! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Manažment strana 4 z 7

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Podnikání z lavice


Jsi mladý a chceš podnikat? Tak jdi do toho! Chceš začít s podnikáním, ale nevíš jak? Pročítáš spoustu příruček, ale všechny ti připadají složité a dlouhé? Autoři této moderní a svižné knížky ti a vtipně ukáží, jak rozjet první projekt – od nuly, skoro bez peněz.
Na stiahnutie
9,75 €

Efektivní řízení kvality


Průvodce správným fungováním v managementu kvality. Publikace je na českém trhu unikátní: obsahuje souhrnné informace o systémech řízení, příklady ze skutečných firem i návrhy správných řešení. Na jednom místě čtenář najde nejběžněji používané, v praxi vyzkoušené metody a aktuální požadavky pro systémové normy. Dozví se, jak metody kvalitně aplikovat, jak zvýšit efektivitu a snížit nákladovost vybudovaného systému. Příručka se hodí pro širokou veřejnost, poslouží v podnikové praxi i v rámci vysokoškolského studia. Autor v ní zúročil více než dvacet let zkušeností v oboru – působí jako lektor, konzultant a auditor systému řízení. O řízení kvality a podnikovém řízení také přednáší na akademické půdě.
Na stiahnutie
15,64 €

Hot


Digitální transformace je jako hra, kterou musíte hrát. Dobrá zpráva zní: se správnými trumfy v rukou ji nelze prohrát. Ať už se zabýváte čímkoli, pravděpodobně existují technologie, které část práce zvládnou za vás. Rychleji, snadněji, levněji. A právě schopnost zapojit je do firemní komunikace, zpracování dat či inovace produktů rozhoduje o tom, zda vaši firmu čeká v budoucnu úspěch, nebo zánik. Filip Dřímalka vám ukáže, jak a kde začít, podpoří vás příklady z praxe mnoha českých firem, naučí experimentovat, testovat, propojovat týmy a nacházet inspiraci. Svět je plný možností, otevřený, efektivní. Využijte toho! H: HUMANS Digitální kompetence vašich lidí O: ORGANIZATIONS Inovační atmosféra ve firmě T: TECHNOLOGIES Schopnost vybrat ty správné nástroje Mimo jiné se dozvíte: - Že digitálním lídrem, který nadchne ostatní, se může stát i řadový člen týmu - Jak sblížit a efektivně propojit členy IT oddělení s ostatními zaměstnanci - Kolik času vám ušetří zapojení chatbotů, hlasového ovládání a chytré automatizace - Jak posuzovat vhodnost nástrojů pomocí metody S.P.O.R.T. a kdy použít SPRINT - Jak vám agilita ve firemní kultuře zabrání upadnout do pasti „inovačního divadla“
Na stiahnutie
12,95 €

dostupné aj ako:

Manuál (ne)manažéra


Kniha ponúka tipy a metódy pre každého z nás ako si v živote a v práci poradiť a byť efektívnejším. Drieme v posilňovni, kupujeme bio výrobky, prepadli sme joge či vegetariánstvu. Jednoducho, staráme sa o svoje telo, aby sme boli štíhli a zdraví. Popritom ale zabúdame na našu hlavu, a častokrát aj srdce. Máme pocit, že dať si odborne poradiť je potrebné len vtedy, ak máme výrazný problém, respektíve, dokonca si mnohí z nás myslia, že je to až hanba. Nevieme, čo by sme s psychológom riešili, na čo je to dobré… Aj v pracovnom živote sa často orientujeme na výkon a zabúdame na takzvané soft skills. Sú pre nás dôležitejšie výsledky, ako dobrá atmosféra v tíme. Kniha je poskladaná z praktických rád, ktoré vieme všetci využiť. Či už v bežnom živote, alebo v tom pracovnom.
Na stiahnutie
8,95 €

dostupné aj ako:

Hullámvasút egy életen át


Egy nagy vízió alapjai: a Disney vezérigazgatója feltárja, milyen ötleteket és értékeket követett, miközben megújította a világ legszeretettebb cégét, és hogyan inspirálta azokat a dolgozókat, akik életre keltik a varázslatot.   Robert Iger 2005-ben, egy nehéz időszakban lett a Walt Disney Company vezérigazgatója. A piaci verseny egyre élesedett, a technikai fejlődés gyorsabb volt, mint bármikor korábban a cég történetében. Igernek a jövővel kapcsolatos víziója három gondolatra épült: újra és újra el kell köteleződni amellett az elv mellett, hogy a minőség igenis számít; a technológia változása ellen nem lehet küzdeni, az élére kell állni; nagyban kell gondolkozni - a globális piacban kell gondolkozni - a Disney brandet erősíteni kell a nemzetközi piacokon.   Mára a Disney a világ legnagyobb és leginkább értékelt médiavállalata lett, amelynek része a Pixar, a Marvel, a Lucasfilm és a 21st Century Fox - beleértve leányvállalataikat is. Piaci értéke csaknem ötszörösére nőtt azóta, hogy Iger átvette a cég vezetését. Magát Robert Igert korunk legsikeresebb és leginkább innovatív vezérigazgatójának tartják.   Hullámvasút egy életen át című könyvében Robert Iger elmondja, mi mindenre jött rá, miközben a Disneyt irányította, sorra veszi, melyek az ideális vezető erényei: soha nem szűnő kíváncsiság, optimizmus, bátorság, fókusz, tiszteletteljes modor, becsületesség, kockázatvállalás, a változás elfogadása, nem pedig megtagadása.   Iger azt írja: „Ennek a könyvnek a gondolatait univerzálisnak látom. Remélem, hogy a történeteim révén sikerül átadni a konkrét tapasztalataimat, és közelebb hozni nemcsak a világ feltörekvő vezérigazgatóihoz, hanem mindenkihez, aki szeretne kevésbé félni, mindenkihez, aki szeretne magabiztosabb lenni szakmai téren és a magánéletben egyaránt.”   Robert Iger a Walt Disney Company vezérigazgatója és a vállalat elnökségi tagja. Előzőleg, 2000-től 2005-ig az ügyvezető igazgatói tisztséget töltötte be, majd 2005-től elnök-vezérigazgató volt. Pályája elején, 1974-ben az ABC televíziótársaságnál kezdett dolgozni, az ABC Group elnökségi tagjaként felügyelte a vállalathoz tartozó kábel és helyi csatornák működését, levezényelte a Capital Cities/ABC és a Walt Disney Company összeolvadását. Iger hivatalosan 1996-ban került be a Disney vezetőségébe, mint a
Na stiahnutie
7,30 €

Kiéhezve


Hogyan ?lehetséges az, hogy egy, a kietlen orosz sztyeppékről érkező, szigetelésben utazó cég a Szilícium-völgy üdvöskéit is megszégyenítő növekedésre képes? Hogyan volt képes a korrupt tisztviselők és a könyörtelen maffia fojtogatásában két orosz egyetemista egy immár Kelet-Európa bevételére készülő vállalatbirodalmat építeni? A Szovjetunió 1991-es kimúlása után a párttitkárok és a káderek vállalkozói ruhát öltöttek, a közvagyont széthordták, a proletárdiktatúra helyén kíméletlen vadkapitalizmus burjánzott. Ebben a zűrzavaros, nemegyszer véres világban két fiatal fizikus egy, az egész orosz piacot letaroló és az innováció terén az Apple-höz, a Google-höz és a Facebookhoz mérhető céget hozott létre. Az üzleti karrierjüket feketézéssel kezdő alapítók gyorsan milliárdossá váltak, a TechnoNICOL pedig valóságos birodalommá nőtte ki magát, az általuk gyártott termékek mára háztartások tízmillióiban találhatók meg világszerte. A céget alig húszéves korában alapító Igor Ribakov önéletrajza egyedülálló betekintést kínál a mai Oroszország kialakulásába, a nyugati és a keleti üzleti kultúra közötti ellentmondásokba és az orosz módra kiharcolt sikerbe.
Na stiahnutie
9,50 €

Boldogság mint cégkultúra


A Zappos merészet álmodó vezérigazgatója elmeséli, hogyan vezetett addig példátlan sikerekhez a vállalati kultúra hangsúlyozása.Fizess 2000 dollárt az új alkalmazottaknak, hogy kilépjenek.Az egész céged maga legyen az ügyfélszolgálat, ne csak egy csapat azon belül.Az első számú prioritásod a céges kultúra legyen.A vállalkozásod vezetéséhez alkalmazd a boldogságkutatások tudományos eredményeit.Az alkalmazottak fejlődését személyes és szakmai segítséggel egyaránt támogasd.Igyekezz megváltoztatni a világot.Ja, és keress pénzt!Őrülten hangzik? Mindez a normál ügymenet része a Zappos.com nevű online kiskereskedelmi cégnél, ahol a bruttó értékesítési bevétel minden évben meghaladja az egymilliárd dollárt.Tony Hsieh (a kiejtése: séj) 1999-ben 265 millió dollárért eladta a Microsoftnak a LinkExchange nevű vállalatot, amelynek társalapítója volt. Ezt követően csatlakozott a Zapposhoz tanácsadói és befektetői minőségben, majd végül ő lett a cég vezérigazgatója. 2009-ben a Zappos szerepelt a Fortune magazin legjobb 25 munkahelyet feltüntető toplistáján, majd ugyanebben az évben felvásárolta az Amazon - az ügylet becsült értéke a zárás napján meghaladta az 1,2 milliárd dollárt.Első könyvében Tony az élete során – a limonádés standtól a pizzázón és a LinkExchange-en át egészen a Zapposig és még tovább – megtanult különböző üzleti leckéket osztja meg az olvasóival. Végső soron azt mutatja meg, hogy a boldogságot szem előtt tartva hogyan növelhetjük a profitot, a szenvedélyt és a céltudatosságot mind az üzletben, mind pedig az életben.
Na stiahnutie
9,80 €

Inspiráló innovációk


A ?legjobb ötletek gyakran a legváratlanabb helyzetekben jutnak eszünkbe, megvalósításukhoz pedig gyakran rögös és fordulatokban gazdag út vezet. A kötet 75 világszerte ismert márka történetét meséli el szórakoztató formában, röviden kiemelve az inspiráció forrását jelentő kulcsmomentumokat mint ötletszikrákat. Gondolták volna, hogy a világ első ragasztóstiftjét, a Pritt Sticket gyártó vállalat alapötletéhez egy repülőgép leszállása alatt elkészülő smink látványa adta az inspirációt? Vagy az Airbnb alapítói, Joe Gebbia és Brian Chesky 2007-ben még a mindennapi lakhatási költségeik fedezését is alig érték el, sikeres vállalkozásuk alapkoncepcióját pedig három sikertelen próbálkozás előzte meg? Az innováció megannyi formában lát napvilágot; kibontakozhat szépen, lassan, de akár hirtelen is utat törhet magának, és ehhez hasonló módon az inspiráció is számos forrásból eredhet. A kötetben szereplő anekdoták marketinges tanmeséknek is tekinthetők, amelyek változatos élettörténeteket tárnak elénk. Egy szempontból azonban nagyon is hasonlók: a tanulságok alapján bárhol és bármikor inspirációra lelhetünk. Ha tehát jó innovátorok akarunk lenni, mindig mindenhez kellő kíváncsisággal kell hozzáállnunk – állítja a szerző, Giles Lury, egy vezető márkatanácsadási vállalat, a The Value Engineers igazgatója és a nemzetközi marketingélet egyik meghatározó szereplője. Giles Lury e kötetét a világ összes vállalkozószellemű különcének, lázadójának és bajkeverőjének ajánlja, hangsúlyozva, hogy bár napjaink marketingmantrája mindig a fogyasztót helyezi az első helyre, az eredetiséghez és a formabontó innovációkhoz nem feltétlen innen szükséges elindulni.
Na stiahnutie
7,04 €

Mérd, ami számít!


Hogyan tűzzünk ki elérhető, mégis kihívást jelentő célokat?  Miként mérhető egy innovatív tudásmunkás teljesítménye?  Hogyan lehet hatékonyan összehangolni a csapatok működését?  Amikor egy startupot elindítunk, vagy vállalatunkkal új piacra szeretnénk belépni, növekedés vagy új kihívások előtt állunk, átgondolt stratégiára van szükségünk. Két dolgot kell tudnunk: hogy pontosan mit szeretnénk elérni egy adott határidőig, és azt, hogy hogyan. Ráadásul az egyes munkatársak céljait is össze kell hangolnunk a szervezet egészének céljaival.  Ehhez ad kulcsot John Doerr, a Szilícium-völgy legendás kockázatitőke-befektetője. Könyvében a világ egyik leghatékonyabb teljesítménymenedszment-rendszerét, az OKR-t, annak megalapozott és átgondolt célkitűzési módszerét és a hozzá kapcsolódó, jól mérhető kulcseredményeket mutatja be. Izgalmas esettanulmányokban járja körül, hogyan segítette az OKR az olyan technológiai óriásokat, mint a Google vagy az Intel abban, hogy minden várakozáson felül teljesítsenek, és a robbanásszerű növekedés közepette se veszítsék el a fókuszt. Útmutatásai nyomán bármely szervezetben sikerrel alkalmazhatjuk a módszert. Saját viszonyainkhoz igazítva az OKR-módszert, optimálisan tudjuk kiaknázni az erőforrásokat, nagymértékben fokozhatjuk a teljesítményt, emellett növelhetjük munkatársaink és ügyfeleink elégedettségét.  Az Andy Grove által kifejlesztett OKR teljesítménymendezsment-módszert használja többek között sikere biztosításához a Google, az Intel, az Intuit, a Remind, a Nuna, a MyFitnessPal, az Adobe, a YouTube, az America Online (AOL), a Dropbox, a LinkedIn, az Oracle, a Slack, a Spotify és a Twitter.  „A Mérd, ami számít! joggal tart igényt minden teljesítményért felelős vezető érdeklődésére. John Doerr révén Andy Grove mindannyiunk mentorává válik. Ha valamennyi csapat, vezető és egyén következetesen és megfelelő képzelőerővel alkalmazná az OKR-t, a társadalom minden szegmensében hatványozott növekedést tapasztalnánk a termelékenység és az innováció terén."  - Jim Collins, a Jóból kiváló és a Tudatosan kiváló szerzője.  „John Doerr a vállalkozók és filantrópok teljes generációját tanította arra, hogy a megvalósítás a legfontosabb. A Mérd, ami számít! bemutatja, hogyan tud bármely szervezet vagy csapat a cél felé haladni, gyorsan cselekedni és kiemelkedni." 
Na stiahnutie
11,41 €

dostupné aj ako:

Válj valóra!


Hogyan ?vágj bele álmaid megvalósításába? Milyen időbeosztással tudsz hatékonyan elvégezni minden fontos feladatot? Miként élvezheted a kemény munka közben az életed? Akár sokéves tapasztalat van a hátad mögött, akár mostanában indultál el a siker felé vezető úton, valószínűleg rengeteg jótanáccsal találod szembe magad. Nehéz eldönteni, hogy melyik könyvre, TED- előadásra, vagy influenszerre hallgass, a közösségi médiában terjedő trendeket, esetleg a legjobb egyetemi előadód, a főnököd vagy a mentorod által javasolt módszereket kövesd. Szántó Péter, aki a Forbes 30 év alatti sikeres vállalkozók 30-as listájára is felkerült, ugyanígy érezte magát, amikor belevágott álmai megvalósításába. Épp ezért az évek során kipróbált és lejegyzett minden, a legnagyobb mendezsmentguruktól, könyvekből, blogokból, vlogokból és filmekből megismert tanácsot. E jegyzetek rendszerezett változatát tartod a kezedben: mindazt, ami jól jöhet a kezdeteknél, majd később a mindennapokban. Könyvében – hogy könnyebbé tegye számodra az első lépéseket – összefoglalta a legjobban bevált lifehackeket, az énmárkaépítéshez elengedhetetlen trükköket, vezetési és hatékonyságnövelő technikákat, sőt a legfontosabb kommunikációs tudnivalókat is. Neked már csak az a dolgod, hogy apránként beépítsd ezeket a szokásaid közé, és megvalósítsd mindazt, amit a legjobban szeretnél.
Na stiahnutie
11,41 €

dostupné aj ako:

Vállalatvezetés kínai módra


Kína mára kiépítette a modern piacgazdasági rendszer egy kezdeti változatát, ami jelentős eredmény a Nyugattól való tanulás területén. Ennek során az ország számos kitűnő vállalkozót is kitermelt, akik megtestesítik a Nyugaton nagyra értékelt erényeket, köztük a kreativitást, a tisztességes üzletvitelt, az elkötelezettséget, a lényeglátást és a tanulási képességeket. Úgy tűnik azonban, hogy a kínai vállalkozók rendelkeznek további kiváló tulajdonságokkal is, olyan vonásokkal, amelyek révén képessé tudják tenni vállalataikat gyors növekedésre a kínai belföldi piacgazdasági környezetben, és a nemzetközi arénában is.    Nie Shengzhe, a Desheng Co. Ltd. építőipari vállalat vezetője ebben a kis könyvben – amely egyben a cég alkalmazottainak munkaügyi szabályzata és etikai kódexe is – a hagyományos kínai bölcsességet és a nyugati vállalkozói szellemet ötvöző vezetési filozófiáját fejti ki. Nem véletlen, hogy sok kínai vállalkozó és üzleti mesterképzésben (MBA) résztvevő egyetemi hallgató is fontos kézikönyvként használja. Elolvasása érdekes és hasznos tapasztalatot jelent a magyar olvasóknak is.
Na stiahnutie
5,04 €

Kreativitás Rt.


A ?Pixar több mint 20 éve megkerülhetetlen az animációsfilm-készítésben. Könnyed történetmesélés, leleményes cselekményszövés és érzelmi hitelesség – a Pixar filmjei a kreativitás legjobb példái. Olyan közönségsikerek fűződnek a stúdió nevéhez, mint a Toy Story-trilógia, a Szörny Rt., a Némó nyomában, A hihetetlen család vagy a WALL-E, amelyek együttesen 30 Oscar-díjat is begyűjtöttek.   Ed Catmull, a Pixar társalapítója és elnöke és a Disney Animation elnöke felfedi a cég hagyományokkal szembeforduló elveit és módszereit, amelyeknek alapelem a kreatív folyamat védelmezése. Elsőként nyújt betekintést a cég működésébe: megtudhatjuk, miként zajlanak a stúdió megbeszélései és a filmek bemutató utáni kiértékelései, valamint az Agytröszt ülései, ahol a filmtörténet számos sikeres alkotása formálódott. A Kreativitás Rt. azoknak a vezetőknek szól, akik beosztottaikkal együttműködve új csúcsokat akarnak meghódítani, ám haszonnal forgathatja bárki, aki eredetiségre törekszik.   „Sokan próbálták már szabályokba foglalni és kategorizálni az inspirációt és a kreativitást. Ed Catmull szerint a kreativitás nemcsak a rengeteg ötletről szól, hanem épp annyira fontos az emberek közötti együttműködés is. Ez a könyv azoknak szól, akik nem akarnak a saját fejlődésünk útjába állni, és kreatívan szeretnék ötvözni a művészetet, az üzletet és az innovációt.” – GEORGE LUCAS   „Egy dolog kreatívnak lenni, és teljesen más – jóval nehezebb – felépíteni egy remek kreatív vállalati kultúrát. Ed Catmull több mint 30 éve fejleszti módszerét, amelynek lényege a kreativitás útjában álló akadályok lerombolása, az alkotói folyamat ötvözése a kiválóságra való törekvéssel, és – ami talán a leginkább lenyűgöző – a fegyelmezett kreativitás kultúráját fenntartása a sikerek és a kudarcok idején egyaránt." – JIM COLLINS, a Jóból kiváló szerzője   Ed Catmull a Pixar Animation Studios társalapítója, a Pixar Animation és a Disney Animation elnöke. Öt Oscar-díjas film készítésében vett részt, és megkapta a Gordon E. Sawyer-életműdíjat is a számítógépes grafika terén elért eredményeiért. Számítógép-tudományból doktorált a Utahi Egyetemen. San Franciscóban él feles&eac
Na stiahnutie
10,65 €

Trillió dolláros coach


#1 Wall Street Journal BestsellerNew York Times BestsellerUSA Today BestsellerBill Campbell olyan prominens nagyvállalatok növekedésében vállalt szerepet, mint a Google, az Apple és az Intuit. Szoros kapcsolatot ápolt a Szilícium-völgy legkreatívabb elméivel, köztük Steve Jobs-szal, Larry Page-dzsel és Eric Schmidt-tel. Igazi üzleti zseni: tucatszámra mentorált fontos cégvezetőket, vállalkozókat, befektetőket, de még pedagógusokat és sportolókat is az Amerikai Egyesült Államokban.A Google vezetői, Eric Schmidt, Jonathan Rosenberg és Alan Eagle több mint tíz éven át tapasztalták, hogyan épít Bill kapcsolatokat, hogyan inspirálja őket és oldja fel a lappangó feszültségeket, amelyek a gyorsan változó közegekben óhatatlanul kialakulnak.Ez a kötet Coach Bill bölcsességének esszenciája - a szerzők mentoruk előtti tiszteletadás gesztusaként tárják elénk útmutatásait. Több mint nyolcvan emberrel készítettek interjút, akik ismerték és szerették Bill Campbell-t.A Trillió dolláros coach híres emberek, vállalatok életéből vett anekdotákkal szemlélteti a mester munkamódszerét. Nélkülözhetetlen segédanyag minden előrelátó vezetőnek és menedzsernek.Eric Schmidt a Google elnök-vezérigazgatója volt 2001 és 2011 között, a Google elnökségi tagja 2011-től 2015-ig és az Alphabet elnökségi tagja 2015-től 2018-ig.Jonathan Rosenberg a Google vezérigazgató-helyettese volt és az Alphabet vezetőségi tanácsadója. A Google termékfejlesztői csapatát vezette 2002-től 2011-ig.Alan Eagle 2007 óta igazgató a Google-nél. Korábban Eric és Jonathan beszédeit írta, jelenleg a Google értékesítési programjainak egyik vezetője.A három szerzőtől korábban magyarul megjelent: Google - így vezetünk mi.
Na stiahnutie
8,14 €

Az aktív gondolkodás hatalma


“Briliáns összefoglaló mindarról, amit az emberi döntések mögött húzódó gyors, nem tudatos hajtóerőről tudunk, és arról, hogy ez milyen hatással van az üzleti világra.” – John Kearon vezérigazgató, System 1 Group, a System 1: Unlocking Profitable Growth című könyv szerzője. Ulf Löwenhav az Aalto Capital Group ügyvezető üzlettársa, bankbefektetési és stratégiai tanácsadó. Emellett a Stockholm Business School viselkedési gazdaságtani tanszékének docense, a Henley Business School kutató munkatársa és a DBA-cím birtokosa. Szakterülete a pénzügyi stratégiai döntések kérdése. Svédországban él.
Na stiahnutie
7,04 €

Az erdeményes menedzser


Mindegy, mennyi ideje vagy menedzser vagy mennyi ember dolgozik neked, a statisztikák azt mutatják, valószínűleg nem hozod ki a legtöbbet belőlük. Nem azért, mert nem lennél képes rá: nem mondta el neked senki, hogy pontosan mit tegyél, amikor saját magad mellett már mások teljesítményéért is felelsz.Ebben a könyvben feltárjuk azt a 4 viselkedést és eszközt, amelyet holnaptól átültethetsz a gyakorlatba és amely menedzserként eredményességed 75%-át adja - dolgozz bármilyen méretű cégben, iparágban, a legalacsonyabb vagy legmagasabb pozícióban. A szerző, Mark Horstman a Manager Tools tanácsadócég társalapítója. Olyan cégeknél segítettek menedzsereket, felsővezetőket az eredményes menedzsment felé, mint az Apple, General Motors, Daimler, az Amerikai Jegybank, az USA igazságügy-minisztériuma, a Workday vagy a Morgan Stanley.Az általuk alapított podcast a világ 10 legnépszerűbb üzleti podcastja között van. Havonta több mint 3 millióan hallgatják több mint 1200 adásukat.A West Point katonai akadémián végzett gépészmérnökként, majd a hadsereg után sales és marketing területen dolgozott a Procter & Gamble-nél. 25 éve képez menedzsereket kis cégektől a Fortune 500 legtöbb cégén át. „2003 óta dolgozom az informatika világában és 2011 óta vezetek embereket ugyanezen a területen. Az elmúlt 18 évben nagyon sok könyvet olvastam a vezetésről, a fejlődésről, a menedzsmentről. A könyv már az első pár oldallal megvett. Ez tényleg nem egy újabb elképzelt szupermenedzseri elméletösszesítő enciklopédia, hanem több mint 90 000 menedzser viselkedéséből, mérésekkel és interjúkkal kikristályosított, VALÓBAN gyakorlatias kézikönyv.”– Szabados Attila, ügyvezető igazgató, ALEF Distribution HU Kft. „A legtöbb menedzsmentről szóló könyv, kurzus (és a legtöbb MBA képzés is) felsővezetők számára készült. Stratégiaalkotás, gazdasági ismeretek, tárgyalástechnika. Nagyon kevés szó esik arról, ami minden vállalati vezető (KKV-tól nagyvállalatig) munkájának nagy része: hogyan hozzuk ki a legtöbbet az embereinkből. Az eredményes menedzser ezt a hiányt tölti be konkrét, gyakorlatias útmutatásaival, amelyek működnek, akár 1, akár 1000 embert vezetsz.”– Mészáros György, alapító, igazgatósági elnök, 3rdGEN Zrt. „Az eredményes menedzser kötelező olvasmány mindenkinek, aki 1 vagy 1000 ember munkájáért felel. Az évek során Mark bölcsességét és tudását vettem magamhoz, hogy fejlesszem a személyes teljesítményem – és a csapataim teljesítményét. Az eredményes menedzser összegyűjti azokat az eszközöket, amelyekre szükséged van, hogy kiemel
Na stiahnutie
16,87 €

A ?modern távol-keleti vállalatvezetés művészete


Vajon mi jellemzi napjainkban a kínai, a koreai vagy a japán vállalatok menedzsmentstílusát? Hogyan sikerült integrálniuk működésükbe a nyugati szemléletet, és hogyan jelenik meg a 21. századi üzleti folyamatokban az ősi keleti kultúra? A keleti vállalatok menedzsmentstílusának evolúciója tanulságos utat járt be, amelynek ismerete nagy előnyökkel szolgál mind a velük való kapcsolatok kialakításához, mind a hazai vállalatok versenyképességének növeléséhez. Összemosva a keleti és a nyugati jellemvonások közötti határvonalakat, ezen országok vállalatai jól szemléltetik a különböző menedzsmentstílusok fúziójának előnyeit és az abból származó növekedési lehetőségeket. A PABooks „keleti észjárások” sorozatába illeszkedő, legújabb menedzsmentkötet hasznos segítséget nyújt a nyugati vezetők számára a keleti partnerek megértéséhez, valamint a velük való kommunikáció és együttműködés feltérképezéséhez egyaránt.
Na stiahnutie
7,04 €

V práci nemusí být blázinec


Nastal čas skoncovat s érou přepracovanosti, chaosu, stresu a otravného „nestíhám“. Nic z toho totiž není znakem vy´konného profesionála, ale spíše neschopnosti. Čas a lidská energie představují nejcennější surovinu na světě. Odpočinutí, soustředění a v klidu pracující lidé podávají nejlepší vy´kony. Proč tedy tolik manažerů ubíjí své podřízené nerealisticky´mi cíli, nekonečny´mi poradami, tlačí je do přesčasů a nechává vyhasnout jejich zápal? Revolucionáři firemní kultury a autoři bestselleru Restart opět boří zažité my´ty. Tentokrát nabízejí strategii k vybudování ideálu zvaného klidná firma. Tedy místa, kde šéfové eliminují zbytečny´ stres svy´ch zaměstnanců a na oplátku od nich dostávají špičkovou práci. Důkazem platnosti argumentů autorů je jejich vlastní firma Basecamp, která je nejen velmi klidná, ale také mimořádně úspěšná a obdivovaná. Tento prakticky´ destilát poznatků a zkušeností může uvést do života každy´ manažer, šéf či freelancer, ať už působí v jakémkoli oboru. Pamatujte: ani ve vaší práci nemusí by´t blázinec. JAK MÍT KLIDNOU FIRMU: 8HODINOVÉ DNY40HODINOVÉ TÝDNYMÁM ČAS NA SEBEPŘÍJEMNÉ TEMPO DNÍŽÁDNÉ PRACOVNÍ VÍKENDYPORADY VÝJIMEČNĚNEHONÍ SEREALISTICKÉ TERMÍNYŽÁDNÉ ZBRKLÉ REAKCEMŮŽU V KLIDU PŘEMÝŠLETPOŘÁDNÝ SPÁNEKHODNĚ NEZÁVISLOSTIPRACUJI ODKUDKOLI
Na stiahnutie
9,99 €

dostupné aj ako:

Zlá krev


Jak mohla mladá dívka ošálit protřelé investory ze Silicon Valley, představitele americké armády i média, oslavující ji jako „Steva Jobse v sukních“? Proč nikdo nepoznal, že zázračný technologický startup s hodnotou deseti miliard dolarů je ve skutečnosti podvod? Příběh firmy Theranos je strhujícím byznysovým thrilerem, oknem do paradoxního světa Silicon Valley i temnou sondou do psychologie těch, kteří jsou ochotni obětovat podnikatelskému úspěchu naprosto vše. Elizabeth Holmesová se po roce studia rozhodla opustit Stanfordovu univerzitu kvůli podnikatelské vizi. Ta postupně vykrystalizovala v malý stolní přístroj, který z jediné kapky krve odebrané z prstu provede dvě stovky laboratorních testů, jejichž výsledky vás varují například před počínající rakovinou. MiniLab měl způsobit revoluci v medicíně a přinést svému výrobci i investorům miliardové zisky. Charismatické Elizabeth se povedlo získat důvěru takových investorských es, jako je Rupert Murdoch. Přístroj plánovaly využívat sítě lékáren i supermarketů a na bojišti měl zachraňovat americké vojáky. Věc měla jediný háček: onen zázračný přístroj nikdy nefungoval. John Carreyrou, dvojna´sobny´ drzˇitel Pulitzerovy ceny, v knize strhuji´ci´m zpu°sobem li´cˇi´, jak neblahy´ koktejl konstrukční obtížnosti, netrpělivosti a chorobné touhy po úspěchu svedl Theranos na cestu nejveˇtsˇi´ho podvodu, jaky´ kdy Silicon Valley zazˇilo. Elizabeth Holmesová nyni´ cˇeka´ na soudni´ proces, v neˇmzˇ ji´ hrozi´ 20 let veˇzeni´.
Na stiahnutie
11,95 €

dostupné aj ako:

Management a hospodaření muzeí


Kniha zkoumá problém řízení a hospodaření muzeí a snaží se ukázat muzeum jako kulturní instituci, která může být analyzována z historického, muzeologického, kulturního, funkčního, sociologického, statistického, ekonomického, manažerského, marketingového i administrativně správního aspektu. Publikace má vedle teoretického přínosu také přínos praktický – teoretické závěry opírající se o empirické prozkoumání reality fungování muzeí mohou být zdrojem informací, jak naplňovat úkoly muzeí uložené legislativou, jak efektivně chránit sbírku a účelně s ní nakládat, jak hospodárně pracovat s rozpočtem a majetkem muzea, jak motivovat a vést zaměstnance a jak účinně provádět prezentaci a marketing muzea. V neposlední řadě mohou být výsledky zkoumání využity také jako zdroj informací pro předkladatele vládních návrhů zákonů, které se týkají zakládání a řízení muzeí a jejich hospodaření.
Na stiahnutie
8,00 €

dostupné aj ako:


Literatúra zameraná na témy manažmentu poskytuje cenné informácie a poznatky týkajúce sa riadenia organizácií a ľudských zdrojov. Je to oblasť, ktorá sa týka nielen manažérov a vedúcich pracovníkov, ale aj študentov, podnikateľov a všetkých, ktorí sa zaujímajú o efektívne riadenie a vedenie tímov.

Publikácie sa zameriavajú na rôzne aspekty manažmentu, vrátane stratégie, organizačnej štruktúry, procesov rozhodovania, medziľudských vzťahov, komunikácie a motivácie zamestnancov.

Literatúra o manažmente ponúka teoretické rámce, modely a nástroje, ktoré pomáhajú manažérom a lídrom pri efektívnom riadení a dosahovaní cieľov organizácie. Taktiež sa zaoberá rozvojom manažérskeho myslenia, líderských schopností a stratégií na zlepšenie výkonnosti a konkurencieschopnosti organizácií.

Publikácie v tejto kategórii sú prístupné pre rôzne úrovne čitateľov - od začiatočníkov, ktorí sa zoznamujú s princípmi manažmentu, po pokročilých profesionálov, ktorí sa zaujímajú o pokročilé stratégie a koncepty.

Cieľom literatúry o manažmente je poskytnúť čitateľom ucelený prehľad o princípoch, postupoch a nástrojoch, ktoré pomáhajú pri úspešnom riadení organizácií a efektívnom vedení tímov. Publikácie v tejto oblasti prispievajú k rozvoju manažérskej a líderskej kompetencie a poskytujú hodnotné poznatky a praktické rady pre profesionálny rast a úspech.