianske právo definuje práva a povinnosti osôb v rôznych situáciách, vrátane zmluvných vzťahov, majetkových práv, rodinného práva a zodpovednosti za spôsobené škody.

Kategória "Občianske právo" sa delí na niekoľko podoblastí, z ktorých každá sa zaoberá konkrétnymi právnymi aspektmi súkromného života. Tieto podoblasti môžu zahŕňať Zmluvné právo, Majetkové právo, Rodinné právo, Právo na ochranu osobnosti, Deliktové právo.

Občianske právo má za cieľ zabezpečiť, aby práva a povinnosti jednotlivcov boli jasne definované a chránené. V každej krajine môže mať občianske právo odlišné zákony a právne tradície, ale jeho základné princípy sú všeobecne aplikovateľné na ochranu súkromných záujmov a zabezpečenie spravodlivého riešenia sporov medzi jednotlivcami.

V tejto klategórii literatúry nájdete všetky potrebné podklady týkajúce sa občianskeho práva.