! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Lacná kniha Magyar szlengszótár (-90%)


- a jelen és a közelmúlt magyar szlengszavai és szlengkifejezései - gazdag szóanyag és értelmezések - több mint ezer példamondat - bevezető tanulmány - szinonimamutató
Vypredané
1,23 € 12,31 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Petit Larousse Illustre 2010 (-90%)


Le Petit Larousse illustré 2010 150 000 définitions 59 000 noms communs 28 000 noms propres 5 000 illustrations Une chronologie Les célbres pages roses de citations, proverbes et mots historiques La liste des mots concernés par les rectifications de l orthographe Plus de 300 cartes en couleurs De nouvelles entrées 150 nouveaux noms communs 50 nouveaux noms propres De nouvelles planches illustrées Les coquillages, le mimétisme animal et végétal, les empreintes des animaux, les orchidées, les provinces et régions de l ancienne France, les souveraines mythiques, les instruments de la connaissance de l Univers. Une dimension pédagogique renforcée Un mémento de grammaire entirement remaquetté en quadrichromie, dans une optique périscolaire. Un « ascenseur alphabétique » dans les noms communs et les noms propres, pour un repérage facilité. A l occasion du 120e anniversaire de la Semeuse : un millésime collector Pour fter cet événement : 40 dessinateurs de renom ont illustré in-texte, dans la partie noms communs, 400 mots ou expressions, de façon humoristique, poétique, décalée... La « fine fleur » de la bande dessinée et du dessin de presse français a participé : Binet, Cabu, Druillet, Fred, Moebius, Lewis Trondheim, Wiaz, Willem, Wolinski... et mme Valérie Lemercier !
Vypredané
4,06 € 40,60 €

dostupné aj ako:

Slovník cudzích slov


Slovník cudzích slov je určený širokej verejnosti, používateľ v ňom nájde aktuálnu slovnú zásobu zo všetkých oblastí spoločenského života a rôznych vedných odborov. Slovník zahŕňa najbežnejšie slová. Je usporiadaný abecedne, rozsah predstavuje asi 30 000 hesiel. Použil sa stručný výklad jednotlivých slov, ktorý by mal pohotovo slúžiť používateľovi v každodennej jazykovej praxi. Cieľom nebolo zachytiť všetky prevzaté slová, ale len základné zastúpenie týchto slov v určitých oblastiach spoločenského života a v príslušných vedných odboroch.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Dictionnaire Hachette 2009


Un dictionnaire de français pour bien s'exprimer. 58 000 mots de la langue avec leurs différents sens et des exemples. Les mots nouveaux de l'année découvrir dans un cahier spécial de 8 pages. Les variantes autorisées de la nouvelle orthographe indiquées et expliquées. Des définitions claires et compltes avec : locutions, étymologie, prononciation. Avec un guide pratique du français pour éviter les piges. Les principales rgles de la grammaire. Tableaux de conjugaison. Maximes et proverbes. Liste des préfixes et des suffixes. Un dictionnaire encyclopédique pour maîtriser les repres indispensables. 25 000 noms propres dans tous les domaines du savoir. Les hommes, les faits, les lieux, les uvres, les évnements qu'il faut connaître. 600 développements encyclopédiques pour approfondir les sujets importants. Avec un mémento des connaissances. Atlas géographique mondial de 32 pages. Chronologies des grandes dates de l'histoire de la France et du monde. Les institutions françaises et européennes en résumé. Les notions-clés en sciences : mathématiques, physique-chimie, sciences de la Vie et de la Terre. Les listes de prix Nobel, Médaille Fields, Académie française. Un dictionnaire illustré trs facile d'accs. Un ordre alphabétique unique pour les mots de la langue et les noms propres. 3 000 illustrations - planches, dessins, schémas et photos - sur tous les sujets : faune, flore, sciences, techniques, uvres d'art, sites naturels, monuments, villes, portraits. 285 cartes géographiques des pays, régions, départements.
Vypredané
27,46 € 28,91 €

dostupné aj ako:

Krížom krážom Slovenčina A1 + 2 CD


Original and richly illustrated textbook and a CD for the A1 level is composed in a communicative way without an intermediary language. Bohato ilustrovaná ucebnica s dvomi CD pre stupen A1 je koncipovaná komunikatívne bez použitia sprostredkujúceho jazyka. Autorky pri tvorbe jednotlivých lekcií zohladnili komunikacné potreby cudzinca pri prvom dotyku so Slovenskom. Krížom-krážom predstavuje atraktívnu cestu, ako zvládnut najbežnejšie komunikacné situácie a osvojit si základy slovenciny. Prostredníctvom hlavných postáv ucebnice sa ocitnete pri štúdiu, v práci, v meste alebo pri zábave. Na to slúži aj bohato ilustrovaný didakticky stvárnený obsah, ktorý umožnuje nácvik jednotlivých recových zrucností v súlade s požiadavkami Spolocného európskeho referencného rámca pre jazyky (CEF) urcenými pre stupen A1 – úplný zaciatocník. Pomocou obrázkov sa vysvetlujú nové lexikálne a gramatické javy, na CD nosici je štandardne nahraný fonetický nácvik a dialógy z jednotlivých lekcií. Ucebnica obsahuje 10 lekcií s metodicky premyslenou pevnou štruktúrou. Výnimkou je prvá a desiata lekcia, ktoré majú osobité zameranie. Každú lekciu tvorí 5 ozvucených dialógov reprezentujúcich bežné komunikacné situácie. Nová lexika sa prezentuje pomocou obrázkov a doplnajú ju cvicenia na jej osvojenie. Okrem štandardnej lexiky urcenej pre A1 je v ucebnici zahrnutá aj dalšia slovná zásoba, ktorá je predpokladom na porozumenie reálnych komunikacných situácií. Patria sem frekventované slová, slovné spojenia a frázy, ktoré výrazne rozšírili rozsah slovníka, ale netvoria základné lexikálne kompendum.
Vypredané
26,02 € 27,39 €
  • 4 /5

Obrátený slovník cudzích slov


Slovníky cudzích slov uvádzajú k cudzím slovám slovenské ekvivalenty s cieľom nielen objasniť význam cudzieho slova. V súčasnom období sa uplatňuje nový prístup nezáleží ani tak na pôvode slova, ale skôr na jeho užitočnosti, zrozumiteľnosti a použiteľnosti v praxi. Vhodné cudzie slovo je ako vzácna perla. Jeho rýchle, priliehavé a úsporné použitie je korením každej vety, každého textu. Preto sme sa rozhodli vydať obrátený slovník cudzích slov, v ktorom sú k abecedne zoradeným slovenským slovám uvedené zodpovedajúce cudzie slová s rovnakým alebo obdobným významom. Môže sa stať neoceniteľnou pomôckou pre každého, kto pracuje s textom, teda nielen pre spisovateľov, redaktorov či novinárov, ale aj pre odborníkov na reklamu a propagáciu, politikov, učiteľov a študentov.
Vypredané
35,82 € 37,70 €

Slovník slovenských nárečí II L - P


Celonárodný Slovník slovenských nárečí zaznamenáva a primeraným lexikografickým spôsobom spracúva apelatívnu slovnú zásobu slovenských miestnych nárečí. Slovníkové spracovanie nárečovej lexiky z celého územia národného jazyka (v Slovenskej republike) dáva príležitosť podať informatívny obraz o jazykovozemepisnej, sémantickej a štýlovej diferencovanosti nárečovej lexiky a tak predstaviť výsledky kontinuitného vývinu nárečí, zachytiť dynamiku v nárečovom systéme v jej závislosti od spoločenských faktorov a naznačiť aj vzájomný vzťah domácej a prevzatej slovnej zásoby.
Vypredané
14,29 € 15,04 €

Lacná kniha Slovník slovenských nárečí II L - P (-90%)


Celonárodný Slovník slovenských nárečí zaznamenáva a primeraným lexikografickým spôsobom spracúva apelatívnu slovnú zásobu slovenských miestnych nárečí. Slovníkové spracovanie nárečovej lexiky z celého územia národného jazyka (v Slovenskej republike) dáva príležitosť podať informatívny obraz o jazykovozemepisnej, sémantickej a štýlovej diferencovanosti nárečovej lexiky a tak predstaviť výsledky kontinuitného vývinu nárečí, zachytiť dynamiku v nárečovom systéme v jej závislosti od spoločenských faktorov a naznačiť aj vzájomný vzťah domácej a prevzatej slovnej zásoby.
Vypredané
1,50 € 15,04 €

dostupné aj ako:

Česko - slovenský, slovensko - český slovník


Viacerí, najmä tí skôr narodení, si azda položia otázku, NAČO a KOMU poslúži česko - slovenský a slovensko - český slovník. Aby tradičná a celkom prirodzená vzájomnosť našich dvoch národov nedopadla podobne tragikomicky - nedorozumením, či nebodaj neporozumením si.
Vypredané
12,58 € 13,24 €
  • 5 /5

Príručka slovenského pravopisu pre školy a prax


Najnovšia a najobsiahlejšia jazyková príručka súčasného spisovného jazyka spája teoretické pravidlá slovenského pravopisu s praktickým výkladom gramatiky. Je zrozumiteľným návodom, ako správne a spisovne hovoriť a písať po slovensky.
Vypredané
5,99 € 9,99 €

Slová z dovozu


Dejiny ľudstva sú pestré a takisto rozmanitá je aj história jazykov. Ľudia hovoriaci rôznymi jazykmi sa premiestňovali, stretávali a ovplyvňovali a odnášali si domov aj slová z iných krajín... Rozprávanie o starších, novších i celkom nedávno dovezených cudzích slovách.
Vypredané
4,32 € 4,55 €

Slovník jazyka staroslověnského


Lexicon linguae palaeoslovenicae
Vypredané
3,32 € 3,49 €

Lacná kniha Slovník jazyka staroslověnského


Lexicon linguae palaeoslovenicae
Vypredané
0,17 € 3,49 €

dostupné aj ako:

Slovenčina v literárnej praxi


Autor publikácie predkladá slovenskej odbornej aj širšej kultúrnej verejnosti prácu o súčasnom literárnom jazyku. Táto téma v teoretickej i praktickej (realizačnej) rovine predstavuje dlhodobý predmet jeho odborného záujmu o slovenský jazyk a jeho mnohodimenzionálne spoločenské fungovanie. V úvodných dvoch kapitolách sa predkladá krátka charakteristika súčasnej slovenčiny a predstavuje sa chápanie literárneho jazyka vo všeobecnosti, ako aj v konkrétnych súčasných slovenských podmienkach. Všeobecnejšie orientovanú časť uzatvára kapitola venovaná rozboru okrídlených výrazov pochádzajúcich zo slovenského písomníctva ako špecifického druhu frazeologických jednotiek obohacujúcich slovenský jazyk z domácich literárnych zdrojov. Jadro práce tvoria kapitoly, v ktorých sa predmetom jazykovednej analýzy stáva používanie slovenského jazyka v pomerne širokej literárnej praxi. Prácu uzatvára časť venovaná chvále jedinečnosti literárneho jazyka. Na konci je zoznam odbornej literatúry.
Vypredané
6,24 € 6,57 €

Ox english-hebrew dict


The Oxford English-Hebrew Dictionary is a landmark in the description of modern Hebrew. Hailed by the Jewish Chronicle as a 'tremendous advance over previous works', it provides a unique description of Hebrew language as it is encountered and used today, covering formal and poetic Hebrew as well as current idioms and phrases, slang and colloquialisms. Descriptive not prescriptive - The first dictionary to describe rather than prescribe contemporary Hebrew. Exceptionally wide coverage - Coverage of technical and scientific terminology; academic discourse; vocabulary from fields such as law and medicine, as well as slang and colloquialisms. Clear labelling system - The labelling system allows quick identification of context, register, and usage. Essential reference - A reference tool for students, scholars, translators and business professionals.
Vypredané
38,48 € 40,50 €

Obrázkový slovník 1 - 99 rokov


Táto kniha je predovšetkým pre malé deti, ale v živote človeka sa môžu vyskytnúť situácie, keď sa základné znalosti musí opäť učiť aj v dospelosti. Preto je tento slovník určený všetkým vekovým kategóriám
Vypredané
4,85 € 5,10 €

Lacná kniha Slovník súčasného slovenského jazyka a-g (-70%)


Používateľ nájde v slovníku informácie o 30 293 heslových slovách: - výklad významu, - gramatickú charakteristiku, - normatívne a štylistické hodnotenie, - synonymá a antonymá, - príklady použitia slov čerpané z bohatých a autentických jazykových zdrojov, - mnoho ďalších užitočných údajov. Slovník obsahuje 3 680 frazeologizmov a iných ustálených spojení. Zachytáva základnú terminológiu z viac ako 100 vedných oblastí. Súčasťou slovníka je osobitná príloha obsahujúca názvy obcí na Slovensku s príslušnými obyvateľskými menami.
Vypredané
8,75 € 29,18 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovenčina v literárnej praxi (-90%)


Autor publikácie predkladá slovenskej odbornej aj širšej kultúrnej verejnosti prácu o súčasnom literárnom jazyku. Táto téma v teoretickej i praktickej (realizačnej) rovine predstavuje dlhodobý predmet jeho odborného záujmu o slovenský jazyk a jeho mnohodimenzionálne spoločenské fungovanie. V úvodných dvoch kapitolách sa predkladá krátka charakteristika súčasnej slovenčiny a predstavuje sa chápanie literárneho jazyka vo všeobecnosti, ako aj v konkrétnych súčasných slovenských podmienkach. Všeobecnejšie orientovanú časť uzatvára kapitola venovaná rozboru okrídlených výrazov pochádzajúcich zo slovenského písomníctva ako špecifického druhu frazeologických jednotiek obohacujúcich slovenský jazyk z domácich literárnych zdrojov. Jadro práce tvoria kapitoly, v ktorých sa predmetom jazykovednej analýzy stáva používanie slovenského jazyka v pomerne širokej literárnej praxi. Prácu uzatvára časť venovaná chvále jedinečnosti literárneho jazyka. Na konci je zoznam odbornej literatúry.
Vypredané
0,66 € 6,57 €

dostupné aj ako:


Bez prekladových slovníkov si svoju knižnicu určite neviete predstaviť. Pomáhajú vám pri študovaní cudzieho jazyka, ale aj pri cestovaní či podnikaní.

V tejto kategórii nájdete slovníky, ktoré uvádzajú preklady slov zo slovenčiny do množstva iných jazykov. Všetky slovníky sú pripravované odborníkmi z jazykovedných ústavov, takže sa nemusíte obávať žiadneho fax pas.

Tlačené slovníky sú zároveň oveľa spoľahlivejšie ako internetové verzie, preto sa ani v 21. storočí nemusíte báť siahnutia po nich. Vety preložené pomocou slovníka navyše znejú oveľa prirodzenejšie ako vety prekladané strojovo.

Samozrejme ponúkame aj vreckové slovníky, ktoré sú skladné a praktické pri cestovaní do iných krajín. Či už potrebujete preložiť alebo zistiť výklad nejakého slova v nemčine, francúzštine, španielčine, čínštine alebo v ľubovoľnom inom jazyku, môžete si byť istý, že u nás nájdete slovník, ktorý vyhovuje vaším požiadavkám.