! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Poézia strana 301 z 302

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Nerušte túto ružu


Vypredané
6,28 € 6,61 €

Velký třesk


Mo Yan je gauner! To aspoň tvrdí dobrá polovina Náhorních Pustin včetně soudruha učitele Velkohubého, který ho nakonec vyloučí i ze školy. Na vesnici ho nechtějí? Budiž. Mo Yan se se štěstím dostane do armády, putuje z posádky na posádku a v posledních letech maoismu zažívá neuvěřitelná dobrodružství, z kterých se později stanou příběhy k vyprávění. Protože z obecního pastýře se zázračnou proměnou stane jednou spisovatel, to je jasné jak facka. Možná si, milý čtenáři, myslíš, že jsem žvanil, ale neměj mi to, prosím, za zlé, mám ty vzpomínky všechny propojené, nechci je tak psát, ale ony si ze mě samy takhle prýští.
Vypredané
11,07 € 11,65 €

Lunojasno, když kolovrátky


Kniha obsahuje nostalgické verše Ivana Wernische, dále pak rýmované i nerýmované básně Václava Rozehnala, kruté a zábavné písně divokých národů, sborový zpěv jihočeských badatelů, básně v řecko-římském stylu, nápodoby a padělky starovýchodní a staroněmecké lyriky, drobný kosmogonický žert o stařičkém Jauchlovi, jakož i několik dobře skrytých lunojasných naučení a filosofických výroků. Řada je zakončena osmi záhadnými experimenty a jejich podrobným rozborem od Michala Ajvaze.
Vypredané
11,08 € 11,66 €

Job-boj


Reprint proslulé sbírky konkrétní a experimentální poezie Josefa Hiršala a Bohumily Grögerové představuje jeden z prvních pokusů prozkoumat možnosti experimentální poezie v českém kulturním kontextu. Kniha vyšla v jediném vydání v roce 1968 a dlouhou dobu byla prakticky nedostupná. Navazuje na výboje futurismu, dada a meziválečné avantgardy a je rozdělena do dvanácti kapitol: Vznik textu, Gramatické texty, Logické texty, Stochastické texty, Syngamické texty, Intertexty, Objektáže, Přísloví, Partitury, Portréty, Mikrogramy a Koacerváty. Autoři byli napojeni na mezinárodní hnutí konkrétní poezie a jejich texty ukazují jazyk nejen jako nástroj komunikace, ale také jako specifický výtvarný materiál, který navíc poukazuje na ideologické zneužití řeči a její byrokratickou vyprázdněnost. Reprint původní vydání vychází u příležitosti výstavy SETINY, pořádané ke stému výročí narození Bohumily Grögerové. K vydání připravila Helena Šantavá.
Vypredané
6,70 € 7,05 €

Slovom srdca


Výber najznámejších výrokov známych osobností.Ukážka:"Dokonalá láska chce znášať chyby druhých, nediví sa ich slabostiam a povzbudzuje i tie najmenšie skutky čností, ktoré druhí konajú. No predovšetkým láska nesmie zostať uzatvorená na dne srdca" .Sv. Terézia z Lisieux
Vypredané
5,75 € 6,05 €

Sada Peter Macsovszky


Vypredané
7,86 € 8,27 €

slova_interfejsy


Kniha je věnována ruskému básnickému experimentu v prostředí digitálních médií od 90. let 20. století až k druhé dekádě 21. století. Shrnuje ruskou tvorbu raného období, fenomén tzv. setěratury, proměny literárního experimentu v kontextu sociálních sítí, zaměřuje se na transmediální autorské projekty nejnovější doby. Zkoumaná díla jsou interpretována s ohledem na tradici ruské avantgardní, post-avantgardní, konceptuální tvorby, zároveň v kontextu globálního tvůrčího experimentu postdigitální doby a teoretických diskusí, které tento experiment reflektují.
Vypredané
8,44 € 8,88 €

Světazmar


První český výbor z díla jednoho z otců německého expresionismu, jehož osmiverší Weltende (Světazmar) bývá pokládáno za „vstupní báseň expresionismu, navozující celou škálu groteskního lyrismu… Hoddis bývá nejčastěji uváděn jako jediný německý básník předjímající surrealismus. Černý humor jeho poezie je dovršen i krutým životním osudem: už před vypuknutím první světové války upadá v šílenství, tráví pak dlouhá léta většinou v ústavech choromyslných, na jaře 1942 mizí s transportem duševně chorých Židů v neznámu…“(Ludvík Kundera). Výbor z Hoddisova díla obsahuje podstatnou část dochovaného básnického odkazu včetně veršů z pozůstalosti publikovaných poprvé v komentovaném souboru Dichtungen und Briefe vydaném roku 2007 v Göttingenu. Vedle básnických skladeb vyznívajících apokalypticky a psaných s výrazně ironizujícím podtextem se autor představuje rovněž jako subtilní lyrik tíhnoucí k evokaci antického mýtu (studoval starověké dějiny a klasickou filologii) nebo k polemice s křesťanstvím (prošel katolickou konverzí, aby se záhy s tímto vyznáním zas rozešel). Do výboru byl zařazen i výběr z próz a fragmentů, např. texty O mně a o já, Nepřítel, Konec doktora Hackera aj. K doplnění obrazu o Hoddisově komplikovaných životních peripetiích a o marném hledání místa na literárním výsluní jsou do svazku zařazeny také dopisy přátelům, matce nebo milence a herečce Emmy Henningsové, která vystupovala v pověstném mnichovském kabaretu Simplicissimus. Výbor uspořádala, doslovem doplnila a z německých originálů přebásnila Zlata Kufnerová. Knihu výtvarně doprovázejí reprodukce grafických listů německých umělců (Nolde, Heckel, Grosz) z fondu grafické sbírky Národní galerie v Praze.
Vypredané
8,44 € 8,88 €

Dielo III. (Neskorý autoportrét, Čítanie z, ...)


Rúfusova poézia zbierok Neskorý autoportrét (1992), Čítanie z údelu (1996), Vážka (1998) a rozsahom najmenšej zbierky Malá nočná hudba (1998), ktorú tvorí iba dvanásť básní, je motivicky rôznorodá; výnimkou sú básne domova" v prvom cykle Vážky. V kn ihách je významnýrozmer životnej úvahy, ktorý bol výrazne prítomný užv autorovej zbierke Prísny chlieb (1987). V básnikovejtvorbe sa k slovu dostávajú aj veci celkom osobné. V popredí sú motívy ľudského rodu, domova, jesene ľudského života, smrti a poézie. Jednotlivé motívy nadobúdajúúvahové dimenzie, máme tu do činenia s básňou ako reflexiou, myslením. Starnutie básnik chápe ako zostupovanie k podstate a takto chápe aj poéziu písanú v neskoršom veku. Autorova tvorba vždy mierila k podstate, alev novom období toto zostupovanie nadobúda novú vyhranenosť i nové významy. Medzi veršami o situácii starnúceho lyrického subjektu čítame takéto neľútostné verše; Čakanka ešte, akože inak, čaká, / Tak ako v čase detstva. Ibaže / sama už nevie, n a čo" (Také dni, Neskorýautoportrét). Zostupovanie k podstate ako vystupňované nemilosrdné obnažovanie pravdy sa však v Rúfusovejpoézii deväťdesiatych rokov nepremieta iba v reflektovaní životnej jesene, ale - a to ešte vo väčšej miere - v reflekto vaní človeka a sveta a domova. Najmä z tohto dôvodu básnikova poézia, hoci má rozličné polohy, zvyčajne nie je rozradostňujúcim čítaním. V bilančných charakteristikách pred nami Rúfus vystupuje ako básnik ľudského trápenia, bolesti.
Vypredané
9,40 € 9,89 €

Érkezés Aritmiából


A verseskötet időrendben második – Szabadság ellenszélben (1968-l974) című – ciklusának első darabjai még 1968-1969-ben, Bodnár Gyula szülővárosában, Királyhelmecen, születtek és láttak napvilágot az az idő tájt a pozsonyi Irodalmi Szemlében jelentkező „kilencek” nemzedékének ihletésére, egyszersmind Woodstock, a diáklázadásokkal fűtött korszellem, valamint nálunk a 68-as események hatására. Ugyanis a kortárs „kilencek” a szintén pályakezdő Bodnár érzéseit, gondolatait írták tápászkodó irodalmunkban újnak számító versnyelven, új formakultúrát teremtve. 1974-ben immáron az Új Szó kulturális rovatának munkatársaként, annyira magával ragadta a napilapkészítés, hogy verset többet egyet sem írt. Negyven esztendő múlván azonban, bőven túl a hatvanon, láss csodát!, egy kórházi pillanat váratlanul előcsalt belőle egy verssort, majd egyik verset a másik után. Búvópatak bukkan így elő, merthogy újabb sorozat kezdődött el, újabb versek jöttek, meg is jelentek a magyarországi Bárkában, a hazai Irodalmi Szemlében és az Opusban. Ezek alkotják az Érkezés Aritmiából első ciklusát Jég a leszállópályán (2014-2020) címmel. A második ciklus darabjaihoz hasonlóan itt is megjelenik a szülőföld, a gyermekkor, de már kevésbé téma a szerelem, inkább az életkor előrehaladtával a 21. századi társadalmi, közéleti változások, környezeti hatások és jelenségek az ihlető forrásai, melyek befolyásolják az egyén életét. Ezek köszönnek vissza itt, hol komor képekben, hol iróniába csomagolva, játékos formákban.
Vypredané
4,99 € 5,25 €

How I Discovered Poetry


A powerful and thought-provoking Civil Rights era memoir from one of America s most celebrated poets. Looking back on her childhood in the 1950s, Newbery Honor winner and National Book Award finalist Marilyn Nelson tells the story of her development as an artist and young woman through fifty eye-opening poems. Readers are given an intimate portrait of her growing self-awareness and artistic inspiration along with a larger view of the world around her: racial tensions, the Cold War era, and the first stirrings of the feminist movement. A first-person account of African-American history, this is a book to study, discuss, and treasure."
Vypredané
8,08 € 8,50 €

Hlbokozelená žena


Výber z poézie básnikov časopisu Proglas (1989 - 1998).Kmeňová časť, ktorá by mala naplniť túžbu návratu poézie k poetičnu. Vôľu pochopiť to, čo bolo, a novú syntézu esencie slovenskej poézie.
Vypredané
0,63 € 0,66 €

Pre niekoho nezmyselné, pre iného uchu lahodiace. Také je básnické umenie.

Tu ste správne, ak si radi vychutnáte krátke verše o láske alebo dlhé o živote, poéziu veselú či vážnu. Nájdite si v našej ponuke ideálnu báseň na prednes alebo na intímne tiché čítanie.

Ak obľubujete klasikov, vyberte si niektorého z najprekladanejších svetových básnikov. Vychutnajte si nesmrteľné verše z pera Apollinairea, Walta Whitmana, Johna Keatsa a mnohých ďalších. O tom, že romantická poézia nemusí byť vždy o láske vás presvedčí Stendhal či Lord Byron. O temných stránkach ľudskej duše nás aj po desaťročiach vie poučiť Baudelaire či Rilke.

Očarila vás súčasná tvorba? Nesklamú vás ani slovenskí autori. Pavel Hirax Baričák a množstvo jeho kolegov i kolegýň poetiek vám rado spríjemní dlhé večery. Siahnite po veršoch Jany Melcerovej inšpirovaných ženskou dušou, po básnických zbierkach dvojjazyčnej autorky Judity Kaššovicovej či po Mile Haugovej, držiteľke prestížnej ceny Dominika Tatarku.

Radi si beriete básne ako spoločníkov na cesty? Vtedy sa vám bude hodiť niektorý z našich titulov „do vrecka“. Čas strávený vo vlaku či let na dovolenku bude razom príjemnejší.

Hľadáte niečo špeciálne? Možno zbierate zaujímavosti či pátrate po darčeku pre blízkeho. Skúste zbierky poézie od známeho režiséra Tima Burtona alebo beatlesáka Johna Lennona. Pre skalných fanúšikov ako stvorené.

Nájdete tu slovenskú poéziu, českú poéziu, svetovú poéziu aj antológie.