! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Knihy - Umenie - ostatné strana 133 z 138

Lacná kniha Stephen Shore (-90%)


Stephen Shore (b. 1947) is a true artistic innovator whose work has opened up new frontiers for contemporary photography. His photographs of American scenes unveil the exceptional beauty to be found in the everyday. As one of the first art photographers to work in color, Shore pioneered such contemporary genres as the diaristic snapshot (later taken up by Nan Goldin and Wolfgang Tillmans) and the monumentalized landscape (as later practiced by Becher-school photographers Thomas Struth and Andreas Gursky). This monograph offers the first complete examination of Shore's long and storied career, from his residency at Warhol's Factory to his experiments in conceptual photography, from his landmark series AMERICAN SURFACES to his continued exploration of emerging techniques. Shore's high-key portraits of America's chromatic landscape can be found in the permanent collections of major museums all over the world.
Vypredané
3,95 € 39,50 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Počátky umění (-90%)


Před 35 tisíci lety začal prehistorický člověk vytvářet umění a tato kniha si klade otázku, jak dnes k tomuto fenoménu přistupovat. Vychází z archeologické databáze, ale využívá také analogií, evolucionistických teorií a diskutuje celou škálu hypotéz, které byly na toto téma za posledních 150 let vysloveny. Ukazuje se, že dávnému umění porozumíme lépe, když se je pokusíme vsadit do původního kontextu času, prostoru a samotného tvůrce – člověka. Prehistorické umění není uniformní. Během tisíciletí prošlo vnitřním vývojem, přičemž využívalo širokou škálu materiálů a technik. Ze světa zvířat vybíralo jednotlivé druhy, zřejmě podle určitého klíče, zobrazovalo samotného člověka a některé tvary redukovalo do podoby standardizovaných znaků. Badatelé rovněž zkoumají seskupování obrazů do tematických celků – příběhů a posuzují je z hlediska interpretačních modelů, které připadají v úvahu – magie, šamanismu, rituálu a mýtu.
Vypredané
3,20 € 31,96 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Sex a tabu v české kultuře 19.století (-90%)


Přes tři desítky studií se zabývají erotickými motivy v literatuře, výtvarném umění a v hudbě. Uvádějí také zajímavé příběhy z prostředí literátů a umělců, především však sledují, jak se v průběhu 19. století pohled na erotiku vyvíjel.
Vypredané
0,18 € 1,82 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nezapomenutelná setkání (-90%)


Poetická kniha vzpomínek na význačné osobnosti české kultury, Jaroslava Seiferta, Františka Halase, Jana Zrzavého, Josefa Ladu, Petra Bezruče a další, která zaujme studenty, pedagogy i širokou veřejnost. Doplněno o faksimilie zajímavých dokumentů
Vypredané
0,72 € 7,23 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hodinářství a hodináři v českých zemích (-90%)


Pozoruhodná technická a zároveň kulturněhistorická studie z pera předního znalce. Po stručném úvodu o vývoji měření času autor věnuje svou pozornost hodinářství u nás od dob Karla IV. po současnost. Pojednává nejen o významných dílech včetně pražského či
Vypredané
1,36 € 13,62 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pražské zvony (-90%)


Unikátní publikace Pražské zvony přináší zasvěcený výklad o zvonařství, o historickém vývoji zvonu, technologii zvonařské práce, shrnuje vědomosti roztroušené ve starších detailních studiích o české kampanologii a zhodnocuje vlastní zkoumání historických pramenů o pražských zvonech a zvonařích. Kniha obsahuje téměř dvě stě fotografií, kreseb a rytin.
Vypredané
1,87 € 18,71 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovenské ateliéry (-90%)


Slovenské ateliéry sú knihou rozhovorov a čiernobielych fotografií, ktoré vznikali počas takmer troch rokov v ateliéroch slovenských výtvarníkov. Viac ako tristo strán textu a portrétov zachytáva postavy súčasnej výtvarnej scény v najrôznejších, no predovšetkým v čo najprirodzenejších podobách. Štyridsaťšesť mien, od galandovcov po nedávnych absolventov Vysokej školy výtvarných umení, sprístupnilo svoje súkromie. Výtvarníci rozprávajú svoje životné príbehy, ktoré sú súčasťou „veľkých“ dejín umenia. Vyťahujú z pamäti historky a osoby, na ktoré by sa inak možno zabudlo. Fotografie a autentické výpovede zrkadlia skutočnú podobu ľudí, ktorých často poznáme iba cez ich dielo.
Vypredané
4,50 € 45,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Swastika (-90%)


Jaký symbol byl nalezen v dávných synagogách? Jaký symbol byl na kapotě detroitského auta? Jaký byl nejoblíbenější odznak skautů? Jaký symbol se šířil Evropou během bleskové války? Co mají společného Coca Cola, pivo Carlsberg a Rudyard Kipling? A Jackie Kennedyová? Jaký byl název tří kanadských hokejových týmů? Co mají společného losangeleské sloupy veřejného osvětlení a křesťanské katakomby? Jaký dávný posvátný symbol stále uctívá polovina světové populace? Co si vybral Hitler pro svoji vlaj ku? Pomocí více než 400 vzácných a jedinečných fotografií a ilustrací vám vizionářský pop umělec ManWoman ukazuje hravé způsoby, jakými byla svastika používána před druhou světovou válkou, zejména v Americe, kde byla místním symbolem štěstí původních obyvatel. Jde o zkoumání skryté posvátné historie svastiky a nesmírného dědictví, o které jsme přišli kvůli svastikofobii.
Vypredané
0,23 € 2,30 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Móda v proměnách času (-90%)


Pohled do fascinujícího světa módy - Historický přehled vývoje oděvů - Jazyk módy – Základní pojmy - Nejznámější módní značky
Vypredané
0,70 € 7,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jazyk, človek, kultúra (-90%)


Autor rozoberá rozmanité prejavy vzájomnej zviazanosti človeka s kultúrou s dôrazom na úlohu jazyka v tomto vzťahu. Na jazyk nazerá ako na aktívny živel, ktorý určuje kvalitu kultúry, stvárňuje človeka a riadi vzájomné pôsobenie jednotlivca a kultúrnej society, a tak zobrazuje svet človeka ako univerzum konštruované jazykom. Kniha je nasiaknutá pradávnou skúsenosťou z poznávania jazyka, ktorá pripomína, že jazyk sa prejaví ako „zelený strom života“, ak sa vníma z perspektívy jeho prirodzeného fungovania. Rozumieť jazyku znamená rozumieť človeku, ktorého myslenie, cítenie a konanie je impregnované prirodzeným používaním jazyka. Rozumieť kultúre a jej vzťahu k človeku znamená rozumieť spôsobom používania jazyka. Poznávacie ovládanie pletenca jazyk – človek – kultúra je predpokladom praktického zaobchádzania s nimi v mene rozumnosti, dobra a krásy.
Vypredané
0,90 € 9,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Encyklopedie českého zlatnictví, stříbrnictví a klenotnictví (-90%)


Encyklopedie sestavená na základě archivních pramenů a dosavadní nepočetné literatury zahrnuje v úvodu a několika stech heslech vše nejpodstatnější včetně historie, terminologie i jednotlivých značek našich zlatníků a klenotníků. Kniha je určena nejen historikům umění, pracovníkům muzeí a adeptům těchto oborů, ale i milovníkům šperků a starožitností a všem zájemcům o historii a hmotnou kulturu.
Vypredané
6,11 € 61,09 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Lidové zvyky (-90%)


Publikace Jiřiny Langhammerové, vynikající znalkyně českého folklóru a zvykosloví, shrnuje základní poznatky o lidových zvycích na území České republiky, vázané na průběh jednoho roku. Živým a nanejvýš znalým způsobem, prostoupeným láskou k dané věci i smyslem pro nevšední detail, jsou v knize popsány hlavní okruhy výročního zvykosloví a doprovází ji bohatá obrazová dokumentace, archivní fotografie a především velký soubor barevných fotografií, přibližující současné tradice z různých regionů a časových etap roku.
Vypredané
2,14 € 21,38 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Od empíru k druhému rokoku (-90%)


Tato kniha sleduje dějiny evropského odívání vstupujeme do devatenáctého století, do věku, v němž se proměny oblékání uskutečňují, ve srovnání s předchozími velkými historickými a stylovými epochami, až s hektickou rychlostí, když hbitě reagují na tak bohaté a dramatické děje společenské, politické, ekonomické, které se v tomto století odehrávají.
Vypredané
1,86 € 18,56 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Izmy: Ako rozumieť móde (-90%)


Publikácia ... izmy: Ako rozumieť móde je ďalším sprievodcom z obľúbenej edície milovníkov umenia a architektúry. Mairi Mackenzie nás sprevádza všetkými významnými epochami módy a módneho návrhárstva. Venuje sa obdobiu od 17. storočia, spomína barok, romantizmus, nechýba zmienka o vzniku haute couture, bélle epoque, ale ani návrat ku klasike či japonské módne trendy, modernizmus, minimalizmus, High Street aj globalizmus 21. storočia. V každej časti sú uvedení slávni návrhári s ukážkami známych a reprezentatívnych modelov, ako aj prostredie a osobnosti, ktoré na vznik módy a módnych kreácií pôsobili. Kniha je skvelý sprievodca svetom módy.
Vypredané
1,20 € 11,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Cesta života


Publikace, kterou vydává Nakladatelství Academia ve spolupráci s Židovským muzeem v Praze u příležitosti stejnojmenné výstavy, je rozdělena do dvou částí.První z nich obsahuje odborné studie zaměřené k jednotlivým otázkám života, díla a odkazu rabbiho Löwa – Maharala, druhou představuje katalog vystavovaných exponátů. Několik autorů se ve svých statích v první části publikace věnuje fenoménu postavy rabbiho Löwa v kulturních, historických, filosofických i literárněvědných souvislostech; jejich tématy jsou genealogie rodiny této osobnosti, pražští židovští učenci rudolfínského věku, postava Golema ve filmovém a dramatickém umění, postava rabbiho Löwa v české literatuře, pověsti Židovského města a další.
Vypredané
3,62 € 72,34 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Civilizations Art and Photography


Kniha Civilizations vás prevedie svetom rôznych kultúr a civilizácií. Nájdete tu obrázky predmetov, ktoré sú typické pre jednotlivé oblasti sveta a ľudí, ktorí tam žijú. Významnými prvkami, ktorými sa jednotlivé kultúry odlišujú, sú oblečenie, nábytok, doplnky, či nástroje. Práve tu najlepšie vidie?, ako sa ľudia prispôsobili podmienkam, v akých žili, a ako významne sa na ich kultúrach podpísala história, jazyk, náboženstvo, kultúra, podnebie a iné.
Vypredané
2,00 € 39,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Šmidrové


Vypredané
0,68 € 13,62 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Betlémy


Výpravná celobarevná obrazová reprezentativní publikace na křídovém papíře přináší zcela ojedinělý soubor barevných fotografií nejznámějších tradičních lidových betlémů, vzniklých na území Čech, Moravy a Slezska. Tato první kniha svého druhu vůbec se věnuje fenoménu betlémů nejen z hlediska historického, ale především výtvarného. Bohatě vypravená a zajímavě graficky řešená velkoformátová publikace zaujme nejen sběratele a milovníky betlémů, ale hlavně všechny, které potěší jejich prostá krása. Vhodný dárek jak pod vánoční stromeček, tak i pro jakoukoliv jinou příležitost. Dosud nikdy nepublikované fotografie betlémů ze všech koutů naší vlasti z muzeí a jinak nedostupných soukromých sbírek, přiblíží širokou paletu mnohdy až kuriózních betlémů. Můžeme obdivovat nejen tradiční lidové řemeslo, ale i nevysychající studnu představivosti našich předků i jejich dnešních pokračovatelů. Zasvěcený komentář přední sběratelky a současného tvůrce betlémů seznamuje i laiky s tradicí betlemářství u nás, s klasickými materiály, pracovními postupy a figurkami betlémů. V krátkých medailoncích přináší i informace o nejvýznačnějších českých betlemářích. Závěrečné resumé v němčině a angličtině.
Vypredané
1,17 € 23,41 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha 50 Women Artists you should know


This beautifully produced, richly detailed and comprehensive survey of fifty influential women artists from the Renaissance to the Post-Modern era details their vast contributions to the art world. From the Early Baroque painter Artemisia Gentileschi and the seventeenth-century illustrator Maria Sibylla Merian to Impressionists Mary Cassatt and Berthe Morisot, and to modern icons such as Frida Kahlo, Georgia O'Keefe and Louise Bourgeois, the most important female artists are profiled in this book in chronologically arranged double-page spreads. For each artist there is a timeline highlighting significant events in her life; a succinct biography and information outlining her accomplishments and influence; additional resources to further study of the artist and, best of all, brilliant full-color reproductions of the artist's works. Packed with information, here is a stunning and absorbing book that clearly illustrates the remarkable artistic contributions of women throughout history.
Vypredané
1,00 € 19,99 €

dostupné aj ako:


Milujete kvalitné filmy, architektúru, krásne fotografie, výtvarné umenie a dizajn? Chcete vedieť, ako vyzerala Obchodná ulica? Tu nájdete viac o histórii divadla, príručky o hudbe, noty, slovníky, filmové encyklopédie a ročenky.

Toto je priestor, kde sa stretnú tvorivosť, inovácia a estetika. Kategória umenia nám otvára dvere do sveta výrazových médií, ktoré nám umožňujú hĺbkový pohľad na ľudské myšlienky, emócie a skúsenosti.

Tu nájdete pestrú škálu umenia vrátane vizuálneho umenia ako maľba, sochárstvo, fotografie, a tiež literárneho umenia. Kategória umenie vám ponúka príležitosť objaviť diela od umelcov z rôznych časových období a kultúrnych kontextov, čím sa otvára pohľad na rôzne estetické perspektívy.

Sledujeme vývoj umenia od historických majstrov až po súčasných tvorcov, ktorí používajú nové technológie a prístupy na vyjadrenie svojej kreativity. Bez ohľadu na to, či sa zaujímate o tradičné umenie alebo experimentálnu tvorbu, táto kategória vám umožní objaviť rôznorodé prejavy ľudského ducha a predstavivosť.