! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Poézia strana 300 z 309

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Básně


Svazek přináší jedenáct básnických knih Františka Hrubína (1910-1971) od jeho prvních sbírek "zamžené krásy" Zpíváno z dálky, Krásná po chudobě a Země po polednách, přes spirituální Včelí plást vzniklý za války, k poválečným knihám Jobova noc a Hirošima, v nichž se autor vyrovnával s válečnou katastrofou, okupací a novým ohrožením lidstva, až k pozdním dílům Proměna, Romance pro křídlovku, Až do konce lásky, Černá denice a Lešanské jesličky, v nichž se vracel k osobnímu a existenciálnímu rozměru své poezie. Poprvé od autorovy smrti, po čtyřech desetiletích od vydání Hrubínových básnických spisů a sto let od jeho narození čtenáři dostávají do rukou soubor vrcholných děl klasika české poezie. Cenný materiál přináší komentář, který mimo jiné srovnává původní verze Hrubínových básní, jak byly otištěny v časopisech a denících, s jejich knižními verzemi.
Vypredané
0,77 € 15,46 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Szonettek


A kötetben olvasható sorok őszintesége, hőfoka és embersége fogódzót ad a szerelmet és a verset szerető Olvasó kezébe. E könyv útikalauz a szerelemhez: a fiataloknak jövőbe mutató világítótorony, és a halálukban is hűséges házastársaknak rendületlen sarkcsillag. Shakespeare átforrósodott sorai bizonyítékai az ifjúság szerelmének, az ifjúság szerelme pedig bizonyíték Shakespeare igazának. A szonettek nemcsak a szerelmes gondolatokat erősítik, hanem szerelmet vallani is segítenek. Ugyanakkor felhívják a figyelmet a csalódásra, a hűtlenségre, de szólnak a megbocsátásról is. A kötetben számos jegyzet, valamint Shakespeare szonettjeinek és drámáinak kapcsolatát bemutató rövid összefoglalás világítja meg az Olvasónak a versek és a művek születésének korát, azok hátterét. Csillag Tibor - költő és műfordító - hét esztendőn keresztül csiszolt, mai felfogású fordítása új fényben tárja Shakespeare szonettjeit, a "szerető szerelmet" az Olvasó elé.
Vypredané
0,53 € 10,64 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Den bude dlouhý


V druhé polovině 60. let se na pódiích českých klubů, ale i při hraní pod širým nebem, začali objevovat zpěváci s kytarou, jejichž výpověď o světě byla obsažena zejména v jejich vlastních textech. Tito písničkáři se stali pro tisíce posluchačů nejen nositeli autentické generační výpovědi, ale i zprostředkovateli vztahu k živému básnickému slovu. Lidé si pořizovali nahrávky jejich písní a učili se je zpívat. Antologie Den bude dlouhý, obsahující texty dvaceti devíti autorů, ukazuje, že česká zpívaná poezie je ve svém celku neodmyslitelnou součástí české literatury. Zastoupeni jsou D. Andrtová-Voňková, Z. Benýšek, J. Burian, J. Dědeček, P. Dobeš, J. Hutka, O. Janota, S. Janoušek, P. Kalandra, S. Karásek, V. Koubek, K. Kryl, P. Lutka, V. Merta, Z. Michnová, B. Mikolášek, Z. Navarová, J. J. Neduha, J. Noha, J. Nohavica, J. Nos, O. Petr, K. Plíhal, Z. Růžová, M. Skalický, P. Skoumal, K. Soukup, V. Třešňák, V. Veit, K. Vepřek, J. Zych.
Vypredané
0,61 € 12,24 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Kdo je na řadě


Anděl smrti s injekcí digoxinu se objevoval za úsvitu. Pokaždé věřil, že svou práci odvedl dobře a že si nikdo ničeho nevšimne. Obezřetná zdravotní sestra Timmie přesto postřehne, že v nemocnici se něco děje. S pomocí reportéra Daniela se snaží zjistit, kdo stojí za všemi tragédiemi, ale silného protivníka oba podcenili…
Vypredané
0,63 € 12,64 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Strýc Kaich se žení


Ne nadarmo vtiskl Bogdan Trojak své čtvrté sbírce podtitul Memorabilie a komorní horory. Z vod osobní i kolektivní paměti nepaměti vybublávají různé hrůzné historky: ty, na něž si básník vzpomíná přímo, i ty, na něž si vzpomíná nějak jinak… A také pitoreskní kosmogonické mýty, potměšilé archetypy, magie dětské představivosti, venkovanské balady se zákmity černé grotesky, šerotemné taje i pradávná tajemství — vše brilantně zbásněno jazykem nanejvýš osobitým, nápaditým, hravým.
Vypredané
0,17 € 3,41 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nucený výsek


Kořeny poezie Tomáše Míky tkví v tradici hudebního a kulturního hnutí New wave z přelomu 80. let, u nás zatím doposud nepříliš využívané. Míka se soustředí zejména na popis zdeformovaných vztahů ty – já, ve kterých operuje s mírnou nihilistickou pózou, ironií a černým humorem… Mnohdy jsou východiska Míkových básní poznamenána existenciálním ztracením… ve světě, nikoliv však v rovině pouhého hledání, jak by se na debutanta zdálo. Opravdovost a osamocení… jsou vedle zvolněného verše zajímavým hlasem v současné poezii. Za zmínku jistě stojí i jistá modelovost prostředí, v němž se Míkův poetický svět odehrává, i bolestnost vlastní bezmoci, která není s to v tomto světě učinit vzpouru proti konvenčnosti, erotické vyprázdněnosti vztahů či samotě. (Michal Jareš) Tomáš Míka patří k předním českým překladatelům. Jeho vlastní tvorba zatím vycházela časopisecky. Kniha je doplněna CD ROMem s videozáznamy autorských čtení a promítání textů, ilustrace mají formu aktivních scanů.
Vypredané
0,56 € 11,23 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Rytíři textových polí I.


Antologie Rytíři textových polí chce českému čtenáři přadstavit slovenskou poezii po roce 1989. Vychází z přesvědčení, že se vyplatí seznámit se na vlastní oči s autory, kteří aktivně mění reliéf básnického Slovenska tváří v tvář tematickým a výrazovým výzvám, jež před nás staví pohyblivý horizont přítomnosti.Antologie celkem představí dvacet dva básnických individualit. Každý svazek doprovází esej, který prostřednictvím portrétů zastoupených autorů mapuje to podstatné z dění ve slovenské poezii po roce 1989.
Vypredané
0,59 € 11,83 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Archetypálne leto


Najnovšia zbierka básní P. Šuleja, redaktora kultúrneho štvrťočníka Vlna a spoluzakladateľa medzinárodného festivalu poézie Ars Poetica.
Vypredané
0,23 € 4,61 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Carpe Diem


Sbírka poezie českého básníka Petra Davida (1960).
Vypredané
0,23 € 4,61 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Egybegyűjtött költemények I.


Ez a könyv Weöres Sándor életműkiadásának első kötete. A költő tizenöt éves korától ötvenes éveinek derekáig írt költeményeinek legjavát tartalmazza, azokat, amelyeket a korábban megjelent Egybegyűjtött Írásokba ő maga válogatott be az adott időszak terméséből. Az elkövetkező években az életmű további részeinek közlésével folytatódik Weöres teljes életművének kiadása. Ajánljuk a sorozatot mindazoknak: akik egyaránt szeretik a virtuóz klasszikus és modern verseket, akiket a rafinált gyermeki játékosság éppúgy vonz, mint a gondolati igényesség és elmélyültség, akiket elbűvöl anyanyelvünk gazdagsága, szépsége és költőisége, vagyis mindazoknak, akik ismerik és értékelik egyik legnagyobb költőnk munkáit, akik kíváncsiak elfelejtett, kötetbe nem rendezett, kiadatlan verseire, színjátékaira, prózai írásaira, leveleire, műfordításaira, és akik most kívánják felfedezni e nagyszerű életmű teljességét.
Vypredané
0,83 € 16,63 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Národ psích vojáků


Druhé, rozšířené vydání, které vychází k výročí 25ti let existence populární rockové skupiny Psí vojáci. Texty Filipa a Jáchyma Topolových, předmluva Vratislava Brabence ze skupiny Plastic People. Sestavil a historii skupiny sepsal J. Riedel.
Vypredané
0,70 € 14,01 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Tajomný básnik: Sen o láske


SEN O LÁSKE… Snívam, snívaš, snívame… Každý z nás sníva svoj veľký sen o láske. Niektorým sa splní rýchlo, iní snívajú ďalej a veria, že príde chvíľa, keď sa aj im objaví v živote skutočná LÁSKA – krásna, nežná, úžasná… Eddie W. Nicholas svoje sny o láske vkladá do ľúbostných básní, ktoré sú plné túžby a vášne, dráždia i šteklia, vyvolávajú spomienky, rozohrejú, roznežnia… Eddie svoje básne žije. Ak sa pozriete na neho a začnete sa s ním rozprávať, uvidíte a vypočujete si človeka naplneného láskou. Z jeho úst počuť len pekné slová, medzi ktorými má prvenstvo láska… ale nie iba taká obyčajná, ale nekonečne veľká, hlboká a vrúcna… je to láska najláskavejšia, všemocná a bezpodmienečná. Eddie miluje celý svet a dáva to najavo vo všetkých svojich básňach. Píše úprimne a tak, ako to cíti. Má nielen veľa obdivovateliek, ale aj obdivovateľov. Jeho básne dokážu osloviť ženy aj mužov a to bez rozdielu veku. Fanklub Tajomného básnika netrpezlivo čaká na každú novú báseň, ktorú Eddie zverejní na Facebooku. Páčiky (like) pribúdajú rýchlo a aj komentárov, v ktorých je obdiv a pochvala, je pod každým príspevkom neúrekom. Eddie dokáže vo svojich básňach ospevovať krásu ženy, kvetiny, prírody i domoviny. Niektoré básne podfarbí hudbou, najmä hra na klavíri je ďalšou jeho „srdcovkou“. Kto je Eddie W. Nicholas? Kto sa skrýva pod menom Tajomný básnik? Je to básnik, hudobník, maliar, či fotograf? Tomuto všetkému sa totiž venuje a to s veľkým nadšením, plný radosti, spokojnosti a samozrejme, lásky. Je to „pohoďák“ so zmyslom pre humor. Mám pocit, že skrýva v sebe veľké tajomstvo, ale na jeho tvári je úsmev, jeho duša spieva. Ku každému je milý, teší sa zo záujmu o svoju tvorbu, rozdáva radosť a vie sa vcítiť do pocitov tých, s ktorými sa stretáva. Zbierka básní SEN O LÁSKE je ukážkou Eddieho vnímania lásky v tých najrôznejších podobách… V máji t. r. som s Eddiem nahrávala reláciu Život na ceste za snom… strávili sme spolu dve príjemné popoludnia plné smiechu, fotografovania a rozprávania o tom, kto je Eddie W. Nicholas. Milým prekvapením bola sms, ktorú som dostala o niekoľko dní… bola v nej báseň s názvom Motýľ za svojím snom letiaci venovaná mne osobne. Ďakujem za báseň a za to, že si svojím vnútorným zrakom uvidel motýlie krídla, ktoré ma nesú za svojimi snami… a aj za snami iných… a možno som splnila aspoň jeden z Tvojich snov, záhadný Tajomný básnik…
Vypredané
0,30 € 6,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Boulevard Ring


Boulevard Ring, jeden z centrálnych okruhov ruskej metropoly. Fabian Saul ako flanér krúži po tomto prstenci Moskvy a skladá kúsok po kúsku obraz mesta, v ktorom sa stretáva minulosť s budúcnosťou a všetky cesty končia niekde v bludisku. Objavuje mikrokozmos mesta, kde každé zastavenie prináša nové objavy. Fabian Saul (1986) je hudobný skladateľ a šéfredaktor magazínu Flaneur, ktorý každé svoje číslo venuje jedinej ulici v niektorej zo svetových metropol. Spolu s ďalšími autormi odtiaľ prináša originálne príbehy poznamenané nomádstvom a interdisciplinaritou. Žije v Berlíne.
Vypredané
0,50 € 10,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Rana po štepárskom noži


Po úspešnej ,,Najkrajšej knihe Slovenska 2013" V rukavičkách z vlastnej kože prichádza na trh druhé spoločné dielo a generačná výpoveď názorovo blízkych umelcov, básnika Juraja Žemberu a výtvarníka Petra Uchnára, Rana po štepárskom noži Rímske a rýnske s rovnako vysokými ambíciami. Opäť ide o knihu určenú náročným čitateľom, milovníkom poézie a výtvarného umenia. Lásku, ľúbostnú lyriku knihy V rukavičkách z vlastnej kože vystriedal život vo svojej filozofickej hĺbke. Žembera aj v reflexívnej lyrike Rany po štepárskom noži zostáva verný kultivovanej vysokej poézii, založenej na imaginácii a bohatom vnútornom svete autora a jeho obraznosti, na silných obrazoch - metaforách. Obsahuje päť cyklov (Krajina do každého počasia, Rozpínavosť kože, Gombíkom do kominára, Prekročiť prah a..., V objatí letokruhov ebenu), inšpirovaných kúzlom a mágiou vesmíru, genius loci bermudského trojuholníka, antický aj súčasný Rím, Praha a trnavské juvenílie a to aj cez prizmu tvorby českých a slovenských básnikov a výtvarníkov: Jan Werich, Vladimír Holan, Josef Kainar, Jiří Trnka, Albín Brunovský, Igor Piačka, Júlia Piačková, Peter Uchnár, ale aj Federico Fellini a Dante Alighieri. Viacvrstvová poézia využíva celé inštrumentárium a register formy voľného aj viazaného verša, od krátkych tvarov po báseň, pásmo a sonet. Za pozornosť určite stojí zaradenie Juraja Žemberu do webovej viacjazyčnej literárnej antológie Babelmatrix a preklady básní z predchádzajúcej knihy, ako aj z knihy Rana po štepárskom noži do maďarčiny.
Vypredané
0,20 € 4,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Z radosti


Knižka Z radosti je spojenie obrazov výtvarníka Daniela Brogyányiho a textov poetky Maje Kadlečíkovej, ktoré vnútorne súvisia. Prišla na svet z radosti autorov, že ich diela si navzájom porozumeli a rozhodli sa o toto poznanie podeliť. Hoci nie je v knižke všetko veselé, ponúka pohľad na zdanlivo bežné zázraky života každého z nás. Hovorí o šťastí, sklamaní, láske, kráse, dobre a zle - možno v nej nájdete to, čo hľadáte, aby ste objavili svoju vlastnú radosť zo života.
Vypredané
0,15 € 3,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pazúrik


James Sutherland-Smith je básnik na ceste, na výprave do krajín a do dejín, do jazyka a jazykov sveta, v neposlednom rade do podstaty človeka. Hoci sa narodil v škótskom Aberdeene, od detstva bol v pohybe po veľkej časti sveta, počnúc Áziou a Afrikou, končiac Veľkou Britániou či Srbskom. Jedna z jeho ciest viedla do Československa krátko pred politickou revolúciou 1989. Do básnického výberu Pazúrik básnika, kritika a prekladateľa Jamesa Sutherlanda-Smitha sú zaradené básne zo všetkých jeho doterajších zbierok. Básne preložil Ján Gavura, knihu ilustroval Martin Kudla.
Vypredané
0,40 € 8,00 €

dostupné aj ako:


Pre niekoho nezmyselné, pre iného uchu lahodiace. Také je básnické umenie.

Tu ste správne, ak si radi vychutnáte krátke verše o láske alebo dlhé o živote, poéziu veselú či vážnu. Nájdite si v našej ponuke ideálnu báseň na prednes alebo na intímne tiché čítanie.

Ak obľubujete klasikov, vyberte si niektorého z najprekladanejších svetových básnikov. Vychutnajte si nesmrteľné verše z pera Apollinairea, Walta Whitmana, Johna Keatsa a mnohých ďalších. O tom, že romantická poézia nemusí byť vždy o láske vás presvedčí Stendhal či Lord Byron. O temných stránkach ľudskej duše nás aj po desaťročiach vie poučiť Baudelaire či Rilke.

Očarila vás súčasná tvorba? Nesklamú vás ani slovenskí autori. Pavel Hirax Baričák a množstvo jeho kolegov i kolegýň poetiek vám rado spríjemní dlhé večery. Siahnite po veršoch Jany Melcerovej inšpirovaných ženskou dušou, po básnických zbierkach dvojjazyčnej autorky Judity Kaššovicovej či po Mile Haugovej, držiteľke prestížnej ceny Dominika Tatarku.

Radi si beriete básne ako spoločníkov na cesty? Vtedy sa vám bude hodiť niektorý z našich titulov „do vrecka“. Čas strávený vo vlaku či let na dovolenku bude razom príjemnejší.

Hľadáte niečo špeciálne? Možno zbierate zaujímavosti či pátrate po darčeku pre blízkeho. Skúste zbierky poézie od známeho režiséra Tima Burtona alebo beatlesáka Johna Lennona. Pre skalných fanúšikov ako stvorené.

Nájdete tu slovenskú poéziu, českú poéziu, svetovú poéziu aj antológie.