% Zľavy na hry %

Akadémiai Kiadó

vydavateľstvo

Lacná kniha Magyar-Portugál kéziszótár (-70%)


A szótár közli a leggyakoribb magyar szólásmódok, sajátos kifejezések, közmondások lehetőleg hű vagy legalábbis megközelítő megfelelőit.
Vypredané
7,47 € 24,90 €

dostupné aj ako:

Ferenc pápa küldetése


Végre felszállt a fehér füst, és nem sokkal ezután az új Szentatya megjelent a Szent Péter téren várakozó 150 000 zarándok és a tévénézők százmilliói előtt. A messzi Argentínából érkezett egyszerű és közvetlen ember köszöntötte a sokaságot. Kedves és barátságos szavaival az első pillanatban megnyert mindenkit magának.Ferenc pápa sok szempontból "első": az első jezsuita szerzetes, az első az amerikai földrészről, és az első, aki Itália leghíresebb szentjének nevét vette fel. Hozzátehetjük még: az első, akit szinte az egész világ azonnal lelkes bizalmába fogadott. Édesapja Olaszországból bevándorolt, négygyermekes vasúti munkás volt, ő maga tevékeny és élénk társági életet élő fiatalember, aki vegyésznek tanult, mielőtt egyházi pályáján elindult volna. Jezsuita szerzetesként a politikai és gazdasági katasztrófa sújtotta tömegek párfogója, a szegények és elesettek barátja, a rábízottak hűséges pásztora lett. Sohasem szédítették az egyre magasabb egyházi pozíciók, még Buenos Aires érsekeként is egyszerűen csak Jorge atyának szólították.Ferenc pápáról még most is aránylag keveset tudunk, de ez az életrajz pontos és érdekes képet rajzol életéről, gondolkodásáról és az őt pápává választó konklávé tevékenységéről.  A könyv magyar kiadásához, Böjte Csaba testvér, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője írt előszót.
Vypredané
7,89 €

dostupné aj ako:

Játsszunk még!


Kicsoda neked Alessandro Del Piero? Nyilván elsősorban a játékos, aki a róla elnevezett szögben igazít egyet a labdán, és te már tudod, hogy mindjárt felugrasz. A srác a feleségével a Burgman-reklámból? Vagy csak az unalomig ismételt Lovag, aki nem hagyja magára szíve hölgyét? A Juventus csapatkapitánya, aki mindent megnyert a klubbal szűk két közös évtizedük alatt? Ezt a te dolgod eldönteni.Alex viszont szeretné, hogy megtudjátok, ő milyennek látja Alessandro Del Pierót. A könyv tehát önéletrajzi ihletésű, de távolról sem egyszerű önéletrajz, hiszen azt "ráér még megírni, ha majd visszavonul". Most viszont még játszani akar, innen a cím: Giochiamo ancora - Játsszunk még. "Mi leszek, ha nagy leszek?" Az iskolapadot koptató venetói kissrác túl félénk volt ahhoz, hogy reális választ adjon a kérdésre. Pedig tudta, hogy a tehetséges, és azt is tudta, hogy mivé szeretne válni. Innen indul az utazás, ami rengeteg nagy meccset, nagy győzelmet érint. Alex arról mesél nekünk, miként élte meg a sikert, a kudarcot, a sérüléseket, a doppingvádakat, a magánéleti tragédiákat. Egyik pillanatban egy padovai kamasz áll szemben a hatalmas Milan ificsapatával (akiket az ő két góljával győznek le), a másikban egy családapa öleli magához feleségét és gyermekeit. Nem prédikál: mesél. Elmondja, ahogy volt, és megpróbálja kitalálni, miért történt úgy. Filozofikus magasságokból az egyszerű futballistáig, serdülő tehetségtől az ünnepelt világsztárig, vb-elődöntőn szerzett góltól az utolsó pillanatban elbukott bajnoki címig tart a közös utazás.  Alessandro Del Piero - bár a csúcsfocitól visszavonult - nem hagyta abba: még mindig nála van a labda. A 2013-ban utánnyomást megélő könyv Olaszországban már több mint 150 ezer példányban kelt el. 
Vypredané
6,54 €

Shakespeare


Bill Bryson évszázados koholmányokat, féligazságokat és arcátlan hazugságokat vizsgál meg, és megpróbálja kideríteni, milyen ember rejtozik a remekmuvek mögött. Végigjárja Shakespeare korának utcáit, és bemutatja az olvasónak az Erzsébet-kori Anglia nyüzsgését és Shakespeare életének jó néhány mellékszereplojét. Bryson magasztalja az író nyelvezetét, aki szüntelen találékonyságával több száz, manapság nélkülözhetetlen kifejezéssel, képpel és szóval gazdagította az angol nyelvet, és élvezettel mesél Shakespeare furcsaságairól és fólióiról, költeményeirol és királyairól.A számtalan forrásból származó adatokat remekül összeszove méltón emlékezik meg a történelem egyik legjelentosebb és legkevésbé megértett alakjáról, nem beszélve arról az élvezetrol, hogy ismét egy klasszikus Bryson-muvet olvashatunk.
Vypredané
7,57 €

dostupné aj ako:

Apple-élmény


Az Apple Store üzletei minden más kereskedo cégnél nagyobb bevételt realizálnak négyzetméterenként. Csakhogy az Apple sikerének és az ügyfelek kitartó márkahuségének nem kizárólag a ?hihetetlenül nagyszeru" termékkínálat a titka: kiváló, profi, tettre kész, céltudatos munkatársak dolgoznak azon, hogy az ügyfeleknek olyan vásárlási élményben legyen részük, ami párját ritkítja. Carmine Gallo, akinek a könyvei a világon mindenütt bestsellerek, ebben a muvében részletesen ismerteti, milyen elveken és üzleti gyakorlaton nyugszik a stratégia, amely mindenben az ügyfél érdekeit tartja szem elott, és azt is elárulja, hogy ha ugyanilyen magas színvonalú szolgáltatást nyújtunk, saját márkánkkal miként érhetünk el kiemelkedo eredményeket.
Vypredané
7,44 €

Államok kora


"Akit nem elégítenek ki az állam szerepérol szóló hangzatos frázisok, hanem meg akarja ismerni a tényeket - számszeru adatok impozáns tömegét találhatja meg Muraközy László könyvében, jól áttekintheto táblázatokba és ábrákba rendezve. Aki viszolyog az eloítéletek által sugalmazott retorikák közötti süket vitáktól - tárgyilagos és pártatlan eligazítást kaphat az eszmei áramlatokról ebben a muben. Aki nem elégszik meg egy kis ország problémáinak befelé forduló, provinciális vizsgálatával, vegye kézbe az Államok korát, amely a nagy történelmi folyamatokba, az egész világra ható tendenciákba beleágyazva világítja meg az állam szerepének változásait.A könyv a legjobb pillanatban jelent meg.Kornai János, a Harvard és a Corvinus egyetem emeritus professzoraMuraközy László távolságtartó, tudományos igényességgel bizonyítja, hogy a fenntartható fiskális fejlodési pálya az állam szerepfelfogásában, s e szerep betöltése minoségében, a kormányzás valós teljesítményében ragadható meg. A könyv megérteti, hogy a tartalom harmóniájának a célok megválasztásában és az elérésüket szolgáló eszközök alkalmazásában is érvényesülnie kell. Nem lehetséges jó célokat megvalósítani úgy, hogy az eszközök egymásnak ellentmondóak, az adott társadalmi-gazdasági közegben teljesíthetetlenek.A könyvet jó szívvel ajánlom mindazoknak, akik érteni akarják, hogy mi és miért történik ma körülöttünk és velünk, s éppen úgy, ahogy."Kovács Árpád, a Szegedi Tudományegyetem professzora, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke
Vypredané
10,93 €

LEGO: Kockáról kockára


Ez a könyv öt év eredménye, amely során a Legót tanulmányoztam. Ahogy elmesélem a vállalat haláltusájának, figyelemre méltó újjászületésének és lenyűgöző, újabb sikerének történetét, mindenki találhat olyan példákat, amelyek utat mutathatnak ahhoz, hogy javítsa cége innovációs folyamatát. Megpróbáltam összegyűjteni a vállalat legutóbbi sikereiből és kudarcaiból leszűrhető tanulságokat, hogy kockáról kockára mindenki jobb jövőt tudjon építeni cégének és saját magának. David C. Robertson szerző
Vypredané
7,86 €