! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Kresťanstvo strana 5 z 27

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Mystické mesto Božie III - Prebodnutie


Tretí zväzok životopisu Panny Márie Mystické mesto Božie s podnázvom Prebodnutie z pera španielskej mystičky sestry Márie od Ježiša z Agredy nám prostredníctvom mystických vízií ponúka detailný náhľad do duše najsvätejšej Matky Ježiša Krista v čase od návratu z Egypta po nanebovstúpenie Pána. Brilantným štýlom plným nehy a láskavej pravdy sa dozvedáme, ako prežívala udalosti Ježišovho detstva, dospievania i zavŕšenia obety jeho života. Prenesieme sa do napätých situácií, akou bola strata Ježiša v chráme, smrť svätého Jozefa, pokúšanie Pána na púšti, povolanie apoštolov, krst v Jordáne, sťatie Jána Krstiteľa a mnohé ďalšie. V mystických rozhovoroch Panny s anjelmi Mária z Agredy odhaľuje zápas v hľadaní pravdy, utrpenie a bolesť jej duše v posledných rokoch Ježišovho života, ich vzájomnú lásku, bolestivé odlúčenie a neustále mystické prepojenie, k čomu vyzýva i každého z nás. Mystické mesto Božie je životopis pokornej Kráľovnej anjelov plnej najláskavejšej nehy k svojim deťom. A to, že máme láskavú Matku neustále hľadiacu na svoje deti, pripravenú pomáhať a viesť ich k Synovi, nám môže dodať odvahu v každom čase. Kniha je cirkevne schválená. Priebeh vydania diela Mystické mesto Božie: Mystické mesto Božie III jar 2021 Mystické mesto Božie II jeseň 2021 Mystické mesto Božie IV jar 2022 Mystické mesto Božie I jeseň 2022
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Neuhasiteľný plameň Gemmy Galgani


Galganiovci považovali narodenie dcéry Gemmy za dar z nebies a neboli ďaleko od pravdy. Hoci Gemma žila jednoduchým životom, je pre Cirkev skutočným klenotom. Matka jej už v útlom detstve vštepila lásku k Spasiteľovi a Gemma ho ani na chvíľu neopustila. Zaľúbila sa do obrazu Ukrižovaného a zakúsila nesmiernu radosť z Boha a jeho lásky. Odplácala ju trpezlivým znášaním utrpenia. Vedela, že jej slúži na očistenie, posvätenie, ale i na to, aby ho obetovala za iných. Nezabúdala na hriešnikov a ich obrátenie, slúžila modlitbou za uzdravenie a vyslobodenie duší z očistca. Dobrý Boh ju za túto lásku k blížnemu odmenil mnohými milosťami, smela sa rozprávať s anjelom strážnym, Pannou Máriou či s Ježišom, ktorému sa neskôr sama ponúkla ako obeta za zmiernenie urážok jeho srdca. Jej hlboká láska k Spasiteľovi bola odmenená extázami, stigmami, ale i hrozným trápením. No ani to jej nebránilo viesť pokorný a pobožný život. Po jej smrti si ju mnohí zvolili za patrónku a na jej príhovor boli udelené veľké milosti. Pramene, z ktorých otec Germano čerpal, sú hodnoverné, všetky opísané udalosti mohol dosvedčiť, lebo bol v posledných rokoch Gemminho života jej spovedníkom.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Pražské Jezuliatko


Úcta k Pražskému Jezuliatku zdôrazňuje tajomstvo Ježišovho detstva. Svätá Terézia z Avily si vždy, keď zakladala nový karmelitánsky kláštor, priala, aby v ňom bola soška dieťaťa Ježiša. Nebola však sama, kto ho uctieval, medzi jeho veľkých ctiteľov patril napríklad aj svätý František z Assisi, svätý Anton Paduánsky, vždy zobrazovaný s malým Ježiškom v náručí, svätá Terezka z Lisieux a mnohí ďalší. Pohľad na sošku Jezuliatka v nás môže vyvolať prejav úcty k Ježišovi v jeho človečenstve i v jeho moci. Ponížil sa, a pritom vládne. Ježiš je dieťa a zároveň kráľ. Sväté dieťa ukončuje nepriateľstvo, vyslobodzuje väzňov, zachraňuje odsúdených na smrť, zatvrdnutých hriešnikov privádza k pokániu a bezdetných rodičov požehnáva deťmi. Jednoducho povedané, pre všetkých sa stal všetkým. Žiadna kolika nie je taká bolestivá, žiadna horúčka taká prudká, žiadny nádor taký zhubný, žiadny útok satana taký zúrivý, žiadny mor taký nákazlivý, žiadny opuch taký závažný, aby ho nerozptýlilo alebo nevyliečilo toto požehnané dieťa. Knihe bol udelený imprimatur.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Pýtame sa exorcistu


Nerozumiem úplne kliatbam, ktoré prechádzajú z predkov na ďalšie tri generácie. Prečo niekoho zasiahnu a niekoho nie? Čo robiť, aby sme ich zrušili? Odpoveď na túto a ďalších 127 otázok nájdete v knižke, ktorú spoločne vytvorili návštevníci internetovej stránky Zachej.sk a košický exorcista Imrich Degro. O rozmanitosti podnetov svedčí nasledujúci zoznam tém: prekliatie, rodové zaťaženia, posadnutosť, okultizmus, zvláštne predmety a praktiky, liečebné techniky, kozmetika, vzťahy, neprajnosť, závislosti, choroby, neplodnosť, sexualita, zosnulí, modlitba, kresťanský život. Knižné publikovanie otázok a odpovedí, usporiadaných tematicky do kapitol, má poslúžiť čo najširšiemu okruhu čitateľov, aby našli pomoc a radu vo svojich ťažkých či nejasných životných situáciách. Odpovede o. Degra čitateľom sú zároveň odpoveďou na výzvu apoštola Pavla: Všetko skúmajte, a čo je dobré, toho sa držte! (1 Sol 5,21) Prostredníctvom tejto knižky prehlbujme poznanie našej viery, aby sme sa vyhli nebezpečenstvám rôzneho druhu a vyberali si len to, čo je pre nás skutočne dobré a čo nás povedie k večnému životu. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Tajný denník Alžbety Leseurovej


Božie cesty sú nevyspytateľné. Tento fakt sa veľmi zreteľne prejavuje na životnom osude Božej služobnice Alžbety Leseurovej (1866-1914), manželky známeho parížskeho lekára a popredného ateistu Félixa Leseura, ktorej denník vám ponúkame. Bohatú, vzdelanú a jemnú Alžbetu privádza bezbožnosť jej manžela k radikálnemu rozhodnutiu: obetovať všetky svoje trápenia, bolesti a ťažkosti za jeho obrátenie. V parížskej smotánke, ktorej je súčasťou, nenachádza pre svoju vieru pochopenie, a tak si píše tajný denník, do ktorého zaznamenáva všetky svoje vnútorné pocity a najhlbšie hnutia vlastnej duše. Zbavená akejkoľvek ľudskej útechy je pripravená položiť za dušu svojho manžela tú najvyššiu obeť – svoj vlastný život. Alžbeta dokázala okolo seba zhromaždiť politikov, diplomatov, umelcov, lekárov i univerzitných profesorov. Poväčšine šlo o ľudí, ktorým bola viera úplne cudzia. Mnohí z nich dokonca zachovávali voči Bohu otvorene nepriateľský postoj. Alžbeta však svojím vplyvom, modlitbou a životom narušila ich predsudky. Mnohí z jej prominentných priateľov vďaka tomu našli stratený náboženský život. Súčasťou knihy sú cirkevne schválené modlitby za blahorečenie Božej služobnice Alžbety Leseurovej.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Bezstarostný pôst


Každý z nás túži po živote bez obáv a starostí. Realita však našim túžbam mnohokrát nenecháva žiaden priestor. Časté úzkosti, stresujúce termíny či nekončiace sa požiadavky našich najbližších... Pokoj je v dnešnej dobe vytláčaný na úplný okraj záujmu. V knihe Bezstarostný pôst ponúka populárny katolícky autor Gary Zimak praktické rady všetkým, ktorí sa trápia podobne ako kedysi on. Sú založené na Písme a učia, ako nájsť trvalý pokoj v Kristovi. A to nielen v Pôstnom období, ale už navždy. Bezstarostný pôst nás prevedie od Popolcovej stredy až po Veľkonočnú nedeľu prostredníctvom štyroch jednoduchých krokov: - Prečítajte si - Zamyslite sa - Odpovedajte - Modlite sa. Zrelým ovocím 40-dňového pôstneho obdobia, v ktorom sa necháme viesť skúseným kazateľom, bude vzácny pokoj, ktorý zaujme dôležité miesto v našom živote a zmení jeho kvalitu k lepšiemu.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Boj proti diablovi v posolstvách Medžugoria


V čase, keď očakávame vyhlásenie oficiálneho stanoviska Cirkvi k fenoménu Medžugorie, vychádza kniha analyzujúca tému, ktorá sa často objavuje v posolstvách Kráľovnej pokoja. Je ňou téma diabla a jeho pôsobenia. Či už je skúmaná v rámci posolstiev z Medžugoria, Svätého Písma, Tradície Cirkvi, katolíckeho Magistéria, učenia pápeža Františka alebo skúseností svätých a exorcistov s diablom, vždy sa potvrdzuje Ježišova definícia diabla ako vraha a luhára (Jn 8, 44). V strede autorovho záujmu sú slová Kráľovnej pokoja, z ktorých možno vyvodiť špecifickú medžugorskú démonológiu, rozvíjajúcu jeden z najdôležitejších rozmerov mariánskych zjavení a posolstiev vo všeobecnosti. V knihe sa vedeckým spôsobom dokazuje obsahová zhoda posolstiev Kráľovnej pokoja s katolíckym učením a tým aj ich hodnovernosť. Hlavným cieľom akokoľvek odbornej argumentácie obsiahnutej v tejto knihe je však vystríhať veriacich pred zvodmi a útokmi Zlého a robiť to s pohľadom upretým na cestu obrátenia, na ktorú nás bez prestania pozýva Kráľovná pokoja.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Vzbura anjelov


Odkiaľ pochádza zlo prítomné vo svete, okolo nás a v každom z nás? Kto je jeho pôvodcom? Ako a kedy sa začalo? Ako sa šíri? Dá sa mu predísť? Je možné ho odmietnuť a premôcť? Autor exorcista nám pripomína učenie Cirkvi: Pôvod zla je v bytosti čisto duchovnej, ktorá sa nazýva satan alebo diabol, a v nespočetnom množstve anjelských duchov, ktorí sa vzbúrili vo svojej službe a nazývajú sa démoni. Prečo sa ten, ktorému na začiatku patrilo prvé miesto a bol najkrajší a najžiarivejší spomedzi všetkých anjelov, slobodne a neodvolateľne postavil proti nesmiernej Božej láske? Strhol so sebou aj ďalších anjelov a spustil tak utrpenie bez konca a všetko jestvujúce zlo vo svete. Autor nám ponúka bohatý a fascinujúci materiál, ktorý dáva odpovede na tieto otázky. Kniha obohatí čitateľov a povzbudí ich k osobnej meditácii o tajomstve zla. Umožní im otvoriť sa realite, ktorej hranice sú oveľa širšie, než sme schopní vnímať zmyslami. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
8,90 €

Tebe sa zverujeme, svätý Jozef!


Cirkev má v osobitnej úcte svätého Jozefa, svojho patróna a ochrancu Svätej rodiny. Každý z nás sa môže naňho s dôverou obrátiť vo všetkých svojich starostiach a svätý Jozef mu rád pomôže svojím mocným príhovorom. Táto knižka je zbierkou jednoduchých modlitieb, vzývaní, ružencov, novén, litánií a iných pobožností, v ktorej vždy a všade nájdete útechu a pomoc. Spolu s ňou sa môžete modliť k svätému Jozefovi ako k patrónovi Katolíckej cirkvi, opore rodín, vzoru pracujúcich, pomocníkovi v ťažkostiach a skúškach, duchovnému vodcovi, alebo si ho môžete jednoducho uctiť, chváliť ho či prežiť s ním svätú omšu. Môj milovaný otec, všetku svoju dôveru vkladám do teba. A pretože ty všetko môžeš u Ježiša a Márie, ukáž mi, že tvoja dobrota je taká veľká ako tvoja moc. Amen. (Úryvok z každodennej modlitby pápeža Františka k svätému Jozefovi) Dominique Le Tourneau je kňaz v Opus Dei, profesor kánonického práva, kaplán Jeho Svätosti, spisovateľ a básnik, ktorý napísal už vyše tridsať kníh. Kniha modlitieb k svätému Jozefovi vyšla v rámci mimoriadneho Roku svätého Jozefa, ktorý vyhlásil pápež František.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Keď zomrie náš milovaný


Trúchlenie je ako dlhé kľukaté údolie, ktorého každá zákruta môže odkryť úplne novú krajinu. (C. S. Lewis) Lorene Duquin dlhé roky vyučovala na tému zármutku. Mnohým ľuďom pomohla zármutok prekonať, no napriek tomu mala po smrti svojej matky pocit, že sa ocitla v celkom novej situácii. Kniha Keď zomrie náš milovaný obsahuje 52 pôsobivých jednostranových meditácií, ktoré vám pomôžu prekonať rozličné stránky smútenia podobne, ako pomohli samotnej Lorene. Meditácie majú široký rozsah, sú mimoriadne osobné, no pritom sa venujú emocionálnym, telesným, mentálnym, duchovným a spoločenským stránkam smútku. Každá z týchto meditácií pramení z modlitby, je vnuknutá Duchom Svätým a prináša dôležité životné ponaučenia. Každá meditácia pritom obsahuje: citát známej osobnosti k téme rozobratej v meditácii; krátku úvahu, ktorou sa ďalej rozvádza daná meditácia; modlitbu; bočnú lištu s vhodným citátom alebo príbehom. Vykročte teda ruka v ruke s Lorene a vychutnajte si, akým darom je mať po boku spoločníka na ceste týmto neznámym územím, na ktorej sa zdá, že každý deň prináša nové dimenzie bolesti, straty a zmätku, no ktorá nás zároveň napokon premení a privedie k uzdraveniu a pokoju.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Milovaná taká, aká si


Sestra Miriam James Heidland viedla život neviazanej slobody, zábavy a kariérnych plánov. Túžila po bohatstve, popularite a volejbalových úspechoch. Ašpirovala na oslnivý stupienok slávy. No počas štúdia na vysokej škole začala cítiť, že to nie je ono. Prázdno, čo nedokázala ničím vyplniť, a zranenia, ktoré nemohla sama vyliečiť, ju priviedli na cestu hľadania čohosi hlbšieho. A našla to. Musela však nastúpiť dlhý proces uzdravenia, počas ktorého sa postupne menila z dievčaťa večierkov na Kristovu nevestu. V knihe Milovaná taká, aká si: Pozvanie k obráteniu, uzdraveniu a slobode v Ježišovi hovorí o svojich zápasoch biologickí rodičia ju dali na adopciu, bojovala s alkoholizmom, uzdravovala sa zo sexuálneho zneužívania v detstve a chce nás vyzvať, aby sme nehľadali lásku a pokoj na nesprávnych miestach, ale v Kristovi. Sestra Miriam pochopila, že Ježiš je tá láska, po ktorej túžila. Len on dokáže zaceliť naše rany. Nebojme sa mu odovzdať takí, akí sme: s rozbitými životnými čriepkami i vzťahovými škriepkami. Čaká nás vo svojom uzdravujúcom náručí.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Mystické mesto Božie II Vtelenie


Mystické mesto Božie je kniha, ktorú v 17. storočí napísala františkánska mníška, ctihodná Mária od Ježiša z Agredy. Druhý diel rozpráva o udalostiach od vtelenia nášho Pána až po návrat Svätej rodiny z Egypta do Nazareta. Hlavnou témou sú vianočné udalosti, španielska mystička nám ich odovzdáva zrozumiteľnou a úžasnou formou. Vďaka pútavým zápiskom nebeského životopisu našej Kráľovnej sa ocitneme v čase zvestovania Panne Márii, ponoríme sa do novény, ktorú sa svätá Panna modlila pred počatím Spasiteľa, navštívime svätú Alžbetu, vypočujeme si úvahy svätého pestúna Jozefa. Budú nám odhalené skutočnosti zrodenia Ježiša Krista, návštevy troch kráľov, besnenie krutého Herodesa, útek svätej Alžbety aj so synom Jánom Krstiteľom na púšť i samotný odchod Ježiša, Márie a Jozefa do Egypta a ich zázraky, ktoré v tejto krajine vykonali. Mystička nám v tomto zväzku odhaľuje aj nevídaný opis diabolského pokúšania, ktorému bola Panna Mária vystavená a ktorému sme každodenne vystavovaní aj my.
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Byť ako Mária


V dnešnej dobe plnej výchovných guru a zaručených rád, ako sa stať ideálnym rodičom, sa katolícka novinárka Marge Fenelon podujala na neľahkú úlohu: predstaviť modernej mame Pannu Máriu ako vzor materstva, ktorý je možné nasledovať. Kniha Byť ako Mária: Desať Máriiných čností v živote modernej mamy je prierezom života Božej Matky cez úplne novú optiku. Na základe desiatich príkladov z Máriinho života vrátane zasnúbenia s Jozefom, zvestovania, narodenia a ukrižovania zistíte, že vzhliadať k Panne Márii je aj v 21. storočí to najlepšie, čo môžete ako katolícka matka urobiť. Marge Fenelon vás v knihe prevedie každodennými materskými ťažkosťami ako netrpezlivosť, frustrácia, strach, bolesť či smútok, ktoré počas svojho života na zemi zakúsila aj Ježišova matka. Na pozadí týchto prekážok objavíte jej čnosti odvahy, trpezlivosti, radosti, dôvery a viery, ktoré si vďaka nej môžete osvojiť aj vy. Jediné, čo pritom budete potrebovať, je vaša ochota nechať sa pretvárať Máriiným neobyčajným príkladom.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Čo chce Boh?


Mám rozvíjať vzťah s týmto človekom? Mám prijať novú pracovnú ponuku? Mám si kúpiť dom? Rôzne rozhodnutia robíme asi tisíckrát denne. Niektoré z nich si takmer neuvedomujeme, niektoré sú zložitejšie a vyžadujú si premýšľanie a modlitbu. Otec Michael Scanlan predkladá päť testov, ktoré nám pomôžu urobiť dobré rozhodnutie v zhode s Božou vôľou. Predmetom týchto testov sú: súlad obrátenie konzistentnosť potvrdenie presvedčenie Je nami navrhovaný postup v súlade s Božím zákonom? Privádza nás i druhých bližšie k Pánovi? Je konzistentný s tým, ako Pán pôsobil v našom doterajšom živote? Potvrdzujú ho rady druhých ľudí? Sme vnútorne presvedčení, že naše rozhodnutie je správne? Michael Scanlan formuloval testy na základe viac ako tridsaťročných skúseností s vlastným i cudzím rozhodovaním. Keď budete čítať túto knihu a modliť sa s ňou za dôležité životné kroky, ponúkne aj vám mnoho spoľahlivých rád, ako žiť svoj život podľa Božej vôle, s pokojom v srdci a v slobode.
Na stiahnutie
7,90 €

Príbeh svätej Rity


Ako v celých dejinách svätosti ide predovšetkým o samého Ježiša, tak v životoch svätých ide o lásku Boha, ktorá sa dáva poznať v trpiacom Kristovi. V tvári svätej Rity možno čítať Božiu lásku už od jej útleho detstva. Tá istá láska víťazí v žene, ktorú po rozličných životných skúškach poznamenala staroba, a ešte jasnejšie sa zjavuje v jej tvári, ktorú zraňuje tŕň z Kristovej koruny. Okrem Boha niet ničoho, čo by milovala. Vložená do jeho rúk sa stáva silou, ktorú on používa podľa vlastnej vôle, a takto sa jej bolestná láska k Bohu mení na lásku k tým najopustenejším ľuďom. Spisovateľ André Bonet, ktorý je veľkým ctiteľom svätej Rity, vo svojej knihe rozvíja životný príbeh jednej z najobľúbenejších svätíc súčasnosti, patrónky nemožných vecí, augustiniánky svätej Rity z Cascie. Z jeho pútavého rozprávania, ktoré zasadil do spoločenských a historických súvislostí 15. storočia, vystupuje živý a presvedčivý obraz Rity ako dievčaťa, manželky, matky, vdovy a mníšky. Pri jeho čítaní si zamilujeme svätú Ritu a pocítime živú túžbu napodobniť príklad jej života. A poteší nás, že Slovensko je jedno z miest zvláštneho uctievania tejto veľkej svätej.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

10 zázrakov ruženca


Ruženec. Drevený, farebný, korálikový, perličkový, do vrecka či v podobe prstienka alebo náramku. Je známy ako mariánska pobožnosť; a akoby aj nie, keď ho tvorí dlhý rad Zdravasov. Čo je zázračné na modlitbe, pri ktorej sa nám myšlienky zatúlajú už pri druhom desiatku? Otec Calloway v knihe 10 zázrakov ruženca spojil rozprávanie o historických udalostiach s príbehmi zo života a tiež so slovami svätých a pápežov, aby ponúkol odpoveď na túto otázku. Áno, modlitba ruženca možno trvá dlhšie. Keby sme si však uvedomovali jej moc a silu, siahli by sme po ruženci častejšie. Ruženec je modlitba, ktorej pôvod presahuje hranice zeme. Je zbraňou, kyticou, nástrojom odpustenia, nádejou budúcnosti a hýbateľom dejín. Milovaný svätými, odporúčaný pápežmi, darovaný ľuďom samotnou Pannou Máriou. Ruženec je zázrakom pre každého z nás. Otec Donald Calloway je tiež autorom bestselleru Zasvätenie sa svätému Jozefovi, cirkevne schválenej knihy, ktorá môže spustiť veľké hnutie zasvätenia sa mocnému orodovníkovi, ktoré zmení svet k lepšiemu.
Na stiahnutie
8,90 €

14 svätých pomocníkov


V ľudskom živote nie je núdza o situácie, v ktorých potrebujeme pomoc, oporu, útechu či radu. Pandémia koronavírusu aj človekovi 21. storočia ukázala, aký je zraniteľný a bezmocný po telesnej i duševnej stránke. Už počas morovej epidémie pre mnohými stáročiami sa veriaci utiekali k Bohu o pomoc, a aby ich modlitba bola účinnejšia, zverili ju do rúk tým, ktorí sú mu zvlášť drahí. Za mimoriadnych pomocníkov a orodovníkov sa vtedy považovali 14 svätci: Juraj, Blažej, Erazmus, Pantaleón, Vít, Krištof, Dionýz, Cyriak, Agátius, Eustach a Egídius, Katarína, Margaréta a Barbora. Títo svätí kresťania a obete krutých prenasledovaní si nahromadili poklady v nebi, a s radosťou z nich nadeľujú všetkým, ktorí o ne prosia. Repertoár potrieb, v ktorých nám môžu pomôcť, je veľmi rozsiahli, o čom nás presvedčí aj knižka 14 svätých pomocníkov. V prvej časti nám priblíži príbeh každého z nich a v druhej časti ponúka modlitby deviatnika, rozjímania, litánie i zvláštne modlitby. Neváhajme sa na nich obrátiť nielen v telesných a materiálnych potrebách, ale čerpajme predovšetkým z duchovného bohatstva ich životov, aby sme sa k nim raz pripojili v spoločenstve svätých.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

5 novén k Panne Márii, Pomocnici kresťanov


Aké bolo Ježišovo želanie na sklonku pozemského života? Nechcel nič pre seba. Aj v tejto dramatickej chvíli myslel na nás: daroval nám svoju mamu. Od momentu hľa, tvoja matka; hľa, tvoj syn je Mária našou najmocnejšou obhajkyňou, pomocnicou, sprostredkovateľkou milosti i útočiskom. Fr. Bonaventure Hammer zostavil päť novén k úcte Panny Márie: Novéna ku cti Nepoškvrneného počatia Preblahoslavenej Panny Márie Novéna ku cti Narodenia Preblahoslavenej Panny Márie Novéna k sviatku Zvestovania Pána Novéna ku cti Sedembolestnej Panny Márie Novéna k slávnosti Nanebovzatia Preblahoslavenej Panny Márie Tieto novény nám môžu poslúžiť ako príprava na jednotlivé mariánske sviatky; no nedajme sa obmedzovať či limitovať dátumom. Kedykoľvek môžeme v modlitbe Máriu prosiť o pomoc. Dvetisícročná história potvrdzuje, že nebol odmietnutý nikto, kto sa s dôverou obracal k Panne Márii o pomoc. Mária, Pomocnica kresťanov oroduj za nás! Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
5,90 €

dostupné aj ako:

Ako a prečo zriadiť farskú knižnicu?


Zriadenie farskej knižnice je jednoduchým projektom, ktorý si nevyžaduje veľa úsilia, ale v priebehu rokov, prináša veľké požehnanie pre celé farské spoločenstvo. Dokonca aj tí, ktorí nesiahnu po žiadnej knihe, majú z nej úžitok. Sú pozdvihnutí tými, ktorí skrze duchovné čítanie postúpili v duchovnom dozrievaní a tak sa stali požehnaním pre všetkých okolo nich.
Na stiahnutie
1,00 €

Kategória "Kresťanstvo" je zameraná na literatúru a texty, ktoré sa týkajú kresťanskej viery, histórie, kultúry a duchovného rozvoja. Táto kategória zahŕňa široký rozsah kníh a materiálov, ktoré môžu osvetliť a pomôcť hlbšie pochopiť kresťanskú vieru a jej vplyv na svet. Tu nájdete texty od biblických komentárov a teológie až po duchovnú literatúru a biografie dôležitých postáv v dejinách kresťanstva.