Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Prírodné vedy strana 193 z 206

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Tajemný život delfínů (-90%)


Nejobsáhlejší a svižně napsaná populární příručka o delfínech, jaká kdy česky vyšla, jež spojuje metodologickou systematičnost s beletristickým líčením. Autor, jenž napsal řadu knih ve spolupráci s Jacquesem-Yvesem Cousteauem, se zabývá delfíny z hlediska evolučního a anatomického, věnuje se jejich úžasným pohybovým vlastnostem, smyslové výbavě, rozmnožování, společenskému životu, otázce intelektu i negativního dopadu lidské civilizace. Součástí knihy je i rozsáhlá encyklopedie delfínů .
Vypredané
1,22 € 12,24 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Biocentrismus (-90%)


Tu a tam jednoduché, ale radikální myšlenky otřásaly a otřásají samotnými základy našich znalostí. Pro většinu lidí v 15. století byla představa, že Země je kulatá, naprosto nesmyslná. Konečné přijetí tohoto objevu nakonec změnilo způsob, jakým lidé vnímají sami sebe i jejich vztah ke světu. Celá západní filozofie dnes opět prochází zásadními změnami. Podle autorů však moderní věda zatím nedokázala odpovědět na základní otázky naší existence, a nabízejí tak svou odpověď v podobě biocentrismu, který přichází s revoluční myšlenkou, že život vytváří vesmír a ne naopak. Ve své argumentaci důsledně vycházejí z poznatků moderní vědy – zejména kosmologie, astronomie, kvantové fyziky, teorie relativity a biologie – a úzkostlivě se vyhýbají duchovním i náboženským postojům i filosofickým sporům. Stručně a srozumitelně, a přitom erudovaně pojednávají o teoriích, jako je velký třesk, inteligentní plán, nekonečnost světů, kodaňská interpretace kvantových jevů, Einsteinova relativita atd.
Vypredané
1,26 € 12,64 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Népek és népcsoportok - Földrajzi névmutató (-90%)


A Navigátor-Világatlasz című sorozat tizenhetedik kötete. A kiadványból információt kapunk a Föld benépesüléséről, Az első, a második, a harmadik, a negyedik vándorlásról, a különböző népcsoportokról, mint például: a busmanokról, az oromókról, a zulukról, a pigmeusokról, a pápuákról, a maorikról, az eszkimókról, a majákról.
Vypredané
0,69 € 6,92 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Život motýlů (-90%)


Kniha předkládá ucelený obraz života motýlů střední Evropy ve všech jejich vývojových stadiích a v nejrůznějších ekologických souvislostech. Mapuje složité vztahy motýlů k prostředí i ostatním organismům i pestrost jejich životních projevů. Zabývá se způsoby ochrany proti škůdcům v zemědělství i zahradách, informuje o metodách ochrany motýlích populací a zmiňuje i význam motýlů v historii a umění.
Vypredané
1,13 € 11,33 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Encyklopedie dinosaurů (-90%)


Dinosauři jsou velmi populární skupinou vyhynulých obratlovců, objevených pro vědu před více než 180 lety. Až v posledních desetiletích však začínáme odhalovat mnohá tajemství spojená s těmito dávnými vládci naší planety. Kniha poskytuje přehled nejzajímavějších druhů dinosaurů, z nichž mnohé byly objeveny teprve nedávno a výrazně změnily pohled na skupinu těchto pravěkých tvorů. Autor- přírodovědec čtivě odhaluje tajemství zaniklého svět, a to bez chyb běžných u překladových publikací.
Vypredané
1,64 € 16,44 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Encyklopedie hub a lišejníků (-90%)


Říše hub je velice obsáhlá a rozmanitá. Patří do ní jak mirkoskopické druhy o velikosti několika málo tisícin milimetru a viditelné pouze pod mikroskopem, tyk i ty velké, vytvářející plodnice o velikosti větší než jeden metr a hmotnosti několika desítek kilogramů. Doposud známých druhů totiž na svete na světě popisováno, a to zejména z tropických oblastí, asi tisíc nových druhů - proto může být jejich konečný počet i mnohonásobně vyšší. Předložená encyklopedie obsahuje více než 7 100 hesel týkajících se druhů, rodů a čeledí hub. Jsou seřazeny abecedne podle českých jmen. To umožňuje rychlé vyhledání základních informací o každém taxonu včetně jeho zařazení do systematických jednotek až do výše řádu. Text je doplněn 240 černobílými kresbami a 96 barevnými fotografiemi. Kniha je určena jak pro pedagogy, žáky a studenty základních, středních a vysokých škol, tak i pro všechny, kteří se zajímají o přírodu a zejména o složitou, ale přitom velice krásnou říši hub.
Vypredané
1,93 € 19,34 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Budoucnost lidstva (-90%)


Kniha slavného astrofyzika a popularizátora vědy Michia Kakua ukazuje, kam by lidstvo mohlo dospět v oblasti kosmických letů, zlepšování člověka a osidlování vesmíru. Mimo jiné se zabývá cestováním na Mars, hledáním mimozemského života, kombinováním lidské báze s robotikou a uvažuje také o možných stupních vývoje vesmírných civilizací. Zamýšlí se rovněž nad možnými scénáři vývoje či zániku vesmíru a způsobům, jak by budoucí lidská civilizace mohla přežít i jemu navzdory. Autorův pohled je optimistický, a přestože možné negativní dopady technologie nepřehlíží, zaměřuje se spíše na výsledky a přínos rychle se rozvíjejícího lidského poznání. Každé z témat je podepřeno autorovou špičkovou znalostí vědy a kniha je díky nebývalému vypravěčskému talentu přístupná všem zájemcům o vesmírné perspektivy lidské budoucnosti.
Vypredané
2,18 € 21,84 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nevítaní vetřelci (-90%)


Biologické invaze se dotýkají nás všech, ať chceme nebo nechceme. S rostoucím cestováním do exotických krajů a nárůstem zahraničního obchodu roste i množství neúmyslně i úmyslně zavlečených druhů. Některé z nich působí problémy v ochraně přírody, ohrožují lidské zdraví či mají negativní dopad na ekonomiku. Kniha přináší příběhy o životě, ekologii a kontrole vybraných invazních rostlin, bezobratlých živočichů a obratlovců, a to ve 24 samostatných profilech pro každý jeden invazní druh. Kapitoly jsou bohatě doplněny fotografiemi, které dokreslují invadovaná stanoviště a charakteristické rozlišovací znaky.
Vypredané
2,17 € 21,73 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Gregor Mendel a počátky genetiky (-90%)


Kniha vypráví o životě a díle opata augustiánského kláštera v Brně Gregora Mendla, zakladatele moderní genetiky. Jeho objev zákonitostí v přenášení rodičovských znaků na potomky začali oceňovat přírodovědci u nás i v zahraničí až 16 let po badatelově smrti. Ve 30. letech minulého století však genetiku zneužili nacisté a po roce 1948 byla tudíž odmítána jako reakční věda. S těmito a dalšími podrobnostmi Mendlova odkazu se mohou čtenáři seznámit v takovém rozsahu u nás poprvé.
Vypredané
0,75 € 7,51 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mimikry, aposematismus a příbuzné jevy (-90%)


Jako mimikry bývá označována povrchová podobnost mezi dvěma blíže nepříbuznými živočišnými druhy souhrn těchto napodobovacích fenoménů v přírodě se zpravidla nazývá mimetické jevy. Kniha komplexně představuje mimetické jevy v přírodě a zabývá se interpretací vnějšího vzhledu organizmů, kromě toho však podává i ojedinělý přehled dějin výzkumu těchto jevů. Autor v ní zužitkoval svoji rozsáhlou databázi prací o mimetických jevech, která čítá přes 5 000 položek a kterou pořídil zejména za vých pobytů ve Vídni, Leidenu a Amsterodamu. Anglicky vyšla pod názvem Mimicry, Aposematism and Realted Phenomena in Animals and Plants, Vesmír 1998.
Vypredané
0,93 € 9,31 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Můj rok s liškami (-90%)


Již po staletí je liška - Ferina lišák - mezi zvířaty asi hlavní postavou, kterou se stále zabývají lidová rčení, pohádky, bajky a poezie. Vedle pověstné chytrosti byly a jsou jí přisuzovány nebo přibásňovány lstivost, mazanost a dokonce i prohnanost . Jednou je darebákem, jindy zase hrdinou... Autor
Vypredané
1,40 € 14,01 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Olejárová encyklopédia matematiky (-90%)


Na 268 stranách obsahuje viac ako 1050 hesiel základných pojmov matematiky abecedne usporiadaných, v dvoch stĺpcoch formátu A5. Štúdium matematiky v najprísnejšej norme či podobe má za cieľ budovať vedecké teórie o pojmových štruktúrach a skúmanie relácií medzi nimi. Človek vyjadrujúci sa o istej oblasti reality presne, to robí jazykom matematiky a logiky. Pri štúdiu niektorej oblasti matematiky, študujúci narazí na pojem z inej oblasti, ktorý si potrebuje ozrejmiť. A na to rýchle zoznámenie sa s pojmom sa sústreďujú krátke encyklopedické heslá. Heslá v Olejárovej encyklopédii matematiky sú usporiadané usporiadane. Pre rýchle vyhľadávanie hesla je na konci knihy register väčšiny hesiel v ktorom sú pri danom hesle odkazy na viaceré strany. To umožňuje rozšíriť, či určiť vzťahy daného pojmu s inými pojmami. Komu je určená encyklopédia? Už žiaci vyšších ročníkov základnej školy nájdu niektoré dôležité poznatky. Stredoškolák a študent prvých semestrov si ozrejmuje heslá všeobecného a miestami aj špeciálneho významu. Pri budovaní vzdelanostnej spoločnosti, každý aktívny človek by mal mať pri ruke encyklopédie a slovníky preto, aby jeho vyjadrovanie malo okrem faktuálneho typu pravdy aj formálny, či matematicky typ pravdy.
Vypredané
1,46 € 14,61 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha A fajok eredete (-90%)


Darwin monumentális műve, A fajok eredete másfél évszázad alatt semmit sem veszített időszerűségéből. Ma éppúgy lelkes ünneplés és heves ellenzés veszi körül, mint megjelenése idején, 1859-ben. A művelt ember könyvespolcának szinte kötelező darabjaként még mindig az élő természettudományos műveltség fontos része, de a tudományt és az evolúciót elutasítók figyelmét is joggal vonja magára. Mi e tartós siker titka? Egyrészt az, hogy A fajok eredete világos logikájú, a mai biológia és geológia fényében is helytálló személetű, átfogó munka. Hatalmas ívű érveléssel mutatja meg az okokat, amelyek alapján a tudomány a fajok leszármazással való keletkezésére következtetett. Másrészt, mint Darwin maga mondja, a könyv "...egyetlen hosszú gondolatmenet", olyan egymást támogató elemek láncolata, melyek földrajzi, geológiai, ásványtani, őslénytani, rendszertani, örökléstani, embriológiai és más részletekből állnak össze. Az evolúcióelmélet részproblémái iránt érdeklődők vagy az elméletet egészében elutasítók pedig ma egyaránt e Darwin által felállított lánc elemeit vizsgálgatják. Más szóval A fajok eredete kétféle értelemben is modern mű: mind ismeretközlő funkcióját tekintve, mind pedig abban, hogy felmutatja, vagy számos esetben előre megsejti azokat a gondolati fordulópontokat, amelyek az evolúció kérdését a mai napig olyan izgalmassá és továbbgondolásra is érdemessé teszik. A pszichológia, a filozófia, az ismeretelmélet, a szociológia, a nyelvészet és még számos más tudományterület frontvonalán ma sikerrel hasznosítják Darwin örökségét. Az egyetemes tudomány- és eszmetörténet e klasszikus művét Kampis György új fordításában és bevezető tanulmányával kapja kézhez az olvasó.
Vypredané
2,00 € 20,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha O Čase (-90%)


Možnože najväčšou záhadou je čas "Zastavím sa a nič nerobím. Nič sa nedeje. Nemyslím na nič. Počúvam plynutie času. To je čas. Známy a blízky. Unáša nás. Spád sekúnd, hodín, rokov nás vťahuje do života, aby nás potom vtiahol do ničoty..." Stále nevieme, ako funguje čas. Povaha času ostáva možno najväčším tajomstvom. Zvláštnymi vláknami sa spája s ďalšími nevyriešenými záhadami: povahou mysle, pôvodom vesmíru, osudom čiernych dier, fungovaním života. Pre autora predstavuje čas bytostný záujem jeho skúmania. Vo svojom diele O čase rekapituluje všetky naše vedomosti o čase, o cestách, akými sa uberáme, aby sme pochopili ešte viac, o tom, čomu ešte nerozumieme, a o tom, čo tušíme. Snaží sa nájsť odpoveď na otázky: Prečo si spomíname na minulosť a nie na budúcnosť? Existujeme my v čase alebo existuje čas v nás? Čo naozaj znamená, že čas "plynie"? Čo viaže čas k našej subjektívnej prirodzenosti? Autor rozdelil knihu na tri časti. V prvej zhŕňa všetko, čo o čase pochopila moderná fyzika. Pripomína to snehovú vločku v dlani: len čo ju začneme skúmať, už sa nám roztápa, zmizne. O čase zvyčajne premýšľame ako o čomsi jednoduchom, základnom, čo plynie jednotvárne, nezávisle od všetkého sa posúva od minulosti k budúcnosti a meriame ho hodinami. Máme dojem, že v plynutí času sa vo vesmíre dejú za sebou udalosti: minulé, prítomné, budúce; minulosť je nemenná, budúcnosť otvorená... Všetky tieto domnienky sa však nakoniec ukázali ako klamné. V druhej časti Rovelli opisuje to, čo nakoniec zostane. Prázdna a veterná krajina, akoby zbavená časovosti. Zvláštny a cudzí svet, ale je to náš svet. Je to ako vystúpiť na vysokú horu, kde je iba sneh, skaly a slnko. Alebo ako pre Armstronga a Aldrina odvážiť sa vyjsť na nehybné piesky na Mesiaci. Holý svet, ktorý zdobí drsná, jasná a znepokojujúca krása. Oblasť fyziky, ktorej sa Rovelli venuje, kvantová gravitácia, je úsilím o pochopenie a prisúdenie koherentného zmyslu tejto drsnej a nádhernej krajine: svetu bez času. Tretia časť tejto knihy je najnáročnejšia, ale aj najživšia a nám najbližšia. Vo svete bez času musí nevyhnutne existovať niečo, čo vytvorí čas, ktorý poznáme - usporiadaný čas s minulosťou odlišnou od budúcnosti, so sladkým plynutím. Náš čas sa musí nejakým spôsobom vytvárať okolo nás, na našu mieru, pre nás. Tu sa kniha stáva žeravou magmou plnou nápadov, možno jasných, možno zmätených. Autor vás oboznamuje s vedomosťami, kam dospelo bádanie v dnešnom čase. Jeho bádanie pripomína najväčšiu zo všetkých detektívok.
Vypredané
1,29 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Stručná historie času (-90%)


Jaká je povaha prostoru a času? Kde se vzal vesmír a kam směřuje? Mohl se na jeho vzniku podílet Bůh? Dá se cestovat časem? Co se stane astronautovi v černé díře? Na takové otázky se pokouší co nejsrozumitelněji odpovědět britský matematik a teoretický fyzik Stephen Hawking. Od tohoto autora již česky vyšly knihy: Vesmír v kostce, Ilustrovaná teorie všeho, Stručná historie času v obrazech, Stručnější historie času.
Vypredané
1,37 € 13,70 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Lineárne rovnice I.diel zväzok25 (-90%)


Kniha obsahuje asi 500 vyriešených príkladov v desiatich kapitolách. Lineárne rovnice je téma, kde učiaci sa stretáva s novým druhom matematických objektov a kde zápisy rovníc sa komplikujú a množia. V knihe sú akceptované tieto zvláštnosti tak, že žiak pri prechode od príkladu k príkladu, od kapitoly ku kapitole na malých odlišnostiach sám spozoruje, ako sa daný typ príkladov rieši. Označenie úprav rovníc čitateľ nájde na druhej strane obálky a listovaním v knihe zistí, ktorý typ sa musí naučiť, aby školské učivo zvládol. Ak sa mu to nedarí, musí prejsť k predchádzajúcim kapitolám, kde nájde jednoduchší typ umožňujúci mu danú úlohu zvládnuť. Aj keď úloha nie je zložitá, je rozumné si zvykať na označovanie úprav v danom riadku v kroku, ktorý chceme urobiť. Prvých päť kapitol obsahuje príklady na elementárne úpravy s riešením po troch - štyroch krokoch. V ďalších kapitolách so zložitejším zadaním si môže učiaci sa zvoliť vlastný postup, spravidla skrátením postupu, ak predtým postupoval krok po kroku. Keďže rôznorodosť lineárnych rovníc a nutnosť ovládať ich riešenia si vyžaduje učivo rozširovať.
Vypredané
0,29 € 2,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Núdzový stav globálnej klímy (-90%)


"Na prvý pohľad hlavný problém zmeny klímy predstavujú skleníkové plyny. Sú však len symptómom. V jadre klimatickej krízy je sociálny problém... Klimatická zmena sa dá korigovať iba ak zmeníme naše správanie." Z tejto pozície analyzuje autor Graeme Maxton, ešte nedávno generálny tajomník Rímskeho klubu, systémové príčiny krízy našej civilizácie, aby sa tak dostal k systémovým riešeniam. Ide teda o viac ako len redukciu uhlíka v atmosfére. Za ničením planetárneho ekosystému musíme vidieť dominantný systém kultúry, ktorý podporuje a priam núti ľudí do organizovaného drancovania prírody. Takéto nastavenie nedokážu zmeniť individuálne akcie, ani apelovanie na uvedomelosť ľudí. Navyše, rozpad ekosystémov a narušenie klímy sú už v takom stupni, že pomôže len okamžitá, skutočne účinná záchranná akcia. Jej nevyhnutnou podmienkou je radikálna zmena ekonomického a politického systému v globálnom rozsahu. "Ako sme sa dostali do tejto situácie, aké dôsledky môžeme očakávať a čo by sme mali ako jednotlivci a spoločnosť urobiť - práve o tom je táto kniha."
Vypredané
1,10 € 11,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ako vybudovať vesmír (-90%)


Podať suché vedecké informácie tak, aby zaujali vôňou i chuťou a pritom čitateľa aj poučili, je nielen úloha, ale aj výzva. Ben Gilliland, grafický editor a autor stĺpčeka Metro Cosm britského denníka Metro nezaváhal. Po tréningu na populárno-náučných článkoch venovaných vesmíru, fyzike častíc, chémii kozmu... a s úctou k poznanému sa rozhodol ponúknuť jednoduchý, zrozumiteľný, inteligentný a zároveň humorný návod ,Ako vybudovať (trebárs aj vlastný) vesmír od prvotných čiastočiek hmoty a atómových stavebných blokov až po vodíkovú fúziu, obrovské galaxie a superhmotné čierne diery. S využitím poznatkov histórie vedy, ale aj najčerstvejších vychytávok a vlastných grafických ilustrácií nám podáva príbeh, ako možno tejto ohromujúcej vesmírnej stavbe aspoň trocha porozumieť.
Vypredané
1,99 € 19,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Exponenciálne rovnice 2 (-90%)


Obsahuje 320 vyriešených príkladov a je pokračovaním prvého dielu, zväzok 8. V kapitole šesť upravujeme členy ľavej strany rovnice na jeden základ, pretože na pravej strane je vhodné číslo, ktoré sa dá upraviť na ten istý základ. Pomocou algoritmu: ak sú základy rovnaké, tak sú rovnaké exponenty, získavame riešenie. V kapitole sedem riešime analogické príklady, kde na ľavej strane rovnice sú dva činitele. V ôsmej kapitole máme členy na ľavej aj na pravej strane rovnice s rôznymi základmi. Ak na jednu stranu prenesieme členy s tým istým základom a analogicky aj na druhú stranu s druhým základom, potom po úprave už môžeme využiť vyššie spomínaný algoritmus. V deviatej kapitole exponenciálnu rovnicu transformujeme na kvadratickú, ktorú riešime, pričom nezabúdame na skúšku. V desiatej kapitole riešime exponenciálne rovnice logaritmovaním oboch strán, v jedenástej kapitole využívame zmenu bázy. Príklady v dvanástej kapitole majú logaritmickú funkciu v exponente, v trinástej sú členy pod odmocninou. Riešeniu sústavy dvoch exponenciálnych rovníc o dvoch neznámych je venovaná štrnásta kapitola. pätnásta kapitola obsahuje zmes rôznych príkladov.
Vypredané
0,29 € 2,90 €

dostupné aj ako:


Kategória  literatúry Prírodné vedy ponúka široký výber kníh a textov, ktoré sa zaoberajú vedeckým skúmaním prírody a jej procesov. Táto kategória literatúry je zameraná na objavovanie a pochopenie fyzikálnych, chemických, biologických a iných prírodných javov.

Prírodné vedy poskytujú čitateľom vedecké informácie a pozadie o astronómii, geológii, biológii, chémii, fyzike, matematike a iných prírodovedných disciplínach. Zameriavajú sa na princípy, teórie, objavy a vedecký výskum v týchto oblastiach.

Prírodné vedy sú dôležité pre porozumenie sveta, okolia a života. Tieto knihy nám umožňujú objavovať zázraky prírody a získavať hlbšie pochopenie vesmíru, evolúcie, fyzikálnych a chémických zákonov, štruktúry a funkcií biologických systémov a ďalších zaujímavých tém.

Ak máte záujem o prírodné vedy a chcete sa dozvedieť viac, kategória literatúry Prírodné vedy vám poskytne široký výber kníh, ktoré vám pomôžu lepšie porozumieť prírode, jej zákonom a interakciám.

K najznámejším autorom patria Stephen Hawking, Richard Dawkins, Carl Sagan,či Yuval Noah Harari