Corvina Kiadó

vydavateľstvo

Érettségi nyelvtan - Kulcsszavak


A kötet a középiskolai tankönyvek anyagára épül, az azokban található ismereteket rendszerezi, az elméleti részt pedig néhány nyelvtani gyakorlat zárja. A(z) Érettségi nyelvtan - Kulcsszavak Könyv szerzője Kiss Judit.
Vypredané
3,58 € 3,77 €

Amszterdam (Marco Polo)


A színes útikönyv bevezetőjében a vidék főbb jellegzetességeit ismerhetjük meg, fedezhetjük fel. Rövid történeti áttekintés után kultúrális ismertető következik, majd az étkezéshez, vásárláshoz és a helyi nevezetes eseményekhez kapunk hasznos tippeket. Ezután a különböző területek részletes bemutatása következik, majd kirándulási ajánlatok. Végül praktikus tanácsok, biztos tippek, hasznos címek és térképek zárják a könyvet.
Vypredané
11,32 € 11,92 €

Hagyományos magyar sütemények


A magyar cukrászatot Európa-szerte becsülik, ezt igazolja a számos aranyérem, amit cukrászaink a nemzetközi versenyeken nyernek, s ezenkívül az is, hogy az idelátogató turisták városnézés közben nagyon szívesen látogatják cukrászdáinkat. A magyar cukrászat fejlődését elősegítette, hogy az évszázadok során a Magyarországra került olasz és francia cukrászoktól sokat tanultak a magyar mesterek, akik aztán egyéni ötletekkel, megoldásokkal a magyar ízléshez igazították a tanultakat. Receptjeinket úgy válogattuk össze, hogy a klasszikus receptek mellett néhány könnyű gyümölcsös édesség is szerepeljen benne. Ha kisebb vagy nagyobb mennyiséget akarunk készíteni, mindig arányosan csökkentsük vagy növeljük a hozzávalókat, ha erre nem figyelünk, elronthatjuk a süteményt. A vaj helyett használhatunk margarint is.
Vypredané
6,96 € 7,33 €

Balaton és vidéke


Balatont övező sokféle, sokszínű tájakat egy nagyon régi civilizáció folyamatossága fűzi össze. Pannóniában magától értetődő, természetes módon ötvöződik a múlt a jelennel. Érdemes bebarangolni hát a partoktól távolabb eső tájakat is, mert ez a vidék a régmúltat őrző, varázslatos történelmi táj.
Vypredané
0,94 € 0,99 €

Csontváry


Vadas József tanulmánya e különös tehetség sorsát mutatja be az életmű legszebb darabjainak kíséretében.
Vypredané
5,41 € 5,69 €

Svédasztal


Frank Júlia új szakácskönyvsorozata a gasztronómiai paletta minden színét felöleli. Az egyes kötetek receptjei egy-egy fő alkotóelemre -jelen esetben a nyalánkságokra- épülnek, és szó szerint százféleképpen variálnak egy-egy témát. A kreatív szemléle ttel készült ételújdonságok egyaránt megfelelnek a hagyományos tematikai elvárásoknak és a mai, egészséges étkezés követelményeinek. A konyhai fogasokra kinyitva is felakasztható kötetek főzés közben mindig szem előtt tarthatók.
Vypredané
4,90 € 5,16 €

A politikai gépezet 1951 tavaszán Magyarországon


Huszár Tibor akadémikus monografiájának középpontjában Sántha Kálmán világhírű agysebész Akadémiáról való kizárásának, illetve a debreceni Egyetem Ideg- és Elmeklinikájáról történő eltávolításának ügye áll. Sántha Kálmánt 1944-ben az Ideiglenes Nemzetgyűlés alelnökévé választják, közéleti szerepvállalása a demokratikus átalakulás időszakában azonban időleges csupán. 1948-ban harcot kezd a helyi hatalmasságokkal, 1949-ben lemond a Magyar Tudományos Akadémián viselt tagságáról, szembeszáll Gerő Ernővel. 1951-ben négy jelentéktelen feljelentő levél hatására eljárást indítanak ellene, amely szerint egyetemi előadásán a sztahanovista mozgalmat kapcsolatba hozta a neurózissal, ügyét újra napirendre tűzi. A kötet betekintést nyújt az ötvenes évek politikai gépezetébe: az egyetemek, a vidéki helyi társadalmak, a minisztérium-egészségügy világába, az Akadémia testületeibe, valamint abba, hogy a politika és a szigorú pártirányítás, illetve -ellenőrzés minden teret átszövő döntési szintjein hogyan élik át, gerjesztik vagy fékezik e konfliktust. A könyv anyaga kiterjedt levéltári kutatásokon alapul, s függelékében közli a legfontosabb dokumentumok teljes és eredeti szövegét.
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Szinyei


A magyar festészet legismertebb képeit köszönhetjük Szinyei Merse Pálnak. Minden egyes vászna valódi örömünnep a szemnek: szívet melengető derű és a természet szépségének felfedezése hatja át őket. Ám a kötet átlapozásakor annak sem kell csalódnia, akit a több mint hetven illusztráció mellett az is érdekel, hogy valóban a Majális kedvezőtlen fogadtatása késztette-e Szinyeit egy teljes évtizednyi visszavonulásra a festészettől, hogy a kis sárga virágon kívül mit rejtenek a Lilaruhás nő finom kezei, kivételesen hosszú élete folyamán hány évet ért meg a kép modellje, és honnan ismerte a Léghajó kosarából kiintegető férfit - egyáltalán: kinek integet a léghajós. Bernáth Mária könyve elfogulatlanul idézi fel a festői pálya hullámvölgyeit; a képelemzések egy-egy mű behatóbb megismerésére adnak lehetőséget, a szöveget kiegészítő magyarázatok pedig megkönnyítik a tájékozódást. A kötetet az életrajzi adatok és az irodalomjegyzék teszi teljessé.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Barabás


A híres 19. századi személyiségek alakját, arcvonásait ma is azon képük alapján idézzük fel magunkban, amelyet Barabás Miklós festett róluk. De a hatás kétirányú: Barabás művészete is a portréinak köszönhetően nyerte el máig tartó népszerűségét és rangját. Barabásnak egy olyan korban indult a pályája, amikor megnőtt az igény a saját nyelv, viselet, kultúra, egyszóval a nemzeti identitás iránt. Nem volt elegendő tehát arcképet festetni, mindenki ,"a magyar festő" ecsetje által akarta megörökíttetni magát. Pedig portretista kvalitásai mellett Barabás kitűnő tájképfestő is volt, a fiatalon elsajátított akvarellfestés egyik legkiemelkedőbb képviselője. Az Itáliában, a Duna-parton, a gräfenbergi fürdővárosban vagy a tabáni kirándulások nyomán készült kis remekműveinek színvonala egyenrangú az olajképekével. Emellett számos jellegzetesen biedermeier hangütésű zsánerképet is alkotott a falusi élet vagy a fővárosi polgári otthon emblematikus jeleneteiről. A festészet elméleti kérdéseinek tanulmányozásáért pedig a magyar tudományos akadémiai tagságot is elnyerte. Vállalkozó szellemét illusztrálja, hogy ötvenéves elmúlt, mikor megismerkedett a technika legújabb vívmányával és néhány évig fényképész műtermet tartott fenn; megmaradt mégis festőnek, egészen nyolcvannyolc évesen bekövetkezett haláláig. A kötet több mint nyolcvan reprodukciót tartalmaz Barabás festményeiről és akvarelljeiről, valamint néhány korabeli fényképet és metszetet; az életrajzot, a képelemzéseket és a szómagyarázatokat Veszprémi Nóra, a Magyar Nemzeti Galéria művészettörténésze írta.
U dodávateľa
10,93 € 11,50 €

Magyar művészet


A IX. század vége óta, amikor a magyarok letelepedtek a Kárpát-medencében, nem egyszer megváltozott az ország államformája, fővárosa, lakóinak összetétele, sőt maga az elhelyezkedése és a mérete is. A mindenkori Magyarország művészetét azonban jobbára ugyanazokkal a stílustörténeti fogalmakkal írhatjuk le, mint amelyeket a nyugat-európai művészet történetéből jól ismerünk. Az újdonságok többnyire uralkodói, egyházi kezdeményezésre jelentek meg az országban, minden korszakban találunk azonban valamilyen egyedi jelenséget, mint például a középkori falképek Szent László-legenda-ábrázolásai, az egész reneszánszon végigvonuló Mátyás-szimbolika, vagy a barokk vidéki rezidenciák egyik változata, a Grassalkovich Antal gödöllői kastélyáról elnevezett Grassalkovich-típus. A XIX. században itthon is megerősödött a nemzeti kultúra iránti igény, s hamarosan soha nem látott művészeti fellendülés következett, a XX. század első felében pedig már a világ élvonalába tartozó alkotások születtek, főként a fotó- a plakát-, illetve az iparművészet területén. 1948-tól speciális helyzetet eredményezett, hogy a művészek nagy része a tiltott vagy a tűrt kategóriába szorult, és munkáit csupán félhivatalos kiállítóhelyeken mutathatta be, egészen a rendszerváltás bekövetkeztéig. A kötet öt neves művészettörténész szerzője - Bellák Gábor és Mikó Árpád (Magyar Nemzeti Galéria), Jernyei Kiss János (Pázmány Péter Katolikus Egyetem), Keserü Katalin (ELTE), valamint Szakács Béla Zsolt (PPKE és CEU) - nehéz feladatra vállalkozott. Több mint tizenegy évszázad művészetének történetét adják közre egyetlen kötetben, a festészet és a szobrászat mellett az építészet, a fotográfia, az iparművészet, illetve a XX. században a helyébe lépő design meghatározó áramlatait is figyelemmel kísérve.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Palkó the Piper Hungarian folktales


Palkó the Piper - The Cowherd's Daughter - A Pinch of Salt A(z) Palkó the Piper Könyv szerzője Benedek Elek.
Vypredané
5,41 € 5,69 €

Brazília - Útitérképpel


Kalandok és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat. Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek.
Na sklade 1Ks
7,63 € 8,03 €

Jordánia-Marco Polo


Kalandok és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat. Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étk ezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek.
Vypredané
7,27 € 7,65 €

Looking-Glass Kate Hungarian folktales


Looking-Glass Kate - Betty Looks for the Winter - Palkó the Wise - Ironman Georgie
Vypredané
5,41 € 5,69 €

Dél-Olaszország


A gazdagon illusztrált, részletes útitérképpel is ellátott zsebkönyv minden Dél-Olaszországba tartó turistának komoly segítséget jelent. A tartalomból: A legjobb Marco Polo-tippek; Különleges Marco Polo-ajánlatok; Fedezzük fel Dél-Olaszországot! Tört énelmi táblázat; Címszavak: ... Folytatás brigantiktól a védelmi pénzig; Étkezés: mediterrán diéta; Vásárlás: kézművesség művészet és giccs között; Ünnepek, események, érdekességek; Róma és Latium: "A világ feje" - városok királynője; az Adria dél i része: A legmagasabb csúcsoktól a csizma sarkáig; Nápoly és Campania: a Vezúv árnyékában; Délen: két tenger mossa a csizma sarkát; Kirándulások és túrák: Stauf-várak és etruszk kultúra; Sport és kikapcsolódás: eszményi hely a kirándulás és a búvárk odás kedvelőinek; Utazás gyerekekkel: barlangvilág; Ez a menő!; Praktikus tanácsok: áramtól a vámig; Néhány szó olaszul; Dél-Olaszország úti térképe; Figyelmeztetés: Mit ne tegyünk! A(z) Dél-Olaszország (Könyv) szerzője Bettina Dürt.
Vypredané
10,88 € 11,45 €

Svájc - Útitérképpel


Naprakész információk, bárhová utazunk! Kalandok és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat. Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek.
Vypredané
7,27 € 7,65 €