! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Rozvoj osobnosti strana 13 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Síla zvyku


Nově s předmluvou Jana Mühlfeita! Nedaří se vám přinutit se pravidelně cvičit? Nedokážete si přestat kousat nehty nebo se konečně zbavit závislosti na kouření? Nebo máte vyšší cíle a chtěli byste vyhrát olympiádu, dovést svoji firmu k mezinárodnímu úspěchu či dopomoci ke zlepšení lidských práv? Klíčem ke změně stravovacích návyků, vyšší produktivitě nebo změně celé společnosti je pochopení toho, jak fungují zvyky. Proč se někteří lidé a firmy snaží o změnu roky, zatímco jiní se změní přes noc? Jak zvyky vznikají, proč vůbec existují a lze s nimi něco dělat? Jak ukazuje Charles Duhigg, Zvyky nám nejsou osudem, nejsou neměnné, poznáme-li, jak fungují, můžeme je snadno změnit a využít v náš prospěch, a zlepšit tak mnohé oblasti nejen našeho osobního a pracovního života, ale i fungování celé společnosti. Strhující vyprávění podložené nejnovějšími vědeckými poznatky a výzkumy přináší zcela nové chápání lidské povahy a jejího potenciálu ke změně.
Na stiahnutie
12,70 €

A Te döntésed


Hiszünk-e abban, hogy kezünkbe vehetjük az életünk irányítását, mert sok minden rajtunk, a mi választásainkon múlik? Vagy úgy véljük, hogy a körülményeknek, a környezetünknek, a múltunknak, a felmenőinktől hozott mintáknak kiszolgáltatottan, óhatatlanul be kell járnunk egy utat? Vannak-e valódi, nagy horderejű, kiérlelt döntéseink, vagy más emberektől és a külső eseményektől várjuk, hogy elbillentsenek valamelyik irányba? Esetleg addig húzzuk az időt, míg bizonyos lehetőségek elvesznek, így végül már nem is kényszerülünk arra, hogy döntsünk? Képesek vagyunk-e hosszú távon is kitartani a döntéseink mellett, akár a külső elvárások ellenében, ha azok más irányba sodornának, mint amerre menni szeretnénk? Van-e elegendő autonómiánk – és ha most még nincs, mit tehetünk azért, hogy megnövekedjen a belső (s vele együtt a külső) szabadságunk? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a kötet címadó előadása, míg a többi fejezetben számos más téma merül fel. Dr. Almási Kitti az elmúlt évtized során sok száz előadást tartott Magyarország különböző pontjain és határainkon túl is. Akinek volt már szerencséje valahol meghallgatni őt, az tudja: előadóként is legalább olyan figyelemreméltó, mint szerzőként, sőt a személyes találkozások annyira inspirálják, hogy sokak szerint ilyenkor van elemében igazán. Ebben a válogatáskötetben a legjobb előadásai közül gyűjtöttünk egy csokorba néhányat, melyek az élet különböző területeire kalandozva villantanak fel egy-egy szeletet a neves pszichológus gondolkodásából. Szó esik önismeretről, párkapcsolatokról, családról, elvárásokról és autonómiáról, életbátorságról, megküzdésről, az önmagunkért való kiállás és az önvédelem lehetőségeiről, sebzettségeink gyógyításáról – az Almási Kittitől megszokott olvasmányos, élvezetes stílusban.
Na stiahnutie
7,87 €

Manifesztáció


Készen állsz arra, hogy megismerd a tudatos teremtés művészetét és felszabadítsd határtalan lehetőségeidet? A Manifesztáció alapvető útmutató mindenkinek, aki többet szeretne elérni az életében. Ehhez mindössze hét egyszerű lépést kell megtenned és ez a könyvmegmutatja Neked az odavezető utat. A manifesztálás a tudomány és a bölcsességtalálkozása. Önfejlesztő gyakorlatai segítségével képessé válsz arra, hogy jobbanszeresd önmagad, elérd az összes célodat és olyan életet élj, amiről mindig is álmodtál. Akár a lelki társadat, akár a tökéletes munkahelyet, akár az álomotthonodat keresed, vagy egyszerűen csak békére és több önbizalomra vágysz, a Manifesztáció megtanít arra, hogyan érheted ezt el. „Útmutató egy pozitívabb élethez”Financial Times
Na stiahnutie
12,08 €

Miért nem mondta ezt nekem eddig senki?


„Hatalmas ereje van annak, ha megértjük, hogy milyen sokféle módon befolyásolhatjuk a közérzetünket és ápolhatjuk a mentális egészségünket.” Dr. Julie Smith internetes szenzáció, több éves pszichológusi tapasztalatára támaszkodva azokat a készségeket mutatja be, amelyek segítenek, hogy eligazodhass a mindennapi élet kihívásaiban, és átvehesd az irányítást az érzelmi és mentális egészséged felett.A lelki egészséged ugyanolyan fontos, mint a fizikai egészséged, így nem kell megvárnod, hogy padlóra kerülj, hogy kézbe vedd ezt a könyvet, hiszen: „Minél többet dolgozunk az öntudat és a kitartás kialakításán, amikor minden rendben van, annál jobban tudunk majd szembenézni az élet kihívásaival, amikor utunkba kerülnek.”A Miért nem mondta EZT eddig nekem senki? mindennapi problémákkal foglalkozik, és praktikus megoldásokat kínál rövid, könnyen emészthető fejezetek formájában, így gördülékenyen és gyorsan megtalálhatod a számodra szükséges információt és útmutatást. Olyan terápiás titkokkal és bevált stratégiákkal ismeretet meg, amelyekkel betekintést nyerhetsz az elmédbe, megértheted annak működését, és amelyek segítségével mindennap ápolhatod és fejlesztheted a mentális egészséged. Ismerj meg minden olyan eszközt, amire szükséged lehet az újraértékeléshez, a megfelelő irány megtalálásához, az egészségesebb szokások kialakításához és az öntudathoz való visszatéréshez. Dr. Julie Smith szakértői tanácsai és hatékony technikái a segítségedre lesznek, hogy mindvégig rugalmas maradj, legyen szó akár a szorongásod vagy a kritikák kezeléséről, a depresszióval való küzdelemről, az önbizalmad növeléséről, a motiváció megtalálásáról vagy a megbocsátás gyakorlásáról.Tanuld meg, hogyan erősítheted meg és ápolhatod a mentális egészséged, még a legnehezebb időszakokban is. „Az általam elsajátított eszközök nem fogják megakadályozni, hogy az élet utadba állítson dolgokat. Segítenek eligazodni, kanyarodni, ütközni, majd helyreállni. Nem akadályozzák meg, hogy útközben eltévedj. Segítenek észrevenni, ha eltévedtél, és bátran sarkon fordulni, és visszatérni egy olyan élet irányába, amely jelentőségteljes, és amelyben céltudatosnak érzed magad. Ez a könyv nem a problémamentes élet kulcsa. Ez egy nagyszerű eszköztár, amely nekem és sokaknak segít megtalálni az utat.”
Na stiahnutie
11,24 €

A belső csend ereje


„Az univerzum életereje vagy. Az emberi agy csodálatos jelenség, amely messze túlmutat a legvadabb elképzeléseiden is. Ez a könyv tisztázza, hogy ez pontosan mit is jelent, és melyek a lehetőségeid, hogy megteremtsd magadnak azt az életet, amit élni szeretnél. Ez a könyv a te saját útikalauzod a belső béke felé, amely mindössze egy gondolatnyira van tőled.” Fél évszázadon át azt tanultuk, hogy a jobb agyféltekénk az érzelmi agyunk, míg a bal agyféltekénk a racionális gondolkodásért felelős. Az idegtudomány azonban azt mutatja, hogy ez nem ilyen egyszerű: mindkét félteke rendelkezik egy érzelmi és egy gondolkodó aggyal. Dr. Jill legújabb könyvében az általa létrehozott új modell segítségével mutatja be, hogyan működnek együtt az agy különböző részei, és miként hozzák létre a valóságról alkotott képünket. Négy kiszámítható és könnyen azonosítható karakterről van szó, amelyekkel mindannyian rendelkezünk agyunk anatómiája révén – megismerésük jelenti a szabadsághoz vezető utat. Amikor megértjük, milyen kapcsolat áll fent a gondolataink és az érzelmeink között, többé már nem kötnek minket érzelmi reakcióink. Ettől a perctől kezdve sokkal nagyobb hatalmunk van a fejünkben zajló dolgok felett, mint ahogy azt valaha is tanították nekünk. Minél jobban megismerjük az egyes karaktereket magunkban és másokban, annál jobban hatalmat nyerünk a gondolataink, érzelmeink, a kapcsolataink és az életünk felett. Amikor a négy karakterünk összhangban van egymással, radikálisan új útitervet kapunk a mély, belső békéhez. Ez teljes élet teljes aggyal. „Őszintén hiszem, hogy ez az emberiség evolúciós célja, és minden egyes aggyal közelebb kerülünk hozzá.” Dr. Jill Bolte Taylor egyetemi kutató 1996-ban súlyos agyvérzést szenvedett. Az akkor átélt eseményeket a Mennybe döngölve (Agykontroll, 2010) című könyvében dokumentálta, mely azonnal a New York Times toplistájára került. 2008-ban ő tartotta az első TED-előadást, amelyet mára már jóval több, mint 26 millióan láttak.
Na stiahnutie
7,01 €

dostupné aj ako:

Érzelemszabályozás a gyakorlatban


Mit tehetünk akkor, amikor épp nincs külső segítség, magunkra maradtunk a gondjainkkal, és úgy tűnik, hogy a helyzeten nem, vagy csak alig-alig tudunk változtatni? Mit jelent az, hogy számíthatunk magunkra? Hogyan kapcsolódhatunk újra belső erőforrásainkhoz? A könyv címe gyakorlati útmutatást ígér, mégsem pusztán a gyakorlati megvalósításról szól. Az olvasó rátekinthet arra az útra, ahogyan felnövünk, és jó esetben önálló, egyedi, hatóképes, kapcsolódni vágyó és tudó, szeretetteli felnőttekké válunk. Ez a folyamat természetesen nem minden esetben zajlik harmonikusan. „Útközben” felléphetnek nehézségek, hiányosságok, mint ahogy mindannyiunk életében előfordulnak krízisek, traumatikus élmények, egyéni, családi és társadalmi szinten is. Az, hogy miként tudunk megküzdeni a nehézségekkel, hogyan válhatunk lelkileg ellenállóbbá, nagyrészt rajtunk is múlik. Azon, hogy elég jóban vagyunk-e önmagunkkal, értjük-e testünk jelzéseit, meghallgatjuk-e az érzelmeinket, észrevesszük-e a fejünkben futó gondolatokat, és képesek vagyunk-e a különböző csatornákon keresztül érkező információkat összehangolni, szabályozni, harmonikusan működtetni. Az önmagunkkal való értő, elfogadó kapcsolódás megteremtése a mi felelősségünk, és ez adja meg azt a belső biztonságérzetet, amely feltétele a másokkal való jó minőségű, hosszú távon is tartalmas kapcsolatok létrehozásának. Ehhez nyújt segítséget ez a könyv, melynek gyakorlati része konkrét tanácsokkal szolgál, és számos gyakorlatot mutat be annak érdekében, hogy jól gondoskodhassunk önmagunkról egy-egy nehezebb élethelyzetben, illetve az általános jóllétünk érdekében hosszabb távon is. 
Na stiahnutie
6,62 €

dostupné aj ako:

Primární terapie


Neurologie a psychologie, dva obory, které by se měly vzájemně doplňovat a spolupracovat na léčbě duševních onemocnění, se již dlouho diametrálně rozcházejí. Zatímco neurologové hledají klíč k lidské povaze v mikroskopickém světě neuronů, psychologové zkoumají lidské chování na úkor studia mozku. Kniha Primární terapie, plod více než třiceti let intenzivního psychologického výzkumu, tuto propast překlenuje. Ukazuje, proč je láska nejdůležitějším faktorem pro zdravý vývoj mozku. Přehledně a srozumitelně objasňuje, proč, chceme-li se skutečně uzdravit, musíme sestoupit do nejtemnějších zákoutí mozku, kde se nacházejí vtištěné vzpomínky a bolest, a naplno si prožít své prvotní zkušenosti, jež dodnes ovlivňují naše chování.
Na stiahnutie
11,76 €

Emocionální intimita


Emoce tvoří spojovací článek mezi našimi pocity, myšlenkami a vším, co nás formuje – a to na mnoha úrovních. Přesto tento zdroj síly, svobody a napojení zůstává mnohdy nevyužitý. Podle odborníka na vztahy Roberta Augusta Masterse je ale schopnost navázat důvěrný vztah s našimi emocemi zcela zásadní pro to, abychom mohli prožívat naplňující vztahy a vědomý život plný lásky a celistvosti. V knize Emocionální intimita nás tento uznávaný učitel a autor vyzývá, abychom prozkoumali: jak rozpoznat, plně prožít a šikovně vyjádřit své emoce v čem spočívá emocionální odpojení a co se s ním dá dělat co můžeme udělat, abychom do svých vztahů vnesli větší emocionální intimitu a hloubku jak vynést na světlo, rozluštit a napravit stará emocionální zranění samostatné kapitoly, ve kterých se můžeme naplno střetnout se svým strachem, hněvem, radostí, žárlivostí, studem, žalem, pocitem viny, posvátným úžasem a celým spektrem emocí Negativní emoce neexistují – existují jen negativní či škodlivé způsoby, jak s nimi zacházíme. Masters za pomoci příkladů ze života, cvičení a postřehů, které jdou k samotné podstatě, předkládá čtenáři snadno srozumitelný návod, jak získat své emoce zpět, jak se k nim šikovně vztahovat a změnit je ve své spojence, a tím obohatit a prohloubit svůj život.
Na stiahnutie
13,73 €

Agymosó


Hogyan kell szeretni magam? Meggyógyulhatunk-e a traumából? Mi értelme van az életemnek? A nagy sikerű Heti Agymosó beszélgetéssorozatban bárki tanácsot kérhetett, feltehette kérdését, megvallhatta problémáját. Feldmár András spontán és őszintén felelt, a műsorvezető Ács Dániel, a Feldmár Intézet szóvivője volt. A videós sorozatból készült válogatáskötet problémás élethelyzeteiben, hétköznapi dilemmáiban és az elmesélt érzésekben magunkra ismerhetünk. Saját – a gyerekeinkhez, párunkhoz, szüleinkhez, a terapeutánkhoz, önmagunkhoz és másokhoz fűződő – kapcsolatainkban megjelenő elakadásainkra is elgondolkodtató válaszokat kaphatunk.
Na stiahnutie
9,89 €

dostupné aj ako:

Lélekrágcsálók


Ebben a válogatáskötetben Popper Péter legjobb előadásai közül gyűjtöttünk egy csokorba tízet, melyek megmutatják, milyen végtelenül színes egyéniség és bölcs, jó humorú tanító volt a nemrég elhunyt pszichológus. Az elgondolkodtató, szórakoztató fejezetek hétköznapi életünk egy-egy fontos témájára épülnek, ilyen például a félelem, a szorongás, a depresszió, az egyéni és kollektív hazugságok, a játszmák, a családi és párkapcsolati konfliktusok, krízisek. Popper Péter hosszú éveken át, egészen haláláig rendszeresen tartott a széles nyilvánosságnak szóló előadásokat, melyeket az ország minden pontján óriási érdeklődéssel várt a közönség. Ezeken a sokszor több száz fős találkozásokon az élet nagy kérdéseiről és problémáiról mesélt, melyek alaposan meg tudják gyötörni, sebezni az emberi lelket. Ezeket nevezte ő lélekrágcsálóknak. A hallgatóság persze mindig azt szerette volna megtudni tőle, hogy mi a megoldás, hogyan védekezhetünk a lélekrágcsálók ellen, és miként gyógyíthatjuk be az általuk ejtett sebeket. Ő pedig, ha ismerte az ellenszert, a gyógyírt, ha tudott valami titkos praktikát, akkor elárulta. Ha nem, akkor minden szépítgetés és kincstári optimizmus nélkül bevallotta: nem hisz abban, hogy az élet minden problémájára létezik megoldás. Vannak olyan helyzetek is, amelyeket csak elviselni lehet, jól vagy rosszul. A tanítás azonban sohasem felesleges, hiszen információk és megoldások mellett vigasztalást is nyújt, segít újragondolni és átértékelni dolgokat, erre pedig valamennyiünknek szükségünk lehet.
Na stiahnutie
6,89 €

dostupné aj ako:

Ne sz*rakodj, élj!


Ébredj fel, kib*szottul csodálatos teremtmény vagy! Manapság információk egész özöne zúdul ránk. Mindennapi tanácsok tömkelege a boldogságról, meggazdagodásról, sikerről vagy célkitűzésekről. Többségük csak a lényeget nem veszi észre: az örömteli élet legfőbb akadályai mi magunk vagyunk. _x000D_ Gary John Bishop megoldást kínál. „Ébredj fel a csodára, aki vagy!” – javasolja. „Mert egy dolgot elfelejtesz: kibaszottul csodálatos teremtmény vagy!!! Nem mások állnak az utadba. Még csak nem is a körülményeid akadályozzák a kibontakozásodat, hanem te magad, és a negatív belső beszéded, amelyet egyfolytában hallasz.” _x000D_ A sértődősek ne vegyék meg ezt a könyvet! Nem nekik való. _x000D_ Ellenben aki olyan olvasmányt keres, melynek segítségével felszínre hozhatja rejtett belső értékeit, amelyek alig várják, hogy megnyilvánuljanak, akkor annak szerencséje van. Ez a könyv a legyőzöttekhez és beletörődőkhöz szól. A valódi változtatások manifesztuma, melynek célja, hogy felmutassa önnön nagyságunkat. _x000D_ Gary John Bishop tanácsai révén most leteheted a magaddal hurcolt koloncot, és megtisztulhatsz.
Na stiahnutie
8,45 €

Hív a bátorság


Sztoikus erények-sorozat Az akadály maga az út és Az ego az ellenség szerzőjétől. New York Times, Wall Street Journal és USA Today Bestseller Bátraké a szerencse! Ryan Holiday bestseller trilógiája után a sztoikusok által kiemelt négy kardinális erénynek szentel egy-egy könyvet – elsőként a bátorságnak. Szinte minden vallás, spirituális tanítás, filozófia foglalkozik a félelem kérdésével – minthogy ez minden embert érint. A Biblia egyik leggyakoribb szófordulata, hogy „Ne félj.” Már az ókori görögök említik a fóbiát, a pánikot, a terrort. A sztoikusok szerint félni természetes, de nem hagyhatjuk, hogy a félelem irányítson bennünket. A bátorság az a képesség, amellyel felülemelkedhetünk félelmeinken, hogy helyesen cselekedhessünk, megtegyük, amit meg kell tennünk, és igazak legyenek tetteink. Így tehát a bátorság fogalma központi helyet foglal el mind Marcus Aurelius, mind Arisztotelész, mind C. S. Lewis műveiben, a mérséklet, az igazságosság és a bölcsesség fogalmai mellett. Mai világunkban a félelem ragályosan terjed – az emberek inkább az oldalvonalon kívül maradnak, mintsem hogy felemeljék szavukat az igazságtalanság ellen; inkább a megszokott utakat követik, mintsem hogy higgyenek magukban; szemet hunynak a modern kor hitványságai fölött. Bátor kiszivárogtatókra van szükség, akik vállalják a kockázatot. Bátor aktivistákra, olyanokra, akik nyitottak a kalandokra. Bátor írókra, akik hírt adnak az igazságról – és bátor vezetőkre, akik hallgatnak az előbbiekre. Ki kell lépnünk az arénába; harcolnunk kell. Kitűnő kézikönyv egy céltudatos életmód és annak szabályainak kialakításához. A remekül megírt, olvasmányos fejezetek sora az antikvitástól kezdve egészen napjainkig veszi górcső alá a vezetőket, miközben minden oldalon értékes gondolatokkal gazdagít. Ryan Holiday könyve az utolsó oldal után még sokáig velünk marad és megerősít bennünket a mindennapjainkban. – Jim Mattis, az Egyesült Államok haditengerészetének nyugalmazott tábornoka, az USA 26. védelmi minisztere A Hív a bátorság bemutatja, hogyan változott meg a bátorság jelentése a történelem során, majd minket is azonnal harcba hív önmagunkéért és másokért. A belső és külső ellenségekkel szembeni harcban meghalljuk a bátorság hívását, vagy zavartan meghajlunk a gyávaság suttogása előtt. Nemcsak a kötelességtudatunkról van szó, hanem a szabadságunkról, nemcsak arról, hogy mikor nyerünk vagy vesztünk, hanem a saját túlélésünkről. Ez pedig rajtam, rajtad áll, mindannyiunktól függ. Muszáj bátornak lennünk. – Matthew McConaughey, Oscar-díjas színész és New York Times bestsellerszerző A Hív a bátorság olyan bátorsággal ruház fel bennünket, amelyre napjainkban nagyon nagy szükség van. – George Raveling, kosárlabdaedző, Hall of Fame-tag, a Nike első nemzetközi kosárlabda-osztályának igazgatója Ryan Holiday a saját bátorságát bizonyítja ezzel a könyvvel. Őszinte, kimondja, amit gondol, és rámutat arra, miért nem szabad meghunyászkodnunk, ha közösen, tisztességgel és emberséggel akarunk előrelépni. Holiday a történelemből vett példákkal – az ókori görögöktől és rómaiaktól kezdve Florence Nightingale-en át a saját üres bátorságáig – bizonyítja, hogy napjainkban is mekkora szükség van az erényekre. – Nany Sherman, a Georgetowni Egyetem filozófiaprofesszora Egy olyan világban, amelyben mindenki fél attól, hogy kilógjon a tömegből, a változás kulcsa az, hogy az élet minden területén igyekezzünk bátran viselkedni. Ryan Holiday könyve világosan és lelkesítő módo
Na stiahnutie
8,42 €

A művészetterápia esszenciális gyakorlatai


Dolgozd fel a legnehezebb gondolataidat és érzéseidet a művészetterápia segítségével! A művészi önkifejezés katartikus és felszabadító élmény. Minden műalkotás olyan, akár egy önismereti, terápiás foglalkozás, amely utat mutat a kihívások és érzelmi viharok idején. A tudatos alkotás segíthet abban, hogy önismeretre tegyünk szert, legmélyebb, fájó gondolatainkat feldolgozzuk, vagy a múltbéli traumák hatásait enyhíthessük, ezáltal begyógyítsuk érzelmi sebeinket, és leghitelesebb önmagunkká váljunk. Leah Guzman innovatív művészetterápiás gyakorlatai az átalakító erejű eszközök valódi kincsesládája. A művészetterápia esszenciális gyakorlatai egy kognitív viselkedésterápiás munkafüzet, amely kreatív tevékenységeket kínál az olvasóknak. A különféle médiumokhoz kínált gyakorlatok kifejezett célja, hogy vizuálisan jelenítsék meg a gondolatokat és az érzelmeket. Ezáltal elősegítik, hogy jobban megérthessük önmagunkat, nagyobb önbecsülésre tegyünk szert, és támogassuk lelkünk gyógyulását. Ezek a terápiás gyakorlatok segítenek elengedni az önkorlátozó gondolkodásmódot, felébresztik az intuíciót, az elfogadást, az együttérzést, és a belső béke felé vezetnek.A művészetterápia esszenciális gyakorlatainak tartalma: – Gyógyító gyakorlatok önmagunk felfedezéséhez: 75 célzott művészetterápiás gyakorlat, amely lehetőséget biztosít az önkifejezésre és eszközöket ad a kezedbe a hangulati- és személyiségzavarok kezeléséhez. – Támogató leírások, kérdések és üzenetek: Valamennyi technika leírása tartalmazza a célokat, a szükséges eszközök listáját, útmutatást, a végrehajtás várható időtartamát és a gyakorlat befejezése után feltárandó kérdéseket.– Ítélkezés nélküli útmutatás: Meríts ihletet, tanulj önismeretet, fedezd fel a különféle művészi médiumokban rejlő izgalmas világot, találj rá arra, amelyik a legmegfelelőbb a számodra. Nincs szükség előzetes művészi tapasztalatra, ez az alkotás élményéről szól – aggodalom és ítélkezés nélkül. “Az a küldetésem, hogy segítsek az embereknek kreatív eszközökkel összehangolni az elmét a testtel és a lélekkel.” “A művészetterápia célja, hogy a kreatív folyamatok hozadékaként tudatosabban érzékeljük önmagunkat, fejlesszük az önreflexiós készségünket, rálássunk arra, hogy mi zajlik a lelkünkben, és egyre sikeresebben tudjuk kontrollálni érzelmeinket. A műalkotás a gondolatok és az érzelmek vizuális dokumentációja. Ezek a mentális képek megoldást kínálnak bizonyos problémákra, és rálátást biztosítanak az érzelmek gyökerére, okaira. Ez a tudás pedig kiindulópontot jelenthet az érzelmek elfogadása tekintetében, illetve abban, hogy újfajta válaszreakciókat dolgozzunk ki az érzelmeinkkel kapcsolatban.”    
Na stiahnutie
12,08 €

Holisztikus jóllét


ÍRD ÚJRA ELETED FORGATÓKÖNYVÉT! „Most még inkább fontos, hogy az önértékelés, a szeretet és az önelfogadás termékeny talajra találjon bennünk, mind önmagunk, mind mások iránt – még a nehezítő körülmények közepette is.” Képzelj el egy olyan életet, ahol pénzügyi szempontból éleslátás és függetlenség jellemez, a céljaidat könnyedén eléred, nagylelkű vagy, miközben másokat is inspirálsz. A Holisztikus jóllétből megismerheted azt a 36 cselekvésorientált életleckét és stratégiát, ami útjelző térképként mutatja az utat, hogy megtaláld az egyensúlyt, elérd a céljaidat, bőséget és boldogságot hozz az életedbe a sorsformáló krízisek, tragédiák ellenére is. Keisha Blair fiatalon megözvegyült, két gyermekével magára maradva vette kezébe az élete feletti irányítást. A férjem 34 évesen meghalt, és a következő negyven élet-leckét tanultam meg belőle című, futótűzként terjedő cikkét világszerte több mint ötvenmillión olvasták. Jelen könyve összegzi mindazon tanításokat, amelyeket a gyász utáni felemelkedésében tapasztalt és elsajátított. Izgalmas, jól körülhatárolt gondolatrendszere olyan erőforrásokat tartalmaz, amelyek a bőség egy újfajta koncepcióját képviselik, és segítenek a holisztikus bőség megteremtésében a sorscsapások és zűrzavar közepette, illetve az azt követő időszakban. Keisha a bőséget vonzóvá és elérhetővé teszi számunkra. Segítségével te is megtanulhatod, miként válhatsz a boldog és örömteli élet összetevőinek a mesterévé, miként élhetsz tartalmasabb életet, hogyan határozhatod meg a prioritásokat és sajátíthatod el a kellő mentális szilárdságot és bátorságot ahhoz, hogy bizonyossággal és derűvel tudj szembenézni az élet elkerülhetetlen viharaival. A pénzügyi stabilitástól, a kicsattanó egészségen át, a másokkal fenntartott érzelmi és spirituális kapcsolatokig, a jóllét sokkal több, mint egy szám vagy pusztán a pénzügyek – egy életforma, amit te is elsajátíthatsz. „Elengedhetetlen, hogy cselekedeteinket és döntéseinket olyan szempontból vizsgáljuk meg, hogy miként járulnak hozzá, vagy hogyan merítik ki holisztikus jóllét-készletünket. Ha ezt a megközelítést – a holisztikus jóllét módszerét – alkalmazzuk a döntéshozatal során úgy, hogy először belegondolunk, hogy egy cselekedet »befizetést« jelent-e holisztikus vagyon bankszámlánkra, vagy »levonást« jelent-e onnan, az életünk soha nem lesz a régi, és jó úton leszünk a holisztikus gazdagság eléréséhez. Ez megváltoztathatja az életünket – és egy teljesen újszerű szemléletváltáshoz vezethet: a holisztikus jóllétre alapozott gondolkodásmódhoz.” Keisha Blair   
Na stiahnutie
11,80 €

Trauma


Út a megértés, a felépülés és a társadalmi trauma megelőzése felé  Képzelj el egy betegséget, aminek ránézésre csak néhány alig észlelhető tünete van, de az egész testedet az uralma alá hajtja, és még csak észre sem veszed. Könnyen terjed szülőről gyerekre, és akár életünk végéig is kísérhet, ha nem teszünk ellene. Dr. Paul Conti szerint a társadalomnak pontosan így kellene tekintenie a traumára: egy potenciálisan halálos kimenetelű járványként, amely fölött már nincs uralmunk.  Trauma: A láthatatlan járvány című könyvében Dr. Conti a legújabb kutatásokra, a legjobb klinikai eljárásokra és a való életből vett történetekre támaszkodva vázolja fel a trauma részletes és aggasztó kórképét. Lépésről lépésre segíti az olvasót abban, hogy milyen konkrét változásokat kell az életünkben eszközölnünk egyénként és a társadalom tagjaként a trauma hatásának enyhítése és további traumatizálódás ellen. A könyv lerántja a leplet a hazugságról: az élethosszig tartó, gyógyíthatatlan betegség igenis kezelhető és meg is előzhető.  Amit a Traumából elsajátíthatunk: · átfogó képet kapunk a traumáról és a szégyenérzetről,· a készséget, hogy felismerjük a traumát magunkban, másokban és a bennünket körülvevő társadalomban,· tudást arról, hogy az egyéni és a kollektív trauma miként dolgozik társadalmi szinteken, · motivációt, hogy megállíthassuk a traumát,· praktikus eszközöket, melyekkel önmagunkon és másokon egyaránt segíteni tudunk. Végtelenül fontos, életigenlő könyv ez, amely erővel vértez fel a traumák ellen, segít, hogy elfogadjuk és szembenézzünk életünk történéseivel, és arra biztat, tanuljunk meg magabiztosan boldogulni, ne csak kényszeredetten túlélni az élet nehézségei közepette.„Paul embertársamként, bizalmasomként viszonyult hozzám. Megmutatta, hogy élni érdemes. De, ami ennél is fontosabb, arra biztatott, hogy újra megtaláljam és visszaszerezzem önmagam.” – Lady Gaga A szerzőről: Dr. Paul Conti a Stanford Egyetem orvosi karán tanult. Pszichiátriai képzését a Stanfordon és a Harvardon szerezte, utóbbin főrezidensnek nevezték ki. A Harvard orvosi karán dolgozott egészen addig, míg az Oregon állambeli Portlandbe költözött, ahol megalapította saját klinikáját. További információért keresd fel a pacificpremiergroup.com weboldalt!  
Na stiahnutie
11,24 €

Békés szív harcos szellem  


SPIRITUÁLIS KERESÉSEM IGAZ TÖRTÉNETE “Mindig is a most volt a kedvenc időm. És bár a történet az enyém, az út mindnyájunké.”– Dan Millman„Dan négy mentora mindannyiunkhoz szól. Az általa megosztott felismerések, akadályok és fénypontok segíthetik a keresőket a saját útjukon.” - don Miguel Ruiz, A négy egyezség című könyv szerzője Dan Millman könyvei és tanításai emberek milliói számára jelentenek iránymutató fényt. Most pedig elhozta olvasói számára a bölcsességen alapuló élet keresésének igaz történetét, nem más ez, mint az élethosszig tartó értelemkeresés története modern világunkban. Dan legújabb könyvében élénk részletességgel írja le a gyermekkori álmodozóból világklasszis sportolóvá válását, beleértve azokat az eseményeket, amelyek a Békés harcos útja című spirituális klasszikus megírásához vezették.Két évtizedet átölelő személyes felfedezőútja során Dant négy gyökeresen különböző mentor terelgette önmegismerő útján: a Professzor, egy tudós-misztikus; a Guru, egy karizmatikus spirituális mester; a Harcos-Pap, az elveszett lelkek megmentője; és a Bölcs, a valóság szolgája. Mindegyikük olyan tudattágító élményekkel gazdagította, amelyek felkészítették Dant a gyakorlati bölcsességet átadni képes, józan spirituális tanítói hivatására.Ez a bölcs, humoros és megindító memoár kétségkívül le fogja nyűgözni Dan régi rajongóit, és inspirálni fogja mindazon olvasók új generációit, akik békés szívvel és harcos lélekkel szeretnének élni. “Szókratész még mindig él bennem, az ő hangja az enyém, mutatja az utat. A múzsám és a mentoraim révén, akikért örök hálát érzek, megtaláltam a módját annak, hogyan éljek úgy, hogy a fejem a felhőkben van, a lábam pedig a földön – békés szívvel és harcos lélekkel.” - Dan Millman  
Na stiahnutie
11,80 €

dostupné aj ako:

Boldog napok


Gyógyítsd ?meg sérelmeidet, és fedezd fel a benned rejlő rendkívüli erőforrással rendelkező Ént.      Vajon kivé válnál, ha megszabadulhatnál a félelemtől? A New York Times bestseller szerzője, Gabrielle Bernstein megmutatja az utat a traumák gyógyításához, a félelem feloldásához és a szeretet újrafelfedezéséhez.      Milyen lenne, ha minden nap szorongás nélkül ébrednél? Ha céllal, és nem megbánással tekinthetnél a múltba? Ha boldog, békés, félelmektől mentes életet élhetnél?      Most mindezt megtapasztalhatod, Gabrielle Bernstein pedig megmutatja neked, hogyan.      Nem számít, mennyit küzdöttél vagy szenvedtél, megvan a lehetőséged arra, hogy fenntartsd magadban egy jobb élet vízióját, amelyben szeretettel átitatott, boldog napokra ébredhetsz nap mint nap.      Spirituális tanítóként, motivációs előadóként és a belső változások elindítójaként Gabby régóta népszerű rajongói körében. Új könyvében eddigi legerőteljesebb tanítását mutatja be: egy tervet, amivel új erővé és szabadsággá alakíthatod át a múltad fájdalmát – bármi is legyen ez.      – Megtudhatod, miért ragadunk le olyan viselkedésmintákban, amik boldogtalanná tesznek, és mit tehetsz ellenük.      – Megismerhetsz kilenc változást elindító technikát a derű és a valódi boldogság eléréséhez.      Megtudhatod, miként nézz szembe mélyre ásott érzéseiddel, és hogyan lépj a gyógyulás útjára. “Ez a könyv az én ajándékom neked” – írja Gabby. “Választ ad arra a kérdésedre, miért érzed, hogy megrekedtél, hogy félsz, szorongsz, depressziós vagy magányos vagy, és megszabadít attól a hitrendszertől, amely oly sokáig lealacsonyított téged… Azzal, hogy ezt az utat választod, önmagad legjobb változatává válsz. Újjá fogsz születni.” IDÉZETEK: “Ez a könyv segít visszaszerezned széttöredezett részeidet, az ártatlanságodat, a hitedet és azt a képességedet, hogy megismerd magadban az igazi szeretetet.” “Ha tisztelettel fordulunk a szenvedésünk felé, elég biztonságban fogjuk érezni magunkat ahhoz, hogy szembenézzünk sötét oldalainkkal, és a felszínre hozzuk őket. Ez nem könnyű feladat, de ugyanakkor csodákat is rejt magában…Ha bátran követed útmutatásaimat, elvégzed a lépéseket, és tiszteled az út során felbukkanó érzéseidet, az út végére önmagad egy egészen új verzióját találod majd. Vissza fogsz térni önmagadhoz.” “Abban a pillanatban, hogy nem védekezel többé a félelem ellen, felbukkan a szeretet.”
Na stiahnutie
11,24 €

dostupné aj ako:

Příroda a lidská duše


Kniha nabízí zkonsolidovanou a neocenitelnou předlohu pro vnitřní a vnější vývoj – nejen individuální, ale rovněž kolektivní. Autor v ní definuje osm stadií lidského života a brilantně, bystře a mistrovsky popisuje kulturní a individuální úkoly pro každé z těchto stadií. B. Plotkin jako výzkumný psycholog studoval sny a změněné stavy vědomí dosahované prostřednictvím meditace, biologické zpětné vazby a hypnózy. Jako zakladatel a prezident Animas Valley Institute, prováděl od roku 1980 tisícovky lidí iniciačními přechody v přírodě. V současnosti působí jako ekoterapeut, hlubinný psycholog a průvodce v divoké přírodě, vede řadu zážitkových přírodních individuačních programů. Je autorem knihy Soulcraft – síla duše: brána do mysterií přírody a psychiky, vydala MAITREA v roce 2011.
Na stiahnutie
13,97 €

Vědomý lídr


Tato kniha je výrazem mé touhy povolat nás k úloze vůdců pro tuto dobu rozkladu, k přijetí vůdcovství jako vznešené profese, která vytváří nové možnosti a probouzí lidskost vprostřed rostoucího strachu a zmatku. Vím, že lídři mohou využít své moci a vlivu, porozumění a soucitu k tomu, aby přivedli lidi k novému chápání lidskosti, a k vytvoření podmínek pro rozvoj základních lidských kvalit, jako jsou šlechetnost, touha být užitečný, sounáležitost a láska. Vím, že v časech tragédií a ztrát můžeme zažívat chvíle harmonie a radosti. Vím, že můžeme budovat ostrovy zdravého rozumu uprostřed běsnícího moře zkázy. Vím, že je to možné, neboť po mnoho let pracuji s vůdčími osobnostmi v místech, která chaos a rozpad poznala už dávno. A ze studia historie vím, že takoví vůdci se vždycky objeví, když je jich nejvíc zapotřebí. Teď je řada na nás.
Na stiahnutie
10,78 €

Kategória "Rozvoj osobnosti" je zameraná na literatúru, ktorá pomáha jednotlivcom v ich osobnom raste, sebapoznávaní a zlepšovaní. Tieto knihy čitateľom poskytujú inšpiráciu, rady a nástroje na dosiahnutie osobných cieľov a zvýšenie ich sebavedomia. Táto kategória obsahuje široký výber tém, ktoré sa týkajú rozvoja duševnej, emocionálnej a duchovnej stránky osobnosti.