! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Formát


Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Audioknihy - Novely, poviedky, antológie strana 3 z 19

Pánsky flám - audiokniha


Poviedková zbierka, ktorá prvý raz vyšla v roku 1986, pokrýva všetky Slobodove témy: vzťahy medzi mužom a ženou, otcom a synom, vzťah v pracovnom kolektíve i v rodine. Navonok sa poviedky javia ako humorné, no v skutočnosti sú vážne, odkrývajú vnútorné stavy a zážitky človeka tej doby. Audioknihu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Číta: Milo Kráľ Celkový čas: 3 hodiny a 2 minúty
Na sklade 2Ks
12,30 € 12,95 €

Duch s rozkvetlým penisem


Audiokniha Duch s rozkvetlým penisem, kterou napsal Mnislav Zelený-Atapana. Amazonii, rozsáhlou oblast tropických lesů, deštných pralesů, savan a vysočin, protkanou stovkami vodních toků, obývali indiáni již od pátého tisíciletí před Kristem. Čemu věřili? Jak si vysvětlovali vznik světa? Báli se jeho zániku? V jednom z mýtů se nad zemí nachází jezero s horkou vodou, po níž denně pluje od východu k západu slunce ve svém člunu.
Na stiahnutie
14,21 €

Herec k nepřežiti´


Audiokniha Herec k nepřežiti´, kterou napsal Albert Čuba. Milana Nikla byste za kamaráda pravděpodobně nechtěli - je samolibý, netrpělivý, pro ostré slovo nejde daleko. A že by mu to nějak extra pálilo,to se taky nedá říct. Skoro to vypadá, že je mu navěky souzeno zůstat hercem lokálního významu. Jenže jak je známo - štěsti´ se může usmát i na ty, kdo si to nezaslouží.
Na stiahnutie
8,02 €

Odkaz zpovědníka z Loudunu


Audiokniha Odkaz zpovědníka z Loudunu, kterou napsala Petra Štarková. Povídková sbírka je tématicky laděná směrem do klasické, humorné a rádoby historické fantasy. Kromě delších, spíše klasických kousků zde najdete i krátká experimentální dílka z oblasti fanfiction. Nechybí ani komentáře autorky k jednotlivým příběhům.
Na stiahnutie
7,66 €

Pozdní sibiřské odpoledne


Audiokniha Pozdní sibiřské odpoledne, kterou napsal David Šenk. Říká se, že láska hory přenáší, že zamilovaní dokážou pro své milé udělat cokoli. Ale jaké to je, když všichni milují jednoho člověka? Vítejte v Rusku po epidemii finské krvácivé horečky, která v roce 1915 vyhladila téměř celé lidstvo.
Na stiahnutie
5,82 €

Líštičky majú rady teplo


Audiokniha Líštičky majú rady teplo, ktorú napísala Veronika Šikulová. Líštičky majú rady teplo je čosi ako opera, v ktorej sa všetky dejstvá odohrávajú na javisku súčasne. Autorka o svojej knihe hovorí: „Chcela som do nej, podobne ako to býva, ale nemusí byť, v hudbe, prevteliť svoju lásku k stále sa obnovujúcej prírode, v ktorej je ľudský, ale aj zvierací či rastlinný tvor iba dočasnou, hoci dosť podstatnou súčasťou.
Na stiahnutie
11,95 €

Pánsky flám


Audiokniha Pánsky flám, ktorú napísal Rudolf Sloboda. Poviedková zbierka, ktorá prvý raz vyšla v roku 1986, pokrýva všetky Slobodove témy: vzťahy medzi mužom a ženou, otcom a synom, vzťah v pracovnom kolektíve i v rodine. Navonok sa poviedky javia ako humorné, no v skutočnosti sú vážne, odkrývajú vnútorné stavy a zážitky človeka tej doby.
Na stiahnutie
11,95 €

Kôň na poschodí, slepec vo Vrábľoch


Audiokniha Kôň na poschodí, slepec vo Vrábľoch, ktorú napísal Pavel Vilikovský. Ústrednou témou novely je vzťah matky a syna počas jej psychického a fyzického odchádzania. Psychicky chorá matka stráca vedomie, pamäť a všetky mentálne schopnosti, ostáva už len telesne prítomná. Práve tento nesúlad medzi telom a dušou je pre jej syna, ktorý sa o ňu stará nepochopiteľný a neprijateľný.
Na stiahnutie
11,95 €

Hurikán a jiné povídky


Audiokniha Hurikán a jiné povídky, kterou napsal Jarda Červenka. Lékař a vědec Jarda Červenka je Čechoameričan, píšící anglicky. Jeho povídky vyhrávaly americké literární soutěže. Do angličtiny přeložil také např. básně Jaroslava Seiferta. Díky své cestovatelské vášni, zachycuje ve svých prózách duši lidí různých kontinentů a kulturní kolorit.
Na stiahnutie
7,29 €

Ženy. Do tanca i na počúvanie


Audiokniha Ženy. Do tanca i na počúvanie, ktorú napísala Božena Slančíková Timrava. Novely Bál, Za koho ísť, Ťapákovci, Hrdinovia a Márnosť všetko vám odhalia neuveriteľný pozorovací a rozprávací talent autorky, ktorú smelo môžeme nazvať slovenskou Jane Austenovou. Hoci tvorila o 100 rokov neskôr, žila vo veľmi podobných podmienkach. Aj ona sa narodila do mnohopočetnej rodiny farára a rovnako ako Jane skúmala atmosféru života vidieckej spoločnosti, jej prízemné záujmy a často i chudobný myšlienkový svet.
Na stiahnutie
13,99 €

Profil Zdeňka Štěpánka


Audiokniha Profil Zdeňka Štěpánka. Původní titul DM 15112 "Profil Zdeňka Štěpánka" vydal Supraphon v roce 1960 - nyní titul s ukázkami jeho recitačního a dramatického umění vychází v původní sestavě poprvé digitálně. ZDENĚK ŠTĚPÁNEK (*22.9.1896 – † 21.6.1968).
Na stiahnutie
1,43 €

Všechny barvy duhy


Audiokniha Všechny barvy duhy, na níž se podíleli Theo Addair, Martina Darian Antonín, Alžběta Bílková, Radek Blažek, Kateřina Doležalová (Sam Xabyssus), Hugo Hartman, Eva Pospíšilová, Klára Pospíšilová, Karolína Skácelová, Sára Vůchová, Michael Walter a Lucie Zelinková. Jedenáct českých autorů, jedenáct young adult povídek o odvaze, přátelství, prvních láskách i síle a odhodlání být skutečně sám sebou. Jejich queer hrdinové hledají vlastní identitu, navazují komplikované a jedinečné vztahy a snaží se najít své místo ve společnosti, která je v určitých ohledech přijímá, a v jiných naopak diskriminuje.
Na stiahnutie
10,22 €

Rodiny a rodinky


Audiokniha Rodiny a rodinky, na které se podíleli Alena Mornštajnová, Miloš Urban, Petra Dvořáková, Aňa Geislerová, Anna Bolavá, Bianca Bellová, Marek Epstein, Stanislav Beran, Anna Musilová, Alžběta Janečková. Ty nejdůležitější okamžiky, dobré i špatné, zažíváme se svými nejbližšími, a to samé platí pro hrdiny deseti povídek soudobých českých autorů. Ať už se zrovna v roce 1975 nacházejí v letadle mířícím do Londýna a jejich spolucestujícím je Belmondo, trnou hrůzou v raftu během triatlonového závodu Budějovická trilogie, nebo hledají uprostřed houstnoucího lijáku modrou na vrchol, protože cokoliv se zdá být lepší než strávit víkend v teple chaty ve společnosti tchána a švagra…
Na stiahnutie
10,22 €

Vítězslav Vejražka - Potrét herce


Audiokniha Vítězslav Vejražka - Potrét herce. Komentář Dr. Ludmily Kopáčové k původnímu LP albu 1 18 2107 "Národní umělec Vítězslav Vejražka - portrét herce" vydanému Supraphonem v roce 1977 a nyní vycházejícímu v původní podobě poprvé digitálně: V ruce s textem, s verši milovaných básníků, zastihla záludná smrt předčasně národního umělce Vítězslava Vejražku ráno 8.
Na stiahnutie
2,53 €

Conan - Meč s fénixem, Šarlatová citadela


Audiokniha Conan - Meč s fénixem, Šarlatová citadela, kteoru napsal Robert Ervin Howard. Jeden z otců fantasy přivádí neohroženého Conana na bitevní pláň, kam spěchá na pomoc svým spojencům. Je to však zrádná past. Dvě povídky - Meč s fénixem a Šarlatová citadela nás zvou do Království Aquilonského.
Na stiahnutie
9,08 €

Škvíra


Audiokniha Škvíra, kterou napsala C. J. Tudor. Kolekce jedinečných mysteriózních povídek od autorky kultovního Kříďáka. Každá z nich je obestřena mrazivou temnotou, která něco skrývá – vrahy, přeludy, nestvůry… nebo cosi odporného v krabici na klobouky. Vítejte v příbězích, kde se chystá konec světa, kde nebezpečí věští i šum motýlích křídel, kde kopírka dokáže zázraky a kde není radno zaměňovat svou identitu či zkoumat záhadné graffiti.
Na stiahnutie
13,88 €

Zdochlinárka


Audiokniha Zdochlinárka, ktorú napísal Michal Hosťovecký, je zbierka hororových poviedok. V roku 2017 sa práve táto poviedka - Zdochlinárka - dostala do zborníka „Martinus cena fantázie“ vďaka účasti vo finále Ceny Béla. Niektoré z jeho textov ste mohli čítať aj na portáli fandom.sk, pre ktorý napísal zopár recenzií. V súťaži mikropoviedok Ohnivé pero obsadil v kole Q1 2017 prvé miesto s poviedkou Tvár ohni.
Na stiahnutie
10,26 €

Černý telefon a další příběhy


Audiokniha Černý telefon a další příběhy, kterou napsal Joe Hill. Opuštěný psací stroj, jehož majitel náhle zemřel. Nádherná dívka, která čeká v přítmí kinosálu, líbá jako božská Marilyn a ví všechno o filmech i smrti. Nafukovací kluk, co se mezi spolužáky stane obětí šikany. Anebo rozbitý černý telefon ve sklepě, kam maskovaný únosce zamkl mladíka Johna Finneyho stejně jako půl tuctu kluků před tím.
Na stiahnutie
12,19 €

Valard & příhoda s Havranářem


Audiokniha Valard & příhoda s Havranářem, kterou napsal Jan Marvel Horn. Prequel k české kultovní fantasy Valard & Vejce na draka. Opět se hlavní hrdinové ocitnou v rýži, ale tentokrát i vinou Havranáře a jeho mimořádně vulgárního ptáka. Krátký příběh nabitý akcí, humorem a absurdnem tak, jak jsme u tvorby Jana Marvela Horna zvyklí.
Na stiahnutie
4,36 €

Radi siahnete po kvalitnej literatúre no dlhé knihy nie sú to čo hľadáte? Všetci poznajú známe svetové romány. Skúsme si však na moment odpočinúť od veľkej literatúry. Objavte s nami čaro kratších žánrov a vychutnajte si novely z pera Williama Saroyana, (ne)nechajte sa zastrašiť poviedkami Edgara Allana Poea alebo sa pobavte na irónii a sarkazme Roalda Dahla.

Čo spája známe české filmy Postřižiny, Slavnosti sněženek či Něžný barbar? Všetky majú námet v pôvodnej literárnej predlohe spisovateľa Bohumila Hrabala. Ak sú i vaše obľúbené, príjemné čítanie vás čaká aj pri listovaní iných jeho diel. Skúste napríklad novelu Příliš hlučná samota, kritikou označovanú za jeden z najvýraznejších literárnych počinov 20. storočia. Nadšencov filmu oslovia tiež Filmové příběhy od Zdeněka Svěráka či kniha Bez peria neopakovateľného Woodyho Allena.

A čo slovenská tvorba? Vo svete noviel a poviedok sa, samozrejme, nedajú zahanbiť ani naši majstri slova. Pavel Vilikovský, Pavol Rankov alebo úspešné spisovateľky približujúce ženský svet Zuzana Šedá či Viera Švenková sú toho dôkazom.

Nezabúdame ani na študentov. Čo pri písaní seminárnej práce pomôže viac ako kvalitná antológia? Potrebujete pohľad odborníkov zo sféry filozofie, politológie, hudby? Nájdite všetko čo potrebujete na jednom mieste.

Novely, poviedky a antológie sú dôležité literárne kategórie, ktoré prinášajú rôznorodé a kompaktné diela, vhodné na krátke čítanie. Každá z týchto kategórií má svoje vlastné charakteristiky a prínosy.

Novela je kratšie prozaické dielo, ktoré je zvyčajne dlhšie ako poviedka, ale kratšie ako román. Novely sa zameriavajú na konkrétny príbeh, ktorý je vyrozprávaný s dôrazom na charakterizáciu postáv a atmosféru. 

Poviedka je krátke prozaické dielo, ktoré sa zameriava na jednoduchý príbeh s obmedzeným rozsahom a počtom postáv. V poviedkach sa často uplatňuje umelecký prístup, kde autor dokáže v krátkom texte vykresliť významné momenty, konflikty alebo emócie. 

Antológia je zbierka literárnych diel rôznych autorov. Môže obsahovať novely, poviedky, básne alebo iné literárne formy. Antológie majú často určitú tematickú alebo žánrovú zameranie, a ich cieľom je ponúknuť čitateľovi širokú škálu diel od rôznych autorov na jednom mieste.