Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Slovenský jazyk strana 31 z 46

Nové testy zo slovenského jazyka a literatúry pre 9. roč. ZŠ


Dvadsať testov s otvorenými i uzatvorenými odpoveďami umožní žiakom rozvíjať ich čitateľskú gramotnosť a základné poznatky z gramatiky, literatúry a slohu. Sú pripravené v súlade s novými vzdelávacími štandardmi. Žiaci budú pri riešení úloh aktívne pracovať so slovnou zásobou, používať vedomosti z iných predmetov a internet. Osobitnú časť príručky tvoria riešenia so správnymi odpoveďami, bodovacou tabuľkou a hodnotiacou stupnicou. Testovaním dostanú žiaci spätnú väzbu, akú úroveň vedomostí z daného predmetu dosiahli. Prílohou publikácie sú Metodické listy, pre učiteľov dostupné na www.priroda.sk
Vypredané
5,23 € 5,50 €

Chystáme sa do prímy


Táto výborne spracovaná príručka obsahuje dva najčastejšie používané typy testov z gramatiky, slohu a literatúry, ktoré zodpovedajú aktuálnym učebným osnovám. Pri prvom type vyhľadajú žiaci správne riešenia úloh a napíšu odpovede, pri druhom dostanú na výber z niekoľkých možných odpovedí. Každý test má tri časti a jeho vyriešenie si vyžiada približne 45 minút, čím žiaci získajú potrebný odhad, ako rýchlo vedia pracovať v stanovenom čase.
Vypredané
5,23 € 5,50 €
  • 5 /5

Diktáty a pravopisné cvičenia pre 5. ročník základných škôl


Cvičebnica je určená všetkým piatakom, ktorí si chcú precvičiť, zopakovať a upevniť učivo zo slovenského jazyka. Ponúka im množstvo diktátov, zábavných cvičení, doplňovačiek a zaujímavých úloh, ktoré im pomôžu zábavnou formou zvládnuť pravopis spisovného jazyka a zároveň rozvíjať ich tvorivosť a fantáziu. Na overenie správnosti sú na konci knihy uvedené riešenia úloh.Cvičebnica rovnako poslúži na hodinách slovenského jazyka i pri domácej príprave.
Vypredané
3,33 € 3,50 €

Diktáty a pravopisné cvičenia pre 3. ročník základných škôl


Cvičebnica ponúka žiakom 3. ročníka základnej školy možnosť precvičiť a upevniť si učivo z gramatiky slovenského jazyka. Okrem množstva diktátov a rôznych pravopisných cvičení v nej nájdu aj veľa tvorivých a zábavných úloh ? prešmyčiek, krížoviek, doplňovačiek a maľovaniek. Pomocou nich sa žiaci zdokonalia v pravopise a naučia sa určovať slovné druhy. Správne riešenia úloh nájdu na konci cvičebnice.
Vypredané
3,33 € 3,50 €

Diktáty a pravopisné cvičenia pre 4. ročník základných škôl


Všetkým štvrtákom, ktorí si pletú písanie I a Y, majú problém určiť slovné druhy a nebavia ich nudné pravopisné úlohy, ponúkame knihu s množstvom zábavných cvičení, doplňovačiek a zaujímavých problémových úloh. Pomôžu im rozvíjať tvorivosť, predstavivosť, fantáziu a zábavnejšou formou zvládnuť pravopis spisovného jazyka. Tí, ktorí si nebudú vedieť rady, nájdu vzadu v knihe správne riešenia úloh.
Vypredané
3,33 € 3,50 €

Šlabikár - 2. časť (Štefeková)


Druhá časť pokrýva prácu v šlabikárovom období. Okolo každej dvojstrany sa nachádza súbor nápovedných obrázkov, ktorý umožňuje žiakom jednoduchšie osvojovanie si písmen a ich priebežné opakovanie. Je dôležitou pomôckou pri poznávaní písmen prostredníctvom sluchového rozlišovania hlások na začiatku slova. Šlabikár obsahuje zmysluplné a veku primerané texty a príbehy, ktoré vzbudzujú zvedavosť žiaka a nútia ho prečítať ich a dozvedieť sa koniec. Priebežne sú v celom šlabikári zaradené cielené didaktické hry, často zábavné, ktoré podporujú čítanie s porozumením. V šlabikári sa priebežne nachádzajú strany s písanými textami, kde má žiak možnosť systematicky pracovať s písaným textom. V spodnej časti niektorých strán je krátka metodická informácia určená učiteľovi, alebo odkaz na vysvetlenie postupu práce v metodickej príručke. Šlabikár bol experimentálne overený. K šlabikáru patrí interaktívne CD s úlohami a didaktickými hrami zahŕňajúcimi aj činnosti, ktoré sa nedajú priamo realizovať v šlabikári, ale pritom výrazne pomáhajú deťom pochopiť princíp čítania.
Vypredané
8,82 € 9,28 €

Mimočítankové čítanie 2 - pre ZŠ


Pracovný zošit, ktorý možno využiť na hodinách čítania, vyhovuje súčasným trendom vo vyučovaní slovenského jazyka (komunikatívno-zážitkový model), potrebám školskej praxe i zmenám vo vzdelávacích štandardoch. Pomáha zdokonaľovať techniku čítania – pohyby očí, zrakovú diferenciáciu a čítanie s porozumením. Je určený na aktívnu prácu s textom, aplikáciu vlastných skúseností, rozširuje slovnú zásobu, podporuje neverbálnu komunikáciu a prácu s informáciami. Písanie, ústny prejav, pantomíma, spev i kresba sú rovnomerne zapojené do procesu práce s textom. Každá téma obsahuje základnú (stálu) štruktúru: 1.prípravná fáza: očná gymnastika, zraková diferenciácia 2.rôzne formy čítania: skupinové, individuálne... čítanie zaujímavého textu 3.rôznorodé úlohy na prácu s textom Pracovný zošit je spracovaný podľa požiadaviek ŠVP a je odporúčaný Ministerstvom školstva SR.
Vypredané
4,48 € 4,72 €

Pomocník SJ - 5 ZŠ Pracovný zošit


Autorka platnej učebnice Slovenský jazyk pre 5. ročník ZŠ pripravila v spolupráci s vydavateľstvom Orbis Pictus Istropolitana Pomocník zo slovenského jazyka pre 5. ročník ZŠ, ktorý má charakter pracovného zošita (nadväzujeme na tradíciu zbierok úloh a cvičení) a presne korešponduje s obsahom schválenej učebnice. Ponúka množstvo rôznorodých úloh viažucich sa na rôzne komunikačné situácie a pomáha žiakovi upevňovať a precvičovať si učivo slovenského jazyka 5. ročníka v škole, ako aj počas domácej prípravy alebo opakovania. Pomocník obsahuje aj rozširujúce učivo, úlohy na overenie si vedomostí a zručností v používaní jazyka, ako aj riešenia úloh, ktoré umožňujú žiakom, učiteľom i rodičom okamžitú spätnú väzbu. Titul je v súlade so ŠVP a je odporúčaný MŠVVaŠ SR.
Vypredané
6,21 € 6,54 €

Pomocník z literatúry 6 ZŠ a 1 GOŠ - Pracovný zošit


Plnofarebný pracovný zošit presne korešponduje s obsahom schválenej učebnice Literárna výchova pre 6. ročník ZŠ a 1. ročník GOŠ. Ponúka množstvo rôznorodých úloh a pomáha žiakovi upevňovať a precvičovať si učivo literárnej výchovy 6. ročníka ZŠ/1. ročníka GOŠ v škole, ako aj počas domácej prípravy alebo opakovania. Žiaci si precvičia prácu s textom na rôznych úrovniach. Rôznorodosť prístupu k textu (analýza, štrukturalizácia, napodobňovanie, osobný postoj, interpretácia, zovšeobecňovanie, tvorba...) je prioritou autorky pracovného zošita. Žiaci sa tu stretnú so zaujímavými rubrikami (Slovníček, Maľovaná slovenčina, Osobnosti, Pamätníček, Hádanky) aj opakovacími a precvičovacími časťami (Na stupni víťazov, Test). Novinkou je rubrika Čítame s Pomocníkom, v ktorej autorka ponúka nové úryvky a úlohy k nim. Pomocník z literatúry pre 6. ročník ZŠ a 1. ročník GOŠje koncipovaný v súlade s platnou učebnicou Literárnej výchovy pre 6. ročník ZŠ a 1. ročník GOŠ. Ukážky z detektívnej literatúry, ktorá nie je v inovovanom ŠVP v príslušnom ročníku ako druh literatúry zahrnutá, chápeme ako súčasť literatúry pre deti; pri hodnotení žiakov z literatúry v 6. ročníku ZŠ a v 1. ročníku GOŠ však vedomosti o literárnych pojmoch súvisiacich s detektívnou literatúrou nehodnotíme. Súčasťou pracovného zošita je kartón s pexesom na spoznávanie frazeologizmov.
Vypredané
8,65 € 9,10 €

Precvičujeme si vybrané slová (Pre žiakov druhého stupňa základných škôl a osemročných gymnázií)


Precvičujeme si vybrané slová (Pre žiakov druhého stupňa základných škôl a osemročných gymnázií)
Vypredané
3,33 € 3,50 €

Polopate-Slovenčina-2.vyd.-kompletný prehľad slovenského jazyka


Rozšírené vydanie mimoriadne úspešnej učebnice gramatiky slovenského jazyka obsahujúce vysvetlenie a stovky cielených cvičení s okamžitou kontrolou.
Vypredané
14,21 € 14,96 €

Päťminútovky zo slovenského jazyka pre 3. a 4. ročník základných škôl


Zbierka krátkych cvičení a úloh, zoradených podľa tematických okruhov tak, ako sa preberajú v škole. Vychádza z platných učebných osnov a žiakom pomôže najmä pri precvičovaní gramatických a pravopisných javov, ktoré im robia najväčšie problémy. Na spestrenie sa v niektorých kapitolách nachádzajú žartovné a úsmevné úlohy. Prínosom sú tiež prémiové úlohy pre šikovnejších žiakov a záverečné testy pre každý ročník Si múdra hlavička? s bodovým vyhodnotením. Zbierku dobre využijú aj žiaci v 5. ročníku.
Vypredané
4,51 € 4,75 €

Päťminútovky zo slovenského jazyka pre 2. ročník základných škôl


Pracovný zošit obsahuje 160 nápaditých úloh na zopakovanie učiva 1. ročníka a precvičovanie nového učiva. Žiaci s ním môžu pracovať aj samostatne. Množstvo doplňovačiek, tajničiek, hádaniek či maľovaniek podporuje prirodzenú hravosť detí. V závere sa nachádzajú správne riešenia úloh. Pracovný zošit je tematicky zostavený podľa ročných období, témy nadväzujú na učivo z vlastivedy a prírodovedy, čím sa rozvíjajú a upevňujú medzipredmetové vzťahy.
Vypredané
4,51 € 4,75 €
  • 5 /5

Päťminútovky zo slovenského jazyka pre 5. a 6. ročník základných škôl


Ďalšia zbierka krátkych cvičení a úloh v sérii určenej žiakom na 2. stupni ZŠ. Žiaci si precvičia spodobovanie, rozdeľovanie slov, pravopis vlastných mien, poznatky z náuky o slove a tvaroslovia. Zbierka sa zameriava najmä na gramatické a pravopisné javy, s ktorými majú často problémy, no nechýbajú v nej úlohy zábavného charakteru a prémiové úlohy pre šikovnejších žiakov. Obsahuje tiež dva záverečné testy s motivačným charakterom a správne riešenia. So zbierkou možno efektívne pracovať na hodinách slovenského jazyka aj pri domácej príprave.
Vypredané
4,51 € 4,75 €

Zábavné diktáty a pravopisné cvičenia pre 2. stupeň základných škôl a gymnáziá s osemročným štúdiom


Zábavné diktáty a pravopisné cvičenia pre 2. stupeň základných škôl a gymnáziá s osemročným štúdiom
Vypredané
4,28 € 4,50 €

Príprava na Testovanie 9 - slovenský jazyk a literatúra, Pracovný zošit


Pracovný zošit je určený žiakom 9. ročníka ZŠ a slúži na zopakovanie vedomostí a zručností slovenského jazyka a literatúry pre ZŠ. Okrem toho precvičuje čitateľskú gramotnosť na rôznych úrovniach. Úlohy sú odstupňované od úplne najjednoduchších doplňovaní správnych hlások až po úlohy, ktorých riešenie si vyžaduje niekoľko myšlienkových operácií a využitie osvojených vedomostí a zručností. Na rozdiel od iných materiálov s témou Testovanie 9 zošit systematicky prechádza všetky zložky a úrovne slovenského jazyka a literatúry a popritom nezabúda na prehlbovanie čitateľskej gramotnosti. Tematicky je zošit rozdelený podľa jazykových oblastí a záverečná časť je venovaná literárnej zložke. Autorka nezabúda na rôzne typy textov a žánrov. Žiak počas opakovania nie je odkázaný len na krúžkovanie správnych odpovedí, ale aj aktívne dopĺňa hlásky, slová, vety priamo do pracovného zošita. Každá kapitola je ukončená testom formálne identickým s Testovaním 9.
Vypredané
8,28 € 8,72 €

Šlabikár - 2. časť (Štefeková)


Šlabikár a čítanka sú víťazom konkurzu Ministerstva školstva SR v roku 2006. Druhá časť pokrýva prácu v šlabikárovom období. Okolo každej dvojstrany sa nachádza súbor nápovedných obrázkov, ktorý umožňuje žiakom jednoduchšie osvojovanie si písmen a ich priebežné opakovanie. Je dôležitou pomôckou pri poznávaní písmen prostredníctvom sluchového rozlišovania hlások na začiatku slova. Šlabikár obsahuje zmysluplné a veku primerané texty a príbehy, ktoré vzbudzujú zvedavosť žiaka a nútia ho prečítať ich a dozvedieť sa koniec. Priebežne sú v celom šlabikári zaradené cielené didaktické hry, často zábavné, ktoré podporujú čítanie s porozumením. V šlabikári sa priebežne nachádzajú strany s písanými textami, kde má žiak možnosť systematicky pracovať s písaným textom. V spodnej časti niektorých strán je krátka metodická informácia určená učiteľovi, alebo odkaz na vysvetlenie postupu práce v metodickej príručke. Šlabikár bol experimentálne overený. Šlabikár je spracovaný podľa požiadaviek ŠVP a príloh ISCED 1 a schválený Ministerstvom školstva SR.
Vypredané
8,82 € 9,28 €

Čítanka pre 1. ročník


Inovovaná Čítanka pre 1. ročník ZŠ nadväzuje na Šlabikár pre 1. ročník 1. a 2. diel. Prináša vekuprimeraný, zaujímavý, didakticky premyslený výber textov. Inovovaný učebný text je graficky pútavo spracovaný. Pri zostavovaní Čítanky pre 1. ročník ZŠ mali autorky na zreteli, že každé dieťa je individuálne, iné, má svoje silné i slabé stránky, spôsob koncentrácie. Každý žiak je aktívnym subjektom vlastného učenia a rozvoja. Čítanka je zameraná na diferencované vyučovanie. Umožňuje rozvíjať techniku čítania vyspelejších i pomalších žiakov. Všetky texty a úlohy učiteľ nemusí preberať so všetkými žiakmi. Obsah i rozsah čítanky zodpovedá pôvodnej koncepcii. K zmenám dochádza na základe požiadaviek učiteľov prvých ročníkov. Pracovné strany z druhej časti čítanky sú priradené priamo k jednotlivým textom. Vytvárajú obsahovo jednotné dvojstrany, čo umožní žiakom ľahšiu orientáciu pri riešení úloh. Texty a úlohy môže učiteľ vyberať podľa úrovne žiakov v čítaní tak, aby bolo každé dieťa úspešné. Časť textov a pracovných strán nadväzuje a dopĺňa učivo prírodovedy. Obsah čítanky je zostavený s postupne rastúcou náročnosťou úloh, ktoré si vyžadujú samostatné myslenie a sebahodnotenie. Núti žiakov hľadať odpovede, objavovať, dopĺňať, dosahovať určitú úroveň operačnej a poznávacej činnosti. Mení sa postavenie žiaka v učení. Čítanka je schválená Ministerstvom školstva SR.
Vypredané
10,55 € 11,10 €

Slovenský jazyk šaša Tomáša - pre 1. ročník ZŠ


Pracovný zošit k šlabikárom je určený na samostatnú prácu alebo na precvičovanie učiva v prvom ročníku. Je rozdelený na dve časti – pracovné listy na fixáciu prebraného učiva šlabikárového obdobia a pracovné strany k slovenským ľudovým rozprávkam, ktoré je možné žiakom prečítať alebo si ich môžu vypočuť z nahrávky. Úlohy v pracovnom zošite sú hravé, nápadité a pestré (hádanky, doplňovačky, tajničky, hry so slovami, skladačky, prešmyčky), žiaci môžu s pracovným zošitom pracovať diferencovane podľa svojich schopností. Pracovný zošit je doplnený veľkým množstvom príťažlivých ilustrácií, ktoré si deti môžu vyfarbiť.
Vypredané
5,02 € 5,28 €

Slovenský jazyk je jedným zo základných predmetov na základnej škole. Niektorým žiakom sa zdá jednoduchý, iným naopak zložitý. V tejto kategórii nájdete rôzne knihy, učebné pomôcky a prehľady, cvičebnice diktátov a ďalšie knihy, ktoré vám pomôžu s výukov slovenčiny.

Nájdete tu publikácie, ktoré sa venujú slovenskej gramatike základnej školy, ale aj literatúre. Pomôžu vám zvládnuť naučiť sa kde sa píše mäkké i a kde tvrdé y, pomôžu vám so skloňovaním a základmi slovenčiny.