! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Náboženstvo strana 45 z 45

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Islám a budoucnost tolerance


Sam Harris a Mádžid Nawáz napsali svou knížku jako pozvánku pro každého, kdo se chce připojit k této naléhavě potřebné debatě: Je islám náboženstvím míru, nebo války? Je toto náboženství ochotné reformovat se? Proč se zdá, že tolik muslimů přitahuje extremismus? Co znamenají slova islamismus, džihádismus a fundamentalismus v současném světě?
Predaj skončil
8,29 €

dostupné aj ako:

Buddhismus pro zaneprázdněné


Co je třeba ke štěstí? Tuto otázku si v určité fázi života položil snad každý, ale jen málokdo najde cestu k trvalému pocitu naplnění. Autor knihy David Michie měl za to, že si splnil všechny své životní sny a cíle. Získal významné pracovní postavení, má drahý byt v centru, luxusní auto, jezdí na báječné dovolené, ale vnitřní hlas mu šeptal, že mu stále něco chybí. Řízením osudu se dostal k léčitelce, která mu doporučila zajít do buddhistického centra, a tam začala nejdůležitější cesta jeho života. David Michie v této překrásně napsané knize otevírá bránu k základům učení tibetského buddhismu. Se suchým a sebeironickým humorem ukazuje, jak začal ve svém každodenním životě praktikovat buddhistické cvičení, a vysvětluje, jak postupně pochopil rozdíl mezi dočasnými radostmi všedního života a hlubokým vnitřním klidem a životní spokojeností, která pramení ze spojení s naší přirozeností.
Predaj skončil
7,50 €

dostupné aj ako:

Pospěš si a medituj


Kniha Pospěš si a medituj je praktická a zábavná četba, která motivuje a uvádí do meditace ty, kdo s ní nemají žádné zkušenosti. Říká jasně to, co buddhisté vědí již celá tisíciletí, ale co nám stále připadá velice radikální– budeme-li pracovat na své mysli, můžeme změnit svůj život. Doba, kterou trávíme odpočinkem a přemýšlením a meditací, totiž prospívá zdraví. Kdo si na to ale dnes najde čas? Kniha Pospěš si a medituj vám ukáže, jak si najít chvilku na trochu klidu, ticha a na meditaci každý den. Pokud si tedy pohráváte s myšlenkou, že byste mohli začít meditovat, ale připadá vám to příliš časově náročné a nedosažitelné, pak je pro vás tato kniha ta pravá. Zajímavé navíc je, že ač je název této knihy sám o sobě paradoxní, je zároveň pravdivý. Pokud si chceme pospíšit a vést produktivní, naplněný, vyrovnaný a spokojený život, meditace představuje raketové palivo, které nás k našemu cíli popožene. Rozvíjením meditačního cvičení totiž nalezneme nejen zdroje potřebné k tomu, abychom nastartovali svou výkonnost, ale budeme také prožívat hojnost a krásu například uprostřed rušného pracovního dne. Zároveň pocítíme vnitřní klid a opravdovost, které nejenže život zpříjemní, ale také nám účinně pomohou vydat se vstříc našim cílům.
Predaj skončil
3,89 €

dostupné aj ako:

Malá škola modlitby


Mnohým ľuďom sa dnes modlí akosi ťažko. Všedný deň je uponáhľaný, preto nemajú dostatok času, pri modlitbe nenachádzajú správne slová a nedbajú na držanie tela. Naučené modlitby im navyše nejdú od srdca. A predsa platí, že naša modlitba, prosba, nárek i chvála majú s nami ľuďmi veľa spoločného. Modlitba nie je len rozhovor s Bohom, ale aj počúvanie a vnímanie. Preto si vyžaduje našu dôveru a otvorenosť. Nemenej dôležité je však aj ticho a naša reakcia. Oboje sa dá nacvičiť a naučiť. Modlitba nezostáva v priestore našej duše, našich nádejí či obáv. Dotýka sa celého človeka a vplýva aj na telo. Anselm Grün nám v tejto knihe ukazuje spôsoby a možnosti, ako prostredníctvom modlitby nadobudnúť v našom živote rovnováhu. Ako nastoliť harmóniu medzi nebom a zemou a objaviť vo svojom vlastnom srdci miesto, kde v nás prebýva Boh. Uvažuje pritom nad nasledujúcimi témami: - Ježišova škola modlitby - Modlitba žalmov - Spôsoby modlitby - Postoje a gestá pri modlitbe - Modlitba ako stretnutie - Tradičné, naučené modlitby - Spoločná modlitba skúsenosť prvých kresťanov Kniha Anselma Grüna je malou školou modlitby a predstavuje úvod do dynamickej spirituality.
Predaj skončil
7,90 €

dostupné aj ako:


V kategórii literatúry Náboženstvo nájdete širokú paletu kníh zameraných na duchovný rozvoj, náboženské učenie a vieru. Náboženská literatúra ponúka hlboké pochopenie rôznych náboženských tradícií, filozofie a duchovnosti.

Nájdete tu knihy, ktoré sú základom rôznych náboženstiev, ako sú Biblia, či Korán ale aj diela duchovných vodcov, ako je dalajláma. Tieto knihy a texty sú zdrojom múdrosti, duchovnej inšpirácie a hĺbkokých poznatkov o viere a náboženských systémoch.

V kategórii náboženskej literatúry nájdete knihy, ktoré posilňujú vašu vieru, pomáhajú vám objaviť duchovnú stránku života a prispievajú k vášmu osobnému rozvoju.

Prečítajte si najznámejšie diela kresťanstva, buddhizmu, islamu, judaizmu či východných náboženstiev.