! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Náboženstvo strana 44 z 45

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Ježíšův džihád


Jsme uvězněni v kruhu takzvaných „svatých válek“. Dave Andrews ovšem ve své knize tvrdí, že je možné se této endemické srážce odlišných společností vyhnout. Náboženství má potenciál stát se prostředkem překonání stupňujícího se konfliktu, pochopíme-li jediné: Jádrem každého skutečného náboženství je otevřená a soucitná spiritualita. V jejím duchu si pak můžeme znovu činit nárok na slovo „džihád“: odebrat ho extremistům, kteří si ho přivlastnili a zároveň se mu zpronevěřili, a vtisknout mu (podle skutečně koránských termínů) nový význam – posvátného nenásilného boje za spravedlnost. Začněme přemýšlet o Ježíšovi jako o silné a současně jemné mesiášské postavě, která může křesťany a muslimy spojovat. Ježíšův džihád je kniha o usmíření a jednání, návod pro všechny křesťany a muslimy, kteří se chtějí přidat k Ježíšově džihádu – bok po boku nenásilně bojovat za spravedlnost a mír.
Predaj skončil
10,49 €

dostupné aj ako:

Biblické příběhy pro nevěřící děti


Jak máme hájit evropskou civilizaci, když neznáme její kořeny? Jak máme hájit svou identitu, když ani nevíme, z čeho vyrostlo evropské myšlení?Tato srozumitelná naučná kniha nám v tom může pomoci. Nečekejte jen zjednodušenou literární podobu biblických příběhů, jak ji známe třeba od Ivana Olbrachta. Vopěnka přistupuje k odkazu Bible, tedy Starého i Nového zákona, moderně. A také didaktičtěji. Neváhá použít odkazy k současnosti, poukázat na biblické protimluvy nebo připomenout současné vědecké poznání.Biblické příběhy v jeho podání promlouvají k současným dětem. Jsou tím minimem, které by měl každý Evropan znát, aby porozuměl sám sobě, svým evropským kořenům.Tato kniha nemá věkové omezení. Tak jako má Bible mnoho vrstev, i zde si mohou svou látku najít děti na prvním i druhém stupni, stejně jako na středních školách. A jakési biblické minimum z ní mohou čerpat i dospělí.
Predaj skončil
9,30 €

Sexuálne oslobodená mládež (nie tak celkom)


Čo sme to spravili so sexuálnym oslobodením? Thérese Hargotová, filozofka a sexuologička, ktorá už desať rokov pôsobí v školskom prostredí, sa priamo pýta dnešných mladých. Banalizovanie „kultúry porna“, honba za výkonom, posadnutosť sexuálnou orientáciou… Ak sa mladí cítia byť sexuálne oslobodení, sú väzňami viacerých nátlakov. Čo je to za slobodu, ktorá človeka núti ustavične si vyberať identitu, lásku a konanie ako hocijaký iný spotrebný tovar? Táto kniha sa opiera o autentické svedectvá a odvažuje sa čeliť skutočným otázkam, ktoré kladú tínedžeri a mladí dospelí. Pozýva čitateľa nanovo sa zamyslieť nad výchovou k citovému, partnerskému a sexuálnemu životu, aby človek našiel seba samého skôr, než vstúpi do vzťahu s inými.
Predaj skončil
9,05 €

dostupné aj ako:

Čaro jednoduchého života


„Sotva som vedela chodiť, už som sa naučila vkĺznuť pod brucho ovčích matiek a piť priamo z ich vemien. Nikdy ma neodmietli a nikdy som neutŕžila ani najmenší štuchanec. Nahrádzali mi tú, ktorá mi tak veľmi chýbala, trochu neskoršie, keď som zistila, že som najdúch. Vždy som vedela, čo je šťastie: keď je človek spokojný s tým, čo má, a sám sa prijíma taký, aký je.“Dojímavé spomienky jednoduchej pastierky oviec Marie de Brebis už očarili nespočetné množstvo čitateľov. Dva roky pred svojou smrťou nadiktovala príbeh svojho dlhého života úspešnému francúzskemu autorovi Christianovi Signolovi – tak vznikol podmanivý portrét ženy, ktorá rozpráva o čare jednoduchých vecí.
Predaj skončil
9,05 €

dostupné aj ako:

Vatikán a boj o moc


Exkluzívne dokumenty a svedectvá o afére Vigano a o požiadavke na odstúpenie pápeža Františka. „Mediálna bomba“ vybuchla v Dubline ráno 26. augusta 2018. Išlo o pokus o „prevrat“ proti pápežovi Františkovi. Počas jeho celého pontifikátu sa totiž vedie zápas mocenských skupín, má svojich zástancov aj vo Vatikánskej kúrii a v niektorých biskupských konferenciách po svete. Nie je správne, aby sa klerikalizmus, loby gej a schizmatické túžby vysvetľovali podľa kľúča: Františkovi priatelia – Františkovi nepriatelia. Treba ísť do hĺbky, rozlíšiť, čo je pravdivé a čo nie, čo sa v médiách často účelovo vytiahlo a čo, naopak, účelovo zamlčalo, prečo Františka označujú za heretika, o čo ide medzinárodnej politicko-ekonomickej sieti podporujúcej útoky voči nemu. Treba preskúmať dokumenty, odhaliť pozadie a počúvať znepokojujúce vysvetlenie udalostí, ktoré podávajú svedkovia tohto prípadu.
Predaj skončil
11,50 €

dostupné aj ako:

Křesťanské učení a jiné náboženské spisy


Křesťanské učení (a jiné náboženské spisy) tvoří syntézu Tolstého křesťanských úvah a premis. Spis počíná statí „Co je náboženství a co je podstatou jeho“, kterou bychom mohli označit za jistou propedeutiku (nejen) k předkládanému, sedmému svazku Knihovny LNT. Lev Nikolajevič v ní rozvíjí kritickou úvahu o významu a smyslu samotného náboženství, jeho rozumného vymezení pro život člověka i společnosti. Svým „Dopisem N. N.“ a statí „O nenásilí“ připomíná dále Tolstoj základní nótu Kristova učení, vyjádřenou v Kázání na hoře, o neprotivení se zlu zlem. Sama stať „Křesťanské učení“, včleněná v druhou polovinu spisu, byla původně zamýšlena k vydání až posmrtně (vyšla však ještě za Tolstého života), jako jistý „katechismus“ křesťanství, rozčleněný do osmi částí. Dalšími spisy, s nimiž se čtenář seznámí, jsou „Tři listy o rozumu, víře a modlitbě“, „Jak číst evangelium“ a „Církev a stát“. Spis sedmého svazku Knihovny L. N Tolstého je zakončen niternými úvahami autora, nesoucí název „Myšlenky o Bohu“, které byly vzaty z jeho nevydaných deníků a dopisů a vydány těsně po jeho smrti. Oproti původnímu českému vydání přináší předkládaný svazek opět jeho kompletní opravu (při zachování malebné češtiny) a má být současně náhledem do šíře Tolstého úvah od jeho obrácení (1882) až do jeho smrti (1910).
Predaj skončil
15,42 €

Még mindig hiszek


Amikor ?Jeremy Camp alig néhány hónappal az esküvő után elvesztette szeretett feleségét, Melissát, legkevésbé szerette volna Istent dicsőíteni. Ám miközben elképzelhetetlenül mély gyászával küzdött és magával küzdött, hogy megtartsa hitét, Istennek más tervei voltak vele: Fogd a gitárodat. Hallgass és írd! Jeremy engedelmeskedett, kiöntötte a szívét, a reményről írt, hogy Isten még a legmélyebb gyászában is vele van. A dal, amit aznap írt, az „I Still Believe” (Mégis hiszek) millióknak adott hitet és reményt a világon. Ez a könyv a dal mögötti történetet mondja el és azt is, hogyan keletkezett az erről szóló film. Bepillantást enged Jeremy magánéletébe – a nehéz gyerekkortól a kamaszéveken át Melissa tragikus haláláig és azon túlra is, az azt követő spirituális utazásra, ami legkedvesebb dalait inspirálta és végül oda vezetett, hogy újra megtalálta a szerelmet. Az I Still Believe szívszorító, nagy hatású történet a halhatatlan szerelem hatalmáról és a hit erejéről. Ez a könyv Jeremy Camp életútját mutatja be, azt, hogy reményt és gyógyulást talál élete legnehezebb pillanataiban, és bemutatja a dalokat, amik ezen az életúton keletkeztek, és amelyek nemzedékekre voltak nagy hatással.
Predaj skončil
7,88 €

Christus vivit


Kristus žije. On je našou nádejou i tou najkrajšou mladosťou tohto sveta. Týmito slovami začína pápež František svoju posynodálnu apoštolskú exhortáciu Christus vivit, podpísanú v pondelok 25. marca v Lorete a adresovanú mladým a celému Božiemu ľudu. Text inšpirovaný minuloročnou synodou o mladých, viere a rozlišovaní povolania publikovali v utorok 2. apríla vo vatikánskom Tlačovom stredisku. Exhortácia pozostáva z 9 kapitol a obsahuje 299 článkov. V mimoriadne srdečne ladenej exhortácii, ktorú by si mal prečítať každý mladý človek, sa pápež zaoberá nasledovnými tematickými okruhmi: Čo hovorí o mladých Božie slovo; Ježiš Kristus, stále mladý; Mladí sú Božie teraz; Úžasná správa pre všetkých mladých; Cesty mladých; Mladí s koreňmi; Pastorácia mladých; Povolanie a Rozlišovanie.
Predaj skončil
3,50 €

dostupné aj ako:

Mými vlastními slovy


Dalajlama v této dnes již slavné knize nemluví pouze o hlavních myšlenkách buddhismu, o meditaci a o jiných pro něj známých tématech. Snaží se zde svoje učení propojovat s přirozeným vývojem západního světa a jeho stylu života, aby našel bod, ve kterém si mohou všichni rozumět. Tyto nesmrtelné myšlenky jsou v dalajlamově stylu podané tak, aby v nich každý našel to své.
Predaj skončil
7,79 €

Bůh


Božstva mají jen jediné omezení - lidskou představivost. Skrytou součástí každé náboženské tradice je sklon připisovat bohům lidské vlastnosti a city. Taková projekce má své následky: přisuzujeme bohu nejen to dobré v člověku, jako je soucit, spravedlivost, laskavost, ale i to zlé — závist, mstu, ješitnost, sklony k násilí. Každá z těchto vlastností přitom ovlivňuje podobu, kulturu a projevy náboženství, církví i států. „Ať už jsme si toho vědomi, nebo ne, to, co si představujeme za slovem bůh, je zbožštělá verze nás samých,“ vysvětluje Reza Aslan. Známý religionista a komentátor vypráví dějiny náboženství a kultů z lidské perspektivy a popisuje, jak se s proměnami chápání člověka měnily i představy o bohu. Aslanova kniha je proto něčím víc než prostými dějinami náboženského myšlení. Je to pokus uchopit tento zlidšťující instinkt v jádru každého náboženství a rozvinout jej v univerzální spiritualitu, vhodnou pro život v globalizovaném světě.
Predaj skončil
11,29 €

dostupné aj ako:

Indie očima Evropanů: Orientalistika, teologie a konceptualizace náboženství


Hlavní tezí publikace Martina Fárka je tvrzení, že ačkoliv orientalistické či religionistické zkoumání zdánlivě předkládá nezkreslené, ba objektivní interpretace indických tradic, ve skutečnosti jde o pokřivené obrazy odkazující především k vlastní evropské kultuře badatelů. Konceptualizace náboženství je v Evropě klíčovým tématem diskusí již po celá staletí a zejména touto optikou je dosud Indie nahlížena. Teoretickým rámcem analýz náboženství však zůstávají implicitní východiska křesťanského myšlení. Při důkladném zkoumání se ukazuje, nakolik jsou orientalistika i další humanitní obory stále ještě ovlivněny původně teologickým rámcem. Autor při své analýze navazuje na aktuální mezinárodní diskuse a práce renomovaných badatelů, především na výzkumný program S. N. Bálagangádhary. Fárkova studie přináší výsledky originálního výzkumu několika klíčových témat: problémů s interpretací indických tradic jakožto náboženských, které daly vzniknout tzv. hinduismu, buddhismu a dalším. Pozoruhodným tématem je dále evropské zacházení s indickou minulostí, které se odráží v neukončených debatách o tom, zda Indové původně měli či neměli historické vědomí. Autor přináší také nové podněty z aktuální mezinárodní diskuse teorie o příchodu Árjů do Indie. Věnuje se rovněž sporným interpretacím díla významného reformátora Rámmóhana Ráje. Práce je podnětnou a nepochybně provokativní studií pro indology, religionisty, teology, historiky, ale také pro antropology a zájemce o dějiny myšlení.
Predaj skončil
8,00 €

dostupné aj ako:

Ako sa dostať do neba (a pritom nezomrieť)


„Nechcem povedať, že nebo nikdy nebude reálne fyzické miesto, ale že zostane vo večnom okamihu, kde sa duša rozhodne prebývať práve teraz – kde sa rozhodnete žiť vo svojom srdci.“ Robert Kopecky objavil po troch zážitkoch na prahu smrti pozoruhodný fakt: nemusíte zomrieť, aby ste sa dostali do neba. Táto kniha radí, ako si vytvoriť raj, ktorý máte v tomto živote vždy na dosah. Naučí vás, akými rozhodnutiami sa dostanete do stavu šťastia a naplnenia aj ako hľadať cesty (a niekoľko skratiek) k duchovnému uvedomeniu a duchovnej radosti, na ktoré máte plné právo od narodenia. Zaujatím správneho postoja si uvedomíte, že cesta do neba neznamená odchod do ríše večného spánku, ale že nebo je tam, kde ste – nech je to kdekoľvek –, potrebujete sa len prebudiť.
Predaj skončil
6,90 €

dostupné aj ako:

Škatuľa od topánok


Tento krehký vianočný príbeh je o Timmym O´Neilovi, chlapcovi, ktorý nachádza nový domov v pestúnskej rodine. Prináša si so sebou tajomnú škatuľu. Na prvý pohľad je to len obyčajná škatuľa od topánok s červeným vrchnákom a nápisom „Bežecké topánky“ naboku. No kamkoľvek Timmy ide, berie ju so sebou. A keď sa ho ľudia pýtajú, čo je vnútri, s úsmevom odpovedá: „Veci.“ I keď sa Timmy už udomácnil v novej milujúcej rodine, nechce prezradiť svoje tajomstvo... napokon ho však krása betlehemskej scenérie v kostole inšpiruje k tomu, aby si otvoril srdce a obdaril Ježiška tým najcennejším, čo má.V tomto obľúbenom vianočnom príbehu, ktorý sa už stal klasikou, nám autorka bestsellerov denníka New York Times Francine Rivers približuje jednoduchú, no inšpirujúcu vieru malého chlapca.
Predaj skončil
3,10 €

dostupné aj ako:

Zašpinená sláva


Choď tam, kam ťa zavedú tvoje najlepšie modlitby. Zašpinená sláva je knihou, v ktorej autor Pete Greig rozpráva príbeh po príbehu o Božej vernej interakcii s ľudskou modlitbou. Ohromujúce príbehy o vypočutých modlitbách z hraničných území moderného kresťanstva. Boli sme stvorení pre osobný vzťah s Bohom. Modlitba je najprirodzenejším, najsilnejším a najuniverzálnejším vyjadrením kresťanstva. Prečo je potom niekedy také ťažké modliť sa? Zašpinená sláva je pokračovaním kroník Krvavého mesiaca na obzore. Rozpráva o zápasoch a zázrakoch hnutia 24/7 a o ťažko získanej múdrosti, ktorá je ovocím pätnástich rokov nepretržitej modlitby, misijného úsilia a boja za spravodlivosť. Kniha vo vás zažne nový oheň modlitby a ukáže vám, ako zjavovať Božiu slávu v tomto zašpinenom svete.
Predaj skončil
6,90 €

dostupné aj ako:

Nádej


Táto inšpirujúca téma je jedným zo základov kresťanskej viery, podstatou radostného života – a knihy Maxa Lucada sú ňou popretkávané. Teraz sa s týmito povzbudzujúcimi slovami plnými nádeje máme možnosť stretnúť v knihe s podtitulom Inšpirácie pre každodenný život. Lucadove najlepšie internetové postrehy, príbehy a objasňujúce úvahy o nádeji sa v nich spájajú s fotografiami, ktoré vnášajú pocit pokoja, povzbudenia a vďačnosti do všedných dní i do dní naplnených bolesťou, dokonca aj do našich najlepších dní. Čitatelia budú chcieť mať tieto slová poruke a vracať sa k nim, aby sa nádej pevne zakorenila v ich vnútri a prenikala čoraz hlbšie do ich sŕdc. Za viac ako tridsať rokov Max Lucado inšpiroval a povzbudil 125 miliónov čitateľov na celom svete. S manželkou Denalyn žije v San Antoniu v štáte Texas, kde je kazateľom v Oak Hills Church. Na Slovensku postupne vyšli jeho knihy: Láska hodná dávania, Bez strachu, 3:16 – Súradnice nádeje, Boh sa priblížil, Boží príbeh – náš príbeh, Zvládneš to, Skôr než povieš amen, Zázrak v kaviarni Higher Grounds, Vďaka Betlehemu a Zvolil si klince. Formáty EPUB a MOBI neobsahujú obrázky.
Predaj skončil
7,90 €

dostupné aj ako:

A két pápa


A ?mindenség elmélete és A legsötétebb óra Oscar-díjra jelölt forgatókönyvírójának legújabb könyve egy korábban példa nélküli hatalomátvételről, a világ legerősebb vallási intézményéről és két nagyon különböző férfiról szól – akik történetesen mindketten a Vatikánban élnek.   2013 februárjában az őskonzervatív XVI. Benedek pápa döbbenetes bejelentést tett: benyújtotta a lemondását. Több mint 700 éve ő volt az első pápa, aki önként mondott le a hatalomról. A bíborosi kollégium a hírtől szédelegve sietett a római Sixtus-kápolnába, hogy kiválasszák az utódját. És, meglepő módon, kit választottak? Ferencet, 1200 éve az első nem európai pápát, aki egykor egy tangóklub kidobóembereként dolgozott, továbbá lelkes focidrukker volt, és értett a nép nyelvén.   Miért lépett vissza Benedek a pályája csúcsán annak tudatában, hogy az utódja olyasvalaki is lehet, aki ellentétes nézeteivel akár semmissé is teheti az örökségét? És hogyan alkalmazkodott Ferenc – aki szülővárosában, Buenos Airesben busszal járt a munkahelyére – egy olyan élethez, amelyben egymilliárd híve van? Ha – mint azt az Egyház állítja – a pápa tévedhetetlen, akkor hogyan lehet két eleven pápának, akik szinte mindenben ellentétes nézeteket vallanak, egyaránt igaza?   Anthony McCarten alapos kutatómunkával vizsgálta az életüket, hogy megírhassa A két pápát, és mesterien fonja a történetüket egyetlen lebilincselő narratívává. Ebben a könyvben megismerhetjük Benedek és Ferenc jellemformáló élményeit a háború dúlta Németországban és Argentínában, és betekintést kapunk a vatikáni intrikák és komédiák egyszerre sötét és izgalmas világába, valamint a szexuális bántalmazási botrányokba, amelyek az alapokig rengették meg a világ egyik legátláthatatlanabb, ugyanakkor legfontosabb intézményét.
Predaj skončil
5,75 €

dostupné aj ako:

Veľký rozvod


C. S. Lewis nás pozýva na výlet do Neba a Pekla. Používa svoj rozprávačský talent, aby nám podal alegorický príbeh o ceste autobusom, ktorý premáva medzi Peklom a Nebom.
Predaj skončil
6,90 €

dostupné aj ako:

Hovory o (ne)obyčajnom kresťanstve


C. S. Lewisa počas druhej svetovej vojny požiadala rozhlasová stanica BBC o sériu príhovorov o základoch kresťanskej viery. Tieto texty neskôr C. S. Lewis doplnil a tak vznikla jedna z jeho najčítanejších kníh pod názvom „Mere Christianity“. Autor sa v knihe podujal na vysvetlenie a obhajobu základných stavebných kameňov kresťanskej viery. V rozsiahlom prieskume 100 najvplyvnejších kresťanských kníh 20. storočia, ktorý usporiadal časopis Christianity Today, sa kniha umiestnila jednoznačne na 1. mieste. 
Predaj skončil
9,90 €

dostupné aj ako:

Rady skúseného diabla


Vo svojom klasickom diele nás C.S. Lewis zasväcuje do korešpondencie medzi dvoma diablami: skúseným Krutodlakom a jeho synovcom Svrabomilom. Krutodlak zastáva byrokratickú funkciu v pekelnej hierarchii a je mentorom neskúseného Svrabomila. Ten práve začína svoju démonickú kariéru v službách „Otca v Hlbinách“ a bol poverený, aby odviedol nového kresťana – “pacienta” – od viery a povzbudil ho k hriechu. Kniha satirickým spôsobom poukazuje na mnohé bežné problémy ľudského života a kresťanskej viery, ako je otázka dobra a zla, pokušenia, pokánia a milosti. Krutodlak a Svrabomil žijú vo svojom morálne prevrátenom svete, kde je chamtivosť a dosiahnutie vlastného prospechu najväčšou hodnotou. Démoni nie sú schopní porozumieť tajomstvu Božej lásky k ľuďom alebo pripustiť možnosť nezištných ľudských cností. Nové vydanie obsahuje v slovenčine doteraz nepublikovanú autorovu esej o knihe.
Predaj skončil
7,90 €

dostupné aj ako:


V kategórii literatúry Náboženstvo nájdete širokú paletu kníh zameraných na duchovný rozvoj, náboženské učenie a vieru. Náboženská literatúra ponúka hlboké pochopenie rôznych náboženských tradícií, filozofie a duchovnosti.

Nájdete tu knihy, ktoré sú základom rôznych náboženstiev, ako sú Biblia, či Korán ale aj diela duchovných vodcov, ako je dalajláma. Tieto knihy a texty sú zdrojom múdrosti, duchovnej inšpirácie a hĺbkokých poznatkov o viere a náboženských systémoch.

V kategórii náboženskej literatúry nájdete knihy, ktoré posilňujú vašu vieru, pomáhajú vám objaviť duchovnú stránku života a prispievajú k vášmu osobnému rozvoju.

Prečítajte si najznámejšie diela kresťanstva, buddhizmu, islamu, judaizmu či východných náboženstiev.