Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Tři roky s Kristem


Je mnoho děl, která se zabývají biblickými texty, ale málokdy se věnují těm nejprostším věcem: co Ježíš dával svým posluchačům, že za ním chodily zástupy? Proč jeho učení říkáme radostná zpráva? Lidé šli za Ježíšem už v době, kdy o jeho vzkříšení nebylo známo nic. Už tehdy byly položeny základy, z nichž vyrostla tradice dnešní církve. První část knihy, kterou jsem nazval "Příběhy víry", tvoří několik úvah, které naznačují, z jakého úhlu se na evangelium dívám. Hlavní část pak tvoří úvahy nad úryvky evangelií uspořádané tak, jak jsou ve tříletém cyklu čteny při katolických nedělních mších. Název knihy je kombinací odkazu na tento tříletý cyklus a odkazu na tříleté působení Krista ve světě.
U dodávateľa
15,63 € 16,45 €

Lao-c’ a cesta draka


Narození Lao-c' bylo ohlášeno příchodem komety. Tento mužík se stařeckými rysy, archivář na císařském dvoře, odhalil pomíjivost vědy. Když se přesvědčil o mravní zkaženosti moci, odvrátil se od ní a začal hledat pravou cestu k moudrosti. Miriam Henke, narozená v Německu, se věnovala studiím čínské literatury a dlouhou dobu cestovala po Asii. Žila v Paříži, kde vykonávala ušlechtilé překladatelské řemeslo, a nyní se vydává po stopách Lao-c' na Východ. Jérôme Meyer-Bisch pracuje ve svém pokoji v Paříži, ale žije v kuchyni. S nostalgií vzpomíná na svůj rodný Východ a útěchu nachází v kreslení a kysaném zelí. Jakožto barový filozof si osvojil heslo „Všechno má svůj konec, kromě klobásy, ta má dva“, což je volná interpretace výroku Lao-c'.
U dodávateľa
13,54 € 14,25 €

Poradca 1/2025 - Zákon o dani z pridanej hodnoty s komentárom


DPH prináša množstvo opatrení, ktoré pomôžu podnikateľom a odbúrajú im časť byrokracie. Novela zákona o DPH prináša zmeny, z ktorých väčšina vstúpi do účinnosti až 1. 1. 2026. V zákone o DPH sa zavádza osobitná úprava pre malý podnik zahraničnej osoby, ktorá ustanovuje podmienky a práva a povinnosti súvisiace s uplatňovaním oslobodenia ekonomickej činnosti malého podniku neusadeného v tuzemsku od dane, ako aj osobitnú úpravu pre malý podnik tuzemskej osoby, v ktorej sa ustanovia pravidlá pre uplatňovanie oslobodenia od dane ekonomickej činnosti tuzemskej zdaniteľnej osoby v inom členskom štáte. Všetky zmeny sú obsahom nového znenia komentára k tomuto zákonu. Titul obsahuje úplné znenie zákona po novelách s komentárom: Legislatíva Zákon o dani z pridanej hodnoty s komentárom Novela zákona o DPH priniesla mnoho zmien, ktoré budú vstupovať do platnosti postupne, a to odo dňa vyhlásenia až do 1. 1. 2026 (1. 7. 2024, 1. 1. 2025 a od 1. 7. 2025). Medzi najdôležitejšie zmeny patria zmeny v registrácii pre DPH podľa § 4, zmeny v registrácii pre DPH zahraničných osôb podľa § 5, zmeny v mieste dodania služieb podľa § 16 ods. 3, zmeny pri oneskorenej registrácii a odpočte dane pri registrácii podľa § 55, samozdanenie pri dovoze tovaru podľa § 84a, zníženie limitu pre možnosť vystaviť zjednodušenú faktúru z 1 000, resp. 1 600 eur na 400 eur, úpravu limitu pri žiadosti o zrušenie registrácie, kde sa po novom nesmie presiahnuť v predchádzajúcom kalendárnom roku suma 50 000 eur, zavedenie definície malého podniku, ktorá má zjednodušiť dodávky do členských štátov EÚ, úpravu vymedzenia lehoty pri oprave odpočítanej dane pri záväzkoch po splatnosti, a to z „uplynulo 100 dní“ na „nastal 101. deň“. Všetky zmeny ovplyvnia celú podnikateľskú spoločnosť.
U dodávateľa
12,83 € 13,50 €

Odvážne odovzdaná


Ak túžiš zakúšať Boha väčšmi než minulé straty, súčasný stres alebo obavy z budúcnosti, kniha Odvážne odovzdaná ti pomôže nájsť cestu k uzdraveniu duše. Kim sa počas svojho života naučila, že urobiť prvý – a zároveň ten najodvážnejší – krok znamená vzdať sa vecí, ktoré stoja medzi nami a Bohom. Keď to spravíme, získame slobodu; a s touto slobodou potom môžeme prežiť zmysluplný život. Kim to vyjadrila slovami: „Keď sa raz stretneš s Božou láskou, už nedokážeš byť taký istý ako predtým.“ KIM WALKER-SMITH je speváčka a skladateľka, líderka chvál a zakladajúca členka spoločenstva Jesus Culture. Žije neďaleko kalifornského Sacramenta s manželom Skylerom a ich tromi deťmi.
U dodávateľa
10,74 € 11,30 €

Zákony 2024 III. aktualizácia III/1 - Sociálne poistenie a dôchodkové sporenie


Cieľom novely zákona o sociálnom poistení je opätovne zadefinovať 13. dôchodok ako novú dôchodkovú dávku, ktorá nahradí doterajší 13. dôchodok, ktorý je štátnou sociálnou dávkou. Ustanovuje sa, aby nárok na 13. dôchodok mali poberatelia všetkých dôchodkových dávok vyplácaných Sociálnou poisťovňou, bez ohľadu na sumu vyplácanej dôchodkovej dávky. Nárok na 13. dôchodok budú mať poberatelia dôchodku aj vtedy, ak ich dôchodok je vyplácaný niektorým z príslušných útvarov silového rezortu. Suma 13. dôchodku sa určí každoročne a osobitne pre každý druh dôchodku vo výške priemernej mesačnej sumy daného druhu dôchodku za celý predchádzajúci kalendárny rok. Ak bude priemerná suma daného druhu dôchodku nižšia ako 300 eur, suma 13. dôchodku bude 300 eur. Titul obsahuje úplné znenia zákonov po ostatných novelách Zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení – po novele zákonom č. 28/2024 Z. z. (prvá novela), po novele zákonom č. 87/2024 Z. z. (druhá novela) Zákon č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení – po novele zákonom č. 28/2024 Z. z. (prvá novela) a po novele zákonom č. 87/2024 Z. z. (druhá novela) UPOZORNENIE NA ZMENU! Zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov – po novele zákonom č. 7/2024 Z. z. (prvá novela) a po novele zákona č. 109/2024 Z. z. (druhá novela) Zákon č. 650/2004 Z. z. o doplnkovom dôchodkovom sporení – po novele zákonom č. 108/2024 Z. z. (prvá novela) Zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení – po novele zákonom č. 87/2024 Z. z. (prvá novela) Zákon č. 601/2003 Z. z. o životnom minime – po novele zákonom č. 87/2024 Z. z. (prvá novela) Zákon č. 447/2008 Z. z. o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia – po novele zákonom č. 87/2024 Z. z. (prvá novela) Podmienkou poberania dočasného dôchodku a programového výberu je, aby súčet doživotne poberaných dôchodkových dávok sporiteľa bol vyšší ako platná referenčná suma, tzn. že doživotné zabezpečenie sporiteľov má byť minimálne na úrovni priemerného starobného dôchodku v čase, kedy sa tento dôchodok začína poberať. Nakoľko zákonom o starobnom dôchodkovom sporení sa doplňuje nový druh dôchodku, vyplatený 13. dôchodok by v prípade žiadosti sporiteľa o dôchodok zo starobného dôchodkového sporenia v mesiaci december automaticky vstúpil do predmetného súčtu. Do súčtu dôchodkových dávok však v súlade s účelom tohto ustanovenia majú vstupovať výlučne doživotne a pravidelne mesačne poberané dôchodky.
U dodávateľa
6,56 € 6,90 €

Logopedická cvičení u afázie a kognitivních poruch


Publikace přináší cíleně sestavená cvičení k tréninku porozumění mluvenému i psanému textu, paměti, nácviku konverzace, vyjadřování se, vybavování si slov a jazykových obratů, ke schopnosti reagovat v každodenních situacích, schopnosti efektivně se vyjádřit nejen pro osoby s afázií, ale také pro seniory, pacienty s demencí a osoby s kognitivním deficitem. Jedná se o první publikaci svého druhu (praktické postupy) u nás. Její autorka se dlouhodobě věnuje logopedické intervenci u dospělých osob s afázií (narušení schopnosti porozumění či produkce řeči a její psané podoby) po cévních mozkových příhodách, úrazech hlavy, nádorech atd. Kniha je určena klinickým logopedům, rodinám postižených, aktivizačním skupinám, pacientským organizacím, spolkům a také může sloužit jako doplněk pro kognitivní trénink.
U dodávateľa
20,43 € 21,51 €

Vplyv základných zásad pracovného práva na vybrané zmeny v slovenskom Zákonníku práce v aktuálnom ča


Predkladaná vedecká monografia sa zaoberá vplyvom základných zásad pracovného práva na vybrané zmeny v slovenskom Zákonníku práce v súčasnom období. Významnou súčasťou predkladanej vedeckej monografie je komplexná analýza základných zásad pracovného práva s akcentom na vybrané zmeny v slovenskom Zákonníku práce, na ktoré mali bezprostredný vplyv tieto zásady. Súčasťou publikácie je aj práca s vybranou judikatúrou a nechýbajú ani úvahy a návrhy autorky v intenciách de lege ferenda.
U dodávateľa
12,27 € 12,92 €

Systémový prístup v manažmente a jeho determinanty v kontexte pandémie COVID-19


Vedecká monografia „Systémový prístup v manažmente a jeho determinanty v kontexte pandémie COVID-19“ sa zaoberá problematikou využívanie systémového prístupu v riadení podnikov. Hlavným vedeckým cieľom monografie je posúdiť vplyv kritických faktorov, ktoré vo významnej miere pôsobia na uplatňovanie systémového prístupu v manažérskej práci, zmapovať možné zmeny, ktoré nastali počas obdobia pandémie ochorenia COVID-19 a navrhnúť odporúčania pre jeho praktickú aplikáciu počas obdobia krízy vo forme podnikového a osobnostného profilu uľahčujúceho využitie systémového prístupu v manažmente podniku. Monografia je rozčlenená do troch hlavných kapitol. Najprv prezentuje analýzu najvýznamnejších poznatkov z oblasti systémového prístupu, jeho determinantov a zmien v spoločnosti, ktoré vyvolala pandémie COVID-19. Na základe uvedených poznatkov sú v druhej kapitole identifikované vybrané aspekty aplikácie systémového prístupu slovenskými manažérmi v rôznych organizáciách a charakterizované zmeny v aplikácii systémového prístupu a jeho determinantoch v období pandémie COVID-19. Údaje boli získané dvoma primárnymi prieskumami realizovanými v rôznych časových obdobiach, čo umožnilo komparáciu zistení. V tretej časti sú prezentované odporúčania pre vrcholový manažment podniku a krízový manažment podniku vo forme podnikového a osobnostného profilu uľahčujúceho využitie systémového prístupu v manažmente podniku.
U dodávateľa
11,14 € 11,73 €

Pucér szobrok, dagadt gladiátorok és harci elefántok


Minden, amit tudni szeretnél az ókori görögökről és rómaiakról, de sohasem tanították az iskolában Miért nem hordtak a görögök és rómaiak nadrágot? Hogyan borotválkoztak? Hozzájuthattak-e jó minőségű borhoz? Alkalmaztak-e születésszabályozást? Milyen eséllyel éltek túl egy sebészi beavatkozást? Rövid, de annál humorosabb esszéiben Garrett Ryan amerikai ókortörténész azokat a kérdéseket járja körül, amelyeket tanítványai és laikus érdeklődők a tanteremben vagy online feltettek neki a görögökkel és rómaiakkal kapcsolatban. Az antik világról szóló könyvek többségétől eltérően ezúttal nem a hírneves személyek vagy a jelentős történelmi események állnak a középpontban, hanem a mindennapi élet lenyűgöző részletei. E könyvből többek között az alábbi kérdésekre kap választ az olvasó: Milyen magasak voltak az ókori görögök és rómaiak? Milyen hosszú ideig éltek? Milyen háziállataik voltak? Milyen veszélyek leselkedtek rájuk a városokban? Vajon hittek-e a saját mítoszaikban? Hittek-e a szellemekben, a szörnyekben és/vagy a földönkívüliekben? Szerettek kocogni vagy súlyzózni? Hogyan fogták be az állatokat a Colosseumban rendezett játékokhoz? Akkoriban is voltak-e titkos ügynökök, kémek vagy bérgyilkosok? Mi lett a sorsa Róma városának a birodalom összeomlása után? Van-e ma olyan család, amely vissza tudja vezetni származását a görögökre vagy a rómaiakra?
U dodávateľa
15,52 € 16,34 €

Spisovatelkou z přesvědčení


Mnohovrstevnatá interpretace díla neprávem pozapomenuté prozaičky Publikace přichází s výrazně odlišným pohledem na tvorbu Terézy Novákové, než jaký byl ustaven dosavadní literární historií a především marxistickou kritikou, která v jejích dílech leckdy až nepřiměřeně akcentovala sociálně kritický tón. Autorka vnímá Novákovou jako spisovatelku pevně ukotvenou v mravní tradici svého národa a zároveň plnou pochopení pro vše lidské. Nahlíží na její dílo jako na průsečík směrových tendencí přelomu 19. a 20. století, a přispívá tak k současným diskusím o různých podobách realismu a jejich koexistenci s rodícím se modernismem.
U dodávateľa
18,24 € 19,20 €

11 Kľúčov k zdraviu


"11 Kľúčov k zdraviu" je viac ako len návod, viac ako len kniha. Je to príbeh životnej cesty a odraz silnej vôle autora, slovenského parahokejového reprezentanta, ktorý sa nevzdal ani v tých najťažších životných skúškach. Kniha sa stáva svetlom v tuneli pre tých, ktorí hľadajú zdravie, mentálnu odolnosť a pochopenie života. #VladimirTruchlik #Klucekzdraviu #Mytedu #Kluckzdraviu #Osobnyrozvoj #Zdravie #Inspiracia #Odolnosť #Parahokej #Sebapoznanie #Nezlomnosť Vladimír Truchlík je 34-ročný autor, slovenský parahokejový reprezentant, manžel, otec, nadšenec zdravia a vedomia, a zakladateľ YouTube kanálu MYTEDU – Kľúč k zdraviu. Inšpiruje tých, ktorí si myslia, že so zlými kartami sa nedá hrať a vyhrať hru života. Dokazuje, že systematickou prácou, počúvaním vlastného tela, sebapoznaním a sebarozvojom môžete dosiahnuť skutočnú mentálnu a fyzickú odolnosť a pevné zdravie.
U dodávateľa
14,25 € 15,00 €

Matej Bel: Kým nezaschne atrament


Tretí zväzok Boj Mateja Bela o Notície v rokoch 1718-1733 antológie vedeckých štúdií venovaných osobnosti, dielu a dobe Mateja Bela nielen od autorov Univerzity Mateja Bela, ale aj spolupracujúcich vedeckých a akademických inštitúcií.
U dodávateľa
25,52 € 26,86 €

Systémová korupce v Česku


Kniha se zabývá specifickým aspektem korupce ve veřejných zakázkách v prostředí systémové korupce v České republice. Autor analyzuje fenomén veřejného zadávání, navrhuje teoretický koncept jako explanační nástroj pro odhalení příčin a zdrojů korupce ve veřejném zadávání a rozpracovává teoretická východiska pro návrh účinné protikorupční politiky. Publikace přináší čtenářům nejen základní přehled problematiky, ale také konkrétní odpovědi na otázky: Jak veřejné zadávání ovlivňují předem uzavřené koluzní dohody a další projevy systémové korupce? Jak se v prostředí systémové korupce projevují selhání veřejné správy, resp. jejích aktérů? Jaká je role paralelních (vnějších) struktur v rozhodování veřejné správy co a jak zadávat?
U dodávateľa
14,11 € 14,85 €

Učení a vzdělávání dospělých


Monografie zprostředkovává čtenáři podstatné poznatky z oboru andragogika, jehož předmětem zájmu je učení a vzdělávání dospělých. Poskytuje aktuální informace o tom, v jakých souvislostech, jakými způsoby a s jakými výsledky probíhají procesy učení a vzdělávání zaměřené na dospělou populaci. Publikace je vedena otázkou: Co potřebuje vědět andragog, respektive vzdělavatel dospělých, aby rozuměl svému oboru? Tato obecně formulovaná otázka se rozpadá do celé řady dílčích podotázek, které jsou postupně pokládány, zdůvodňovány, a s oporou o teoretické a empirické poznatky jsou na ně hledány odpovědi strukturované do pěti částí publikace. Kniha je určena především studentům oboru andragogika a dalších pedagogických oborů, ale poslouží i vzdělavatelům dospělých na nejrůznějších pozicích či zájemcům o téma z řad širší veřejnosti.
U dodávateľa
25,56 € 26,90 €

Repetitórium z občianskeho práva hmotného s otázkami a s príkladmi 1, 2. vydanie


Učebná pomôcka – „Repetitórium z občianskeho práva hmotného s otázkami a príkladmi", je určená predovšetkým pre študentov právnických fakúlt, ktorých vovádza do problematiky občianskeho práva hmotného a má im napomôcť pri štúdiu tohto predmetu. Rovnako ako prvé vydanie diela, aj v tomto vydaní sa každá kapitola skladá z troch častí – úvodnej (časť A), v ktorej je konkrétna téma spracovaná teoreticky, nasledujúce časti (B a C) sú určené na precvičenie vedomostí, získaných z časti A. Teoretické otázky, zapracované do časti B každej kapitoly, slúžia na precvičenie matérie v teoretickej rovine a časť C je venovaná praktickým príkladom z bežného života. Učebnica je dvojzväzková. Zo systematického hľadiska sa prvý zväzok týka všeobecnej časti Občianskeho zákonníka, vecných práv a dedičského práva. Druhý zväzok bude obsahovať záväzkové právo, vrátane záväzkov zo spôsobenej škody a z bezdôvodného obohatenia. Veríme, že učebná pomôcka nadviaže na dobré skúsenosti jej prvého vydania a stane sa užitočným pomocníkom pre každého študenta.
Na sklade 1Ks
12,83 € 13,50 €

Obchodný zákonník, Obchodný register. Úzz, 8. vydanie 6/2024


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie Obchodného zákonníka č. 513/1991 Zb. a zákona č. 530/2003 Z. z. o obchodnom registri s účinnosťou od 1. júna 2024, s výraznenými zmenami poslednej novelizácie zákona č. 105/2024 Z. z.
U dodávateľa
9,41 € 9,90 €

Novelizovaný občiansky zákonník 13/2024


Národná rada SR schválila 24. apríla 2024 zákon č. 108/2024 Z.z. o ochrane spotrebiteľa a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý v dvadsiatich piatich článkoch rekodifikoval právnu úprávu ochrany spotrebiteľa. Popri novom zákone o ochrane spotrebiteľa (článok I novely) je najvýznamnejšou novelizáciou zmena a doplnenie Občianskeho zákonníka (31 novelizačných bodov v článku II zákona č. 108/2024 Z.z.), ktorý je vo vzťahu k ochrane spotrebiteľa všeobecnou právnou úpravou. Občiansky zákonník bol naposledy novelizovaný v roku 2019, preto sme spracovali úplné znenie zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník – v rámiku za každým novelizovaným ustanovením sme uviedli pôvodné znenie, ktoré dňom účinnosti zákona č. 108/2024 Z.z. (1. júla 2024) stratí platnosť. Súčasťou publikácie je aj aktualizovaná dôvodová správa k článku II zákona č. 108/2024 Z.z., ktorá by mala zainteresovaným občanom a organizáciám objasniť zámery predkladateľa rekodifikácie právnej úpravy ochrany spotrebiteľa. V podstate ide o jediný výklad novelizovaných ustanovení, na ktorý prihliadajú súdy - publikované odborné komentáre sú väčšinou len variáciou na príslušné znenie dôvodovej správy.
Na sklade 3Ks
6,94 € 7,30 €

Borderline, nárcisztikus és szkizoid működés


Dr. Elinor Greenberg elismert amerikai pszichológus és Gestalt terapeuta, aki a borderline, nárcisztikus és szkizoid személyiségtípusok diagnosztizálásában és kezelésében szerzett szakértelméről ismert. Könyvében dr. Greenberg feltárja a borderline, nárcisztikus és szkizoid személyiségzavarok dinamikáját, azaz hogy ezek viselkedései hogyan nyilvánulnak meg, és ezek a működések hogyan befolyásolhatják a kapcsolatokat. Könnyen érthető, gyakorlati könyvében bemutatja, hogyan ismerhetjük fel a borderline, nárcisztikus és szkizoid személyiségadaptációkat. és hogyan dolgozhatnak sikeresen a terapeuták, pszichológusok és pszichoterapeuták az érintett emberekkel. Ismerteti a diagnózisokat és az ígéretes kezelési lehetőségeket, és ezeket számos példával illusztrálja sokéves gyakorlatából. A nárcisztikusokat három fő altípusba sorolja: Exhibicionista (nyilvános szereplést kedvelő), Closet (zárt) és Toxic (mérgező) nárcisztikus. Dr. Elinor Greenberg könyve nem csupán egy újabb pszichológiai kiadvány. Inkább egy friss szemléletet hoz a három személyiségzavar megértéséhez és kezeléséhez, melyek egyre inkább figyelmet követelnek mind a laikusoktól, mind a segítő szakemberektől. Dr. Greenberg könyve merőben újszerű megközelítést kínál ezen zavarok megértéséhez. Nem csupán a tünetekre és diagnózisokra fókuszál, hanem az egyén mögött rejlő okokat és megoldásokat is feltárja. A személyiségzavarokra adaptációs nehézségekként és kreatív alkalmazkodási formákként tekint. Dr. Greenberg szeretettel és elfogadással fordul a kliensei felé, és biztatást ad ahhoz, hogy ezek a nehézségek leküzdhetők. Kiknek ajánljuk a könyvet? A tapasztalt klinikusok hasznos forrásnak találhatják ezt a könyvet, amely kiterjeszti megértésüket és hatékonyságukat ezekkel a - gyakran kihívásokkal teli - klienscsoportokkal. A kezdő terapeuták, a segítő szakemberek vagy a szociális szférában dolgozók pontos szempontokat kapnak ahhoz, hogy felismerjék a különböző személyiségzavarokra utaló jeleket, és kompetenciahiány esetén bevonhassák a megfelelő szakembert a segítő folyamatba. Mindazoknak a laikus olvasóknak, akik a témában érintettek családtag, ismerős révén, vagy egyszerűen csak szeretnék jobban megérteni a személyiségzavarok ezen fajtáit, a könyv mélyebb, hasznosítható tudást és megértést kínál.
U dodávateľa
26,70 € 28,11 €

Rozšírte svoje vedomosti z nových oblastí ako ekonómia, manažment a marketing. Zaujímate sa o vesmír a jeho fungovanie, správanie živočíchov či históriu času? Správny smer do života a pozitívnu psychológiu prinesie motivačná literatúra. Knihy odborné - z oblasti práva, pedagogiky, sociológie či medicíny - ukrýva práve táto sekcia.

Kategória Odborná a populárno-náučná literatúra zahŕňa knihy a texty, ktoré poskytujú informácie a odborné znalosti v rôznych odboroch. Táto kategória sa líši od beletristickej literatúry a zameriava sa na vedomostný prínos.

Odborná literatúra obsahuje podrobné informácie, teórie a výskum v rôznych oblastiach ako veda, medicína, technológia, právo, ekonomika a psychológia. Populárno-náučná literatúra je prístupnejšia verejnosti a zaujímavo prezentuje tématické úseky, históriu, biografie a vedecké objavy.

Odborná a populárno-náučná literatúra je dôležitá pre vzdelávanie, osobnostný rozvoj a celoživotné učenie. Pomáha nám porozumieť svetu, objavovať nové perspektívy a zlepšiť naše schopnosti. Tieto diela od renomovaných autorov sú zdrojom inšpirácie a prínosov pre naše profesionálne a osobné životy.

K najznámejším autorom odbornej literatúry patria Stephen Hawking, Yuval Noah Harari, Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman či zo slovenských autorov Roman Králik, či Vojtech Zamarovský.