! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Formát


Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Audioknihy - Novely, poviedky, antológie strana 4 z 19

Černý telefon a další příběhy


Audiokniha Černý telefon a další příběhy, kterou napsal Joe Hill. Opuštěný psací stroj, jehož majitel náhle zemřel. Nádherná dívka, která čeká v přítmí kinosálu, líbá jako božská Marilyn a ví všechno o filmech i smrti. Nafukovací kluk, co se mezi spolužáky stane obětí šikany. Anebo rozbitý černý telefon ve sklepě, kam maskovaný únosce zamkl mladíka Johna Finneyho stejně jako půl tuctu kluků před tím.
Na stiahnutie
12,19 €

Valard & příhoda s Havranářem


Audiokniha Valard & příhoda s Havranářem, kterou napsal Jan Marvel Horn. Prequel k české kultovní fantasy Valard & Vejce na draka. Opět se hlavní hrdinové ocitnou v rýži, ale tentokrát i vinou Havranáře a jeho mimořádně vulgárního ptáka. Krátký příběh nabitý akcí, humorem a absurdnem tak, jak jsme u tvorby Jana Marvela Horna zvyklí.
Na stiahnutie
4,36 €

O květině & Houslový klíč


Audiokniha O květině & Houslový klíč, kterou napsala Zuzana Maléřová. Spisovatelka Zuzana Maléřová spolupracuje již od svých profesních začátků s Českým rozhlasem, který se stal neoddělitelnou součástí jejího života. Inspiroval ji k napsání knih O květině (rozhlasový zpovědník) a Houslový klíč (rozhlasová probouzení). Obě knihy charakterizuje blízký kontakt autorky s posluchači a čtenáři, vytříbené zacházení s jazykem a niterné zážitky, příběhy a úvahy, které jim v tichu noci či brzkého rána svěřuje jako svým blízkým.
Na stiahnutie
12,04 €

13 iných poviedok


Audiokniha 13 iných poviedok, ktorú napísal Marián Babčan. 13 iných poviedok – je zbierka 12 + 1 poviedok aj pre poverčivých ľudí, v ktorých sa presvedčíte, že viac je viac a trinásť nie je málo. Humor je častým nosným prvkom a snáď neurazia nečakané zápletky a rozuzlenia. Trochu iný štýl vetotvorby a prežiarenie občasnou lyrikou, to všetko v tejto zbierke môžete nájsť.
Na stiahnutie
4,36 €

Toxo


Audiokniha Toxo, kterou napsala Ivana Dobrakovová. Povídkové příběhy slovenské spisovatelky. Toxoplasma gondii je parazit, který zvolna a velmi nenápadně mění povahu svého hostitele, zpomaluje jeho reakce, posouvá jeho vnímání, působí, že se chová vyšinutě, vlastně proti svým zájmům. Mladé hrdinky těchto povídek jako by byly toxoplazmózou nakaženy.
Na stiahnutie
10,95 €

Stručná teorie cestování a poušť


Audiokniha Stručná teorie cestování a poušť, kteoru napsal Cristian Crusat. Duše každého z nás touží po změně a nehybnost je pomalá smrt, která číhá kdekoliv: za další odbočkou, na opuštěných parkovištích, nebo v hotelích přeplněných turisty. Autor, po otci Španěl, po matce Holanďan, do šesti krátkých příběhů zaklel všechny sny světa.
Na stiahnutie
7,29 €

Mrtví se nevracejí a další povídky


Audiokniha Mrtví se nevracejí a jiné povídky, kterou napsal Karel Klostermann. Těžko odhadovat, jak by Karel Klostermann viděl dnešní Šumavu protkanou sítí cyklistických cest, které vedou kolem zaniklých vesnic, v nichž žili jeho němečtí rodáci. Jeho talent by měl jistě dost podnětů pro stejně nemilosrdný pohled na kraj, v němž se změnilo skoro všechno, jen z lesů stoupá stejně melancholický opar, tu odhalující, co mělo zůstat utajeno, tu skrývající, co se marně dožadovalo pozornosti. Ideální prostředí pro příběhy temné jak šero zdejších pralesů.
Na stiahnutie
9,12 €

Many People Die Like You (EN)


Audiobook Many People Die Like You written by Lina Wolff. An underemployed chef is pulled into the escalating violence of his neighbour's makeshift porn channel. An elderly piano student is forced to flee her home village when word gets out that she's fucked her thirty-something teacher. A hose pumping cava through the maquette of a giant penis becomes a murder weapon in the hands of a disaffected housewife.
Na stiahnutie
13,99 €

Psí kůže


Audiokniha Psí kůže, kterou napsal Vladimír Körner. Drsný příběh se odehrává na konci Třicetileté války. Válečným zvěrstvem zdeptaný Eliáš se vrací na rodný svobodný statek v moravsko - slezském pomezí. Všichni v okolí tuší, že se vrací jako zběh.
Na stiahnutie
10,62 €

Traktát


Audiokniha Traktát, kterou napsal Róbert Gál. Audiokniha voľne inšpirovaná myslením Ludwiga Wittgensteina. Róbert Gál (*1968), enfant terrible slovenské literatury, se již několik desetiletí zabývá především filozofickým aforismem. Z aforismu pak podniká dobrodružné výlety do jiných žánrů, do prózy, do eseje a do básní v próze.
Na stiahnutie
10,95 €

Nachové plachty


Audiokniha Nachové plachty, kterou napsal Alexandr Grin. Příběh o lásce, víře a moři. Statečný kapitán John Grey a nachové plachty jeho lodě splní sen dívky Assol a naplní tak vlastní osud. Novela Nachové plachty, která vychází v edici Legendy, je křehký, jemný, laskavý a podmanivý příběh o síle snů, o okouzlení, o věštbě a jejím naplnění.
Na stiahnutie
12,75 €

Něžný barbar


Audiokniha Něžný barbar, kterou napsal Bohumil Hrabal. Hrabal v Něžném barbarovi popisuje přátelství a častá setkání trojice umělců, která se odehrála v průběhu padesátých let v pražské Libni. Vedle Boudníka vzpomíná také na postavu kontroverzního básníka Egona Bondyho. Tuto velkou trojici, věčně se scházející u piva a diskutující o umění všeho druhu, uzavírá sám autor.
Na stiahnutie
12,78 €

Modré z nebe


Audiokniha Modré z nebe, kterou napsal Martin Dusbaba. Sny jsou křehké. Sny mají vůně. Možná se i příběh vašeho života v jistý okamžik začal ubírat tím nejméně pravděpodobným směrem. Poslechněte si příběh prodchnutý modrou barvou. Příběh básníka Vladimíra, který píše verše. Dnes mu to ale nějak nejde.
Na stiahnutie
2,12 €

Příliš hlučná samota


Audiokniha Příliš hlučná samota, kterou napsal Bohumil Hrabal. Příliš hlučná samota je vrcholná kniha Bohumila Hrabala, která byla zpracována ve třech verzích. První je v básních, druhá v obecné češtině a třetí je ve spisovném jazyce. Třetí verze spisovné češtiny je vybrána pro zpracování v audio knize, protože i podle Bohumila Hrabala je to verze, která nejvíce odpovídá obsahu díla.
Na stiahnutie
12,78 €

The Reunion (EN)


Audiobook The Reunion, written by Lotte Kirkeby Hansen. Visceral and poetic, these short stories reveal everyday miracles and trivialities, human desires and anxieties in a very recognizable reality. The woman who cooks soup for the lover whose fidelity she questions, the man who loses courage when faced with the birth of his child, the married couple who know they have embarked on their last summer together.
Na stiahnutie
10,99 €

Dámy bez deštníku


Audiokniha Dámy bez deštníku, kterou napsala Marie Vosiková a namluvil Luboš Pavel. Čtrnáct psychologických povídek věnovaných všedním lidským problémům. Čtrnáct velmi krásných a niterných povídek Marie Vosikové věnovaných základním a zároveň všedním lidským problémům – smrt nejbližší kamarádky, nevěra, láska, narození dítěte.
Na stiahnutie
6,95 €

Trieste Centrale


Audiokniha Trieste Centrale, kterou napsal Jaroslav Rudiš. Winterberg opět na scéně – a tentokrát v roli manžela! Rázovitý stařec Wenzel Winterberg, který se narodil v Liberci a je stejně starý jako tamní krematorium i Československá republika, právě sedí v berlínské hospůdce nad pivem se svým společníkem Janem Krausem a vypráví mu o jedné ze svých tří manželek.
Na stiahnutie
5,45 €

Krysí ostrov a jiné povídky


Audiokniha Krysí ostrov a jiné povídky, kterou napsal Jo Nesbo. Dystopické povídky od krále severské krimi Pomsta a spravedlnost, láska až za hrob a palčivá nenávist. Oko za oko, zub za zub. Vyprávění o odplatě z postpandemické Ameriky, zpověď vědce, který objevil lék proti stárnutí, střet zabijáků připomínající šachovou partii, soupeření dvou mladíků o tutéž dívku a synův boj s otcem o dědictví.
Na stiahnutie
14,62 €

Slovensko KRIMI


Audiokniha Slovensko KRIMI, ktorú prináša Prešporské divadlo v spolupráci s Vydavateľstvom SLOVART. Obsahuje devätnásť originálnych textov slovenských aj dvoch českých renomovaných autorov. Nevšedná zbierka poviedok s kriminálnou zápletkou Prešporské divadlo v spolupráci s Vydavateľstvom SLOVART prináša v zbierke poviedok Slovensko KRIMI devätnásť originálnych textov slovenských aj dvoch českých renomovaných autorov.
Na stiahnutie
15,90 €

Radi siahnete po kvalitnej literatúre no dlhé knihy nie sú to čo hľadáte? Všetci poznajú známe svetové romány. Skúsme si však na moment odpočinúť od veľkej literatúry. Objavte s nami čaro kratších žánrov a vychutnajte si novely z pera Williama Saroyana, (ne)nechajte sa zastrašiť poviedkami Edgara Allana Poea alebo sa pobavte na irónii a sarkazme Roalda Dahla.

Čo spája známe české filmy Postřižiny, Slavnosti sněženek či Něžný barbar? Všetky majú námet v pôvodnej literárnej predlohe spisovateľa Bohumila Hrabala. Ak sú i vaše obľúbené, príjemné čítanie vás čaká aj pri listovaní iných jeho diel. Skúste napríklad novelu Příliš hlučná samota, kritikou označovanú za jeden z najvýraznejších literárnych počinov 20. storočia. Nadšencov filmu oslovia tiež Filmové příběhy od Zdeněka Svěráka či kniha Bez peria neopakovateľného Woodyho Allena.

A čo slovenská tvorba? Vo svete noviel a poviedok sa, samozrejme, nedajú zahanbiť ani naši majstri slova. Pavel Vilikovský, Pavol Rankov alebo úspešné spisovateľky približujúce ženský svet Zuzana Šedá či Viera Švenková sú toho dôkazom.

Nezabúdame ani na študentov. Čo pri písaní seminárnej práce pomôže viac ako kvalitná antológia? Potrebujete pohľad odborníkov zo sféry filozofie, politológie, hudby? Nájdite všetko čo potrebujete na jednom mieste.

Novely, poviedky a antológie sú dôležité literárne kategórie, ktoré prinášajú rôznorodé a kompaktné diela, vhodné na krátke čítanie. Každá z týchto kategórií má svoje vlastné charakteristiky a prínosy.

Novela je kratšie prozaické dielo, ktoré je zvyčajne dlhšie ako poviedka, ale kratšie ako román. Novely sa zameriavajú na konkrétny príbeh, ktorý je vyrozprávaný s dôrazom na charakterizáciu postáv a atmosféru. 

Poviedka je krátke prozaické dielo, ktoré sa zameriava na jednoduchý príbeh s obmedzeným rozsahom a počtom postáv. V poviedkach sa často uplatňuje umelecký prístup, kde autor dokáže v krátkom texte vykresliť významné momenty, konflikty alebo emócie. 

Antológia je zbierka literárnych diel rôznych autorov. Môže obsahovať novely, poviedky, básne alebo iné literárne formy. Antológie majú často určitú tematickú alebo žánrovú zameranie, a ich cieľom je ponúknuť čitateľovi širokú škálu diel od rôznych autorov na jednom mieste.